! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Posolstvá Najsvätejšieho Srdca Ježišovho


Panna Mária povedala: „Keď Ježiš hovorí, celé nebo s obdivom počúva jeho slová.“ Ak anjeli so zatajeným dychom zachytávajú každé jedno z Pánových slov, o čo skôr by sme mali my poznávať poklady ukryté v mystickom srdci Cirkvi? Jedným z nich sú posolstvá vyjavené Božej služobnici Jozefíne Menendézovej (1890 – 1923). Ježiš v nich hovorí o svojej obete na kríži a to slovami plnými osobnej lásky, milosrdenstva a túžby po záchrane každého človeka. Sú cenné aj vďaka praktickým poučeniam: je v nich objasnené, čo môže urobiť láska aj z tých najmenších skutkov, keď sa spoja s Ježišovými zásluhami. „Veľmi si prajem, aby duše dobre porozumeli, že skutok sám osebe nemá cenu. Cenným ho urobí iba úmysel, s akým je konaný. Keď som zametal a pracoval v nazaretskej dielni, oslavoval som tým nebeského Otca v rovnakej miere, ako keď som kázal počas verejného života.“ V knihe sa okrem Ježišových posolstiev nachádza aj životopis sestry Jozefíny, ktorá ako 29-ročná vstúpila do kláštora. Hoci jej rehoľný život trval iba krátke štyri roky, vo svojich zápiskoch nám zanechala vernú stopu nežnej lásky, ktorou sa vinula k svojmu Spasiteľovi.Kiežby tieto posolstvá v mnohých dušiach prispeli k vzrastu vždy dokonalejšej lásky a dôvery v nekonečné Božie milosrdenstvo. Nevyvolil som si ťa kvôli tomu, čo si, ale kvôli tomu, čo nie si. Tak som našiel prázdne miesto pre svoju moc a lásku.
U dodávateľa
7,11 € 7,90 €

Jak si připravit biblické vyučování


*Proč bychom se vůbec měli na kázání nebo vedení biblického studia předem připravovat, místo toho abychom se prostě spolehli na Ducha svatého? *Jak získat rozumnou míru jistoty, že je naše pochopení studovaného biblického textu správné a že skutečně vyučujeme to, co v něm Bůh říká? *Co je ve větě nejdůležitější a jak spolu její jednotlivé části navzájem souvisejí? *Jak to zařídit, aby se posluchači v našem kázání nebo vyučování neztratili? *A jak se vypořádat s obávanějšími žánry, jako jsou starozákonní vyprávění, přísloví a žalmy? Na takové otázky poutavě i zábavně odpovídá Joel James v knize Jak si připravit biblické vyučování. A nejen to: těm, kdo chtějí číst Bibli s porozuměním a efektivně ji studovat, ochotně ukáže, jak na to. Navržené principy a metody výkladu lze uplatnit při studiu Písma nejen v češtině či angličtině, ale také třeba v novozákonní řečtině. “Apoštol Petr mluví o neučených lidech, kteří překrucují slova Písma (2Pt 3,16). Proto by se měl každý, kdo si potřebuje připravit vyučování, kázání nebo třeba jen krátké biblické zamyšlení, snažit seznámit alespoň se základními principy práce s textem Písma. Skvělým úvodem k tomu je pro každého křesťana, který touží věrně předávat Boží slovo dalším, právě tato studijní příručka. – Mojmír Adámek, lektor Českého biblického institutu JOEL JAMES (M.Div, D.Min.) vystudoval The Master’s Seminary a je pastorem a učitelem Grace Fellowship v Pretorii v Jihoafrické republice. S manželkou Ruth jsou manželé od roku 1993 a mají dvě děti.
U dodávateľa
11,25 € 12,50 €

