! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Lacná kniha Měsíc


Co jsou měsíční moře? Jak vzniká příliv a odliv? Proč ze Země vidíme stále tutéž polokouli Měsíce? Na tyto a mnohé další otázky odpovídají profesor Dr. Erich Übelacker, dlouholetý ředitel Planetária v Hamburku, a astrofyzik Bc. Pavel Gabzdyl z planetária Mikuláše Koperníka v Brně. Názorné ilustrace přibližují vzájemné působení Slunce, Měsíce a Země. Své místo zde mají i cesty na Měsíc v rámci programu Apollo, které představují vrchol historie letů do vesmíru. Stranou nezůstává ani otázka, zda budeme moci jednou bydlet na Měsíci. Kniha poutavým způsobem dokládá, že Měsíc a jeho vliv na Zemi a člověka ještě rozhodně nejsou úplně probádány. i v budoucnu zůstane cílem posádek kosmických lodí.
Vypredané
0,44 € 8,88 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jak jsem přišel na svět


Jak vlastně přicházejí děti na svět? Co se celých těch dlouhých devět měsíců děje u maminky v bříšku? Jak se rozhodne, jestli bude miminko chlapeček nebo holčička? A jak víme, kdy nastane ten správný čas, aby se děťátko narodilo? Tato knížka vypráví o cestě na svět – o cestě, kterou prošly všechny děti, ale žádné z nich se na ni nepamatuje… Teď si o tom dobrodružství děti mohou přečíst a všechno se dozvědět znovu, a to od úplného začátku! Je to příběh tak poutavý, že je napínavější než většina pohádek.
Vypredané
0,51 € 10,29 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Co v učebnicích nebývá 1


Jak žili čeští panovníci, knížata a králové, kteří vládli v naší zemi do roku 1526? Jací to byli lidé? Jaký vedli život? Podle čeho se rozhodovali, kdo vedl jejich kroky?
Vypredané
0,54 € 10,87 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Věda a technika v datech


Výpravná encyklopedie přehledně seznamuje s největšími objevy a vynálezy 20. století. V chronologickém přehledu tak má čtenář možnost sledovat překotný vývoj techniky a v krátkých statích snadno pochopit, jaký byl princip nových vynálezů a jak ovliv nily společnost i další vědecký pokrok. Text provází množství unikátních fotografií.
Vypredané
0,86 € 17,29 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ekologie


Věda a příroda v sobě skrývají spoustu zajímavostí a tajemství, které se vám pokusí poodhalit naše nová miniedice knih pro mládež Věda&Technika. Nejzajímavější témata, nejpoutavější fotografie a srozumitelný, populárně psaný text, jsou společným jmenovatelem všech knih z naší nové řady. Astronomie, archeologie, ekologie i genetika jsou určeny všem, kdo chtějí něco nového poznat a vydat se za dobrodružstvím, které věda skýtá každému badateli. Poznáte, jak ekologové studují rostlinné a živoč išné druhy pozorováním, měřením a zaznamenáváním v jejich přirozeném prostředí. Zjistíte, jak globální oteplování ovlivňuje životní prostředí. Jaké změny v rozmanitosti druhů v přírodě může oteplování vyvolat. Dozvíte se, proč některá zvířata žijí v ledových podmínkách Antarktidy, zatímco jiným se dobře daří v tropických pralesech. Podíváte se na různé ekosystémy. Objevíte důležitost rostlin pro naši planetu
Vypredané
0,21 € 4,21 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Příšerně velká kniha kvízů


Dokázali byste doběhnout chemika nebo zaskočit biologa? V Příšerně velké knize kvizů najdete stovky chytáků, kterými můžete zkoušet kamarády, ztrpčovat život rodině a mučit učitele. Zjistěte si pár děsivých věcí, které opravdu potřebujete vědět, například kdo snědl v polívce vlastní babičku, jestli dinosaurům páchlo z tlamy, kdo používal místo očí nakládané cibule nebo jak se chodí na záchod ve vesmíru. Tahle skvělá kniha je plná úžasných pokusů, fantastických faktů a neuvěřitelných odpovědí, které se vám vždycky hodí. Určitě vám zavaří mozek! Věda nikdy nebyla tak děsivá!
Vypredané
0,52 € 10,42 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Človek - jeho kultúra a veda


