! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Pracovné právo strana 20 z 21

Využívání obnovitelných zdrojů energie


Publikace pojednává o nové právní úpravě podpory využívání obnovitelných zdrojů energie. Přináší především podrobný komentář ke každému ustanovení zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů, který se zaměřuje zejména na praktickou aplikaci a také na některé problémy, které se v souvislosti s tímto zákonem vyskytly. Dále publikace obsahuje text podzákonných předpisů provádějících předmětný zákon (vyhláška provádějící některá ustanovení zákona, vyhláška o stanovení druhů, způsobů využití a parametrů biomasy a vyhláška stanovující způsoby vykazování elektřiny při spoluspalování biomasy a neobnovitelného zdroje) s podrobným vysvětlujícím výkladem a znění některých dalších právních předpisů přímo souvisejících s tímto zákonem (příslušné vyhlášky, cenová rozhodnutí a pravidla Energetického regulačního úřadu) a komentář k nim. Publikace též zahrnuje znění základních právních dokumentů Evropského společenství v této oblasti (směrnice o podpoře elektřiny vyrobené z obnovitelných zdrojů energie a příslušné části smlouvy o přistoupení k Evropské unii) a rozbor právní úpravy podpory biopaliv v dopravě. Krátce se též zabývá možnostmi podpory výroby tepla z obnovitelných zdrojů energie.
Vypredané
28,93 € 30,45 €

Vnitropodnikové směrnice 2006


Při nákupu knihy získáte zdarma bonusové CD - angličtina pro účetní! Na CD naleznete účetní pojmy a fráze v angličtině namluveny rodilým mluvčím. Publikace vám pomůže zorientovat se v oblasti vnitropodnikových směrnic. Vždy je možné nalézt něco novéh o, něco inovujícího, co pomůže nastavit vnitropodnikové směrnice a tím i operativní procesy správným směrem. Spojit požadavky managementu na správnost, včasnost a kvalitu zpracovávání a toku informací s co možná nejefektivnějším operativním zaznamená váním interních podnikových procesů v účetnictví. Vnitropodnikové směrnice k tomu musí sloužit. To je důvod, proč je nutné se k nim vracet a neustále je aktualizovat, tak jako není neměnné podnikatelské prostředí. Mají být součástí podnikové kultury, stát se aktivně využívaným nástrojem, který usnadňuje orientaci v operativních činnostech, kterými se musí více či méně všichni úředníci či manažeři zabývat. Tvorba vnitropodnikových směrnic je proces, který má vznikat napříč organizační strukturou podniku. O těchto směrnicích by mělo panovat povědomí o jejich nutnosti a zároveň širší shody nad jejich podobou. Neopomenutelným prvkem vnitropodnikových směrnic je ovšem jejich obecná platnost a závaznost.
Vypredané
16,37 € 17,23 €

Konkurzné právo na Slovensku a v Európskej únii


Kniha je detailným spracovaním tematiky konkurzného práva vo väzbe na systematiku a štruktúru ZoKR a svojim spôsobom sa čiastočne približuje k štýlu komentára. Je obohatená aj o judikatúru slovenských i európskych súdov. Jedinečné a prínosné dielo vynikajúceho a fundovaného autora, ktoré by nemalo chýbať v žiadnej právnickej knižnici.
Vypredané
37,91 € 39,90 €

Slovenské a európske pracovné právo


Monografia predstavuje pracovné právo v právnom systéme SR a súčasne v právnom systéme Európskej únie. Obsahuje vyše 140 rozhodnutí Európskeho súdneho dvora (ESD), ktoré ponúkajú správnu odbornú orientáciu nielen v komunitárnom pracovnom práve, ktoré je už aj našim právom, ale i v pracovnom práve SR. Prevažná časť rozhodnutí obsahuje okrem výroku súdneho rozhodnutia aj skutkový stav a obsah odôvodnenia súdneho rozhodnutia. Osobitosťou odborného spracovania diela je rozsiahla judikatúra ESD a Európskeho súdu pre ľudské práva. Obsahuje aj záväzné nariadenia EÚ, ktoré neobsahuje slovenský Zákonník práce.
Vypredané
14,86 € 15,64 €

