! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Obchodné právo strana 10 z 14

Obchodné právo, 1. a 2. zväzok, 2. vydanie


Druhé vydanie učebnice Obchodné právo nadväzuje na prvé vydanie učebnice Základy obchodného práva 1 (Bratislava, Iura edition 2009) a Základy obchodného práva 2 (Bratislava, Iura edition 2010) s určitými zmenami. Predovšetkým ide o vydanie aktualizované z hľadiska legislatívnych zmien, ale doplnené aj z hľadiska nových poznatkov, ako aj potrieb pedagogickej činnosti. Nóvum spočíva aj v tom, že oba zväzky učebnice vychádzajú súčasne. Cieľom učebnice je poskytnúť študentom systematický výklad problematiky obchodného práva. V prvom zväzku sú vymedzené základné pojmy obchodného práva. Podstatná časť je venovaná právu obchodných spoločností. Pre komplexnosť je prvý zväzok učebnice doplnený o základný prehľad v oblasti súťažného práva, práva cenných papierov a konkurzného práva. Druhý zväzok je venovaný záväzkovému právu. Prvá časť obsahuje výklad všeobecných otázok záväzkového práva doplnený o novú kapitolu o záväzku podriadenosti. Druhá časť je venovaná jednotlivým typom zmlúv. Všetky výklady sú aktualizované a niektoré aj prehĺbené a rozšírené. Autorský kolektív zložený z interných aj externých pedagógov právnických fakúlt, ako aj predstaviteľov právnej praxe zostal v zásade nezmenený. Veríme, že aj druhé aktualizované a doplnené vydanie dvojzväzkovej učebnice Obchodné právo sa stretne s takým priaznivým prijatím a ohlasom ako jej prvé vydanie, a to nielen u študentov, ktorým je predovšetkým určená, ale aj u širšej odbornej verejnosti.
Vypredané
57,95 € 61,00 €

Aplikácia FIDIC zmluvných podmienok v slovenskom právnom poriadku


Cieľom publikácie je oboznámiť čitateľa s jednotlivými druhmi FIDIC zmluvných podmienok, ich úpravou jednotlivých fáz potrebných pre zhotovenie diela.
Vypredané
20,90 € 22,00 €

Commercial Code - Obchodný zákonník, 2. vydanie účinné od 1.2.2013


Druhé vydanie publikácie Commercial Code – Obchodný zákonník z edície Translated Legislation poskytuje profesionálny preklad úplného znenia zákona č. 513/1991 Zb. do anglického jazyka, pričom je reakciou na zmeny účinné od 1. februára 2013.Ako je zvykom pri publikáciách z tejto edície, pod každým ustanovením v anglickom znení čitateľ nájde slovenskú verziu toho-ktorého ustanovenia. Publikácia je určená širokej odbornej verejnosti, ktorá sa potrebuje zorientovať v terminológii obchodného práva a používať ju aj v anglickom jazyku. Veríme, že táto publikácia bude prínosom aj pre všetkých podnikateľov používajúcich pri svojej činnosti anglický jazyk.
Vypredané
23,28 € 24,50 €

Internetový obchod


Publikácia „Internetový obchod“ predstavuje unikátny počin vydavateľstva IURA EDITION, spol. s r. o., priniesť na slovenský knižný trh titul riešiaci otázky internetového podnikania z hľadiska právneho, účtovného a daňového. Kolektív autorov logickým a zrozumiteľným spôsobom vysvetľuje základnú právnu úpravu internetového obchodu so zameraním na povinnosti prevádzkovateľov internetových obchodov, podrobnejšie rozvádza právne vzťahy vyplývajúce zo zákona o ochrane osobných údajov a zároveň poskytuje prehľad najčastejších omylov, ku ktorým dochádza pri spracúvaní osobných údajov. Rozsiahla časť publikácie je venovaná internetovému obchodu z účtovného a daňového hľadiska, kde čitateľ v konkrétnych príkladoch nájde odpovede týkajúce sa účtovania domén, webových stránok, reklamných kampaní prostredníctvom Google AdWords a Google AdSense, licenčných poplatkov a platobného systému PayPal. Odborné poznatky, ktoré sú v publikácii spracované, ocenia predovšetkým čitatelia z radov odbornej verejnosti, ktorí disponujú základnými znalosťami z daňovej a účtovnej problematiky. Odbornosť publikácie, jej rôznorodosť a komplexnosť spracovania jednotlivých tematických okruhov sú znakmi, ktoré publikácii predurčujú stať sa cenným zdrojom podnetných informácií a zároveň vyplniť medzeru na knižnom trhu, kde publikácia takéhoto zamerania dodnes absentuje.
Vypredané
14,06 € 14,80 €

