! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Obchodné právo strana 6 z 14

UZZ 22/2021 Zákon o cenných papieroch


Podľa právneho stavu k 18. 6. 2021 (Úplné znenia zákonov 22/2021). Úplné znenie zákona č. 566/2001 Z. z. O CENNÝCH PAPIEROCH Po zmene zákonom č. 423/2020 Z. z.: Vzhľadom na zriadenie najvyššieho správneho súdu sa rozširuje informačná povinnosť Národnej banky Slovenska pri poskytovaní zoznamu centrálnych depozitárov aj o najvyšší správny súd. Sudca najvyššieho správneho súdu nemôže byť členom predstavenstva, členom dozornej rady ani zamestnancom obchodníka s cennými papiermi alebo centrálneho depozitára. Po zmene zákonom č. 209/2021 Z. z.: Podľa smernice Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2019/2034 (smernica IFD) sa na udelenie povolenia pre výkon činnosti u obchodníka s cennými papiermi vyžaduje minimálna výška počiatočného kapitálu, ktorý nahrádza súčasnú požiadavku na základné imanie. Obchodníci s cennými papiermi môžu nad rámec poskytovania investičných služieb a výkonu investičných činnosti, poskytovať služby a vykonávať aj iné činnosti (služba kompresie portfólia, služby súvisiace s transakciami...). Na obchodníka s cennými papiermi, ktorého celková hodnota konsolidovaných aktív sa rovná alebo je vyššia ako 5 000 000 000, sa budú vzťahovať ustanovenia zákona o bankách. Ustanovuje sa podmienka, kedy je obchodník s cennými papiermi povinný zriadiť výbor pre riadenie rizík a tiež funkcia tohto výboru.
Vypredané
14,05 € 14,79 €

Repetitórium obchodného práva, 3. vydanie


Tretie, doplnené a prepracované vydanie reaguje na novelizácie Obchodného zákonníka. Predkladaná učebná pomôcka poskytuje systematický prehľad o základných inštitútoch obchodného práva a umožňuje orientáciu v jednotlivých ustanoveniach Obchodného zákonníka, pričom dôsledne vychádza z jeho systematiky. Repetitórium sa môže stať východiskom pre efektívnejšiu prípravu na postupovú skúšku a štátnu záverečnú skúšku. Je určené predovšetkým študentom právnických fakúlt, ktorým zaiste pomôže pochopiť zložitú problematiku obchodného práva. Rovnako môže pomôcť aj pri štúdiu obchodného práva študentom neprávnických fakúlt, ale môže byť užitočná aj pre širšiu právnickú verejnosť a napokon aj pre podnikateľov, ktorí prostredníctvom nej môžu získať prehľad o súčasnej úprave vzťahov vznikajúcich v oblasti podnikania.
Vypredané
28,50 € 30,00 €

Zákon o verejnom obstarávaní Úzz, 2. vydanie, 2021


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní s účinnosťou od 1. januára 2020, so zmenami poslednej novelizácie zákona č. 62/2020 Z.z.
Vypredané
5,51 € 5,80 €
  • 4 /5

Obchodný zákonník, Obchodný register - Úzz (2021)


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. a zákona č. 530/2003 Z. z. o obchodnom registri s právnym stavom k 1. januáru 2021, so zmenami poslednej novelizácie zákona č. 198/2020 Z. z. a zákona č. 312/2020 s účinnosťou od 1. januára 2021.
Vypredané
7,89 € 8,30 €

Obchodný zákonník, Obchodný register - Úzz (2020), 2. vydanie


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie: Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. a zákona č. 530/2003 Z. z. o obchodnom registri s právnym stavom k 15. marcu 2020, so zvýraznenými zmenami poslednej novelizácie zákona č. 390/2019 Z. z. s účinnosťou od 1. októbra 2020.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Zákon o verejnom obstarávaní Úzz, 2020


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní s účinnosťou od 1. januára 2020, so zvýraznenými zmenami poslednej novelizácie.
Vypredané
5,13 € 5,40 €