Antológia z politickej a právnej filozofie II. vydanie


Tento titul je novým vydaním knihy Antológia z politickej a právnej filozofie z roku 2007Antologie z dejín politického a právneho myslenia vznikla ako učebná pomôcka pre študentov Právnickej fakulty, ale nielen pre nich. Poskytuje výber autenti ckých textov politických a právných teoretikov, ako aj filozofov od najstarších čias až po súčasnosť. Výber autorov je zameraný na večne aktuálne problémy nielen politickej, ale aj právnej filozofie... Jarmila Chovancová
Vypredané
11,83 € 12,45 €

Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci v praxi


Cieľom tejto publikácie je pomôcť plniť úlohy na úseku BOZP v každodennej praxi. Publikácia využíva všetky platné právne predpisy, rezortné predpisy a STN. Pri niektorých témach nájdete len striktný opis príslušného predpisu, pri iných aj komentár, prípadne prehľadnú tabuľku alebo praktickú prílohu. (150X210, str.645,MV,ČB, r.vyd.2005)
Vypredané
15,46 € 16,27 €

Pracovní právo v bodech s příklady


Publikace PRACOVNÍ PRÁVO V BODECH S PŘÍKLADY si klade za cíl přispět svým praktickým přístupem k výuce a výkladu pracovněprávních předpisů. Za pomoci výstižného převážně bodového vymezení a řešení praktických příkladů vysvětluje základní otázky indiv iduálního pracovního práva. Publikace je určena zejména studentům práva a dále těm, kteří používají pracovněprávní předpisy v personální a právní praxi. Autorský tým pod vedením JUDr. Petra Hůrky, Ph.D., tvoří přední odborníci na pracovněprávní prob lematiku působící na právnických fakultách a ministerstvu práce a sociálních věcí.
Vypredané
8,59 € 9,04 €

Stavebný zákon, stavebné a pozemkové právo v praxi,IV


V tejto knihe poskytujeme základné informácie o všetkých dôležitých pozemkovoprávnych predpisoch a inštitúciách podľa platného práva v Slovenskej republike. Publikácia sumarizuje prehľad právneho usporiadania pozemkových vzťahov. Pomerne široký pohľad na stavebné a pozemkové právo dáva čitateľovi podrobný obraz o veľmi diskutovanej téme, akou je nesporne pôda. Všetky zákony sú doplnené podrobným komentárom a spolu vytvárajú kompaktné dielo. Publikácia zachytáva právny stav k 1. februáru 2010.
Vypredané
17,96 € 18,90 €

U


Druhá časť štvordielneho publikačného projektu najhravejšieho českého umelca, ktorá je venovaná jeho súpútnikom v krajine súčasného umenia. Umelci priatelia, obľúbenci inšpirujúcej osobnosti, starší i mladší. Každý z tých, ktorých Ján Mančuška považuje za dôležitého pre svoj život a tvorbu, tu dostal úctyhodné miesto. S touto knihou získate náhľad do tvorby Jozefa Bolfo, Mileny Dopitovej, Stana Filka, Jespera Alvaera, Jiřího Kovandu, Romana Ondáka, Borisa Ondreičku, Jana Šerýcha a Tomáša Vaňka.
Vypredané
8,65 € 9,10 €

Nový zákonník práce + CD


Aktuálne platné pracovné právo harmonizované s právom EÚ, zadarmo účtovný program pre Windows, (230x165,ČB,TV)
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Etické desatoro začínajúceho advokáta


Publikácia nie je komplexným a systematickým prehľadom problematiky profesijnej etiky, ktorý by sprevádzali vážne teoretické konštrukcie, podrobné analýzy a zdôvodnenia. Je jej aplikáciou na advokáciu ako klasické povolanie s impozantným rodokmeňom, ktoré by malo byť priam modelom profesionalizmu. Sústreďuje sa na interpretáciu základných etických princípov povolania advokáta, je teda akýmsi voľným komentárom k existujúcemu etickému kódexu, ilustrovaným národnou i európskou judikatúrou. Podstatou profesie advokáta nie je vysoká úroveň znalostí, hoci je predpokladom jej výkonu. Podstata spočíva v spôsobe, akým advokát svoje poznatky používa, a v cieľoch, ktoré nimi sleduje. Tu sa už ukáže láska k povolaniu, úsilie vykonávať ho poctivo, slušne a obetavo, a tak sa stať spoľahlivou oporou klienta. Slovenský text.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Chci stavět II. vydání


