! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Prírodné vedy strana 200 z 204

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Vápence Slovenska 1. časť


Vápence sú takou bohatou a rozmanitou skupinou, že ich bolo potrebné rozdeliť. Tento zväzok "Vápence Slovenska - I. časť" obsahuje biohermné, krinoidové, sladkovodné, ooidové a onkoidové vápence. Zväzok "Vápence Slovenska - II. časť" bude zahrňova ť plytkovodné mikritové vápence, pelagické mikritové vápence a červené hľuznaté vápence. Milan Mišík, Daniela Reháková
Vypredané
6,27 € 6,60 €

Zvířata a rostliny v lese, 2. vydání


Průvodce přírodou od známého autora, jehož tituly figurují na žebříčku bestsellerů. Tato výpravná barevná kniha obsahuje výběr nejčastějších druhů ze světa zvířat, rostlin a hub, který autor doprovází zasvěceným výkladem obohaceným o řadu zajímavých podrobností. Praktická příručka na výlety do přírody.
Predpredaj
18,24 € 19,20 €

Kvantová mechanika a elektrodynamika


Učebnice se věnuje výkladu základních principů a přibližných metod kvantové mechaniky s důrazem na využití symetrií pro získání řešení praktických problémů. Je zde ukázáno, že symetrie nejen umožňují elegantní řešení problémů, které jsme schopni vyřešit přesně, ale též výrazně zjednodušují řešení problémů, které jsme nuceni řešit přibližně. Dále je zde podán, s minimem nutného formalismu, úvod do kvantové elektrodynamiky a jejímu použití pro fyziku nízkých energií. Systematicky je zde rozebrán vliv relativistických, magnetických a kvantově-elektrodynamických efektů na atomová spektra.
Vypredané
18,45 € 19,42 €

dostupné aj ako:

Príroda plná prekvapení


Vypredané
38,10 € 40,10 €

Rozšírenie vtákov na Slovensku


Kniha zaznamenáva rozšírenie vtákov na Slovensku v rokoch 1980 - 1999. Je výsledkom práce širokého kolektívu 31 autorov textov, ktorí vychádzali z literárnych podkladov a práce 271 terénnych spolupracovníkov. Slovensko sa tým zaradilo k nemnohým kraj inám, ktoré majú aktualizovaný stav poznatkov o rozšírení, početnosti a ochrane vtákov vo forme ucelenej monografie. Autori sumaritujú v textoch poznatky o distribúcii všetkých 340 druhov divožijúcich vtákov, potvrdených na Slovensku k 1. januáru 200 0 (okrem voľne žijúceho holuba domáceho). Texty doplňuje okolo 400 máp rozšírenia vybraných druhov počas hniezdenia, zimy, prípadne máp mimohniezdneho výskytu. Texty o druhoch obsahujú informácie o ich rozšírení v Európe, detailne na Slovensku, o sta ve ohrozenia a ochranárskych návrhoch, ale aj podrobné údaje o statuse ich ochrany podľa medzinárodných kritérií. Kniha uvádza aj odhady národných hniezdnych a zimujúcich populácií všetkých druhov vtákov, ako aj ich populačné a územné trendy v rokoch 1980-1999. Súhrnný text ku každému druhu a kapitoly, úvod, metodika a výsledky sú uvedené aj v anglickom jazyku.
Vypredané
22,68 € 23,87 €

Tajný život stromů


Peter Wohlleben je nejznámějším lesníkem na světě a autorem bestselleru Tajný život stromů, který byl přeložen do více než čtyřiceti jazyků. Tato kniha je jeho příběhem. Nyní vychází v komiksovém zpracování. Díky svému úžasnému vypravěčskému talentu nás zavede do důvěrné blízkosti stromů, až k jejich samotným kořenům. Na jednotlivých stránkách odhaluje zázračné fungování lesa: jak se k sobě stromy navzájem chovají, komunikují spolu, umí se pohybovat a bránit. Kniha Tajný život stromů nám dovolí nahlédnout do nádherného, ale křehkého světa. Chránit stromy znamená chránit celé lidstvo.
U dodávateľa
23,47 € 24,70 €

