! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Odborná a náučná literatúra - ostatné strana 158 z 181

Encyklopedie mytologie Japonska a Koreje


Vývoj mytických a náboženských systémů na Korejském poloostrově a Japonském soustroví (vč. zlomků poznání o mýtech dodnes tajuplného národa Ainů). Všichni významní bohové, bohyně, démoni, rostliny, mytická zvířata a další pojmy související se zdejšími koncepcemi, a to vč. buddhismu, taoismu, šinotismu či šamanismu.
Vypredané
12,94 € 13,62 €

Příroda a kultura


Kniha pojednává souvislosti přírody a kultury v širokém kontextu - je kulturní proces protikladný přírodnímu, či se jedná mnohem spíše o `pokračování přírody jinými prostředky`? Druhé, rozšířené a doplněné vydání vychází primárně z koncepcí C. G. Junga a A. Portmanna, které spatřují společný kořen kreativity lidské i přírodní, což je v poměrech evropského myšlení pohled pozoruhodně blízký perspektivě, jak přírodu a společnost vnímala klasická Čína. Kniha se zabývá základními jungovskými pojmy, lidskou percepcí světa a jejím vztahem k jazyku, problémem antropomorfismu a sociomorfního, biomorfního a mechanomorfního modelování v naší vědecké i mimovědecké percepci přírody, paralelami mezi evolucí artefaktů a přírodních objektů, portmannovskou přírodní estetikou a dalšími příbuznými tématy v řadě navzájem souvisejících esejů, v podobném stylu jako jiné autorovy knihy.
Vypredané
12,75 € 13,42 €

A szépség eredete


"A testi vonzerő jellegzetességei - a hajviselettől az arcvonásokon keresztül a testalakig - óriási érdeklődésre tartanak számot szerte a világon. "A szépség eredete" jól teljesíti azt a kettős feladatot, hogy tudományos szigorúsággal, ugyanakkor közérthető módon tárgyalja a témát. A szerző evolúciós keretbe helyezi a tanulmányozott kérdést, amely átfogó magyarázatot kínál a testi vonzerővel kapcsolatos jelenségekre. Részletezi az arcvonásokat, testformákat és illatokat létrehozó biológiai és pszichológiai mechanizmusokat, amelyek elválaszthatatlanul összekapcsolódnak a szépséggel. Sokoldalú elemzésekben foglalkozik a szépség kulturális eredetével és az adott kultúrán belüli értelmezési lehetőségeivel. Ez a könyv másik nagy erénye: egyaránt bemutatja az egyéni szintű és a társadalmi szintű folyamatokat és magyarázatokat. Szakít az egyoldalúság torz gyakorlatával, és együtt, egymásra hatásában mutatja be a különböző természettudományos és társadalomtudományos magyarázatokat. A könyv szakmailag korrekt, stílusában érdekes, szerkezetében pedig logikus. Egyaránt betölti az informatív tankönyv és a magas szintű ismeretterjesztő írás szerepét.” (Prof. dr. Bereczkei Tamás az MTA doktor)
Vypredané
12,75 € 13,42 €

30 másodperc gazdaságtan


Keynesiánus gazdaságpolitika, szabadpiaci kapitalizmus, monetarizmus, játékelmélet és láthatatlan kéz? Naná, hogy neked is ismerősen csengenek ezek a fogalmak. De vajon tudsz róluk eleget ahhoz, hogy beszállj egy izgalmas vitába, és a bárpultnál a közgazdaságtanról szóló ismereteiddel villogj? A "30 másodperc gazdaságtan" című könyvből kiderül, hogy a közgazdászok az elmúlt két évszázadban rengeteg elméletet dolgoztak ki annak magyarázatára, miképpen működnek vagy éppen omlanak össze a piacok, hogyan döntenek a vásárlók, munkások, cégek és politikusok, illetve az egyes gazdaságok miért növekednek, stagnálnak vagy hanyatlanak. Az elméleteknek azonban megvannak a maguk korlátai: az emberek viselkedése nem olyan kiszámítható, mint például az elektronoké vagy a bolygóké, s így néha minden értelmezési kísérletünk kudarcba fullad. E könyvben az 50 legfontosabb, legismertebb közgazdaságtani elmélet kerül bemutatásra, méghozzá röviden és lényegre törően, egyenként nem több, mint 300 szó és pár színes kép segítségével.
Vypredané
12,75 € 13,42 €

