! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovenská poézia strana 64 z 70

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Anna (-90%)


Až príde tá chvíľa a na moje unavené oči bude padať už len prach vzdialených kostí napíšem ti poslednú i prvú ľúbostnú báseň Veď vízum do večnosti sa nedáva len tak každý deň Až príde tá chvíľa a všetky slová mojich blízkych sa zmenia na nečujný šepo t čo splynie so vzdialenou hudbou hviezd napíšem ti poslednú i prvú ľúbostnú báseň ... Zbierka básní Miroslava Bartoša.
Vypredané
0,79 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Príručný breviár lásky (-90%)


Originálna ručná umelecká knihárska práca, ktorá obsahuje krátke básne o láske z rôznych krajín sveta.
Vypredané
1,13 € 11,25 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Skameniem (-90%)


Skameniem je dvanásta zbierka poézie Stanislava Hábera, v ktorej nastoľuje novým spôsobom pohľady večne dobiedzajúcich tém u každého človeka. Je každý sám sebe Spasiteľom, alebo naopak, ten, čo hovorí o kruhoch svetla je v skutočnosti v tieni, len si to neuvedomuje? Máme všetci narodením uviazané šatky okolo očí, aby sme nevideli skutočné pravdy života? Hľadanie odpovedí je v skutočnosti väčším dobrodružstvom, ako iba suché konštatovania, či definície. Zároveň v zbierke Skameniem pokračuje Stanislav Háber v diskusii s najväčšou silou v živote ľudí a všetkých živých, ale aj neživých entít tvoriacich náš svet – s láskou.
Vypredané
0,43 € 4,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Neviditeľné krídla (-90%)


Zbierka poézie slovenského básnika z Rumunska Ondreja Štefanku (1949 – 2008), ktorú vydal Spolok slovenských spisovateľov (2015), je určená do edície Slovenský svet. Zahŕňa 43 melodických básní, ktoré sa vyznačujú vyšperkovanou obraznosťou, metaforami so skrytým zmyslom. Tematicky zachytáva autorove vnútorné pocity a situácie, ktoré sú rozpísané do poetických obrazov, a taká býva aj pointa, či naznačené východisko. Často do básní ústredne alebo z pozadia vstupuje láska, ako nevyhnutná súčasť žitia, a tiež vlastné korene, tradície a rodina zachytené prostredníctvom detailov, vôní, predmetov, či činností, ktoré pre autora predstavovali domov (vôňa sušených slivák, vôňa kuchyne, vydrhnutá dlážka...). Ďalšou frekventovanou témou je autorská tvorba prirovnaná napríklad k hlaholu zvona a básnikovo poslanie, prirovnané, napríklad, k tesaniu schodov. Po básnické obrazy Štefanko rád chodieval do prírody, často si vyberal motív stromu alebo scenérie rôznych ročných období, vhodne dokresľujúcich opisované nálady. Autor písal príjemným melodickým voľným veršom, ktorému sporé použitie rýmu dodáva ďalšiu pridanú hodnotu. Výber básní z rozsiahlejšej autorovej tvorby urobil slovenský básnik zo Srbska Víťazoslav Hronec.
Vypredané
0,40 € 3,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Frustraeón (-90%)


