Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najnovšie - Knihy - Pre deti a mládež - ostatné strana 497 z 500

Bárány Boldizsár


A Bárány Boldizsár (1958) címszereplője a mese tizennyolc "bégetése", azaz fejezete során nagy utat jár be: a másokkal mit sem törődő, tetteinek következményeire fittyet hányó, iskolakerülő, sőt hazudni és lopni sem átalló, vásott kisbárány eljut a keserves bűnbánatig, a szeretetteli együttérzésig, és hősies erőfeszítéssel jó útra tér. Atmoszférateremtő erejével, sziporkázó ötleteivel, játékos rímeivel, kivált pedig a jó és rossz küzdelmének példázatos ábrázolásával a Bárány Boldizsár régóta az "alapmesék" közé tartozik. A kötetet Szalma Edit illusztrációi díszítik.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

Alice Csodaországban


Ki ne nallott volna az élénk tantáziával megáldott, bájos kislányról, Alice-ről és csodaországi álomutazásáról? Lewis Carroll, a világ több mint száz nyelvére lefordított történet szerzője, a viktoriánus Anglia kor- és gúnyrajzát rejtette a groteszk humorú mese sorai közé, amely minden korosztály és generáció kedvencévé vált az első megjelenés óta eltelt csaknem százötven évben. Jelen kiadást Szegedi Katalin varázslatos, részletekben gazdag, carrollian furcsa-kedves montázsillusztrációi díszítik.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

Balettcipők


Élt egyszer három kislány, akiket a szórakozott, jószívű tudós kalandos útjai során örökbe fogad és elvisz londoni otthonába. Pauline, Petrova és Posy szeretetteljes légkörben, számtalan érdekes élmény révén jutnak el a világot jelentő deszkákig. A színház mindhármuk számára mást jelent, egy azonban közös bennük: kivételes tehetségek, így bekerülnek a híres londoni művészeti akadémiára, ahol rengeteg izgalmas kaland és varázslatos élmény vár rájuk. A ház, amelyben a három cserfes kislány nevelkedik, otthont ad számos érdekes embernek, s olyan, akár egy színes forgatag. A lányok lassan felcseperednek, és eljön a pillanat, amikor fontos döntéseket kell hozniuk az életükről. A különös gonddal és szeretettel megírt, finom humorral és érzékenységgel átszőtt történet lapjain megelevenednek egy összetartó család mindennapjai, megismerhetjük sikereiket, kudarcaikat, együtt sírunk és nevetünk velük, Az 1930-as évek Angliájában játszódó, elbűvölő történet bennünket is a színpadra varázsol, s fellépéseik előtt szinte együtt izgulunk az ígéretes művészpalántákkal. A(z) Balettcipők Könyv szerzője Noel Streatfeild.
Vypredané
7,96 € 8,38 €

Diótörő és Egérkirály


Karácsony éjszakáján kezdődik a jó Diótörő és a gonosz Egérkirály háborúja, és Marika váratlanul a csata kellős közepébe pottyan! Diótörő - akinek valódi kilétét a mese végéig homály fedi - bátorságának és jó szívének köszönhetően legyőzi a gonosz Eg érkirályt, s ezzel önmagáról is elhárítja a rontást. Marikát csodálatos utazásra viszi a játékok országába, ahol a bűvös képzelet uralkodik.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Mesék a Tejúton túlról


Mi történik a gyerekekkel, Tücsökkel és Bojtival, ha összevesznek egy biciklin? Nem, nem az anyuka szidja meg őket, és nem is egy harmadik gyerek rohan oda igazságot tenni. Berg Judit legújabb könyvében a bicikli egyszerre csak felröppen, és a gyerekek hozzáragadva a járgányhoz, repülnek félelmetesebbnél félelmetesebb tájakra. Így találkozhatnak zord külsejű szoboremberrel, veszekedő Aromanókkal és Bumfordokkal, megtanulva, hogyan lehet mindenféle viszályt egyszerűen elsimítani. Modern nyelvezet és izgalmas történet, Gévai Csilla különleges, fantáziadús rajzaival, amelyek tökéletesen elénk tárja, hogy milyen is lehet a Tejúton túl...
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Dexter nagykönyve


