Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Lacná kniha Vražda v márnici a iné poviedky (-90%)


Ján Lenčo (23.10.1933 Žilina). Prozaik literárny kritik autor kníh pre deti a mládež literatúry sci-fi esejista publicista. Vyštudoval slovenský jazyk a históriu na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Pôsobil ako redaktor vydavateľstva Slovenský spisovateľ v Bratislave stredoškolský profesor redaktor denníka Pravda vedúci kina pracovník Slovenskej knihy. V súčasnosti na dôchodku pôsobí ako funkcionár Spolku slovenských spisovateľov kultúrny organizátor a dopisovateľ. Je autorom viacerých významných spoločenských románov (Rozpamätávanie 1978 Roky v kine Úsmev 1987) historických románov (Egypťanka Nitokris 1972 Kleopatrin milenec 1980 Odyseus bronz a krv 1982 Žena medzi kráľmi 1985) zbierok kratších próz a noviel (Nepokoj v minútach 1968 Ďaleká a blízka 1968 Pomsta zo záhrobia 1971 Hviezdne okamihy 1974) kníh pre deti (Čarodejník z Atém Zlaté rúno obe 1978) poviedok žánru sci-fi (Socha z Venuše 1988) viacerých zbierok krátkych prozaických útvarov o meniacich sa sociálnych vzťahoch v spoločnosti (Pravidlá a výnimky 1990 Čarovná Lucia Svetlo Lucia Luckine krídla 2002 najnovšie Hriech v Turecku 2004).
Vypredané
0,53 € 5,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hovorme


"Každý z nás chodí akýmsi blahoprianím k narodeninám, ktoré by tak rád odovzdal - s osobným prejavom radosti, tvorivosti alebo života... Z rôznych dôvodov ho ale častokrát po celý (náš) čas nosíme ukryté kdesi hlboko pod košeľou (citované z "Carpe diem", A. Cohen)."
Vypredané
0,21 € 4,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zapáračky


Potlesk je pre každého umelca mannou nebeskou, to však ešte neznamená, že by mal pracovať iba za pánbohzaplať. Hviezdne maniere mávajú aj obyčajní smrteľníci, lenže u nich sa to nazýva psychopatická deformácia.“
Vypredané
0,13 € 2,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krehkosti


Desiata básnická zbierka T. Križku je iná ako všetky jeho predošlé opusy a predsa nie je v kontraste s nimi. V takmer dvoch stovkách básní sa autor vracia k nikdy nedopovedanému tajomstvu lásky, ktoré takým originálnym spôsobom podčiarkol už básnicko u zbierkou Bozk slzou. No kniha Krehkosti sa nevyčerpáva vzťahom k žene. Je to predovšetkým kniha o hľadaní a nachádzaní "alter ego", autorovho druhého ja. T. Križka, ktorý pred časom preložil Sonety Orfeovi Rainera Mariu Rilkeho, sa stotožnil s Rilk eho predstavou, že básnici sú metamorfózou Orfea. Ako naznačuje v kľúčovej básni Brat či sestra, nehľadá ani tak ženský ideál krásy, ako práve božskú podobu duchovnej nádhery, ktorá si v každom pokolení nájde svoje ústa. Básnik týmito veršami vlastne pozýva krásu, aby si vybrala novú podobu, nové stelesnenie, nové vtelenie do niekoho, kto bude nádejou kontinuity a trvácnosti vrcholného spevu. Krehkosti sú vlastne modlitbou zrelého básnika za bás nictvo inkarnované do novej generácie, ktorú symbolizuje Katarína Džunková, víťazka mnohých literárnych súťaží.
Vypredané
0,50 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Matora


Dlho nezvestná romantická básnická skladba slovenského dejateľa sa po mnohých rokoch od napísania dostáva prvý raz na pulty kníhkupectiev. V depozite Matice slovenskej ju objavil a edične upravil Pavol Vongrej. Doslov Peter Zajac. Ilustrácie Marián Meško.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Wound is the Origin of Wonder


