! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia - antológie strana 10 z 18

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Ady Endre válogatott versei


A kötet gazdag, csaknem teljes válogatást nyújt Ady költészetének legjavából.
Vypredané
8,58 € 9,03 €

dostupné aj ako:

Túlzások


Laboda Róbert verseinek és slamjeinek értelmezése és értésre szellemes olvasót kíván, aki nem fél az iróniától. A társas létezés komplexitására figyelő versek hétköznapi helyzetekben megmutatkozó intenzív érzelmeken keresztül vezetnek el egészen a haza szeretetéig. Ha figyelmesen olvasunk, a humoros, önmagát folyton megkérdőjelező szövegek mögött egyszer csak meglátunk valami fojtogatót: a végletekig eltagadott magányt.
Vypredané
3,35 € 3,53 €

Tűtükör


A haikukötetet a Fibonacci-számok sorozata ihlette; a műegész hatalmas metafora: a szavak kozmikus tű hegyeként tartanak az Egy felé, utána már az absztrakt 0-t csak a csenddel lehet kifejezni...
Vypredané
5,05 € 5,32 €

Karácsonyi álom


Sík Sándor, az egykori piarista szerzetes, rendtartományfőnök, költő és irodalomtudós méltatlanul feledésre ítéltetett a 20. század második felében. Szellemi örökségét döntő részben a piarista iskolák, műhelyek gondozták. Költészetében kereste az új utakat, a hívő ember megnyilatkozási formáit, ugyanakkor őrizte a magyar keresztény lírai hagyományt is. E gazdag, sokszínű életmű újrafelfedezésére vállalkozik a kötet, melyben a karácsonyi ünnep gondolatköréhez tartozó költemények és az istenes versek kerültek egy-egy csokorba. Jézus születésének ünnepe a keresztény egyház kiemelkedő eseménye, Sík Sándor poézisának is fontos ihletője. Elfogódva vall a karácsony csodájáról, és megejtő szépséggel festi meg Mária alakját, aki csókkal hajol a jászolka fölébe. Istenes verseiben a költő sorai a hit misztériumát fejezik ki, a megfoghatatlan és láthatatlan, csak a lelkünk által érzett Istent, akit azonban folyamatosan keresünk, sokszor egy életen át, mert maga a Teremtő kódolta lelkünkbe ezt a csillapíthatatlan vágyat.
Vypredané
6,75 € 7,11 €

József Attila versei Gábor Tamás Indiana válogatásában


Egy gyűjtemény mindig arról is szól, amiből / akitől gyűjtenek, és arról is, aki gyűjt. Aki kiválogatja egy festő össze képe közül azokat, amelyek egy kiállítás terében elférnek és a falra kerülnek, az nemcsak a festőről vall, hanem - a képek kiválogatásában, és azon keresztül a képekben - önmagáról is. József Attila huszonnyolc-huszonkilenc éves korában készített a korábbi költészetéből egy válogatott kötetet, és ahhoz nagyon szigorúan átválogatta mindazt, amit korábban írt. Indiana válogatása vitatkozik ezzel: egészen másokat emel ki, főleg a 16-20 éves József Attilát szereti, azt középiskolás, majd egyetemista-fiatal értelmiségi költőt, aki keresi önmagát, a saját hangját, a saját mondanivalóját, aki meg akarja alkotni a saját költészetét. Aki még nincs kész, hanem forrongásban van, akiben az indulat már erős, de a formát még keresi. Könnyebb lenne vele azonosulni? Jobb slammer lett volna fiatalon, és jobb költő lett belőle felnőttként? Ereje a szabálytalansága? Szépségek a mutálásban? Bizonyára sokaknak lesz ez a József Attila váratlan, újdonság, felfedezés.
Vypredané
5,08 € 5,35 €

