! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Prírodná lekáreň, bylinky strana 15 z 20

Lacná kniha Léčivé rostliny prastaré bohyně (-90%)


Wolf-Dieter Storl jde po stopách staré bohyně do hlubokého lesa. S pomocí mýtů, starých legend a pohádek nás vede k pradávným bohům a léčivým bylinám. Jakou roli zde hrají Popelka, Paní Zima nebo čertova babička? Co znamená černý bez, jalovec nebo sedmikráska? Objevíme hluboký smysl přírody a cítíme duši, která je v ní obsažená a tak najdeme cestu zpět ke své přirozené spiritualitě.
Vypredané
1,73 € 17,30 €

dostupné aj ako:

Příroda léčí


Kniha představuje 150 druhů léčivých rostlin. Předvádí pouze ty druhy, které lze v naší přírodě nalézt nebo vypěstovat. Jednotlivé popisy léčivek poskytují informace o jejich původu, sběru, sušení, obsahových složkách, případně o způsobu pěstování. Kniha obsahuje téměř 600 receptů pro přípravu čajů, sirupů, mastí, tinktur, obkladů a jiných léčivých přípravků používaných ve fytoterapii, které pomáhají zmírnit bolesti a udržet jedince v co nejlepší kondici. U řady druhů je popsáno i jejich homeopatické využití. Pro fajnšmekry jsou v knize přídavkem uvedeny recepty na bylinné likéry.
Vypredané
20,05 € 21,10 €

Hildegarda z Bingenu


Liečiteľka, učenkyňa, vizionárka. Hildegarda z Bingenu bola jednou z najvýraznejších postáv svojej doby. V tejto príručke sa dozviete, ako Hildegarda liečila bežné zdravotné ťažkosti, napríklad ochorenia dýchacích ciest, kožné choroby či bolesti žlčníka alebo zubov. Využite bohaté skúsenosti liečiteľky a jej rozsiahle vedomosti o bylinkách a liečivých rastlinách, zistite, ako ich používala, a predovšetkým – ako sa používajú dnes. – Liečenie bežných zdravotných ťažkostí od bolestí zubov po nervové ochorenia. – Rozsiahle vedomosti o bylinkách – ich účinné látky, zber a uchovávanie. – Najčastejšie využívané rastliny od A po Z. Preložila Ľudmila Strukely
Vypredané
8,46 € 8,90 €
  • 5 /5

Léčebné umění Hildegardy z Bingenu


Hildegarda z Bingenu patří mezi největší postavy středověké medicíny. Nadčasovost a účinnost jejích bylinných léků nás neustále překvapuje. V této knize najdete stručnou historii používaných rostlin a bylin, stejně jako metody a léčivé prostředky z Hildegardiny praxe. Onemocnění močových cest, pocit těžkých nohou, migréna, žlučník – to je jen několik oblastí, na které kniha přináší účinnou pomoc. Mimo jiné se také dovíte, jak si přírodní léky vyrábět doma, jen za pomoci základního kuchyňského vybavení.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Bylinky - Léčivá moc přírody


Jedinečná kniha o léčivých bylinkách přibližuje fascinující moc a kouzlo přírodního léčitelství. V tomto přehledně uspořádaném lexikonu objevíte léčivou sílu bylinek a jednoduché návody na to, jak je správně použít k léčbě nejběžnějších nemocí. Jde o velmi cenné a účinné rady na cestě za znovunabytím ztraceného zdraví a povzbuzením vitality. Využijte síly přírody! Využijte zázračnou moc léčivých bylinek a vneste je do svého života!
Vypredané
11,12 € 11,70 €
  • 4,8 /5

