! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Obchodné právo strana 2 z 14

Právo obchodních korporací, 2. vydání


Předkládané druhé, doplněné a aktualizované vydání učebnice Právo obchodních korporací reaguje na významné změny úpravy korporačního práva, které přinesl s účinností od 1. 1. 2021 zákon č. 33/2020 Sb., jímž se mění nejen zákon o obchodních korporacích, ale i další související zákony. Změnu do úpravy družstev dále přinesla i novela občanského zákoníku provedená zákonem č. 163/2020 Sb. s účinností k 1. 7. 2020. Kniha je přehledně a systematicky rozdělena na kapitoly, kdy se v obecných částech věnuje povaze obchodní korporace, podává výklad jednotlivých institutů práva obchodních korporací a společných rysů jejich právní úpravy. Výklad je rozšířen o kapitolu týkající se financování obchodních korporací. Na obecnější část navazují pojednání o jednotlivých formách obchodních korporací, včetně unijních. Zařazena jsou i témata věnovaná právnímu režimu kapitálového trhu a kolektivního investování. Snahou autorů je podat systematický a srozumitelný výklad práva obchodních korporací reflektující hlavní změny, které přinesl dosavadní legislativní, doktrinální a judikatorní vývoj. Knihu tak jistě ocení nejen posluchači právnických fakult a jiných oborů, v rámci nichž se právo obchodních korporací vyučuje, ale může jako potřebná pomůcka posloužit všem, kdo se o právo obchodních korporací zajímají.
U dodávateľa
62,44 € 65,73 €

Právo e-shopov


Predložená publikácia má za úlohu vytvoriť ucelený právny prehľad o fungovaní e-shopov a odhaľuje čitateľovi základné právne princípy obchodovania prostredníctvom e-shopu, prevádza ho celým spektrom od objednávky cez uzatvorenie zmluvy prostredníctvom e-shopu až po postup pri uplatnení práv zo zodpovednosti za vady a odstúpenie od zmluvy. Obsah jednotlivých kapitol je obohatený o množstvo príkladov z reálneho fungovania slovenských e-shopov a o konkrétne rozhodnutia Slovenskej obchodnej inšpekcie. Súčasťou publikácie sú vzory všeobecných obchodných podmienok, reklamačného formulára, formulára na odstúpenie od zmluvy, ktoré musia jednotne dodržiavať všetci prevádzkovatelia e-shopov a zároveň vzory podaní, ktoré môžu byť aplikovateľné v konaní pred Slovenskou obchodnou inšpekciou ako orgánom dozoru. Samostatná kapitola je tiež venovaná ochrane osobných údajov. Predkladaná kniha je primárne zameraná najmä na prevádzkovateľov e-shopov, resp. na tých, ktorí o založení e-shopu ešte len uvažujú. Publikácia však môže byť prínosom aj pre samotných spotrebiteľov a podnikateľov, ktorí cez e-shopy často nakupujú, ale aj pre bežných čitateľov, ktorí majú záujem o nahliadnutie do fungovania e-shopu prierezom cez právne predpisy.
U dodávateľa
27,55 € 29,00 €

Nová společnost s ručením omezeným - 4. aktualizované vydání


Od 1. 1. 2021 je účinná rozsáhlá novela zákona o obchodních korporacích (zákon č. 33/2020 Sb.). Tím se úprava společnosti s ručením omezeným dočkala zcela zásadních změn. Publikace komplexně představuje společnost s ručením omezeným po této „velké novele“, a to z pohledu právního, daňového i účetního. Důraz je kladen na srozumitelnost a přehlednost textu tak, aby publikace byla přístupná široké podnikatelské veřejnosti. Součástí výkladu jsou proto i možné formulace společenské smlouvy, příklady z oblasti účetnictví a daní a rovněž vzorová zakladatelská listina. Aktualizovaná verze publikace přitom krom novely zohledňuje nejnovější judikaturu soudů i názorový posun právní teorie, ke kterému došlo v poslední době.
U dodávateľa
13,42 € 14,13 €

