Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Nový pomocník z matematiky 6 - 2. časť pracovná učebnica


Nový pomocník z matematiky 6 - 2. časť pracovná učebnica Nový a vylepšený pracovný zošit s implementovanými prvkami učebnice - Nový pomocník z matematiky pre 6. ročník ZŠ, ktorý je v súlade so ŠVP platným od septembra 2015. Vytvoril ho kolektív skúsených učiteliek matematiky ZŠ a GOŠ pod vedením vedúcej Oddelenia didaktiky matematiky FMFI UK. Spracovaný je na základe požiadaviek učiteľov matematiky z praxe. Rozvíja matematickú, čitateľskú a finančnú gramotnosť. Pracovný zošit využíva autokorektívne prvky (doplňovačky, tajničky), ktoré sú pre žiakov zaujímavé a motivujúce. Obsahuje aj prvky diferencovaného vyučovania, ktoré umožňujú individuálny prístup a zohľadňujú rôzne tempo žiakov. Pridanou hodnotou pracovného zošita je v závere každej kapitoly test s úlohami s výberom odpovede na komplexné zopakovanie prebratého učiva. Súčasťou série Nového pomocníka je Zošit pre učiteľa a aktuálne TVVP. V Novom pomocníku z matematiky 6 okrem iného nájdete: – Počtové výkony s prirodzenými číslami, Deliteľnosť, Uhol a jeho veľkosť, Operácie s uhlami, Desatinné čísla a ich sčítanie a odčítanie, Trojuholník, jeho vlastnosti a konštrukcie. – Násobenie a delenie desatinných čísel; Rovnoramenný a rovnostranný trojuholník; Premena jednotiek dĺžky a hmotnosti; Obsah obdĺžnika a štvorca; Trochu iné čísla – zlomky; Kombinatorika.
Vypredané
6,92 € 7,28 €

Matematika pre každého prváka - Pracovný zošit


Inovovaný plnofarebný pracovný zošit je netradičnou zbierkou úloh z prváckej matematiky. Nájdete tu príklady na numeráciu, sčítanie a odčítanie v obore do 20 a z geometrie. Sú to jednoduché numerické a neskôr aj obrázkové alebo krátke textové úlohy, ktoré svojím usporiadaním a gradáciou náročnosti vychádzajú z požiadaviek Štátneho vzdelávacieho programu – Matematika (príloha ISCED 1 – 2. upravená verzia pre 1. až 4. ročník ZŠ). Túto Zbierku úloh možno používať ako doplnkové listy na hodinách matematiky na rýchle zopakovanie a precvičenie niektorých spojov alebo pri preberaní nového učiva na jeho upevnenie. Individuálne možno s deťmi docvičovať preberané učivo, písanie číslic, numeráciu, automatizáciu spojov na počítanie do 20 bez prechodu cez základ 10.
Vypredané
6,56 € 6,90 €

Lacná kniha Nový pomocník z matematiky 8 - 2. časť pracovná učebnica (-90%)


Pripravili sme pre vás vylepšený pracovný zošit s implementovanými prvkami učebnice – Nový pomocník z matematiky pre 8. ročník ZŠ, ktorý je v súlade so ŠVP platným od septembra 2015. Vytvoril ho kolektív skúsených učiteliek matematiky ZŠ a GOŠ pod vedením vedúcej Oddelenia didaktiky matematiky FMFI UK. Spracovaný je na základe požiadaviek učiteľov matematiky z praxe. Rozvíja matematickú, čitateľskú a finančnú gramotnosť. Pracovný zošit využíva autokorektívne prvky (doplňovačky, tajničky), ktoré sú pre žiakov zaujímavé a motivujúce. Obsahuje aj prvky diferencovaného vyučovania, ktoré umožňujú individuálny prístup a zohľadňujú rôzne tempo žiakov. Pridanou hodnotou pracovného zošita je v závere každej kapitoly test s úlohami s výberom odpovede na komplexné zopakovanie prebratého učiva. Nový Pomocník 8/ 2 obsahuje: 6. Funkcie – 2 7. Hranoly, objem a povrch – 10 8. Kružnica a kruh – 28 Matematická gramotnosť – Zrážková voda – 58 9. Pravdepodobnosť, štatistika – 60 Nový pomocník z matematiky 8 je odporúčaný MŠVVaŠ.
Vypredané
0,73 € 7,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Literatúra 2 – Učebnica pre SŠ (-90%)


