! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Výtvarné umenie strana 154 z 157

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Vladimír Ossif


Nádherná publikácia s dielami slovenského maliara Vladimíra Ossifa(* 21. november 1954, Prešov). Vladimír Ossif študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Žije a tvorí prevažne v Paríži, ale už od roku 1990 sa pravidelne vracia na dlhšie pracovné obdobie aj na Slovensko. Diela Vladimíra Ossifa sú zastúpené vo fondoch popredných svetových štátnych i súkromných zbierok, galérií a múzeí.Publikácia je doplnená podrobným rozobraním jeho unikátnych diel.
Vypredané
1,25 € 25,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Creamier: Contemporary Art in Culture


"Creamier" is an up-to-the-minute global survey of recent developments in contemporary art, with an emphasis on emerging artists. Each of the ten selected curators is known for his or her integrity and expertise in staging presentations of new art on an international level. Each curator selects ten important new artists who have either emerged internationally over the last five years or who are still relatively unknown. There are no limitations on age, geography or medium. The result is a roster of the most significant and promising new artists working today - the true cream of the crop. Each curator also selects a key creative work for the sources section, such as an art work, text, film or album that has been significantly influential to art being produced at this moment, contextualizing the contemporary work featured in the rest of the book.
Vypredané
2,25 € 44,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Giotto de Bondone


"A másik, név szerint, Giotto, olyan kiváló elme volt, hogy mindazon dolgok közözz, amelyeket az anyatermészet létrehozott égboltunk alatt, egyetlen egy sem akadt, amelyet ne tudott volna ecsetjével és íróvesszőjével híven visszaadni." (Giovanni Boccaccio)
Vypredané
0,38 € 7,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mezi obrazem a textem


Kniha Mezi obrazem a textem se zabývá použitím slov, jednotlivých písmen a typografických znaků ve výtvarném umění první třetiny 20. století. Sleduje tento fenomén očima dobové kritiky a prizmatem každodenního života doby jejich vzniku.Věnuje se návaznosti české meziválečné avantgardy na tvůrčí postupy českých i evropských umělců před 1. světovou válkou. Odkazuje přitom také na historii vztahu mezi obrazem a písmem v dějinách evropského umění.
Vypredané
0,94 € 18,75 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zastihla je noc


Francie byla od poloviny devatenáctého století až do konce třicátých let století dvacátého vyhledávaným cílem českých výtvarných umělců. Jezdili tam za známými mistry, přitahovala je kosmopolitní atmosféra pařížské školy. Snem každého z nich bylo se v Paříži prosadit, uspořádat výstavu, získat uznání pařížské kritiky. S historickým vývojem se povaha česko-francouzských vztahů měnila: za jejich zlatý věk je považováno období mezi dvěma světovými válkami, za jejich dočasný konec pak podpis mnichovské dohody. A právě jí začíná tato studie, jejímž smyslem je prozkoumat společenské a umělecké souvislosti pobytu českých výtvarných umělců ve Francii od osudného podpisu 29. září 1938 do konce druhé světové války. Cílem této obrazové publikace je na základě archivních dokumentů vytvořit co možná nejucelenější mozaiku poskládanou z často velmi spletitých osudů umělců, kteří prošli za války Francií. Byla jich celá řada, naše práce se věnuje především těm, kteří byli nějakým způsobem, ať už dobrovolně či nikoliv, přímo účastni na jejím tehdejším dění, zejména Kurtu Grögerovi, Editě Hirschové, Adolfu Hoffmeisterovi, Jiřímu Karsovi, Rudolfu Kunderovi, Františku Kupkovi, Fedoru Loevensteinovi, Františku Matouškovi, Antonínu Pelcovi, Rudolfu Pollakovi, Zdeňku Přibylovi, Josefu Šímovi, Imro Weiner-Kráľovi.
Vypredané
1,41 € 28,11 €

dostupné aj ako:

Miroslav Pangrác


Publikace obsahuje nekomentovaný přepis autentických deníkových zápisů, které si sochař pořizoval od doby, kdy nastoupil studia na keramické škole v Bechyni r. 1942, přes čas studií na pražské Akademii a počátků samostatné kariéry umělce v nejtěžším období padesátých let (do roku 1957). Pokračování do let šedesátých a sedmdesátých vydá Rabasova galerie Rakovník v tomto roce.
Vypredané
3,57 € 3,76 €