Výber z pozostalosti II: Druhá kniha výberu z pozostalosti Š. Murína rozširuje paletu jeho náhľadov na dimenzie človeka o aspekty kulturologické, literárne a prírodovedné. Najmä v prvých dvoch častiach autor vyslovuje uvážlivé, v súčasnej publicistickej klíme priam odvážne tvrdenie, pričom, žiaľ, najmä pri kritických konštatovaniach vyslovené myšlienky potvrdzuje tvrdosť súčasného života, v poslednom roku neobyčajne sa dramatizujúceho, narúšajúceho mnohé ilúzie posledného skorodvadsaťročia. Znovu sa potvrdilo, že talent spojený s obrovskou ľudskou skúsenosťou zvyčajne dospieva k výstižným postrehom i záverom, aj keď vo svojom snažení neraz býva ojedinelý. Štúdie sú zoradené do troch častí: Kultúra ako identita, Literatúra ako fenomén a Čo je človek (alebo sondy do mikro- a makrosveta). V úvode tejto knihy literárny vedec prof. A. Červeňák napísal: Úvahy podobného typu prezrádzajú, že Štefan Murín cítil a vnímal umenie a literatúru nielen ako detektor dôb, ale aj ako citlivý fonendoskop, röntgen, mikroskop, skúmavku, ktoré odhaľovali človeka ako tajomstvo (Dostojevskij). Tento pohľad na človeka a literatúru podmienil vznik textov tretej časti... Murínové texty sú mimoriadne encyklopedické a syntetizujúce, poskytujú cenné informácie a inšpirujú na ďalšie hľadanie a odhaľovanie človeka ako tajomstvo.V tom je Murín unikátny aj aktuálny.
Vypredané
0,33 € 6,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ledový příběh v eskymáckém iglú


Tentokrát přivítají Sandru a Pata Eskymáci a jejich ledové pláně. Spolu s nimi poznáte, jak se lidé na severu chrání proti štiplavému mrazu, jak se živí a zda ještě dnes někdo umí postavit opravdové iglú.
Vypredané
0,33 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Co to je? Velká kniha malého školáka


Jaká je rychlost Země? Jak vznikají mraky? Atd.... V této knize děti naleznou mnoho odpovědí na své otázky.
Vypredané
0,35 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Savci-Velká ilustr.encyklopedie zvířat


Na téměř 200 stránkách vám naše encyklopedie představí savce celého světa. Bohatě ilustrovaná kniha vám slovem i obrazem nabídne více než 4 000 druhů zvířat. Ilustrace jsou tvořeny překrásnými litografiemi Richarda Orra a spolu s doprovodným textem předního zoologa je tato kniha jednou z nejkrásnějších encyklopedií pro děti i dospělé na toto téma.
Vypredané
1,00 € 19,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Co by měli kluci vědět o lásce


Kluci se v období dospívání - když aktivně vstupují do prvních vtahů s dívkami - nechtějí zesměšnit a chtějí rozumět tomu, jak se rozvíjí jejich vlastní sexualita, které tělesné jevy jsou normální, co vše s sebou sexuální život přináší, jak se mohou vyhnout případným možným nepříjemnostem. Odpovědí na jejich otázky jim může být tato živě a srozumitelně napsaná kniha, která nabízí řadu užitečných podnětů a rad a nevyhýbá se žádným otázkám, které by si mohli dospívající klást.
Vypredané
0,44 € 8,79 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Velká kniha kvízů


Jakou barvu má trikot cyklisty vedoucího klasifikaci závodu Tour de France? Které zvíře považují hinduisté za posvátné? Kdo napsal Knihu džunglí? Čím se zabývá UNICEF? Kdo objevil penicilín? Co je to Velké Magellanovo mračno? Kolik ramen má chobotnice? Za
Vypredané
1,06 € 21,10 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jak kočky předou?


Proč pláčeme? Jak probíhá spánek? O čem sní novorozeňata? Mají kočky pupíky? Jak silní jsou mravenci? Co způsobuje gravitaci? Jak vysoko sahá atmosféra? Proč jsou banány zahnuté?
Vypredané
0,47 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Svět špionáže


Vstupte do utajeného světa špionáže! Zjistěte, kdo to jsou špioni, co dělají a jak vypadají. V knize plné šokujících odhalení se dozvíte, jakými metodami a postupy jednotlivé země i světové organizace získávají informace, jaké neuvěřitelné množství druhů zbraní používají, i to, jak neomezené jsou jejich možnosti. Vše je doplněno odkazy na webové stránky s příslušnou tématikou.
Vypredané
0,57 € 11,33 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kam zmizol Pišta? Na mliečnu dráhu