Bylinky - Liečivá sila prírody


Jedinečná kniha o liečivých bylinkách približuje fascinujúcu moc a čaro prírodného liečiteľstva. V tomto prehľadne usporiadanom lexikóne objavíte liečivú silu byliniek a jednoduché návody na to, ako ich správne použiť na liečbu najbežnejších ochorení. Ide o veľmi cenné a účinné rady na ceste za znovunadobudnutím strateného zdravia a povzbudením vitality. Využite silu prírody! Využite zázračnú moc liečivých byliniek a vneste ich do svojho života! Ing. Jarmila Mandžuková (*1959) sa dlhodobo zaujíma o gastronómiu, zdravý životný štýl a alternatívne metódy liečby. Od roku 1990 sa venuje písaniu: je autorkou radu kníh, publikuje v odborných časopisoch a býva pravidelným hosťom v televízii a rozhlase. V Nakladatelství Brána jej vyšlo niekoľko úspešných knižiek: Domácí lékař pro každého, Dobrotami proti splínu, Jméno jako osud, Partnerské horoskopy aneb Láska a sex podle hvězd a Dotek léčí tělo, úsměv duši.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Byliny v prevenci a léčbě


Mnozí lidé od svého těla očekávají, že má fungovat, že ho mohou neomezeně zatěžovat a že jeho vlastně ozdravné síly jsou nevyčerpatelné. Ten, kdo podléhá tomuto sebeklamu, žije ve velkém nebezpečí. Naše tělo totiž potřbuje péči, dostatečný trénink a přestávky na odpočinek. Nemůžeme si od svého těla a zdraví stále jen brát. Dokázat účinky rozumné péče ale samozřejmě není jednoduché. Když někdo zůstane ušetřen obligátní jarní rýmy, řekne se, že měl štěstí. Na nápad, že onen šťastlivec se před nákazou zachránil patřičným fyzickým otužováním, přijde jen málokdo. Také si dokážeme představit, že mnozí lidé řeknou, k čemu by měli absolvovat kúru a léčit se jmelím, když jim nic není, jejich krevní oběh je přece v pořádku. Nicméně není nad smysluplnou prevenci. Každý si musí sám rozhodnout, jak mu na vlastním zdraví záleží. Bůh nám dal možnost prevence pro zachování zdraví a pohody. Od nás vyžaduje trochu úsilí, abychom jeho darů mohli využít.
Vypredané
16,44 € 17,30 €

Komplet 2ks Bylinkový kalendář 2018 + Zázračné bylinky


V Bylinkovém kalendáři 2018 jsou popsány známé i méně známé léčivé byliny, které však naši předkové běžně používali k léčebným účelům a občas i v kuchyni nebo jako přísad do domácí kosmetiky. Dozvíte se něco o jejich výskytu, sušení a léčivých účincích. Najdete tu i recepty na jejich použití. Obrázky ze starých malovaných herbářů, kde jsou byliny názorně vyobrazeny, jsou nově součástí koláží. Zázračné bylinky 80 stran, 12 x 23 cm, vázaná Obyčejné bylinky sbíraly naše babičky v přírodě i pěstovaly na svých zahrádkách. Používaly se pak k léčení, ke kosmetickým účelům, ale i v kuchyni jako koření a někdy také jako zelenina. Knížka představí ty nejznámější a nejoblíbenější se všemi možnými recepty. Pěstování bylinek, doma na parapetu nebo na balkóně či na zahradě slaví svojí renesanci. Nejzdravější jsou plody a zelenina, které vyrostou a dozrají v blízkém okolí v přirozených podmínkách a neputují tedy nezralé přes polovinu světa. Stejné je to i s bylinkami. Kromě tradičních babiččiných receptů tu najdeme i vtipné koláže Kláry Trnkové.
Vypredané
10,67 € 11,23 €

Domácí výrobky z léčivých rostlin


Kniha je praktickým a inspirujícím pomocníkem pro všechny, kteří chtějí bylinkařit a sami si doma zpracovávat byliny a léčivé plody. Je zde detailně a prakticky popsáno vše, co se týká výrobků z bylin - od sběru, sušení a skladování po výrobu sirupů, mastí, tinktur i složitějších věcí, jako jsou balzámy, octy či vína. Autor jednoduše objasňuje staré bylinářské postupy a přidává svá vlastní vylepšení. Přitom klade důraz na zpracování v domácích podmínkách, radí jak dosáhnout maximální účinnosti bylinných přípravků a jak se vyhnout všem konzervantům a chemickým přísadám. V knize je velké množství receptů, jak si pomocí domácí bylinné lékárny uchovat zdraví a zbavit se zdravotních potíží. Encyklopedie pro každého, kdo chce bylinkařit, a zatím neví, jak na to.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

