Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Busy


* One of Success magazine's Best Books of 2015 * It's difficult to ask anybody 'How are you?' without hearing the word 'busy' somewhere in their response. We feel overwhelmed by busyness because of the demands on our time: our inbox and our to-do list are bulging, a huge amount of people expect things from us and our organisations are trying to do more with fewer people. But it doesn't have to be that way. In reality, busyness isn't essential. Yes, there is a lot to do, but believing you're always busy because you have so much to do is both false and unhelpful. Busyness is a normal response to a world of too much, but it isn't the only response. In Busy Tony Crabbe draws on solid psychological research to address one of the great problems of modern life: we're too busy. But it isn't a time-management book. Rather than providing advice for increasing productivity and efficiency, it sets out four key strategies (corresponding to sections of the book) for thriving despite of the overload of too much: 1. Mastery - to move beyond busyness you need to regain a sense of mastery over your life. This section shows you how to build a sense of control back into your life, take responsibility for making choices and how to set boundaries to protect you from the flood of demands and information. 2. Focus - in a world of too much, success is not about doing more at work but about making an impact. This section outlines three ways to move to a career strategy that doesn't rely on productivity alone. 3. Engagement - busyness can cause you to disengage from the people, values and activities that are important to us. This section provides you with the three keys to re-engaging with your work and life. 4. Momentum - part of the challenge to moving beyond busyness is that even if you agree you should make the change, you're too busy to find the time and energy to do anything about it. This section is dedicated to helping you make the change, creating the impetus, energy and clarity to move to a life less busy.
Vypredané
11,88 € 12,50 €
  • 4 /5

Zoči-voči mužom


Všade sa hovorí, že so ženami vo vrcholovom manažmente budú firmy úspešnejšie. Keby to len bolo také ľahké. Napriek dobrým úmyslom s tým majú obe strany nemalé problémy - firmy otáľajú, ženy tiež. Hľadači talentov zúfalo zháňajú kandidátky na špičkové pracovné miesta. Vďaka výbornému vzdelaniu sa ženám darí dostať takmer do všetkých podnikov, inštitúcií či funkcií, ale na tŕnistej ceste zvanej kariéra sa nakoniec niekde stratia, opustia ju, neposunú sa vyššie alebo sa osamostatnia. Barbara Schneiderová tvrdí, že ponúka jednoduché odpovede na túto komplikovanú tematiku. "Ženskú otázku" objasňuje z rôznych uhlov pohľadu, ponúka podnety, upozorňuje na skúsenosti. Táto kniha nie je klasickou príručkou, ale skôr súborom úprimných názorov. Predstavuje typické pasce kariérneho života a užitočné stratégie postupu pre ženy v manažmente.
Vypredané
1,00 € 11,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Sparta - Dosiahni svoj cieľ!


