Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Lacná kniha Hyperaktivní močový měchýř


Hyperaktivní měchýř je medicínský problém, kterým podle současných průzkumů trpí asi 16 % dospělé evropské populace. Skládá se ze symptomů urgence, frekvence, urgentní inkontinence a zpravidla i nykturie. Trpí jím obě pohlaví, známá je vzrůstající prevalence v závislosti na věku. Teprve v současnosti tento problém přestává být tabu, zejména v souvislosti s novými možnostmi farmakologické léčby. Kniha stručným a přehledným způsobem shrnuje současné poznatky o patogenezi, diagnostice a léčbě hyperaktivního měchýře do dostatečné hloubky a s důrazem na použitelnost v každodenní praxi
Vypredané
1,40 € 27,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Diabetes v tabulkách


Diabetes mellitus je klíčovým tématem třetího tisíciletí, podobně jako další přidružené „civilizační“ nemoci. Vzhledem k nárůstu výskytu tohoto onemocnění, závažnosti komplikací a nákladnosti léčby je význam studia a výzkumu této poruchy metabolismu zcela zřejmý. Důvodem vytvoření publikace byla potřeba sjednotit a shrnout množství informací z obsáhlé česko-slovenské i zahraniční literatury týkající se diabetu v kompendium či příručku. Diabetes v tabulkách je „všeobjímajícím“ souhrnem současných informací z oblasti diabetologie a diabetu mellitu v kontextu s dalšími poruchami metabolismu. Kniha je zpracována formou přehledných, lehce srozumitelných tabulek, umožňujících rychlou a snadnou orientaci je určená jak pro pre- či postgraduální vzdělávání v oboru, tak pro praktické použití v každodenní klinické praxi
Vypredané
1,64 € 32,73 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Deprese u schizofrenie


Deprese a schizofrenie jsou lékařskou veřejností tradičně vnímány jako dva hlavní zástupci skupiny psychóz, tak jak je vyčlenil začátkem 20. století německý psychiatr Emil Kraepelin. Méně známou skutečností je, že depresí je dříve či později postiženo více než 25 % schizofreniků, a to se všemi riziky, která deprese obnáší. Publikace našeho předního odborníka MUDr. Michala Maršálka, místopředsedy Společnosti pro biologickou psychiatrii, by měla přispět ke změně pohledu na tento velmi závažný stav. Změně o to víc žádoucí, že deprese u schizofrenie je léčitelná. Kniha shrnuje základní teoretické souvislosti, uvádí praktickou diagnostiku, jejím těžištěm pak je podrobný přehled terapeutických možností s praktickými návody k jejich aplikaci.
Vypredané
0,46 € 9,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vředová choroba


V posledních 20 letech došlo k zásadní změně v pochopení etiopatogeneze vředové choroby žaludku a duodena, zejména přiznáním zásadní role H. pylori. Tradiční spektrum léků užívaných u vředové choroby tak bylo rozšířeno - kromě blokátorů protonové pumpy - rovněž o antibiotika. Přes nesporné pokroky v léčbě však vředová choroba patří v rozvinutých zemích stále mezi častá onemocnění ovlivňující kvalitu života nemocných a ohrožující je závažnými komplikacemi.
Vypredané
0,46 € 9,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Renální osteopatie


Renální osteopatie je postižení kostí, vznikající při chronickém selhání ledvin v důsledku složité poruchy metabolismu fosforu, vápníku a vitaminu D. Čtenáři se seznámí nejen s komplexní patogenezí a vyšetřovacími postupy, ale zejména s novými léčebnými možnostmi.
Vypredané
0,46 € 9,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vnitřní poruchy


Přehledného průvodce možnými poruchami, jejich příčinami, ale též funkcemi jednotlivých orgánů v ženském těle přináší tým amerických specialistek na ženské zdraví.
Vypredané
0,46 € 9,13 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Glaukom-minimum pro praxi


Glaukom - jeden z nejzávažnějších problémů oftalmologie - patří na přední místo mezi příčinami slepoty. Autorka jej definuje jako chronickou, progresivní neuropatii optiku, která buď má či nemá zvýšený nitrooční tlak, se změnami na optickém disku, ve vrstvě nervových vláken s následnými změnami v zorném poli, spojenými s poklesem zrakových funkcí. Po krátkém historickém přehledu a informacích o výskytu choroby následuje stěžejní část knihy, jež je věnována klasifikaci glaukomu a jeho léčbě - medikamentózní, laserové a chirurgické. V závěru je zdůrazněn význam časné diagnózy glaukomu a doporučena frekvence vyšetření.
Vypredané
0,47 € 9,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Výživa a rakovina


