! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Fotografia strana 103 z 133

Lacná kniha Saint Vitus´s Cathedral (-50%)


Další v řadě knižních vydání fotografických cyklů Josefa Sudka přináší unikátní svazek fotografií Svatovítské katedrály z dvacátých let, o jejichž knižní vydání autor neúspěšně usiloval po celý svůj život. Klíčové snímky vznikly v době přestavby katedrály, kdy měl fotograf možnost zachytit v jejím interiéru i hromady suti či lešení, vždy ve zcela ojedinělém osvětlení, na něž v budově čekal třeba celý den. Kniha je uvozena studií Josefa Mouchy a původním textem spisovatele Jaroslava Durycha z prvního Sudkova portfolia.
Vypredané
17,60 € 35,20 €

dostupné aj ako:

Robert Doisneau - Palm Springs 1960


This is a fresh and unexpected collection of Robert Doisneaus color photography that captures the glamour and nostalgia of Palm Springs in the early 1960s. In 1961, celebrated French photographer Robert Doisneau was invited by "Fortune" magazine to cover Palm Springs, the hottest travel destination of the day. This renowned paradise catered to Hollywoods affluent and reached international acclaim as an indulgent playground for the rich and famous, as well as a silverhaired and well-heeled clientele. It was a world of swimming pools awash with bobbing beehives, martini-fueled parties, and relaxed golf sets, all unfolding against the desert backdrop of this California oasis. While there, Doisneau took hundreds of photographs, twenty-three of which were published in the magazine. The rest have been rediscovered in his archives and one hundred are featured in this unprecedented volume. Doisneau is most recognized for his black and white portraits of Parisian street scenes. This rare color collection which includes a facsimile reproduction of Doisneaus original "Fortune" article provides a fresh perspective into his photographic legacy, as well a unique occasion to revisit the early years of one of Americas legendary destinations.
Vypredané
29,40 € 30,95 €

Ostrava. Viktor Kolář


Viktor Kolář je nejvýznamnějším "městským fotografem" České republiky. Kromě let 1969 - 1973, která strávil v Kanadě (a vytvořil zde vynikající soubor New World Encounters), se autor věnuje až na výjimky Ostravě, rodnému městu a zároveň symbolu komunistického pokroku provázeného devastací prostředí i lidské duše. Městu zobrazovanému Kolářem s nenávistnou láskou. Pokračuje v tradici humanistické tradice a lpí na náročném stylu rozhodujících okamžiků. Fotografuje takřka výhradně v ulicích a na veřejných prostranstvích. Vedle bezkonkurenčně precízního řemesla překvapuje vynalézavými kompozicemi, ale to všechno je druhořadé. Přestože postihuje svébytnost tohoto hornického města, všímá si i některých charakteristických rysů městské společnosti, především odcizení. Jeho filosofie i prožitky jsou blízké existencialismu. Nesnaží se o subjektivizaci nebo objektivizaci dokumentu, jak je to módou v posledních letech a desetiletích, zaujímá jedinečnou pozici filozofujícího a psychologizujícího mudrce, neboť je schopen svými fotografiemi odhalovat víc než jiní. Tak se také proměňuje: ne do šířky, nepřibírá si další oblasti fotografování, nýbrž do hloubky. Snaží se, aby objektiv jeho kamery ukázal vizualitu lidského světa ve stavech, symbolických funkcích, gestech a konfiguracích kladoucích otázky, upozorňujících na vztahy a problémy. Podstatná část díla se točí kolem vztahu časnosti a věčnosti, kultury a antropologické konstanty v lidském chování. Obrazy nacházené Kolářem jsou podobné jeho jedinečné slovní komunikaci. Inspiruje ho cokoli a s nevyčerpatelnou důkladností dovede určitý motiv probírat z nejrůznějších aspektů, aby se dostal až "na dřeň". Nezabývá se ale ničím nedůležitým.
Vypredané
60,28 € 63,45 €

Egypt z výšky


Najzaujímavejšie miesta Egypta z vtáčej perspektívy
Vypredané
3,99 € 19,99 €

Amerika z výšky


Najzaujímavejšie miesta Ameriky z vtáčej perspektívy.
Vypredané
6,99 € 19,99 €

Photoshop pro každého


Tato přehledná publikace názorně provede krok za krokem světem fenoménu zvaného Photoshop i naprostého začátečníka, inspiraci však může přinést i profesionálům. Čtenáři pomůže v práci se všemi u nás zatím dostupnými verzemi tohoto grafického programu. Díky postupům znázorněným v jednotlivých fázích bude tato kniha velice užitečným průvodcem a rádcem.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

Digitální kamery


Publikace přináší základní rozdělení digitálních kamer s vysokým rozlišením. Text je koncipován z pohledu produkčního, zamýšlí se nad efektivností jednotlivých digitálních řešení jak z hlediska estetického tak praktického a finančního, ovšem zmapováním dostupných zařízení je využitelný i pro kameramany. Práce též načrtává historii elektronických obrazových záznamů a postprodukčních řešení.
Vypredané
5,49 € 5,78 €