Zkušené autorky (JUDr. Ondrejechová je ředitelkou odboru stavebního řádu Ministerstva pro místní rozvoj), které ovládají jak právní a správní teorii, tak současnou praxi, seznámí stavebníka s postupnými kroky, které je třeba udělat od záměru uskutečnit určitou stavbu přes její přípravu a výstavbu až ke konečnému závěru, kterým je kolaudace stavby a její užívání. Ostatně nejlépe o příručce vypovídají namátkově vybrané názvy kapitol: Jaká povolení jsou nutná k uskutečnění stavby? Potřebují všechny stavby a stavební práce stavební povolení či ohlášení? Jaké je postavení nájemců staveb? Co v případech, nemohou-li být splněny některé požadavky technických předpisů? Kdy je možné zahájit práce na stavbě? Co se stane v případě odchylek od stavebních plánů a podmínek povolení? Co se platí za služby spojené s vystavením jednotlivých povolení? Kdy mohu užívat dokončenou stavbu a jaká povolení k jejímu užívání jsou třeba? Jaká je odpovědnost projektanta a dodavatele stavby? Publikace je uzavřena vzory smluv. Je použitelná jak pro soukromého stavebníka jako fyzickou osobu, tak pro firmu.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Pracovní právo do kapsy 2


S pracovním právem se dostane do styku téměř každý z nás. Ne všichni však máme zcela jasno ve všech otázkách týkajících se vztahu mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, jejichž znalost je pro nás často velmi důležitá. Příručka Milana Galvase Pracovní právo do kapsy je tu proto, abyste měli informace o základních problémech souvisejících s pracovním poměrem vždy při ruce. br / Druhý díl publikace obsahuje informace o škodách v zaměstnání, o dovolené, pracovních úrazech atd. Nechybí ani poučení o tom, jak si sjednat mzdu.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Zákon o podpore v čase skrátenej práce - komentár


Skúsený autorský kolektív ponúka odborný výklad k jednej z najaktuálnejších problematík zo sveta práce, a to k zákonu č. 215/2021 Z. z. o podpore v čase skrátenej práce a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Predkladaná publikácia nie je len teoretickým výkladom jednotlivých ustanovení uvedeného zákona, ale skôr praktickým komentárom, ktorý zamestnávateľa a zástupcov zamestnancov prevedie celým administratívnym procesom – od jeho záujmu využiť tento podporný nástroj až po podanie žiadosti a získanie podpory v čase skrátenej práce. Pridanou hodnotou komentára nie je len zohľadnenie aktuálnych metodických výstupov poskytovateľa podpory a iných orgánov verejnej moci zapojených do prípravy a aplikácie zákona o podpore v čase skrátenej práce, ale aj uvedenie množstva postrehov a situácií, s ktorými sa autori stretli počas uzatvárania dohôd so sociálnymi partnermi i zamestnancami pri využívaní tohto nástroja udržania zamestnanosti. Komentár k zákonu o podpore v čase skrátenej práce je určený primárne zamestnávateľom, zástupcom zamestnancov a zamestnancom, ktorí budú konfrontovaní s potrebou využitia tohto podporného nástroja.
Na sklade 2Ks
13,59 € 14,30 €