Kniha SPARTA - DOSIAHNI SVOJ CIEĽ! predstavuje jednoduchú filozofiu, ktorú autor najprv uplatnil vo svojom živote a teraz ju využívajú milióny ľudí po celom svete. Stanovte si cieľ, pustite sa do práce a dotiahnite to do konca. Naučíte sa: - Prekonať vlastnú vôľu ako najväčšiu prekážku. - Prijať sebadisciplínu za najlepšieho priateľa. - Odolávať životným problémom. - Pomôže vám plne rozvinúť vlastný potenciál: v živote, v práci, vo vzťahoch a čomkoľvek, pre čo sa rozhodnete. Je projektom, ktorý vás prevedie od štartu až do cieľa. ...existuje nepriama úmera medzi tým, ako mizerne sa cítite na súťaži a tým, ako úžasne sa cítite po nej. Po tejto súťaži som sa cítil, akoby som vyhral národnú lotériu. Keď sa vám podarí vybojovať si cestu z pekla a dokončiť to, čo sa vám predtým zdalo nemožné, zmení vás to. Zrazu uvidíte sami seba v inom svetle, budete na seba hrdý a začnete sa cítiť ako iný človek. Po súťaži v Ukataku som prešiel niekoľko extrémnych súťaží, ktoré patria k najnáročnejším na svete. Keď ľuďom hovorím, čo mám v pláne, väčšina z nich sa na mňa pozerá ako na debila alebo samovraha. Lenže fakt, že sa postavíte výzve a dosiahnete viac, než si myslíte, nie je vôbec blbosť. V konečnom dôsledku vám to pomôže presvedčiť sa, čoho ste schopný. Prekonávanie samého seba vytvára nový referenčný rámec, ktorý vám pomôže postaviť sa náročným životným situáciám a ukáže vám možnosti, o ktorých existencii ste nemali ani potuchy. Práve kvôli tomu som založil Spartan Race a z rovnakého dôvodu som napísal túto knihu... (Joe De Sena) (JOE DE SENA) Kto je Joe De Sena? Podnikateľ s vášňou pre život, ktorý od ôsmych rokov kope do lopty po ihrisku svojho sveta a nezľakne sa nijakej prekážky. Narodil sa v Queens v štáte New York v rodine učiteľky jogy a talianskeho podnikateľa, ktorí ho naučili bojovať aj vtedy, keď je nádej v nedohľadne. Zoznámte sa s človekom, ktorý mení životy iných. Mal som možnosť sa s Joeom De Senom na chvíľku stretnúť. Je to človek, ktorý vás dokáže namotivovať iba pohľadom. Pri čítaní knihy máte pocit, akoby sedel naproti a rozprával sa s vami, po jej prečítaní budete mať chuť žiť ako Sparťan. Skvelá kniha! (Jan Jirkal, tréner Spartan Kids, Česká republika) SPARTA - DOSIAHNI SVOJ CIEĽ! je manuálom pre sparťanský život; sprievodca životným štýlom, ktorý vás posunie z pohodlia do zóny boja. Prvú polovicu pretekov bežíte na nohách; druhú bežíte v mysli. (...) Presvedčil som sa, že tieto preteky nie sú len o behaní a prekážkach, ale najmä o prekonaní samého seba a hľadaní skutočných hodnôt, na ktoré ľudia často prídu, až keď sú na dne. (Peter Žiška, najúspešnejší európsky pretekár Spartan Race)
Vypredané
3,00 € 13,50 €

dostupné aj ako:

Život poddaných v 18. století: osud, nebo volba?


Kniha se zabývá tématem životních cyklů venkovských poddaných v Čechách v 18. století a rolí ekonomických, demografických a sociálních faktorů při utváření životních osudů lidí. Klade si otázku, nakolik byly životní osudy jednotlivců v rámci tradiční, předprůmyslové společnosti formovány či dotvářeny svobodnou volbou, resp. náhodnými okolnostmi, které vymanily člověka z determinant jeho původu, a nakolik lze za pestrou škálou individuálních osudů vystopovat (sociálně a genderově) typické průběhy života, tzv. životní cykly. Nastíněné otázky autorka zkoumá na vzorku poddanského obyvatelstva severočeského panství Horní Police a opírá se při tom o širokou pramennou základnu, především pak o mimořádně dobře dochované hornopolické poddanské seznamy, jejichž téměř souvislá řada začíná rokem 1709. Velký prostor je věnován výzkumu okolností, které podstatně ovlivňovaly životní osudy jedinců, např. možností obživy, dostupnosti sňatku, role příbuzenství při utváření rodin či rozsahu prostorové a sociální mobility. Při studiu jednotlivých životních etap autorka zaměřuje pozornost na problematiku rozšířenosti a rázu čelední služby (life-cycle servant), okolností vstupu do manželství a zakládání domácností, změn sociálního postavení v průběhu života a okolností odchodu z čela domácnosti. Sledované otázky pak zasazuje do širšího českého a evropského kontextu.
Vypredané
19,65 € 20,68 €

Síla slov


Slova v sobě mají ohromnou sílu! Naučte se používat jejich moc ke svému prospěchu. Každé slovo má dopad na váš život. Použijte správná slova ve správnou chvíli a dopomozte se jimi ke svým cílům.
Vypredané
6,54 € 6,88 €

Lacná kniha Síla slov (-90%)


Slova v sobě mají ohromnou sílu! Naučte se používat jejich moc ke svému prospěchu. Každé slovo má dopad na váš život. Použijte správná slova ve správnou chvíli a dopomozte se jimi ke svým cílům.
Vypredané
0,69 € 6,88 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Sila srdca


