Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Literárna veda, jazykoveda, slovníky strana 168 z 174

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Být napřed všemu odloučení


Básnická sbírka Elegie z Duina pražského německého básníka Rainera Marii Rilka doposud nebyla v českém jazykovém prostředí komplexně zpracována. Pokus o její fenomenologickou interpretaci poukazuje na filosofické předpoklady některých klíčových motivů v myšlení F. Nietzscheho. Postupný výklad všech deseti elegií se koncentruje kolem pojmů anděla, milenců, noci, smrti, dětství, neviditelna, v nichž promlouvají klasická témata západní filosofie. Základním pojmem je proměna, která se dotýká základů lidskosti a Rilke v naší interpretaci ukazuje, že člověk doposud nebyl lidský.
Vypredané
0,45 € 8,93 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovar Omonimov i Omoform RJ


Dannyj slovar' vpervye razgranicivaet omonimy i omoformy. V nego vošlo okolo 2500 omonimov i omoform razlicnych vidov: leksiceskie, grammaticeskie, funkcional'nye. K každomu slovu daetsja grammaticeskaja.
Vypredané
0,60 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Anglicko-český česko-anglický slovník


slovní zásoba současné angličtiny a češtiny základní společenskovědní, přírodovědná a technická terminologie fonetický přepis anglické výslovnosti příklady použití v kontextu bohatá frazeologie stručný přehled anglické gramatiky názvy států a jejich obyvatel anglické míry a váhy
Vypredané
0,59 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Francúzsko-slovenský,slovensko-francúzsky slovník


Slovník obsahuje okolo 12 000 výrazov ( z toho vo francúzsko-slovenskej časti 7000), pričom zahŕňa základnú slovnú zásobu súčasnej francúzštiny a slovenčiny spolu s najpoužívanejšou frazeológiou, ktorú možno použiť pri aktívnom čí písomnom prejave a pri čítaní bežných textov.
Vypredané
0,25 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Oxford Chinese Mini Dictionary


Here is an easy-to-use, portable dictionary for anyone who needs a quick resource on the Chinese language, offering an ultra-clear layout that helps you find the translation you need when you need it. The volume includes thousands of essential words, phrases, and translations, thousands of examples drawn from real-life situations, and headwords in simplified Chinese script as well as in Roman letters to aid lookup and to show Mandarin pronunciation. New to this edition is a highly useful phrasefinder that provides an instant safety net when you travel, providing super-fast access to all the words and expressions you need for everyday situations--shopping, traveling, asking for directions, or finding a place to stay--including a superb menu guide. The phrasefinder is also available as an mp3 download, ideal for practicing pronunciation while traveling. It will be particularly helpful for anyone attending the Summer Olympics in 2008. This volume also includes an explanation of the different pronunciation tones in Mandarin Chinese and a guide to looking up Chinese characters. Whether studying, working, or traveling through China, this is an ideal dictionary for people on the go.
Vypredané
0,30 € 5,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Seifertova světlem oděná


Lingvoliterární práce předního znalce české literatury 17.-20. století věnovaná meziválečné básnické tvorbě Jaroslava Seiferta. Stich v této knize sleduje především motivy Seifertovy poesie (erotické, národní, přírodní) se zřetelem na jejich živost v českém básnictví 18. a 19. století. V současné literární vědě představuje tato kniha zcela unikátní a fascinující způsob hledání podstaty literárního textu.
Vypredané
0,33 € 6,53 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Svetozár Hurban Vajanský