Obchodné právo 2


Druhý diel publikácie „Obchodné právo“ je venovaný predovšetkým právu obchodných spoločností a družstvu, je prirodzeným pokračovaním prvého zväzku. Z pohľadu štruktúry sa odlišuje od iných publikácií venovaných korporačnému právu. Podáva výklad inštitútov, podstatných súvislostí, a tým aj podstaty práva obchodných spoločností. Aj v tomto diele sa autori snažia uchopiť problematiku obchodného práva tak, aby bol výsledok funkčne viacúčelový. Publikácia má slúžiť ako učebnica obchodného práva, ktorá je odlišná od doterajších pedagogických výkladov práva obchodných spoločností z hľadiska metódy spracovania, štruktúry, ale aj samotného obsahu. Základný výklad je doplnený o podnety pre ďalšie štúdium doktríny a judikatúry. Publikácia vzhľadom na praktický význam korporačného práva akcentuje praktické dôsledky teoretických konštrukcií. Výklad je prepojený s ilustračnými príkladmi a úlohami. Publikácia má však aj širšie ambície a poslúži všetkým tým, ktorí sa potrebujú vzdelávať, resp. doplniť či prehĺbiť znalosti práva obchodných spoločností a jeho aplikácie v praxi.
U dodávateľa
20,71 € 21,80 €

Zákon o obchodních korporacích. Komentář (3. vydání)


Třetí vydání velkého komentáře k ZOK je podstatně změněné a přepracované, protože v letošním roce vyšly dvě velké novely zmíněného zákona. Autorský kolektiv pod vedením doc. JUDr. Ivany Štenglové se práce chopil s velikou chutí a erudicí sobě vlastní. Komentář obsahuje názory autorů na výklad nových či změněných ustanovení, které do zákona o obchodních korporací přinesly již zmíněné novely (zákon č. 163/2000 Sb., s účinností od 1. července 2020, a zákon č. 33/2020 Sb. s účinností od 1. ledna 2021). Autoři doplnili a přepracovali výklad k novelou nedotčeným ustanovením, která si to zasloužila více než jiná. Každý ze spoluautorů rovněž zkontroloval a doplnil novou judikaturu a odbornou literaturu, která se ukázala být relevantní, a odstranil ta, která se ukázala být nerelevantní. Jsme přesvědčeni, že nový komentář čtenáři uvítají v neposlední řadě i proto, že Nakladatelství C. H. Beck je první, kdo takto rozsáhlý komentář na našem trhu vydal.
U dodávateľa
142,43 € 149,93 €

DPH u prodeje zboží přes elektronické obchody


Prodáváte své zboží v rámci EU přes svůj e-shop nebo přes digitální platformu (Amazon, Ebay atp.)? Prodáváte zahraniční zboží, které je zasíláno zákazníkům přímo ze 3. země (např. z USA, Číny)? Jste účetní či daňoví poradci a potřebujete se orientovat v daňových novinkách? Jste připraveni na novinky v oblasti DPH, které dopadají na zásilkový prodej zboží od 1. 1. 2021? Připravte se na zásadní novinky včas. Registrace do zvláštního režimu má být umožněna už od 1. 10. 2020. Odpovědi na vaše otázky a mnoho dalších souvisejících informací přináší tato jedinečná publikace zaměřená na oblast DPH u prodeje zboží přes elektronické obchody. Od 1. 1. 2021 dochází k výraznému snížení limitu pro zasílání zboží v rámci EU. Už při překročení hodnoty 10 000 EUR prodaného zboží kupujícím v jiných státech EU bude prodávající povinen odvádět DPH v každém státě EU, kam bylo zboží zasláno. To znamená, že se bude muset v tomto státě registrovat k DPH a podávat zde daňová přiznání. Chcete vědět, jakým způsobem lze jednoduše odvádět DPH pouze v jednom státě, ačkoliv zboží zasíláte zákazníkům do ostatních států EU? Nová pravidla přináší dobrovolný způsob odvodu DPH, které má být odvedeno v jiném státě EU. Tento způsob bude prováděn rozšířením zvláštního režimu jednoho správní místa, tzv. One Stop Shop. Víte, že od 1. 1. 2021 se ruší také osvobození od DPH u dovozu zboží do 22 EUR ze 3. země? Z každé takové zásilky bude nutné odvést DPH. Změny však nabízí nové možnosti odvodu DPH přes dovozní zvláštní režim tzv. Import One Stop Shop nebo zvláštní režim pro přiznání a odvod DPH při dovozu.
U dodávateľa
10,65 € 11,21 €