Druhá časť učebnice literatúry pre stredné školy kolektívu autoriek pod vedením A. Polakovičovej pokračuje v novom prístupe k vyučovaniu literatúry v súlade so ŠVP: odlišnom od doteraz známych koncepcií a na základe praxe autoriek aj prístupe overenom. Prelína sa tu žánrový a literárnoteoretický princíp s literárnohistorickým prístupom. Kapitoly sa venujú tentoraz 19. storočiu (preromantizmus, romantizmus, postromantizmus a realizmus). Autorky v nich stručne predstavia dané obdobie a na základe vybraných typických žánrov uskutočňujú požiadavky ŠVP. Každá kapitola je ukončená testom Preskúšajte sa, ktorý je formulovaný ako súčasné externé maturity zo slovenského jazyka a literatúry. Učebnica spája s literatúrou aj dejepis, dejiny umenia, učivo jazyka i náuku o spoločnosti. Žiak si tak vytvára ucelenú predstavu o umení, kultúre, minulosti a literatúre, keď si vedomosti a zručnosti z literatúry od začiatku triedi a dáva do súvisu s inými odbormi. Učebnica okrem výkladového textu, ktorý dopĺňa bohatý ilustračný materiál typický pre dané obdobie, obsahuje aj ukážky vybraných diel a úlohy k nim. Okrem toho v nej nájdete aj rubriky, ktoré dopĺňajú učivo a rozširujú tak všeobecný prehľad žiakov strednej školy. Kvalitatívnou výhodou učebnice je jej snaha aktualizovať historické texty na súčasnú situáciu a dianie, preto aj tradičné i menej známe ukážky diel sa prostredníctvom úloh javia ako atraktívne. Obsahovo prekonáva požiadavky ŠVP, preto si žiak i učiteľ vyberá, čo z tohto obsahu na hodinách absolvuje. Výsledky úloh, prehľadnú teóriu literatúry, ukážky žiackych prác a ďalšie úryvky a úlohy nájdete v Zbierke textov a úloh z literatúry 2, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou tohto učebného materiálu. Literatúra pre stredné školy 2: - je v súlade so Štátnym vzdelávacím programom, - rešpektuje konštruktivistický princíp vyučovania, - rešpektuje komunikačno-zážitkový model vyučovania, - literárnu teóriu používa na postupne sa prehlbujúcu analýzu a interpretáciu textu, - literárnu históriu používa na spoznanie umeleckého dedičstva, - literárnu kritiku používa na spoznanie iného ako vlastného názoru, - učebnica aktualizuje texty z minulosti na súčasnosť a dnešného človeka, - poskytuje dostatok materiálu na vyučovanie literatúry, - rešpektuje rôzne druhy škôl, - rešpektuje žiaka, ktorý „nebol na vyučovaní“, - je prepojená s inými druhmi umenia (film, hudba, architektúra, maliarstvo…). Dielo je v súlade so ŠVP. Odporúčané MŠVV a Š SR
Vypredané
1,47 € 14,72 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Matematika 6 - Pracovný zošit 1 - Sprievodca učiteľa (-70%)


Metodický materiál k 1. pracovnému zošitu autorov Zuzana a Peter Bero. Obsahuje výsledky a riešenia úloh doplnené didaktickými radami a postrehmi autorov.
Vypredané
1,64 € 5,45 €

dostupné aj ako:

Nový pomocník z matematiky 9 - 2. časť pracovná učebnica


Tešiť sa môžete na vylepšenú formu pracovného zošita s implementovanými prvkami učebnice - pracovnú učebnicu. Spracovaná je na základe požiadaviek učiteľov matematiky skúseným autorským kolektívom aktívnych učiteľov ZŠ a GOŠ. Autorský kolektív zastrešuje Oddelenie didaktiky matematiky UK. Úlohy sú koncipované tak, aby systematicky rozvíjali nielen matematickú, ale aj čitateľskú a finančnú gramotnosť žiakov. Nový Pomocník 9/ 2 obsahuje: 5. Povrch a objem telies 6. Funkcie 7. Podobnosť trojuholníkov 8. Štatistika 9. Opakovanie
Vypredané
6,92 € 7,28 €