I can’t undo all I have done to myself, what I have let an appetite for love do to me. I have wanted all the world, its beauties and its injuries; some days, I think that is punishment enough. Wound is the Origin of Wonder introduces UK readers to the work of a rapidly rising star in American poetry. Maya C. Popa is a naturally gifted poet, lucidly engaged with the most profound questions we face in our collective responsibilities and our relations with each other. She writes with love and wonder of a world poised at a perilous moment: “My children, will they exist by the time / it’s irreversible?” she asks. “Will they live / astonished at the thought of ice / not pulled from the mouth of a machine?” Popa takes seriously the poet’s duty to pay attention, to seek what Seamus Heaney called “the images... adequate to our predicament”. To read her poems is to pause again and again at the precision of imagery, breadth of ideas, and the warmth and generousness of her lyric voice.
U dodávateľa
15,15 € 15,95 €

Obrazy, Texty, Sentencie 3 - Bosá v priesvitných šatách


Verše v obrazoch Jedinečné spojenie krásy obrazu a slova. Verše Kamila Peteraja na ilustráciách Martina Augustína. Dielo je výsledkom spolupráce autorského tandemu - renomovaného poéta Kamila Peteraja a uznávaného výtvarníka Martina Augustína. Kamil Peteraj najprv rukou napísal úryvky básní na nepopísané vzácne japonské papiere a výtvarník Martin Augustín k nim dokomponoval obrazy. Vzniklo tak unikátne umelecké dielo, ktoré predstavuje dva zážitky v jednom: radosť a potešenie z krásnych slov na vizuálne nádhernom, originálnom pozadí. Špeciálna limitovaná ponuka Jedinečná limitovaná edícia vychádza v celkovom náklade 450 ks. K dispozícii sú 3 rôzne dvojice originálnych signovaných grafických listov, každá dvojica v náklade 150 ks. Jednotlivé grafické listy majú rozmery 49 x 69 cm a sú vytlačené najmodernejšou technológiou na špeciálnom papieri. Bonus - brožúra s rozšíreným dielom Ku každej dvojici grafických listov je pripojená knižka s názvom Bosá v priesvitných šatách s rozsahom 40 strán, ktorá obsahuje osemnásť ilustrácií Martina Augustína a prepisov básní Kamila Peteraja. Dvojica autorov pripojila aj doslov. Súborné dielo v reprezentatívnych doskách Grafické listy a kniha sú uložené v špeciálnych doskách so zlatou razbou a stužkami na zviazanie. Do rúk sa vám tak dostane dielo s vysokou umeleckou hodnotou v reprezentatívnom vyhotovení.
Vypredané
189,05 € 199,00 €

Obrazy, Texty, Sentencie 1 - Bosá v priesvitných šatách


Jedinečné spojenie krásy obrazu a slova. Verše Kamila Peteraja na ilustráciách Martina Augustína. Dielo je výsledkom spolupráce autorského tandemu - renomovaného poéta Kamila Peteraja a uznávaného výtvarníka Martina Augustína. Kamil Peteraj najprv rukou napísal úryvky básní na nepopísané vzácne japonské papiere a výtvarník Martin Augustín k nim dokomponoval obrazy. Vzniklo tak unikátne umelecké dielo, ktoré predstavuje dva zážitky v jednom: radosť a potešenie z krásnych slov na vizuálne nádhernom, originálnom pozadí. Špeciálna limitovaná ponuka Jedinečná limitovaná edícia vychádza v celkovom náklade 450 ks. K dispozícii sú 3 rôzne dvojice originálnych signovaných grafických listov, každá dvojica v náklade 150 ks. Jednotlivé grafické listy majú rozmery 49 x 69 cm a sú vytlačené najmodernejšou technológiou na špeciálnom papieri. Bonus - brožúra s rozšíreným dielom Ku každej dvojici grafických listov je pripojená knižka s názvom Bosá v priesvitných šatách s rozsahom 40 strán, ktorá obsahuje osemnásť ilustrácií Martina Augustína a prepisov básní Kamila Peteraja. Dvojica autorov pripojila aj doslov. Súborné dielo v reprezentatívnych doskách Grafické listy a kniha sú uložené v špeciálnych doskách so zlatou razbou a stužkami na zviazanie. Do rúk sa vám tak dostane dielo s vysokou umeleckou hodnotou v reprezentatívnom vyhotovení.
Vypredané
189,05 € 199,00 €