Chladnokrevný kůň síla, krása, elegance


Zcela jedinečná celobarevná publikace je věnována všem milovníkům chladnokrevných koní a zachycuje postupný vývoj chovu chladnokrevných koní na území Čech, Moravy a Slezska. Prostřednictvím dvojjazyčných textů (čeština, němčina) Josefa Iše a fotografi í Dalibora Gregora čtenář získá základní informace o plemenech chladnokrevných koní chovaných především na našem území, ale také v Evropě, o organizaci chovu chladnokrevných koní v České republice a o pracovním, sportovním a společenském využití těchto koní v dnešní době. V knize se autoři zabývají také úpravou a péčí o chladnokrevné koně. Závěr knihy je věnován jedné z největších přehlídek chladnokrevných koní v Evropě pod názvem „Obří dostihové dráhy“
Vypredané
22,28 € 23,45 €

Josef Koudelka


Dnes již klasik české fotografie Josef Koudelka(*1938), člen agentury Magnum Photos, patří k nejdůležitějším světovým humanisticky zaměřeným fotografům. Jeho snímky jsou charakteristické výtvarně výrazným, originálním projevem. Tato monografie je prvním průvodcem po jednotlivých fázích jeho tvorby. Začíná ranými pracemi ze sklonku 50. let a přináčí výběr zvšech stěžejních souborů jeho zralého díla. Knihu uvádí studie Anny Fárové, přední znalkyně české fotografie a Koudelkova díla, a rozhovor Karla Hvížďaly s Josefem Kodelkou.
Vypredané
16,43 € 17,29 €

Přízraky


Katalog zahrnuje 24 dílnou sérii fotografií Barbory Bálkové, které vznikly v průběhu posledních dvou let. Přízraky josu imaginativní fotografickou sondou do autorčiných raných dětských vzpomínek. Znázorňují situace a činnosti, které by nebyly u lidských protagonistů v nočních hodinách běžné. Za dne se pak její přízračné bytosti objevují v dopravních pouličních zrcadlech. Jednotilvé motivy jsou inspirovány konkrétními ženami, symbolicky vypovídají o jejich osobnostním vyzařování, výsledné snímky jsou tedy svého druhu portréty.
Vypredané
4,02 € 4,23 €

Lacná kniha Přízraky (-70%)


Katalog zahrnuje 24 dílnou sérii fotografií Barbory Bálkové, které vznikly v průběhu posledních dvou let. Přízraky josu imaginativní fotografickou sondou do autorčiných raných dětských vzpomínek. Znázorňují situace a činnosti, které by nebyly u lidských protagonistů v nočních hodinách běžné. Za dne se pak její přízračné bytosti objevují v dopravních pouličních zrcadlech. Jednotilvé motivy jsou inspirovány konkrétními ženami, symbolicky vypovídají o jejich osobnostním vyzařování, výsledné snímky jsou tedy svého druhu portréty.
Vypredané
1,27 € 4,23 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Egypt z výšky (-90%)


Najzaujímavejšie miesta Egypta z vtáčej perspektívy
Vypredané
2,00 € 19,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Egypt z výšky


Najzaujímavejšie miesta Egypta z vtáčej perspektívy
Vypredané
1,00 € 19,99 €

dostupné aj ako:

Connections


Fenomenálny fotograf svetového mena, autor nádherných diel a množstva krásnych obrazových publikácií prichádza tentoraz s úplne originálnou sumou svojho vyše štyridsaťročného umeleckého bádania. Kniha obrazových „diptychov“ ponúka fascinujúci pohľad na imaginárnu previazanosť nášho sveta. Prchavé okamihy diania z rôznych kútov zemegule, zvečnené objektívom fotoaparátu, spája jemné pradivo vizuálnych i obsahových súvislostí. Tvorca čitateľovi nič nepodsúva, len zachytáva a rafinovane zreťazuje okamihy tajuplných príbehov, ktorých pointu si musí dopovedať každý sám pre seba. Toto majstrovské dielo v anglickej jazykovej mutácii je obrazovou lahôdkou a vynikajúcim poslom slovenského umenia do všetkých kútov sveta.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Photography


A pure-pigment medium, pastels have been used by painters for centuries for the powerful and evocative colour they can produce. Professional artist and experienced teacher Mark Leach uses pastel to translate beautiful landscapes into striking, minimalist paintings with simple form and strong blocks of colour, while still retaining a sense of location and place. His simple techniques demonstrate how to move away from realism and towards using abstract painting to express mood and feeling. The book includes: Introduction: Beyond realism * Balancing the emotional and physical Composing and Developing Images: Composing a non-realistic image * Feeling and passion * Light, form and texture * Seeing colour * The journey to abstraction The Joy of Colour: Understanding the colour wheel * Colour moods * Colour palettes and mixes Subjects to Paint: Still life * Landscapes * Figurative painting * Colour on water The Art of Pastels: My studio * Pastels * Pure pigment * Composition * Sketching from life and landscape * Painting from sketchbooks and photographs * Light and tone * Mediums and supports for pastels * Pastel painting techniques
Vypredané
33,73 € 35,50 €

