Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Biblie, biblistika strana 15 z 25

Sme múdrejší ako médiá


Médiá ovplyvňujú naše myšlienky aj názory. Rozhodujúci vplyv však máme vo svojich rukách.
Vypredané
1,43 € 1,50 €

Study Bible - English Standard Version


Understand the Bible in a deeper way. The ESV Study Bible was created to help people understand the Bible in a deeper way. To accomplish this, it combines the best and most recent evangelical Christian scholarship with the highly regarded ESV Bible text. The result is the most comprehensive study Bible ever created, which raises the bar in terms of quality and quantity to a level that will not be matched for decades.
Vypredané
65,55 € 69,00 €

Skutky apoštolov a List Rimanom


Slovenský ekumenický preklad Skutkov apoštolov a Listu Rimanom vo veľkom písme. Tento zväzok je štvrtým z rady produktov "Slovenský ekumenický preklad Biblie vo veľkom písme". Jeho poslaním je umožniť ľuďom, ktorí či už z dôvodu choroby, úrazu alebo veku majú ťažkosti pri čítaní bežných kníh a potrebujú preto veľmi dobre čitateľné knihy bez rušivého formátovania textu.
Vypredané
8,36 € 8,80 €

Biblia VF


Biblia VF Tranoscius, čiže veľkého formátu 155 x 240 mm s veľkými písmenami a v mäkkej väzbe. Ide o percentuálne zväčšenie písma Biblie klasického formátu, ktoré veríme poteší čitateľov so zhoršeným videním a problémami zraku. Vybrať si môžete flexi obal modrej alebo hnedej farby. Všetky Biblie boli vytlačené vo fínskej tlačiarni na 36 g bibliový papier krémovej farby a obohatené sú o 14 strán žiadanej rodinnej kroniky.
Vypredané
20,24 € 21,30 €

Biblia MV


Biblia MV Tranoscius v mäkkej väzbe. Radi sme obohatili našu ponuku o Bibliu v mäkkej väzbe pretože je ľahšia, flexi a máličko menšia, o výšku väzby 6 mm. Je aj cenovo dostupnejšia v porovnaní s Bibliou v pevnej väzbe. Na výber máme dve farebné vyhotovenia obalu - zelený a hnedý. Všetky Biblie boli vytlačené vo fínskej tlačiarni na 36 g bibliový papier krémovej farby a obohatené sú o 14 strán žiadanej rodinnej kroniky.
Vypredané
15,68 € 16,50 €

Lacná kniha Képes bibliai történetek /DVD melléklettel/ (-90%)


Jankovics Marcell animációsfilm-rendező és alkotó az 1970-es évek végén felkérést kapott egy egész estés (később sorozatként vetíthető) animációs Biblia film elkészítésére. A tervezett film nem készült el, töredékben maradt. A kiadó a film számára készült irodalmi és grafikai anyagot - a szöveget és a képes forgatókönyvet - kívánta megmenteni, dolgozta fel a nyomtatott könyv követelményeinek megfelelően. A kötet két nagy részből áll. A Képes bibliai történetek című rész tartalmazza a művész képeivel gazdagított és szuverén módon kezelt bibliai szövegmontázst. A Kulisszák mögött címet viselő második rész a Biblia című film készítésének titkaiba avatja be az olvasót. Ez a rész egyben lehetőség arra, hogy bemutassa, hogyan készült a rajzfilm az animáció világának digitalizálódása előtt. A könyvhöz csomagolt DVD-n a máshol nem látható "Teremtés" című epizód és két előzetes tekinthető meg..
Vypredané
2,68 € 26,79 €

dostupné aj ako:

Biblia


Biblia -Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás - Diák Biblia keménytáblás - fekete
Vypredané
8,58 € 9,03 €

Biblia - Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás


Biblia - Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás - Sztenderd Biblia keménytáblás - fekete
Vypredané
9,80 € 10,32 €

Metal Bible


Bible pro metalisty je speciální vydání Nového zákona. Je českou verzí „Metal Bible“, kterou misijní společnost Bible for the Nations rozšířila již v řadě evropských zemí. Součástí knihy je mimo biblického textu také řada svědectví a modliteb na stodvaceti plnobarevných stranách, které mohou napomoci lidem z komunity příznivců tvrdé hudby na cestě k Bohu. Kniha obsahuje kompletní Nový zákon v aktualizované verzi překladu Bible21 (páté revidované vydání).
Vypredané
5,61 € 5,90 €