Slnečnice


Kniha obsahuje dve poviedky. Dej prvej z nich, nazvanej Slnečnice, sa odohráva z väčšej časti na záhadnom slnečnicovom poli, uprostred ktorého je uväznená osamelá dievčina, ktorá so žltými kvetmi prežíva viac ako milostný vzťah, hlbší a dôležitejší, ako s jej priateľom, ktorý zahynul pri autonehode, ako aj s nevyspytateľným mladíkom, ktorý sa v jej živote objaví celkom náhodou. Druhá poviedka, Vyhláška o človeku, sa zaoberá reálnym problémom v utopistickej spoločnosti, smerujúcej k zániku. Ľudia sa totiž rozdelili na dva tábory, obyčajných ľudí a takzvaných humanoidov, ktorí majú zopár uší, očí, alebo končatín navyše. Hlavný hrdina sa pokúša rozprávať príbeh tak rozsiahly, že v ňom pláva ako kvapka slanej vody v mori. No aj v dejinách vždy existoval jedinec, ktorý dokázal ovyplyvniť ľudí, teda v našom prípade humanoidov, okolo seba a strhnúť obrovskú vlnu, ktorá zmení svet. Alebo je na to až príliš zbabelý?
Vypredané
5,33 € 5,61 €

Lacná kniha Not waiting for miracles (-90%)


The first anthology of its kind offers the English reader one of many possible perspectives on the contemporary Slovak poetry scene. Through specific texts it endeavors to trace that line in modern Slovak poetry which could also be of interest to the foreign reader, but which at the same time would remain universally human and specifically Slovak.
Na sklade 1Ks
1,16 € 11,58 €

dostupné aj ako:

Habaj Michal


Vypredané
2,77 € 2,92 €

Boje Čiernohorcov a túžby Slovákov /1839-1914/


Práca o prekladoch ideovo výraznej básne Nikolu I. Petrovia Njegoša, ktorá je označovaná ako čiernohorská hymna, vyžaduje, aby sme venovali zvýšenú pozornosť spoločenským, ideovým a politickým aspektom vo vysielajúcom i prijímajúcom prostredí.
Vypredané
6,94 € 7,30 €

Táto kategória je venovaná básnickému umeniu v slovenskom jazyku a ponúka vám unikátnu príležitosť objaviť bohatstvo a rozmanitosť slovenskej literatúry. Nájdete tu básnické diela od slávnych klasikov až po súčasných autorov, ktoré vás prenesú do sveta krásy, vášne a hlbokých emócií slovenského jazyka.

Táto kategória ponúka básnické diela od slávnych klasikov, ako Ján Smrek, Ivan Krasko, Janko Kráľ, a ďalších, až po súčasných autorov, ktorí oslovujú modernú generáciu. Nájdete tu básne plné nádeje, lásky, smútku, pýchy, odrazu a hĺbky ľudskej duše.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na básnické zbierky rôznych štýlov a tematiky, od lyrických básní o prírode a láske k Slovensku, cez introspektívne diela o existenciálnych otázkach a ľudských citoch, až po spoločensky angažované básne, ktoré reflektujú súčasnú realitu.

Naše knihy slovenskej poézie vám umožnia objaviť bohatstvo jazyka, krásu básnického umenia a hlbšie porozumieť slovenskej kultúre. Bez ohľadu na vaše literárne preferencie, nájdete tu básne, ktoré vás oslovia a potešia.