! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Slovenský jazyk strana 34 z 46

Písanie a slohové cvičenia pre 3. ročník základných škôl 2. zošit


"Titul Písanie a slohové cvičenia 3 s podnázvom Píšeme o Slovensku od autorky platných učebníc slovenského jazyka pre 1. stupeň základných škôl Zuzany Hirschnerovej je pracovný zošit, ktorý sa skladá z dvoch častí. Obsahuje samostatné dvojstrany, určené jednotlivým písmenám v abecednom poradí. Každá dvojstrana je tematicky spracovaná podľa obce alebo zaujímavého miesta na Slovensku. Úvodná ilustrácia na dvojstrane približuje slovenskú obec, resp. miesto, ktorá je zároveň zaznačené na mape. Úlohy sú zamerané na prepis názvov obcí a miest, na odpis problematických spojov, prepis názvov obcí začínajúcich daným písmenom. Zaujímavým prvkom je zaraďovanie písmen do tvarových skupín na základe skúseností z 2. ročníka. V prvej časti prvej časti pracovného zošita sú zaradené aj úlohy na čítanie autentických rukopisov tretiakov, identifikáciu problematických miest a korekciu vlastného písomného prejavu. V druhej časti žiaci ešte intenzívnejšie pracujú s textami (vyhľadávajú v nich informácie, ktoré následne zaznamenávajú), oboznamujú sa s pojmom päťriadok a pokúšajú sa o jeho tvorbu. Začínajú si uvedomovať jednotlivé kroky slohového postupu. V pracovnom zošite sa venuje dosť veľký priestor slohovej zložke. Žiaci tvoria nesúvislý text zo súvislého a naopak. Zaznamenávajú kľúčové informácie, resp. zoskupujú informácie okolo kľúčového pojmu (pojmové mapovanie). Veľký dôraz sa kladie na samostatnú prácu žiakov. V oboch zošitoch je na strednej dvojstrane mapa so všetkými preberanými slovenskými obcami a miestami, s ktorou sa dá podľa potreby pracovať. Pracovný zošit obsahuje aj pútavé didaktické hry zamerané na písanie slov. Ako už býva zvykom, na konci tematických strán sa žiaci pokúsia ohodnotiť svoju úspešnosť. "
Vypredané
2,80 € 2,95 €

Písanie a slohové cvičenia pre 2. ročník základných škôl 2. zošit


"Titul Písanie a slohové cvičenia 2 s podnázvom Píšeme o povolaniach od autorky platných učebníc slovenského jazyka pre 1. stupeň základných škôl Zuzany Hirschnerovej je pracovný zošit, ktorý sa skladá z dvoch častí. Obsahuje samostatné dvojstrany, určené jednotlivým písmenám v abecednom poradí. Každá dvojstrana je tematicky spracovaná podľa povolania, ktorého názov sa začína príslušným písmenom. Úvodná ilustrácia na dvojstrane zobrazuje konkrétne povolanie a žiaci v nej hľadajú a vyfarbujú tvary preberaného písmena. V prvej časti pracovného zošita sa precvičuje a zdokonaľuje písanie písmen A až L, v druhej časti písanie písmen M až Z. Súbežne s daným písmenom sa precvičuje aj písanie písmen patriacich do rovnakej tvarovej skupiny (na základe spoločných prvkov či tvarov). Na okraji strany sa uvádzajú prvky a tvary príslušného veľkého i malého písaného písmena. Na základe toho sa písmeno ľahko zaradí do tvarovej skupiny. V pracovnom zošite nechýbajú ani úlohy na prepis a odpis písmen, problematických spojov, slov či celých textov obsahovo viazaných k danému povolaniu. Písanie sa tu vníma ako aktívna činnosť žiaka, preto je dôležité zamerať sa na techniku písania, správne tvary písmen, ich veľkosť či sklon. Zaujímavým prvkom je čítanie autentických rukopisov druhákov, identifikácia problematických miest a pokusy o korekciu vlastného písomného prejavu. Intenzívne sa tu integruje učivo slohovej zložky – žiaci sa učia samostatne tvoriť vety (rozvíja sa schopnosť žiakov formulovať a písomne zaznamenávať myšlienky či informácie). V obsahovej časti sú uvedené jednotlivé prvky, resp. tvary, podľa ktorých boli písmená zaradené do tvarovej skupiny. Pracovný zošit obsahuje aj pútavé didaktické hry zamerané na písanie slov. Na konci tematických strán žiaci ohodnotia svoju úspešnosť vyfarbením svetla na semafore. "
Vypredané
2,80 € 2,95 €