Autor, sám lékař, shrnuje velmi přístupnou formou současné poznatky světové vědy o vztahu výživy a nádorových onemocnění; nenařizuje, nezakazuje, nepožaduje víru či odříkání, a i tehdy, budete-li se důsledně řídit jeho doporučeními, může být Váš jíde lníček velmi bohatý.
Vypredané
0,05 € 0,94 €

dostupné aj ako:

Interakcie liečiv v klinickej praxi, 2. doplnené vydanie


Monografia je prvým komplexným monotematickým dielom tohto typu na Slovensku. Je určená predovšetkým lekárom, farmaceutom, poslucháčom lekárskych a farmaceutických fakúlt, ale aj iným zdravotníckym pracovníkom zúčastňujúcim sa v procese farmakoterapie. Monografia v druhom vydaní dopĺňa: - prehľad najčastejších induktorov a inhibítorov CYP3A4, CYP2C9, CYP2D6 - aktualizované informácie v kapitolách antitrombotík, hypolipidemík, antifungálnych látok.
U dodávateľa
9,17 € 9,65 €

Psychedelics


We are on the cusp of a major revolution in psychiatric medicine and neuroscience. After fifty years of prohibition, criminalisation and fear, science is finally showing us that psychedelics are not dangerous or harmful. Instead, when used according to tested, safe and ethical guidelines, they are our most powerful newest treatment of mental health conditions, from depression, PTSD, and OCD to disordered eating and even addiction and chronic pain. Professor David Nutt, one of the world's leading Neuropsychopharmacologists, has spent 15 years researching this field and it is his most significant body of work to date. In 2018, he co-founded the first academic psychedelic research centre - underpinned by his mission to provide evidence-based information for people everywhere. It revived interest in the understanding and use of this drug in its many forms, including MDMA, ayahuasca, magic mushrooms, LSD and ketamine. The results of this have been nothing short of ground-breaking for the future categorisation of drugs, but also for what we now know about brain mechanisms and our consciousness. At a time where there is an enormous amount of noise around the benefits of psychedelics, this book contains the knowledge you need to know about a drug that is about to go mainstream, free from the hot air, direct from the expert. Are you ready to change your mind?
U dodávateľa
23,70 € 24,95 €

HRCT u intersticiálních plicních procesů v instruktivních kazuistikách (3. rozšířené vydání)


Intersticiální plicní procesy (IPP) představují rozsáhlou skupinu nemocí charakterizovaných difuzním postižením plicní tkáně, a do značné míry podobným klinickým i radiologickým obrazem. HRCT dnes představuje klíčovou vyšetřovací metodu umožňující jak rámcovou, tak podrobnější diagnostiku IPP. Praktický význam tohoto vyšetření se značně zvýšil s ohledem na nové možnosti farmakoterapie, která začíná podstatným způsobem měnit osud těchto těžce nemocných pacientů. Publikace obsahuje také prakticky orientované modelové kazuistiky s diferenciální diagnostikou.
Na sklade 1Ks
46,77 € 49,23 €

Manažment domácej ošetrovateľskej starostlivosti II.


Predkladaná monografia nadväzuje na predchádzajúce vydanie publikácie Manažment domácej ošetrovateľskej starostlivosti I (2019). Jej koncepcia vychádza z poznatkov a skúseností získaných štúdiom relevantnej literatúry a klinickou praxou, ktoré sú spracované v intenciách manažmentu starostlivosti o pacienta v jeho vlastnom sociál- nom prostredí so zameraním na vybrané ochorenia jednotlivých telesných systémov, na rôzne skupiny pacientov a ich problémy súvisiace s poskytovaním domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Domáca ošetrovateľská starostlivosť ako jedna z významných oblastí ošetrovateľstva zaznamenáva vo všeobecnosti zvyšujúci záujem nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti. Profesionalita sestier pracujúcich v agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti je podmienená nielen získavaním teoretických vedomostí, ale aj praktickými zručnosťami. Cieľom monografie je poskytnúť práve teoretický a praktický prehľad poskytovania domácej ošetrovateľskej starostlivosti so zameraním na aktívnu účasť jednotlivca, rodinných príslušníkov, opatrovateľa v procese plánovania a realizácie starostlivosti. Monografia vytvára tiež priestor na kooperáciu domácej ošetrovateľskej starostlivosti s rôznymi medicínskymi a humanitnými odbormi. Monografia je rozdelená do trinástich kapitol pokrývajúcich samostatné tematické okruhy. V jednotlivých kapitolách monografie v nadväznosti na teoretické východiská opisujeme domácu ošetrovateľskú starostlivosť s dôrazom na manažment ošetrovateľských intervencií sestier s využitím širokého spektra meracích nástrojov za účelom zberu a objektivizácie údajov. Komplexnosť poskytovania domácej ošetrovateľskej starostlivosti v jednotlivých kapitolách dotvára edukácia pacienta, jeho rodinných príslušníkov a opatrovateľa. Monografia rešpektuje všeobecné záväzné predpisy vytvárajúce podmienky na optimálne fungovanie domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Text jednotlivých kapitol vychádza z domácej a zahraničnej literatúry, z výsledkov štúdií a klinickej praxe. Monografia vznikla v úzkej spolupráci vzdelávacích inštitúcií, poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti a poskytovateľa domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Jednotlivé kapitoly sú výsledkom úsilia autorského kolektívu, ktorého členovia sa v rámci svojej profesionálnej činnosti v odbore ošetrovateľstvo zaoberajú okrem iného aj prob- lematikou domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Monografia je určená odbornej verejnosti, študentom ošetrovateľstva pregraduálneho, postgraduálneho, ale aj špecializačného štúdia, sestrám pracujúcim v oblasti komunitného ošetrovateľstva, predovšetkým v agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti, domovoch sociálnych služieb, ale aj ostatným, ktorí sa zaoberajú touto problematikou.
Na sklade 1Ks
23,75 € 25,00 €

