! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Film - encyklopédie, ročenky strana 10 z 28

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Chaplintől Pókemberig


"A műfajiság fogalma egyidős a film születésével. Már a filmgyártás hajnalán felmerült az elkészült alkotások kategorizálási igénye, egy olyan szempontrendszer, amely révén a nézők könnyebben tájékozódhatnak a filmek sokasága között, és segítséget kaphatnak az ízlésükhöz legközelebb álló alkotás kiválasztásában. Műfajon (más néven zsáneren) a filmek azon csoportjárt értjük, amelyeket összekötnek az azonos műfaji jegyeik. Az egy zsánerbe tartozó filmeknek ismétlődnek a történeteik, konfliktusaik, visszatérő helyszíneken játszódnak, gyakran formanyelvi hasonlóság is jellemzi őket. A műfaj nem egy kötött fogalom, ha túl sok és sokféle film tartozik egy zsánerbe, az gyakran műfajcsaláddá növi ki magát, s benne szuverén, egymástól független, ámbátor egymással rokonságot mutató műfajok jelennek meg. A műfajokon belül alműfajok is megkülönböztethetők, amelyeken belül tematikák is kialakulhatnak. Ennek megfelelően a műfaji univerzum nem állandó, hanem változó, és a folyamatokban meghatározó szerepet töltenek be a nézői elvárások és a filmet körülvevő társadalmi hatások. Jelen kötet a filmműfajok társadalomtörténeti áttekintésével foglalkozik. Olyan népszerű zsánerek ismertetésére kerül sor, mint a vígjáték, a sci-fi, a fantasy, az akciófilm, a katasztrófafilm, a kalandfilm, a képregényfilm és a háborús film. Valamennyi műfajnak több évtizedes történetisége van, nagyszámú filmpéldával a múltból és jelenből egyaránt. A kötet átfogó képet kíván nyújtani a tárgyalt műfajok társadalomtörténetéről a kezdetektől napjainkig. A Chaplintől Pókemberig - Filmműfajok társadalomtörténete a Filmanatómia-sorozat korábbi könyveihez hasonlóan ezúttal is értő közönség és a műkedvelő laikus számára egyaránt olvasmányos és szórakoztató formában, számtalan ismert film segítségével kívánja bemutatni és a nézőhöz/olvasóhoz közelebb hozni a manapság legnépszerűbb, legismertebb filmműfajokat."
U dodávateľa
12,23 € 12,87 €

A Bridgertonok kiskönyve


Ismered a XIX. századi brit arisztokratákra jellemző kifinomult és bonyolult szerelmi, udvarlási, öltözködési szabályokat és szokásokat? Hogy boldogulsz a társasági etikettel és zsargonnal? Felfedeznéd a kor bestsellereit - mint például a Büszkeség és balítéletet -, táncait, a sorozat eredeti helyszíneit és zenéit? Csipetnyi történelem, a romantika korának legizgalmasabb személyiségeivel és legnagyobb botrányaival fűszerezve. Kvízek, tesztek, játék! Te melyik Bridgerton karakter vagy? Teszteld, hogy olyan igaz-e a szerelmed, mint Daphnénak és Simonnak! Kötelező könyv minden rajongó és elsőbálozó számára!
U dodávateľa
13,76 € 14,48 €

Scarlett


A Scarlett igazi főszereplője nem más, mint az örök klasszikusként számontartott Elfújta a szél című regényből készült film. Annak idején már a kiadó is hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy megjelentette egy Margaret Mitchell nevű, tökéletesen ismeretlen író hatalmas terjedelmű regényét, azt viszont, amire David O. Selznick filmproducer vállalkozott, mindenki őrültségnek gondolta. Azt vette a fejébe, hogy filmre viszi a művet, annak ellenére, hogy pontosan tudta, hogy hihetetlen mennyiségű pénzbe és energiába fog kerülni. Díszletek, jelmezek, színészek százaira lesz szüksége ahhoz, hogy elkészüljön a több mint három és fél órás, addig sohasem látott hosszúságú film. Az Álomgyár történetében addig senki sem vállalkozott ilyen nagyszabású produkcióra. És úgy is történt minden, ahogy előre elképzelte: az őrület volt maga. Gyötrelmes és füstös, karikás szemű káosz, szerelem, árulás és ármány, a folyamatosan fenyegető összeomlás rémülete és végül persze a csoda, a varázslat, ami mindent megér és amire csak a film képes: a megelevenedő világok, korok és emberek csodája. Gondoljunk akár a költségvetésére, akár a forgatás szakmai kihívásaira, akár a filmet övező hatalmas elvárásra és hisztérikus hangulatra vagy a későbbi tomboló világsikerre és a tíz Oscar-díjra: az Elfújta a szél a "leg"-ek mozija volt és maradt azóta is. François-Guillaume Lorrain nemcsak egyetlen filmnek, hanem Hollywood egész aranykorának és halhatatlan figuráinak állít emléket ebben a bölcsen szellemes és melengetően emberi regényben.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Kulturní paměť a film