Peter Macsovszky 16. (asteroid) F: veľké udalosti bývajú predznamenávané svetelným úkazom či zjavením sa nebeského telesa na oblohe je to veľké zablysnutie, možno blesk sám, možno guľový blesk, každopádne úder, ktorý roztne každú vežu, každé útočisko fyzická katastrofa v širokom pláne univerzálnej evolúcie v našom diele chápme túto kapitolu ako blesk, ktorý sa objavuje na giorgioneho búrke rodí sa ten najskrytejší duchovný prelom kus rozhorúčeného kameňa, keď vrazí to toho inferna, ktoré produkuje generátor-degeón dávno sme nestratili slovka o ďalšom vývine nášho diela, teda o tom, či dodržiavalo predpísanú štruktúru, a o tom, aké podoby by malo nadobudnúť v neskoršom dielo sa triešti: trieštia sa vlastné pôvodné koncepcie, ktoré ho držali pokope: toto trieštenie nie je smutné, pretože nás vyvádza z afflictia, z doterajšej eklipsy: toto trieštenie prebieha rýchlo, všetkými smermi, naberá množstvo významov a ešte viac stráca, vlastne je to zrážka, impact, explózia, úlomkov sú miliardy len žiadnu paniku! nimiru prichádza a odchádza terajšie dráhy neos sú totiž dlhodobo nestabilné: buď sa musia skôr či neskôr zraziť s niektorou veľkou planétou, alebo im je súdené opustiť slnečnú sústavu tieto bantamové vlny sa pohybujú rýchlosťou niekoľko desiatok km/h a majú preto mimoriadne vysokú kinetickú energiu, ktorej uvoľnenie pri zrážke by spôsobilo explóziu na úrovni veľkého termonukleárneho arzenálu treba rátať s dlhodobými globálnymi klimatickými dôsledkami možnosť zrážky zeme s asteroidom je reálnou situáciou všeobecného ohrozenia pozemského života, teda aj tohto nášho diela, pritom zrážka s asteroidom väčším než zhruba 1 km by mala dlhodobé, navýsosť negatívne dôsledky kameň, ktorý dopadne, dopadol sem už mnohokrát a zažal hlbinný plameň, ktorým sa živíme prichádzame k prvej fáze červeného kameňa? ak znovu dopadne, predvedie nám svoje ludus pueorum: to, čo nájde na zemi, vyhodí do vzduchu, a to, čo objaví vo vzduchu, roztrúsi po zemi kameň, ktorý objavíme, zničí naše doterajšie poznatky, on sám však sa stane predmetom našej ďalšej práce
Vypredané
0,61 € 6,14 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lyrika - Ján Kostra (-90%)


Ján Kostra sa javí ako básnik dvoch zásadne odlišných, fakticky protichodných tvorivých tendencií – dvoch rozdielnych autorských postojov, takpovediac dvoch „lyrických tvárí“ – dvoch kvalitatívnych polôh vlastnej tvorby: jednak tej „majstrovskej“ a autentickej, ako aj onej politicky angažovanej, dobovému režimu poplatnej.
Vypredané
1,16 € 11,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Home Made Mutant Pitbull Report (-90%)


Po prvej časti sa k základnej zostave, ktorú tvoria Maroš Hečko, Marcel Buntaj a Martin Gašpar, pridal gitarista Maťko Zajko a Marián Čekovský. Druhá časť je oproti predchádzajúcej celá v slovenskom a českom jazyku a ten, kto dáva prednosť akustickej formácii pred elektronikou nájde na albume Pitbull Report 13 skladieb od renomovaných slovenských hudobníkov.
Vypredané
0,80 € 8,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Platforma (-90%)


Najevidentnejším posunom v poézii, ktorá sa konfrontovala nielen s vývojom osobnostného zrenia autora, so skúsenosťami vo vzťahu so svetom, ale aj s literárnou tradíciou, resp. fascináciou možnými interpretáciami sveta, je v novej Chmelovej zbierke istý odklon od poetiky paradoxu, koincidencie; dá sa povedať, že akoby na jej úkor narástla nostalgia, došlo k prehĺbeniu emocionálnych polôh, aké sa podistým usiluje vybalansovať v objektivizovaných konceptuálne ladených textoch či správach z aktuálneho sociálneho zázemia súčasníkov, pričom charakteristickou črtou v kontexte tvorby zostáva intertextualita, dialogické odvolávanie sa na tvorivé iniciatívy domácich i cudzích autorov. Nad Chmelovými textami sa vznáša všadeprítomný duch irónie, ktorý nedovoľuje zbaviť sa odstupu vo vzťahu ku skutočnosti, skutočnosti predmetov či myšlienok. Markantná zostáva spojitosť s estetikou dekonštrukcie, vo fragmentoch rozkúskovaného sveta sa tu ponúkajú rozmanité propozície a možnosti vo chvíľach náhleho, prekvapujúceho pochopenia, porozumenia, zjavenia doteraz ignorovaných súvislostí. Zbierka je ilustrovaná sklenenými obrazmi Pala Macha.
Vypredané
0,70 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mŕtvym rybám na dne nesvietia (-90%)


Autor sa vo svojej, už 5. zbierke básní, opäť dotýka nástojčivých otázok, ktoré súvisia s existenciou súčasného človeka, s jeho láskami – neláskami, vzťahmi – nevzťahmi, pričom vychádza z problémov ktoré prináša súčasná doba a ktoré človeka ovplyvňujú do takej miery, že priam hrozí deformácia jeho charakteru. Zároveň však pripomína, že nik, ani sám autor nie je imúnny voči vlastnej minulosti, ktorá nás raz všetkých dobehne a je iba na nás ako ju každý prijme a postaví sa jej v danej prítomnosti. Skratkou vo svojej poézii sa snaží ukázať svoj vlastný pohľad na riešenie problémov a samozrejme, aj hľadať východiská.
Vypredané
1,00 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jesenné mesto (-90%)