Práce a Mzdy 6-7 2022 - Výkazy poistného, Kurzarbeit v praxi


Zmeny vo výkazoch poistného Od 1. 3. 2022 nadobudla účinnosť novela č. 480/2021 Z. z. zákona č. 215/2021 Z. z. o podpore v čase skrátenej práce (ďalej len „zákon o podpore v čase skrátenej práce“), ktorý upravuje nový inštitút tzv. Kurzarbeit na Slovensku. Vznik tohto nového právneho predpisu ako samostatného a stabilného zákona vyplynul z priebehu ekonomickej krízy v dôsledku pandémie spôsobenej šírením ochorenia COVID-19 a tiež zo skúseností spojených s využívaním štátnej podpory vo forme tzv. „Prvej pomoci“. V súvislosti so schválenými legislatívnymi zmenami dochádza aj k úprave vykazovania preddavkov na poistné na zdravotné poistenie a vykazovania poistného na sociálne poistenia. Kurzarbeit v praxi Od 1. apríla 2022 budú môcť zamestnávatelia začať podávať žiadosti o podporu v čase skrátenej práce podľa zákona č. 215/2021 Z. z. na pracovné miesto zamestnanca, ktorý je v pracovnom pomere alebo v právnom vzťahu na základe zmluvy o profesionálnom vykonávaní športu. Odkazy na dva druhy žiadostí budú od apríla 2022 zverejnené na www.skratenapraca.gov.sk v časti „dokumenty“. Príslušný druh žiadosti zamestnávateľ odošle formou elektronického podania prostredníctvom Ústredného portálu verejnej správy www.slovensko.sk podpísaného oprávnenou osobou kvalifikovaným elektronickým podpisom. Zmeny v organizácii pracovného času v doprave V súčasnosti platný zákon č. 462/2007 Z. z. o organizácii pracovného času v doprave vytvára zákonné vymedzenie minimálnych požiadaviek pre výkon jednotlivých druhov dopravy, ustanovuje minimálne požiadavky na organizáciu pracovného času v doprave. Upravuje pravidlá týkajúce sa vykonávania cestných kontrol a kontrol dopravných podnikov ako aj pôsobnosť orgánov štátnej správy v uvedených oblastiach. Subsidiárne sa na pracovnoprávne vzťahy zamestnancov v doprave vzťahuje Zákonník práce. Neospravedlnená absencia v práci Vo všeobecnosti je zamestnanec povinný vykonávať prácu podľa pracovnej zmluvy a dodržiavať pracovnú disciplínu, pričom obsahom tejto povinnosti je okrem iného aj povinnosť byť na pracovisku v pracovnom čase. Ak zamestnanec nenastúpi do práce bez ospravedlnenia (napr. preukázaná pracovná neschopnosť, čerpanie dovolenky a pod.), ide o neospravedlnenú absenciu, čo znamená porušenie pracovnej disciplíny. Zmeny vo výpočte exekučných zrážok v praxi Zmenil sa spôsob výpočtu nepostihnuteľnej sumy, ktorá sa nesmie povinnému zraziť z mesačnej mzdy osobitne pre uspokojenie neprednostných pohľadávok a osobitne pre uspokojenie prednostných pohľadávok. Okrem toho sa zvýšila suma zvyšku čistej mzdy, pri ktorej končí tretinový systéme a pri uspokojení neprednostných pohľadávok si zamestnanec môže uplatniť ako vyživovanú osobu aj osobu v prospech, ktorej trvá výkon rozhodnutia na vymoženie pohľadávky výživného. Predĺženie lehoty na podanie DP za rok 2021 Základná lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2021 je ustanovená prostredníctvom § 49 ods. 2 zákona o dani z príjmov – t. z. do troch kalendárnych mesiacov po uplynutí zdaňovacieho obdobia (kalendárneho roka). Zákon o dani z príjmov však naďalej umožňuje predĺžiť lehotu na podanie daňového priznania k dani z príjmov a to na základe oznámenia podaného príslušnému správcovi dane do uplynutia lehoty na podanie daňového priznania podľa § 49 ods. 2 zákona o dani z príjmov.
U dodávateľa
11,72 € 12,34 €

PAM 8 2015


Vypredané
5,47 € 5,76 €

PAM 7/2015


Vypredané
5,47 € 5,76 €

PAM 9 2013


Vypredané
5,47 € 5,76 €

Pracovné právo je oblasť právneho systému, ktorá sa zaoberá vzťahmi medzi zamestnancami a zamestnávateľmi. Táto právna oblasť upravuje práva a povinnosti oboch strán a poskytuje rámec pre riadenie pracovných vzťahov v organizáciách. Pracovné právo sa zaoberá širokou škálou tém, vrátane zamestnaneckých práv, pracovných zmlúv, odmeny, ochrany pred diskrimináciou, zdravotných a bezpečnostných opatrení na pracovisku, a mnohých ďalších aspektov týkajúcich sa zamestnancov a zamestnávateľov.

Kategória "Pracovné právo" zahŕňa aj právne predpisy a ustanovenia týkajúce sa pracovných vzťahov, ako sú minimálna mzda, pracovný čas, dovolenka, prepúšťanie a iné aspekty, ktoré ovplyvňujú zamestnancov a zamestnávateľov. Táto oblasť práva je dôležitá pre zachovanie spravodlivých a vyvážených pracovných vzťahov a zabezpečuje, aby zamestnanci mali primerané pracovné podmienky a ochranu pred nekalými praktikami.

Ak potrebujete informácie o svojich pracovných právach alebo povinnostiach ako zamestnanec alebo zamestnávateľ, kategória "Pracovné právo" poskytuje základné informácie a rady, ktoré vám môžu pomôcť porozumieť právnym aspektom pracovných vzťahov.