! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Financie, finančný trh, investovanie strana 14 z 21

A World of Three Zeros


Muhammad Yunus, the Bangladeshi economist who invented microcredit, founded Grameen Bank, and earned a Nobel Prize for his work in alleviating poverty, is one of today's most trenchant social critics. In his latest book, he declares it's time to admit that the capitalist engine is broken--that in its current form it inevitably leads to rampant inequality, massive unemployment, and environmental destruction. To save humankind and the planet, we need a new economic system based on a more realistic vision of human nature--one that recognizes altruism and generosity as driving forces that are just as fundamental and powerful as self-interest. Is this a pipe dream? Not at all. In the decade since Yunus first began to articulate his ideas for a new form of capitalism, thousands of companies, nonprofits, and individual entrepreneurs around the world have embraced them. From Albania to Colombia, India to Germany, France to Malaysia, Haiti to Cambodia, businesses and enterprises are being created that are committed to reducing poverty, improving health care and education, cleaning up pollution, and serving other urgent human needs in ingenious, innovative ways. In A World of Three Zeros, Yunus describes the new civilization that is emerging from the economic experiments his work has helped to inspire and offers a challenge to young people, business and political leaders, and ordinary citizens to embrace his mission to eradicate three unintended and pernicious aftereffects of unrestrained capitalism, and so improve the prospects for everyone.
Vypredané
28,45 € 29,95 €

Rozpočet obce a vyššieho územného celku


Publikácia „Rozpočet obce a vyššieho územného celku“ predstavuje užitočnú pomôcku pri spracovaní jedného z najdôležitejších dokumentov, ktoré sa  v podmienkach  územnej samosprávy spracúvajú. Cieľom autorky Ing. Ingrid Konečnej Veverkovej bolo sprístupniť odbornej verejnosti praktické informácie z rozpočtového hospodárenia územnej samosprávy a rozpočtovníctva. Zvolila si pritom používateľsky komfortnú formu, ktorá umožní čitateľovi jednoduchšie sa orientovať v jednotlivých kapitolách. Na stránkach publikácie nájdu čitatelia všetky potrebné informácie súvisiace s rozpočtom, množstvo príkladov, odporúčaní pri riešení praktických situácií, ako aj vzory návrhu rozpočtu obce, odborného stanoviska hlavného kontrolóra k návrhu rozpočtu obce a zásad rozpočtového hospodárenia obce.Publikáciu ocenia predovšetkým tvorcovia rozpočtov v subjektoch územnej samosprávy a hlavní kontrolóri, ktorí k návrhu rozpočtu spracúvajú svoje odborné stanovisko.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Dôchodkové fondy vo svete a na Slovensku


Problematika kapitalizačných pilierov v rámci systémov dôchodkového zabezpečenia je v súčasnosti, najmä vzhľadom k nepriaznivému demografickému vývoju, veľmi aktuálna v mnohých krajinách sveta. Napriek tomu, že kapitalizačný alebo inak nazývaný II. pilier dôchodkového zabezpečenia už dlhé roky funguje aj na Slovensku, veľká časť obyvateľstva má o význame a spôsobe fungovania dôchodkových fondov len nedostatočné a často neúplné informácie. Preto sa autori rozhodli pripraviť ponúkanú publikáciu. Kniha prináša stručný prehľad vývoja systémov dôchodkového zabezpečenia vo vybraných krajinách. Ďalej sa zameriava na spomínaný kapitalizačný pilier, správu dlhopisového portfólia, akciových portfólií, indexovanie, pričom v závere je priestor venovaný dôchodkovej reforme na Slovensku schválenej v roku 2003, jej príčinám a výsledkom. Publikácia je určená odbornej verejnosti, študentom vysokých škôl, ale aj všetkým tým, ktorí sa o problematiku dôchodkov zaujímajú.
Vypredané
4,67 € 4,92 €

From Global to Local


For the past thirty years or more, the global economy has been run based on three big assumptions: globalisation will continue to increase; trade is the route to growth and development; and economic power is moving from West to East. But what if all these are wrong? From Global to Local shows how the world trading structure has already begun to shift, with irrevocable consequences for the global economy. Volatile oil prices, the pressures of sustainability and the availability of new technologies - such as 3D printing and automation - mean that companies, from General Electric to Apple, are beginning to move production away from distant countries and back home. If robots can make everything, why would companies use Chinese workers? Power is shifting, trade is shrinking and making things is revolutionising. Finbarr Livesey explores the making of this new world economic order, revealing the processes that lie behind it and showing how no one will be left untouched by its arrival.
Vypredané
19,48 € 20,50 €