Act on Bankruptcy and Restructuring - Zákon o konkurze a reštrukturalizácii


Vydavateľstvo IURA EDITION sa rozhodlo rozšíriť edíciu Translated Legislation o publikáciu, ktorou čitateľ získa profesionálny preklad úplného znenia zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii do anglického jazyka, účinného od 1. januára 2013. Praktické je aj slovenské znenie každého ustanovenia, ktoré sa nachádza pod jeho anglickým znením. Publikácia je určená širokej odbornej verejnosti, ktorá sa v praxi stretáva s problematikou konkurzov a reštrukturalizácií a potrebuje sa zorientovať v tejto oblasti z hľadiska odbornej anglickej terminológie.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

Komentář k zákonu o obchodních korporacích


Zákon o obchodních korporacích představuje jeden z pilířů reformy občanského (civilního) práva v České republice, jejíž účinnost je stanovena na 1. leden 2014. Tato reforma se dotkne všech obchodních společ- ností, resp. všech právnických osob, které budou nejen nuceny přizpů- sobit vnitřní režim tomuto předpisu (ve spojení s občanským zákoníkem a dalšími předpisy), nýbrž upravit i své statuty (společenské smlouvy, stanovy, podmínky pro fungování orgánů apod.). Jde o změnu, která se jen v korporátním rozměru jen v první fázi její implementace dotkne cca dvou miliónů subjektů působících v České republice. Přitom lze počítat s nebývalým zájmem o nové a zejmé- na kvalifikované informace, když lze zdůraznit, že zejména tuzemská praxe je na předmětnou změnu vcelku nepřipravena.
Vypredané
128,99 € 135,78 €

Judikatúra vo veciach nekalej súťaže


Judikatúra vo veciach nekalej súťaže je ďalšou publikáciou z obľúbených výberov judikatúry nášho vydavateľstva. Na to, aby bolo možné poznať právo nekalej súťaže, nie sú dostatočné znalosti len jeho právnej úpravy, ale nevyhnutnou je najmä znalosť súdnych rozhodnutí. Slovenská judikatúra v oblasti práva nekalej súťaže nie je zatiaľ rozsiahla pri všetkých skutkových podstatách, preto zostavitelia vhodne doplnili výber judikatúry významnými českými rozhodnutiami. Súčasťou publikácie sú aj vybrané prvorepublikové rozhodnutia, ktoré sú zásadného významu a mali vplyv na tvorbu súčasnej judikatúry. V závere publikácie čitateľ nájde register predpisov, ako aj register spisových značiek, ktoré sa už stali príznačnými pre túto radu výberov judikatúry. Publikácia je určená vyšším súdnym úradníkom, sudcom, advokátom, ale aj podnikateľským subjektom, ktoré sa počas svojho pôsobenia môžu stretnúť s uplatňovaním svojich práv pri ochrane proti nekalosúťažnému konaniu konkurenčných subjektov.
Vypredané
15,20 € 16,00 €

Právo cenných papírů


Učebnice práva cenných papírů navazuje na tradici beckovských „kursů obchodního práva“ a je první ucelenou českou učebnicí věnovanou cenným papírům po schválení nového občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích. Tato publikace: • Reaguje na rekodifikaci českého soukromého práva, která v oblasti práva cenných papírů přinesla řadu změn • Přináší podrobný obecný výklad, na který navazují detailní rozbory příslušných cenných papírů, přičemž zvláštní pozornost byla věnována nejpoužívanějším cenným papírům, tj. směnkám a akciím • Přibližuje čtenáři problematiku cenných papírů tak, že nejde pouze o orientační přehled poznatků, ale spíše o návod k pochopení hospodářských funkcí cenných papírů a posunu jejich významu v době moderních technologií • Obsahuje přehledy, vzory, ilustrativní ukázky a bohaté odkazy na aktuální judikaturu
Vypredané
30,82 € 32,44 €