Nagymesterek


Az album a neves festőművész, Árkossy István 50 festményét és a hozzájuk tartozó 50 kisesszéjét tartalmazza. Elsősorban az itáliai reneszánsz legnagyobb festőművészeinek arcmásait gyűjti csokorba. A képsorozat célja: bemutatni képben és szövegben azokat a személyeket, Nagymestereket, akik a kultúrtörténet szempontjából kiemelkedő jelentőségű kor művészetének élvonalában voltak, viszont értékes arcmásaik ma a világ leghíresebb múzeumaiban csak elszórtan, egymástól nagy távolságokra tekinthetők meg. "A művészet minden más társadalmi jelenléttől döntő mértékben abban különbözik, hogy a múlt és a jelen egyidejű tükröztetése egy-egy műben is lehetséges. Ez a technika világában lehetetlen. Árkossy István festészete erre bizonyító erejű példa, ráadásul azzal a többlettel, hogy a képeket kísérő szövegekben finoman rejtett rétegként a jövőre is vizionál, mert a képzőművészet, az irodalom és a filozófia egységében értelmiségi kötelezettségvállalása is jelen van. Teheti, mert birtokolja a tudás sokrétű átadásának képességét. Vállalkozása azért is többszörös jelentőségű, mert lemondott önmaga középpontba állításának kísértéséről. Elbűvölték ugyanis azok a régi nagyok, akiknek méltó ismertetője, és utódjaként élni több mint szerencse. Jó azon is elgondolkodni a 21. század elején, miként vélekednek erről a gesztusról odaát az "érintettek"? Vélem, ilyen színvonalú reinkarnációjuk nincsen ellenükre. Helyettük jár köszönet érte Árkossy Istvánnak, a festőnek és a kultúrhistorikusnak." (Fekete György A Magyar Művészeti Akadémia elnöke)
U dodávateľa
10,17 € 10,71 €

Gotické madony na Slovensku


Autorka podrobne popisuje a dokumentuje jednotlivé drevorezby. Hodnotí ich zo stránky historickej i umelecko-historickej, snaží sa o ich datovanie, podrobne popisuje ich materiálny stav pred reštaurovaním, uvádza potrebné reštaurátorské zásahy, m iestami i samotný priebeh reštaurovania.
Vypredané
20,81 € 21,91 €

Vermeer reprodukcie


Vypredané
3,79 € 3,99 €

Schiele reprodukcie


Vypredané
3,79 € 3,99 €

Canaletto reprodukcie


Vypredané
3,79 € 3,99 €

Turner reprodukcie


Vypredané
3,79 € 3,99 €

Rozhovory o maľbe


Na sklade 1Ks
18,95 € 19,95 €

Duerer reprodukcie


Vypredané
3,79 € 3,99 €

Vj kategórii Výtvarné umenie sa prelínajú kreativita, farby, textúry a vizuálna expresia. Výtvarné umenie je univerzum, kde umelci vyjadrujú svoje myšlienky, emócie a predstavy prostredníctvom rôznych foriem, ako sú maľba, sochárstvo, kresba, grafika a ďalšie.

Tu budete mať príležitosť objaviť rôzne štýly, techniky a prúdy výtvarného umenia, od tradičných a realistických prístupov až po abstraktné a experimentálne vyjadrenia. Výtvarné umenie zahrňuje rozmanité oblasti, ako je olejomaľba, akvarel, pastel, digitálna maľba, sochárstvo v rôznych materiáloch a mnoho ďalších.

Výtvarné umenie nám umožňuje vidieť svet z iného uhla, vyjadriť jedinečný pohľad na veci a hlboko sa ponoriť do tvorivého procesu. Budete mať príležitosť objaviť rôzne umelecké diela, zoznámiť sa s umelcami, ktorí týmto spôsobom komunikujú, a možno aj sami začať experimentovať s výtvarnými technikami.

Či máte výtvarnú dušu alebo jednoducho záujem o vizuálnu kreativitu, táto kategória vám ponúka priestor na objavovanie, inšpiráciu a prepojenie s výtvarným umením vo všetkých jeho podobách.

Objavujte najlepšie diela maliarstva a grafiky, streetartu a graffity umenia, ako aj sochárstva a plastiky.