Žijete v súlade so svojím predurčením? Nasledujete svoje sny a napĺňate zmysel vlastného života? Touto nádhernou, duchovne ladenou knižkou vás budú sprevádzať osemnásti najväčší svetoví duchovní myslitelia, spisovatelia a vedci. V takejto nebývalej zostave vám odhalia, ako objavíte a naplníte svoj najvyšší potenciál. Autora tejto knihy Baptistu de Papeho ešte ako mladého právnika ochromovala úzkosť, až kým nemal mimoriadny zážitok, ktorý ho povolal skúmať neuveriteľnú silu srdca a ako nás môže doviesť k životu, ktorý nám bol súdený od narodenia. De Pape sa ako hľadajúci vydal na odyseu po celom svete, počas ktorej sa zhováral s osemnástimi ikonickými postavami vrátane osobností, ako je Maya Angelouová, Deepak Chopra, Paulo Coelho, Jane Goodallová, Eckhart Tolle a Gary Zukav. Títo ideoví vodcovia svojimi osobnými príbehmi a prenikavými postrehmi spoluvytvárali s de Papem tohto inšpirujúceho sprievodcu o tom, ako získať prístup k nevyčerpateľnej láske a múdrosti srdca – a rozvinúť vlastnú autentickú silu. Srdce nie je iba telesný orgán. Je mu vlastná inteligencia, ktorá ďaleko presahuje inteligenciu mysle. Na týchto stránkach sa dozviete, ako využívať múdrosť srdca na transformáciu svojich názorov o peniazoch a úspechu, zdraví a šťastí, vzťahoch a spoločnosti. Cvičenia všímavosti a rozjímania vám pomôžu aktivovať osobitné schopnosti srdca vrátane intuície, zámeru, vďačnosti, odpustenia a milujúcej láskavosti. Tieto nezabudnuteľné poučenia od najväčších svetových učiteľov vás budú inšpirovať pri objavovaní vlastných skrytých talentov, počúvaní vnútorného hlasu, nachádzaní zmyslu vo všetkom, čo sa deje, a napĺňaní najvyššieho zmyslu života.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

Lacná kniha Sila srdca (-70%)


Žijete v súlade so svojím predurčením? Nasledujete svoje sny a napĺňate zmysel vlastného života? Touto nádhernou, duchovne ladenou knižkou vás budú sprevádzať osemnásti najväčší svetoví duchovní myslitelia, spisovatelia a vedci. V takejto nebývalej zostave vám odhalia, ako objavíte a naplníte svoj najvyšší potenciál. Autora tejto knihy Baptistu de Papeho ešte ako mladého právnika ochromovala úzkosť, až kým nemal mimoriadny zážitok, ktorý ho povolal skúmať neuveriteľnú silu srdca a ako nás môže doviesť k životu, ktorý nám bol súdený od narodenia. De Pape sa ako hľadajúci vydal na odyseu po celom svete, počas ktorej sa zhováral s osemnástimi ikonickými postavami vrátane osobností, ako je Maya Angelouová, Deepak Chopra, Paulo Coelho, Jane Goodallová, Eckhart Tolle a Gary Zukav. Títo ideoví vodcovia svojimi osobnými príbehmi a prenikavými postrehmi spoluvytvárali s de Papem tohto inšpirujúceho sprievodcu o tom, ako získať prístup k nevyčerpateľnej láske a múdrosti srdca – a rozvinúť vlastnú autentickú silu. Srdce nie je iba telesný orgán. Je mu vlastná inteligencia, ktorá ďaleko presahuje inteligenciu mysle. Na týchto stránkach sa dozviete, ako využívať múdrosť srdca na transformáciu svojich názorov o peniazoch a úspechu, zdraví a šťastí, vzťahoch a spoločnosti. Cvičenia všímavosti a rozjímania vám pomôžu aktivovať osobitné schopnosti srdca vrátane intuície, zámeru, vďačnosti, odpustenia a milujúcej láskavosti. Tieto nezabudnuteľné poučenia od najväčších svetových učiteľov vás budú inšpirovať pri objavovaní vlastných skrytých talentov, počúvaní vnútorného hlasu, nachádzaní zmyslu vo všetkom, čo sa deje, a napĺňaní najvyššieho zmyslu života.
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sila srdca (-90%)