Právo cenných papierov


Právo cenných papierov nepatrí medzi jednoduché časti obchodného práva. Rozsiahlosť právnej úpravy cenných papierov odrádza mnohých právnikov, ale rýchlosť a intenzita, s akou sa cenné papiere stávajú súčasťou nášho života, vyžaduje od každého právnika orientáciu a prehľad aj v tejto oblasti. Cieľom autora bolo sprístupniť čitateľovi nie ľahkú problematiku práva cenných papierov, predložiť teoreticky fundovaný výklad, ktorý mu pomôže pri riešení situácií, s ktorými môže byť konfrontovaný. Základným cieľom autora bolo predovšetkým utvoriť komplexný obraz o platnej právnej úprave cenných papierov na Slovensku. Bolo tu aj predsavzatie dať túto úpravu do systému, ako aj formulovať niektoré myšlienky z pohľadu vedy o práve cenných papierov. Samozrejme, mnohé problémy sú v práci len naznačené, a tak si nemožno robiť nárok na obsiahnutie absolútnej komplexnosti problematiky. Rozsah a hĺbka spracovania jednotlivých inštitútov práva cenných papierov závisí jednak od významu toho ktorého inštitútu, ako aj od rozsahu a druhu právnej regulácie. Monografia rozpracúva aj niektoré otvorené teoretické otázky, ktoré v právnej vede prináša legislatíva. Monografia je určená pre právnikov, širokú odbornú verejnosť a každého, kto sa s problematikou cenných papierov stretáva v praxi. Publikácia svojím prehľadným spracovaním a zrozumiteľným výkladom môže poslúžiť aj ako učebná pomôcka pre poslucháčov ekonomických a právnických fakúlt.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Právo Európskej únie


Čitateľovi učebnica poskytne oporné body pre lepšie pochopenie fungovania Európskej únie, jej právneho rámca ako aj spôsoboch uplatňovania úniového práva na Slovensku. Publikácia, ku ktorej úvodné slovo pripravil podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, je koncipovaná tak, aby zodpovedala pedagogickým účelom i účelom právnej praxe. Z hľadiska obsahu publikácia pokrýva nosné oblasti práva Európskej únie a zachytáva prehľad vývoja a hodnotový základ európskej integrácie, inštitucionálnu architektúru Únie, pramene práva a základné systémové zásady právneho poriadku Európskej únie, právny rámec spoločného trhu, hospodársku súťaž i hospodársku a menovú úniu. Autori sa neobmedzujú len na teoretické výklady a analýzy, ale pre lepšie pochopenie výkladu a uplatňovania práva Európskej únie zaradili do textu i kľúčové pasáže viacerých prelomových rozsudkov Súdneho dvora EÚ. Autorská dvojica Viliam Karas a Andrej Králik vychádzala pri príprave publikácie nielen z dlhoročného pedagogického a vedeckého pôsobenia na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity, ale aj z cenných skúseností a poznatkov získaných v práci pre európske inštitúcie i v advokátskej praxi. Učebnica je určená študentom právnických fakúlt, ako aj fakúlt so zameraním na európske štúdiá, verejnú správu, medzinárodné vzťahy a medzinárodný obchod. Rovnako je kniha určená aj odbornej právnic
Vypredané
42,75 € 45,00 €

Finančné právo


Autorský kolektív odboru finančného práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Vám predstavuje novú učebnicu, ktorá uceleným spôsobom poníma všeobecné východiská, základné princípy, ako aj všetky pododvetvia finančného práva v jednej komplexnej publikácii. Cieľom autorov pod vedením vedúceho odboru finančného práva Doc. Mykola Sidaka, DrSc. a vedúcej Katedry obchodného, finančného a hospodárskeho práva PF UK JUDr. Márie Duračinskej, CSc. bolo predovšetkým poskytnúť zrozumiteľným a prehľadným spôsobom znalosti z oblasti financií a finančného práva študentom právnických fakúlt vysokých škôl a odborníkom vo finančnej sfére. Publikácia je venovaná dôležitej časti nášho právneho poriadku, finančnému právu, ako pedagogickej, tak aj vedeckej disciplíne.
Vypredané
42,75 € 45,00 €