Ježíš Kristus, jak ho možná neznáte


Osobně jste ho nikdy nepotkali a ani neznáte nikoho, komu se to poštěstilo. Přesto existuje způsob, jak poznat, jaký je. V čem tento způsob spočívá? Ježíš Kristus – v Bibli zjevená božská Osoba – se vyznačuje znamenitostí a duchovní krásou, které promlouvají přímo k naší duši a říkají: „Ano, je to pravda.“ Je to, jako když vidíme slunce a víme, že vydává světlo, nebo jako když ochutnáme med a víme, že je sladký. Ježíšova hloubka a složitost rozbíjejí naše jednoduché myšlenkové konstrukce. Pyšné zákoníky vyváděl svou moudrostí z míry, ale děti mu rozuměly a milovaly ho. Zuřící bouři utišil svým slovem, ale sám sebe z kříže nezachránil. Podívejte se na Ježíše Bible. Mějte oči otevřené a plňte si je Ježíšovým obrazem v Božím slově. Ježíš řekl: „Bude-li někdo chtít činit jeho vůli, pozná, zda je to učení z Boha, nebo mluvím-li sám ze sebe.“ Proste Boha o milost konat jeho vůli, a uvidíte pravdu o jeho Synovi. Žalm 34:9 vybízí: “Okuste a vizte, že Hospodin je dobrý. Blahoslavený je muž, který v něm hledá útočiště.” John Piper psal tuto knihu v naději, že všichni uvidíme Ježíše takového, jaký opravdu je, a že se z něho budeme radovat víc než z čehokoli jiného. JOHN PIPER je zakladatelem a hlavním učitelem desiringGod.org a také ředitelem Bethlehem College & Seminary. Přes třicet let byl pastorem a kazatelem Bethlehem Baptist Church v Minneapolis. Napsal mnoho knih, z nichž česky vyšly například Nepromarni svůj život, Hlad po Bohu, Pro vaši radost nebo Dědictví svrchované radosti. Se svou ženou Noël má čtyři syny, jednu dceru a šest vnoučat.
U dodávateľa
9,45 € 10,50 €

Matka Zem, brat Slnko, sestra Voda (novéna)


Novéna od Rema Lupiho, talianskeho kapucína, autora mnohých publikácií pastoračného a liturgického charakteru, o ochrane stvorenstva. František z Assisi nás učí rešpektovať všetky stvorenia, rozpoznať v nich bratov a sestry, pretože sprevádzajú náš život a otvárajú nám oči pre krásu Božích diel…
U dodávateľa
2,64 € 3,00 €

Týdenní čtení z Tóry


Lord Jonathan Sacks (1948–2020) byl světově proslulý rabín, filozof, spisovatel a náboženská i morální autorita. Je autorem třiceti pěti knih, včetně dlouho očekávaného nového anglického překladu a komentáře ortodoxního siduru, Koren Sacks Sidur, a zásadních komentářů k Roš ha-šana, Jom kipur a Pesach Machzorim. Řada jeho knih získala literární ceny. Mezi lety 1991 a 2013 zastával funkci vrchního rabína Velké Británie a Commonwealthu. Princ Charles ho nazval „světlem národa“ a Tony Blair „intelektuálním velikánem“. Rabín Sacks pravidelně vystupoval v rozhlase, televizi a přispíval do tištěných médií jak v Británii, tak po celém světě a často přednášel na univerzitách. Za svou práci získal řadu mezinárodních ocenění. Roku 2005 byl povýšen do šlechtického stavu, v roce 2009 se stal doživotním členem Sněmovny lordů britského parlamentu.
U dodávateľa
24,16 € 27,45 €

Pavol


Kým je pre Pavla Ježiš Kristus? V krátkosti a povrchne by sme mohli povedať, že preň predstavuje prekonanie nerovnosti medzi Židmi a pohanmi: nie v zmysle eliminácie osobitosti Izraela, ale v zmysle ich zrovnoprávnenia. Celá Pavlova misijná aktivita, ktorá by sa so všetkou pravdepodobnosťou neuskutočnila, ak by neprijal kresťanskú vieru, spočívala práve v tomto: zrušiť odstup oddeľujúci pohanov od Židov, považovaných za ľud zmluvy, s cieľom zahrnúť doň aj „iných“, „odlišných“ a „vzdialených“. V tom spočíva hlboké posolstvo aj pre dnešné kresťanstvo, ktoré čelí výzve nanovo zadefinovať svoju identitu zoči-voči „iným“, v čoraz pluralistickejšej globálnej dedine.
U dodávateľa
9,90 € 11,00 €

