! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Odborná a náučná literatúra - ostatné strana 156 z 181

Biologické zbrane


Kniha je vynikajúcim zdrojom komplexných informácií súvisiacich s problémom biologických zbraní a bioterorizmu. Podrobne sa venuje histórii, technológiám výroby a šírenia, klinickým aspektom aj legislatíve. Je určená pre poslucháčov lekárskych, farmaceutických a zdravotníckych škôl, odborníkov v rezortoch vnútra, obrany, zdravotníctva i zahraničných vecí, civilnej obrany, polície, verejných informačných prostriedkov, ale aj pre ďalších záujemcov o túto odvrátenú stránku verejného zdravotníctva. Kniha môže poslúžiť pri formulovaní a implementácii programov na ochranu pred biologickými zbraňami. V období studenej vojny boli biologické zbrane považované za veľkú hrozbu národnej bezpečnosti. Niektoré krajiny tieto zbrane aj aktívne vyvíjali. Pádom železnej opony sa výrazne znížilo riziko ich vojenského použitia medzi veľmocami. V súčasnosti sú niektoré krajiny považované za potenciálnych výrobcov a rozširovateľov biologických braní. Táto hrozba je stále aktuálna a preto v mnohých krajinách pokračuje analýza rizík. Autori sú renomovaní odborníci v oblastiach medicíny, verejného zdravotníctva, mikrobiológie, toxikológie a súvisiacich vedných odborov. Aktívne sa podieľali na programoch OSN na kontrolu biologických zbraní a monitorovaní odzbrojenia.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

A lélektan a kultúra útján


A megismeréstudomány az egyik legfiatalabb, ugyanakkor legizgalmasabb kutatási terület, mely nem kevesebbet tűzött ki célul, mint az emberi elme és az emberi természet megértését. E tudományág a pszichológia, a filozófia, a nyelvészet, a számítástechnika és a biológia találkozásából bontakozott ki az 1960-as években. Pléh Csaba e kutatási irányzat úttörői közé tartozik. Ez a gyűjteményes kötete az utóbbi három évben megjelent azon tanulmányaiból ad válogatást, melyek alapvető szemlélete a kognitív megközelítést képviseli. Stílusukban a munkák az esszé és a magasszintű tudományos ismeretterjesztés között mozognak. Ennek megfelelően remélhetőleg az olvasók is ugyanolyan változatos hátterűek lesznek, mint a dolgozatok. A szerző egyszerre próbál szólni a pszichológushoz, bölcsészekhez, tanárokhoz, orvosokhoz, gyógypedagógusokhoz. Szemléletét továbbra is az a hit irányítja, hogy a pszichológia, mint átfogó embertudomány egyszerre foglalkozik az emberrel, mint testi lénnyel, mint gondolatok hordozójaként tételezett társas és kulturális létezővel, akinek három szempontból is állandóan változó életkerete van: formálja az evolúció, a történelem, s az egyéni életút.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Znaky a symboly


Zamysleli jste se někdy nad tím, proč nám červená barva připomíná oheň nebo nebezpečí? Zastavili jste se někdy před neznámými dveřmi a říkali si, že nejspíš vedou do tajemného domu nebo zahrady? A divili jste se jako děti, proč jsou v pohádkách vždycky tři princezny nebo tři úkoly? Na tyto a podobné otázky vám nabídne odpověď naše kniha.
Vypredané
39,91 € 42,01 €

Legendás autók


Kezdetben az autók nem jelentettek többet, mint ló nélküli, fröcsögő belső égésű motorral hajtott hintókat. Később az alkatrészek és az utasok védelmében szögletes, majd lekerekített idővel műalkotásszerű dobozokat illesztettek a motor köré. Végül az egyszerű fémdobozok felismerhető, modern karosszériává változtak. Utunk innentől felgyorsul, és azokat a modelleket érintjük, melyek a társadalmi, esztétikai és technikai fejlődés szempontjából a leglényegesebb mérföldkőnek számítanak. A szöveggel és képekkel illusztrált utazás végén bepillantást nyerünk a jövőbe, és kiderül, milyen autó áll majd a házunk előtt az elkövetkezendőkben.
Vypredané
32,88 € 34,61 €