Mezinárodní obchodní právo


Publikace přináší výklad stěžejních otázek právní úpravy vztahů vznikajících v mezinárodním obchodním styku, pozornost je zaměřena zejména na rovinu soukromoprávní. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány jak obecné, tak vysoce specializované problematice (například regulaci mezinárodního obchodu ze strany státu, podnikání zahraničních osob v České republice, společnostem v mezinárodním obchodním styku, mezinárodnímu platebnímu styku, soudnímu i mimosoudnímu řešení sporů z mezinárodního obchodního styku, spotřebitelským sporům s mezinárodním prvkem, mezinárodnímu insolvenčnímu řízení, mezinárodnímu e-obchodu, smlouvám uzavíraným v mezinárodní přepravě, mezinárodní kupní smlouvě, mezinárodní franšízové smlouvě, mezinárodní smlouvě o obchodním zastoupení, mezinárodní licenční smlouvě, zahraničním investicím apod.). V rámci jednotlivých kapitol jsou strukturovaně představeny jednotlivé prameny velmi rozmanité právní úpravy, která v oblasti mezinárodních obchodních vztahů existuje. Kniha je určena nejen studentům a absolventům právnických fakult, ale i odborné veřejnosti, která se zajímá o právní aspekty mezinárodního obchodu.
Vypredané
24,56 € 25,85 €

Vreckový obchodný zákonník


Úplné znenie Obchodného zákonníka vo veľmi obľúbenom vreckovom formáte.
Vypredané
6,08 € 6,40 €

Obchodný zákonník, Obchodný register - Úzz (2019)


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie - Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. a - zákona č. 530/2003 Z. z. o obchodnom registri s právnym stavom k 16. septembru 2019, so zvýraznenými zmenami poslednej novelizácie - zákona č. 156/2019 Z. z. s účinnosťou 1. júla 2019.
Vypredané
6,27 € 6,60 €

Poradca 11-12 2019 - Obchodný zákonník s komentárom


Vydavateľstvo Poradca vydáva komentár k Obchodnému zákon so všetkými zmenami, ktoré platia od roku 2019. Zároveň informujeme o zmenách, ktoré by mali platiť od 1. 6. 2019. Obchodný zákonník upravuje podnikanie a inštitúty s ním spojené, podnikateľov, podnikanie zahraničných osôb, obchodných spoločností. Komentár k Obchodnému zákonníku, ktorý je jedným z prameňov obchodného práva v Slovenskej republike, už dlhšiu dobu nebol publikovaný. Ostatnou novelou zákona sa posilnila zodpovednosť štatutárnych orgánov obchodných spoločností, ako aj spoločníkov obchodných spoločností v prípadoch, v ktorých uskutočňujú úkony poškodzujúce spoločnosť a precizovali sa pravidlá pre tvorbu a rozdelenie tzv. iných vlastných zdrojov. Sprísnenie povinností štatutárnych orgánov spoločností sa týka najmä prípadov "faktickej likvidácie" obchodnej spoločnosti tým, že sa využijú "služby" tzv. bielych koní a taktiež prípadov, ak posledný jediný štatutár sa vzdá svojej funkcie a spoločnosť ostane bez štatutára.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Repetitórium obchodného práva (Druhé, doplnené a prepracované vydanie)


Druhé, doplnené a prepracované vydanie reaguje na novelizácie Obchodného zákonníka. Predkladaná učebná pomôcka poskytuje systematický prehľad o základných inštitútoch obchodného práva a umožňuje orientáciu v jednotlivých ustanoveniach Obchodného zákonníka, pričom dôsledne vychádza z jeho systematiky. Repetitórium sa môže stať východiskom pre efektívnejšiu prípravu na postupovú skúšku a štátnu záverečnú skúšku. Je určené predovšetkým študentom právnických fakúlt, ktorým zaiste pomôže pochopiť zložitú problematiku obchodného práva. Rovnako môže pomôcť aj pri štúdiu obchodného práva študentom neprávnických fakúlt, ale môže byť užitočná aj pre širšiu právnickú verejnosť a napokon aj pre podnikateľov, ktorí prostredníctvom nej môžu získať prehľad o súčasnej úprave vzťahov vznikajúcich v oblasti podnikania.
Vypredané
27,55 € 29,00 €

Obchodné právo (2. vydanie)


Publikácia obsahuje výklad Obchodného zákonníka a súvisiacich predpisov, ktoré sú predmetom výučby obchodného práva, a zachytáva právny stav vydaných právnych predpisov, z ktorých niektoré nadobúdajú účinnosť 1. septembra 2018. Autori reagovali na viaceré novelizácie Obchodného zákonníka, ktoré sa uskutočnili v rokoch 2017 a 2018. V prípade Obchodného zákonníka je to napríklad rozsiahla novelizácia právnej úpravy obchodného tajomstva, novelizácia niektorých ustanovení obchodného zákonníka o spoločnosti s ručením obmedzeným a možnosti fúzií obchodných spoločností. Zaoberali sa aj novým pojmom vylúčenia spoločníka v dôsledku porušenia povinností štatutárneho orgánu podať návrh na vyhlásenie konkurzu, ak sa spoločnosť ocitla v predĺžení a právnymi dôsledkami vylúčenia v súvislosti so zavedením novej sankcie voči štatutárnemu orgánu zmluvnej pokuty za porušenie povinnosti podať návrh na vyhlásenie konkurzu.
Vypredané
26,34 € 27,73 €