Príprava na Testovanie 9 - matematika


Cieľom pracovného zošita je kvalitne pripraviť žiakov na Testovanie 9. V primeranom rozsahu ponúka širokú paletu gradovaných úloh umožňujúcich dôkladné zopakovanie učiva 2. stupňa. V PZ nájdete otvorené úlohy - vyžadujúce celý postup riešenia, uzavreté úlohy s výberom odpovede a kontextové úlohy kladúce dôraz na čítanie s porozumením. Každá kapitola je ukončená testom, ktorý poskytuje žiakom okamžitú spätnú väzbu. Pracovný zošit je rozdelený na 11 kapitol (vychádza zo ŠVP ISCED 2). Veríme, že Príprava na Testovanie 9 z matematiky sa stane Vaším dobrým pomocníkom.
Vypredané
8,28 € 8,72 €

Matematika 3 - Pracovný zošit 2


Pracovný zošit je súčasťou série troch pracovných zošitov, ktoré pokrývajú učivo 3. ročníka. Sú spracované podľa iŠVP platného od roku 2015. Učebnicové strany, ktoré sú súčasťou pracovného zošita minimalizujú počet materiálov, s ktorými žiak na hodine a doma pracuje. Zároveň umožňujú aj prácu mimo predpísaného textu pracovného zošita. Všetky tri pracovné zošity podporujú riadené aktívne učenie (metóda R.A.U), pri ktorom je hlavný dôraz kladený na prácu a spoluprácu žiakov, rozvíjanie ich zručností a upevňovanie vedomostí, pričom učiteľ je hlavne inšpirátorom a organizátorom diania v triede. Sú napísané tak, aby ich mohli používať všetci žiaci, bez ohľadu na ich predpoklady pre matematiku. Berú do úvahy, že rôzni žiaci preferujú rôzne spôsoby vytvárania poznatkov (vizuálne, auditívne, kinesteticky). Používajú jasný a jednoduchý jazyk, ktorý je blízky súčasnej generácii detí. Učebné texty obsahujú množstvo rôznorodých úloh tak, aby učiteľ nemusel vyhľadávať ďalšie zdroje. V každej téme od najjednoduchších až po zložité, tak aby učiteľ mohol diferencovať prácu v triede. Súčasťou textov sú projekty, jedna z najdôležitejších metód práce R.A.U. Pracovné zošity ponúkajú prepojenie na digitálny obsah dostupný na všetkých školách prostredníctvom kódov, ktoré sú priamo v pracovných zošitoch. Obsah Matematika 3, pracovný zošit 2 Násobilka a delilka tromi Pravda - nepravda Násobilka a delilka štyrmi Milá žiačka, žiačik milý vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Hodiny, minúty a sekundy Násobilka a delilka piatimi Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Pravda - nepravda Násobilka a delilka šiestimi Ako súvisí delenie s násobením Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily? Čo sa môže stať? Násobilka a delilka siedmimi Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Stĺpcový graf Projekt: Moje stĺpcové grafy Násobilka a delilka ôsmimi Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Blší cirkus Násobilka a delilka deviatimi Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Koľkokrát Násobilka a delilka desiatimi Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Kontrola delenia Krížom - krážom násobením a delením Riešime slovné úlohy Krížom - krážom násobením a delením Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Delím, delíš, delíme na rovnaké časti Krížom - krážom školským rokom
Vypredané
4,32 € 4,55 €

Riešenia - Príprava do prímy z matematiky pre 5. ročník ZŠ


Nový pracovný zošit je zameraný na prípravu na prijímacie pohovory do prímy z predmetu matematika. Slúžiť môže aj ako doplnkový pracovný zošit pre piatakov. Vzhľadom na zameranie pracovného zošita sa v ňom objavujú aj úlohy, ktoré sú nad rámec vzdelávacieho obsahu 5. ročníka ZŠ (ISCED). Úlohy preverujú nielen vedomosti a zručnosti, ale aj finančnú a čitateľskú gramotnosť, aplikačné schopnosti a ďalšie kľúčové kompetencie. Riešenia a vysvetlenia riešení nájdete v tomto samostatnom titule, ktorý je určený nielen pre učiteľov, ale aj pre rodičov a starých rodičov, ktorí budú budúcim primánom pomáhať pri príprave na prijímacie pohovory. Zošity sú zostavené z dvoch častí: 1. časť obsahuje opakovanie učiva v tematických okruhoch, 2. časť predstavuje 6 autentických testov, ktoré boli súčasťou prijímacích konaní na rôznych osemročných gymnáziách.
Vypredané
4,31 € 4,54 €