Kontrola cenových ujednání ve spotřebitelských smlouvách


Může soud změnit cenu, za kterou si spotřebitel objednal službu nebo koupil zboží? Může říci, že spotřebitel není povinen za plnění podnikatele nic platit? To jsou otázky, na které se snaží autor odpovědět v této knize. Cílem je přinést základní přehled možností obsahové kontroly cenových ujednání ve spotřebitelských smlouvách a nalézt určité smysluplné hranice takové kontroly. Stěžejní část publikace je věnována problematice výjimky z přezkumu přiměřenosti (zneužívajícího charakteru) podle § 1813 ObčZ. Z přezkumu jsou vyloučena ujednání o předmětu plnění a ceně, jsou-li jasná a srozumitelná. Výklad je proto nutně zasazen do širších souvislostí zkoumání přiměřenosti (zneužívajícího charakteru) ujednání ve smlouvě. Nezbytným byl rozbor jasnosti a srozumitelnosti ujednání, jakož i následků nepřiměřenosti. Snaha o vytvoření vnitřně konzistentního závěru je doprovázena analýzou nesmírně dynamické judikatury SD EU, i rozhodnutí orgánů veřejné moci v ČR. Podstatná část je věnována i komparaci s přístupy v sousedních státech. Skutečnost, zda se použije výjimka z přezkumu přiměřenosti či nikoliv, má však omezený význam. Je nutné zkoumat i další možnosti kontroly cenových ujednání, které v tomto směru právní řád nabízí. Výklad je proto doplněn úvahami o možnosti kontroly cenových ujednání prostřednictvím dobrých mravů, lichvy, neúměrného zkrácení, nekalých obchodních praktik či soutěžní a cenové regulace.
U dodávateľa
26,34 € 27,73 €

Judikatúra vo veciach riadenia obchodných spoločností


Poznať právo dnes znamená tiež poznať rozhodovaciu činnosť súdov pri riešení káuz a pri aplikácií právnych noriem na konkrétny prípad. To je názor nielen autoriek Judikatúry vo veciach riadenia obchodných spoločností, ale aj vydavateľstva Wolters Kluwer. Aj preto prinášame ako novinku výber rozhodnutí slovenských, ako aj českých súdov vo veciach riadenia obchodných spoločností. Výber rozhodnutí súdov týkajúcich sa práve riadenia obchodných spoločností spracovali autorky s cieľom priblížiť sa čo najväčšiemu počtu subjektov, ktoré to môžu využiť v praxi, a zároveň posunúť myslenie o nezáväznosti judikatúry do inej roviny v súlade s vývojom európskeho práva. Publikáciu tvoria rozhodnutia slovenských a českých súdov, ktoré poskytujú spracované témy týkajúce sa organizačnej zložky podniku, obchodného mena, konania podnikateľa, obchodného registra, nekalej súťaže, základného imania, likvidácie spoločnosti, prevodu obchodného podielu valného zhromaždenia alebo konateľov. Zbierka judikatúry vo veciach riadenia obchodných spoločností je spôsobom spracovania, komplexnosťou a prehľadnosťou obsahu nenahraditeľnou pomôckou a cenným zdrojom informácií nielen pre právnickú obec, ale aj pre širokú verejnosť, ktorá sa o túto oblasť zaujíma.
Na sklade 1Ks
20,71 € 21,80 €
  • 2 /5