How Money Got Free


In the space of a few years, Bitcoin has gone from an idea ignored or maligned by almost everyone to an asset with a market cap of more than $12 billion. Venture capital firms, Goldman Sachs, the New York Stock Exchange, and billionaires such as Richard Branson and Peter Thiel have invested more than $1 billion in companies built on this groundbreaking technology. Bill Gates has even declared it 'better than currency'. The pioneers of Bitcoin were twenty-first-century outlaws - cryptographers, hackers, Free Staters, ex-cons and drug dealers, teenage futurists and self-taught entrepreneurs - armed with a renegade ideology and a grudge against big government and big banks. Now those same institutions are threatening to co-opt or curtail the impact of digital currency. But the pioneers, some of whom have become millionaires themselves, aren't going down without a fight. Sweeping and provocative, How Money Got Free reveals how this disruptive technology is shaping the debate around competing ideas of money and liberty, and what that means for our future.
Vypredané
24,65 € 25,95 €

Veřejné finance - vybrané problémy


Již čtvrt století odborníci i laická veřejnost u nás používají termín veřejné finance a řadu dalších s ním souvisejících pojmů (veřejné výdaje a příjmy, deficit, veřejný dluh apod.). Politici a média nás přímo zahlcují nespočetnými informacemi o nebezpečí v této oblasti a o hrozících problémech, ať už hypotetických, či reálných. Co se však z mediálních debat či politických půtek vytrácí, je význam a účel veřejných financí, rozbor příčin a důsledků jejich existence, hlubší analýza jejich dopadů. A o tom kniha pojednává. Je určena všem, kdo chtějí vědět víc o tom, proč jsou ukládány a vybírány daně, jak je s prostředky daňových poplatníků zacházeno, kdo rozhoduje o veřejných příjmech, výdajích, deficitu či dluhu a čím se při tom řídí, kdo nese větší část daňového břemene a kdo to nakonec všechno zaplatí. To jsou otázky, na které autorka hledá odpovědi se znalostí současné teorie a praxe veřejných financí. Vysokoškolákům určitě přijde vhod struktura knihy, kde kromě sedmi kapitol první (meritorní) části najdou v repetitoriu otázky k opakování (v druhé části knihy) a výkladový slovník základních pojmů na jejím konci. Kniha pomůže čtenářům vytvořit si základní představu o veřejných financích a vzbudit zájem o studium dalších témat a problémů.
Vypredané
8,57 € 9,02 €

Finančné trhy a bankovníctvo


Predkladaná učebnica je výsledkom niekoľkoročnej pedagogickej a výskumnej práce a vzájomnej spolupráce jej autorov s praxou. Obsah učebnice je zameraný na problematiku finančného trhu, jeho segmentov a na problematiku bankovníctva. Spôsob skúmania uvedenej problematiky a jej prezentovania umožňuje čitateľovi pochopiť ekonomickú podstatu daných javov, ich vzájomné väzby, súvislosti a základné kategórie skúmanej problematiky. Publikácia je určená pre študentov, ale aj pre všetkých, ktorých zaujíma problematika finančných trhov a bankovníctva.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Finanční analýza a řízení podniku 3.vydání


I ve třetím vydání publikace zachovává strategickou orientaci druhého vydání – publikaci tedy profiluje zaměření na finanční řízení podniku s důrazem na využití potenciálu finanční analýzy v procesech finančního řízení. Význam finanční analýzy se v těchto souvislostech projevuje i v podobě jejích strategických aspektů, včetně komplexních strategických modelů (Balanced Scorecard a Reengineering). Kontinuita mezi vydáními je zachována, i pokud jde o aplikaci výsledků původních výzkumných aktivit. Ty jsou i v tomto případě využity k argumentovaným korekcím běžně tolerovaných chyb či nepřesností, jako jsou například: význam jednotlivých zdrojů financování podnikatelských aktivit, metodika a vypovídací schopnost bankrotních modelů, konkurenční výhody kapitálově lehké a těžké firmy či možnosti centrální banky v řízení ceny kapitálu. Třetí vydání zachovává pro čtenáře také možnost aplikovat a procvičit získané teoretické poznatky využitím ilustračních a neřešených příkladů. Ke stejnému účelu slouží i aplikace prvků případových studií. Úpravy a doplnění třetího vydání spočívají (mimo obvyklých aktualizací vybraných částí textu) především v zohlednění potřeb výuky. To vedlo v tomto případě k doplnění teorie finanční analýzy v oblasti časových řad se zaměřením na možnosti jejich predikce. S ohledem na uvedené obsahové změny třetího vydání, je publikace určena především vysokoškolským studentům a akademickým pracovníkům. Zároveň bude užitečná i zástupcům podnikové praxe.
Vypredané
16,97 € 17,86 €

