! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Účtovníctvo pre 3. ročník obchodných akadémií 10. vydanie


Desiate prepracované vydanie.Učebnica bezprostredne nadväzuje na učebnicu pre 2. ročník. Vysvetľuje účtovanie rôznych špecifických účtovných prípadov súvisiacich s jednotlivými oblasťami činnosti podnikateľských účtovných jednotiek (finančné účty, zúčtovacie vzťahy, zásoby, dlhodobý majetok, náklady a výnosy, kapitálové účty a dlhodobé záväzky, účtovná uzávierka a účtovná závierka). Na konkrétnych príkladoch a schémach účtovania sa vysvetľuje ekonomická podstata a význam vybraných účtovných prípadov tak, aby výsledkom bolo získanie uceleného prehľadu o základnom (finančnom) účtovníctve účtovnej jednotky.
Vypredané
10,26 € 10,80 €

Matematika plus


Kniha oživuje matematiku o netradičné príklady a triedi vedomosti do nasledujúcich celkov: Základné školy: percentá, deliteľnosť, rovnice a nerovnice, priama a nepriama úmera, teória čísiel. Stredné školy: funkcie, pravdepodobnosť, geometria, priama a nepriama úmera, štatistika, slovné úlohy. Okrem toho zahŕňa praktické príklady z nasledujúcich oblastí: •výpočet percent, •výpočet úrokov, •výpočet výhodnosti splátok, •výpočet výhodnosti objemov a plôch, •výpočet pravdepodobností, ktoré nastávajú pri rôznych životných situáciách, •štatistické hodnotenie údajov. Pri riešeniach sú použité schematické vzorce, logické postupy, kombinačné pravidla, odhady náhod, kalkulácie. Pri výpočtoch sú využívané grafy a náčrty. Niektoré príklady sú riešené alternatívnymi spôsobmi s možnosťou porovnania výsledkov. Kniha bude neoceniteľnou pomôckou pre žiakov základných škôl pri príprave na celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka (monitor), ako aj pre študentov stredných škôl pri príprave na maturitnú skúšku z matematiky. Zároveň ju isto ocenia pedagógovia podieľajúci sa na príprave žiakov a študentov na uvedené skúšky. Vďaka praktickým príkladom v nej nájde riešenia často sa vyskytujúcich situácií v bežnom živote aj každý so záujmom o matematiku (napr. pri posudzovaní rizík finančných ponúk a pod.).
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Nový pomocník z matematiky 5 - 1. časť pracovná učebnica


Pripravili sme pre vás vylepšený pracovný zošit s implementovanými prvkami učebnice - Nový pomocník z matematiky pre 5. ročník ZŠ, ktorý je v súlade so ŠVP platným od septembra 2015. Vytvoril ho kolektív skúsených učiteliek matematiky ZŠ a GOŠ pod vedením vedúcej Oddelenia didaktiky matematiky FMFI UK. Spracovaný je na základe požiadaviek učiteľov matematiky z praxe. Rozvíja matematickú, čitateľskú a finančnú gramotnosť. Pracovný zošit využíva autokorektívne prvky (doplňovačky, tajničky), ktoré sú pre žiakov zaujímavé a motivujúce. Obsahuje aj prvky diferencovaného vyučovania, ktoré umožňujú individuálny prístup a zohľadňujú rôzne tempo žiakov. Pridanou hodnotou pracovného zošita je v závere každej kapitoly test s úlohami s výberom odpovede na komplexné zopakovanie prebratého učiva. Nový Pomocník 5/ 1 obsahuje: 1. Sčítanie a odčítanie v obore do 10 000 - 2 2. Základné pravidlá rysovania - 20 3. Násobenie a delenie Matematická gramotnosť – Cesta po Európe - 56 4. Konštrukcia štvorca, obdĺžnika, trojuholníka - 58 5. Čísla väčšie ako 10 000 - 72
Vypredané
6,92 € 7,28 €

dostupné aj ako:

Informatika pre stredné odborné školy


Po dlhom čase prichádza na slovenský knižný trh učebnica informatiky zohľadňujúca požiadavky všeobecného vzdelávania na stredných odborných školách. Učebnica obsahuje kapitoly ako informácie okolo nás, princíp fungovania digitálnych technológií, komunikácia prostredníctvom digitálnych technológií, ako aj kapitolu venujúcu sa informačnej spoločnosti. Autor sa zameral aj na praktické príklady z praxe a obohatením teórie jednotlivých kapitol je aj množstvo úloh a príkladov z danej problematiky. Prioritne je učebnica určená pre stredné odborné školy netechnického zamerania, ktoré majú zaradený predmet informatika v rámci všeobecno-vzdelávacích predmetov.
Vypredané
12,45 € 13,10 €

Lacná kniha Informatika pre stredné odborné školy (-90%)


Po dlhom čase prichádza na slovenský knižný trh učebnica informatiky zohľadňujúca požiadavky všeobecného vzdelávania na stredných odborných školách. Učebnica obsahuje kapitoly ako informácie okolo nás, princíp fungovania digitálnych technológií, komunikácia prostredníctvom digitálnych technológií, ako aj kapitolu venujúcu sa informačnej spoločnosti. Autor sa zameral aj na praktické príklady z praxe a obohatením teórie jednotlivých kapitol je aj množstvo úloh a príkladov z danej problematiky. Prioritne je učebnica určená pre stredné odborné školy netechnického zamerania, ktoré majú zaradený predmet informatika v rámci všeobecno-vzdelávacích predmetov.
Vypredané
1,31 € 13,10 €

dostupné aj ako:

Matematika pre druhákov (zbierka úloh)


Matematika pre druhákov (zbierka úloh)
Vypredané
5,59 € 5,88 €

Matematika 6 - 2. časť Učebnica


Matematika pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník gymnázií s osemročným štádiom, 2. časť
Vypredané
16,06 € 16,90 €

Učíme sa písať číslice


Pracovný zošit určený prváčikom na nácvik písania číslic. Deti si najskôr grafomotorickými cvičeniami pripravia ruku na písanie a potom sa obrázkami a veselými veršíkmi o každej číslici motivujú k jej písaniu podľa vyznačeného vzoru. Výhodou pracovného zošita je, že umožňuje nácvik písania číslic pravákom aj ľavákom. Ilustrovala Katarína Slaninková
Vypredané
3,09 € 3,25 €
  • 5 /5

Maturita z biológie


Publikácia ponúka prehľad stredoškolského učiva z biológie, poslúži ako pomôcka na prípravu na maturitnú skúšku a na prijímacie skúšky na vysoké školy. Kniha je určená študentom s hlbším záujmom o biologické vedné disciplíny, preto niektoré kapitoly presahujú rozsah gymnaziálneho štandardu z tohto predmetu. Súčasťou knihy sú aj testy na zopakovanie prebratého učiva a na overenie získaných vedomostí. Testy sú bezplatne prístupné na www.priroda.sk.
Vypredané
13,21 € 13,90 €
  • 5 /5

Maturita z občianskej náuky


Prehľadne a zrozumiteľne spracúva základné informácie z filozofie, psychológie a sociológie, práva, politológie a ekonómie. Súčasťou knihy sú aj kontrolné úlohy a ich správne riešenia, ktoré umožnia budúcim maturantom overiť si získané vedomosti a uplatniť medzipredmetové vzťahy. Publikácia dobre poslúži aj na prípravu na prijímacie skúšky na vysokú školu.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Nové testy z matematiky pre 9. ročník zá


Nové testy z matematiky pre 9. ročník základných škôl
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Precvičme si matematiku pre 5. ročník základných škôl


Prvá zo série zbierok určených žiakom na 2. stupni základných škôl nadväzuje na obsah novej učebnice a pomôže žiakom zvýšiť ich matematickú gramotnosť, pretože zadania úloh vychádzajú často z reálnej situácie. Žiaci tak získajú trvalé poznatky, ktoré využijú vo svojom bežnom živote. Prehľadne usporiadané tematické celky obsahujú okrem úloh pre uvedený ročník tiež učivo 1.stupňa ZŠ na zopakovanie. Jednotlivé kapitoly končia správnymi výsledkami a v závere publikácie sa nachádzajú vybrané úlohy, na ktorých si žiaci samostatne vyskúšajú, ako zvládli celé učivo alebo ktorej časti matematiky musia venovať viac času na precvičovanie.
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Päťminútovky z matematiky pre 4. ročník základných škôl