Olší, Nusperg, Růžodol


Publikace si klade za cíl shromáždit česká, moravská a slezská místní jména, jež odrážejí názvy stromů, keřů a polokeřů. Stromy a keře, zejména ty samostatně rostoucí, přitahují pozornost, a tak odnepaměti sloužily k určení polohy, směru či k orientaci v terénu. Právě místa nazvaná podle dřevin jsou v knize mapována a s nimi související lokality obcí jsou souhrnně zaneseny do veřejných online map, které nabízejí data k dalšímu použití. Zaznamenaná data je ale třeba interpretovat obezřetně, neboť vlastní jména se při užívání chovají poměrně specificky. Jejich úkolem není zprostředkovat obraz minulé ani současné krajiny, mohou však napovědět minulý a současný vztah obyvatel k ní.
U dodávateľa
21,38 € 22,50 €

dostupné aj ako:

Dvojčatá


Táto kniha je úvodom do sociológie politiky - vedeckej disciplíny, ktorá stojí medzi sociológiou a politológiou, nazývanou aj politická veda.
Vypredané
4,01 € 4,22 €

Néma tavasz


Rachel Louise Carson tengerbiológus, ökológus, író. Több könyv megírása után 1962-ben lett készen a Néma tavasszal, mely a máig tartó világhírt hozta el számára. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a korszakalkotó könyv megváltoztatta a történelem menetét, mert megjelenése után már nem lehetett a régi módon szemlélni az ember és környezete kölcsönhatását. Carson vészkiáltása országos vitát robbantott ki a növényvédő szerek használatáról, a tudomány felelősségéről és a technológiai haladás szabályozásáról. Tartott attól, hogy a technológia jóval gyorsabban fejlődik, mint az emberiség felelősségérzete Elsőként kiáltotta világgá, majd könyvében példák sorával bizonyította, hogy a növényvédő szerek esztelen használata visszafordíthatatlan pusztítást okoz a növény- és állatvilágban, és beláthatatlan következményei lehetnek az emberre. A leghatározottabban elutasította, hogy az ember céljául tűzze ki a természet leigázását, és tiltakozott az ellen hogy az emberiség egész környezetét elárasszák mérgező anyagokkal. Annál is inkább, mert a veszélyeztetettség mértéke nem ellenőrizhető, a tudósok pedig képtelenek pontosan megjósolni az élő szövet sejtjeiben felhalmozódó mérgek hosszú távú hatásait. Sokan e könyv megjelenésétől számítják a civilszervezeti és az állami környezetvédelem létrejöttét. Máig ható következményei között megemlíthetjük a DDT és más veszélyes vegyszerek használatának betiltását, a Föld Napjának megünneplését, a környezetvédelmi törvények születését és az állami ellenőrző szervek felállítását
Vypredané
8,83 € 9,29 €

Nemecká doga


Vypredané
5,02 € 5,28 €

Kategória  literatúry Prírodné vedy ponúka široký výber kníh a textov, ktoré sa zaoberajú vedeckým skúmaním prírody a jej procesov. Táto kategória literatúry je zameraná na objavovanie a pochopenie fyzikálnych, chemických, biologických a iných prírodných javov.

Prírodné vedy poskytujú čitateľom vedecké informácie a pozadie o astronómii, geológii, biológii, chémii, fyzike, matematike a iných prírodovedných disciplínach. Zameriavajú sa na princípy, teórie, objavy a vedecký výskum v týchto oblastiach.

Prírodné vedy sú dôležité pre porozumenie sveta, okolia a života. Tieto knihy nám umožňujú objavovať zázraky prírody a získavať hlbšie pochopenie vesmíru, evolúcie, fyzikálnych a chémických zákonov, štruktúry a funkcií biologických systémov a ďalších zaujímavých tém.

Ak máte záujem o prírodné vedy a chcete sa dozvedieť viac, kategória literatúry Prírodné vedy vám poskytne široký výber kníh, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť prírode, jej zákonom a interakciám.

K najznámejším autorom patria Stephen Hawking, Richard Dawkins, Carl Sagan,či Yuval Noah Harari