Unshakeable


*THE NEW YORK TIMES BESTSELLER* Tony Robbins, arguably the most recognizable life and business strategist and guru, is back with a timely, unique follow-up to his smash New York Times bestseller Money: Master the Game. Market corrections are as constant as seasons are in nature. There have been 30 such corrections in the past 30 years, yet there's never been an action plan for how not only to survive, but thrive through each change in the stock market. Building upon the principles in Money: Master the Game, Robbins offers the reader specific steps they can implement to protect their investments while maximizing their wealth. It's a detailed guide designed for investors, articulated in the common-sense, practical manner that the millions of loyal Robbins fans and students have come to expect and rely upon. Few have navigated the turbulence of the stock market as adeptly and successfully as Tony Robbins. His proven, consistent success over decades makes him singularly qualified to help investors (both seasoned and first-timers alike) preserve and add to their investments. 'Tony's power is super-human' Oprah Winfrey 'He has a great gift.He has the gift to inspire' Bill Clinton 'Tony Robbins needs no introduction. He is committed to helping make life better for every investor' Carl Icahn 'The high priest of human potential. The world can't get enough of Anthony Robbins' The New York Times
Vypredané
20,85 € 21,95 €

Finanční matematika v praxi 2. aktualizované a rozšířené vydání


Kniha se komplexně a prakticky věnuje všem klíčovým oblastem finanční matematiky, používaným při řízení osobních financí a v podnikové sféře. Nejvýraznější změny nového vydání se týkají investic na dluhopisovém trhu, akciovém trhu a operací na měnovém trhu. Autoři reflektují aktuální dění na trzích a vysvětlují jeho důsledky pro investory. Všechna témata finanční matematiky jsou v knize vysvětlena na praktických příkladech a ukázkách. Každá kapitola je navíc doplněna o výukové video, které je volně ke shlédnutí na internetu. Základní výhodou knihy je velká srozumitelnost a praktičnost. Ocení ji každý, kdo chce finanční matematiku používat ve svůj prospěch, ať už v podnikové praxi nebo v osobním životě, například studenti vysokých škol ekonomického zaměření, investoři a pracovníci finančních institucí a podnikové sféry.
Vypredané
16,14 € 16,99 €

Manažment a financovanie v zdravotníctve


Monografia si kladie za cieľ poskytnúť prehľadné informácie o efektívnom riadení a financovaní zdravotnej starostlivosti. Táto príručka im pomôže zorientovať sa v spleti právnych noriem, nariadení a predpisov, ako aj získať prehľadné teoretické vedomosti o riadení a financovaní v zdravotníctve. Obsah tvorí 14 kapitol, ktoré pojednávajú o témach: zdravotná starostlivosť v Slovenskej republike, riadenie zdravotníckej organizácie, informácie a informačné systémy, výchova a riadenie ľudských zdrojov v zdravotníctve, strategický manažment, manažment kvality, etické a právne aspekty poskytovania zdravotnej starostlivosti, financovanie zdravotnej starostlivosti, finančný manažment zdravotníckej organizácie, základné princípy marketingu zdravotníckej organizácie, krízový manažment v zdravotníctve a farmakoekonomické metódy v zdravotníckom manažmente. Súčasťou je aj krátky prehľad anglicko-slovenských výrazov k danej problematike.
Vypredané
16,63 € 17,50 €

Podnikové finance v teorii a praxi, 2. vydání


Autoři vycházejí z obecných teoretických základů, které respektují soudobé mezinárodní pojetí podnikových financí s přihlédnutím ke specifikům České republiky zejména v oblasti základních právních forem podnikání, majetkové struktury podniku, finančních zdrojů, zrušení a zániku podniku. Druhé vydání ublikace je určeno široké odborné veřejnosti, která v ní najde nejen zajímavé teoretické, ale i praktické poznatky týkající se oblasti řízení podnikových financí. Vedle teoretických poznatků obsahuje kniha ve vybraných kapitolách také výsledky vědecko-výzkumné činnosti obou autorů v posledních letech.
Vypredané
16,77 € 17,65 €

Heads Up Money


Does money make the world go round? Can money buy happiness? What would happen if a bank simply printed more money? Heads Up Money introduces economic theories to everyday life for young adults. From the pennies in our pocket to the global financial boom, Heads Up Money puts theory into practice and explains the important issues surrounding all areas of economics including the market, supply and demand, currencies, spending and saving. Using bright illustrations, big ideas, and economic and personal finance, Heads Up Money will help young adults understand the financial world around them.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

