! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Maliarstvo, grafika strana 84 z 97

Toulouse-Lautrec


Henri-Marii Raymond de Toulouse-Lautrec-Monfa sa 24. novembra 1864 narodil syn Henri. Po úrazoch ktoré postihli jeho nohy sa zastavil jeho fyzický rast a Henri sa oddal maľovaniu. Spriatelil sa s Vincentom van Goghom, navštevoval zábavné podniky okolo Moulin Rouge, pre ktorý namaľoval aj najslávnejší plagát v histórii vôbec. Táto kniha prináša pohľad na umelca ako človeka z mäsa a kostí, vyzdvihuje jeho talent a predstavuje tie najpozoruhodnejšie diela.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Cubism


As you’ll find out in this guide to the fundamentals of cubism, there is more to the genre than its most famous proponent. Cubism—often identified by flattened, geometric shapes, overlapping, simplified forms and fragmented spatial planes—was quite possibly the most influential movement in 20th-century art.Featured artists: Pablo Picasso, Edmond Fortier, Paul Cézanne, George Braque, Henri Le Fauconnier, Jean Metzinger, Fernand Léger, Juan Gris, Albert Gleizes, Henri Laurens, Salvador Dalí, Brassa&239&894, Robert Delaunay, Raymond Duchamp-Villon
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Minimalismus


Žiarivka bežne dostupná v obchodoch pripevnená diagonálne na stenu, neopracované drevené trámy alebo kovové dosky, ktoré na zemi vytvárajú nekomplikované obrazce, debny z kovu alebo plexiskla zoradené jednoducho vedľa seba, kocky a iné základné stereometrické útvary z drevotriesky, hliníka alebo ocele – tak by sme mohli charakterizovať diela mnohých umelcov, ktoré vznikli v New Yorku a Los Angeles na začiatku šesťdesiatych rokov. Pre minimalizmus je charakteristické geometrické radenie rovnakých prvkov zbavené akéhokoľvek subjektivizmu. Vznikol v Amerike z väčšej časti ako protiváha abstraktnému expresionizmu a pop-artu. Názov minimalizmus mu dal filozof umenia Richard Wolheim, ktorý sa vo svojom rovnomennom článku z roku 1965 snažil postihnúť všeobecný fenomén v umení 20. storočia : minimalizáciu umeleckého obsahu. Umelecká kritika nakoniec tento termín preniesla na diela Carla Andreho, Dana Flavina, Donalda Judda, Sola LeWitta a Roberta Morrisa. V knihe nájdete projekty nielen týchto, ale aj mnohých ďalších autorov.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Rubens


Umelecká produkcia Rubensa bola obrovská. V začiatkoch tvoril pod vplyvom manierizmu, no neskôr si vypracoval vlastný štýl. Šerosvit v jeho podaní má špecifickú formu. Mnohé z jeho obrazov sú chronicky známe. Gilles Néret, autor knihy, prináša ucelený pohľad na jeho dielo a život.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Picasso


Maliarske, sochárske, grafické i keramické dielo vynieslo Pabla Picassa na vrchol svetového umenia a pridelilo mu prívlastok ""génius storočia"". Má to samozrejme svoje oprávnenie. Dosiahol by to však keby nebol Picassom? Nato, aby bol uznávaný ako génius nestačí iba revolučné a všetky tradície búrajúce dielo. K tomu musí prispieť charizmatické vyžarovanie, ktoré kritikov i obdivovateľov očarúva a fascinuje - a toto všetko mal Picasso v bohatej miere. Hovorí o tom aj táto kniha z edície Taschen, ktorá opisuje život a tvorbu jedinečného človeka a umelca. "
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Tizian Taschen


Tizian (Tiziano Vecelli, 1488-1576), přední představitel vrcholné renesance, byl největším malířem benátské školy a jedním z nejoblíbenějších italských malířů všech dob. Vysokých poct se mu dostalo už za života, a ani v následujících stoletích se jeho sláva neumenšila: tak jedinečná byla jeho dovednost v zacházení s barvou, texturou a odstínem. Volnost, s jakou nakládal se svými kompozicemi, byla do té doby nevídaná a ovlivnila i pozdější malíře, především Maneta, který jeho dílo podrobně studoval v Louvru. Tato kniha zkoumá Tizianův tvůrčí vývoj od učednických let u Giovanniho Belliniho po zralé pozdní dílo a poskytuje pohled ze široké perspektivy na životní dílo legendárního mistra.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Abstraktní expresionizmus


V štyridsiatych a päťdesiatych rokoch 20. storočia rozvíjajú mladí umelci v New Yorku maliarsky štýl, ktorý pod názvom abstraktný expresionizmus vstúpi do histórie umenia a dosiahne svetové uznanie. Príslušníci tejto tzv. Newyorskej školy prispeli svojimi odvážnymi víziami a novým umeleckým slovníkom k prelomu a vedúcemu postaveniu amerického maliarstva druhej polovice 20. storočia. Tak ako v prípade iných súdobých umeleckých smerov nepopisuje pojem abstraktný expresionizmus nejaký jednoznačný štýl, ale postoj, ktorý je charakterizovaný duchom vzbury a vierou v slobodu výrazu. Jeho predstavitelia kládli dôraz na morálne nabité témy, ktoré stvárňovali s primárnym ohľadom na individualitu a spontánnu improvizáciu.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Leonardo da Vinci