Szívdesszert


"Ha nő lennék, azt szeretném, ha Varró Dani szerelmes lenne belém :-) Legalábbis a versei alapján. Távolról, ismeretlenül is. Rímesen, kedvesen, dadogósan túlbeszélősen, cseten, esemesben. Fontosnak érezném magam. Varró Dani kötete azt a kis csodát képes nyújtani, hogy az olvasó ezeket a szerelmetes verseket olvasva egyszerre érezheti magát felnőttnek és gondtalan kamasznak. Szeretsz, szeretlek, mily' reménytelen, írja Nemes Nagy Ágnes megdöbbentő soraiban. Varró Dani meg mintha hozzátenné: ebben a reménytelenségben van ám valami játékosság is! És tényleg. A kötet versei bizonyítják. Az meg szinte mellékes is, olyan természetes, hogy bámulatra méltó formai bravúrral és biztonsággal megírt versek ezek, régóta nem látott, gondtalan játékkal megkomponált képversek és szimpatikus önkényességgel megbontott sorok és szabályok. A szíved az enyémmel nem kompatibilis, írja Varró Dani. Igen, ez az egy, amin még a kivételes tehetséggel megírt versek sem segítenek." (Jónás Tamás)
Vypredané
10,17 € 10,71 €

Két akarat


Áfra János a fiatal költőnemzedék egyik legtehetségesebb képviselője. A Glaukóma sikere után a második verseskötete új hangon szólal meg: a Két akarat beszélője sokkal személyesebb és egyben távolságtartóbb, önironikusabb versnyelvet választ. Ahogy a kötet mottójában írja: "Így lehet elmondani könnyen / felejthető mondatokban, csak így / hagyhatunk el belőle mindent."
Vypredané
6,78 € 7,14 €

Bögre azúr


Bűbáj és varázslat rejlik Varró Dániel verseiben. Diák még, garabonciás is talán, Nádasdy Ádám és Géher István tanár urakhoz jár szemináriumra. A rímekre, ritmusokra könnyen rátalál, olyan biztonsággal, hogy azt gondolnánk, nem is kereste őket. A rímek és ritmusok és szójátékok és lírai tréfák keresték meg maguknak őt, mert otthonra találtak Varró Dániel költészetében. Verslábaikat a szavak kényesen kinyújtóztatják, tükörképet játszanak vagy visszhangot, s ezeregy más játékot eszelhetnek itt ki. Kötet bögrében úgyse volt még, ebben az itókában van ám néhány csepp nemcsak a mennyeiből, hanem a még mennyeibb Kosztolányi-azúrból is, de az egész mégis csak saját főzet: egy bögre azúr. Tessék kortyolgatni!
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Lélekkönyv


"Elvesztette... A cipőjét. Mert sietett, mert menekült. Előled. És önmaga elől. De közben elveszített valamit. A cipőjét. Az üvegcipőt. Amit te megtaláltál. És ami pontosan illeszkedik a lábához. De te ennél többet találtál. Mert nem a cipőjét találtad meg. Hanem a lelkét. Ami pontosan illeszkedik. A lelkedhez."
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Élni egészen


Úgy tűnik, Ferenczi Krisztina számára a vers a gondolkodás legtisztább formai megjelenése, a rögzítés legtökéletesebb módja. A vers a folyton vágyott rend és tisztaság metaforájává lett életében. Az élet szélsőséges eseményei szerelem, vetélés, születés, válás, halál a versírás gesztusával váltak számára, ha feldolgozhatóvá nem is, átgondolhatóvá, áttekinthetővé. A szerző több ízben is belefogott versei ciklusokba rendezésébe. Élete akkor érkezett abba a szakaszba, amikor sor kerülhetett erre a lassabb tempójú, elmélyült tevékenységre, amikor kiderült, hogy véget ér. Kérése, hogy végezzük el helyette, amit még földi feladatának tekintett, belátható. Komoly, szép kérés volt.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Pro nejlepší sestru na světě


Vaše sestra je tu vždy pro vás, i přes všechny vaše životní vzestupy a pády. Na ní se můžete vždy spolehnout. Tento vztah je nevysychajícím zdrojem přátelství, podpory a lásky. Tato krásná sbírka citátů oslavuje vše, co je na sestrách krásné a vaše sestra pochopí, jak moc si jí vážíte a milujete ji.
Vypredané
7,54 € 7,94 €