The Superhubs


FOREWORD BY NOURIEL ROUBINISuperHubs is a rare, behind-the-scenes look at the global financial system and the powerful personal networks through which it is run, at the centre of which sit the Elites - the SuperHubs.Combining an insider's knowledge with principles of network science, Sandra Navidi offers a startling new perspective on how the financial system really operates. SuperHubs reveals what happens at the exclusive, invitation-only platforms - The World Economic Forum in Davos, the meetings of the International Monetary Fund, think-tank gatherings, power lunches, charity events, and private parties. This is the most vivid portrait to date of the global elite: the bank CEOs, fund managers, billionaire financiers and politicians who, through their interlocking relationships and collective influence are transforming the future of our financial system and, for better or worse, shaping our world.
Vypredané
18,53 € 19,50 €

Üzleti iskola


ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS Olyan lehetőségekre világít rá, amelyeket sok ember meg sem lát az üzletben! Ha gazdag akarsz lenni, vállalkozóvá és befektetővé kell válnod! Ehhez tökéletes üzleti út az MLM! Robert példákon keresztül mutatja meg, hogy sokkal több rejlik egy network marketing vállalkozásban, mint csupán az, hogy némi pluszpénzt kereshetsz vele: - bárki számára lehetővé teszi a milliomossá válást, - a biztos siker lehetőségét nyújtja (ha megvan benned a szükséges hajtóerő, elkötelezettség és kitartás), - kiváló apropó, hogy ingyenesen igénybe vedd az MLM-hálózatok egyébként nem hozzáférhető, minőségi, üzleti oktatási rendszerét, - a legjobb alkalom arra, hogy önzetlenül segíts másoknak is kiteljesedni és minden szinten gazdaggá válni. Éppen azért lehetek valamivel tárgyilagosabb a network marketing üzlettel kapcsolatban, mert én nem ebből szereztem a vagyonomat. Ebben a könyvben leírom, mit tartok én a hálózati marketing valódi értékének: végre találtam egy olyan üzletet, amely őszintén törődik az emberekkel. Robert T. Kiyosaki, Három nagyszerű hölgy Kim Kiyosaki (Robert felesége), valamint két elismert okleveles könyvvizsgáló értékes fejezetekkel bővítik a könyvet: - a vállalkozói életmód értékéről, - a családi vállalkozás építésének pozitív hatásairól, - törvényes adócsökkentési módszerekről, amelyeket egy részmunkaidőben működtetett MLM-vállalkozás nyújthat (magyar viszonylatban is tökéletesen érthető!). A leggazdagabbak hálózatokat építenek Gazdagságuk azonban nem csupán a vagyonukban mérhető! Támogató közösségben tevékenykednek, és önzetlenül segítenek másoknak. Ismerd meg a meggazdagodás e forradalmi módját!
Vypredané
10,01 € 10,54 €

Historiografia financií na území Slovenska


V monografii autorský kolektív objasňuje ekonomické a čiastočne aj politické javy, ktoré boli predmetom analýzy a skúmania mnohých významných ekonómov 20. storočia a ich nasledovníkov. Monografia pozostáva zo štyroch monotematických okruhov, ktoré spoločne poskytujú pohľad na celkovú problematiku financií a finančnej vedy v historickom kontexte. V prvej časti vedeckej monografie sa autori zamýšľajú nad historickými súvislosťami vzniku a vývoja finančnej vedy z pohľadu samotného pojmu financie. V druhej časti sa venujú historiografii financií v jednotlivých spoločensko-ekonomických formáciách. V tretej časti analyzujú historiografiu financií nižších vládnych úrovní a v poslednej, štvrtej časti sa venujú správe finančných záležitostí z historického hľadiska. Cieľom monografie je prehľadným spôsobom priblížiť problematiku financií a takisto priniesť plynulý prierez historického vývoja finančnej vedy a finančnej správy na území Slovenska. Monografia je urrčená pre študentov Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave, ale takisto aj pre všetkých, ktorí pracujú v oblasti financií a zaujíma ich historický vývoj financií.
Vypredané
16,63 € 17,50 €

FOREX – jak zbohatnout a nekrást 2. rozšířené vydání


Mnohí ľudia si myslia, že takým čertom je sveta žiť. Sedia si vo vykúrenom pekle, skvele sa bavia a odnikiaľ, ale naozaj odnikiaľ na nich nefúka. Jedného dňa však vyšlo najavo, že aj čerti môžu mať trampoty... čertovské, a možno až pekelné. Nájde sa niekto, kto sa im odváži pomôcť?
Vypredané
17,51 € 18,43 €

