! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Pracovné právo strana 15 z 21

Zákonník práce s komentárom a judikatúrou - Platný od 1. septembra 2014


Zákonník práce z dielne vydavateľstva NOVÁ PRÁCA, spol. s r. o., prešiel rukami popredných slovenských odborníkov na pracovné právo, a preto sa Vám dostane do rúk kniha, ktorá obsahuje nielen paragrafové znenie, ale i rozsiahly komentár, ktorý podrobne vysvetľuje všetky paragrafy Zákonníka práce, upozorňuje na zmeny a vedie čitateľa zrozumiteľným jazykom celou problematikou pracovného práva. Jednotlivé paragrafy sú doplnené i vyčerpávajúcou judikatúrou a komplexne zachytáva právny stav, ktorý v oblasti pracovného práva platí od 1. septembra 2014. V knihe je už i posledná novela vykonaná zákonom NR SR č. 183/2014 Z. z. Počet strán: 296, formát : A5, väzba : V2 lepená.
Vypredané
10,25 € 10,79 €

Zákon o výkone práce vo verejnom záujme - Komentár


Publikácia „Zákon o výkone práce vo verejnom záujme – komentár“ prináša čitateľom podrobné vysvetlenie jednotlivých ustanovení zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov. Komentár je obohatený o aktuálne príklady aplikácie tohto zákona v praxi, zároveň sa v ňom nachádzajú aj praktické vzory právnych dokumentov a judikatúra. Autorka komentára, JUDr. Tatiana Mičudová, dôkladne naplnila svoj zámer a pripravila pre všetkých, ktorých sa zákon o výkone práce vo verejnom záujme týka, mimoriadne kvalitnú pomôcku. Jej využitie nesporne prispeje k správnemu pochopeniu podstaty zákona, čo je dostatočný dôvod, aby si našla „čestné“ miesto v knižniciach personalistov, právnikov obecných a mestských úradov, škôl, ako aj všetkých zamestnávateľov, na ktorých sa tento právny predpis vzťahuje.
Vypredané
9,22 € 9,70 €

Práce a Mzdy 7-8 2014


Všetko o dovolenke, Exekučné zrážky od 1. 7. 2014, Medzinárodné zamestnávanie, Príplatok za prácu v sobotu a nedeľu, Dohoda s nepravidelným príjmom, Zvýšenie pokuty za nelegálne zamestnávanie, Monitorovanie zamestnancov na pracovisku, Práca nadčas počas pracovnej cesty
Vypredané
10,94 € 11,52 €

Práce a Mzdy 6 2014


Ochrana osobných údajov – zmeny po poslednej novele, Opravné a dodatočné daňové priznanie, Praktické riešenia k pracovnému právu, Predĺženie rodičovskej dovolenky, Interné smernice, Inšpekcia práce, Postihy voči zamestnancom, Zodpovednosť za škodu – služobné vozidlo
Vypredané
5,47 € 5,76 €

Práce a Mzdy 5 2014


Používanie IBAN pri platbe daní, Registračné a vykazovacie povinnosti zamestnávateľov v sociálnom poistení, Súbežný pracovný pomer, Zodpovednosť platiteľa dane z príjmov zo závislej činnosti, Dohoda o pracovnej činnosti, Chyby pri skončení pracovného pomeru (2), Riadenie prác vo výške, Komerčné poistenie pri zahraničnej pracovnej ceste
Vypredané
5,47 € 5,76 €