Kniha je příspěvkem k současné debatě o hraném filmu jako médiu kulturně zprostředkované paměti. Autorka nahlíží filmy jako díla, která nabízejí jednak obraz éry, v níž byla vytvořena, jednak obrazy uplynulých událostí, k nimž se vztahuje jejich děj. Z těchto dvou perspektiv v knize zkoumá čtyři české (československé) hrané filmy, které zobrazují události související s poválečným vysídlením německy mluvících obyvatel a následným osidlováním pohraničních oblastí. Srovnání filmů z různých období umožňuje zachytit vývoj vztahů české společnosti k otázce odsunu i proměnu významů, s nimiž byla a je tato problematická součást naší minulosti spojována.
U dodávateľa
15,68 € 16,50 €

Čas na priestor súkromia a priestor verejnosti


Profil významnej českej dokumentaristky Heleny Třeštíkovej od filozofky a estetičky Romany Javorčekovej. Štúdia je zameraná na motív domova, bývania a priestoru, ktorý s nimi súvisí. Téma sa v rôznej intenzite a podobách objavuje v celej Třeštíkovej tvorbe už od školského cvičenia Živá voda (1972), v ktorom sleduje, ako vodná priehrada vymaže z mapy dedinu, až po režisérkin zatiaľ posledný film Forman vs. Forman (2019). V profile režiséra, ktorý v detstve počas vojny prišiel o rodičov, potom býval po internátoch, podnájmoch a emigroval bez rodiny, rezonuje téma odlišne než v každom z Třeštíkovej časozberných dokumentov, ako Manželské etudy, Katka či René. Motív domova a bývania ako niečoho, čo podlieha premenám v čase, zároveň súznie s touto režisérkinou najčastejšou metódou nakrúcania.
Na sklade 1Ks
7,84 € 8,25 €
  • 5 /5

Etika režiséra


Máte pocit, že morálka a etika sa vytratila z našich životov? Že otvorením mediálneho priestoru sa z mnohých filmárov a televíznych režisérov stali drzí vykrádači súkromných životov? Renomovaná slovenská režisérka Yvonne Vavrová s bohatou medzinárodnou filmovou a televíznou skúsenosťou radí, ako sa vyhnúť mnohým tvorivým dilemám pri nakrúcaní a pri tvorbe audiovizuálnych diel. Orientuje aj bežného čitateľa, a potencionálneho účinkujúceho, že nie všetko si musí nechať páčiť od autority akou je režisér. Opiera sa o slovenské, české aj anglické Etické kódexy verejnoprávnych televízií, aby ukázala, že nie všetko umelecké je aj korektné a že slušnosť a etika je základným predpokladom práce profesionálneho režiséra. Kniha Etika režiséra rozoberá rôzne aspekty profesijnej etiky režiséra audiovizuálnych diel, odhaľuje zložitosti a interpretácie etiky priamo na konkrétnych filmových dielach. Porovnáva etické kódexy verejnoprávnych médií na Slovensku, v Česku a vo Veľkej Británii. Praktickým prínosom práce je analýza niektorých vybraných situácií, ktoré sa priamo či nepriamo dotýkajú etiky práce režiséra pri nakrúcaní dokumentárnych a hraných filmov. Kniha, ktorá je aj zároveň učebnicou mediálnej etiky, definuje postavenie režiséra ako najvyššie kompetentného a zodpovedného filmového a televízneho pracovníka pri dodržiavaní etických a morálnych princípov.
U dodávateľa
14,16 € 14,90 €

Filmaři všech zemí, spojte se! - Filmmakers of the World, Unite!