Obchodné právo 1


Prvý diel viaczväzkovej učebnice „Obchodné právo“ je venovaný trom oblastiam obchodného práva. Vstupná všeobecná časť pojednáva o pojme, histórii, prameňoch obchodného práva, nasleduje časť o podnikateľovi a podnikaní a výklady uzatvára problematika účasti podnikateľa v hospodárskej súťaži. Autori sa podujali napísať učebnicu obchodného práva, ktorá sa svojím obsahom aj spracovaním odlišuje od klasických učebníc obchodného práva. Ich zámerom bolo najmä poskytnúť študijnú pomôcku všetkým trom stupňom štúdia na právnických fakultách, ktorá prezentuje najnovší stav poznania právnej vedy. Tomu je predovšetkým podriadená systematika učebnice a rozvrstvenie spracovania matérie. Jednotlivé výklady sú koncipované tak, aby si čitateľ mohol sám zvoliť, podľa svojho záujmu a potrieb, rozsah informácií od základných až po detailné. Autori zároveň zahrnuli do učebnice viac informácií, než v učebniciach býva, mnohé významné rozhodnutia súdov či správnych orgánov a veľký počet príkladov či úloh. Učebnica neobsahuje prerozprávaný text právnych noriem ani zjednodušený komentár k ustanoveniam Obchodného zákonníka, ale systematicky usporiadanú matériu so zvýraznením väzieb obchodného práva so súvisiacimi právnymi odvetviami. Mapuje tiež stav právnej vedy a poukazuje na rozdielne názory v doktríne obchodného práva či judikatúre slovenských súdov, ku ktorým autori zaujímajú stanovisko. Viaczväzková publikácia „Obchodné právo“ vo svojom komplexe môže byť užitočná aj širšej právnickej verejnosti, každému, kto sa vo svojej právnickej praxi zaoberá obchodným právom, ako aj tým, ktorí chcú z akýchkoľvek dôvodov nielen získať prehľad, ale aj prehĺbiť svoje vedomosti z obchodného práva.
U dodávateľa
19,00 € 20,00 €

Zákon o ochranných známkach


Zákon o ochranných známkach nadobudol účinnosť 1. januára 2010 a svojou účinnosťou po dvanásťročnej existencii nahradil zákon č. 55/1997 Z. z. o ochranných známkach. Právo ochranných známok je predmetom právnej úpravy aj v EÚ, ktorá sa na jednej strane snaží o harmonizáciu práva ochranných známok medzi členskými štátmi prostredníctvom smerníc, ktoré sú hlavnou príčinou novelizácií zákona o ochranných známkach, a o vytvorenie samostatného systému právnej ochrany ochrannej známky EÚ prostredníctvom nariadení so snahou harmonizovať podmienky právnej ochrany ochrannej známky EÚ s domácimi ochrannými známkami členských štátov EÚ. Jednou z hlavných harmonizačných zmien je vypustenie požiadavky na grafické znázornenie ochrannej známky v legislatívnych nástrojoch EÚ, ktoré sa premietli aj do národných právnych úprav, čím sa vytvára možnosť registrácie nových druhov ochranných známok, ktoré boli z dôvodu absencie možnosti ich grafického znázornenia odmietané najmä vnútroštátnymi orgánmi zodpovednými za registráciu ochranných známok. Predkladaný komentár k súčasnému zákonu o ochranných známkach prináša výklad jednotlivých ustanovení, je doplnený súvisiacimi ustanoveniami a právnymi predpismi vnútroštátnej, únijnej aj medzinárodnej povahy, dôvodovou správou, judikatúrou súdov Slovenskej republiky, Českej republiky a judikatúrou Súdneho dvora EÚ. Je určený nielen širokej právnickej verejnosti, ale aj tým, ktorých práva a právom chránené záujmy zákon o ochranných známkach presadzuje, a v neposlednom rade aj študentom vysokých škôl v rámci štúdia práva duševného vlastníctva.
Na sklade 1Ks
22,99 € 24,20 €