Zmeny v ochrane osobných údajov


Vydavateľstvo Wolters Kluwervám prináša prehľadné spracovanie zmien úpravy ochrany osobných údajov, ktoré nadobudli účinnosť 15. apríla 2014. Zmeny v ochrane osobných údajov priniesol zákon č. 84/2014 Z. z. a vo vzťahu k ešte stále novej legislatíve ochrany osobných údajov priniesol početné zmeny, týkajúce sa napríklad: •definície oprávnenej osoby, jej poučenia, záznamu o poučení a zodpovednosti, •vzťahu prevádzkovateľa so sprostredkovateľom, •ochrany práv a právom chránených záujmov prevádzkovateľa a tretej strany, •nakladania s osobnými údajmi zamestnancov, •informačnej povinnosti prevádzkovateľa pri získavaní osobných údajov, •kopírovania úradných dokladov v zamestnaneckých vzťahoch, •zodpovednej osoby, •oznamovacej povinnosti a osobitnej registrácie, •organizačných zmien Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, •sadzobníka pokút... Brožúra je určená pre širokú odbornú právnickú verejnosť, ale najmä tým, ktorí pri výkone svojej pracovnej činnosti nakladajú s osobnými údajmi (personalisti, zamestnanci bánk, štátni úradníci...).
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Školení bezpečnosti práce, požární ochrany a motivační školení k prevenci rizik


Publikace je určena především těm, kteří si chtějí sami provádět školení BOZP a PO. Důležité informace zde však najdou i ti, jež si jejich provedení chtějí objednat u firmy poskytující služby v těchto oblastech. Dozvědí se, co od této firmy požadovat, aby při kontrole oblastním inspektorátem práce nebylo konstatováno, že nejsou splněny všechny požadavky zákoníku práce na seznámení zaměstnanců s danou problematikou. Uvedeny jsou i informace, jak nejlépe jednotlivá školení zajistit, kdo je může provádět a co vše mají obsahovat. Na závěr se můžete seznámit s novým typem pro zaměstnavatele nezávazného školení, jehož cílem je motivace jednotlivých zaměstnanců k vnímání a zajišťování prevence rizik na svých pracovištích.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Prráce a Mzdy 4 2014


Minimálny a maximálny vymeriavací základ, Daňová kontrola na daň z príjmov zo závislej činnosti, Povinnosti zamestnávateľa pred vznikom pracovného pomeru, Vznik a zánik povinného poistenia SZČO, Náhrada mzdy, Dohoda o vykonaní práce, Odvodová úľava v zdravotnom poistení, Preventívne a ochranné služby
Vypredané
5,47 € 5,76 €

Pracovní právo v bodech s příklady, 4. vyd.


Publikace si klade za cíl přispět svým praktickým přístupem k výuce a výkladu pracovněprávních předpisů. Za pomoci výstižného převážně bodového vymezení a řešení praktických příkladů vysvětluje základní otázky individuálního pracovního práva. Publikace je určena zejména studentům práva a dále těm, kteří používají pracovněprávní předpisy v personální a právní praxi.
Vypredané
8,46 € 8,91 €

Labour Code - Zákonník práce 2. vydanie účinné od 22.8.2013


Vydavateľstvo Wolters Kluwer vám prináša profesionálny preklad úplného znenia zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce do anglického jazyka. Publikácia reflektuje stav účinný od 22. augusta 2013. Pod anglickým paragrafovým znením nájdete znenie v slovenskom jazyku. Publikácia je určená širokej odbornej verejnosti, ktorá potrebuje zorientovať sa v terminológii pracovného práva a používať ju aj v anglickom jazyku, ako i všetkým podnikateľom, ktorí používajú anglický jazyk pri svojej každodennej pracovnej činnosti.
Vypredané
15,20 € 16,00 €

Judikatúra vo veciach skončenia pracovného pomeru


Vydavateľstvo Wolters Kluwer vám prináša ďalší výber judikatúry, tentoraz na tému skončenia pracovného pomeru. Pracovný pomer je jedným zo základných pracovnoprávnych vzťahov a zároveň hlavným predmetom záujmu individuálneho pracovného práva. Súčasná právna úprava skončenia pracovného pomeru, obsiahnutá v druhej časti Zákonníka práce, sa vyznačuje nejednoznačným a niekedy aj chýbajúcim výkladom pojmov, preto práve vybrané súdne rozhodnutia by mali poslúžiť ako interpretačná pomôcka pri výklade týchto ustanovení. Publikáciu tvoria predovšetkým rozhodnutia slovenských súdov (najmä Najvyššieho súdu Slovenskej republiky) a niekoľko rozhodnutí českých súdov, relevantných pre slovenskú právnu prax. Aby téma bola spracovaná čo najkomplexnejšie, publikácia je doplnená aj o judikáty týkajúce sa nárokov z neplatnosti skončenia pracovného pomeru. Cieľom predkladanej publikácie je poskytnúť čitateľom - advokátom, zamestnávateľom, zamestnancom, odborovým organizáciám, ale aj študentom právnických fakúlt, vybrané judikáty z oblasti skončenia pracovného pomeru, lepší a presnejší výklad jednotlivých ustanovení Zákonníka práce, a tým aj prostriedok riešenia mnohých problémov praxe.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Práce a Mzdy 1 2014