Alžírský režisér Mohammed Lakhdar-Hamina (*1934) a nedávno zesnulý syrský režisér Nabil Maleh (19362016) jsou společně považováni zakladatele svých národních kinematografií a klíčové postavy arabského filmu. Vzhledem ke své politicky angažované a esteticky jedinečné tvorbě jsou také známí na mezinárodní scéně. Málokdo však ví, že v 60. letech oba dva studovali na pražské FAMU a že se toto studium bezpochyby odrazilo v jejich tvorbě. Mezi další významné asijské a africké režiséry, kteří prošli studiem na FAMU patří srílanský režisér Piyasiri Gunaratna (1939) a tuniský dokumentarista Hafed Bouassida (1947), stejně jako desítky dalších režisérů, kameramanů a scénáristů z různých zemí Asie, Afriky a Latinské Ameriky. Dvojjazyčná publikace se zaměřuje na kulturní výměnu spjatou s pobytem filmařů ze třetího světa v Československu. Zahrnuje rozhovory s některými z režisérů (Hafed Bouassida, Pyasiri Gunaratna) a studie tvorby Mohammeda Lakhdara-Haminy (Olivier Hadouchi) a Nabila Maleha (Kay Dickinson). Publikace rovněž zahrnuje text Alice Lovejoy o cestě Františka Vláčila do Číny. Obecnějším kontextem se zabývá esej Daniely Hannové o arabských studentech v Československu.
U dodávateľa
12,06 € 12,69 €

Ušlechtilý, dobrý, krásný


Ušlechtilý, dobrý, krásný takové nároky kladla katolická církev na film a pro úspěch takového filmu se zavázala pracovat. Stejnojmenná kniha Petra Hasana se zabývá debatou, která se o kinematografii vedla v českém katolickém prostředí v první polovině 20. století. Detailněji se věnuje natáčení velkofilmu Svatý Václav, organizaci domácí katolické filmové cenzury či budování sítě orelských kin. Zároveň hledá odpovědi na otázky obecnějšího rázu: Jaké kulturní strategie katolická církev ve 20. století používala? Jakou roli hrála kinematografie při procesu vyrovnávání se katolické církve s moderním světem? A jaká jsou katolická specifika vztahu mezi uměním a vírou?
U dodávateľa
13,40 € 14,10 €

Animasofie


Kniha estonského filmaře a pedagoga na Estonské akademii výtvarných umění představuje animovaný film ze širší společenskovědní perspektivy, a to ne jako menšinový filmový žánr, ale spíše jako oblast, která se v některých aspektech technických podrobností od hraného filmu liší, a přitom si zachovává schopnost být katalyzátorem společenského vývoje. Teoretické kapitoly jsou doprovázeny případovými studiemi a publikace je napsána způsobem, který ji předurčuje stát se univerzitním studijním materiálem, ale zároveň toto vymezení přesahuje. České vydání knihy doprovází původní studie filmové teoretičky a pedagožky Elišky Děcké, věnovaná významu propojení teorie a praxe v oblasti animovaného filmu. Součástí knihy je DVD s ukázkami.
U dodávateľa
13,40 € 14,10 €

Jak se co dělá


Kniha Jana Žáčka je souborem jeho vlastních zážitků coby filmového a dabingového režiséra a scénáristy, v nichž vzpomíná na zajímavé a humorné okamžiky a také na četné osobnosti českého filmu a divadla. Zároveň je kniha exkurzí do pro čtenáře přitažlivého prostředí filmového zázemí a podobně jako v Čapkově díle díky této knize získá čtenář povědomí o tom, jak vzniká například filmový scénář nebo jak vzniká dabing k zahraničním filmům. Autor tak nepřímo doplňuje Čapka o témata, která on sám neznal.
U dodávateľa
4,02 € 4,23 €

Přítomnost


Mexický režisér Carlos Reygadas patří mezi vůdčí osobnosti současného autorského filmu. Za Tiché světlo (2007) získal Cenu poroty v Cannes a za Post Tenebras Lux (2012) Cenu za nejlepší režii tamtéž. Je to tvůrce, jehož velmi osobitý přístup k mizanscéně, herectví, zvuku i střihu umožňuje otevírat velmi obecná filozofická, náboženská a jiná témata. Kniha vychází jako první svazek nové edice Autorské myšlení, jejímž prostřednictvím FAMU nabízí setkání s tvůrci všech filmařských profesí současné světové kinematografie, k nimž v rámci fakulty dochází ve formě přednášek, seminářů či dílen. Obsahem jsou úvahy Carlose Reygadase obecně o kinematografii i o jeho vztahu k filmu.
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Woke Up This Morning