Konflikty záujmov v práve obchodných spoločností


Zborník mapuje rôzne aspekty konfliktov záujmov v práve obchodných spoločností, v polygóne medzi záujmami veriteľov, obchodnej spoločnosti samotnej, jej spoločníkov, členov jej orgánov, ako aj spoločnosti (publika) či štátu. Priblížené sú jednotlivé divergujúce záujmy a ich projekcia do výkonu práv spoločníkov, do zodpovednosti za škodu členov orgánov, či už v riadnom chode spoločnosti, alebo v jej úpadku, ako aj do súvisiacich otázok (možnosti a limity oprávnenia orgánov konať v konfliktných situáciách). Príspevky z práva obchodných spoločností sú doplnené všeobecnými príspevkami o následkoch konfliktu záujmov v jednotlivých prípadoch (ustanovenie opatrovníka, neplatnosť právnych úkonov, náhrada škody).
Vypredané
16,06 € 16,90 €

Obchodný zákonník Úzz 3. vydanie 2018


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Obchodnéhozákonníka č. 513/1991 Zb. s účinnosťou od 1. septembra 2018, so zvýraznenými zmenami poslednej novelizácie zákona č. 264/2017 Z. z. a zákona č. 112/2018 Z. z.
Vypredané
5,80 € 6,10 €

Lacná kniha Európa alkonya? (-90%)


A szerző ötéves kutatási munkája során bonyolult és nehezen megválaszolható kérdéseket tett föl magának: vannak-e jól körülhatárolható ismertetőjegyei az európaiságnak? Vannak-e Európának közös gyökerei, tradíciói és értékei? Lehet-e föderációt alkotni közös európai identitás nélkül? Azonosak-e az európai polgárok, népek, nemzetek, régiók jövőre vonatkozó céljai és törekvései? Mit jelent az egyre szorosabb európai egység koncepciója? Mi a különbség a nemzetek Európája, az európai konföderáció és föderáció között? Lehetséges-e démosz nélküli demokrácia? Mi Németország helye és szerepe Európában? Mit gondolnak az oroszok Európáról? Ezek a kérdések csak látszólag széttartóak, összetartja őket a két fő kérdés, ami a szerzőt leginkább izgatta: mit jelent Európa, s merre tart földrészünk?
Vypredané
1,42 € 14,21 €

dostupné aj ako:

Obchodný zákonník Úzz, 2. vydanie, 2018


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Obchodného zákonníka. V knihe sú výraznené posledné novelizácie zákonom č. 389/2015 Z.z. s účinnosťou od 1. januára 2017 a zákonom č. 125/2016 Z.z. s účinnosťou od 1. júna 2016.
Vypredané
5,80 € 6,10 €

Zákon zmenkový a šekový - Komentár


Komentár poskytuje komplexný pohľad na právnu úpravu inštitútu zmeniek obsiahnutú v zákone č. 191/1950 Sb. Zákon zmenkový a šekový (čl. I a III). Na trhu slovenskej právnickej literatúry publikácia obsahujúca podrobný komentár s judikatúrou k tomuto zákonu už dlhšiu dobu absentovala, preto sa autor JUDr. Branislav Jablonka, PhD., rozhodol poňať jej spracovanie veľmi detailne. Vychádzal zo svojich dlhoročných skúseností v danej oblasti a výsledkom je odborne kvalifikovaný a ucelený rozbor problematiky zmenkového práva v Slovenskej republike, obohatený o judikatúru a príklady vyplývajúce z aplikačnej praxe. Komentár k právnej úprave zmeniek predstavuje prvé knižné dielo svojho druhu v podmienkach súčasnej SR, keďže posledná publikácia komentárového charakteru na túto tému bola na Slovensku naposledy vydaná v roku 1944. JUDr. Branislav Jablonka, PhD. absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave v roku 2002. V roku 2003 absolvoval rigoróznu skúšku a získal titul JUDr. V roku 2007 ukončil doktorandské štúdium vo vednom odbore obchodné právo na Katedre obchodného, finančného a hospodárskeho práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a získal titul PhD. V rámci vedeckej činnosti sa zaoberá najmä problematikou zmenkového práva. Pôsobil ako rozhodca Stáleho rozhodcovského súdu Slovenskej bankovej asociácie a ako rozhodca Obchodného súdu, stáleho rozhodcovského súdu. Od roku 2002 pôsobí v advokácii, najprv na pozícii advokátskeho koncipienta a od roku 2006 ako advokát. Je externým lektorom Justičnej akadémie Slovenskej republiky pre oblasť zmenkového práva a odborným asistentom na Katedre obchodného práva a hospodárskeho práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Je predsedom disciplinárneho senátu Slovenskej advokátskej komory a rozhodcom Rozhodcovského súdu Slovenskej advokátskej komory.
Vypredané
41,33 € 43,50 €