Príručka experimentálnej mechaniky


Príručka je pomôckou nielen pre študentov technických univerzít, ale i projektantov, koštruktérov, vývojárov a diagnostikov.
Vypredané
220,11 € 231,69 €

Pohonná jednotak


Cieľom tejto publikácie je pomáhať študentom bakalárskeho a inžinierskeho štúdia pri príprave na skúšku z predmetu Lietadlové pohonné jednotky a teoreetické skúšky podľa výcvikových programov ATPL a CPL. Štruktúra a rozsah prednesenej látky zahŕňa požiadavky na teoretické znalosti podľa Dodatku 1 k JAR-FCL 1.470 ako aj požiadavky na inováciu učebných plánov bakalárskeho a inžinierskeho štúdia v súvislosti s prechodom na trojstupňový systém štúdia. Publikácia má dve časti : Piestový motor a Turbínový motor.
Vypredané
20,91 € 22,01 €

Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I. díl


Více než 80členný kolektiv sestavil unikátní encyklopedii, v níž jsou po delších úvodních statích, které představují dějiny jednotlivých technických oborů a oblastí u nás, zařazeny v abecedním pořadí podle lokalit současné i mnohé dnes už zaniklé technické památky, ať již mají oficiálně tento statut, anebo ne. Text doprovázejí tabulky a velké množství dobových i současných foto a ilustrací.
Vypredané
39,73 € 41,82 €

dostupné aj ako:

A magyar költőgéniuszok sorsa


"Korábbi "Költők-Gének-Titkok" (2000) című könyvemben a legnagyobb magyar költők családfaelemzésére vállalkoztam, mivel - ahogy korábban már az ókori görögök felismerték - a kivételes költői tehetség korán megmutatkozik, és erre születni kell. A magyar költőgéniusz palántákból is úgy tört ki korán e tehetség, mint a láva a vulkánból. Nem volt náluk szülői ráhatás (Berzsenyi Dánielt és Petőfi Sándort inkább bántalmazták e "haszontalan" passziójukért) vagy pedagógusi segítség. A családfák értékelése arra utalt, hogy a szüleik között költő nem fordult elő, és ez vezetett az ún. gejzírmodell megfogalmazásához. A költőgéniuszok a "semmiből jönnek, az egekig szárnyalnak, majd visszatérnek a semmibe" (sokaknak gyermekük sem volt). A magyar költőgéniuszok életének megismerése azonban döbbenetes erővel igazolta szörnyű sorsukat, amely a társadalmi értetlenség és önártásuk eredőjeképpen a vártnál sokkal korábbi halálukhoz vezetett. Ők is Arany János szőlősgazdájának a példáját követték: ha már a jég úgyis elverte a termést, akkor ők is hozzájárultak elpusztításukhoz. Ez indokolta másik róluk írt könyvem címét: "Aki költő akar lenni, pokolra kell annak menni?" (2001). Célom annak megértetése volt, hogy az emberi tehetség a legnagyobb természeti kincsünk és ezen belül a géniuszok, így a kivételes költői talentumok jelentik e kincs legértékesebb, mindenképpen társadalmi védelemre szoruló megnyilvánulását. Minden szerzőnek jól esik hallania, hogy könyvük már nem kapható, pedig sokan keresik a boltokban. Éppen ezért is javasolta állandó patrónusom, a Galenus Kiadó, hogy szívesen kiadnák újra e műveimet. Korábbi két könyvem fontosabb mondanivalóját most egy kötetbe ötvözve tesszük közzé, remélve, hogy ilyen formában is elnyeri olvasóim tetszését." (Dr. Czeizel Endre)
Vypredané
18,63 € 19,61 €