Dobrá víra jako princip smluvního práva v mezinárodním obchodu


Kniha pojednáva o dobrej viere ako o jednom zo základných súkromnoprávnych princípov, a to špecificky v kontexte zmluvného práva v medzinárodnom obchode. Jej cieľom je zdôrazniť význam tohoto princípu pre fungovanie zmluvných vzťahov v medzinárodnom obchode, keď zachovanie elementárnej dôvery medzi zmluvnými stranami predstavuje jednu z kľúčových ingrediencií medzinárodného obchodovania. Kniha je rozdelená na tri časti. Prvá poskytuje teoretický úvod do problematiky princípu dobrej viery. Druhá časť je komparatívna a venuje sa rozboru postavenia dobrej viery v rámci jednotlivých prameňov zmluvného práva v medzinárodnom obchode (napr. CISG, UPICC, NSRR). Tretia časť sa zaoberá empirickou analýzou medzinárodných rozhodcovských nálezov.
Vypredané
17,42 € 18,34 €

Právo společností - ohlédnutí za dvěma desetiletími účinnosti obchodního zákoníku


Zborník odborných statí, ktorý vyšiel pri príležitosti životného jubilea docentky Ivany Štenglovej, významnej osobnosti českej komercialistiky. Obsah: •J.Bejček: Úvaha o korporátnych a štatutárnych "závojoch" •M.Boháček: Osobné spoločnosti s ručením obmedzeným v anglo-americkom práve a inšpirácie pre ich zavedenie v obchodnom práve ČR •F.Cileček: Zánik účasti v družstve vylúčením •P.Čech: Ukončenie účasti v s.r.o. na základe jednostranného prejavu vôle spoločníka •S.Černá: K niektorým aspektom záujmu kapitálovej spoločnosti •J.Dědič: K právnej povahe uznesenia valného zhromaždenia, hlasovanie na valnom zhromaždení a rozhodnutie jediného spoločníka v súčasnom obchodnom práve •K.Eichlerová: Dividendová politika v akciovej spoločnosti v judikatúre Najvyššieho súdu ČR •B.Havel: Sudca, legislatívec a obsolencia zákona (Poznámka nielen k reťazeniu s.r.o.) •Z.Kovařík: Záväzky podriadené ustanoveniu §196a ObchZ a zabezpečovacie zmenky •Z.Kučera: Obchodné spoločnosti vo vládnom návrhu zákona o medzinárodnom práve súkromnom •P.Kuhn: Paradox náhrady škody a definícia škody •J.Macek: K vývoju judikatúry vo veciach ochrany názvu obchodných spoločností •K.Marek: K zmluve o tichom spoločenstve •O.Ovečková: Neplatnosť obchodnej spoločnosti •D.Patěk: Právo advokátnych obchodných spoločností •M.Pauknerová: Obchodné spoločnosti vo svetle práva EÚ •I.Pelikánová: Štruktúra právnickej osoby ako forma aktivity spoločnosti •S.Plíva: Niektoré otázky zastupovania na základe prokury •J.Pokorná: Význam rozhodovania súdu vo veciach obchodných spoločností pre právnu istotu •K.Růžička: Rozhodcovské doložky v spoločenských zmluvách •P.Šuk: Niekoľko úvah nad právnou úpravou transakcií s konfliktným záujmom •M.Tomsa: Posudzovanie starostlivosti riadneho hospodára člena orgánu právnickej osoby podľa návrhu nového občianskeho zákonníku
Vypredané
35,28 € 37,14 €

Soutěžní právo, 2.vydání


Učebnica obsahuje prehľad vývoja súťažného práva a výklad najdôležitejších aspektov reformy súťažného práva v Európskej únii po 1.5.2004 a jej vplyvu na súťažné právo ČR. Zameriava sa predovšetkým na výklad oblastí kartelových dohôd, zneužitia dominantného postavenia a spájania podnikov. Súčasťou publikácie je aj výklad zásad aplikácie komunitárneho súťažného práva národnými úradmi. Kniha má kritický prístup a poukazuje aj na problémy, nejasnosti a aplikačné ťažkosti.
Vypredané
60,29 € 63,46 €

Fúze Právo, účetnictví a daně


Cílem této publikace je poskytnout praktický návod pro realizaci "jednoduché" fúze společností s ručením omezeným nebo akciových společností. Hlavní těžiště publikace proto spočívá v podrobném popisu jednotlivých kroků (seřazených podle jejich časové souslednosti) při realizaci fúze.
Vypredané
12,05 € 12,68 €