Hazám, féltelek


"Mit is akarok? Csak szeretnék. Mindenkinek egy élhetőbb világot."
Vypredané
8,11 € 8,54 €

Slezské písně


Třetí svazek Kritické hybridní edide — Slezské písně Petra Bezruče — přináší v knižním čtenářském vydání nově revidovaný text této jediné Bezručovy sbírky a v elektronické vědecké edici veškeré varianty textu básní. Knižní čtenářské vydání se opírá o znění Slezských písní z prosince roku 1928, tedy o nejširší podobu sbírky z období před tím, než autor podrobil text svých básní plošným úpravám, které vedly k jejich výraznému uměleckému znehodnocení. Básně ze Slezských písní, které nejsou součástí zvoleného základního vydání, nalezne čtenář v komentáři. — Elektronické vědecké vydání (na přiloženém DVD) obsahuje obrazovou podobu a přepis všech relevantních zjištěných rukopisů, jež byly dosud reprodukovány jen výběrově a nedostatečně, dále znění časopiseckých otisků, předcházejících zařazení básně do knižního celku, a znění básní v knižních vydáních Slezských písní od prvního souboru s titulem Slezské číslo (1903) do posledního vydání, na němž se autor ještě podílel (1958). Proměny kompozice sbírky, která v prvním knižním vydání obsahovala méně než tři desítky básní a ve své konečné podobě se rozrostla takřka trojnásobně, zachycuje samostatný přehled. Součástí edice je i shrnutí životních osudů a vydavatelské historie Slezských písní , přinášející množství dokumentárního obrazového materiálu. Edici doplňuje ediční komentář soustřeďující se primárně k historii textu. Po bezmála padesáti letech se tak dostává čtenářům do rukou nově pořízené čtenářské i vědecké kritické vydání sbírky. Čtenářské vydání Slezských písní vychází současně jako kniha (bez elektronické vědecké edice). — Projekt je realizován za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.
Vypredané
10,94 € 11,52 €

Ztracení


Na jaře roku 2016 získal Oscara za nejlepší film snímek Spotlight, který mapuje odhalení skandálu spojeného s krytím sexuálního zneužívání v Katolické církvi. Americký katolický novinář Philip Lawler se v této knize ptá po příčinách zmíněné krize, sleduje její průběh a hledá cestu k jejímu řešení. Vyhýbá se laciné apologetice i laciné kritice: nelíčí to, co je v Církvi nemocné, jako zdravé, a zároveň nechce ničit, ale pomáhat Nevěstě Kristově k uzdravení.
Vypredané
12,45 € 13,11 €

Középiskolások


"Szilvási Lajos bőséges életművének egy eddig csak nehezen hozzáférhető darabját tartja a kezében az olvasó. Gyűjtők féltve őrzött kötete a Középiskolások, a szerző első regénye. Mindössze 18 éves, amikor a SZOT József Attila regénypályázatára beadja művét, amit meg is nyer. Míg a szerző könyvei később százezres tételben jelentek meg több kiadásban és utánnyomásban is, ez a könyve még csak kis példányszámban került boltokba. Így sok, könyvespolcokon őrzött Szilvási-sorozatból hiányzik ez a kötet. Most a gyűjtők és a rajongók kérésére újra kiadjuk a Középiskolásokat. Reméljük, hogy a könyv kiadásával örömet okozunk Szilvási Lajos regényeit kedvelők népes táborának."
Vypredané
11,70 € 12,32 €

Narcis Půlpán: Nečekaný podzim Narcise Půlpána


írka „Nečekaný podzim“ je příběhem Narcise Půlpána, imaginární postavy, jež během jediného podzimu dojde překvapivého náhledu na sebe sama. Od počátečního narcistního „jsem davy milován, obdivován v dalekých, obzvláště teplých krajích“ dojde k poznání, že „v teplých krajích na mne překvapivě nikdo nečeká“. Tento proces je místy vážný, místy pracuje s až absurdním humorem a místy zcela vybočuje z klasické formy. Vnitřní proces člověka lze bezesporu nazvat pohybem. Na to výborně reagují fotografie Michala Moučky – ke každé básni vznikla jedna.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Hledání ztraceného piva