Autor predstavuje čitateľom zbierku osobnej lyriky. Tradičné témy ako láska, sklamanie, sebareflexia sceľuje spoločný podkladový motív – fenomén mesta, prírody a prírodných živlov charakteristických pre melancholické časti roka. Akoby odrážali autorove vnútro, ktoré je do istej miery poznačené nostalgiou až smútkom. Akoby nepatril do súčasného sveta, ktorý ho niekedy zraňuje a ktorému nie vždy rozumie. Hľadá sám seba, hľadá spolupútnikov, s ktorými by sa stretol na rovnakej vlnovej dĺžke. Nevyhýba sa však ani motívom, ktoré sú v slovenskej poézii zriedkavé alebo dokonca tabuizované (násilie, vojna, fantazy, škodoradostná irónia). Autorov pohľad na mnohé stránky života je nekonvenčný a originálny, básnická forma je zväčša voľná a mnohé, najmä kratšie útvary, pôsobia ako myšlienkovo obsažné aforizmy.
Vypredané
0,49 € 4,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Individualizovaná literatúra (-90%)


Kniha literárneho vedca a vysokoškolského pedagóga Jaroslava Šranka Individualizovaná literatúra sa zameriava na básnickú tvorbu tých slovenských autoriek a autorov, ktorí vstupovali do našej poézie od roku 1985 a v súčasnosti sú jej dôležitými reprezentantmi. Výklad zaznamenáva aj premeny literárnej situácie krátko pred pádom komunistického režimu a najmä v období od roku 1989 po dnešok. Ale ťažiskom monografie je podrobná a zároveň prístupná charakteristika, interpretácia i hodnotenie tvorby takmer 50 poetiek a básnikov publikovanej knižne v rokoch 1985 – 2010. Sú medzi nimi J. Urban, I. Kolenič, K. Chmel, Ľ. Bendzák, E. Lukáčová, E. J. Groch, R. Jurolek, P. Macsovszky, N. Ružičková a mnohí iní. Jednotlivé autorské portréty sú usporiadané podľa tendencií, ktoré sa dajú v našej súčasnej poézii identifikovať, takže kniha môže slúžiť ako príručka pre študentov a učiteľov slovenskej literatúry. Takúto bohatú a prehľadnú sumu informácií o danej problematike dostáva čitateľ k dispozícii po prvý raz.
Vypredané
0,90 € 9,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Triezviem (-90%)


Básnická zbierka prináša milovníkom poézie Nymfy, V Európe s pohárom vína, Tak trochu v Oriente a Nostalgické spomienky. Autor sa zdôveruje čitateľovi, akú významnú a nenahraditeľnú rolu v jeho živote zohráva nežné pohlavie, žena. Žena múza, žena manželka, žena opora, žena nedobytná, žena zvodkyňa... Básne čitateľa prevedú krajinami Francúzsko, Anglicko, Taliansko... Autor preskúma zákutia európskych metropol a venuje sa súčasným problémom spoločnosti, ktoré nás nenechajú chladnými. Strach, úzkosť, pocit vyvolaný očakávaním niečoho nebezpečného, zlého, ktorý je čoraz častejšie citeľný, však v jeho básňach premôže láska a vrelá náklonnosť k mestu: „Teroristi ma preto nemôžu zastrašiť, od návštevy sladkého Paríža odradiť. Zas sem prídem napriek ich bombám, pešo prejdem nejeden bulvár, navštívim všetky tie krásne miesta, nad Parížom sa nedrží pieta!“ Zoznámite sa s nenútenou úprimnou spoveďou manžela i otca...
Vypredané
0,39 € 3,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čas hmatu (-90%)


Ireney Baláž, básnik, publicista, recenzent, esejista a organizátor literárneho života, začal publikovať na začiatku 90-tych rokov v literárnych časopisoch. Debutoval útlou zbierkou intímne ladenej poézie Fresky (1996), po nej vydal zbierky básní Anatómia smädu (2000) a Prierez tmou (2004). Vo filozoficky, ale aj impresívne ladených básňach hľadá cez neopakovateľnosť okamihu zmysel ľudskej existencie, úlohu lásky a viery. Meditatívnym hlasom z básnického ústrania bez bombastických fráz podáva správu o živote dnešného premýšľajúceho človeka, o jeho hľadaniach, nachádzaniach, radostiach aj sklamaniach. Jeho básne sa prezentujú aj v rámci literárnych festivalov či autorských čítaní a preložili ich do ôsmich jazykov. Na margo Času hmatu Igor Hochel napísal: „Zbierka je skutočne zaujímavá, ponúka originálne videnie sveta v mikrosvete jednotlivca. Je lyrickou reflexiou o univerzálnych otázkach bytia, ktoré jednotlivca i ľudské spoločenstvo presahujú a zrejme ho nikdy neprestanú znepokojovať...“.
Vypredané
0,69 € 6,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sólo pre 9 hlasov (-90%)