Teoretické aspekty obchodného registra


Predpokladom správneho porozumenia problematiky obchodného registra je poznanie historických súvislostí, ako aj jednotlivých zmien, ktoré boli realizované počas jeho vývoja. Monografia mapuje historický vývoj od čias jeho predchodcu – cechových zoznamov, cez pokrokový obchodný register z roku 1875 a diskontinuitu v období socializmu až po návrat k „základným kameňom“ obchodného registra na začiatku 90. rokov 20. storočia. Publikácia na toto obdobie nadväzuje analýzou právneho stavu de lege lata v podmienkach Slovenskej republiky, a to hmotnoprávnej, procesnoprávnej a organizačnej stránky obchodného registra. Túto právnu úpravu poznačil vo veľkej miere aj vplyv práva Európskej únie, a to najmä v oblasti publicity. Monografia sa preto zaoberá právnou úpravou publicity na európskej úrovni a zároveň upriamuje pozornosť aj na relatívnu novinku ? prepojenie centrálnych registrov, obchodných registrov a registrov spoločností v Európskej únii. Aj napriek tomu, že právo Európskej únie v rámci právnej úpravy obchodných registrov stanovuje minimálne štandardy, národné obchodné registre si stále zachovávajú svoju vlastnú identitu, na ktorú sa autorka snažila poukázať na príklade niektorých vybraných štátov.
U dodávateľa
10,06 € 10,59 €

Kategória zodpovednosti a zodpovedné podnikanie v právnom prostredí SR


Monografia sa venuje komplexnej analýze fundamentálnych otázok spojených so zodpovedným podnikaním v podmienkach Slovenskej republiky. Autor pristupuje k spracovaniu skúmanej témy od analýzy všeobecného ku konkrétnemu. V tomto zmysle monografia obsahuje vymedzenie kategórie zodpovednosti, resp. právnej zodpovednosti ako pojmu, ktorý je považovaný za jeden zo základných stavebných kameňov každého právneho odvetvia. V nadväznosti na uvedené autor spracováva problematiku, ktorá v podmienkach Slovenskej republiky v súčasnosti nie je špecificky právom regulovaná, ale jej praktická aplikácia je v podmienkach podnikania žiaduca. Konkrétne ide o oblasť tzv. spoločensky zodpovedného podnikania - corporate social responsibility, ktorá tvorí určitú nadstavbu v rámci výkonu podnikateľskej činnosti, a o ktorej rozvíjanie by sa mal usilovať i štát. Posledná kapitola je venovaná analýze vybraných zmien právnej úpravy, ktorých jednotiacim prvkom je snaha o posilnenie dôvery v podnikateľskom prostredí práve pomocou zavádzania nových inštitútov a zodpovednostných mechanizmov, ktoré sú zamerané najmä na vyvodzovanie zodpovednosti voči osobám, ktoré v obchodných spoločnostiach vykonávajú rozhodujúci vplyv. V rámci tejto skupiny osôb sa autor zameriava na hodnotenie dopadov týchto zmien na konateľa spoločnosti s ručením obmedzeným ako subjektu, ktorý je možné z hľadiska početnosti svojho výskytu považovať za kľúčový pre skutočné napĺňanie princípov zodpovedného podnikania v podmienkach Slovenskej republiky.
U dodávateľa
12,64 € 13,30 €

