! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Ošetrovateľstvo, opatrovateľstvo strana 8 z 8

Ošetrovateľské konceptuálne modely


Publikácia by mala slúžiť študentom ošetrovateľstva a pôrodnej asistencie, pedagógom, sestrám a pôrodným asistentkám a zároveň aj iným zdravotníckym pracovníkom. Autori sa venujú vybraným konceptuálnym modelom, ktoré do publikácie zaradili z historic kého (napr. Nighingaleová, Hendersonový), ako aj súčasného (napr. Oremová, Royová a iné) významu modelu pre ošetrovateľskú teóriu a prax.
Vypredané
7,57 € 7,97 €
  • 5 /5

Ošetrovateľské techniky


Učebnica pre fakulty ošetrovateľstva. Ošetrovateľské techniky tvoria jadro odborných postupov základnej ošetrovateľskej starostlivosti u hospitalizovaného pacienta. Možno ich využiť aj pri uspokojovaní ošetrovateľských potrieb v rodine či komunite. Cielene sú zamerané na posúdenie, rozhodnutie, vykonanie a vyhodnotenie výsledku zdravia pacienta, ktorý sa dosiahol sesterskými činnosťami. Obsahujú klasifikácie sesterských činností s cieľom podporiť komunikáciu zdravotníkov, odborných inštitúcií a verejnosti.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

Psychiatrická ošetr. starostlivosť


Táto učebnica pomôže sestre pri orientovaní sa v zložitej problematike duševného zdravia a jeho porúch a v úsilí byť efektívnou pri uzdravovaní a zmierňovaní utrpenia duševne chorých pacientov. Nájde v nej aj inšpiráciu a návody, ako aktivovať zdroje pacientovej osobnosti a jeho okolí. Učebnicu schválilo Ministerstvo zdravotníctva SR ako učebnicu pre stredné zdravotnícke školy, pre vyššie odborné štúdium, študijný odbor diplomovaná psychiatrická sestra, diplomovaná všeobecná sestra a ďalšie sest erské študijné odbory.
Vypredané
6,94 € 7,30 €

Lacná kniha BANDAZOVANI A KOMPRESIVNI LECB (-90%)


Kompresivní léčbu používáme zejména při primárních a sekundárních varixech, chronické žilní insuficienci, bércových vředech, zánětech žil dolních končetin a při lymfedémech. Tato praktická příručka by měla poskytnout pacientovi návod, jak správně postupovat při výběru elastického obinadla či kompresivní elastické punčochy, aby byla kompresivní bandáž funkční. Podstatnou součástí brožurky jsou též názorné ukázky přikládání obinadel, tj. techniky bandážování. Zároveň autorka srozumitelně popisuje mechanismus účinku kompresivní bandáže a stručně se věnuje i jednotlivým chorobám, jež ji vyžadují. Specializace – Dermatologie, Diabetologie, Interní medicína, Všeobecné lékařství
Vypredané
0,19 € 1,91 €

dostupné aj ako:

Manažment domácej ošetrovateľskej starostlivosti II.


Predkladaná monografia nadväzuje na predchádzajúce vydanie publikácie Manažment domácej ošetrovateľskej starostlivosti I (2019). Jej koncepcia vychádza z poznatkov a skúseností získaných štúdiom relevantnej literatúry a klinickou praxou, ktoré sú spracované v intenciách manažmentu starostlivosti o pacienta v jeho vlastnom sociál- nom prostredí so zameraním na vybrané ochorenia jednotlivých telesných systémov, na rôzne skupiny pacientov a ich problémy súvisiace s poskytovaním domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Domáca ošetrovateľská starostlivosť ako jedna z významných oblastí ošetrovateľstva zaznamenáva vo všeobecnosti zvyšujúci záujem nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti. Profesionalita sestier pracujúcich v agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti je podmienená nielen získavaním teoretických vedomostí, ale aj praktickými zručnosťami. Cieľom monografie je poskytnúť práve teoretický a praktický prehľad poskytovania domácej ošetrovateľskej starostlivosti so zameraním na aktívnu účasť jednotlivca, rodinných príslušníkov, opatrovateľa v procese plánovania a realizácie starostlivosti. Monografia vytvára tiež priestor na kooperáciu domácej ošetrovateľskej starostlivosti s rôznymi medicínskymi a humanitnými odbormi. Monografia je rozdelená do trinástich kapitol pokrývajúcich samostatné tematické okruhy. V jednotlivých kapitolách monografie v nadväznosti na teoretické východiská opisujeme domácu ošetrovateľskú starostlivosť s dôrazom na manažment ošetrovateľských intervencií sestier s využitím širokého spektra meracích nástrojov za účelom zberu a objektivizácie údajov. Komplexnosť poskytovania domácej ošetrovateľskej starostlivosti v jednotlivých kapitolách dotvára edukácia pacienta, jeho rodinných príslušníkov a opatrovateľa. Monografia rešpektuje všeobecné záväzné predpisy vytvárajúce podmienky na optimálne fungovanie domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Text jednotlivých kapitol vychádza z domácej a zahraničnej literatúry, z výsledkov štúdií a klinickej praxe. Monografia vznikla v úzkej spolupráci vzdelávacích inštitúcií, poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti a poskytovateľa domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Jednotlivé kapitoly sú výsledkom úsilia autorského kolektívu, ktorého členovia sa v rámci svojej profesionálnej činnosti v odbore ošetrovateľstvo zaoberajú okrem iného aj prob- lematikou domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Monografia je určená odbornej verejnosti, študentom ošetrovateľstva pregraduálneho, postgraduálneho, ale aj špecializačného štúdia, sestrám pracujúcim v oblasti komunitného ošetrovateľstva, predovšetkým v agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti, domovoch sociálnych služieb, ale aj ostatným, ktorí sa zaoberajú touto problematikou.
Na sklade 1Ks
23,75 € 25,00 €

Objavte svet profesionálnej starostlivosti s kategóriou kníh zameraných na ošetrovateľstvo a opatrovateľstvo. V tejto kategórii ponúkame tituly, ktoré sa zaoberajú všetkými aspektmi tejto nevyhnutnej a náročnej práce, od základných techník a postupov po etické a psychologické otázky spojené s poskytovaním starostlivosti.

Pre tých, ktorí sú na ceste stať sa ošetrovateľmi alebo opatrovateľmi, či už v nemocniciach, zariadeniach dlhodobej starostlivosti alebo v domácnostiach pacientov, naše knihy ponúkajú neoceniteľné rady, odborné poznatky a praktické návody. Pre skúsených odborníkov sú tu tiež pokročilé materiály a štúdie prípadov, ktoré rozširujú ich pochopenie a skúsenosti v tejto oblasti.