Kolektívna monografia Svetozár Hurban Vajanský. Na rozhraní umenia a ideológie prináša analytický pohľad na rozsiahle dielo a činnosť Svetozára Hurbana Vajanského. Ide o jednu z tých postáv našich dejín, ktorá vyvoláva rozporuplné reakcie, a je to vlastne práve táto rozporuplnosť, čo predstavuje jeho špecifickú hodnotu pre našu kultúru. Hovoriť o Vajanskom totiž neznamená hovoriť len o minulosti, znamená to reflektovať pretrvávajúce mentálne kultúrne schémy. Je preto dôležité vyrovnávať sa s jeho pôsobením a hovoriť o ňom objektívne a v kontexte, bez ohľadu na to , že dospejeme aj k nelichotivým záverom. Každá kultúra je povinná vyrovnávať sa aj so svojimi ambivalentnými postavami, pomenovať objektívne aj ich problémové črty, neupadať do ich slepého adorovania a prostredníctvom ich zlyhaní diagnostikovať aj svoje súčasné problémy. A práve k tejto kultúrnej sebareflexii chce prispieť aj táto monografia.Na rozhraní umenia a ideológie, ktorá nie je určená len odbornej verejnosti, ale i širšej kultúrnej obci.
Vypredané
0,45 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rusko-český č-r.slovník


Kapesní rusko-český a česko-ruský slovník se stručnou gramatikou v pevné vazbě.
Vypredané
0,39 € 7,71 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Latin-magyar alapszótár


A latin nyelv az elmúlt évezredben igen jelentős szerepet töltött be történelmünkben, művelődésünkben. Népszerűségének átmeneti csökkenése után, napjainkban ismét kedveltté vált a latin nyelv oktatása és tanulása. A Latin-magyar alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a latin nyelv szavainak megtanulásához. 7075 címszó található benne. Ezek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a nyelvtanulók számára. A szótár a szavakról a legfontosabb nyelvtani ismereteket közli, így egy-egy szó mondatbeli szerepének meghatározásához jelentős útmutatót ad. A hagyományoknak megfelelően jelöli a magánhangzók hosszúságát. A kötetben található 120 rajz vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy latin szó magyar megfelelőjét elsajátítsa. A kiadványt a kezdő nyelvtanulók mellett ajánljuk mindazoknak, akik már tanulták a latin nyelvet, de szükséges, hogy felelevenítsék tudásukat. Az alapszótár hatékony segédeszköz a nyelvtanuló latin szókincsének eredményes bővítéséhez és a latin nyelv gyors elsajátításához. Goreczky Zsolt, a szótár szerkesztője az ELTE latin szakján szerzett diplomát, népszerű latintanár. Vladár Zsuzsa, a szótár lektora az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének tanára.
Vypredané
0,36 € 7,11 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kertész Imre és a sors


Mit adtak a magyar-zsidó géniuszok kultúránknak?
Vypredané
0,18 € 3,50 €

dostupné aj ako:

Kompakt útiszótár - Spanyol


A Kompakt útiszótár minden lényeges helyzetben segít eligazodni használójának az idegen nyelvi közegben. A fejezetek áttekinthetően egy-egy beszédhelyzetre épülnek. A kötet elején, bevezetésként, megtalálható a száz legfontosabb szó és mondat. Ezeket követik a témaközpontú fejezetek, mint például: Egymás közt - Utazás és közlekedés - Étkezés és italfogyasztás - Vásárlás és szolgáltatások - Bank és posta - Szórakozás és szabadidő - Egészség és vészhelyzetek - Adatok és számok. Nemzetközi fonetikai jelölések a helyes kiejtést, egy-egy szó megtalálását mindkét nyelven regiszteres szótárak segítik. Az információs blokkok számos országismereti, nyelvi információt és tippet nyújtanak.
U dodávateľa
4,67 € 4,92 €

Kategória literárna veda, jazykoveda a slovníky nájdete bohatý výber diel zameraných na štúdium literárnej vedy, jazykovedy a slovníkov. Nájdete tu literárne teórie, analýzy literárnych žánrov, jazykové javy a slovníky.

Nájdete tu zaujímavé knihy, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť literatúre, jazyku a ich vzájomným vzťahom. K najznámejším odborníkom v tejto oblasti patria Roman Jakobson, či Ľudovít Štúr.