Who made the phone call that got HBO to launch the show? What's the significance of all those eggs? And, what the hell ever happened to the Russians? In Woke Up This Morning, Michael Imperioli and Steve Schirripa have all the answers - and they're revealing where all the bodies are buried. Inspired by the incredibly successful Talking Sopranos podcast, The Sopranos stars Michael Imperioli (Christopher Moltisanti) and Steve Schirripa (Bobby Baccalieri) finally reveal all the Soprano family secrets in a surprising, funny, and honest new book. Woke Up This Morning is the definitive behind-the-scenes history of the groundbreaking HBO series that became a worldwide cultural phenomenon, ushered in a new Golden Age of Television, and to this day continues to be one of the most binged shows of all time. Michael and Steve tell all the incredible stories that The Sopranos fans have been waiting to hear for over twenty years. The book covers the entire history of The Sopranos series from the original concept pitch and casting to the infamous cut to black - and answers many of the thousands of fan questions sent to the podcast, as well as dispels some widely propagated myths and reveals things no one outside the show would even know to ask.
U dodávateľa
12,83 € 13,50 €

Steven Spielberg filmjei - A cápától a Schindler listájáig


Steven Spielberg nem véletlenül vált a filmtörténet egyik legsikeresebb rendezőjévé: ösztönös stílusérzékével már pályafutása kezdetén hátborzongató hatékonysággal tudta nézőit a moziszékekbe szegezni. A hetvenes évek óta generációk nőttek fel a filmjein izgulva: A cápa, az E. T., a Jurassic Park, a Ryan közlegény megmentése vagy a Különvélemény hatása máig nem fakult meg, a rendező legtöbb munkája akárhányszor újranézhető. Ez a könyv magyar nyelven először elemzi átfogóan Spielberg eddigi életművét: az olvasmányos, gyakran személyes hangvételű esszék elsősorban a filmek gyártástörténetére és stílusára fókuszálnak, de a rendező életútja is gyakran visszaköszön bennük.
U dodávateľa
12,26 € 12,90 €

A Gólem és a prágai rabbi


"Gólem - az anyagból gyúrt csodálatos lény számos alakban jelent meg az európai és a közel-keleti történelemben: hol szörnyetegként, hol emberbarát óriásként aszerint, miként ítélték meg teremtőjét, az istenfélő vagy gonosz rabbit. A Gólem-történet jellegében apokrif, kánonon kívüli legenda, melynek magvában ott rejlik számos teremtéstörténet. Ungvári professzor e legendakör eredetét és továbbélését, illetve a teremtés, alkotás lényegét magyarázza, felhasználva ehhez az okkultizmus és a kabbala vonatkozó ismereteit. Ungvári kultúrtörténete mágikus, misztikus utazás a földön túli dolgok világába."
Na sklade 2Ks
12,26 € 12,90 €

Pišta - O diele Petra Pišťánka


Zborník je výstupom z rovnomenného seminára realizovaného v roku 2022 v rámci Týždňa slovenského filmu. Jeho editormi sú Václav Macek a Zuzana Goleinová a jednotlivé štúdie ponúkajú rôzne uhly pohľadov na filmové diela tejto výraznej osobnosti slovenskej literatúry. Vďaka nim dnes môžeme sumarizovať Pišťánkov prínos pre slovenskú kinematografiu. V zborníku sú publikované príspevky autorov a autoriek: Marian Jaslovský, Peter Darovec, Peter Karpinský, Matej Ambroš, Peter Michalovič, Adam Gazdič, Martin Šmatlák, Zuzana Goleinová, Václav Macek a Peter Ulman.
U dodávateľa
11,31 € 11,90 €

Když se lidi povedou


"Život je jediná věc, kterou máme doživotně. Proto bychom si ho měli vážit, a když už žijeme, tak především koukat, abychom skutečně žili." Tento výrok Jana Wericha byl hlavním motivem pro vzpomínkovou knihu novinářky Aleny Šloufové. Píše v ní o známých, úspěšných lidech, bardech neuvěřitelné generace, kteří "uměli koukat a uměli žít". Osobnosti v knize shromážděné už sice mezi námi nejsou, Alena Šloufová, která je při své práci důvěrně poznala, je nám ale dokázala v této knize opět autenticky přiblížit. Kniha obsahuje vzpomínky na Vlastimila Brodského, Radka Brzobohatého, Otakara Brouska, Stellu Zázvorkovou či na Vladimíra Menšíka, Jana Wericha, Arnošta Lustiga a řadu dalších legendárních osobností.
Na sklade 1Ks
11,12 € 11,70 €

