! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Biblie, biblistika strana 22 z 24

Dejiny Boha


Kniha provází historickým, filozofickým, intelektuálním a sociálním vývojem monoteistických náboženství. Seznamuje s kontexty a předpoklady, z nichž plynula odlišená pojetí Boha, a současně poukazuje na základní podobnosti uvádí řady zajímavých paralel.
Vypredané
10,98 € 11,56 €

Uchvácen Kristem


Křesťany všech věků netrápí ze všeho nejvíc zákonictví, nedostatek víry či teologické spory. Nejvíc je trápí sám Ježíš. Ten totiž udílí svobodu tak štědře a nebezpečně, že lidé nevědí, co si s ní počít. Kdykoli se Ježíš objeví na scéně, církev panikaří, neboť se bojí chaosu, který při jeho příchodu nastává. Proto chce spravovat tu svobodu, kterou Ježíš přináší, aby ochránila duše, jež jsou jí svěřeny. Svobodu pak udílí v homeopatických dávkách tam, kde se to zdá být potřeba. Církev si činí nárok, že je zástupkyní Ježíše na zemi, ve skutečnosti se ale často snaží být jeho nástupkyní. Když je konfrontována s jeho obrazem, otřásá se v základech. Církevní tradice a zákony se pokusily Ježíše ochočit. Dnes všechny církve přežívají, protože se to podařílo…
Vypredané
9,30 € 9,79 €

Rodinna Biblia


Nový vizuálny prístup k pochopeniu Biblie bude inšpiráciou pre celú rodinu. Farebné fotografie miest a ilustácie zasadzujú biblické príbehy do spoločenských, historických a gografických súvislostí. (220X285, str.384, TV,FB, r.vyd.2000)
Vypredané
22,04 € 23,20 €

Nevyhnutnosť modlitby


Autor, majster duchovného života, nás slovom a ešte viac životom pozýva k tomu druhému, čo skutočne len zdanlivo odporuje túžbe človeka po úspechu a zisku - k rozhovoru a životu s Bohom. Sľubuje nám nesmierny zisk a nepredstaviteľné dobrodružstvo - tu na zemi život hľadania a poslušnosti Božej vôli, po smrti večnosť takú krásnu a dobrú, akú si nevieme ani prestaviť. Prečítaj si a vyber!
Vypredané
0,76 € 0,80 €

Biblia v koži


Jedinečné prevedenie Biblie v koži so zlatou oriezkou. Pravá mäkká koža, kniha precízne zaviazaná, originálna ražba a zlátenie. Biblie sú vytlačené na 33 g hodvábnom papieri, každá má bielu a červenú lacetku. Na výber je s kalichom alebo nápisom Biblia, vo farbách kože čiernej, tmavohnedej, svetlohnedej, vínovočervenej a krémovo bielej.
Vypredané
48,45 € 51,00 €

Žalmy vo veľkom písme


Slovenský ekumenický preklad knihy Žalmov vo veľkom písme. Tento zväzok je druhým z rady produktov "Slovenský ekumenický preklad Biblie vo veľkom písme". Jeho poslaním je umožniť ľuďom, ktorí či už z dôvodu choroby, úrazu alebo veku, majú ťažkosti pri čítaní bežných kníh a potrebujú preto veľmi dobre čitateľné knihy bez rušivého formátovania textu.
Vypredané
8,36 € 8,80 €

Alchymická mše


Dílo, jež slouží coby úvod ke studiu křesťansky interpretované alchymie, představuje a vykládá stěžejní alchymické texty v nichž se propojení alchymie a křesťanské ikonografie a symboliky představuje ve své nejvyhraněnější podobě.
Vypredané
12,54 € 13,20 €

Le monde de la Bible


Traduite dans la plupart des langues, la Bible appartient au patrimoine mondial. Si elle est plus particulièrement un des fondements du monde occidental, elle n'y est pourtant pas née : les livres de la Bible hébraïque ont été rédigés, entre la fin du IIe millénaire et le Ier siècle avant notre ère, dans le Proche-Orient asiatique. Elle est donc d'abord l'héritage d'une autre culture, d'un autre monde, celui du Proche-Orient ancien de l'âge du fer à l'époque hellénistique. Car le monde de la Bible se définit dans le temps et dans l'espace, bien au-delà de la Terre Sainte. Le texte biblique trace lui-même l'horizon géographique du Livre : il recouvre l'Egypte, la Libye et la Nubie (Ethiopie), la Grèce maritime, les îles de la Méditerranée orientale, l'Aise Mineure méridionale, tout le Proche-Orient jusqu'en Elam (ouest de l'Iran actuel), ainsi que l'Arabie, jusqu'en Arabie du Sud (Yémen actuel). Quant au cadre temporel, il est délimité par les époques au cours desquelles les livres de la Bible ont été consignés - l'époque de David (vers l'an 1000) et le début de la révolte des maccabées (1er siècle avant notre ère). Cependant certaines traditions orales, concernant en particulier Moïse, l'Exode ainsi que les patriarches, remonteraient à la protohistoire de l'ancien Israël (environ XIIIe-XIe siècle). Comment dès lors connaître ce monde dans son étendue, faute d'archives écrites, sinon grâce au va-et-vient constant entre le texte biblique, tel que l'étudient la critique littéraire et la critique historique, et l'archéologie, qui a accumulé ces dernières décennies des découvertes décisives et éclairantes ? La notion même de " monde de la Bible " a une histoire, reflet des conceptions, techniques et méthodes nouvelles apparues depuis le siècle dernier. A ce monde de la Bible, quelque quarante des meilleurs spécialistes mondiaux - archéologues, historiens, exégètes et biblistes - introduisent le lecteur. Leurs contributions, remises à jour pour ce volume, ont initialement paru dans la revue Le monde de la Bible.
Vypredané
19,38 € 20,40 €