Slovenský jazyk pre 4. ročník základných škôl - Učebnica


"Učebnica Slovenský jazyk pre 4. ročník základných škôl reflektuje požiadavky ŠVP – ISCED 1 na jazykové vyučovanie. Je v nej použitá didaktická koncepcia komunikačného vyučovania materinského jazyka s cieľom naučiť žiaka funkčne využívať materinský jazyk pri čítaní, písaní, rozprávaní a počúvaní. - Učivo je prezentované modernou a prehľadnou formou, graficky je členené na jazykovú a komunikačnú zložku, v cvičeniach sa tieto zložky integrujú a prelínajú. - Učebnica obsahuje zaujímavé úlohy so vzťahom k reáliám Slovenska, pravidelné rubriky, priebežné opakovanie a pojmové mapy. - Titul je súčasťou série učebných materiálov Slovenský jazyk pre 2. – 4. ročník ZŠ. "
Vypredané
7,93 € 8,35 €

Slovenský jazyk pre 3. ročník základných škôl - Učebnica


"Nová platná učebnica materinského jazyka autoriek Z. Hirschnerovej – R. Adame je spracovaná moderným spôsobom a je v plnej miere v súlade s požiadavkami ŠVP – ISCED 1 na jazykové vzdelávanie a reflektuje všeobecné požiadavky na zmenu obsahu a koncepcie, ktorú určuje reforma vzdelávania. Obsahuje systematicky sa opakujúce prvky, ktoré žiakom umožnia rýchlo si osvojiť predpísané poznatky. Jednotlivé úlohy sú zostavené so stúpajúcou náročnosťou, a tak môže učiteľ okamžite diagnostikovať mieru zvládnutia učiva. Učebnica umožňuje osvojiť si jazykové zručnosti a rozvíja komunikačné kompetencie, pričom prvky týchto dvoch jazykových rovín sa prelínajú. Učivo je zostavené tak, aby žiak na konci tretieho ročníka zvládol všetky pojmy a nadobudol všetky kompetencie, ktoré si má osvojiť v treťom ročníku podľa ŠVP a prílohy ISCED 1 v oblasti jazyk a komunikácia. Jazykové učivo sa priebežne opakuje v systémových prvkoch a núti žiaka pracovať samostatne, čím sa podporuje rozvoj čitateľských schopností tak, aby žiak čítal s porozumením. Autorky v učebnici využili svoje odborné skúsenosti i skúsenosti z dlhoročnej učiteľskej praxe, zároveň v učebnici použili najmodernejšie metódy a trendy vyučovania materinského jazyka. Učebnica je prehľadne graficky spracovaná, osobitne vyčleňuje rubriky venované opakovaniu a práci v skupinách. Prostredníctvom práce s vtipnými obrázkami primeranými veku sa žiaci učia hrovou formou pracovať s ilustráciou, no napríklad i tvoriť texty v časovej následnosti podľa osnovy. Pomocou ilustrácií si zároveň upevňujú novonadobudnuté vedomosti. Učebnica spĺňa všetky predpoklady na moderné, efektívne a pútavé vyučovanie materinského jazyka "
Vypredané
6,64 € 6,99 €