Domácí přírodní lékárna


Snad každý člověk si přeje prožít dlouhý, šťastný a úspěšný život. Stále víc lidí si však uvědomuje, že život není hra, kterou lze začínat znovu a znovu - že prostě máme jen jeden pokus. A že základním předpokladem šťastného, dlouhého a úspěšného života je zdraví… Po několika polských vydáních se také českému čtenáři dostává do rukou obsáhlá kniha úspěšné lékařky a léčitelky Jadwigy Górnické, která velice harmonicky spojuje moudrost našich předků s poznatky současné medicíny. Mezi mnoha radami a pokyny, jak si udržet zdraví a svěžest, se jako červená nit vine poselství autorky - že v dnešní přetechnizované době, při našem životním stylu přinášejícím tolik civilizačních chorob, bychom se měli zastavit a najít si čas pro návrat k přírodě - ta je totiž tou nejlepší "domácí lékárnou". Pak si možná uvědomíme, že i naše těla jsou její součástí, a dokážeme lépe vnímat potřeby vlastního organismu.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Babiččiny bylinky


Blahodárné působení léčivých rostlin dokládají mnohé příklady z praxe a staré bylinné recepty slouží již staletí nejen jako rychlá první pomoc, ale i při léčení chronických onemocnění. Autorkou tohoto podrobného bylináře našich nejpoužívanějších léčivých rostlin je Renata Herber, která vydala již řadu dalších úspěšných knih (Poselství Tarotu, Poselství run, Poselství kostky a Babiččina lékárna), publikuje články o zdravém způsobu života, ezoterice a hermetismu, přednáší na ezoterických festivalech a vede poradnu v oblasti léčení potravinami, snižování nadváhy a bylinné i regresní terapie.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Bylinky


Hezky graficky upravený bylinář obsahuje výpravné portréty rostlin s podrobnostmi o pěstování jednotlivých druhů, o tradičním využití v medicíně a obsahu léčivých látek. Nechybí ani přehledné tabulky vitaminů a minerálů, tipy na použití v kuchyni, úvod do květomluvy a řada dalších zajímavostí. Zvláštní část se věnuje národním bylinám a státním symbolům.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Bylinky


Kniha zobrazuje 65 byliniek v celej ich kvetinovej nádhere spolu s prehľadnými údajmi o pôvode a liečivých účinkoch. Opisuje vôňu a chuť každej bylinky a odporúča, s čím sa najlepšie kombinuje a aké je jej kulinárske použitie.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Lacná kniha Bylinky (-70%)


Kniha zobrazuje 65 byliniek v celej ich kvetinovej nádhere spolu s prehľadnými údajmi o pôvode a liečivých účinkoch. Opisuje vôňu a chuť každej bylinky a odporúča, s čím sa najlepšie kombinuje a aké je jej kulinárske použitie.
Vypredané
3,27 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Čarovná moc rostlin


Rostliny nejsou jen zdrojem výživy a kyslíku. Jsou to jedinečné osobnosti. Dotýkají se našeho vnitřního světa, naší duše a obdarovávají nás inspirací a sny. Každý člověk má své „rostlinné spojence“ – to znají přírodní národy a znali to i naši evropští prapředci. Kostival a tříštivá zlomenina klíční kosti, rulík jako zkouška věrnosti - to jsou jen některé z pozoruhodných zážitků a příhod s rostlinami, které Wolf-Dieter Storl poutavě líčí v této knize. Zprostředkovává tak čtenářům svůj osobitý vztah ke světu bylin - a může inspirovat k vlastnímu živému propojení s rostlinami i každého z nás.
Vypredané
13,26 € 13,96 €

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Ősi magyar gyógymódok II.