Obchodní podmínky v mezinárodním obchodním styku


Autoři analyzují normy mezinárodního práva soukromého, které souvisí s problematikou všeobecných obchodních podmínek, a také s aspekty případného řešení sporů, vyplývajících ze soukromoprávních poměrů s mezinárodním prvkem. Sporné aspekty mohou vzniknout při uzavírání smluv, při užívání obchodních podmínek a při jejich adekvátním zahrnutí do soukromoprávního poměru a při rozlišování situací, které souvisí s realizací obchodu mezi podnikateli a s účastí spotřebitelů v mezinárodních soukromoprávních poměrech. Všeobecné obchodní podmínky mohou upravovat volbu práva či volbu způsobu řešení případných sporů, ať už formou mezinárodní obchodní arbitráže či realizací prorogační dohody, a další otázky. Všeobecné obchodní podmínky jsou výrazně spjaty s problematikou jednotlivých smluvních typů spjatých s realizací mezinárodních obchodních vztahů, od mezinárodní dopravy přes mezinárodní výstavbu až po pojistné režimy. Autoři podrobně popisují kritéria, která musí obchodní podmínky splňovat, aby byly funkční součástí právních poměrů, zejména typově podobných smluv.
U dodávateľa
21,98 € 23,14 €

WTO a právo mezinárodního obchodu


Účelem knihy je podat výklad základů práva WTO (Světová obchodní organizace) zasazený do kontextu obchodních a politických vztahů mezi státy. Publikace vhodným způsobem doplňuje částečně mezeru, která v dané oblasti existuje v právnické odborné literatuře. Právo WTO reguluje práva a povinnosti států v souvislosti s mezinárodním obchodem se zbožím a se službami, jakož i obchodní aspekty využívání práv duševního vlastnictví. Vedle soustředění se na základy práva WTO se učební text zaměřuje také na vztah mezi právními normami WTO a dalšími hodnotami, jako je např. právo rozvojových zemí na preferenční zacházení v rámci rozvoje světového obchodu, nebo např. právo členských zemí států WTO chránit své veřejnoprávní zájmy. Vedle studentů právnických, ekonomických a dalších fakult je kniha velmi vhodnou pomůckou pro všechny, kteří se s prováděním ustanovení jednotlivých dohod WTO, které jsou v publikaci též prezentovány, setkávají ve své profesní praxi.
U dodávateľa
21,88 € 23,03 €

Prípadové štúdie z obchodného práva


Publikácia je zameraná na precvičenie ustanovení Obchodného zákonníka, upravujúcich jednotlivé formy obchodných spoločností, družstvo a obchodné záväzkové vzťahy. Jednotlivé otázky a príklady vychádzajú z praktických poznatkov autorov. Účelom publikácie je prehĺbenie poznatkov z preberanej matérie a získanie poznatkov z praxe pri aplikácii teoretických vedomostí. Za jednotlivými zadaniami je študentom poskytnutý priestor na písanie si poznámok. Je určená predovšetkým študentom obchodného práva na právnických fakultách.
Na sklade 3Ks
15,11 € 15,90 €

Zákaz zneužitia práva v súkromnom práve a v práve obchodných spoločností


...Z hľadiska systematického je práca dobre vystavaná a poskytuje prehľad a rýchlu orientáciu pre čitateľa... ...Z pohľadu koherentnosti spracúvanej témy bolo skutočne podstatné preskúmanie následkov zneužitia práva, a teda pomenovať situácie, čo sa bude diať, ak k zneužitiu práva v prípade in concreto dôjde.... ...Uvedená vedecká monografia obohatí právnickú spisbu a recenzent je presvedčený, že nájde svojich čitateľov vo všetkých právnických profesiách, ale aj medzi laikmi... prof. JUDr. Peter Vojčík, CSc. Monografické spracovanie tohto inštitútu v našej právnickej spisbe doposiaľ absentuje. Možno preto len privítať, že predmetná publikácia, ktorá je výsledkom dlhšie pretrvávajúceho zamerania autora na danú problematiku, túto medzeru vyplní. prof. JUDr. Ján Husár, CSc. Predkladaná publikácia je jedinečným spracovaním témy zákazu zneužitia práva. Autor skúma problematiku inštitútu zneužitia práva v občianskom, ako aj obchodnom práve, venuje pozornosť aktuálnemu stavu poznania teoreticko-právnych východísk tohto právneho inštitútu, oblastí výskytu zneužitia práva a nezabúda ani na jeho následky. Kvalitné spracovanie tejto špecifickej témy predstavuje prínos pre širokú odbornú obec, advokátov, sudcov, ale aj študentov práva, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o zákaze zneužitia práva. prof. JUDr. Marek Števček, PhD.
Na sklade 2Ks
18,05 € 19,00 €

Európa alkonya?