Lacná kniha Photography (-90%)


A pure-pigment medium, pastels have been used by painters for centuries for the powerful and evocative colour they can produce. Professional artist and experienced teacher Mark Leach uses pastel to translate beautiful landscapes into striking, minimalist paintings with simple form and strong blocks of colour, while still retaining a sense of location and place. His simple techniques demonstrate how to move away from realism and towards using abstract painting to express mood and feeling. The book includes: Introduction: Beyond realism * Balancing the emotional and physical Composing and Developing Images: Composing a non-realistic image * Feeling and passion * Light, form and texture * Seeing colour * The journey to abstraction The Joy of Colour: Understanding the colour wheel * Colour moods * Colour palettes and mixes Subjects to Paint: Still life * Landscapes * Figurative painting * Colour on water The Art of Pastels: My studio * Pastels * Pure pigment * Composition * Sketching from life and landscape * Painting from sketchbooks and photographs * Light and tone * Mediums and supports for pastels * Pastel painting techniques
Vypredané
3,55 € 35,50 €

dostupné aj ako:

Starck


Philippe Starck wants to bring love and happiness into your life by designing objects, environments, and appliances that will brighten your days. He spent his childhood under his father's drawing boards, sawing, cutting, gluing, and sanding, dismantling bikes, motorcycles and other objects. Several years and several prototypes later, he has changed life at the French presidential palace, the Italians have asked him to renew the notion of furniture, and he has turned the Royalton and Paramount in New York into the first classics of the new hotel world. Starck's overwhelming international success and cult-star status are proof that people everywhere are receptive to his kindhearted philosophy and distinctive aesthetic sensibility. The democratic design projects that he has undertaken with Target (USA) and j/ii (Japan), as well as the TASCHEN bookshops in Paris and Los Angeles and the Bon restaurant chain, are among the projects included in this volume that traces the entire career of today's foremost design superhero.
Vypredané
10,97 € 11,55 €

Velká kniha sportovní fotografie


Zajímá vás, jak pracují profesionální fotografové? Jaké postupy a fígle se skrývají za skvělými snímky nejrůznějších sportovních výkonů? Chcete se naučit vše, co je nutné, abyste dokázali fotografovat jakýkoli sport, ať již jde o okresní přebor nebo ligové utkání? S knihou Martina Kozáka máte šanci vstoupit do světa jedinečných momentů. Autor vás v šesti kapitolách přesvědčí, že sportovní fotografie zdaleka není žánr vyhrazený pouze profesionálům. Představí nejen základní techniky, jako jsou ostření nebo práce s časem, ale i potřebu hledat neotřelé úhly pohledu, s jejichž pomocí nejlépe vyjádříte napětí, rychlost nebo emoce probíhajícího klání. Na základě vlastních zkušeností vám pak ukáže, jak nejlépe fotografovat různé sportovní události, abyste se domů vždy vraceli s výjimečnými snímky.
Vypredané
7,59 € 7,99 €

The art of photographing children


Introducing parents and photographers to the equipment, materials, and strategies necessary to begin photographing children, this guide covers color, black and white, digital, hand painted, and other alternative photography techniques popular today. Photographs found throughout the book reinforce the instructions and show how the spirit and individuality of a child can be captured in pictures. In addition to the author's own photography, a number of other photographers' work is included in a gallery section to give the book a diverse, comprehensive look at a number of different styles and approaches to this genre.
Vypredané
32,25 € 33,95 €

Toto je priestor, kde sa stretáva umenie s technológiou, a výsledkom sú zaujímavé, výrazné a často aj dojímavé obrazy. Fotografia je médiom, ktoré umožňuje zachytiť okamihy, emócie, krásu a príbehy pomocou objektívu.

V tejto kategórii nájdete rozmanité oblasti fotografie, od portrétov a krajín cez dokumentárne fotografovanie až po umenie experimentovať s rôznymi technikami a efektmi. Tu sa dozviete o technických aspektoch, ako je použitie svetla, kompozícia a aké sú základné nástroje fotografa.

Fotografia nie je iba o zachytení obrazu, ale aj o vyjadrení tvorivosti a vlastného pohľadu na svet. V tejto kategórii sa budeme venovať aj umeniu spracovania fotografií, rôznym štýlom a postupom, ktoré umožňujú vytvoriť jedinečné vizuálne zážitky.

Či ste profesionálny fotograf, nadšenec alebo začiatočník, táto kategória vám ponúka možnosť hlbšie sa ponoriť do sveta fotografie. Budete mať príležitosť objaviť nové perspektívy, techniky a inšpirácie, ktoré vám pomôžu rozvíjať vašu fotografickú zručnosť.