Lacná kniha Biblia - Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás (-90%)


Biblia - Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás - Sztenderd Biblia keménytáblás - fekete
Vypredané
1,03 € 10,32 €

dostupné aj ako:

Biblia ECAV tvrdá


Biblia Tranoscius je viazaná v pevnej väzbe, klasického formátu 123 x 180 mm, veľkosť písma je štandardná. Obalový materiál sme vybrali druhu Balacron, ktorý je nápadne podobný koži na pohľad i na dotyk. Na prednej strane obálky ako aj chrbte je zlatou fóliou vyrazený nápis Biblia. Na výber je v štyroch základných farbách – čierna, hnedá, modrá a bordová. Všetky Biblie boli vytlačené vo fínskej tlačiarni na 36 g bibliový papier krémovej farby a obohatené sú o 14 strán žiadanej rodinnej kroniky
Vypredané
18,05 € 19,00 €

Biblia slovenská, ekumenický preklad 3. opravené vydanie, s DT knihami


Tretie opravené vydanie Slovenskej ekumenickej Biblie s deuterokánonickými knihami, doplnené o: - krížové odkazy, - krátke úvody ku všetkým knihám Biblie, - zjednotenie znenia viac ako 4000 vlastných mien a názvov v Starej zmluve, - rozšírenia textu o alternatívne preklady pod čiarou, - zapracovanie viac ako 1600 pripomienok od odborníkov a čitateľom Biblie. Prajeme Vám a našou modlitbou je, aby Vám Pán cez svoje Slovo prinášal čoraz viac zo svojho požehnania.
Vypredané
17,29 € 18,20 €

Biblia slovenská, ekumenický preklad 3. opravené vydanie, bez DT kníh


Tretie opravené vydanie Slovenskej ekumenickej Biblie bez deuterokánonických kníh, doplnené o: - krížové odkazy, - krátke úvody ku všetkým knihám Biblie, - zjednotenie znenia viac ako 4000 vlastných mien a názvov v Starej zmluve, - rozšírenia textu o alternatívne preklady pod čiarou, - zapracovanie viac ako 1600 pripomienok od odborníkov a čitateľom Biblie. Prajeme Vám a našou modlitbou je, aby Vám Pán cez svoje Slovo prinášal čoraz viac zo svojho požehnania.
Vypredané
17,29 € 18,20 €

Študijná Biblia


Prvé komplexné dielo tohto druhu na Slovensku. Študijná Biblia obsahuje: - najnovšiu verziu slovenského ekumenického prekladu Biblie - úvody k biblickým knihám - krížové odkazy na súvisiace biblické texty - viac ako 20 000 študijných poznámok - mapy, tabuľky, nákresy a doplnkové články - takmer 700 pojmov v registri pojmov a mien - konkordanciu k slovenskému ekumenickému prekladu Veríme, že Biblia je inšpirované Božie Slovo. Tento výkladový a študijný aparát môže byť veľmi nápomocný v porozumení starovekých textov Biblie, ale je to Duch Svätý, ktorý nakoniec otvára naše mysle a srdcia, aby sme počuli, porozumeli a prijali posolstvo, ktoré k nám z Biblie prehovára tu a teraz.
Vypredané
42,75 € 45,00 €

365 dní s pápežom Františkom


Inšpirujme sa slovami nádeje pápeža Františka, ktorý prišiel „z konca sveta" a prináša nám povzbudenie na každý deň roka! „Prvé slovo, ktoré vám chcem ohlasovať, je slovo radosť. Nikdy nebuďte smutnými mužmi a smutnými ženami! Kresťan nemôže byť smutný! Nikdy sa nedajte znechutiť! Naša radosť nespočíva v tom, že máme veľa vecí, ale v tom, že sme stretli Osobu: Ježiša, ktorý je uprostred nás. Naša radosť pramení z vedomia, že s ním nikdy nie sme sami, a to ani v ťažkých okamihoch, ani keď naša životná cesta musí čeliť mnohým problémom a prekážkam, ktoré sa zdajú neprekonateľné." - pôvodný názov: Natale Benazzi: 365 giorni con papa Francesco - preklad: Alžbeta Šuplatová
Vypredané
6,46 € 6,80 €