Almanach vedomostí


Už ste niekedy mali v ruke takú užitočnú publikáciu s informáciami, ako je kniha Almanach vedomostí? Táto nová prevratná kniha vám zodpovie skoro každú otázku, ktorú si vymyslíte! Chceli by ste vedieť, ktorý druh vtáka je najvzácnejší? Kedy bol najničivejší výbuch sopky? Ako vlastne funguje genetické inžinierstvo? Aký je rozdiel mezi tyranosaurom a triceratopsom? Ako sa čítajú egyptské hieroglyfy? Kto bol prvým laureátom Nobelovej ceny za mier? Ako sa vypočíta objem valca alebo ako sa premenia libry na kilogramy? Kniha Almanach vedomostí vám za okamih odpovie na všetky tieto otázky pomocou nákresov, tabuliek, schém, počítačových obrázkov, časových osí, mapiek či vývojových stromov. Dozviete sa fakty - a to rýchlo. Publikácia Almanach vedomostí má 640 strán plných informácií a je rozdelená do deviatich častí, s ktorými sa ľahko pracuje. Či hľadáte konkrétny údaj, alebo sa chcete dozvedieť viac o nejakej téme, či len tak listujete pre zábavu, kniha Almanach vedomostí je tým pravým zdrojom.
Vypredané
53,23 € 56,03 €

Oceánografie


Český překlad této světoznámé knihy je určen nejen pro studenty fyziky, chemie, biologie, astronomie, geologie a zeměpisu, ale především jako doplňková literatura pro každého, kdo chce pochopit funkci moří i oceánů při utváření naší planety a poznat tajemství přílivu i odlivu, pochopit vznik hurikánů, podstatu koloběhu vody a podmořský život. Encyklopedie je doplněna několika sty barevných kreseb a fotografií.
Vypredané
33,08 € 34,82 €

ABC četby


Poundova význačná kniha ABC of Reading vyšla poprvé v roce 1934. Pound v ní klade základní otázky po smyslu literatury, jazyka a kultury, inspirativním a originálním způsobem na ně odpovídá a svá tvrzení dokládá ukázkami z anglických, amerických a světových klasiků. Díky Poundovu vášnivému zaujetí pro věci podstatné se kniha u nás nepochybně stane nepostradatelným pomocníkem učitelů a studentů literatury, kteří chtějí opravdu kriticky myslet a pracovat.
Vypredané
14,07 € 14,81 €

Lidové vánoční ozdoby


Stěžejní část publikace je věnována ozdobám z přírodních materiálů, např. ze šustí, slámy, trávy, semen, plodů a listů, ale i ozdobám paličkovaným, háčkovaným, síťovaným, drátovaným, korálkovým, které si můžeme také vyrobit, protože u většiny ozdob nalezneme návody na jejich výrobu, navíc tam, kde je to nutné, i nákresy. Jiná kapitola se zabývá historií vánočních ozdob a zdobení vánočního stromku. Kniha s bohatým obrazovým doprovodem může být přínosná pro práci s dětmi ve školkách, školních družinách i doma.
Vypredané
13,31 € 14,01 €

Archeus


Základem knihy je dlouhá stať o trpaslících, jejich druzích, národohospodářském významu a obecně o záležitostech ukrytých v zemi, ať již se jedná o základní věštebnou symetrii, etruské podsvětní bohy či obyčejné permoníky. Text je dále doplněn příbuznými esejemi o ostré hranici stínu, Sokratově vězení a současných ekonomických a klimatických změnách. Tyto záležitosti jsou hodnoceny převážně z hlediska převozníka trpaslíků, který si klade otázku, kam tento malý národ odešel.
Vypredané
13,31 € 14,01 €

Tajemství hladiny


Anton Markoš, docent Přírodovědecké fakulty UK, ve své práci mapuje vědecké úsilí o pochopení fenoménu života. Při zkoumání života proti sobě stojí na jedné straně experimentální vědy, které hledají jednoduché zákonitosti na pozadí různorodosti jevů, a na straně druhé vědy humanitní, které na podobné ambice z velké části rezignovaly a vnímají jedinečnost a historickou podmíněnost kulturních projevů, včetně samotného poznání. Historicky je dnešní biologie spíše vědou experimentální. Živá bytost se však formuje jako entita historická, je produktem miliardy let trvající evoluce, a potomkem nepřerušené linie předků, kteří jí odkázali svou zkušenost jednak genetickým zápisem (DNA), jednak pravidly, jak tento zápis využívat. Z toho pramení některé paradoxy i výzva pro současnou biologii. Je čtení genetického zápisu strojovým dekódováním, nebo je čtením v pravém smyslu slova?
Vypredané
13,31 € 14,01 €