Atlas elektroencefalografie dospělých - 2. díl, 2.vydání


Tato kniha je doplňkem publikace EEG v epileptologii dospělých. Ukázky z denní praxe poskytují co největší objem vybraných normálních i abnormních nálezů. Grafy jsou zařazeny neupravené tak, jak jsou vidět na obrazovce systému, tedy včetně cejchu a časové mřížky, v zapojeních, ve kterých jsou vzorce nejvíce zřejmé. Pro elektroencefalografistu je totiž přehlednější tento v klinické elektroencefalografii obvyklý způsob, nikoli výběry několika málo svodů, v nichž je daný vzorec patrný, s pominutím svodů ostatních. V případě, že i jiné zapojení může přinést nový pohled, jsou uvedeny reformátované úseky téhož grafu. Slovní komentář je rozdělen na nadpis, doplňující klinické informace a zajímavé detaily ukázky. Tam, kde to je pro elektroklinickou korelaci ilustrativní, jsou zařazeny i výsledky neurozobrazovacích vyšetření, jakkoli to není v EEG atlasech obvyklé.
Na sklade 1Ks
116,04 € 122,15 €

Dynamic Human Anatomy


An essential visual guide for artists to the mastery and use of advanced human anatomy skills in the creation of figurative art. Dynamic Human Anatomy picks up where Basic Human Anatomy leaves off and offers artists and art students a deeper understanding of anatomy, including anatomy in motion, and how that essential skill is applied to the creation of fine figurative art.
U dodávateľa
43,65 € 45,95 €

Plotýnka a já


Moje cesta od berlí k lyžím, horám a lidem. Plotýnka a já je knížka napsaná pro „plotýnkáře“ a vůbec lidi s bolestmi zad; workholiky, kteří kvůli svému zdravotnímu stavu museli přestat pracovat; milovníky pohybu, kteří se znovu učí chodit. Ukázka: Lékařka mě zarazí přísným pohybem ruky. „Přes bok. Vstávejte přes bok. Už do konce života budete vstávat jen přes bok,“ pronese nekompromisně. Oblékám se do kalhot a udělám poslední zoufalý pokus: „A nepomohlo by, kdybych to zkusila rozběhat?“ Plotýnka a já je inspirativní příběh o cestě za zdravím, čtivá zpověď přínosná jak pacientům, tak zdravotníkům. fyzioterapeutka Mgr. Zuzana Krchová http://www.fyziokinesis.cz/
U dodávateľa
6,70 € 7,05 €

Medicínska literatúra ponúka široký výber kníh a publikácií zameraných na lekárstvo, zdravotníctvo a zdravotnú starostlivosť. Tieto knihu obsahujú užitočné informácie o anatómii, fyziológii, farmakológii, diagnostike, liečbe a ďalších témach súvisiacich s medicínou.

Táto kategória literatúry je zdrojom vedomostí pre lekárov, zdravotníckych profesionálov, študentov medicíny ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o medicínu a zdravie. Od objavovania nových liečebných postupov a pokročilých výskumných techník až po zdravý životný štýl a prevenciu chorôb, tu nájdete knihy, ktoré poskytnú ucelený pohľad na medicínu a jej význam v našich životoch.

Nájdete tu odborné publikácie z oblasti pediatrie, sexuológie, anatómie, ošetrovateľstva a opatrovateľstva, onkológie, alergológie a imunológie, gynekológie a pôrodníctva, patológie, psychiatrie a psychológie, stomatológie, chirurgie, ortopédie a traumatológie, ako aj veterinárnej medicíny.