! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Obchodné právo strana 9 z 14

Finančné právo


Účelom publikácie je poskytnúť ucelený pohľad na právnu problematiku finančného práva – v texte tvoria značný rozsah poznámky pod čiarou k textu: ich význam je nesporný lebo majú za úlohu priblížiť čitateľovi analyzovanú právnu problematiku a to odkazmi na občianske právo hmotné občianske právo procesné obchodné právo konkurzné právo správne právo a právo trestné.
Vypredané
18,92 € 19,92 €

Společnost s ručením omezeným po rekodifikaci


Kniha je komplexní prací o právní úpravě společnosti s ručením omezeným podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích), účinného od 1. ledna 2014. Volně přitom navazuje na předchozí tři úspěšná vydání podle obchodního zákoníku. Nynější vydání je zaměřeno výlučně na rozbor platné právní úpravy. Pojednává o všech podstatných otázkách právní úpravy společnosti s ručením omezeným – o založení a vzniku společnosti, právním postavení společníků a podílu, o vnitřních poměrech a organizační struktuře společnosti, orgánech společnosti, jednání za společnost a o zrušení a zániku společnosti. Do výkladu jsou začleněny také další bezprostředně související otázky, jako je obchodní rejstřík nebo podnikatelská seskupení. Monografie formuluje první odpovědi na alespoň některé sporné otázky, které nová právní úprava přináší, a to se zřetelem k jejich praktické využitelnosti. V knize jsou zohledněny dostupné vědecké i judikatorní závěry a výstupy na téma právní úpravy společnosti s ručením omezeným, pokud jsou použitelné i za nové právní úpravy, jež přinesla značné množství někdy i dosti zásadních změn.
Vypredané
36,62 € 38,55 €

Správa a vymáhanie pohľadávok 2


Odborná publikácia „Správa a vymáhanie pohľadávok 2“ nadväzuje na mimoriadne úspešnú odbornú monografiu „Správa a vymáhanie pohľadávok“. Praktická časť každej kapitoly je obohatená o príklady, analýzy, vzory dokumentov, tlačív a podaní, ako aj výber z relevantných súdnych rozhodnutí. Oživením publikácie sú odpovede pohľadávkových expertov na otázky súvisiace s témami jednotlivých kapitol. Autor publikácie Mgr. Ing. Peter Daniel, PhD. využil pri tvorbe publikácie svoje praktické skúsenosti z vymáhania pohľadávok, ktoré ako ekonóm a právnik vo vyváženej podobe oboch profesií ponúka čitateľom. Praktická príručka „Správa a vymáhanie pohľadávok 2“ spolu s monografiou „Správa a vymáhanie pohľadávok“ tvoria výnimočnú pomôcku pre všetkých, ktorí sa zaoberajú riadením pohľadávok, a jej rozsiahly odborný záber ocenia ekonómovia, právnici, pracovníci inkasných agentúr, exekútorských úradov, bánk či poisťovní.
Vypredané
7,81 € 8,22 €

Lacná kniha Prepisy práva duševného vlastníctva (-90%)


Právo duševného vlastníctva predstavuje významnú súčasť slovenského právneho poriadku. Z hľadiska prameňov ho tvorí množstvo právnych predpisov medzinárodného, európskeho i vnútroštátneho práva. Napriek neustále sa rozširujúcemu trendu posilňovania ochrany predmetov duševného vlastníctva dosiaľ nebol zostavený súbor predpisov tak, ako je to v iných oblastiach práva (napr. občianskeho, trestného, pracovného práva a pod.). Táto publikácia predstavuje katalóg základných právnych predpisov práva duševného vlastníctva a kladie si za cieľ uľahčenie orientácie v platnom a účinnom právnom stave. Publikácia je systematicky rozdelená do štyroch častí. Prvá časť je venovaná všeobecným ústavnoprávnym a medzinárodnoprávnym predpisom práva duševného vlastníctva ako celku, ktoré sú spoločné tak pre autorské právo, ako aj pre právo priemyselného vlastníctva. Pre naplnenie účelu publikácie uvádzame vybrané ustanovenia Ústavy Slovenskej republiky, medzinárodných zmlúv a dohovorov, ktoré predstavujú zakotvenie ľudskoprávnych základov subjektívnych práv duševného vlastníctva. Na tieto predpisy nadväzujú prehľady všeobecných prameňov z oblasti práva medzinárodného a práva Európskej únie. Druhá časť sa sústreďuje na autorské právo, pričom obsahuje základný vnútroštátny predpis – autorský zákon (vrátane poslednej novelizácie zákonom č. 283/2014 Z.z.) a prehľad prameňov medzinárodného autorského práva a autorského práva Európskej únie. Rovnakým spôsobom je stratifikovaná aj tretia časť zameraná na právo priemyselného vlastníctva a jeho jednotlivé súčasti. Štvrtá časť publikácie je zložená z vybraných ustanovení ďalších právnych predpisov z oblasti súkromného a verejného práva, ktoré súvisia s právom duševného vlastníctva a sú potrebné pre právne vzťahy týkajúce sa tejto oblasti. Publikácia je určená predovšetkým študentom právnických fakúlt, ktorým má uľahčiť štúdium predmetu a prácu počas procesu výučby. Rovnako môže pomôcť širokej právnickej verejnosti, ale aj každému, kto má záujem oboznámiť sa so základnou právnou úpravou jednotlivých oblastí práva duševného vlastníctva.
Vypredané
0,30 € 3,00 €