Slovenský jazyk pre 2. ročník základných škôl - Učebnica


"Nová platná učebnica od Zuzany Hirschnerovej a kolektívu je spracovaná moderným spôsobom a v plnej miere rešpektuje požiadavky ŠVP – ISCED 1 na jazykové vzdelávanie a všeobecné požiadavky na zmenu obsahu a koncepcie, ktorú určuje reforma vzdelávania. Učebnica je spracovaná systematicky a obsahuje stále prvky, ktoré umožnia žiakovi veľmi rýchlo pracovať s učebnicou aj samostatne. Jednotlivé úlohy sú zostavené tak, aby mali stúpajúcu náročnosť a aj podľa tejto typológie môže učiteľ okamžite diagnostikovať mieru zvládnutia učiva. Učebnica graficky člení učivo na jazykové učivo a učivo rozvíjajúce komunikačné kompetencie, hoci sa tieto prvky v cvičeniach navzájom prelínajú. Priebežne je zaradená malá dramatická forma, ktorá precvičuje získané vedomosti a zároveň učí žiaka využívať získané zručnosti v komunikácii. Učivo je zostavené tak, aby žiak na konci druhého ročníka zvládol všetky pojmy a získal všetky kompetencie, ktoré sú určené pre žiaka druhého ročníka. Dôležitým prvkom je aktívna práca s jazykom. Žiaci sa učia nielen odpovedať na otázky, ale aj zostaviť otázku tak, aby na ňu dostali primeranú odpoveď, jazykové učivo sa priebežne opakuje na systémových prvkoch a núti žiaka pracovať samostatne, čím sa podporuje rozvoj čitateľských schopností tak, aby žiak čítal s porozumením. Autorky v učebnici využili svoje dlhoročné skúsenosti a zároveň využili najmodernejšie metódy a trendy vyučovania materinského jazyka. "
Vypredané
6,27 € 6,60 €

Slovenský jazyk pre 4. ročník základných škôl - Metodická príručka


"Slovenský jazyk pre 4. ročník ZŠ – metodická príručka je publikáciou, ktorá nielen výrazne uľahčí prácu učiteľa, ale svojim obsahom i spôsobom spracovania, bude pre neho zdrojom inšpirácií tak v prípravnej ako aj v realizačnej etape výchovno-vzdelávacieho procesu. Metodická príručka je v súlade s ŠVP a spĺňa požiadavky ISCED 1 v oblasti Jazyk a komunikácia, najmä dôsledným uplatňovaním princípov komunikačného vyučovania materinského jazyka. Formálne je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. "
Vypredané
10,64 € 11,20 €

Slovenský jazyk pre 4. ročník základných skôl - Pracovný zošit


"Pracovný zošit nadväzuje na novú platnú učebnicu materinského jazyka pre 4. ročník ZŠ. - Úlohy v pracovnom zošite podporujú a rozvíjajú funkčné využívanie materinského jazyka v bežných, žiakom blízkych komunikačných situáciách. - Moderné i tradičné typy úloh a cvičení s vtipným ilustračným stvárnením odrážajú požiadavky ŠVP – ISCED 1 na kvalitné jazykové vyučovanie. - Obsahuje štruktúrne komponenty používané aj v pracovných zošitoch pre 2. a 3. ročník, okrem nich v tomto titule zaradené aj nové komponenty, ktoré plnia špecifické ciele: pero – poskytuje žiakom priestor na písanie krátkych textov, vtip – vo vtipoch sa nachádzajú preberané jazykové javy, pojmová mapa – mapy slúžia na systematizáciu a opakovanie učiva, tiež sú vhodnou pomôckou pri opakovaní a rozširovaní učiva vo vyšších ročníkoch. - Na okrajoch strán sa nachádzajú neúplné poučky, do ktorých žiaci dopĺňajú slová. - Obsahuje vyberateľnú prílohu v strede zošita. - Titul je súčasťou série učebných materiálov Slovenský jazyk pre 2. – 4. ročník ZŠ"
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Slovenský jazyk pre 3. ročník základných škôl - Pracovný zošit


"Pracovný zošit korešponduje s platnou učebnicou na vyučovanie materinského jazyka Slovenský jazyk pre 3. ročník ZŠ autoriek - Zuzana Hirschnerová, Rút Adame. Titul zaručuje nadväznosť v precvičovanom učive na túto učebnicu. Jazyková a komunikačná zložka sa vhodne prelínajú tak, aby deti pochopili súvislosti a naučili sa jazykové javy a komunikačné zručnosti používať v nových situáciách. Pracovný zošit prináša sériu úloh a cvičení, ktoré pomôžu učiteľovi ľahšie vysvetliťa žiakovi lepšie a rýchlejšie zvládnuť základné učivo. Moderné typy úloh a cvičení korešpondujú s požiadavkami IŠVP – ISCED 1 na jazykové vyučovanie, moderné grafické spracovanie a vtipný ilustračný materiál prispejú nielen k dobrej atmosfére pri práci s pracovným zošitom, ale nesú v sebe i výrazný didaktický potenciál."
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Slovenský jazyk pre 2. ročník základných škôl - Pracovný zošit