30 másodperc filozófia


Gondolkodom, tehát vagyok, egzisztencializmus, paradoxon, szókratészi módszer, dekonstrukció... Naná, hogy neked is ismerősen csengenek ezek a kifejezések. De vajon tudsz róluk eleget ahhoz, hogy beszállj egy izgalmas vitába, és el tudd dönteni, ki az, aki valóban ért a filozófiához, és ki az, aki csak filozofálgat? A "30 másodperc filozófia" című könyv forradalmian új módszert választott a filozófiatörténet 50 legfontosabb iskolájának és irányzatának bemutatására. Megkértünk néhány népszerű filozófiaprofesszort, hogy egy kicsit hagyják abba a fejtörést a jelentés jelentésének mibenlétén, és magyarázzák el nekünk a sokszor bizony "elvarázsoltnak" tűnő filozófiai elméleteket röviden és lényegre törően, egyenként nem több mint 300 szó és pár színes kép segítségével. A könyvben sok olyan érdekes és meghökkentő, okos és felkavaró gondolattal lehet találkozni, amelyeken évezredek óta szórakoznak-marakodnak a tudósok, és persze a hétköznapi emberek milliói. Érdemes belelapozni, hogy miről is van szó...
Vypredané
12,75 € 13,42 €

Zasažen bleskem


Kniha kanadského profesora statistiky čtenáře nenásilným a mimořádně poutavým způsobem přivádí k pochopení podstaty teorie pravděpodobnosti a statistiky, aniž by od něj vyžadovala hlubší matematické vzdělání. Pomocí příkladů ze života i smyšlených příběhů jej přesvědčuje o tom, že náhodnost, nejistota a pravděpodobnost nás všechny provázejí na každém kroku a jejich pochopení je nezbytné k hlubšímu porozumění světu, k lepšímu rozhodování, ke zmírnění nejrůznějších obav i pro zábavu.
Vypredané
12,75 € 13,42 €

Vše o vaření


Objevíte tu odpovědi na kdejaký problém, od porcování kuřete po grilování ryb, od přesolené polévky po netuhnoucí želé. Dočtete se také, jak připravit slavnostní pohoštění, jak prostírat na stůl, jak správně rozmisťovat příbory a skleničky, jak vypočítávat velikost porcí nebo jak podávat víno.
Vypredané
44,34 € 46,67 €

1001 otázok a odpovedí


Kniha nahliada do sveta prírody, sleduje vedu a vynálezy, dejiny, šport a voľný čas s množstvom foto.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Meteorologie


Základní poznatky o zemské atmosféře, dějích v ní probíhajících v měřítku krátkodobém i dlouhodobém (složení a členění atmosféry Země, základní meteorologické a klimatologické prvky, tlak a proudění vzduchu, atmosférické fronty, sluneční záření, t epelnou bilanci a inverzi v atmosféře, oblaky a srážky, problém předpovědi počasí, znečištění ovzduší, ozon v atmosféře, klasifikace a modelování klimatu aj.). Zvláštní pozornost je věnována problémům spojeným se znečištěním atmosféry a změnám v klim atu. Výklad je doplněn řadou příkladů a obrázků.
Vypredané
12,37 € 13,02 €

Výroba vína u malovinařů


Praktická příručka pro všechny pěstitele vinné révy, kteří vlastní menší vinohrad a víno si vyrábí často jen pro svoje osobní potěšení, ale někdy postupně přejdou na profesionální úroveň. Shrnuje nejnovější informace z vinařské vědy, která se neustále vyvíjí. Malí vinaři se v první části knížky dozví podstatné informace týkající se všech fází procesu výroby vína. Ve druhé části pak krok za krokem všechny důležité zásady moderní technologie výroby bílých a červených vín. Autorem knihy je náš přední vinařský odborník, známý např. jako pravidelný přispěvatel časopisů Zahrádkář a Vinařský obzor, jehož profesionálně podané rady umožní zájemcům vyrobit kvalitní vína.
Vypredané
6,09 € 6,41 €

Ottova všeobecná encyklopédia M-Ž


Publikácia obsahuje skoro 36 000 abecedne radených hesiel, viac než 4 000 prevažne farebných ilustrácií - fotogrfií, kresieb, mapiek, grafov a tabuliek.
Vypredané
36,36 € 38,27 €

Velký vinařský slovník


Publikace navazuje na koncepci předchozího Vinařského slovníku, který se setkal s velmi příznivým přijetím a vyšel v několika vydáních. Také nový slovník plní funkci slovníku výkladového (v češtině) i jazykového (němčina, angličtina, francouzština). Příslušná hesla jsou však inovována a jejich počet se zvýšil na téměř 1300.
Vypredané
25,51 € 26,85 €