Dexter, az ifjú zseni, a TUDOMÁNY művelésének szentelné életét, ha nővére, az az ostoba Dee Dee nem zavarná folyton. De nem csupán Dee Dee az, aki keresztbe tesz Dexternek. Hiszen itt van a SORS, amelyik úgy hozza, hogy Dexterrel folyton történjék valami. Először kénytelen megváltoztatni egy leánylepke DNS-ét, amiből azután egetverő háború kerekedik. Nem sokkal később a középkorban találja magát, ahol még régi nagy riválisa, Mandark is megjelenik, s kénytelenek együtt szembeszállni a félelmetesebbnél félelmetesebb ellenfelekkel. És hogy az élet még bonyolultabb legyen: egy különleges energiasugár megint összehozza Dextert és Mandarkot. Küszöbön az összecsapás a két zsenipalánta között, ami egy földön kívüli jelenlétében csúcsosodik ki. Dexter zord külseje persze arany szívet takar, így amikor nővére a szülnapját ünnepli, az ifjú géniusz különleges ajándékkal lepi meg, ami azonban váratlanul a megajándékozott ellen fordul, és ismét csak Dexternek kell beavatkoznia.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Heidi


Heidi számára az élet a havasi legelőn egyáltalán nem unalmas. Vidám napokat tölt itt barátjával, a kecskepásztor Péterrel, hancúroznak a virágos réten vagy a kecskegidát, Ugrubugrit pátyolgatják. A kislány esténként legszívesebben a kályha mellett ü ldögél a nagyapóval, aztán besurran illatos szénaágyába. Boldog és szabad. Ezért aztán villámcsapásként éri a hír: el kell utaznia a nagyvárosba, hogy egy beteg kislány, Klára tanulótársa, kis "társalkodónője" legyen. Az ottaniak azt szeretnék, ha ör ökre ottmaradna... A csodaszép klasszikus történetet Ilse Binting dolgozta fel, és Daniele Winterhager pasztelszínekben pornpázó rajzai hozzák még közelebb az ifjú olvasókhoz.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Csoda és Kósza


Ez a könyv nem jött volna létre... ..ha nincs a lányom, akinek elkezdtem mesélni Csodalóról és Kószálóról, a gödöllői tanyán élő lovakról, akik közül Kósza, csupa jó szándékból, annyi galibát tud okozni, hogy Csodának mindig van mit helyrehoznia. ...ha nincs a fiam, akinek tovább meséltem a két ló történeteit, s aki felvette hangszalagra a rögtönzött meséket, hogy többet hallhassa, aztán mellém ült és megvárta, amíg leírtam őket. ...ha nincs valaki, aki egyetlen rajzzal el tudta mondani mindazt, amit én sok-sok szóval próbáltam. ...és végezetül, ez a könyv nem jöhetett volna létre, ha nincsenek olyan felnőttek, akik szeretnének érteni a gyerekek nyelvén, mert tudják, hogy sokat lehet tanulni tőlük - de, minthogy a fentiek mind voltak, így Csoda és Kósza is itt van a könyvben, már csak olvasni kell róluk, és néha nyeríteni helyettük, jó hangosan, lószívvel, ahogy ők is szokták.
Vypredané
10,05 € 10,58 €

Ha a világ rigó lenne


Weöres Sándor gyermekeknek szóló, klasszikus verseskönyve régóta, több mint tizenöt éve hiánycikk. A kiadó egyedi vállalkozása, hogy az "eredeti", a szerző által jóváhagyott, Lengyel Balázs által szerkesztett és Hincz Gyula rajzaival illusztrált könyvet adja ki újra. Remélhetőleg az új nemzedékek is Weöres Sándor gyermekversein nőnek fel.
Vypredané
12,14 € 12,78 €

Artemis Fowl a ztracený ostrov


Artemis Fowl a nuda? Vyloučeno! Třebaže ztratil kontakt se skřítkovskou policií LEPReko, strká nos všude. A tak mimo čas objeví ostrov Hybras a na něm skřítkovský kmen démonů. Tentokrát však má Artemis i geniální soupeřku – a podzemní svět se opět ocitá v nebezpečí... Další, v pořadí již páté dobrodružství mimořádně nadaného hrdiny-zloducha. Pátá kniha volné série detektivních fantasy-příběhů o Artemisi Fowlovi, malém irském géniovi se spoustou záporných vlastností, který objevil a ohrozil pohádkový svět skřítků.
Vypredané
8,54 € 8,99 €