Finančný manažment nadnárodných korporácií


Autorka vo svojej monografii predstavuje na relatívne malom priestore mnohé aspekty finančného manažmentu nadnárodných korporácií. Zameriava sa na formy podnikania nadnárodných spoločností, ich právnych štruktúr a prepojení a tiež obsahuje formy investícií a finančného investovania prostredníctvom korporácií. Dôležitou súčasťou publikácie je aj konsolidácia nadnárodných spoločností a ich súčastí, transferové oceňovanie, korporátne zdaňovanie a daňové plánovanie. Záverečné kapitoly monografie sú venované finančnému riadeniu nadnárodných korporácií, risk manažmentu, ich financovaniu a kapitálovej štruktúre. Publikácia je okrem svojej prehľadnosti a širokého záberu veľmi aktuálna, predovšetkým v oblasti zdaňovania nadnárodných korporácií. Obsahuje aktuálne informácie k projektu OECD s názvom „Base erosion and profit shifting“, ktorý je momentálne v centre záujmu odbornej verejnosti v oblasti medzinárodného zdaňovania. S témou korporátneho zdaňovania súvisí aj téma transferového oceňovania medzi prepojenými osobami. Monografia opisuje plasticky metódy tvorby transferových cien a ich využiteľnosť v praxi; najnovšie požiadavky na dokumentáciu k transferovému oceňovaniu, jednak všeobecnú (master file), a jednak špecifickú (local file), ale aj koncept výmeny informácií o transferovom oceňovaní medzi krajinami (country by country report). Publikácia je určená študentom ekonómie a odborníkom v praxi zaoberajúcim sa danou problematikou.
Vypredané
4,67 € 4,92 €

Základní pravidla Warrena Buffeta


V roce 1956, ve věku 26 let, založil Warren Buffett společnost Buffett Partnership Limited, která fungovala do roku 1970. Během této doby napsal 33 dopisů svým obchodním partnerům. Tyto dopisy jsou vlastně kronikou jeho myšlenek a přístupů, které mu zajistily nebývalé investiční úspěchy. Buffett chtěl, aby jeho partneři pochopili jeho myšlenky, a proto tyto dopisy psal. V nich je obsaženo to, co nazval "základní pravidla" pro investování. Tyto pravidla překvapivě zůstávají platná i dnes pro všechny skupiny investorů - od začátečníků až po sofistikované profesionály. Tato kniha poprvé odhaluje, s Buffettovým svolením, jeho klíčové investiční principy a učení. Naleznete zde základ Buffettovy strategie proti proudu, strategie diverzifikace, jeho taktiky pro lepší výsledky na investičních trzích – růst nejméně o 10 % ročně. Jeremy Miller cituje přímo Warrena Buffetta a přináší nám jeho nadčasové rady a sadu vysoce účinných investičních strategií, které platí i dnes.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Literatúra zameraná na témy financií, finančného trhu a investovania je zdrojom dôležitých poznatkov pre jednotlivcov, podniky a odborníkov, ktorí chcú lepšie porozumieť svetu peňazí a efektívne spravovať svoje financie.

V tejto kategórii literatúry nájdete rôzne aspekty financií, ako sú osobné financie, korporátne financie, investovanie, riadenie rizika, bankovníctvo, kapitálové trhy a medzinárodné financie. Knihy z tejto kategórie vám poskytnú teoretické vedomosti a praktické nástroje na riadenie financií.

Literatúra o financiách a investovaní sa zaoberá rôznymi tématami, vrátane finančnej gramotnosti, riadenia osobných financií, tvorby rozpočtu, investičných stratégií, hodnotenia a analýzy investičných príležitostí, portfólio riadenia, riadenia rizika a správy dlhu. Tieto publikácie pomáhajú čitateľom pochopiť základné princípy financií, ako aj pokročilejšie koncepty a techniky v oblasti investovania a finančného riadenia.

Pre tých, ktorí sa zaujímajú o finančné trhy, literatúra v tejto oblasti poskytuje informácie o fungovaní trhov, investičných nástrojoch, technických analýzach, makroekonomických faktoroch ovplyvňujúcich trhy a obchodných stratégiách. Publikácie tiež analyzujú históriu finančných trhov, inkluzívne prípady úspechu a neúspechu a ponúkajú rady a odporúčania pre obchodníkov a investorov.