Ősidők óta a mézet széleskörűen használták táplálékként és gyógyítás céljából Magyarországon is. Erről tanúskodnak a régi kéziratok és feljegyzések, nyomtatott füveskönyvek, receptes füzetek. Őseink gyógyító hatást tulajdonítottak nemcsak a méznek, ismerték a viaszt, a virágport (a méhkenyeret), a méhszurkot (a propoliszt), a méhpempőt, a méhmérget. Tudták, hogy a méhkaptárak közelében a virágnektárral dúsított levegő is gyógyít. Azt, hogy milyen felbecsülhetetlen isteni ajándékkal jutalmaz meg bennünket a kicsiny, de igen dolgos méhecske, ebben a könyvben próbálkozott elmondani a könyv szerzője.
Vypredané
16,86 € 17,75 €

Babiččina lékárna nad zlato


Do rukou se vám dostává knížka, která je obohacení m každé dobré knihovny. Naši dávní předkové se nem ohli spoléhat na antibiotika či jiné léky, byli od kázáni na pomoc přírody. V dnešní době se stále ví ce zajímáme o přírodní léky, mezi které patří i by linky. Léčivé rosltiny jsou významnými pomocníky i v prevenci nemocí, při zvyšování imunity organism u a odstraňování následků chronických onemocnění. Rádi bychom tedy přispěli k rozšíření a prohlouben í vašich znalostí o léčivých rostlinách a o možnos tech jejich využití v domácích podmínkách. Věříme, že poznávání, sběr, zpracování a rozumné používán í léčivých rostlin se stane zálibou přinášející už itek, zdraví a radost ze života všem, kteří vykroč í do přírody za její rozmanitou krásou a dary. Dal ší část publikace se zabývá kořením. Přiblíží vám jeho dějiny, zjistíte, kdy a odkud se k nám dostal o, věnuje se tradici koření a jeho použití i zvláš tnostem jeho vůní a chutí. Díky této knize budete moci používat koření s větší odvahou a požitkem
Vypredané
6,99 € 7,36 €

Prírodná hormonálna liečba


Hormonálna liečba? Áno, ale najradšej prírodná! Poznatky posledných rokov a výsledky štúdií zaoberajúcich sa hormónmi vyvolali pochybnosti voči používanou umelých hormónov – a to je dobre! Liečbu bioidentickými prírodnými hormónmi klasická medicína zatiaľ nevzala na vedomie, hoci je známa už niekoľko desaťročí. Táto kniha konkrétne a prakticky objasňuje, ako rozoznať a liečiť ženské i mužské hormonálne poruchy zdravými prírodnými hormónmi bez nežiaducich vedľajších účinkov. Autorky – lekárka Annelie Scheuernstuhlová a liečiteľka Anne Hildová zrozumiteľne vysvetľujú všetko, čo potrebujete vedieť o užívaní prirodzených hormónov, aby ste tak mohli dosiahnuť a udržať si rovnováhu telesného aj duševného zdravia.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Lacná kniha Prírodná hormonálna liečba (-70%)


Hormonálna liečba? Áno, ale najradšej prírodná! Poznatky posledných rokov a výsledky štúdií zaoberajúcich sa hormónmi vyvolali pochybnosti voči používanou umelých hormónov – a to je dobre! Liečbu bioidentickými prírodnými hormónmi klasická medicína zatiaľ nevzala na vedomie, hoci je známa už niekoľko desaťročí. Táto kniha konkrétne a prakticky objasňuje, ako rozoznať a liečiť ženské i mužské hormonálne poruchy zdravými prírodnými hormónmi bez nežiaducich vedľajších účinkov. Autorky – lekárka Annelie Scheuernstuhlová a liečiteľka Anne Hildová zrozumiteľne vysvetľujú všetko, čo potrebujete vedieť o užívaní prirodzených hormónov, aby ste tak mohli dosiahnuť a udržať si rovnováhu telesného aj duševného zdravia.
Vypredané
2,97 € 9,90 €

dostupné aj ako:


Kategória prírodná lekáreň a bylinky je určená pre tých, ktorí majú záujem o prírodné metódy liečby a využívanie bylín na zlepšenie zdravia a blahobytu. Táto kategória zahŕňa knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych bylinkách, ich liečivých vlastnostiach a ich použití na rôzne zdravotné problémy.

Získate informácie o tom, ako identifikovať a zbierať bylinky, ako ich správne skladovať, sušiť a pripravovať bylinné lieky a čaje. 

Tieto knihy vám môžu poskytnúť užitočné rady a recepty na rôzne zdravotné problémy, ako sú tráviace ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, imunitné problémy a mnoho ďalších. Medzi známe autorky patria Iveta Henzelyová, alebo Rosemary Gladstar.