Rýn se vlévá do Tibery


Ralph M. Wiltgen (1921–2002), člen Společnosti Božího Slova, historik a novinář, byl očitým svědkem událostí Druhého vatikánského koncilu, jehož průběh s odstupem dvou let od jeho skončení čtivým, ale přitom detailním způsobem zaznamenal. Kniha je cenná zvláště proto, že autor měl jakožto respektovaný profesionální žurnalista a nestranný komentátor přístup ke všem hlavním postavám a událostem koncilu. Druhým aspektem, pro nějž je kniha kladně hodnocena, je vyvážené faktografické pojetí. Přesto, nebo právě proto, kniha barvitě zachycuje snahu koalice liberálních aktérů koncilu, biskupů převážně ze zemí podél Rýna („rýnských otců“), kteří díky své organizovanosti převzali otěže směřování koncilu. Kniha tyto snahy nijak nekomentuje a nehodnotí, pouze konstatuje fakta. Stejně tak nechává bez subjektivních komentářů dramatické kroky Mezinárodní skupiny otců (Coetus Patrem Internationalis), skupiny asi dvou set biskupů, kteří se puči liberálů pokusili zabránit. Kniha je naprosto klíčovým zdrojem pro pochopení toho, co dnes formuje katolickou Církev a co stojí v pozadí mnoha trendů, které určují její budoucí vývoj. Poprvé v češtině vyšla v roce 2007. Nakladatelství Christianitas nyní přichází s druhým vydáním, přičemž kniha prošla kompletní revizí textu a oproti prvnímu vydání byly také provedeny některé menší stylistické úpravy, aktualizace a faktografická zpřesnění. Vzhledem k tomu, že dnes, snad ještě více než dříve, probíhá diskuse o významu a dopadu tohoto koncilu, bude kniha pro zájemce o dané téma nepostradatelným průvodcem, jenž jim pomůže pochopit, co se vlastně odehrálo v jeho zákulisí. Původní anglické vydání obdrželo církevní schválení.
U dodávateľa
17,33 € 19,25 €

Ježíšův žalm


Stanley Hauerwas zve čtenáře k novému promýšlení Ježíšových posledních slov. V sedmi krátkých meditacích přistupuje k jádru velikonočního tajemství: „jak je to zvláštní, že naše životy byly vykoupeny — doslova umožněny — životem, smrtí a zmrtvýchvstáním Ježíše Krista“. Rozsahem střídmá, ale obsahem nabitá knížka přináší řadu neotřelých pohledů na evangelijní výpovědi, které svou strohostí otevírají prostor tichu, proměně mysli i celého života.
U dodávateľa
14,36 € 15,95 €

Novéna ku cti nebeského Otca


Novéna ku cti nebeského Otca stojí na posolstvách, ktoré zjavil Boh talianskej rehoľnej sestre Eugenii Ravasio (1907 ? 1990). V nich zjavuje podstatu svojho otcovského srdca, v ktorom ukrýva a miluje každé svoje dieťa. Chce navždy rozptýliť strach, ktorý z neho máme, chce nám priniesť nádej, aby sme mohli v bezpečí a v pokoji pracovať na svojej spáse. Túži byť poznaný taký, aký naozaj je. Kiežby nežnosť Boha, ktorá vyžaruje zo slov tejto novény, vniesla do našich zranených sŕdc uzdravenie a pokoj. Okrem novény tu nájdeme aj Ruženec a Litánie ku cti nebeského Otca. Moje deti! Vyjdite z väzenia a vymaňte sa z okov, ktorými vás diabol doteraz spútaval, z okov strachu pred Otcom, ktorý je výlučne láskou!
U dodávateľa
3,51 € 3,90 €