Obchodní právo 5


Učebnice Obchodní právo navazuje na úspěšné první čtyři díly Obchodního práva. Autorkou je profesorka Irena Pelikánová. V podání složité problematiky právní odpovědnosti je v knize zohledněna obrovská variabilita úprav a propletenost nejrůznějších vlivů a koncepcí. Učebnice přihlíží k návrhu nového občanského zákoníku, k návrhu zákona o obchodních korporacích i k návrhu společného evropského referenčního rámce, který upravuje kontraktní odpovědnost i deliktní odpovědnost za škodu.
Vypredané
17,43 € 18,35 €

Vplyv WTO na právny systém členských štátov WTO z pohľadu Číny


Publikácia je určená všetkým, ktorí obchodujú, alebo chcú obchodovať s Čínou. Prečítajte si o spôsobe implementácie medzinárodných obchodných pravidiel do reality v Číne! WTO, GATT, GATS, TRIPS a ich aplikácia medzinárodnom obchode s touto najľudnatejšou krajinou sveta... Kniha je prekladom pôvodného diela: Radiating impact of WTO on its members's legal system: The Chinese perspective od výnamného čínskeho profesora Guiguo Wanga!
Vypredané
31,35 € 33,00 €

Česko-slovenské kontexty obchodního práva


Ojedinělá a netradiční publikace věnovaná českému a slovenskému obchodnímu právu. Při výběru jednotlivých částí monografie se autoři rozhodli zpracovat jednak společné česko-slovenské aspekty obchodního práva a jednak problematiku platného obchodního práva, především právo obchodních společností, závazkové právo, v obou republikách, s poukázáním na společné znaky, případně rozdílné legislativní řešení. Publikace se také zabývá otázkou projednávání a rozhodování obchodních sporů se zahraničním prvkem. Autorský kolektiv složený ze čtyř renomovaných odborníků na obchodní právo – dvou Čechů a dvou Slováků.
Vypredané
28,14 € 29,62 €

Obchodné právo, 2.rozšírené vydanie


Druhé prepracované a doplnené vydanie knihy obsahuje výklad Obchodného zákonníka a súvisiacich predpisov, ktoré sú predmetom výučby obchodného práva. K doplneniu pôvodného vydania knihy došlo s prihliadnutím na viaceré zmeny v legislatíve Slovenskej republiky. Kniha zachytáva právny stav k 1. 1. 2012. Autori doplnili a rozšírili výklad všeobecnej časti Obchodného zákonníka najmä v súvislosti s konaním v mene právnických osôb a konanie na základe zastupovania. Reagovali aj na legislatívne zmeny týkajúce sa akciových spoločností v súvislosti s úpravou hlasovania akcionárov, ako aj plnenia informačnej povinnosti predstavenstva pri zvolávaní valného zhromaždenia spoločnosti v procese splynutia, zlúčenia a rozdelenia spoločností. Autori poukazujú aj na zmeny v živnostenskom zákone pri vydávaní živností v súvislosti so vznikom oprávnenia na podnikateľskú činnosť. Novo je spracovaná časť o konkurznom a reštruktualizačnom konaní na základe rozsiahlej novelizácie zákona.
Vypredané
18,15 € 19,11 €

Obchodné právo je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá právnymi aspektmi podnikania a obchodných transakcií. Toto právne odvetvie upravuje vzťahy medzi podnikmi, obchodnými subjektmi a ich zákazníkmi.

Obchodné právo je kľúčovým aspektom právnej štruktúry v mnohých krajinách a je určené na reguláciu a dohľad nad komerčnými a obchodnými aktivitami. Táto právna oblasť sa týka viacerých aspektov podnikania, vrátane zakladania a registrácie spoločností, uzatvárania obchodných zmlúv, obchodných transakcií, konkurencie, ochrany spotrebiteľov a mnohých ďalších oblastí.

Obchodné právo sa vyvíja v súlade s ekonomickým vývojom a technologickými zmenami. Zahŕňa širokú škálu tém, vrátane právnych predpisov pre spoločnosti, obchodné zmluvy, ochranu práv intelektuálneho vlastníctva a regulácie vo financiách a obchodných transakciách. Rozsah obchodného práva môže zahŕňať aj medzinárodné obchodné právo, ktoré upravuje obchodné vzťahy medzi rôznymi krajinami.