Žijete v súlade so svojím predurčením? Nasledujete svoje sny a napĺňate zmysel vlastného života? Touto nádhernou, duchovne ladenou knižkou vás budú sprevádzať osemnásti najväčší svetoví duchovní myslitelia, spisovatelia a vedci. V takejto nebývalej zostave vám odhalia, ako objavíte a naplníte svoj najvyšší potenciál. Autora tejto knihy Baptistu de Papeho ešte ako mladého právnika ochromovala úzkosť, až kým nemal mimoriadny zážitok, ktorý ho povolal skúmať neuveriteľnú silu srdca a ako nás môže doviesť k životu, ktorý nám bol súdený od narodenia. De Pape sa ako hľadajúci vydal na odyseu po celom svete, počas ktorej sa zhováral s osemnástimi ikonickými postavami vrátane osobností, ako je Maya Angelouová, Deepak Chopra, Paulo Coelho, Jane Goodallová, Eckhart Tolle a Gary Zukav. Títo ideoví vodcovia svojimi osobnými príbehmi a prenikavými postrehmi spoluvytvárali s de Papem tohto inšpirujúceho sprievodcu o tom, ako získať prístup k nevyčerpateľnej láske a múdrosti srdca – a rozvinúť vlastnú autentickú silu. Srdce nie je iba telesný orgán. Je mu vlastná inteligencia, ktorá ďaleko presahuje inteligenciu mysle. Na týchto stránkach sa dozviete, ako využívať múdrosť srdca na transformáciu svojich názorov o peniazoch a úspechu, zdraví a šťastí, vzťahoch a spoločnosti. Cvičenia všímavosti a rozjímania vám pomôžu aktivovať osobitné schopnosti srdca vrátane intuície, zámeru, vďačnosti, odpustenia a milujúcej láskavosti. Tieto nezabudnuteľné poučenia od najväčších svetových učiteľov vás budú inšpirovať pri objavovaní vlastných skrytých talentov, počúvaní vnútorného hlasu, nachádzaní zmyslu vo všetkom, čo sa deje, a napĺňaní najvyššieho zmyslu života.
Vypredané
1,39 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Brave Enough


From the best-selling author of "Wild," a collection of quotes--drawn from the wide range of her writings--that capture her wisdom, courage, and outspoken humor, presented in a gift-sized package that's as irresistible to give as it is to receive. Around the world, thousands of people have found inspiration in the words of Cheryl Strayed, who in her three prior books and in her "Dear Sugar" columns has shared the twists and trials of her remarkable life. Her honesty, spirit, and ample supply of tough love have enabled many of us, even in the darkest hours, to somehow put one foot in front of the other--and be brave enough. This book gathers, each on a single page, more than 100 of Strayed's indelible quotes and thoughts--"mini instruction manuals for the soul" that urge us toward the incredible capacity for love, compassion, forgiveness, and endurance that is within us all. Be brave enough to break your own heart. You can't ride to the fair unless you get on the pony. Keep walking. Acceptance is a small, quiet room. Romantic love is not a competitive sport. Forward is the direction of real life. Ask yourself: "What is the best I can do? "And then do that."
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Závislosti - Jak je překonat


Autori vám pomôžu vystúpiť zo začarovaného kruhu závislostí. Formou kurzu, plného názorných príkladov, sa naučíte pracovať na sebe, ale tiež pomáhať blízkym ľuďom, ktorí sa dostali do náročnej životnej situácie. Prestanete sa rozčuľovať, urážať sa, závidieť alebo žiarliť; zbavíte sa zlosti, strachu a ďalších negatívnych emócií. Získate mnoho užitočných rád, ako sa vymaniť z najrôznejších závislostí (vrátane tých hlavných, akými sú alkohol, fajčenie a drogy) a vytvoriť harmonické rodinné vzťahy (pričom sa dozviete napríklad aj to, že muž a žena majú rozdielne duchovné úlohy). Sineľnikovova metóda je založená v prvom rade na pochopení skutočných, hlbších príčin problému aj zodpovedajúcich vzorcov správania, a v druhom rade na komunikácii so svojím podvedomím, čo vám pomôže „preprogramovať sa“. Táto kniha je pre každého, kto sa chce stať pánom svojho života!
Vypredané
10,44 € 10,99 €

Lacná kniha Závislosti - Jak je překonat (-90%)


