Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 293 z 310

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Někdo je v domě


V pořadí čtvrtá kniha (a druhá básnická sbírka) "rebelky s dobrými důvody pro vzpouru" Natálie Kocábové jistě nezklame žádného z mnoha fanoušků této významné mladé autorky. Její texty v žádném případě nejsou pouhou reflexí prožitého či prožívaného. Autorčina citlivost, všímavost a potřeba hledání (boha, pravdy, smyslu života) dodává všem jejím dílům nezbytný přesah a přináší především poselství o tom, že je třeba jakýmkoli způsobem čelit pocitu marnosti a bezvýchodnosti.
Vypredané
0,33 € 6,53 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Identity


Autorka vkladá výrazovo i obsahovo hutné kamienky do mozaiky individuálnych a kolektívnych identít. V každom z nich poeticky úsporne poukazuje na to, na čo spoločenské vedy potrebujú nepomerne viac slov: na rozmanitosť a protirečivosť identity ako jednej z kľúčových otázok doby.
Vypredané
0,23 € 4,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hovorme


"Každý z nás chodí akýmsi blahoprianím k narodeninám, ktoré by tak rád odovzdal - s osobným prejavom radosti, tvorivosti alebo života... Z rôznych dôvodov ho ale častokrát po celý (náš) čas nosíme ukryté kdesi hlboko pod košeľou (citované z "Carpe diem", A. Cohen)."
Vypredané
0,21 € 4,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Poď ďalej a povedz


Básnická symfónia mladého tvorcu. literáta. šéfredaktora magazínu Dotyky. prezráda literárny cit. zmysel pre triezve vrstvenie rýmov. čitateľne zašifrovaných myšlienok a lyrických skratiek. Hlavným námetom i adresátom básnikového brnkania na struny nadrealizmu je ona – nepomenovaná. nežná i zavše nečakane krutá bytosť. ktorá prebúdza city. vášne i úzkosť. harmóniu i napätie.. . .
Vypredané
0,26 € 5,25 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ulice Darling ve 20.17


Protagonista této detektivky ve stylu chandlerovské drsné školy je `zasloužilý` alkoholik a vysloužilý novinář, specializovaný na černou kroniku. Když z neznámých příčin exploduje jeho dům a on jen o vlásek unikne smrti, začne pátrat po osudech a životech obětí i po příčině neštěstí. Skládáním mozaiky lidských příběhů jeho čtvrti, většinou zoufale navzájem podobných chudobou, omrzelostí, bezvýchodností a závislostí na drogách všeho druhu, se snaží sám sebe zachránit od nového pádu do propasti alkoholu.
Vypredané
0,37 € 7,47 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Souznička


Silný, až románový příběh – v tomto případě reflektující tragické události následující po 21. srpnu 1968. V Mladé frontě dosud vyšly tři Kotrlého básnické knihy: Klamorna (2003), Pozadek (2004) a Bludice (2005). Souznička je se zmíněnými předchozími texty spjata opět především formou „prózy v poezii“. Nechybí ani výrazná milostná linie.
Vypredané
0,37 € 7,47 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zapáračky


Potlesk je pre každého umelca mannou nebeskou, to však ešte neznamená, že by mal pracovať iba za pánbohzaplať. Hviezdne maniere mávajú aj obyčajní smrteľníci, lenže u nich sa to nazýva psychopatická deformácia.“
Vypredané
0,13 € 2,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Boží milost, toť životní radost


Další básničková knížka známého autora.
Vypredané
0,28 € 5,64 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha O sedmi rýmech s tužkou v puse a rydlem v pěsti


Básně Davida Vávry s ilustracemi Honzy Volfa.
Vypredané
0,28 € 5,64 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jasná mysl


Básničky Honzy Volfy.
Vypredané
0,34 € 6,83 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Den bude dlouhý


V druhé polovině 60. let se na pódiích českých klubů, ale i při hraní pod širým nebem, začali objevovat zpěváci s kytarou, jejichž výpověď o světě byla obsažena zejména v jejich vlastních textech. Tito písničkáři se stali pro tisíce posluchačů nejen nositeli autentické generační výpovědi, ale i zprostředkovateli vztahu k živému básnickému slovu. Lidé si pořizovali nahrávky jejich písní a učili se je zpívat. Antologie Den bude dlouhý, obsahující texty dvaceti devíti autorů, ukazuje, že česká zpívaná poezie je ve svém celku neodmyslitelnou součástí české literatury. Zastoupeni jsou D. Andrtová-Voňková, Z. Benýšek, J. Burian, J. Dědeček, P. Dobeš, J. Hutka, O. Janota, S. Janoušek, P. Kalandra, S. Karásek, V. Koubek, K. Kryl, P. Lutka, V. Merta, Z. Michnová, B. Mikolášek, Z. Navarová, J. J. Neduha, J. Noha, J. Nohavica, J. Nos, O. Petr, K. Plíhal, Z. Růžová, M. Skalický, P. Skoumal, K. Soukup, V. Třešňák, V. Veit, K. Vepřek, J. Zych.
Vypredané
0,61 € 12,24 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čarovnica - The Wood Shaman