Neživý svet


Publikácia uznávaného slovenského prírodovedca sa venuje problematike evolučných procesov v oblasti anorganickej prírody. Jeho cieľom je hľadanie vývojových súvislostí s absolútnym počiatkom, teda so vznikom sveta. Stručný výklad na začiatku knihy sa venuje niektorým starovekým a stredovekým názorom na vznik sveta a problémom, ktoré z nich vyplývajú. Autor sa tiež venuje dvom základným prístupom k téme vzniku sveta a jeho vývoja: stvoreniu a evolúcii. V knihe sa ďalej dočítate o vzniku, vývoji a zániku galaxií a hviezd, o vzniku chemických prvkov, vývoji a budúcnosti slnečnej sústavy a Zeme a o mimoriadne aktuálnych problémoch globálneho otepľovania a skleníkového efektu. Prof. Ing. Ján Babčan, Dr.Sc. (1928) pôsobil viac ako 30 rokov vo funkcii profesora geochémie na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave. Vo vedeckej a odbornej činnosti sa špecializoval na teoretickú geochémiu, predovšetkým fyzikálnu, experimentálnu a enviromentálnu. Je autorom viac ako dvesto článkov z oblasti geochémie, mineralógie, technológie a ekonómie nerastných surovín či životného prostredia a viacerých vysokoškolských učebníc.
Vypredané
12,17 € 12,81 €

Design Hotel Book 2009


Ročenka o obsahuje nejen detailní informace o architektuře, designu a umístění 170 hotelů Design Hotels™, ale i specifika jednotlivých hotelových staveb, díky kterým je každý z hotelů unikátem. Kniha je nejen základním zdrojem pro architekty a interiérové
Vypredané
60,09 € 63,25 €

Riedlbauch


Jedným z inšpiračných zdrojov maliara Rudolfa Riedlbaucha je hudba. Ďalším zdrojom Riedlbauchovej tvorby je príroda. Stromy, větve, kořeny je takisto názvom väčšieho obrazového cyklu, ktoré sú odrazom dramatického životného kolobehu. Mnohé obrazy maľoval umelec na svojich cestách, lákala ho dramatickosť morí a prímorských krajín. Okrem maliarskej tvorby ho tiež priťahovali možnosti monumentálnej tvorby a realizácie v architektúre. Príkladom je gobelín v Kongresovom centre v Prahe, alebo riešenie vstupného priestoru Poslaneckej snemovne. Rudolf Riedlbauch sa venoval aj práci so sklom a vytvoril zbierku nekonvenčne pojatých vitráží. Získal niekoľko ocenení v Českej republike i v zahraničí a v roku 2000 mu bola za doterajšiu tvorbu, v Prahe udelená medaila F. Kafku.
Vypredané
44,12 € 46,44 €

Obcansky sudni rad I+II dil


Krátce poté co vyšel Komentář k občanskému zákoníku vydává nakladatelství Wolters Kluwer ČR v řadě Kodexy další rozsáhlé dílo - Komentář k občanskému soudnímu řádu. Stává se tak v době, kdy po řadě novel je širší právnickou veřejností pociťována nalé havá potřeba komentování těchto změn, zejména souhrnné novely č. 7/2009 Sb., s novou úpravou doručování, účinnou od 1. července 2009, jejíž komentář se do tohoto díla podařilo zapracovat.
Vypredané
99,27 € 104,49 €

V kategórii odborná a náučná literatúra nájdete najrôznejšie knihy zamerané na odborné témy a poskytujúce hlbší pohľad do konkrétnych oblastí. Táto literatúra je určená pre študentov, odborníkov a všetkých záujemcov o nové poznatky z daných tém.

V tejto kategórii nájdete knihy z oblasti medicíny, práva, ekonomiky, psychológie, vedy, techniky a ďalších disciplín. Tieto knihy sú plné odborných informácií, ktoré slúžia na posilnenie odborných vedomostí a praktických zručností v danom odbore.

Čítaním odbornej a náučnej literatúry môžete rozšíriť svoje vedomosti, získať nové perspektívy a objaviť najnovšie poznatky v rôznych oblastiach. Bez ohľadu na to, či ste študent, profesionál alebo zvedavý jednotlivec, táto kategória ponúka knihy, ktoré vám pomôžu hlbšie porozumieť svetu okolo vás.