Autori vám pomôžu vystúpiť zo začarovaného kruhu závislostí. Formou kurzu, plného názorných príkladov, sa naučíte pracovať na sebe, ale tiež pomáhať blízkym ľuďom, ktorí sa dostali do náročnej životnej situácie. Prestanete sa rozčuľovať, urážať sa, závidieť alebo žiarliť; zbavíte sa zlosti, strachu a ďalších negatívnych emócií. Získate mnoho užitočných rád, ako sa vymaniť z najrôznejších závislostí (vrátane tých hlavných, akými sú alkohol, fajčenie a drogy) a vytvoriť harmonické rodinné vzťahy (pričom sa dozviete napríklad aj to, že muž a žena majú rozdielne duchovné úlohy). Sineľnikovova metóda je založená v prvom rade na pochopení skutočných, hlbších príčin problému aj zodpovedajúcich vzorcov správania, a v druhom rade na komunikácii so svojím podvedomím, čo vám pomôže „preprogramovať sa“. Táto kniha je pre každého, kto sa chce stať pánom svojho života!
Vypredané
1,10 € 10,99 €

dostupné aj ako:

3IN - Intuice - Instinkt - Inspirace


Autobiografický příběh s fiktivními prvky o obyčejném klukovi, který prožije neobyčejné věci. Dřívější materialista vnímající svět pouze pěti smysly při šamanské ceremonii s indiánem z amazonie pocítí, že je věčnou duší jednoho vědomí, která je bezpodmínečně milována bez nutnosti čehokoli se bát. Jeho pozorovací filtr nabitý dosavadními zkušenostmi se vypne a jeho vnímání rozšíří natolik, že do hloubi bytí pocítí božství jako vlastní identitu zažívající lidskou zkušenost. Po probuzení z nevědomosti hledá svého biologického otce, staví se proti největšímu podvodu lidstva, přináší technologii volné neomezené energie na planetu Zemi, prožívá další ceremonii, při níž prochází smrtí a znovuzrozením. Během cesty diskutuje s lidmi o osobní spiritualitě, přírodních entheogenech a psychedelikách, výchově a vzdělání, sexualitě, vnitřní i vnější svobodě, finančním systému a našem neomezeném potenciálu k pozitivní změně. „Důvěřujme v neustálém tepu srdce intuici, instinktu, inspiraci. Vesmír, rytíř rozkoše s věčným příslibem radosti, nás vede.“
Vypredané
9,74 € 10,25 €

Lacná kniha 3IN - Intuice - Instinkt - Inspirace (-90%)


Autobiografický příběh s fiktivními prvky o obyčejném klukovi, který prožije neobyčejné věci. Dřívější materialista vnímající svět pouze pěti smysly při šamanské ceremonii s indiánem z amazonie pocítí, že je věčnou duší jednoho vědomí, která je bezpodmínečně milována bez nutnosti čehokoli se bát. Jeho pozorovací filtr nabitý dosavadními zkušenostmi se vypne a jeho vnímání rozšíří natolik, že do hloubi bytí pocítí božství jako vlastní identitu zažívající lidskou zkušenost. Po probuzení z nevědomosti hledá svého biologického otce, staví se proti největšímu podvodu lidstva, přináší technologii volné neomezené energie na planetu Zemi, prožívá další ceremonii, při níž prochází smrtí a znovuzrozením. Během cesty diskutuje s lidmi o osobní spiritualitě, přírodních entheogenech a psychedelikách, výchově a vzdělání, sexualitě, vnitřní i vnější svobodě, finančním systému a našem neomezeném potenciálu k pozitivní změně. „Důvěřujme v neustálém tepu srdce intuici, instinktu, inspiraci. Vesmír, rytíř rozkoše s věčným příslibem radosti, nás vede.“
Vypredané
1,03 € 10,25 €

dostupné aj ako:

Úspešný introvert


SILA INTROVERTOV VO SVETE, KTORÝ NIKDY NEPRESTÁVA HOVORIŤ Pravdepodobne ani netušíte, že každý tretí človek, ktorého poznáte, je introvertom. Spoznáte ho podľa toho, že radšej počúva, ako hovorí, uprednostňuje prácu osamote než v skupine, je zamyslený, často uzavretý. Väčšina z nich však predstiera, že je niekým úplne iným, a to extrovertom. Ak sa však pozriete hlbšie, zistíte, že práve oni obohacujú našu spoločnosť jedinečnými nápadmi či prelomovými vynálezmi. Lenže v súčasnom svete, ktorý uznáva hlučných extrovertov a všetko s nimi spojené, introvertov podceňujeme a neuvedomujeme si, o koľko talentu tak prichádzame. Susan Cain do Úspešného introverta vložila srdce. Skutočné príbehy z osobnej skúsenosti či zo života iných strieda s vedeckými poznatkami, aby nás všetkých postupne zbavila zastaraných predstáv. Táto výnimočná kniha vám navždy zmení pohľad na introvertov a pohľad introvertov na seba samých. Okrem návodu na dosiahnutie pracovného úspechu vám poradí s výchovou a so vzdelávaním introvertných detí, a dokonca aj s tým, ako vyriešiť partnerské problémy v introvertno-extrovertných vzťahoch. Či už ste introvertom, alebo niekoho takého máte doma, v práci či v triede, táto kniha vám otvorí oči. Zistíte, že nie ste sám a pochopíte, prečo tichých, hĺbavých a citlivých ľudí tento svet tak veľmi potrebuje
Vypredané
6,90 € 11,90 €

dostupné aj ako:

I Vy máte druhou šanci


Nová kniha Roberta T. Kiyosakiho, autora bestselleru Bohatý táta, chudý táta, je určena pro všechny, kdo si uvědomují, že v době, kdy se náš svět potýká s finanční krizí, je čas dělat věci jinak. Že je šílené spořit peníze, zatímco banky tisknou biliony dolarů. Že je šílené dlouhodobě investovat, zatímco burzy krachují. A že je šílené chodit do školy, když se ve školách o penězích nedozvíte téměř nic. Díky této knize se naučíte dělat bystřejší rozhodnutí o vašich financích a vašem životě, rozhodnutí, která mohou změnit náš svět. Využijte i vy svou druhou šanci a převezměte kontrolu nad svou vlastní finanční budoucností!
Vypredané
12,50 € 13,16 €

Steve Jobs: Zrození vizionáře


Poutavě napsaná kniha, která mění zažitý způsob vnímání jedné z nejpůsobivějších osobností moderní historie. Zcela vyvrací pohled na Steva Jobse jako na člověka navždy ustrnulého mezi nepopiratelnou genialitou a nezvladatelným hulvátstvím. Nabízí odpověď na základní otázku o životní dráze a kariéře spoluzakladatele a šéfa Applu: Jak se bezohledný a arogantní mladík, jehož se raději zbavila i společnost, kterou sám založil, mohl nakonec stát nejúspěšnějším firemním lídrem a vizionářem současnosti? Novinářští matadoři Brent Schlender a Rick Tetzeli měli možnost čerpat z jedinečného a nezřídka i exkluzivního přístupu ke Stevovi, díky němuž jsou schopni vypovědět autentický příběh: příběh člověka potýkajícího se se svými nedostatky, jenž se teprve postupem času naučil plně využívat i svých předností. Jejich pestré a podmanivé vyprávění je plné dosud nezveřejněných příhod a vzpomínek lidí, kteří Jobse znali nejlépe a rozhodli se autorům otevřít – jde především o jeho rodinu, bývalé nejbližší spolupracovníky a členy vedení společností Apple, Pixar a Disney. Sám Brent znal Jobse osobně déle než čtvrt století a mohl text podpořit mnohými rozhovory uskutečněnými oficiálně i mimo záznam. Díky tomu nabízí tato kniha mnohem hlubší a osobnější portrét Steva Jobse než jeho ostatní životopisy. Sám Jobs se za průběhem své životní dráhy ohlížel nerad. Schlender a Tetzeli se tohoto úkolu ale chopili a odhalují skryté vlivy, které utvářely Jobsovy pozdější úspěchy. Popisují klíčové období, kdy se Steve učil nezbytným manažerským dovednostem u prezidenta Pixaru Eda Catmulla. Ukazují, jak ho otcovství na počátku devadesátých let přivedlo k vnitřní vyzrálosti. Objasňují, jak mu úspěch Billa Gatese a Microsoftu po návratu do jeho mateřské firmy otevřel cestu k záchraně Applu. A v neposlední řadě poodhalují i nepochybné zásluhy výjimečného týmu vrcholných manažerů, které Jobs před novináři skrýval po celá desetiletí. Schlender a Tetzeli nenechávají čtenáře na pochybách, že za Jobsovým ohromujícím úspěchem stojí mnohem víc než jen výběr těch pravých výrobků – iMacu, iPodu, iPhonu a iPadu. Postupem času se stával trpělivějším, naučil se důvěřovat svým nejbližším kolegům a místo dřívějších tendencí vsadit vše na oslnivé a převratné produkty začal firmu budovat krok za krokem. Díky kombinaci tohoto nového a dospělejšího přístupu k řízení firmy a houževnatého zanícení pro věc dokázal stvořit naprosto jedinečnou společnost. Autoři popisují i důvěrný a hluboký vztah, jenž si Jobs vypěstoval k nepočetné skupině lidí ve svém okolí, a odhalují tak stránku jeho osobnosti, s níž se čtenáři dosud neměli možnost setkat.
Vypredané
17,51 € 18,43 €