V tejto knižke debutuje deväť (v tejto chvíli ešte) predovšetkým neznámych básnikov a poetiek. Viacerí vzbudzujú nádej, že to nebudú iba chvíľkoví návštevníci v krajine poézie, ktorá, našťastie, nezaniká a obrodzuje sa každým talentom, ktorý prichádza na literárnu scénu. Dnes sú ešte zoradení na rovnakej štartovnej čiare. Nachádzajú sa v štádiu prvotného hľadania sa a hľadania zmyslu toho hľadania. Sú presne tam, kde majú byť básnici v ich veku. Zisťujú rimbaudovské – ja je niekto iný. Sympatické na nich je, že nepodľahli (aspoň sa snažia nepodľahnúť) trendu snobskej a intelektuálsky tváriacej sa poézie, ktorá žije uzavretá v začarovanom kruhu svojich vykladačov na piesku nečitateľných časopisov. A ešte sympatickejšie sa mi zdá, že u viacerých pozorujem návrat k bohatej obraznosti, pretože obraznosť je šťavou poézie, ona vytvára jej krásu, pôsobivosť a jedinečnosť... Kamil Peteraj
Vypredané
0,69 € 6,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Trezor srdca (-90%)


„Ktosi mi dovolil bratať sa s duchovnom, aby som svetlo zrela, kde nič nezrú mnohí, aby som piesňou znela, skladala z veršov slohy...“ vyznáva sa z náklonnosti k poézii a tvorbe sama autorka Anna Vodičková. Jej debutová básnická zbierka TREZOR SRDCA je výberom celoživotného diela a plná emotívnych, nádhernými metaforami ladených obrazov, v ktorých približuje radostné, boľavé i krásne vnímanie života okolo nej i v nej samej. Pretože vždy žila život v obrazoch mysle ako človek, ktorý nie je sýty len z chleba, ale stoluje spoločne s duchom Boha a počíta s ním svoje dni – temné i slnečné. Autorka prenecháva knihu svojich básní čitateľovi s vierou, že ju prečíta rozumom i srdcom.
Vypredané
0,50 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pocity (-90%)


Napriek rôznym pocitom, ktoré sa nesú časom, v našej mysli nech zostane láska. To je motto druhej básnickej zbierky Jozefa Kolibeckého, autora zo Senice. I zbierka POCITY rovnako ako prvá zbierka Dotyky lásky je plná poetických okamihov a zmyslového dráždenia, ale najmä intímnych pocitov, myšlienok či nálad autora voči láske, žene, ľuďom, svetu a udalostiam obklopujúcim nejedného z nás.
Vypredané
0,30 € 3,00 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je venovaná básnickému umeniu v slovenskom jazyku a ponúka vám unikátnu príležitosť objaviť bohatstvo a rozmanitosť slovenskej literatúry. Nájdete tu básnické diela od slávnych klasikov až po súčasných autorov, ktoré vás prenesú do sveta krásy, vášne a hlbokých emócií slovenského jazyka.

Táto kategória ponúka básnické diela od slávnych klasikov, ako Ján Smrek, Ivan Krasko, Janko Kráľ, a ďalších, až po súčasných autorov, ktorí oslovujú modernú generáciu. Nájdete tu básne plné nádeje, lásky, smútku, pýchy, odrazu a hĺbky ľudskej duše.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na básnické zbierky rôznych štýlov a tematiky, od lyrických básní o prírode a láske k Slovensku, cez introspektívne diela o existenciálnych otázkach a ľudských citoch, až po spoločensky angažované básne, ktoré reflektujú súčasnú realitu.

Naše knihy slovenskej poézie vám umožnia objaviť bohatstvo jazyka, krásu básnického umenia a hlbšie porozumieť slovenskej kultúre. Bez ohľadu na vaše literárne preferencie, nájdete tu básne, ktoré vás oslovia a potešia.