Pracovný zošit uzatvára rad päťminútoviek z matematiky určených žiakom na 1. stupni ZŠ. Obsahuje príklady na opakovanie učiva 3. ročníka, násobenie a delenie číslom 2 až 10, sčítanie a odčítanie v obore do 10 000 a úlohy z geometrie. Okrem nich ponúka aj úlohy aplikačné a rozvíjajúce špecifické matematické myslenie. Úlohy možno kombinovať, sú vhodné na rýchle otestovanie žiackych vedomostí v škole aj na domácu prípravu
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Hravá matematika 6


Pracovný zošit Hravá matematika 6 obsahuje zaujímavé a pútavé cvičenia určené na úplné zvládnutie inovovaného ŠVP. Prínosom je začlenenie množstva úloh spojených s bežným životom odkazujúcim na aplikovateľnosť matematiky v reálnych situáciách. Z hľadiska didaktiky veľkým pozitívom je sumarizácia základného učiva na začiatku každej kapitoly, čím sa pracovný zošit stáva vítanou pomôckou aj pri domácej príprave žiaka. Každá kapitola je ukončená testami, ktoré sú dôležitým prostriedkom spätnej väzby žiaka.
Vypredané
9,88 € 10,40 €

Matematika pre druhákov - Geometria pre druhákov


Pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ, alternatívny odporúčaný pracovný zošit z matematiky pre 2. ročník ZŠ. Druhá časť dvojdielneho pracovného zošita patrí do série učebných textov Matematika pre druhákov a je spracovaná podľa požiadaviek iŠVP v plnom rozsahu. Nadväzuje na prvú časť a je obsahovo i funkčne identicky spracovaná. Obsah a spracovanie reflektuje požiadavky slovenských učiteľov na osvedčené tradície vyučovania matematiky. Metodicky i didakticky prináša moderné postupy a stratégie budovania obsahu vzdelávania s ohľadom na požiadavky cieľov predmetu, jeho obsahu a všeobecných požiadaviek iŠVP. Učivo je spracované na základe dlhodobých učiteľských skúseností s rôznymi skupinami žiakov. Úlohy v učebnici a v pracovných zošitoch predstavujú databázu, ktorá je vhodná na zvládnutie geometrického a algebrického problému, pričom rešpektuje podmienky slovenských škôl. Obsah ponúka stálu štruktúru, je logicky zoradený a rozložený na celý školský rok. Učivo je rozdelené na aritmetickú a geometrickú časť a umožňuje tak jednotlivé okruhy preberať oddelene. V aplikačných úlohách sa však učivo aritmetiky a geometrie prepája tak, ako v reálnom živote. Spracovanie jednotlivých strán je vhodné na diferencovanú prácu a ponúka okrem základných úloh aj úlohy pre žiakov s matematicky rozvinutejšími predstavami a pre žiakov, ktorí potrebujú viac podnetov na zvládnutie základného učiva. Druhá časť obsahuje viac úloh zameraných na aplikáciu získaných matematických poznatkov pri riešení problémov, ktoré sú podobné reálnym situáciám. Obsahuje aj úlohy na prípravu zvládnutia testovania v 5. ročníku. Úvod nadväzuje na témy, ktorými sa uzatvára prvá časť (v aritmetike i v geometrii). Žiaci pracujú s oborom čísel do 100. Priebežne sa venujú témam a úlohám, ktoré im pomáhajú zvládnuť počítanie s prechodom i bez prechodu cez základ 10 a číslam do 100; riešia rôzne typy slovných a problémových úloh vychádzajúcich z reálneho života. Pre splnenie požiadaviek národného štandardu finančnej gramotnosti na úrovni primeranej veku sa opakujú úlohy na rozvíjanie finančnej gramotnosti. Obsahuje divergentné úlohy, ktoré vedú žiakov k uvažovaniu rôznymi spôsobmi, k hľadaniu viacerých riešení, k vyhodnocovaniu a konfrontácii s predpokladmi na úrovni primeranej veku. Spoznávajú rôzne spôsoby a možnosti riešenia úloh. Skúšajú ich a následne sú vedení k tomu, aby využívali tie postupy, ktoré najlepšie vyhovujú ich spôsobu rozmýšľania. Priebežne zaradené úlohy vedú k splneniu obsahového a výkonového štandardu v okruhu Riešenia aplikačných úloh a rozvíjajú špecifické matematické myslenie. Geometrická časť rozvíja schopnosť merania. Žiaci spoznávajú jednotky dĺžky, získavajú predstavu o základných vlastnostiach trojuholníkov a mnohouholníkov. Nadobúdajú zručnosti v rysovaní a dodržiavaní pravidiel rysovania. Základné témy budujú matematické predstavy tak, aby na konci druhého ročníka žiaci zvládali požiadavky obsahového a výkonového štandardu iŠVP. Pomôckou pre učiteľa sú strany na overenie vedomostí, ktorými môže rýchlo zistiť priebežný stav a pripraviť si overovací test presne podľa požiadaviek triedy a prebraného obsahu. V druhej časti sú zaradené aj rôzne tematické strany a problémové úlohy, ktoré možno pomerne rýchlo vyriešiť, alebo sa k nim v prípade záujmu možno vrátiť a riešiť nové kontexty a súvislosti. Druhá časť obsahuje aj 8 strán doplnkových tém, ktoré možno využiť ako podklady na tematické a projektové vyučovanie. Titul nadväzuje na sériu učebných textov Matematika pre prvákov. Postupne vytvoria sériu učebných textov z matematiky pre primárne vzdelávanie podľa požiadaviek iŠVP. Jednotlivé ročníky na seba nadväzujú obsahovo i koncepčne. Séria systematicky pripravuje na úplné zvládnutie požiadaviek iŠVP. Reaguje na požiadavky moderného vyučovania matematiky aplikované do slovenských škôl a na prípravu na TESTOVANIE 5.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Matematika pre druhákov - Učebnica