Lacná kniha Riešenia - Príprava do prímy z matematiky pre 5. ročník ZŠ (-90%)


Nový pracovný zošit je zameraný na prípravu na prijímacie pohovory do prímy z predmetu matematika. Slúžiť môže aj ako doplnkový pracovný zošit pre piatakov. Vzhľadom na zameranie pracovného zošita sa v ňom objavujú aj úlohy, ktoré sú nad rámec vzdelávacieho obsahu 5. ročníka ZŠ (ISCED). Úlohy preverujú nielen vedomosti a zručnosti, ale aj finančnú a čitateľskú gramotnosť, aplikačné schopnosti a ďalšie kľúčové kompetencie. Riešenia a vysvetlenia riešení nájdete v tomto samostatnom titule, ktorý je určený nielen pre učiteľov, ale aj pre rodičov a starých rodičov, ktorí budú budúcim primánom pomáhať pri príprave na prijímacie pohovory. Zošity sú zostavené z dvoch častí: 1. časť obsahuje opakovanie učiva v tematických okruhoch, 2. časť predstavuje 6 autentických testov, ktoré boli súčasťou prijímacích konaní na rôznych osemročných gymnáziách.
Vypredané
0,45 € 4,54 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Príprava do prímy z matematiky pre 5. ročník ZŠ (-90%)


Nový pracovný zošit je zameraný na prípravu na prijímacie pohovory do prímy z predmetu matematika. Slúžiť môže aj ako doplnkový pracovný zošit pre piatakov. Vzhľadom na zameranie pracovného zošita sa v ňom objavujú aj úlohy, ktoré sú nad rámec vzdelávacieho obsahu 5. ročníka ZŠ (ISCED). Úlohy preverujú nielen vedomosti a zručnosti, ale aj finančnú a čitateľskú gramotnosť, aplikačné schopnosti a ďalšie kľúčové kompetencie. Riešenia a vysvetlenia riešení nájdete v samostatnom titule, ktorý je určený nielen pre učiteľov, ale aj pre rodičov a starých rodičov, ktorí budú budúcim primánom pomáhať pri príprave na prijímacie pohovory. Zošity sú zostavené z dvoch častí: 1. časť obsahuje opakovanie učiva v tematických okruhoch, 2. časť predstavuje 6 autentických testov, ktoré boli súčasťou prijímacích konaní na rôznych osemročných gymnáziách. Pracovný zošit prináša rôzne typy úloh: * otvorené úlohy * úlohy s výberom jednej správnej odpovede * úlohy s výberom viacerých správnych odpovedí
Vypredané
0,75 € 7,46 €

dostupné aj ako:

Literatúra 3 - Učebnica pre SŠ


Tretia časť učebnice literatúry pre stredné školy kolektívu autoriek pod vedením A. Polakovičovej pokračuje v novom prístupe k vyučovaniu literatúry v súlade so ŠVP: odlišnom od doteraz známych koncepcií a na základe praxe autoriek. Prelína sa tu žánrový a literárnoteoretický princíp s literárnohistorickým prístupom. Kapitoly sa venujú tentoraz koncu 19. storočia a prvej polovici 20. storočia (naturalizmus, moderna, avantgardy, literatúra so spoločenskou funkciou). Autorky v nich stručne predstavia literárny (umelecký) smer a na základe vybraných typických lit. textov uskutočňujú požiadavky ŠVP. Každá kapitola je ukončená testom Preskúšajte sa, ktorý je formulovaný ako súčasné externé maturity zo slovenského jazyka a literatúry. Učebnica spája s literatúrou aj dejepis, dejiny umenia, učivo jazyka i náuku o spoločnosti, etickej výchovy i mediálnej výchovy. Žiak si tak vytvára ucelenú predstavu o umení, kultúre, minulosti a literatúre, keď si vedomosti a zručnosti z literatúry od začiatku triedi a dáva do súvisu s inými odbormi. Učebnica okrem výkladového textu, ktorý dopĺňa bohatý ilustračný materiál typický pre daný umelecký smer, obsahuje aj ukážky vybraných diel a úlohy k nim. Okrem toho v nej nájdete aj rubriky, ktoré dopĺňajú učivo a rozširujú tak všeobecný prehľad žiakov strednej školy. Kvalitatívnou výhodou učebnice je jej snaha aktualizovať historické texty na súčasnú situáciu a dianie, preto aj tradičné i menej známe ukážky diel sa prostredníctvom úloh javia ako atraktívne. Obsahovo prekonáva požiadavky ŠVP, preto si žiak i učiteľ vyberá, čo z tohto obsahu na hodinách absolvuje. Výsledky úloh, prehľadnú teóriu literatúry, ukážky žiackych prác a ďalšie úryvky a úlohy nájdete v Zbierke textov a úloh z literatúry 3, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou tohto učebného materiálu.
Vypredané
13,98 € 14,72 €

Lacná kniha Literatúra 3 - Učebnica pre SŠ (-50%)


Tretia časť učebnice literatúry pre stredné školy kolektívu autoriek pod vedením A. Polakovičovej pokračuje v novom prístupe k vyučovaniu literatúry v súlade so ŠVP: odlišnom od doteraz známych koncepcií a na základe praxe autoriek. Prelína sa tu žánrový a literárnoteoretický princíp s literárnohistorickým prístupom. Kapitoly sa venujú tentoraz koncu 19. storočia a prvej polovici 20. storočia (naturalizmus, moderna, avantgardy, literatúra so spoločenskou funkciou). Autorky v nich stručne predstavia literárny (umelecký) smer a na základe vybraných typických lit. textov uskutočňujú požiadavky ŠVP. Každá kapitola je ukončená testom Preskúšajte sa, ktorý je formulovaný ako súčasné externé maturity zo slovenského jazyka a literatúry. Učebnica spája s literatúrou aj dejepis, dejiny umenia, učivo jazyka i náuku o spoločnosti, etickej výchovy i mediálnej výchovy. Žiak si tak vytvára ucelenú predstavu o umení, kultúre, minulosti a literatúre, keď si vedomosti a zručnosti z literatúry od začiatku triedi a dáva do súvisu s inými odbormi. Učebnica okrem výkladového textu, ktorý dopĺňa bohatý ilustračný materiál typický pre daný umelecký smer, obsahuje aj ukážky vybraných diel a úlohy k nim. Okrem toho v nej nájdete aj rubriky, ktoré dopĺňajú učivo a rozširujú tak všeobecný prehľad žiakov strednej školy. Kvalitatívnou výhodou učebnice je jej snaha aktualizovať historické texty na súčasnú situáciu a dianie, preto aj tradičné i menej známe ukážky diel sa prostredníctvom úloh javia ako atraktívne. Obsahovo prekonáva požiadavky ŠVP, preto si žiak i učiteľ vyberá, čo z tohto obsahu na hodinách absolvuje. Výsledky úloh, prehľadnú teóriu literatúry, ukážky žiackych prác a ďalšie úryvky a úlohy nájdete v Zbierke textov a úloh z literatúry 3, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou tohto učebného materiálu.
Vypredané
7,36 € 14,72 €

dostupné aj ako:

Matematika pre druhákov - pracovný zošit 1. časť


Pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ, alternatívny odporúčaný pracovný zošit z matematiky pre 2. ročník ZŠ. Pracovný zošit patrí do série učebných textov Matematika pre druhákov a je v plnom rozsahu spracovaný podľa požiadaviek iŠVP. Obsah a spracovanie reflektuje požiadavky slovenských učiteľov na osvedčené postupy vyučovania matematiky. Metodicky i didakticky prináša moderné postupy a stratégie budovania obsahu vzdelávania s ohľadom na požiadavky cieľov predmetu, jeho obsahu a všeobecných požiadaviek iŠVP. Učivo je spracované na základe dlhodobých učiteľských skúseností s rôznymi skupinami žiakov. Úlohy v učebnici a v pracovných zošitoch predstavujú databázu, ktorá je vhodná na zvládnutie geometrického a algebrického problému, pričom rešpektuje podmienky slovenských škôl. Obsah ponúka stálu štruktúru, je logicky zoradený a rozložený na celý školský rok. Učivo je rozdelené na aritmetickú a geometrickú časť a umožňuje tak jednotlivé okruhy preberať oddelene. V aplikačných úlohách sa však učivo aritmetiky a geometrie prepája tak, ako v reálnom živote. Spracovanie jednotlivých strán je vhodné na diferencovanú prácu a ponúka okrem základných úloh aj úlohy pre žiakov s matematicky rozvinutejšími predstavami a pre žiakov, ktorí potrebujú viac podnetov na zvládnutie základného učiva. Úvod pracovného zošita obsahuje strany na komplexné opakovanie učiva a budovanie ďalších poznatkov. Opakovanie učiva je v rozsahu výstupných požiadaviek iŠVP pre 1. ročník. Ak žiaci používali v prvom ročníku inú sériu učebníc, je možné pracovať s touto sériou aj od druhého ročníka. Ďalšie kapitoly sú venované témam sčítania a odčítania do 20 s prechodom cez základ 10, oboru čísel do 100, budovaniu predstáv v danom číselnom obore a počiatočným skúsenostiam s prácou s danými číslami (najmä počítanie s celými desiatkami a zvládnutie radových čísloviek). V geometrii sa autori v 1. časti zamerali aj na opakovanie základných poznatkov z 1. ročníka, problematike priamok, polpriamok, úsečiek, bodov a ich príslušnosti ku geometrickým útvarom a objektom a práci s priestorovými geometrickými útvarmi. Základné témy postupne budujú matematické predstavy tak, aby na konci druhého ročníka žiaci zvládali požiadavky obsahového a výkonového štandardu iŠVP pre 2. ročník. Témy sú doplnené úlohami na rozvoj predstavivosti, použitie matematických problémov v kontextoch reálneho života. Úlohy na priebežné opakovanie zabezpečujú neustále upevňovanie získaných poznatkov, fixovanie pamäťových stôp a využitie poznatkov vždy v nových súvislostiach a na vyššej úrovni. Riešenie úloh z reálneho života zabezpečuje komplexné osvojovanie matematických poznatkov. Titul nadväzuje na sériu učebných textov Matematika pre prvákov. Postupne vytvoria sériu učebných textov z matematiky pre primárne vzdelávanie podľa požiadaviek iŠVP. Jednotlivé ročníky na seba nadväzujú obsahovo i koncepčne. Séria systematicky pripravuje na úplné zvládnutie požiadaviek iŠVP. Reaguje na požiadavky moderného vyučovania matematiky aplikované do slovenských škôl a na prípravu na TESTOVANIE 5.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Geometria pre 3. ročník ZŠ - Pracovný zošit


Pracovný zošit Geometria pre 3. ročník ZŠ je v súlade s aktuálnym ŠVP platným od roku 2015.
Vypredané
5,19 € 5,46 €