Windows Server 2008


A Windows Server 2008 - Az első számú útmutató friss szemléletű könyv: nem írja le a Windows NT történetét, és nem szól arról, hogy miként működött a rendszer korábban, csak azt mutatja be, ami a jelenlegi változat használatához szükséges. A kezdő és középhaladó rendszergazdák megtanulhatják belőle, hogyan működik a Windows 2008 Server, és hogy miként felügyelhetők az ezt a rendszert futtató számítógépek, de a haladó rendszergazdák is találhatnak benne újdonságokat és olyan összetevők leírását, amelyekkel kapcsolatban még nincsenek tapasztalataik. Röviden szólva tehát ez a legátfogóbb egykötetes könyv a Windows Server 2008-ról, amelyben többek között az alábbi témakörökről találunk kimerítő leírást: - A kiszolgáló telepítése a különféle környezetekben - Fájlszolgáltatások és a Windows engedélyrendszere- A tartománynévrendszer (DNS) működése - Az Active Directory logikai és fizikai felépítése, hierarchikus összetevői, méretezhetősége és többszörözési lehetőségei - A csoportházirend-rendszer felépítése és működése - A biztonsági házirendek kezelése készen kapott sablonokkal és testreszabott házirend-beállításokkal - Előnyös szerkezeti változások, új szolgáltatások és mindennapi rendszerfelügyelet az IIS 7-ben - Teminálszolgáltatások mind a rendszergazda, mind a felhasználó szemszögéből - A hálózat felépítése, beleértve a DHCP-t és a hálózati hozzáférés-szabályozást - A Windows fürtözési szolgáltatásai: alkalmazások, számítógépek csoportosítása, kapacitás- és hálózattervezés, felhasználói fiókok felügyelete - Parancsfájlok futtatása és parancssori utasítások végrehajtása a Windows PowerShell segítségével - Új virtuálissá tételi lehetőségek: a Hyper-V A Windows Server 2008 - Az első számú útmutató elolvasása után világosan érteni fogjuk, hogy mi zajlik a rendszer színfalai mögött, anélkül, hogy úgy éreznénk, hogy az operációs rendszerek elméletéből kellett leckéket vennünk. Ha ezzel a kiszolgálóval szeretnénk dolgozni, ez az egyetlen könyv, amelyre szükségünk lesz.
Vypredané
25,51 € 26,85 €

Marketingmenedzsment 2012


A szerzők célja az volt, hogy a lehető legátfogóbb, legaktuálisabb és legpraktikusabb marketingszakkönyv szülessen meg. Törölték az idejétmúlt elemeket, s a legfrissebb példákkal és esetekkel aktualizálták a klasszikus művet. -vadonatúj illusztrációk -teljesen új cégbemutató A(z) Marketingmenedzsment 2012 (Könyv) szerzője Philip Kotler, Kevin Lane Keller.
Vypredané
35,41 € 37,27 €

Víno


V této knize je shrnuto vše, co chcete vědět o víně: je to atlas vína, příručka, v níž najdete vše o vinné révě i víně, a také ideální rádce při nákupu vína. Každý, kdo se zajímá o víno, tu najde informace - od základních pravidel degustace po doporučení, která vína ke kterým jídlům, od vegetačního cyklu vinné révy po zásady jejího ekologického pěstování. Kniha byla oceněna jako nejlepší publikace o víně ve Francii
Vypredané
47,41 € 49,90 €

Zem krásna a neznáma.


Prekrásna a jedinečná obrazová publikácia vychádzajúca v reedícií je svedectvom obyvateľa tejto planéty usilujúceho sa na začiatku tretieho tisícročia podeliť sa o svoj pohľad na Zem, na jej krásu i nešťastie. Ojedinelý súbor fotografií obohacujú komentáre odborníkov vyjadrujúcich sa k problémom Zeme i spoločnosti v minulosti aj v súčasnosti. Nádherné zábery Yanna Arthus-Bertranda dokumentujú Zem roku 2 000, ponúkajú inventúru našej planéty takej, aká je dnes.
Vypredané
47,41 € 49,90 €

Van ott valaki?