Stratégie úspešných


Bill Gates, Andy Grove a Steve Jobs - velikáni, ktorí navždy zmenili svet a naše životy. Kniha, ktorú držíte v rukách, nie je biografická. -Odpovedá skôr na otázku, čo sa skrýva za ich nesmiernym úspechom, ako dokázali vybudovať z malých firiem nadnárodné a najdrahšie spo-ločnosti na svete a aké boli ich stratégie. David B. Yoffie a Michael A. Cusumano sledovali týchto troch lídrov a ich spoločnosti vyše tridsať rokov. Obaja prednášajú na Harvarde a Massachusettskom technologickom inštitúte o stratégiách v podnikaní, technologických inováciách a podnikateľskej činnosti. Spoločne napísali bestseller Competing on Internet Time a ich dlhoročné skúsenosti sú zárukou toho, že knihu Stratégie úspešných vytvorili skutoční odborníci. Autori postavili koncept svojej najnovšej knihy na množstve rozhovorov nielen s legendárnymi generálnymi riaditeľmi spoločností Microsoft, Intel a Apple, ale tiež s ich najbližšími spolupracovníkmi, a dokonca aj s konkurentmi. V Stratégiách úspešných zaujímavým spôsobom analyzujú zhodné črty a odlišnosti týchto troch jednotlivcov a opisujú, v čom každý z nich uspel a v čom zlyhal. Päť nadčasových lekcií, ktoré predostierajú čitateľovi ako výsledok svojho dlhoročného výskumu, môže zásadným spôsobom zmeniť život každého manažéra alebo podnikateľa, ktorý sa nimi rozhodne riadiť. Kniha Stratégie úspešných však nie je určená iba pre nadšencov počí-tačov, riaditeľov a podnikateľov - vďaka svojmu zrozumiteľnému jazyku a množstvu zaujímavých informácií môže byť inšpiráciou pre každého, koho zaujímajú praktiky podnikania vo svete špičkových technológií.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Vlci v rouše beránčím


Naučte se porozumět manipulativním lidem a jednat s nimi! Dr. George Simon ví, jak vás ostatní ovládají. Vaši partneři jsou na to odborníci a stejně tak vaše děti – zvlášť ty v pubertě. Kolega v práci nenápadně podkopává vaše snahy, i když se u toho tváří, jako by vám pomáhal, a šéf zase zneužívá vašich slabých míst. Manipulativní lidé mají dva cíle: zvítězit a vypadat u toho dobře. Jejich oběti si často nejsou téměř vědomy, co se vlastně děje. Tato kniha vám otevře oči! Poznáte: – čtyři důvody, proč je pro oběti těžké odejít z manipulativních vztahů – mocenské taktiky, jimiž manipulátoři prosazují své zájmy a ospravedlňují své chování – způsob, jak změnit pravidla vztahu mezi vámi a manipulátorem – jak najít potenciální slabá místa svého charakteru, která vás nutí nechat se manipulovat – dva nástroje, kterými posílíte sami sebe a zlepšíte svou pozici ve všech vztazích Nebuďte už jenom pouhou ovládanou ovcí. Naučte se odhalovat vlky a převezměte nad nimi kontrolu!
Vypredané
3,90 € 4,11 €

Motivačná literatúra prináša široký výber kníh a textov, ktoré slúžia ako zdroj inšpirácie a motivácie. Táto literatúra vám pomôže objaviť nové perspektívy, rozvíjať pozitívny životný postoj a dosahovať osobný rast a úspech.

Prečítajte si motivačné knihy a získajte návody, tipy a stratégie na dosiahnutie vašich cieľov, prekonanie prekážok a naplnenie vášho potenciálu. Motivačné knihy vám pomôžu rozvíjať sebaúctu, pozitívne myslenie, sebapoznanie a dosiahnuť životnú rovnováhu.

Vyberte si z najlepších diel svetoznámych autorov a nechajte sa inšpirovať ich príbehmi úspechu a motivujúcimi myšlienkami. 

K najznámejším autorom motivačnej literatúry patria Brené Brown, Dale Carnegie, Simon Sinek, či Mark Manson.

.