KSD: Druhá verze


Četli jste někdy film? A co film, který existuje pouze ve svém literárním stádiu? Takové jsou texty ve sborníku katedry scenáristiky a dramaturgie, filmy před filmem, rozpracované texty reprezentující scénáře, které vznikly na pražské FAMU za poslední rok. Ač nehotové, scénáře představují to, o čem mladí autoři přemýšlejí a jak se to rozhodli zobrazit. Ponořte se do jejich příběhů s nimi v publikaci, která vychází každý rok. Sborník KSD. Přečtěte si film.
U dodávateľa
4,42 € 4,65 €

Alain Robbe Grillet: Film a jeho dvojník


Do publikácie sú zaradené texty z obdobia od druhej polovice šesťdesiatych po osemdesiate roky, pokrývajú teda len istý výsek autorovho kreatívneho života. Pokiaľ sa nevenujú konkrétnym filmom alebo kinematografii, osvetľujú širšie súvislosti, ktoré môžu prispieť k interpretácii autorovej filmovej tvorby. Tento výber nemá ambíciu vyčerpať možnosti spoznávania jeho filmového diela, ciele publikácie sú oveľa skromnejšie. Má slovenskému čitateľovi ponúknuť možnosť zoznámiť sa s niektorými motívmi autorovho uvažovania o jeho vlastnej tvorbe, ale aj o rozprávaní a o umeleckej tvorbe vo všeobecnosti či o role imaginácie v živote jedinca a spoločnosti.
Na sklade 1Ks
8,46 € 8,90 €

Zmena bez zmeny - Podoby slovenskej televíznej hranej tvorby 1990 - 1993


Kniha Jany Dudkovej Zmena bez zmeny. Podoby slovenskej televíznej hranej tvorby 1990 – 1993 je prvou publikáciou, ktorá sa systematicky venuje vývoju ponovembrovej televíznej tvorby na Slovensku. Doterajšie výskumy slovenského filmu sa skoro výlučne venovali výskumu kinematografie, televíznej tvorbe sa venoval napríklad Ivan Stadtrucker, avšak len do roku 1989 kedy sa podľa neho oslabuje kultúrotvorná funkcia televízie. Monografia Zmena bez zmeny dokazuje opak a vyvracia mýty o zániku či úpadku televíznej tvorby po roku 1989, prítomné napríklad i v Dejinách slovenskej kinematografie od Václava Maceka a Jeleny Paštékovej. Robí tak na príklade výskumu až 270 hraných diel, ktoré vznikli v období 1990 – 1993 a to so špeciálnym fokusom na obraz spoločenskej zmeny a reflexiu (Nežnej) revolúcie.
U dodávateľa
7,51 € 7,90 €

V kategórii "Film - encyklopédie, ročenky" sa otvárajú brány do fascinujúceho sveta filmového umenia. Táto kategória je zasvätená všetkým filmovým nadšencom, ktorí túžia objaviť hĺbku a šírku kinematografického vesmíru.

V tejto kategórii nájdete encyklopédie, ktoré vám poskytnú komplexný prehľad o filmovom svete. Od historických pohľadov až po detailné informácie o filmových tvorcoch, režiséroch, hereckých obsadeniach a filmových štúdiách. Ročenky vám poskytnú aktuálne informácie o filmových udalostiach, nových projektoch a trendy v kinematografii.

Budete mať prístup k rozsiahlym zoznamom filmov z rôznych žánrov, období a krajín. Objavíte diela, ktoré sú považované za klasiky filmového umenia, rovnako ako aj moderné hity, ktoré zaujímajú dnešnú filmovú scénu.

Či ste študent filmových štúdií, nadšenec do filmu alebo jednoducho chcete objaviť nové tituly na svojom zozname pre sledovanie, táto kategória vám umožní hlbšie sa ponoriť do sveta filmu, jeho histórie a aktuálnych trendov. Prechádzajte stránkami a objavujte nekonečné možnosti, ktoré filmové umenie ponúka.