! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Dane, účtovníctvo strana 55 z 56

PAM 1 2013


Novela Zákonníka práce – čo priniesla?, Minimálna mzda od 1. 1. 2013, Pracovný čas od 1. 1. 2013, Ochrana súkromia zamestnancov na pracovisku, Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti, Odvody v roku 2013, Skončenie pracovného pomeru, – zmeny od 1. januára 2013, Pracovný pomer na dobu určitú – novela ZP od 1. 1. 2013
Vypredané
5,47 € 5,76 €

Účtovná závierka za rok 2012


pokladničná kniha, účtovné prípady, výsledok hospodárenia, výročná správa, účtovné knihy a osnovy, inventúra a inventarizácia, uzávierkové práce
Vypredané
1,61 € 1,69 €

Účtovníctvo 2011


Vypredané
13,30 € 14,00 €

Peněžní prostředky a cenné papíry v účetnictví podnikatelů


Publikace je zaměřena na zachycení finančního majetku v účetnictví podnikatelů. Je rozdělena do třech částí: první se věnuje oceňování aktiv v obecné rovině, ať již z pohledu českých pravidel, tak podle mezinárodních standardů IFRS; druhá část je zaměřena na účtování peněžních prostředků (hotovost, ceniny, peníze na účtu, krátkodobé vklady), jakož i bankovních úvěrů. Stěžejní třetí část se zaobírá účtováním a oceňováním cenných papírů, zejména pak akcií, dluhopisů, směnek a derivátových kontraktů. Pro úplnost je zde nastíněno nejen účtování investorů, ale i emitujících účetních jednotek, jakož i základní pravidla pro vykazování podle standardů IFRS. Celý text je vysvětlen na celé řadě praktických příkladů, na nichž je zároveň naznačen dopad jednotlivých transakcí na rozvahu společnosti. Součástí publikace je platné znění legislativy pro danou oblast, čtenáři rovněž ocení překladový můstek klíčových účetních pojmů do anglického jazyka.
Vypredané
10,78 € 11,35 €

Daňová teorie a politika, 5.vydanie


Kniha poskytuje čtenáři komplexní přehled o problematice daní – od otázek daňové teorie přes uspořádání současných daňových systémů vyspělých zemí až k jejich harmonizaci v EU. Kniha naznačuje hlavní přednosti a nedostatky daňových systémů a jednotlivých daní z hlediska teoretických požadavků na dobré daně. Již páté vydání této úspěšné knihy zahrnuje mj. témata, jako zavedení tzv. rovné daně či ekologických daní, obsahuje aktualizovaná data o výnosech, sazbách, harmonizaci a dalších charakteristikách daní.
Vypredané
13,77 € 14,49 €

Velký průvodce podnikatele


Průvodce podnikatelskou činností fyzických a právnických osob účtujících v podvojném účetnictví. Vede podnikatele od prvotního rozhodnutí o zahájení podnikatelské činnosti přes sepsání společenské smlouvy a zapsání do obchodního rejstříku až po ukončení podnikatelské činnosti. Přílohou je daňový platební kalendář na rok 1998/99 a seznam platných právních norem pro podnikatelskou činnost.
Vypredané
6,48 € 6,82 €

Dane a účtovníctvo je kategória literatúry, ktorá sa zaoberá štúdiom a analýzou daňových systémov a účtovných princípov. Táto literatúra sa zameriava na pochopenie a aplikáciu pravidiel a postupov súvisiacich s daňovými povinnosťami a účtovníctvom.

V literatúre dane a účtovníctvo sa skúmajú rôzne témy, vrátane daňového práva, daňových povinností podnikateľov a spoločností, účtovných metód a postupov, auditu a finančného riadenia. Tieto publikácie poskytujú praktické nástroje a príklady na správne dodržiavanie daňových a účtovných zákonov a na efektívne riadenie finančných procesov.

V literatúre sa často diskutuje o aktuálnych daňových zákonoch, politikách a praxi a o ich vplyve na jednotlivcov, podniky a hospodárstvo. Okrem toho sa venuje pozornosť aj medzinárodným aspektom daní a účtovníctva, vrátane daňovej harmonizácie, medzinárodného zdaňovania a daňových únikov.

Cieľom literatúry z oblasti daní a účtovníctva je poskytnúť čitateľom teoretické a praktické znalosti pre správne plnenie daňových povinností, vedenie účtovnej evidencie a finančné riadenie spoločnosti. Tieto publikácie majú pomôcť jednotlivcom, podnikom a odborníkom v oblasti daní a účtovníctva porozumieť komplexnosti týchto oblastí a správne ich aplikovať v praxi.