dostupné aj ako:

Zmluvné umenie v obchodnom práve


Cieľom publikácie „Zmluvné umenie v obchodnom práve“ je zrozumiteľným a jasným výkladom kľúčových pojmov obchodného práva priblížiť čitateľovi problematiku uzatvárania zmlúv a zabezpečovacích inštitútov. Autor publikácie zdôrazňuje význam predzmluvných rokovaní, preto aj tejto téme je venovaný značný priestor. Publikácia je určená nielen podnikateľskému sektoru, aby čo najefektívnejšie uplatňoval právnu úpravu týkajúcu sa zmluvného sveta podnikateľov, ale aj právnikom, ktorí sa venujú obchodnému právu, najmä tým, ktorí sa podieľajú na príprave obchodných zmlúv.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

Obchodné právo pre manažérov


Zámerom autorov je zrozumiteľnou formou priblížiť jednotlivé právne inštitúty, upravené v pvej časti Obchodného zákonníka, ktoré predstavujú teoretický základ týkajúci sa postavenia podnikateľa vymedzený vo všeobecných ustanoveniach a v druhej časti Obchodného zákonníka, ktorá upravuje založenie, vznik, zrušenie a zánik osobných a kapitálových obchodných spoločností ako aj družstva...
Vypredané
11,40 € 12,00 €

Sbírka příkladů z obchodního práva


Přepracované, třetí vydání učebnice obsahuje příklady z oboru obchodního práva, jež jsou navíc, oproti druhému vydání učebnice, všechny opatřeny i řešením. Publikace je určena především studentům k procvičování látky, s níž se seznamují na přednáškách, seminářích i studiem učebních textů či s níž se setkávají v praxi, a má pomoci k pochopení širších souvislostí jednotlivých příkladů. Odpovědi na některé položené otázky jsou proto rozpracovány do větší šíře, než jaká je požadována pro řešení příkladů při klauzurních pracích. Příklady mají vést studenty především k užití logiky, systematického i historického výkladu i přemýšlení o účelu právní normy. Proto autoři této učebnice kladou důraz na právní principy, které mají při výkladu a aplikaci konkrétní právní normy a při řešení příkladů nejen interpretační, ale často i subsidiární, případně derogační význam.
Vypredané
21,43 € 22,56 €