Dvojjazyčná kniha plná drevených srdiečok a veršov, určené nielen slovenskému čitateľovi ,ale aj ako milý pozdrav za hranice našej vlasti.Prekrásne drevené srdiečka, vyrezávané ženskou rukou a doplnené jednoduchými veršíkmi, plnými lásky k rodnej zemi,,Slovensku. Čitateľ tu nájde srdiečka o láske po ktorej túži každá živá bytosť,,, o anjeloch, ktorých všetci potrebujeme,,a v neposlednej miere srdiečka pod názvom Srdce Slovenska, kde autorka milou formou znázornila, aké je Slovensko čarokrásne rozprávkové.Dielo vám prináša pokoj a kúsok snenia,,tak prepotrebného v tomto živote. Prvotina Miriam Bajkai,,ktorá sa prezentuje ako insitná rezbárka a autorka veršíkov, ktoré tvorí priamo k jednotlivým dreveným srdiečkam. Každé jedno má svoj príbeh,,zo života,,a aby sa mohol odkaz ,,"Pozdrav zo Slovenska" niesť aj za hranice,,verše sú preložené do anglického jazyka.
Vypredané
1,07 € 21,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Neviditelná


Čtvrtou, zatím poslední, autorovou básnickou sbírkou, o neopakovatelnosti všeho kolem nás, o zázracích, které ani nevidíme, neslyšíme, nevnímáme, necítíme. O tom, co všechno je možné vidět, slyšet, sdílet, jen tak pozorovat. O Neviditelné síle, která je v každém z nás ukrytá. Fotografie Aleš Deutsch, doslov akadem. sochař Milan Martiník.
Vypredané
0,45 € 9,02 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha PUSTE A OAZY


Autorka sa doposiaľ venovala próze, literárnej vede a prekladom z nemeckého jazyka. V spomínaných oblastiach patrí medzi najvýznamnejšie slovenské osobnosti. Básnická zbierka je prvotinou, ale zároveň knihou poézie vyspelej a vyzretej autorky. Básne sú vlastne autorským výberom poézie písanej od sedemdesiatych rokov. Ako ilustrácie sme použili diela Jozefa Jankoviča z konca päťdesiatych rokov.
Vypredané
0,23 € 4,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vesmír zvoní hvězdami


Autorka překladů Shakespearových Sonetů a básní Paula Verlaina přichází se svojí sbírkou básní, které jsou v této publikaci současně přeloženy Jaroslavem Krolupperem i do esperanra.
Vypredané
0,23 € 4,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dokonalá modrá /A tökéletes kék


Dokonalá modrá /A t?kéletes kék - básnická zbierka Judity Kaššovicovej, autorky známeho triptychu Šamorínske verše / Somorjai versek (vyšiel dvojjazyčne s maďarským prekladom a zhudobnenou poéziou v štýle world music v rokoch 2005-2008).
Vypredané
0,40 € 8,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čo vidím srdcom


Na jar roku 2010 začalo do tmy môjho života prenikať svetlo Pána Ježiša Krista. Prenikalo vždy, aleja som si ho v svojej sebestačnosti nevšímala, až kým ma životné skúšky dostatočne nepokorili, aby som mohla vnímať Boží hlas, ktorý ma mocne volal k sebe, a ja som počula a odpovedala. Uverila som, že máme nebeského Otca, ktorý poslal svojho Syna na svet, aby nás vykúpil z moci hriechu. Pán Ježiš ma vytiahol z tmy ateistických a evolucionistických bludov do svojho předivného svetla lásky a pravdy. Velmi si želám, aby sa Božie svetlo šírilo do ľudských sŕdc aj prostredníctvom básní v tejto knihe, písaných z hlbokej vďaky a na Božiu chválu. Ale nech sa šíri predovšetkým prostredníctvom Božieho Slova, Biblie, ktorú napísali ľudia inšpirovaní Duchom Svätým, a v ktorej Boh posiela hriešnemu, padlému ľudstvu najväčšie posolstvo lásky aj podmienky záchrany.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zmyselné nežnosti


Katarína Demeterová vťahuje čitateľov do básní plných ľúbostného citu. Čítanie plné emócií a spoznávania vnútorného ja. Presvedčivé slová o tom, že poézia a láska sú úzko späté. Autorka chce primäť čitateľa k tomu, aby počúvali srdce. Básne z knihy Zmyselné nežnosti sprevádzajú čitateľa jedným ľúbostným príbehom od prvých iskričiek zamilovania, cez plnohodnotný hlboký citový vzťah až po vytriezvenie a rozčarovanie z chladnúcej lásky.
Vypredané
0,20 € 4,00 €

dostupné aj ako:


Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.