Biblia (s kovovým razidlom)


Biblia je jedna z najčítanejších, najvplyvnejších a aj najpredávanejších kníh ľudstva. Jej popularita je neotrasiteľná už celé stáročia. O tom, aký hlboký inšpiračný zdroj predstavuje, svedčia tisícky skvelých výtvarných, hudobných i literárnych diel. V Biblii sa stretávajú, ale aj rozchádzajú duchovné koncepcie troch svetových náboženstiev: kresťanstva, judaizmu a islamu. Ikar prichádza na vianočný trh s kompletnou katolíckou verziou Biblie, čiže s dovedna 1189 kapitolami 46 kníh Starého a 27 kníh Nového zákona. Publikácia je opatrená rozsiahlym poznámkovým aparátom, prehľadnými mapami Svätej zeme a s pôsobivými ilustráciami Gustava Dorého. Zvláštnosťou knihy je pozlátené kovové razidlo.
Vypredané
62,70 € 66,00 €

Biblia hebrejská, Stuttgartensia


Hebrejská biblia - 5. vydanie A. Schenker obsahuje hebrejský text Starého zákona s kritickým aparátom.
Vypredané
38,00 € 40,00 €

Pruvodce bibli 690


Průvodce Biblí (The Lion Handbook to the Bible) si získal díky třem milionům prodaných výtisků v téměř 30 jazycích a opakovaným revidovaným vydáním výjimečnou pověst jedné z nejlepších a nejsrozumitelnějších příruček pro studium největšího bestselleru všech dob – Bible.
Vypredané
30,80 € 32,42 €

Biblie Český studijní překlad


Po sedmnácti letech překladatelských prací vychází kompletní vydání Staré a Nové smlouvy přeložené z původních jazyků. Bible - Český studijní překlad.
Vypredané
30,80 € 32,42 €

Nový Biblický slovník


Nový biblický slovník obsahuje: abecedně seřazené biblické pojmy, na jejichž sestavení se podílel tým více než 150 odborníků z předních světových universit a seminářů, rozsah jednotlivých hesel se pohybuje od stručných místopisných poznámek až po souhrnné informace o biblických knihách a postavách a obsahuje rovněž výklad pojmů biblické teologie, poskytuje podstatné informace z oblasti biblického zeměpisu, dobového pozadí Starého i Nového zákona, podrobně seznamuje s výsledky nejnovějších biblických bádání a archeologických nálezů, většina hesel je doplněna o bibliografické údaje k danému tématu, seznam doporučených článků a knih v českém jazyce je zařazen samostatně, heslo české překlady Bible seznamuje s historií překladu Písma v českých zemích. Český preklad
Vypredané
44,18 € 46,50 €

Bible


http://pemic-books.cz/ASPX/Annotation.aspx?kod=0107200
Vypredané
15,62 € 16,44 €

Bible


Biblický text je v jednom slupci s odkazy na vnějším okraji stránky a poznámkami v dolní části pod hlavním textem. Toto uspořádání společně s maximálním zvýrazněním pořadí kapitol a veršů umožňuje rychlé vyhledávání a snadnou orientaci v biblickém textu.
Vypredané
16,97 € 17,86 €

Szent Biblia - Prémium mini arany matyó mintás


Szent Biblia. Az Istennek Ó- és Újszövetségében foglaltatott egész Szentírás.
Vypredané
16,41 € 17,27 €

Szent Biblia - Prémium mini világoskék indás


Szent Biblia. Az Istennek Ó- és Újszövetségében foglaltatott egész Szentírás.
Vypredané
16,41 € 17,27 €

Biblické príbehy Starý zákon-Nový zákon


Výber zo Starého zákona a Nového zákona Originálna ručná umelecká knihárska práca. Zostavila: Magdaléna Gondolová Ilustrácie: Gustave Doré
Vypredané
21,76 € 22,90 €

Úvahy nad žalmy - 1. kniha žalmů


Autor, který vychází z vlastního překladu Žalmů z hebrejského originálu, nabízí osobní pohled na sbírku starozákonní poezie shrnuté v První knize žalmů.
Vypredané
8,99 € 9,46 €

Biblia a biblistika predstavujú kľúčovú súčasť štúdia a porozumenia kresťanskému náboženstvu a jeho textov. Táto kategória poskytuje rozsiahlu zbierku materiálov zameraných na Sväté písmo a jeho výklad.

Biblia, ako základné náboženské písmo kresťanov, obsahuje rôzne knihy s historickými, teologickými, a náboženskými textami. Tieto texty majú hlboký vplyv na kresťanskú vieru, morálku a tradície. Kategória "Biblia, biblistika" zahŕňa rôzne preklady Biblie, štúdie biblických textov, biblickú archeológiu, biblickú hermeneutiku (výklad), a ďalšie súvisiace témy.

Biblistika je veda zameraná na štúdium Biblie ako literárneho diela, historického dokumentu a náboženského textu. Tí, ktorí sa venujú biblistike, skúmajú pôvod biblických textov, ich vývoj a interpretáciu cez stáročia. Táto kategória ponúka rôzne zdroje pre študentov, teológov a všetkých záujemcov o hlbšie porozumenie Biblie a jej kontextu.

Či už ste teológ, výskumník, alebo jednoducho zvedavý čitateľ, "Biblia, biblistika" vám poskytne prístup k dôležitým textom, štúdiám a interpretáciám týkajúcim sa Biblie a jej významu v kresťanskej viere a kultúre.