Érdekes jelenség, hogy az emberek általában elítélik az agressziót, a tömegfogyasztásra szánt média mégis tele van ilyen cselekedetekkel. Ennek nem az az oka, hogy fajunk annyira szereti az agressziót, hanem éppen ellenkezőleg: rendkívül érzékeny annak különböző megnyilvánulásaira. Még a képernyő előtt is aktiválódnak biológiai ösztönei, szurkol az agresszió áldozatáért, vagy éppen ellenkezőleg, a jogosnak ítélt támadás miatt az agresszorral érez együtt. Ezt az érzékenységet használják ki a média írói, szerkesztői a figyelem felkeltésére. Az emberi agresszió az állatokhoz viszonyítva rendkívül ritkán előforduló jelenség. Ha a kedves olvasó elgondolkozik azon, hogy egész eddigi életében hány esetben látott személyesen is gyilkosságot, nagyobb verekedést vagy csak akár egy pofon csattanását, valószínűleg nagyon alacsony szám fog kijönni, pedig iszonyúan zsúfolt társadalomban élünk. Ha, mondjuk, egy városi autóbuszt 150 felnőtt, egymást nem ismerő csimpánzzal töltenének meg, a végállomásra valószínűleg már egyik sem érkezne meg élve. Ilyen mértékű zsúfoltságot nem lennének képesek agresszió nélkül elviselni, és ekkora tömegben agressziójuk tömegverekedéssé és gyilkossággá fajulna. Sokan úgy érzik, éppen a média hatására, hogy állandó agresszív fenyegetettségben élnek, és életünk tele van agresszióval. Ez azonban csak látszat, a média csalása. Az ember az egyik legbékésebb állat, az agressziós cselekedetek száma naponta, egy főre számítva egészen biztosan az embernél a legalacsonyabb a primáták között.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Hiedelem és valóság


A szerző a XVI. századtól kezdve áttekinti a magyar nyelvrokonítási törekvések, találgatások mintegy félezer évét. Foglalkozik a nemzeti nyelvek uralomra jutásával, a "nyelvek harcával", rámutat arra, hogy hajdan milyen nehezen ismerték fel az európai nyelvek többségétől eltérő magyar nyelv meglepő szerkezeti sajátosságait. Kiemeli azt a tényt, hogy a török hódoltság századaiban hazánk végzetesen lemaradt az európai kulturális fejlődéstől, így nyelvünk hasonlítása külhonból indult el, és ez meghatározóan hatott a magyar nyelvhasonlítás folyamatára.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Ne húzzunk zoknit a vízilóra! - és az üzleti élet egyéb szabályai


Aki ragaszkodik a múlthoz, költözzön össze egy régésszel. -Az aktivitás és a produktivitás két külön dolog. -Amíg élünk, cserélünk. -Vak tyúk is talál szemet. -Nincs olyan rossz helyzet, amin a főnök ne tudna rontani. Terry Kelley-nek az üzleti élet szabályainak kötetbe foglalásával az volt a szándéka, hogy kicsit felrázza olvasóközönségét, hogy a szabályok ismeretén túl mire érdemes figyelni. Az üzleti alapelveket szellemes példákkal illusztrálta. A víziló szabály úgy emlékeztet bennünket arra, hogy kerüljük a felesleges munkát, hogy azt lehetetlen elfelejteni. Terry Kelley további 74 szabállyal teszi emlékezetessé üzleti látásmódját. Stílusa egyedi - mint mondja: "Tudom, hogy én erre a stílusra reagálok legjobban, ezért megpróbáltam olyasvalaki lenni, akire odafigyelnék." A szabályok lefedik a menedzsment legfontosabb területeit, mint például a vezetést, a változást, a kockázatkezelést, a szervezeteket és a személyes kapcsolatokat. Az egyes témák a szokásos szakmai strukturálástól eltérően köznapi mondások és bölcs gondolatok köré rendezettek. A kötet új közelítéseket ad az üzleti élet szereplőinek, a téma iránt érdeklődőket tanulságos történetekkel vezeti be az üzleti élet rejtelmeibe, egyúttal az élet minden területén hasznosítható gondolatokat tesz közzé.
Vypredané
13,52 € 14,23 €

V kategórii odborná a náučná literatúra nájdete najrôznejšie knihy zamerané na odborné témy a poskytujúce hlbší pohľad do konkrétnych oblastí. Táto literatúra je určená pre študentov, odborníkov a všetkých záujemcov o nové poznatky z daných tém.

V tejto kategórii nájdete knihy z oblasti medicíny, práva, ekonomiky, psychológie, vedy, techniky a ďalších disciplín. Tieto knihy sú plné odborných informácií, ktoré slúžia na posilnenie odborných vedomostí a praktických zručností v danom odbore.

Čítaním odbornej a náučnej literatúry môžete rozšíriť svoje vedomosti, získať nové perspektívy a objaviť najnovšie poznatky v rôznych oblastiach. Bez ohľadu na to, či ste študent, profesionál alebo zvedavý jednotlivec, táto kategória ponúka knihy, ktoré vám pomôžu hlbšie porozumieť svetu okolo vás.