Zákon o obchodních korporacích - Komentář


První komentář zákona o obchodních korporacích, který zahrnuje doprovodné zákony a daňové a účetní souvislosti! S velkým důrazem na judikaturu použitelnou i pro novou právní úpravu! Zákon o obchodních korporacích je základní součástí rekodifikace soukromého práva, která úzce souvisí s novým občanským zákoníkem. Řeší základní podmínky fungování jednotlivých druhů obchodních korporací, strukturu jejich orgánů, odpovědnost jejich členů, vklady a podíly na zisku korporací aj. Náš komentář jako komplexní pomůcka: poskytuje ucelený výklad korporátního práva, včetně nezbytných souvislostí s novým občanským zákoníkem, zahrnuje doprovodné předpisy přijaté v rámci rekodifikace, doplňuje příslušná ustanovení výkladem daňových a účetních souvislostí, přináší informace o souvisejících předpisech, českých i evropských, a odkazy na relevantní odbornou literaturu, obsahuje výňatky z důvodové zprávy, rozsáhle se věnuje judikatuře použitelné i po nabytí účinnosti nové právní úpravy, významně usnadňuje řešení počátečních aplikačních a interpretačních problémů. Komentář je zpracován vysokoškolskými pedagogy, advokáty a dalšími autory z řad odborníku na korporátní právo. Zaměřuje se na všechny důležité aspekty nové právní úpravy korporací a poskytuje potřebný návod pro orientaci v novém právním prostředí. Je určen pro širokou právnickou a podnikatelskou obec. Komentář vychází ve dvou dílech. 1. díl, 1.608 stran - obecná ustanovení, veřejnou obchodní společnost, komanditní společnost, společnost s ručením omezeným a část akciové společnosti 2. díl, 1.264 stran - druhá část akciové společnosti, družstvo a závěrečná a přechodná ustanovení
Vypredané
106,37 € 111,97 €

Exekučné konanie


V skriptách, ktoré práve držíte v ruke, je podaný výklad podstatnej časti ustanovení Exekučného poriadku (zákona č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti v znení jeho poslednej novely vykonanej zákonom č. 106/2014 Z. z.). Výklad, ktorý je väčšinou právnickej obce akceptovaný, zahŕňa všetky dôležité otázky týkajúce sa osoby exekútora, exekučnej činnosti a podstatnej časti spôsobov vykonávania exekúcie vo vzájomných súvislostiach. Skriptá zohľadňujú požiadavky kladené na rozsah vedomostí študentov. Aj preto sú schválené rozhodnutím dekana fakulty ako učebný text pre študentov Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Dopĺňajú na knižnom trhu už známu učebnicu Občianske súdne konanie z rovnakého vydavateľstva, a tak spolu pokrývajú všetky najdôležitejšie inštitúty z občianskeho práva procesného v čo možno najjednoduchšom podaní.
Vypredané
12,76 € 13,43 €

Judikatúra vo veciach veciach konkurzného a reštrukturalizačného konania


Ďalší výber judikatúry vydavateľstva Wolters Kluwer je zameraný na jedinečnú problematiku - konkurzné a reštrukturalizačné konanie. Predkladaná publikácia je spracovaná s cieľom poskytnúť čitateľom prehľad o aktuálnej judikatúre v oblasti konkurzu a reštrukturalizácie. Do zbierky boli vybrané rozhodnutia tak slovenských a českých súdov, ako aj Súdneho dvora EÚ. Ide predovšetkým o rozhodnutia z posledných rokov, keďže cieľom bolo reflektovať na aktuálne pomery v tejto oblasti. V publikácii čitateľ nájde rozhodnutia tematicky rozdelené podľa jednotlivých štádií konkurzného konania. Samostatná časť je venovaná reštrukturalizácii, ale aj postaveniu a odmene správcu. Súčasťou publikácie sú aj – pre túto edíciu príznačné – registre. Výber judikatúry je určený každému, kto sa s problematikou insolvenčných konaní stretáva v praxi, či už z pohľadu správcu, dlžníka, veriteľa, alebo inej osoby dotknutej konkurzným či reštrukturalizačným konaním.
Vypredané
18,05 € 19,00 €

Bankovní obchody


Učebnice Bankovní obchody umožňuje podrobnější pochopení právní úpravy bank a jimi uskutečňovaných obchodů. Sleduje právní úpravu bankovního sektoru z hlediska práva soukromého, zejména s ohledem na občanský zákoník č. 89/2012 Sb., ale i regulaci činnosti bank a bankovních obchodů v české i zahraniční právní úpravě včetně práva Evropské unie. Stěžejními tématy jsou zejména ochrana slabší smluvní strany, ochrana spotřebitele nebo úprava adhezních smluv. Kniha obsahuje popis jednotlivých druhů bankovních obchodů podle občanského zákoníku, samostatná kapitola je věnovaná také závazkům v investičním bankovnictví a finančním a komoditním derivátům.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Zodpovednosť za porušenie záväzkov v obchodnom práve