Kalózok


Most belépünk a kalózok feneketlen gonoszságú világába. Jókora legenda kerekedik itt, melyben vérrel írták a kalandok és cselszövések történetét. Feketeszakáll, Kidd kapitány és Anne Bonny - az ő nevük hallatán borotvaéles tengerészkardok és elásott kincsek, pallósétát járó halálraítélt tengerészek és a rettegett lobogó, a Jolly Roger elől menekülő hajók képe rémlik fel. Hallunk azon kalózok vakmerő tetteiről, akik már-már mesehőssé lettek, és olyan felejthetetlen figurák megteremtését ihlették, mint Hosszú John Silver vagy Jack Sparrow kapitány. Olvashatunk merész rajtaütésekről tengeren és szárazföldön, fény derül a kalózok igazi életére a fedélzeten - szigorú törvényeiktől egészen a megszegőikre váró rettenetes büntetésekig...
Vypredané
18,23 € 19,19 €

Erdőmélye


Nem kell az új Harry Potterig várni! A Szirt veszélyes világa és különös szerzetei szédítő iramban ragadják magukkal a kalandra éhes olvasót.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Ha a világ rigó lenne


Weöres Sándor gyermekeknek szóló, klasszikus verseskönyve régóta, több mint tizenöt éve hiánycikk. A kiadó egyedi vállalkozása, hogy az "eredeti", a szerző által jóváhagyott, Lengyel Balázs által szerkesztett és Hincz Gyula rajzaival illusztrált könyvet adja ki újra. Remélhetőleg az új nemzedékek is Weöres Sándor gyermekversein nőnek fel.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Thomas a gőzmozdony


Üdvözlünk Sodor szigeten! Merülj el a vidám feladatokban és találkozz újra Thomasszal és barátaival! Csupa érdekes feladatot találsz ebben a könyvben, melyek során megelevenednek előtted kedvenc szereplőid. Segíts nekik átjutni a labirintusokon, kere sd meg az apró különbségeket, számolj, színezz, oldd meg a szórakoztató feladatokat!
Vypredané
1,90 € 2,00 €

Kifestőkönyv: Tündérek és manók


Tündérek ,manók, koboldok és varázslat... Ennek a kifestőkönyvnek a segítségével megismerkedhetsz e titokzatos lények világával. Színezhetsz ceruzával, vízfestékkel, filctollal és zsírkrétával is, a lényeg, hogy a fekete-fehér ábrák a szivárvány minden színében pompázzanak! És ha készen vagy, jöhet a sorozat újabb tagja! Színezd ki a világot!
Vypredané
1,90 € 2,00 €

Irány a vidék!


A szavak tanulását segítő Képek és szavak sorozat részei két szinten segítik elsajátítani a gyerekeknek az olvasás alapjait: 2 éves kortól a képeket nézegetve bővíthetik a szókincsüket, 5 éves kortól a könyvhöz tartozó öntapadós matricák révén játék közben tanulhatják meg az új szavakat, s eközben barátkozhatnak a betűkkel is.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Csodálatos rózsaszín mesék: Csipkerózsika


Egy messzi-messzi országban született egy szépséges királylány, szülei egyetlen gyermeke. Nagy volt a boldogság az udvarban, de a keresztelőre elfelejtették meghívnia legidősebb tündért... A mesekönyv színes csillogó papírral díszített, ami még szebbé teszi az illusztrációkat.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Számoljunk 1-től 20-ig


A kíváncsi porontyok pontról pontra haladva játszva tanulhatják meg a számokat 1-től 20-ig. Az összekötött pontok egy rajzot adnak ki, amit akár ki is színezhetnek. A 32 ábra egy-egy állatot vagy vicces élethelyzetet ábrázol. A Vonalvarázs foglalkoztató füzeteket 5 éves kortól ajánlják. Kiváló segédlet, hogy még szórakoztatóbb legyen a tanulás!
Vypredané
1,90 € 2,00 €

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.