"Pracovný zošit korešpondujúci s platnou učebnicou na vyučovanie materinského jazyka Slovenský jazyk pre 2. ročník ZŠ od kolektívu autorov pod vedením Mgr. Zuzany Hirschnerovej PhD. Titul zaručuje nadväznosť v precvičovanom učive na túto učebnicu. Jazyková a komunikačná zložka sa vhodne prelínajú tak, aby deti pochopili súvislosti a naučili sa jazykové javy a komunikačné zručnosti používať v nových situáciách. Pracovný zošit prináša sériu úloh a cvičení, ktoré pomôžu učiteľovi ľahšie vysvetliť a žiakovi lepšie a rýchlejšie zvládnuť základné učivo. Moderné typy úloh a cvičení korešpondujú s požiadavkami ISCED 1 na jazykové vyučovanie. Hravou formou motivujú žiakov k práci s textom, rozvíjajú komunikačné zručnosti, vedú žiakov k pochopeniu jazykových javov, precvičujú písanie i čítanie. "
Vypredané
5,04 € 5,30 €

Lacná kniha Písanie a slohové cvičenia pre 2. ročník základných škôl 1. zošit (-50%)


"Titul Písanie a slohové cvičenia 2 s podnázvom Píšeme o povolaniach od autorky platných učebníc slovenského jazyka pre 1. stupeň základných škôl Zuzany Hirschnerovej je pracovný zošit, ktorý sa skladá z dvoch častí. Obsahuje samostatné dvojstrany, určené jednotlivým písmenám v abecednom poradí. Každá dvojstrana je tematicky spracovaná podľa povolania, ktorého názov sa začína príslušným písmenom. Úvodná ilustrácia na dvojstrane zobrazuje konkrétne povolanie a žiaci v nej hľadajú a vyfarbujú tvary preberaného písmena. V prvej časti pracovného zošita sa precvičuje a zdokonaľuje písanie písmen A až L, v druhej časti písanie písmen M až Z. Súbežne s daným písmenom sa precvičuje aj písanie písmen patriacich do rovnakej tvarovej skupiny (na základe spoločných prvkov či tvarov). Na okraji strany sa uvádzajú prvky a tvary príslušného veľkého i malého písaného písmena. Na základe toho sa písmeno ľahko zaradí do tvarovej skupiny. V pracovnom zošite nechýbajú ani úlohy na prepis a odpis písmen, problematických spojov, slov či celých textov obsahovo viazaných k danému povolaniu. Písanie sa tu vníma ako aktívna činnosť žiaka, preto je dôležité zamerať sa na techniku písania, správne tvary písmen, ich veľkosť či sklon. Zaujímavým prvkom je čítanie autentických rukopisov druhákov, identifikácia problematických miest a pokusy o korekciu vlastného písomného prejavu. Intenzívne sa tu integruje učivo slohovej zložky – žiaci sa učia samostatne tvoriť vety (rozvíja sa schopnosť žiakov formulovať a písomne zaznamenávať myšlienky či informácie). V obsahovej časti sú uvedené jednotlivé prvky, resp. tvary, podľa ktorých boli písmená zaradené do tvarovej skupiny. Pracovný zošit obsahuje aj pútavé didaktické hry zamerané na písanie slov. Na konci tematických strán žiaci ohodnotia svoju úspešnosť vyfarbením svetla na semafore"
Vypredané
1,48 € 2,95 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Šlabikár včielky Maji


V zaujímavých príbehoch s prekrásnymi obrázkami sa dozviete, čo všetko zažila Maja a jej kamaráti na lúke a v lese. Príbehy sú venované jednotlivým písmenám abecedy. Slová, ktoré sa na dané písmenko začínajú alebo ho obsahujú, sú v príbehu vytlačené farebne.
Vypredané
4,99 € 6,61 €

Päťminútovky zo slovenského jazyka pre 5. - 6. roč. základných škôl


Zbierka rôznych krátkych cvičení a úloh pomôže pri precvičovaní najmä tých gramatických a pravopisných javov, ktoré robia žiakom najväčšie problémy. Obsahuje aj záverečné testy s motivačným charakterom a správne riešenia úloh. Možno s ňou efektívne pracovať v škole i doma.
Vypredané
4,51 € 4,75 €