Sväté písmo - Jeruzalemská Biblia (hnedá obálka)


vydanie obsahuje označenie jednotlivých biblických kníh - praktické palcové indexátory, ktoré umožnia rýchle vyhľadanie príslušnej knihy. V skromnom zozname slovenských katolíckych prekladov Biblie má preklad Antona Boteka výnimočné miesto. Autor na ňom pracoval s cieľom priblížiť biblické texty moderným jazykom. Ten je prvým krokom k lepšiemu porozumeniu neraz neľahkých textov pochádzajúcich z čias od ktorých nás delia dve tisícročia, ba i viac. Okrem zrozumiteľnosti jazyka je obrovskou prednosťou tohto vydania jeho doplnenie úvodmi, komentármi a margináliami Jeruzalemskej Biblie. Jeruzalemská Biblia je preklad Svätého písma do francúzštiny, ktorý vznikol vďaka mnohoročnému úsiliu Jeruzalemskej biblickej školy, ktorú vedú dominikáni. Vynikajúci biblisti zhromaždili všetky dostupné historické, archeologické, lingvistické a ďalšie relevantné poznatky, ktoré im umožnili napísať ku každej knihe Svätého písma hodnotný úvod. Vďaka týmto úvodom čitateľ vopred spozná základné posolstvo tej-ktorej knihy, historické pozadie jej vzniku, obsahovú štruktúru, jej začlenenie do celkovej štruktúry Svätého písma. Úvod teda vytvára prvotný predpoklad pre správne vnímanie a porozumenie obsahu knihy. Toto vydanie Svätého písma ponúka čitateľovi ďalšiu špecialitu Jeruzalemskej Biblie. Sú ňou marginálne odkazy. Na okraji textu nášho vydania sú umiestnené značky biblických kníh s číslom kapitoly a číslom verša. Je to vynikajúca pomôcka, vďaka ktorej sa priamo pri čítaní textu dá nájsť iné miesto v Biblii, ktoré reflektuje tú istú udalosť, na ktorom sa hovorí o tom istom probléme, kde je použitý rovnaký obraz. Ak je takýto marginálny odkaz doplnený znamienkom +, znamená to, že poznámka k označenej pasáži vysvetľuje aj text, pri ktorom sa odkaz nachádza. Moderný jazyk Botekovho prekladu a vynikajúci pomocný aparát Jeruzalemskej Biblie s jeho úvodmi, komentármi a margináliami robia z tohto vydania Svätého písma spoľahlivý zdroj svetla, inšpirácie, duchovného povzbudenia a oporu v duchovnom raste pre každého, kto sa podujme pravidelne brať Sväté písmo do rúk a čítať ho.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

A Hegyi beszéd


"A Hegyi beszéd az Újszövetség egyik legfontosabb része, a nyolc boldogságról szóló mondatokkal, a Miatyánkkal vagy épp az Aranyszabállyal. Ez Jézus Krisztus tanításának esszenciája, lényegi összefoglalója. A Hegyi beszéd szembesít minket JézusKrisztus korával, de a saját korunkkal is. Az akkor élt emberek lelki világával, de a miénkkel is. A következőkben szeretném bemutatni azokat a körülményeket, amelyek között az emberek hallgatták, és ahogy hallgatták az Úr tanítását. Mit mondott Jézus és miért mondta? Beszéde miért volt olyan óriási hatással kora hallgatóira és ránk is? Azt hiszem, amikor sorról sorra, tanításról tanításra újraolvassuk a szöveget, akkor olyan felismerésekre juthatunk, amelyek eddig elsiklottak a szemeink előtt." (a Szerző)
Vypredané
4,08 € 4,29 €

Denníček (zlatá ražba)


Vďaka tejto knihe môžeme vstúpiť do života svätej sestry Faustíny, ktorá nás nevtieravo pozýva nachádzať Boha v tých najprozaickejších veciach a udalostiach. Učí nás i veľkej dôvere k Pánovi a milosrdnej láske k blížnym. Jej zápisky nám prinášajú nadčasovú hodnotu, ktorou je kontakt človeka s Bohom. Pretože podstata ľudského života sa neskrýva v zovňajšku, ale vo vnútri - v jeho duši. "Dcéra moja," hovoril Ježiš sv. sestre Faustíne, "usilovne zapisuj každú vetu, ktorú ti hovorím o mojom milosrdenstve, lebo je to pre dobro veľkého množstva duší" (Den. 1142). Takto vzniklo neobyčajné dielo, ktoré sa na celom svete teší veľkej popularite. Rozpráva nielen o fascinujúcich stretnutiach sv. Faustíny s nebom, ale obsahuje aj posolstvo Boha pre súčasný svet, adresované každému človeku. Práve toto Ježišovo posolstvo milosrdenstva - Boží dar pre naše časy - dal Ján Pavol II. Cirkvi i svetu v treťom tisícročí. Výnimočné vydanie Denníčka v pevnej väzbe so zlatou ražbou poteší aj ako darček.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Sväté písmo - Jeruzalemská Biblia, vrecková - tyrkysová