Eucharistické zázraky vo svete, 2. vydanie


Počnúc Talianskom prejdeme celý svet, aby sme spoznali tajomné znamenia, ktorými chcel Ježiš potvrdiť svoju skutočnú prítomnosť v Eucharistii. Od skorého stredoveku až po našu súčasnosť. Slovami premenenia: “Toto je moje telo”, “Toto je moja krv”, sa mení podstata chleba na Kristovo telo a podstata vína na jeho krv. Cieľom eucharistických zázrakov je poukázať na to, aby sme nehľadeli iba na vonkajší výzor (chlieb a víno), ale na podstatu; na skutočnosť, ktorou sú telo a krv nášho Pána Ježiša Krista.
U dodávateľa
10,80 € 12,00 €

Biblické učenie na tému NEBO A PEKLO


Čo sa stane, keď zomriem? Otázka, ktorá zaujíma a trápi ľudí od nepamäti. Edward Donnelly vo svojom vynikajúcom dielku dáva na túto otázku biblickú odpoveď. Jeho kniha pojednáva o najpopulárnejšom ako aj o najmenej populárnom zo všetkých kresťanských učení – o nebi, na jednej strane, a o pekle, na strane druhej. No obe tieto učenia patria k sebe a Biblia a kresťanské učenie počas celej histórie vždy robili to, čo Edward Donnelly robí v tejto knihe – držali tieto učenia spolu a nedovolili, aby bolo jedno z nich zdôrazňované na úkor toho druhého. Donnelly najprv maľuje ponuré pozadie biblického učenia o pekle, aby sme mohli byť varovaní pred ním uniknúť a aby nádherná realita neba mohla žiariť o to jasnejšie a bola pre nás o to príťažlivejšou. Táto kniha vyniká triezvym realizmom a pastoračnou vrúcnosťou.
U dodávateľa
8,91 € 9,90 €

Povedz iba slovo


Biblické úvahy na všedné dni pôstu. Pôst je zo strany osoby, ktorá ho praktizuje, uznaním prázdna spôsobeného chýbaním toho, čo (alebo kto) je žiadané: Pôst je vyjadrením vnútornej prázdnoty, ktorú môže naplniť iba on. Táto skutočnosť – neprítomnosť Ženícha – je jediným motívom pravého pôstu. Pôst nie je osobný výkon. Pôst vo svojom jadre je jedinou možnosťou otvorenia sa daru.
U dodávateľa
9,68 € 11,00 €

Monumentálna udalosť


Toto útle dielko ponúka na malom priestore 84 strán veľmi veľa – kompletný prehľad biblického a historického učenia o druhom príchode Krista. Táto veľmi dôležitá a často kontroverzná téma je v tejto knihe prezentovaná veľmi triezvym, no súčasne veľmi pútavým spôsobom. Autor ukazuje, čo o tejto téme hovorí Biblia, čo o nej učil Ježiš a apoštoli, čo o nej hovorí Starý zákon a ako sa k učeniu Starého zákona stavia Nový zákon. Potom svoju pozornosť zameriava na knihu Zjavenia Jána (známu ako Apokalypsa) a obzvlášť na jej toľko diskutovanú 20. kapitolu. Potom nasleduje historický prehľad učenia o Kristovom druhom príchode. Kniha je vhodná pre pracovníkov v cirkvi ako aj pre bežných čitateľov.
U dodávateľa
7,92 € 8,80 €

Niet cesty späť


Je Cirkev v kríze? Dnes často nemáme čas uvažovať nad vecami a najradšej by sme hneď poznali odpovede na svoje otázky. Neraz sa uspokojíme s odpoveďou typu áno alebo nie. A mnohým to stačí. Ale nastolená otázka a téma, tak ako aj mnohé v živote, nás chcú posunúť ďalej, od povrchného pohľadu k reálnejšiemu. Kto rád hľadá a objavuje, drží v ruke ten správny podnet. Odpoveď si po prečítaní urobí sám a verím, že pravdivejšiu, ako je len áno alebo nie.
U dodávateľa
4,05 € 4,50 €