A szerző ötéves kutatási munkája során bonyolult és nehezen megválaszolható kérdéseket tett föl magának: vannak-e jól körülhatárolható ismertetőjegyei az európaiságnak? Vannak-e Európának közös gyökerei, tradíciói és értékei? Lehet-e föderációt alkotni közös európai identitás nélkül? Azonosak-e az európai polgárok, népek, nemzetek, régiók jövőre vonatkozó céljai és törekvései? Mit jelent az egyre szorosabb európai egység koncepciója? Mi a különbség a nemzetek Európája, az európai konföderáció és föderáció között? Lehetséges-e démosz nélküli demokrácia? Mi Németország helye és szerepe Európában? Mit gondolnak az oroszok Európáról? Ezek a kérdések csak látszólag széttartóak, összetartja őket a két fő kérdés, ami a szerzőt leginkább izgatta: mit jelent Európa, s merre tart földrészünk?
U dodávateľa
13,50 € 14,21 €

Nová společnost s ručením omezeným - 3. vydání


Publikace komplexně představuje společnost s ručením omezeným, a to z pohledu právního, daňového i účetního. Důraz je kladen na srozumitelnost a přehlednost textu tak, aby byla přístupná široké podnikatelské veřejnosti. Součástí výkladu jsou proto i možné formulace společenské smlouvy, příklady z oblasti účetnictví a daní a rovněž vzorová zakladatelská listina. Aktualizovaná verze publikace přitom zohledňuje nejnovější judikaturu soudů i názorový posun právní teorie, ke kterému došlo od posledního vydání této knihy v roce 2015.
U dodávateľa
12,25 € 12,89 €

Obchodný zákonník – XV. doplnené a aktualizované vydanie platné od 1. marca 2018


Kniha obsahuje bohatý komentár jednotlivých paragrafov a je doplnená judikátmi, a spolu dávajú čitateľovi absolútny prehľad o celej problematike obchodného práva. Posledná novela Obchodného zákonníka bola vykonaná zákonom NR SR č. 264/2017 Z. z. Súčasťou knihy je i úplné znenie ZÁKONA O OBCHODNOM REGISTRI rovnako s podrobným komentárom po poslednej novele.
U dodávateľa
37,91 € 39,90 €

Obchodné právo je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá právnymi aspektmi podnikania a obchodných transakcií. Toto právne odvetvie upravuje vzťahy medzi podnikmi, obchodnými subjektmi a ich zákazníkmi.

Obchodné právo je kľúčovým aspektom právnej štruktúry v mnohých krajinách a je určené na reguláciu a dohľad nad komerčnými a obchodnými aktivitami. Táto právna oblasť sa týka viacerých aspektov podnikania, vrátane zakladania a registrácie spoločností, uzatvárania obchodných zmlúv, obchodných transakcií, konkurencie, ochrany spotrebiteľov a mnohých ďalších oblastí.

Obchodné právo sa vyvíja v súlade s ekonomickým vývojom a technologickými zmenami. Zahŕňa širokú škálu tém, vrátane právnych predpisov pre spoločnosti, obchodné zmluvy, ochranu práv intelektuálneho vlastníctva a regulácie vo financiách a obchodných transakciách. Rozsah obchodného práva môže zahŕňať aj medzinárodné obchodné právo, ktoré upravuje obchodné vzťahy medzi rôznymi krajinami.