Pravopisné cvičenia zo slovenského jazyka pre 3. ročník ZŠ 3. vydanie


Publikácia od skúsenej autorky obsahuje cvičenia na vybrané slová, spodobovanie, zautomatizovanie písania i/í a y/ý. Za každou ucelenou časťou učiva je test a za vybranými slovami sú krížovky. Žiaci vypracúvajú úlohy priamo v knihe, pretože tá má for mu pracovného zošita. V závere publikácie je riešenie všetkých úloh. Cvičenia v tejto publikácii obohacujú slovnú zásobu žiaka a podnecujú jeho aktivitu v upevňovaní pravopisných návykov. Obsah publikácie je v súlade s novým štátnym vzdelávacím programom.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Testovanie 9


Pracovný zošit Testovanie 9 zo slovenského jazyka a literatúry je určený pre žiakov 8. ročníka základných škôl. Tematicky a koncepčne je zameraný na tie oblasti, ktoré po výsledkoch z predchádzajúceho Testovania 9 robili žiakom najväčšie problémy.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Testovanie 9-Slovenský jazyk a literatúra pre 9 ročník


Pracovný zošit Testovanie 9 zo slovenského jazyka a literatúry obsahuje typ a charakter úloh, ktoré zohľadňujú požadovanú úroveň získaných teoretických vedomostí a zručností v práci s textom a informáciami, ktoré si má osvojiť žiak 9. ročníka na hodinách slovenského jazyka a literatúry počas štúdia na ZŠ.
Vypredané
5,42 € 5,70 €

Diktáty a pravopisné cvičenia pre 5. ročník základných škôl


Všetkým piatakom, ktorí si chcú precvičiť, zopakovať a upevniť učivo zo slovenského jazyka, ponúkame cvičebnicu s množstvom diktátov, zábavných cvičení, doplňovačiek a zaujímavých úloh. Pomôžu im zábavnou formou zvládnuť pravopis spisovného jazyka a zároveň rozvíjať ich tvorivosť a fantáziu. Na overenie správnosti sú na konci knihy uvedené riešenia úloh. Cvičebnica je zostavená v súlade s učebnými osnovami podľa Štátneho vzdelávacieho programu a rovnako poslúži na hodinách slovenského jazyka i pri práci doma.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Mimočítankové čítanie 4 - pre ZŠ


Pracovný zošit s výberom krátkych náučných textov je výbornou pomôckou na hodiny čítania (komunikatívno-zážitkový model). Pomáha zdokonaľovať čítanie s porozumením. Žiak aktívne pracuje s textom, aplikuje vlastné skúsenosti, rozširuje si slovnú zásobu, precvičuje neverbálnu komunikáciu a prácu s informáciami (medzipredmetové vzťahy). Rôzne formy práce s textom (písanie, spev, pantomíma, kresba) rozvíjajú u žiaka kľúčové kompetencie. Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
4,48 € 4,72 €

Lacná kniha Mimočítankové čítanie 4 - pre ZŠ (-90%)


Pracovný zošit s výberom krátkych náučných textov je výbornou pomôckou na hodiny čítania (komunikatívno-zážitkový model). Pomáha zdokonaľovať čítanie s porozumením. Žiak aktívne pracuje s textom, aplikuje vlastné skúsenosti, rozširuje si slovnú zásobu, precvičuje neverbálnu komunikáciu a prácu s informáciami (medzipredmetové vzťahy). Rôzne formy práce s textom (písanie, spev, pantomíma, kresba) rozvíjajú u žiaka kľúčové kompetencie. Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
0,47 € 4,72 €

dostupné aj ako:

Tajomstvá sveta - PZ pre 2. ročník ZŠ


Pracovný zošit Tajomstvá sveta je určený pre žiakov 2. ročníka základných škôl. Jeho obsahom sú krátke, pútavé, vtipné a zaujímavé príbehy a na ne nadväzujúce súbory úloh, prostredníctvom ktorých sa žiaci naučia pracovať s textom.
Vypredané
7,41 € 7,80 €

Slovenský jazyk je jedným zo základných predmetov na základnej škole. Niektorým žiakom sa zdá jednoduchý, iným naopak zložitý. V tejto kategórii nájdete rôzne knihy, učebné pomôcky a prehľady, cvičebnice diktátov a ďalšie knihy, ktoré vám pomôžu s výukov slovenčiny.

Nájdete tu publikácie, ktoré sa venujú slovenskej gramatike základnej školy, ale aj literatúre. Pomôžu vám zvládnuť naučiť sa kde sa píše mäkké i a kde tvrdé y, pomôžu vám so skloňovaním a základmi slovenčiny.