Spoločnou cestou


Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. Ponorme sa do veľkého tajomstva tejto Lásky. Umelecké originály zastavení krížovej cesty, ktorých obrazy sú použité v publikácii, sú inštalované v zrekonštruovanom farskom Kostole Panny Márie Pomocnice kresťanov v Trnave na Kopánke.
U dodávateľa
2,61 € 2,90 €

Křesťanská meditace, 3. vydání


Benediktin Laurence Freeman je známým autorem řady knih o křesťanské meditaci, s níž má bohaté zkušenosti. Spolupodílel se na organizování křesťanského meditačního společenství v Montrealu, roku 1991 založil v Anglii Mezinárodní centrum světového společenství pro křesťanskou meditaci. Aktivně se podílí také na mezináboženském dialogu. V útlé knize nazvané prostě Křesťanská meditace nepodává teoretický rozbor, nýbrž praktický návod, doplněný řadou užitečných postřehů a rad, které během let nasbíral.
U dodávateľa
8,09 € 8,99 €

Radost z Boha


Z nauky sestry Mary David je cítit nejen nezlomná chuť žít a naplnit svůj život dobrem, ale i vřelé lidské srdce, porozumění pro lidskou slabost a nestálost. Zjevně se v mnohém inspirovala svatou Terezií z Lisieux a také svatým králem Davidem, po němž přijala své řeholní jméno. Až na výjimky v knize najdeme její úvahy nad otázkami, které si nekladou zdaleka jen mniši a mnišky: Jak žít v osobním vztahu s Bohem, kterého nevidíme? Co si počít se svými emocemi? Kde čerpat radost a naději uprostřed zkoušek a nesnází? Jak zvládat život s lidmi, kteří nám nesedí? Jak dělat velká životní rozhodnutí? Co je smyslem utrpení, jak se dá „zužitkovat“, když ho nelze odstranit? Jak vůbec souvisí svoboda a vydanost, svoboda a láska schopná úplného sebedarování? Není divu, že svěží duchovní nauka sestry Mary David oslovuje stále větší množství lidí.
U dodávateľa
16,29 € 18,10 €

Dobrý život


Nechat se prostoupit láskou – to je dobrý život. To je to největší a nejkrásnější, co si můžeme navzájem dát. Rozpoznání a přijetí milosti nám ale mohou někdy ztěžovat existenční obtíže, pesimismus či cynismus. Jak ale papež František ujišťuje, život se stává krásným právě tehdy, když svá srdce otevřeme lásce a milosrdenství. Nikdy není pozdě, vždy lze začít znovu. Inspirujte se patnácti pravidly pro dobrý život podle papeže Františka a plně vychutnejte zázrak, jímž lidský život je.
Na sklade 2Ks
12,59 € 13,99 €

Liturgický rok


Poznáte prameň a vrchol života Cirkvi? Takto druhý vatikánsky koncil nazval tajomstvá liturgie, ktoré pravidelne prežívame v bohoslužbách. Centrom liturgického roka je slávenie posvätného Trojdnia ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Taktiež každá nedeľa je Veľkou nocou týždňa. Akú mystiku v sebe nesú jednotlivé liturgické obdobia? Zistite to v novej knihe Štefana Fábryho a Petra Staroštíka s názvom Liturgický rok z edície Tajomstvá liturgie s Rádiom LUMEN. Kniha populárnou formou sprístupňuje to, čím kňazi v Cirkvi žijú a Koho ohlasujú. Prežívaním rytmu a striedania času si pripomíname a prežívame tajomstvá našej spásy a v nich Cirkev ohlasuje Veľkú noc nášho Pána. V knihe nájdete dôležité momenty liturgického roka, ktoré Štefan Fábry a Peter Staroštík rozoberali v reláciách Duchovný Obzor na vlnách Rádia LUMEN.
Na sklade 1Ks
9,90 € 11,00 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.