Publikácia sa zaoberá zodpovednosťou za porušenie záväzkov v obchodnom práve. K samotnému jadru témy sa autorka dostáva cez vymedzenie právnych záväzkov ako takých, vymedzenie a rozbor právnej problematiky zmluvy, tak v obchodnoprávnej ako aj v občianskoprávnej rovine. Vo výkladu sa v mnohých prípadoch využíva okrem iných metód aj metóda komparácie, za účelom poskytnutia prehľadu právnych úprav záväzkového práva a obchodnoprávnej zodpovednosti iných štátov (Českej republiky, Maďarska, Poľska, Ruskej federácie, Nemecka a iných nielen kontinentálnych právnych systémov). V rámci zmluvnej zodpovednosti v obchodnom práve, ktorá predstavuje jadro témy, sa autorka zaoberá zodpovednosťou za omeškanie, za vady a za škodu. Publikácia nie je písaná len v teoretickej rovine, obsahuje aj množstvo príkladov z aplikačnej praxe, množstvo súdnej judikatúry, čím môže predstavovať inšpiračný zdroj užitočných informácií, podnetov a úvah de lege lata, ale aj de lege ferenda, nielen pre akademickú sféru, ale aj pre oblasť aplikačnej právnej praxe.
Vypredané
13,40 € 14,10 €

Podnikateľské právo


Predkladaná publikácia sa venuje problematike právnej úpravy podnikania. Sprostredkúva základné poznatky ohľadom jednotlivých foriem podnikania (živnosti, obchodné spoločnosti, družstvá). Ďalej približuje aj reguláciu obchodných záväzkových vzťahov a poskytuje prierezový pohľad na základné inštitúty pracovného práva, najmä s prihliadnutím na práva a povinnosti, ktoré má podnikateľ ako zamestnávateľ. Výber tém autori podriadili cieľu sprístupniť a spopularizovať v rámci širokej verejnosti základné poznatky o právnych aspektoch podnikania. Práve preto je možné publikáciu chápať jednak ako učebnicu, ale aj ako pomocníka pre začínajúcich podnikateľov. Výhodou publikácie je jej prehľadnosť, ktorá umožňuje lepšiu orientáciu v preberanej matérii. Od podobne zameraných publikácií sa odlišuje svojim praktickým zameraním, keďže obsahuje množstvo praktických príkladov, prípadne excerptov z judikatúry, ktoré umožňujú lepšie pochopiť ten-ktorý inštitút.
Vypredané
17,58 € 18,50 €

Zákon o ochraně hospodářské soutěže - komentář


Autoři s dlouholetou praktickou zkušeností s aplikací českého a slovenského zákona o ochraně hospodářské soutěže, soudce David Raus a advokátka Andrea Oršulová, se rozhodli zpracovat takovou formu komentáře, která si nebude klást za cíl kategoricky vyřešit všechny problémy, jež se mnohdy při aplikaci soutěžního práva nemusí v praxi vůbec objevovat, ani se naopak před každým problémem, jenž skutečně vzniká, rozpačitě nezastaví, nýbrž který se stane vyváženou, rozumnou, praktickou, užitečnou a pokud možno nikoli složitou pomůckou těch, kteří jsou v rámci své profese nuceni zákon o ochraně hospodářské soutěže znát a aplikovat jej. Komentář je v současné době nejaktuálnějším výkladem současného znění zákona o ochraně hospodářské soutěže a současně jediným, který obsahuje i komparativní poznámky ke slovenskému zákonu o ochrane hospodárskej súťaže. Komentář se snaží reflektovat i nejzásadnější změny související s aplikací zákona o ochraně hospodářské soutěže, které plynou z rekodifikace práva soukromého.
Vypredané
59,63 € 62,77 €