*Učebnica patrí do série Matematika pre druhákov. Je spracovaná podľa požiadaviek iŠVP a priamo nadväzuje na kompetencie nadobudnuté v 1. ročníku aj v prípade, že žiaci pracovali s inou sériou materiálov. *Obsah reaguje na zmeny iŠVP a na požiadavky učiteľov na rozsah a formát učebnice. Pri formáte A4 sa dá plocha strán efektívne využiť a ponúkne dôležité informácie s dostatočným servisom a počtom rôznorodých úloh. *Metodicky a didakticky je previazaná na didaktické postupy a metódy, ktoré sú prezentované v pracovných zošitoch. Ponúka komplexný prehľad postupov a algoritmov, ktoré môže žiak využiť pri riešení matematických problémov. Rešpektuje tradičné postupy vyučovania a zároveň vedie k využívaniu efektívnych moderných postupov. Práca so sériou vedie k úspešnému zvládnutiu problematiky podľa požiadaviek obsahového i výkonového štandardu prílohy iŠVP. *Učivo je spracované na základe dlhodobých učiteľských skúseností s rôznymi skupinami žiakov. Úlohy v učebnici a v pracovných zošitoch predstavujú databázu, ktorá je vhodná na zvládnutie geometrického a algebrického problému, pričom rešpektuje podmienky slovenských škôl. *Obsah korešponduje so spracovaním strán v pracovných zošitoch a ponúka komplexný pohľad na danú problematiku. Učivo je rozložené na celý školský rok. Rozsah a časové dotácie pre jednotlivé témy sú spracované v návrhu TVVP, ktorý nájdete v tejto sekcii. Úlohy, ktoré vyžadujú dôslednejšiu metodickú prípravu (pri ich riešení sa môžu vyskytnúť problémy, sú časovo náročnejšie) sú označené špeciálnym symbolom, ktorý upozorňuje na odkazy v metodických komentároch. Metodické komentáre opisujú nielen prácu s úlohami, ale informujú aj o cieľoch jednotlivých úloh. Vysvetľujú význam cieľov pre neskoršie rozvíjanie matematických predstáv. *Obsah pokrýva požiadavky obsahového a výkonového štandardu buď priamym zadaním úloh, alebo námetmi na aktivity. *V učebnici aj v pracovných zošitoch sa nachádzajú strany, ktoré slúžia na zhrnutie učiva a na prípravu overenia vedomostí. *Učebnica obsahuje prvky, pomocou ktorých je vzájomné prepojenie strán učebnice a pracovných zošitov jasne definované. Orientácia pomocou týchto prvkov je jednoduchá a pochopiteľná nielen učiteľom, ale aj rodičom, ktorí nemajú priamu skúsenosť s edukáciou. Základnú orientáciu zvládnu aj žiaci (napr. označenie rovnakých kapitol rovnakými farbami). *Titul nadväzuje na sériu učebných textov Matematika pre prvákov. Postupne vytvoria sériu učebných textov z matematiky pre primárne vzdelávanie podľa požiadaviek iŠVP. Jednotlivé ročníky na seba nadväzujú obsahovo i koncepčne. Séria systematicky pripravuje na úplné zvládnutie požiadaviek iŠVP. Reaguje na požiadavky moderného vyučovania matematiky aplikované do slovenských škôl a na prípravu na TESTOVANIE 5.
Vypredané
4,85 € 5,10 €

