! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Biblie, biblistika strana 23 z 24

Naslouchající modlitba


Mnozí z nás dokáží ocenit modlitbu, která je skutečným rozhovorem s Bohem. Předlohy takové modlitby nacházíme v Písmu od Genesis po Zjevení. Nacházíme je i vživotech světců všech staletí. Nicméně představa naslouchání ušima a hledění očima srdce je moderním křesťanům vzdálená. Ba i naše vlastní srdce jsou nám vzdálená, neboť trpíme neznalostí toho, co se v nich skutečně odehrává, i toho, jak by naše duše mely komunikovat s Bohem. Téma naslouchající modlitby je klíčem k tomu, aby se zranění lidé vymanili z psychologické a duchovní temnoty. Všichni, kteří potřebují obnovu duše, naslouchají nesprávným hlasům a jsou pod vlivem těchto hlasů. Mají-li se uzdravit, musí tyto hlasy rozpoznat a musí se jich zříci. Stejně důležité pak je, aby s tváří pozdvihnutou přímo k Bohu přijali uzdravující slovo, které Bůh stále promlouvá a které musí nahradit slova klamná či lživá
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Jednotný katolícky spevník znotovaný


Modlitby, pobožnosti, sviatosti, slávenie svätej omše, piesne aj s notami.
Vypredané
6,94 € 7,30 €

Biblia - nádherné príbehy


Príbehy o stvorení sveta, babylonskej veži, potope sveta, Desiatich Božích prikázaniach, o Abrahámovi, Mojžíšovi a ďalších biblických postavách.
Vypredané
6,17 € 6,49 €

Kde je to v Biblii?


„Nikdy som nepovedal, že ty si ukradol tie peniaze.“ Príkladom tejto jednoduchej vety, ktorú si možno vysvetľovať mnohými spôsobmi, začína Patrick Madrid svoju knihu, ktorej „cieľom je pomôcť vám viesť účinný dialóg s tými mnohými úprimnými a dobrými ľuďmi, ktorí chcú slúžiť Bohu a ktorí sa chcú pridŕžať toho, čo nás učí Písmo. Čerpajúc zo svojich skúseností v apologetike a v evanjelizácii som túto knihu napísal, aby vám poskytla základné biblické verše, ktoré budete potrebovať, aby ste mohli pomôcť ostatným porozumieť, že nech je ich chápanie Písma akokoľvek úpreminé, možno nie je správne. Môžete im ukázať veci v Biblii, ktoré im mnohí predtým nevedeli odhaliť. A predovšetkým, ak použijete túto knihu, aby vám pomohla viac sa zahĺbiť do Biblie vo vašom osobnom štúdiu a v čase modlitby, budete evanjelizovať samých seba, odvoľujúc živorodarnej pravde a moci Písma prekvitať vo vašom srdci. A skutočne až potom budete môcť vyžarovať pravdu ľuďom okolo vás.“
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Školní biblický atlas


Bible je plná cestování. Abrahamova velká cesta z Uru do Kenaanu. Cesta Židů z egyptského otroctví do zaslíbené země. Jedinečná řada Pavlových misijních cest.Kde ležela Mezopotámie? Kde přešel Mojžíš Rudé moře? Proč bylo po celé Palestině vybojováno tolik bitev? Kde byla Golgota ("Lebka")? A kde ztroskotala loď, na níž se Pavel plavil do Říma?Na všechny takové otázky tento atlas odpovídá. Jeho barevné, přehledné mapy poskytují snadno dostupnou pomoc pro porozumění biblickým vyprávěním.
Vypredané
2,19 € 2,30 €

Rodinná Biblia


Biblické príbehy, meditácie a modlitby na každý deň Každodenné stretnutie pri Rodinnej Biblii je zárukou prítomnosti Ježiša Krista v rodine, radostnou príležitosťou na prehĺbenie vzťahov, spoločnú modlitbu a konfrontáciu biblických príbehov s dejinami našich rodín. Text Rodinnej Biblie je rozvrhnutý na 365 dní v roku, pričom sa mladý človek začína do známych biblických príbehov, ale bude ich môcť skúmať z iného uhla pohľadu. Zoznámi sa však aj s novými časťami z novozákonných spisov, ktoré sú šité na mieru mladých. Každý biblický príbeh sa začína otázkou, ku ktorej je potrebné zaujať stanovisko. Napríklad jeden z príbehov o Jozefovi na začiatku kladie otázku: Mal si niekedy pocit viny? Hneď za otázkou je konštatovanie, ktoré dáva recept na vyriešenie problému načrtnutého v otázke, napríklad: Žiť s pocitom viny je bolestné; oslobodí nás priznanie a prosba o odpustenie. Nasleduje samotné čítanie biblického textu a záverečná modlitba, v tomto prípade táto: Pane, daj, aby som sa správal čestne k tebe i k ľuďom. Odpusť mi zlo, ktorého som sa dopustil, a osloboď ma od pocitu viny. Táto pútavá, prekrásne ilustrovaná kniha môže prispieť k budovaniu pravého kresťanského charakteru u mladého človeka. Kniha je určená pre dospievajúcu mládež.
U dodávateľa
25,65 € 27,00 €

Svätá Terezka (kreslená)


Legenda o sv. Terezke pre deti.
Na sklade 1Ks
0,57 € 0,60 €

Biblia vietnamská


Vypredané
8,29 € 8,73 €

Novi zavjet i Psalmi


Vypredané
2,84 € 2,99 €

Biblia a biblistika predstavujú kľúčovú súčasť štúdia a porozumenia kresťanskému náboženstvu a jeho textov. Táto kategória poskytuje rozsiahlu zbierku materiálov zameraných na Sväté písmo a jeho výklad.

Biblia, ako základné náboženské písmo kresťanov, obsahuje rôzne knihy s historickými, teologickými, a náboženskými textami. Tieto texty majú hlboký vplyv na kresťanskú vieru, morálku a tradície. Kategória "Biblia, biblistika" zahŕňa rôzne preklady Biblie, štúdie biblických textov, biblickú archeológiu, biblickú hermeneutiku (výklad), a ďalšie súvisiace témy.

Biblistika je veda zameraná na štúdium Biblie ako literárneho diela, historického dokumentu a náboženského textu. Tí, ktorí sa venujú biblistike, skúmajú pôvod biblických textov, ich vývoj a interpretáciu cez stáročia. Táto kategória ponúka rôzne zdroje pre študentov, teológov a všetkých záujemcov o hlbšie porozumenie Biblie a jej kontextu.

Či už ste teológ, výskumník, alebo jednoducho zvedavý čitateľ, "Biblia, biblistika" vám poskytne prístup k dôležitým textom, štúdiám a interpretáciám týkajúcim sa Biblie a jej významu v kresťanskej viere a kultúre.