Gazdasági társaságok-Cégtörvény


A Gazdasági társaságok - Cégtörvény című kötet szerzői arra vállalkoztak, hogy összefüggéseiben, elméleti igényességgel, ugyanakkor a gyakorlatban is jól alkalmazhatóan bemutassák a gazdasági társaságokra vonatkozó megújult szabályozást. Ez a könyv tartalmában is, szerkezetében ... Folytatás ›› is eltér a Ptk. Jogi személy könyve kommentárjától. A Ptk. rendelkezései mellett bemutatja ugyanis a módosult cégnyilvántartási és cégeljárási szabályokat, az egyes jogi személyek átalakulása, egyesülése, szétválása külön törvényben szereplő rendjét; valamint az új szabályozásra történő átállás - anyagi és eljárási - szabályait. A kötet nem paragrafusként halad, hanem egy-egy érintett terület teljes áttekintését adja, olyan bírák, ügyvédek és jogtudósok ismertetésében, akik a szabályozás előkészítésében részt vettek, illetve az új rendelkezéseket a gyakorlatban is alkalmazzák. A függelék már a legutóbbi módosításoknak megfelelően tartalmazza az érintett jogszabályszövegeket: a Ptk. Harmadik könyve első részét a jogi személyek általános szabályairól, harmadik részét a gazdasági társaságokról, a 2013. évi CLXXVI. törvényt a jogi személyek átalakulásáról egyesüléséről és szétválásáról, valamint a 2006. évi V. törvényt a cégnyilvántartásról és a cégeljárásról, tovább a Ptk. Átmenetre vonatkozó szabályait. A(z) Gazdasági társaságok - Cégtörvény (Könyv) szerzője .
Vypredané
29,22 € 30,76 €

dostupné aj ako:

Malý Obchodný zákonník


Úplné znenie Obchodného zákonníka po poslednej "veľkej" novelizácii v obľúbenom vreckovom vydaní.
Vypredané
5,61 € 5,90 €

Obchodní právo - Obecná část - Soutěžní právo


* Příručka navazuje na oblíbenou a velmi rozšířenou učební pomůcku – Kursy obchodního práva. * Vychází z pojetí obchodního práva jako praktického oboru zabývajícího se právní regulací obchodně podnikatelské činnosti. * Zahrnuje i některé z významných veřejnoprávních regulací obchodu a podnikání. * Nové zpracování spolu s aktualizovanými odkazy na odbornou literaturu a judikaturu rozšiřuje použitelnost učebnice i pro jiné účely, než je výuka obchodního práva.
Vypredané
39,75 € 41,84 €

Obchodní společnosti a družstva


* Učebnice navazuje na tradici beckovských „kursů obchodního práva“ a je ucelenou učebnicí věnovanou obchodním korporacím. * Reaguje na rekodifikaci civilního práva a nový zákon o obchodních korporacích. * Nabízí obecný výklad i detailní rozbor jednotlivých typů obchodních korporací
Vypredané
39,75 € 41,84 €

Obchodný zákonník - Komentár 4. vydanie


Štvrté vydanie komentára k Obchodnému zákonníku reaguje na najnovšie legislatívne zmeny a čitateľom ponúka ucelený a komplexný výklad jednotlivých ustanovení tohto predpisu. Výklad k jednotlivým ustanoveniam je aktualizovaný a zohľadňuje zmeny Obchodného zákonníka, ktoré boli prijaté od posledného vydania komentára. Najnovšie vydanie komentára reaguje aj na aktuálnu rozhodovaciu prax súdov a ponúka judikatúru súdov Slovenskej republiky ako aj rozhodnutia Súdneho dvora Európskej únie, ale aj súdov Českej republiky. Rovnako ako predošlé vydanie, je aj štvrté vydanie komentára určené právnikom v rozmanitých oblastiach právnej praxe, ale aj právnej teórie, ako aj študentom magisterského a doktorandského vysokoškolského štúdia v odbore právo, prípadne ekonómia, manažment či medzinárodný obchod.
Vypredané
85,50 € 90,00 €

Obchodné právo je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá právnymi aspektmi podnikania a obchodných transakcií. Toto právne odvetvie upravuje vzťahy medzi podnikmi, obchodnými subjektmi a ich zákazníkmi.

Obchodné právo je kľúčovým aspektom právnej štruktúry v mnohých krajinách a je určené na reguláciu a dohľad nad komerčnými a obchodnými aktivitami. Táto právna oblasť sa týka viacerých aspektov podnikania, vrátane zakladania a registrácie spoločností, uzatvárania obchodných zmlúv, obchodných transakcií, konkurencie, ochrany spotrebiteľov a mnohých ďalších oblastí.

Obchodné právo sa vyvíja v súlade s ekonomickým vývojom a technologickými zmenami. Zahŕňa širokú škálu tém, vrátane právnych predpisov pre spoločnosti, obchodné zmluvy, ochranu práv intelektuálneho vlastníctva a regulácie vo financiách a obchodných transakciách. Rozsah obchodného práva môže zahŕňať aj medzinárodné obchodné právo, ktoré upravuje obchodné vzťahy medzi rôznymi krajinami.