Násobilka na každú lavicu 4 Pracovný zošit


Násobilka na každú lavicu tvorí neoddeliteľnú súčasť vyučovania matematiky na 1. stupni ZŠ. Učiteľovi i žiakovi dáva možnosť precvičiť najnáročnejšie učivo 4. ročníka (násobenie a delenie) nielen na obyčajných numerických príkladoch, no ponúka žiakovi možnosť použiť získanú skúsenosť na iných typoch príkladov a v slovných úlohách. Po ich zvládnutí sa spoje násobenia a delenia žiakovi zafixujú a ich používanie sa zautomatizuje. Násobilka na každú lavicu je prehľadne spracovaná, učivo je usporiadané chronologicky, jednotlivé časti majú rovnakú štruktúru (príklady na násobenie, príklady na delenie, test na overenie si vedomostí a zvládnutia učiva). Témy v slovných úlohách sú prispôsobené záujmom štvrtákov, náročnejšie úlohy sú osobitne označené. Pracovný zošit je doplnený množstvom moderných vtipných ilustrácií, ktoré si žiaci môžu farebne dotvoriť.
Vypredané
6,04 € 6,36 €

Matek színező - Kis egyszeregy


Szeretsz színezni és számolni is? Akkora Matek színező pont neked való! Először oldd meg a Kis egyszeregy feladatait, majd színezz az utasítások szerint! Ha ügyesen dolgozol, 24 vidám kép kerülhet ki a kezed alól. Akár a szobád falán is jól mutatnának, vagy megajándékozhatod velük a barátaidat.
Vypredané
2,89 € 3,04 €

Nový pomocník z matematiky 7 - 2. časť Zošit pre učiteľa


Zošit pre učiteľa s metodikou k Novému pomocníku z matematiky 7 - pre 7. ročník ZŠ a 2. ročník GOŠ (2. zošit).
Vypredané
12,09 € 12,73 €

Táto kategória je určená pre stredoškolákov a ponúka široký výber vzdelávacích materiálov a učebníc, ktoré sú prispôsobené potrebám a požiadavkám stredoškolského vzdelávania.

Učebnice pre stredné školy pokrývajú rôzne predmety a odbory, ktoré sú súčasťou stredoškolského učebného plánu. Žiaci nájdu v týchto učebniciach podrobné informácie, aktuálne poznatky, príklady a praktické úlohy, ktoré im pomáhajú lepšie pochopiť a aplikovať študovanú látku.

Kategória "Učebnice pre stredné školy" obsahuje učebnice na matematiku, slovenský jazyk a literatúru, fyziku, chémiu, biológiu, geografiu, dejepis, cudzie jazyky, ekonómiu, informatiku, a ďalšie stredoškolské predmety.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové učebné materiály, cvičebnice a príručky.