Čo prináša novela zákona o DDS? Pracovný pomer v kocke, Dohoda o prísľube zamestnania, Praktické riešenia k pracovnému právu, Zúčtovanie dane zamestnanca – za rok 2013, Dohoda o brigádnickej práci študentov – zvýšenie príjmu, Daňový bonus a prídavky na dieťa, Motorové vozidlá určené na podnikanie
Vypredané
5,47 € 5,76 €

Pracovné právo


Cieľom publikácie je oboznámiť so základnými právnymi poznatkami s odvetvia pracovného práva, ako aj s problematikou spojenou s uplatňovaním zákonníka práce v aplikačnej praxi. Vychádza z najnovších poznatkov súčasnej vedy domácej i zahraničnej pracovnoprávnej teórie, aktuálnej súdnej judikatúry slovenských súdov, Súdneho dvora EÚ ako aj z rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva. Okrem problematiky pracovného práva vyplývajúcej zo zákonníka práce sa venuje aj výkladu súvisiacich predpisov, ako sú bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, podniková sociálna politika, zodpovednosť za škodu v pracovnom práve, kolektívne pracovné právo, kolektívne vyjednávanie a kolektívne zmluvy, kolektívne pracovné spory, právna úprava štrajku a výluky a právo zamestnancov na nadnárodné informácie. Kniha je vysokoškolskou učebnicou a využiteľná je vo všetkých formách vzdelávania študentov práva, poslúži aj na samoštúdium každému, kto si chce rozšíriť poznatky z oblasti pracovného práva.
Vypredané
23,85 € 25,10 €

Ochrana osobních údajů v pracovněprávních vztazích


Publikace si klade za cíl podat komplexní rozbor problematiky zpracování osobních údajů v souvislosti s realizací pracovněprávních vztahů; to vše ve světle obecné materie zpracování osobních údajů. Jejím prostřednictvím je předkládán klíč ke správnému pochopení a uchopení ochrany osobních údajů. Přibližuje účel a smysl právní úpravy, historické konsekvence, prameny mezinárodního práva, právní úpravy EU a předkládá komentář k zákonu o ochraně osobních údajů (včetně přehledu relevantní judikatury).
Vypredané
21,72 € 22,86 €

Základy pracovního práva s příklady a vzory


Publikace střízlivě a formálně precizně segmentuje jednotlivé základní úseky pracovněprávní oblasti do logicky uzavřeného kompozičního celku, a současně umožňuje čtenáři se výborně orientovat v jednotlivých kapitolách. Popis titulu: Kniha je určena jak pro odborníky (advokáti, firemní právníci nebo členové statutárního orgánu obchodních společností), tak laickou veřejnost (podnikatelé i zaměstnanci).
Vypredané
15,64 € 16,46 €

Práce a Mzdy 6 2103


Zákon o službách zamestnanosti – novela od 1. 5. 2013, Vzdelávanie a príprava pre trh práce, Poskytovanie príspevkov podľa zákona o službách zamestnanosti, Všetko o dovolenke, Súbežný pracovný pomer, Nároky zamestnancov starajúcich sa o deti, Zisťovanie údajov o zamestnancoch na internetových sociálnych sieťach, Predčasný starobný dôchodok
Vypredané
5,47 € 5,76 €

1000 riešení 5 2013


Miestne dane, Dane v praxi, Účtovníctvo, Pracovnoprávne vzťahy, Verejná správa
Vypredané
2,22 € 2,34 €