tyrkysová obálka s reliéfomV skromnom zozname slovenských katolíckych prekladov Biblie má preklad Antona Boteka výnimočné miesto. Autor na ňom pracoval s cieľom priblížiť biblické texty moderným jazykom. Ten je prvým krokom k lepšiemu porozumeniu neraz neľahkých textov pochádzajúcich z čias od ktorých nás delia dve tisícročia, ba i viac. Okrem zrozumiteľnosti jazyka je obrovskou prednosťou tohto vydania jeho doplnenie úvodmi, komentármi a margináliami Jeruzalemskej Biblie.Jeruzalemská Biblia je preklad Svätého písma do francúzštiny, ktorý vznikol vďaka mnohoročnému úsiliu Jeruzalemskej biblickej školy, ktorú vedú dominikáni. Vynikajúci biblisti zhromaždili všetky dostupné historické, archeologické, lingvistické a ďalšie relevantné poznatky, ktoré im umožnili napísať ku každej knihe Svätého písma hodnotný úvod. Vďaka týmto úvodom čitateľ vopred spozná základné posolstvo tej-ktorej knihy, historické pozadie jej vzniku, obsahovú štruktúru, jej začlenenie do celkovej štruktúry Svätého písma. Úvod teda vytvára prvotný predpoklad pre správne vnímanie a porozumenie obsahu knihy.Doteraz nijaké vydanie Svätého písma na Slovensku neponúklo čitateľovi ďalšiu špecialitu Jeruzalemskej Biblie. Sú ňou marginálne odkazy. Na okraji textu nášho vydania sú umiestnené značky biblických kníh s číslom kapitoly a číslom verša. Je to vynikajúca pomôcka, vďaka ktorej sa priamo pri čítaní textu dá nájsť iné miesto v Biblii, ktoré reflektuje tú istú udalosť, na ktorom sa hovorí o tom istom probléme, kde je použitý rovnaký obraz. Ak je takýto marginálny odkaz doplnený znamienkom +, znamená to, že poznámka k označenej pasáži vysvetľuje aj text, pri ktorom sa odkaz nachádza. Moderný jazyk Botekovho prekladu a vynikajúci pomocný aparát Jeruzalemskej Biblie s jeho úvodmi, komentármi a margináliami robia z tohto vydania Svätého písma spoľahlivý zdroj svetla, inšpirácie, duchovného povzbudenia a oporu v duchovnom raste pre každého, kto sa podujme pravidelne brať Sväté písmo do rúk a čítať ho.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

Biblia a biblistika predstavujú kľúčovú súčasť štúdia a porozumenia kresťanskému náboženstvu a jeho textov. Táto kategória poskytuje rozsiahlu zbierku materiálov zameraných na Sväté písmo a jeho výklad.

Biblia, ako základné náboženské písmo kresťanov, obsahuje rôzne knihy s historickými, teologickými, a náboženskými textami. Tieto texty majú hlboký vplyv na kresťanskú vieru, morálku a tradície. Kategória "Biblia, biblistika" zahŕňa rôzne preklady Biblie, štúdie biblických textov, biblickú archeológiu, biblickú hermeneutiku (výklad), a ďalšie súvisiace témy.

Biblistika je veda zameraná na štúdium Biblie ako literárneho diela, historického dokumentu a náboženského textu. Tí, ktorí sa venujú biblistike, skúmajú pôvod biblických textov, ich vývoj a interpretáciu cez stáročia. Táto kategória ponúka rôzne zdroje pre študentov, teológov a všetkých záujemcov o hlbšie porozumenie Biblie a jej kontextu.

Či už ste teológ, výskumník, alebo jednoducho zvedavý čitateľ, "Biblia, biblistika" vám poskytne prístup k dôležitým textom, štúdiám a interpretáciám týkajúcim sa Biblie a jej významu v kresťanskej viere a kultúre.