Základy obchodného práva pre ekonómov


Obchodné právo je dôležitou súčasťou právneho poriadku každého ekonomicky vyspelého štátu s trhovou ekonomikou, ktorá je spojená so slobodou podnikania. Sloboda podnikania umožňuje každej osobe, ktorá splní predpoklady ustanovené právnymi predpismi, podnikať v akejkoľvek oblasti, pre ktorú sa rozhodne. Obchodné právo tvorí súhrn právnych noriem, ktoré upravujú postavenie podnikateľov a vzťahy, do ktorých podnikatelia vstupujú pri uskutočňovaní podnikateľskej činnosti. Zaraďuje sa do sféry súkromného práva, hoci ho sčasti tvoria aj normy verejného práva. V učebnici sú vymedzené základné pojmy a inštitúty obchodného práva, výklad je venovaný jednotlivým právnym formám podnikania, hospodárskej súťaži a obchodným záväzkovým vzťahom. Študenti dostanú základné informácie aj z oblasti insolvenčného práva a práva cenných papierov. Odkazy na príslušnú právnu úpravu ich majú doviesť k práci s textom platných právnych predpisov. Učebnica obchodného práva je určená študentom predovšetkým neprávnických fakúlt.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Lacná kniha Elektronické obchody (-90%)


Elektronický obchod je v súčasnosti rozšírenou a vyhľadávanou formou podnikania. Nakupovanie sa prenáša do virtuálneho sveta a zabezpečuje zákazníkom pohodlie, šetrí ich čas. Preto je potrebné, aby predávajúci a kupujúci mali vedomosti o právach a povinnostiach, ktoré im vyplývajú z platnej právnej úpravy. Táto publikácia je zameraná predovšetkým na právnu úpravu elektronických obchodov a na najdôležitejšie právne aspekty, na ktoré by si predávajúci, ale aj kupujúci mali dať obzvlášť veľký pozor. Popri osobitnej právnej úprave zameranej špeciálne na elektronický obchod je v publikácii venovaná pozornosť aj niektorým ustanoveniam všeobecných právnych predpisov z hľadiska potreby vymedzenia obsahu záväzku, ktorý vzniká na diaľku, jeho špecifík a dôsledkov, ako aj postavenia subjektov zmluvného vzťahu (predávajúci, kupujúci – spotrebiteľ, podnikateľ). Veríme, že táto publikácia bude dobrým pomocníkom na zorientovanie sa v pomerne rozsiahlej právnej úprave, ktorej je venovaná prvá časť. V druhej časti je uvedený vzor znenia všeobecných obchodných podmienok, ako aj vzory dokumentov vzťahujúcich sa na reklamácie a ochranu osobných údajov.
Vypredané
2,80 € 28,00 €

dostupné aj ako:


Obchodné právo je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá právnymi aspektmi podnikania a obchodných transakcií. Toto právne odvetvie upravuje vzťahy medzi podnikmi, obchodnými subjektmi a ich zákazníkmi.

Obchodné právo je kľúčovým aspektom právnej štruktúry v mnohých krajinách a je určené na reguláciu a dohľad nad komerčnými a obchodnými aktivitami. Táto právna oblasť sa týka viacerých aspektov podnikania, vrátane zakladania a registrácie spoločností, uzatvárania obchodných zmlúv, obchodných transakcií, konkurencie, ochrany spotrebiteľov a mnohých ďalších oblastí.

Obchodné právo sa vyvíja v súlade s ekonomickým vývojom a technologickými zmenami. Zahŕňa širokú škálu tém, vrátane právnych predpisov pre spoločnosti, obchodné zmluvy, ochranu práv intelektuálneho vlastníctva a regulácie vo financiách a obchodných transakciách. Rozsah obchodného práva môže zahŕňať aj medzinárodné obchodné právo, ktoré upravuje obchodné vzťahy medzi rôznymi krajinami.