Pivo na nejvyšších příčkách hierarchie hodnot. Piva jako světový názor. Vize současného světa skrz optiku výčepního skla. Hledání ztraceného piva není žánrově vyhrazenou knihou. Je to literatura faktu, beletrie, průvodce nebo snad fantasy? Její autor, který pomalu dospívá do pamětnického věku a který v knize vystupuje jako kafkovský Martin J.není literárním hrdinou v pravém slova smyslu. Spíše může být považován za prostředníka, který chce pivomilné čtenářské obci přiblížit v dějinách lidstva nejstarší kvasný nápoj, jeho přednosti, úskalí, turbulence v jeho vývoji a hlavně se snaží poukázat na rizika ohrožení jeho poctivé výroby v dnešní hektické době. Pro něj je vždy nejdříve Pivo, pak dlouho nic a pak zase Pivo. První vydání této knihy provázela premiéra celovečerního polohraného dokumentárního filmu Česká pivní válka.
Vypredané
10,40 € 10,95 €

Avas zsír


Környezetünkben semmi sem történik véletlenül, minden változás egy másik, részünkről nem látható és érzékelhető helyen - ez lehet talán egy másik dimenzió is (miért ne?) - egyidejűleg egy megközelítő minőségű, de csak előre a valószínűség határain belül kiszámítható változást eredményez. Ez viszont csak akkor működhet, ha minden és mindenki tértől és időtől függetlenül kapcsolatban áll egymással. Mindent, amit érzékszerveinkkel érzékelünk (látunk, tapintunk, hallunk, szagolunk), az érzékelés folyamata alatt visszafordíthatatlanul megváltoztathatunk, és meg is változtatunk, függetlenül attól, hogy akarjuk-e vagy sem, és ez fordítva is érvényes. Magunk formáljuk azt a valóságot, amit egyedül mi érzékelünk, és amit érzékelünk, az pedig minket formál. Így mindenki akaratlanul lesz saját valóságának mestere vagy éppen kontárja, amit egy másik személy érzékszervein keresztül nem teremthetünk meg. A kötetben szereplő versek ilyen szándékkal íródtak, érzelmeket elevenítenek és eleveníthetnek meg, emlékeket idéznek föl a szerzőben, illetve idézhetnek föl az olvasóban, és ezzel változásokat sugallnak (remélhetően pozitívakat) azzal a szerény elvárással, hogy akik elolvassák őket, megengedik, hogy egyéni valóságukat formálva érzelmileg hassanak rájuk. Mindezt azzal a tudattal tesszük, hogy mindne mindenre hatással van, mert minden mindennel valamilyen módon kapcsolatban is van. A kötetet illusztráló grafikákat szövettani műtermékek - artefaktok - által kiváltott vizuális élmények inspirálták, amikben a szerzők - mint anatómus és patológus - napi munkájuk során véletlenszerűen részesültek.
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Vize řádu světa v moderní próze


V této inspirativní monografii se autor pokouší najít smysl postmodernistické literatury prostřednictvím pojmu světový názor. Román nás při četbě pobízí k přemýšlení nad světem i sebou samým, k uvažování nad vlastní identitou. Je současná doba svědkem návratu tradičního realistického vyprávění? Kde je hranice mezi komerčností a uměleckostí? Co mají společného Vladimir Nabokov a Jasunari Kawabata?Nejen odpovědi na tyto otázky, ale i Sýkorovy svěží a originální výklady prózy Faulknera, Nabokova, Rushdieho, Fowlese či Pereca nabízí tato kniha, která si zaslouží pozornost literárních vědců, filozofů i šachistů (jimž je věnována analýza tématu šachu v moderní literatuře).
Vypredané
10,22 € 10,76 €