Matematika 4 - Pracovný zošit 1


Pracovný zošit je súčasťou série troch pracovných zošitov, ktoré pokrývajú učivo 4. ročníka. Sú spracované podľa iŠVP platného od roku 2015. Učebnicové strany, ktoré sú súčasťou pracovného zošita minimalizujú počet materiálov, s ktorými žiak na hodine a doma pracuje. Zároveň umožňujú aj prácu mimo predpísaného textu pracovného zošita. Všetky tri pracovné zošity podporujú riadené aktívne učenie (metóda R.A.U), pri ktorom je hlavný dôraz kladený na prácu a spoluprácu žiakov, rozvíjanie ich zručností a upevňovanie vedomostí, pričom učiteľ je hlavne inšpirátorom a organizátorom diania v triede. Sú napísané tak, aby ich mohli používať všetci žiaci, bez ohľadu na ich predpoklady pre matematiku. Berú do úvahy, že rôzni žiaci preferujú rôzne spôsoby vytvárania poznatkov (vizuálne, auditívne, kinesteticky). Používajú jasný a jednoduchý jazyk, ktorý je blízky súčasnej generácii detí. Učebné texty obsahujú množstvo rôznorodých úloh tak, aby učiteľ nemusel vyhľadávať ďalšie zdroje. V každej téme od najjednoduchších až po zložité, tak aby učiteľ mohol diferencovať prácu v triede. Súčasťou textov sú projekty, jedna z najdôležitejších metód práce R.A.U. Pracovné zošity ponúkajú prepojenie na digitálny obsah dostupný na všetkých školách prostredníctvom kódov, ktoré sú priamo v pracovných zošitoch. Obsah Matematika 4, pracovný zošit 1 Opakujeme násobenie a delenie Opakujeme sčítanie a odčítanie Poradie počtových operácií Zátvorky Viem popísať svet číslami Opakujeme písanie a čítanie čísel Opakujeme číselnú os Opakujeme porovnávanie a usporadúvanie čísel Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Cestujeme Čas Sčítanie a odčítanie spamäti O peniazoch Sčítanie a odčítanie spamäti Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Cez hory, cez doly Pravda - nepravda Písomné sčítanie Projekt: Ako sčítať viacero sčítancov Písomné odčítanie Projekt: Tanec čísel Tabuľky Počítame na kalkulačke O perníkovej chalúpke Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Farby a tvary Sčítanie a dočítanie Sčítanie a odčítanie trošku inak Sčítanie a odčítanie Slovné úlohy Trieď odpad - chráň životné prostredie Cestujeme po Slovensku Odhady a približné výpočty Projekt: Poradie Poradie sčítancov Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Zdravá strava Sporenie
Vypredané
4,32 € 4,55 €

Matematika 4 - Pracovný zošit 2


Pracovný zošit je súčasťou série troch pracovných zošitov, ktoré pokrývajú učivo 4. ročníka. Sú spracované podľa iŠVP platného od roku 2015. Učebnicové strany, ktoré sú súčasťou pracovného zošita minimalizujú počet materiálov, s ktorými žiak na hodine a doma pracuje. Zároveň umožňujú aj prácu mimo predpísaného textu pracovného zošita. Všetky tri pracovné zošity podporujú riadené aktívne učenie (metóda R.A.U), pri ktorom je hlavný dôraz kladený na prácu a spoluprácu žiakov, rozvíjanie ich zručností a upevňovanie vedomostí, pričom učiteľ je hlavne inšpirátorom a organizátorom diania v triede. Sú napísané tak, aby ich mohli používať všetci žiaci, bez ohľadu na ich predpoklady pre matematiku. Berú do úvahy, že rôzni žiaci preferujú rôzne spôsoby vytvárania poznatkov (vizuálne, auditívne, kinesteticky). Používajú jasný a jednoduchý jazyk, ktorý je blízky súčasnej generácii detí. Učebné texty obsahujú množstvo rôznorodých úloh tak, aby učiteľ nemusel vyhľadávať ďalšie zdroje. V každej téme od najjednoduchších až po zložité, tak aby učiteľ mohol diferencovať prácu v triede. Súčasťou textov sú projekty, jedna z najdôležitejších metód práce R.A.U. Pracovné zošity ponúkajú prepojenie na digitálny obsah dostupný na všetkých školách prostredníctvom kódov, ktoré sú priamo v pracovných zošitoch. Obsah Matematika 4, pracovný zošit 2 Opakujeme násobenie a delenie Spoločné násobky Poradie činiteľov Počtové operácie a zátvorky Koľkokrát Priemer Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Koľko je súčinov? Delenie so zvyškom Zlomky Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Triedenie podľa dvoch vlastností Násobenie a delenie 10, 100, 1 000 Jednotky dĺžky, hmotnosti a času Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Kreslenie pomáha počítať Počítame o čítaní Zdravá matematika Delíme kocky Delíme peniaze Ako si splniť sen? Finančný plán Hľadanie systému Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Bodky Krížom - krážom školským rokom Projekt: Šifrovanie
Vypredané
4,32 € 4,55 €