Dane, účtovníctvo vzory a prípady 5 2013


Opravy chýb za bežné a minulé účtovné obdobia, Opravy chýb minulých účtovných období podľa ZDP, Daň z motorových vozidiel od roku 2013, Súhrnný výkaz a hlásenie INTRASTAT, Povinnosti zamestnávateľa, Príjmy zo zahraničia a ich zdaňovanie
Vypredané
4,29 € 4,52 €

Zákonník práce - Komentár, 3. vydanie


Tretie vydanie Komentára k Zákonníku práce od Heleny Barancovej, skúsenej odborníčky na pracovné právo, je na knižnom trhu najrozsiahlejším dielom spomedzi všetkých komentárov k Zákonníku práce. Tento Komentár je komplexným odborným, ako aj vedeckým výkladom nielen ustanovení Zákonníka práce, ale aj ďalších zákonov, ktoré bezprostredne súvisia so Zákonníkom práce a podstatným spôsobom ovplyvňujú pracovnoprávne vzťahy. Komentár k Zákonníku práce reaguje na rozsiahlu novelu Zákonníka práce, ktorá nadobudla právnu účinnosť 1. januára 2013. Čitateľ zaiste postrehne, že 3. vydanie Komentára Zákonníka práce v porovnaní s predchádzajúcim vydaním obsahuje podstatne širšiu judikatúru Súdneho dvora Európskej únie, Európskeho súdu pre ľudské práva, Najvyššieho súdu Slovenskej republiky aj aktuálnu judikatúru českých súdov, bez ktorej sa pri svojej rozhodovacej činnosti nezaobídu najmä slovenské súdy, ale ani advokáti a zamestnávatelia. V predkladanom 3. vydaní Komentára čitateľ nájde aj výber z rozhodnutí Ústavného súdu Slovenskej republiky a Ústavného súdu Českej republiky. Autorka svoj Komentár k jednotlivým ustanoveniam Zákonníka práce a súvisiacich predpisov dopĺňa aj rozsiahlou vedeckou a odbornou literatúrou. Cieľom Komentára je pomôcť predovšetkým širokej odbornej právnickej verejnosti pri riešení pracovnoprávnych problémov v aplikačnej praxi, ako aj v súdnej praxi. Podrobný právny výklad jednotlivých ustanovení Zákonníka práce spolu s komplexnou európskou a domácou súdnou judikatúrou na to vytvára všetky potrebné predpoklady. Komentár je určený širokej odbornej komunite právnických povolaní, najmä sudcom, advokátom, manažérom firiem, zamestnancom v oblasti ľudských zdrojov, odborovým funkcionárom, zamestnávateľom a zamestnancom, ako aj študentom právnických fakúlt, ale aj študentom iných fakúlt, na ktorých sa vyučuje pracovné právo.
Vypredané
84,55 € 89,00 €

Pracovné právo je oblasť právneho systému, ktorá sa zaoberá vzťahmi medzi zamestnancami a zamestnávateľmi. Táto právna oblasť upravuje práva a povinnosti oboch strán a poskytuje rámec pre riadenie pracovných vzťahov v organizáciách. Pracovné právo sa zaoberá širokou škálou tém, vrátane zamestnaneckých práv, pracovných zmlúv, odmeny, ochrany pred diskrimináciou, zdravotných a bezpečnostných opatrení na pracovisku, a mnohých ďalších aspektov týkajúcich sa zamestnancov a zamestnávateľov.

Kategória "Pracovné právo" zahŕňa aj právne predpisy a ustanovenia týkajúce sa pracovných vzťahov, ako sú minimálna mzda, pracovný čas, dovolenka, prepúšťanie a iné aspekty, ktoré ovplyvňujú zamestnancov a zamestnávateľov. Táto oblasť práva je dôležitá pre zachovanie spravodlivých a vyvážených pracovných vzťahov a zabezpečuje, aby zamestnanci mali primerané pracovné podmienky a ochranu pred nekalými praktikami.

Ak potrebujete informácie o svojich pracovných právach alebo povinnostiach ako zamestnanec alebo zamestnávateľ, kategória "Pracovné právo" poskytuje základné informácie a rady, ktoré vám môžu pomôcť porozumieť právnym aspektom pracovných vzťahov.