Leonardo di ser Piero da Vinci, nazývaný Leonardo da Vinci, bol taliansky renesančný architekt, hudobník, vynálezca, staviteľ, sochár a maliar. Bol opísaný ako archetyp renesančného človeka a ako univerzálny génius. Leonardo je slávny pre svoje majstrovské obrazy ako Posledná večera a Mona Líza. Tiež je známy ako tvorca mnohých vynálezov, ktoré predvídali modernú technológiu, ale ktoré boli len výnimočne skonštruované počas jeho života. Navyše pomohol rozvinúť anatómiu, astronómiu a stavebníctvo.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Pohlednice Renoir


Pohlednice s motívy výtvarných děl světoznámých výtvarníků. 14 ks. Stručná informácia o autorovi.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Goya Francisco


Francisco Goya (1746-1828), one of Spain’s most revered and controversial painters, is known for his intense, chilling, and sometimes grotesque paintings depicting the injustice of society with brutal sincerity.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Egon Schiele


Egon Schiele je známy ako expresionistický maliar. Začiatky jeho tvorby sú ale viazané na viedenskú secesiu. Expresionistický výraz nabrala jeho maľba až začiatkom druhého desaťročia. Dokázal zachytiť nepokoj doby, uvoľniť silu prírody a ľudské inštinkty-hlavnou náplňou jeho diel sú erotika, smrť a láska.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Dadaism


A precursor to surrealism, the Dada movement stressed the absurd and unpredictable, lashing out against traditional standards of aesthetics. Jean Arp, Marcel Duchamp, and Man Ray were among the most famous proponents of Dada, creating works that dared viewers to expand their notions of what can be considered art.Featured artists include: Max Ernst, George Grosz, John Heartfield, Johannes Baader, Raoul Hausmann, Hannah Höch, Raoul Hausmann, Kurt Schwitters, Johannes Theodor Baargeld, Hans Arp, Marcel Duchamp, Francis Picabia, and Man Ray
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Dadaismus /Mini Taschen/


V roku 1916 sa v kabarete Voltaire v Zurichu konala schôdzka umelcov, spisovateľov a emigrantov. V tieni prvej svetovej vojny sa tak začal šíriť umelecký a literárny smer známy ako dadaizmus. Hnutie, ktoré trvalo do roku 1923, vzniklo ako prejav individualistickej vzbury intelektuálov, ktorí detskou naivitou, nespútanou obraznosťou a extravaganciami chceli bojovať proti konvenciám. Dadaizmus bol namierený proti buržoáznej predstave života a umenia. Nebral do úvahy logiku, morálku, ani konvencie, snažil sa vytvárať provokatívne antiumenie a odmietal každý estetický systém. Hlavnými formami umeleckého výrazu boli koláž, montáž alebo vymýšľanie nových výtvorov – obrazov, sôch alebo fonetických básní – spájaním ľubovoľne vybraných jednotlivostí z rôznych kontextov.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Bosch, malířské dílo


"Boschove maľby fascinovali publikum všetkých čias, hoci zo začiatku bol veľmi rozšírený názor, že jeho diabolické výjavy majú divákov rozveseľovať asi ako ""grotteschi"" talianskeho renesančného ornamentu. Väčšina ľudí neskôr pozerala na Boscha len ako na vynálezcu príšer. Až v našom storočí bádatelia pochopili, že jeho umenie má hlbší význam, a označili ho za akéhosi surrealistu 15. storočia, ktorý svoje znepokojivé formy čerpal z hlbín nevedomia.Prehľad diela Hieronyma Boscha prinášame v spolupráci s vydavateľstvom Benedikt Taschen v monografii malého formátu v mäkkej väzbe."
Vypredané
10,17 € 10,71 €

Kurz kreslenia pre každého


Táto kniha je napísaná tak, aby ste ju mohli stále používať. Kniha obsahuje výtvarné pokyny, praktický návod k pochopeniu toho čo vidíte, keď kreslíte a veľa ďalších užitočných rád.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Malířství


Přínosem tohoto přehledu vývoje malířství od starověku až po současnost je především hledání vzájemných souvislostí mezi díly jednotlivých období dějin umění. Čtenář je seznámen s fakty ze života malířů a zároveň jsou mu srozumitelným způsobem vysvět leny také důvody, které vedly ke konkrétní podobě uměleckého díla. Český čtenář jistě ocení u nás ještě stále málo známé nové přístupy k rozboru a interpretaci obrazů. Autor knihy se snaží pomocí přehledných časových os zasadit vznik malířských děl do historických souvislostí, čímž usnadňuje porozumění souvislého textu. Ten je doplněn nejen kvalitními reprodukcemi probíraných děl, ale také vysvětlením různých malířských technik. Čtenáři s hlubším zájmem v knize naleznou rovněž komentáře ke slav ným pracím z oboru dějin umění a kultury. Malá encyklopedie malířství je vhodná jak pro laiky z řad zájemců o výtvarné umění, tak pro profesionály, kteří zde rychle naleznou potřebnou informaci.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Umělec kritik


Výběr z literárního odkazu slavného amerického malíře a kritika.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Goya /Mini Taschen/


Goya Lucientes Francisco José – vynikajúci španielsky maliar a grafik. Realista geniálneho maliarskeho citu zachytával dramatické scény španielskeho života. Bol odporcom klasicizmu a živelný kolorista. Z jeho uvoľnenej maľby bohatosti farieb čerpalo romantické maliarstvo 19. storočia.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Klimt


Život a dílo rakouského malíře, významné osobnosti evropské secese a symbolismu, spoluzakladatele Vídeňské secese.
Vypredané
8,48 € 8,93 €