Matematika 3 - Pracovný zošit 1


Pracovný zošit je súčasťou série troch pracovných zošitov, ktoré pokrývajú učivo 3. ročníka. Sú spracované podľa iŠVP platného od roku 2015. Učebnicové strany, ktoré sú súčasťou pracovného zošita minimalizujú počet materiálov, s ktorými žiak na hodine a doma pracuje. Zároveň umožňujú aj prácu mimo predpísaného textu pracovného zošita. Všetky tri pracovné zošity podporujú riadené aktívne učenie (metóda R.A.U), pri ktorom je hlavný dôraz kladený na prácu a spoluprácu žiakov, rozvíjanie ich zručností a upevňovanie vedomostí, pričom učiteľ je hlavne inšpirátorom a organizátorom diania v triede. Sú napísané tak, aby ich mohli používať všetci žiaci, bez ohľadu na ich predpoklady pre matematiku. Berú do úvahy, že rôzni žiaci preferujú rôzne spôsoby vytvárania poznatkov (vizuálne, auditívne, kinesteticky). Používajú jasný a jednoduchý jazyk, ktorý je blízky súčasnej generácii detí. Učebné texty obsahujú množstvo rôznorodých úloh tak, aby učiteľ nemusel vyhľadávať ďalšie zdroje. V každej téme od najjednoduchších až po zložité, tak aby učiteľ mohol diferencovať prácu v triede. Súčasťou textov sú projekty, jedna z najdôležitejších metód práce R.A.U. Pracovné zošity ponúkajú prepojenie na digitálny obsah dostupný na všetkých školách prostredníctvom kódov, ktoré sú priamo v pracovných zošitoch. Obsah Matematika 3, pracovný zošit 1: Opakujeme zápis čísla v desiatkovej sústave Opakujeme porovnávanie a usporiadanie Opakujeme pripočítanie a odčítanie jednociferného čísla v obore do 100 Opakujeme sčítanie a odčítanie dvojciferných čísel v obore do 100 Projekt: Magický štvorec Tabuľky Dvojciferné čísla Trojciferné čísla O troch kopcoch Porovnávanie trojciferných čísel Štvorciferné čísla Usporiadanie a porovnávanie štvorciferných čísel Zaokrúhľovanie Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Naše osobnosti Hľadanie systému Projekt: Eurá a centy Kreslilka Násobilka v obore do 20 Delilka v obore do 20 Krížom - krážom násobilkou a delilkou v obore do 20 Milá žiačka, žiačik milý, vyskúšaj si svoje sily! Projekt: Od každého ku všetkým
Vypredané
4,32 € 4,55 €

Nový pomocník z matematiky 9 - 1. časť pracovná učebnica


Tešiť sa môžete na vylepšenú formu pracovného zošita s implementovanými prvkami učebnice - pracovnú učebnicu. Spracovaná je na základe požiadaviek učiteľov matematiky skúseným autorským kolektívom aktívnych učiteľov ZŠ a GOŠ. Autorský kolektív zastrešuje Oddelenie didaktiky matematiky UK. Úlohy sú koncipované tak, aby systematicky rozvíjali nielen matematickú, ale aj čitateľskú a finančnú gramotnosť žiakov. Nový Pomocník 9/ 1 obsahuje: 1. Mocniny a odmocniny 2. Ďalšie konštrukcie trojuholníka 3. Lineárne rovnice a nerovnice 4. Pytagorova veta Titul je v súlade s platným ŠVP z roku 2015, odporúčaný MŠVVaŠ SR.
Vypredané
6,92 € 7,28 €

Táto kategória je určená pre stredoškolákov a ponúka široký výber vzdelávacích materiálov a učebníc, ktoré sú prispôsobené potrebám a požiadavkám stredoškolského vzdelávania.

Učebnice pre stredné školy pokrývajú rôzne predmety a odbory, ktoré sú súčasťou stredoškolského učebného plánu. Žiaci nájdu v týchto učebniciach podrobné informácie, aktuálne poznatky, príklady a praktické úlohy, ktoré im pomáhajú lepšie pochopiť a aplikovať študovanú látku.

Kategória "Učebnice pre stredné školy" obsahuje učebnice na matematiku, slovenský jazyk a literatúru, fyziku, chémiu, biológiu, geografiu, dejepis, cudzie jazyky, ekonómiu, informatiku, a ďalšie stredoškolské predmety.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové učebné materiály, cvičebnice a príručky.