Ak sa spoločne s kocúrom Pištom a jeho mačacími kamarátmi vypravíte do vesmíru, čaká na vás množstvo záhad, hier a hlavolamov. Hľadanie správnych riešení učí deti logicky a kombinačne myslieť a rozvíja ich pozornosť, postreh a tvorivé schopnosti. Jednotlivé úlohy sa sústreďujú predovšetkým na základné zručnosti, zamerané na rozvoj zmyslového vnímania, myslenia a reči - rozoznávanie farieb, precvičovanie jednoduchýh počtov, orientáciu v priestore, rozvíjanie slovnej zásoby alebo triedenie predmetov podľa rovnakých vlastností. Knižka je určená predovšetkým pre čitateľov od piatich do deviatich rokov; menšie deti budú potrebovať pomoc rodičov, staršie ju už môžu čítať a riešiť úlohy samé.
Vypredané
0,18 € 3,50 €

dostupné aj ako:

Najkrajšie príbehy o prírode


Precestujte svet s príbehmi o prírode na každý mesiac v roku Príroda nikdy nespí, neustále sa v nej niečo deje: v oblakoch sa tvoria kvapky dažďa, veverička si hľadá oriešky na zimu a v Antarktíde sa z vajíčka do zimy vykľuje malý tučniak. To všetko sa môže odohrávať v rôznych kútoch zeme súčasne. Každá kapitola tejto nádherne ilustrovanej knihy je usporiadaná podľa cyklu kalendárneho roka a obsahuje štyri príbehy na každý mesiac z inej časti sveta. Ilustruje tak nekonečnú krásu a rozmanitosť prírody na našej planéte. Čitateľom ukazuje, že zatiaľ čo niekde je horúce leto, inde môže byť mrazivá zima či obdobie dažďov. Na viac než 100 stranách sú vyrozprávané fascinujúce príbehy zvierat, rastlín a procesov, ktoré vysvetľujú, ako prebieha striedanie ročných období a učia deti spoznávať rôzne typy počasia a divokú prírodu. Z anglického originálu What Are You Doing Today, Mother Nature? (Quarto Publishing, London) preložila Lucia Halová.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Rastliny a huby v kocke


Rodinná encyklopédia vás pozýva na návštevu sveta rastlín a húb. Okrem množstva zaujímavých a užitočných informácií prináša aj úžasné počítačové ilustrácie, ktoré vám ukážu flóru našej planéty tak ako nikdy predtým! Prečítajte si, prečo sú rastliny a huby nevyhnutné pre život na zemi. Objavte najsmrteľnejšie, najsmradľavejšie a najzvláštnejšie kvety, plody a huby, ktoré poznáme. Zistite, ako dokážu huby zmeniť mravca na zombiu a prečo kvety zmijovca obrovského smrdia ako mŕtvola. Z anglického originálu preložila Ivana Svitková.
Predpredaj
23,66 € 24,90 €

Autá a všetko s kolesami


Autá a všetko s kolesami
Predpredaj
12,26 € 12,90 €

Môj prvý ilustrovaný sprievodca prírodou


Objavuj krásy prírody a spoznaj jej tajomné zákutia V prírode prebieha mnoho jednoduchých aj neuveriteľne zložitých procesov – veľký strom vyrastie z maličkého semienka, dážď na oblohe strieda dúha a obyčajná húsenica sa po čase zmení na nádherného motýľa. V tejto krásne ilustrovanej knihe nazriete do zákutí sveta okolo nás: do záhrady za domom, vysokohorských oblastí, lesov aj na morské pobrežia. Zoznámite sa so živočíchmi a rastlinami, pre ktoré sú domovom a zistíte, čo všetko sa v prírode odohráva. Pre deti od 5 rokov. Z anglického originálu preložil Matúš Hyžný.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

V knižnej kategórii encyklopédií pre deti a mládež nájdete nekonečné množstvo poznatkov a objavovania, ktoré posilnia zvedavosť detí a podnietia ich záujem o svet okolo nich.

Naša zbierka encyklopédií pre deti a mládež je plná farebných stránok a fascinujúcich faktov, ktoré príťažlivým spôsobom oživujú vzdelávanie. Tieto knihy sú navrhnuté tak, aby oslovili rôzne vekové skupiny a prispeli k rozvoju poznatkov, schopností a záujmov detí.

S pomocou týchto encyklopédií  deti objavia nové svety, odkryjú tajomstvá prírody, spoznajú históriu, objavia rôzne kultúry a zoznámia sa so životom našej planéty. S bohatými ilustráciami, zaujímavými faktami a jednoduchým jazykom sa knihy stávajú živým sprievodcom do sveta vedomostí.

Nájdete tu encyklopédie zamerané na rôzne témy vrátane prírody, vesmíru, zvierat, histórie, technológií, vedy a mnoho ďalších. Všetky knihy sú prispôsobené veku a záujmom detí, aby boli čitateľsky prístupné a zábavné.

Nájdete tu encyklopédie o prírode, histórii, ľudskom tele, geografii a svete, vede a technike, aj o vesmíre.