! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Prírodná lekáreň, bylinky strana 17 z 20

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Povídání v magických energiích - 2. vydání


Parapsycholog a bylinkář Lubomír Kříž, jenž je nadán mimořádným mimosmyslovým vnímáním, ovládá paragrafologii, umí vdechnout nádherný zvuk hudebním nástrojům, nemoc rozpozná bez přímého kontaktu s pacientem. Podává celkový pohled na svět, lidské zdraví a mnohé záhady. Uvádí na 80 prověřených směsí bylin, které léčí různé zdravotní problémy: bolest hlavy, borrelióza, vysoký krevní tlak, zácpa, kameny v ledvinách a mnohé další...
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Bylinky


Hezky graficky upravený bylinář obsahuje výpravné portréty rostlin s podrobnostmi o pěstování jednotlivých druhů, o tradičním využití v medicíně a obsahu léčivých látek. Nechybí ani přehledné tabulky vitaminů a minerálů, tipy na použití v kuchyni, úvod do květomluvy a řada dalších zajímavostí. Zvláštní část se věnuje národním bylinám a státním symbolům.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Posvátné bylinky


V minulosti měla léčivá síla bylinek až posvátný význam. S bylinkami se setkáváme již od samých počátků lidské existence na této planetě, kdy rané civilizace instinktivně s rostlinami experimentovaly. Metodou pokusu a omylu objevily ty z nich, které dokázaly pomoci vyléčit nejrůznější zdravotní neduhy. A tyto znalosti se pak předávaly z generace na generaci. Mnoho bylin bylo také obdařeno magickými vlastnostmi. Anglosasové měli devět posvátných bylin, které udržovali v bezpečí před všemi druhy nebezpečí. Bylinky se dávaly do amuletů, věšely nad dveře nebo nosily na rukou, protože lidé věřili, že je ochrání proti zlým duchům a čarodějnicím, nočním můrám a samozřejmě také nemocemi. Vařily se z nich také lektvary, které lidé pili. I dnes, i když máme vysoce vyvinuté lékařské znalosti, si mnoho lidí bylinek váží a používá je při léčbě. Tato kniha vás seznámí s posvátnými mýty, magickými rituály i léčivými vlastnostmi více než 40 bylinek a nabídne vám recepty, které vás uklidní, ochrání i pomohou vyléčit.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Bylinky a recepty našich babiček


Léčivé bylinky jsou tou nejstarší medicínou lidstva. Mnoho nemocí se dá zmírnit nebo vyléčit díky jejich léčivým silám. Chceme-li mít s léčivými bylinkami úspěch, musíme dbát na jejich správné použití. Budete-li s nimi vytrvale pracovat, stanete se sami sobě nejlepším lékařem a k tomu Vám snad trochu pomůže i tato kniha.
Vypredané
14,69 € 15,46 €

Přírodní lékárna


Naši předkové dobře věděli, jak využít četné zelené bohatství, které skýtá příroda, a jak z něho čerpat při léčbě neduhů a nemocí. Přehledný rádce nás srozumitelnou cestou seznámí s uplatněním a přípravou léčivých bylin, které dokážou – mnohdy i lépe – nahradit uměle vyrobená farmaka.
Vypredané
14,69 € 15,46 €

Příroda léčí


Kniha představuje 150 druhů léčivých rostlin. Předvádí pouze ty druhy, které lze v naší přírodě nalézt nebo vypěstovat. Jednotlivé popisy léčivek poskytují informace o jejich původu, sběru, sušení, obsahových složkách, případně o způsobu pěstování. Kniha obsahuje téměř 600 receptů pro přípravu čajů, sirupů, mastí, tinktur, obkladů a jiných léčivých přípravků používaných ve fytoterapii, které pomáhají zmírnit bolesti a udržet jedince v co nejlepší kondici. U řady druhů je popsáno i jejich homeopatické využití. Pro fajnšmekry jsou v knize přídavkem uvedeny recepty na bylinné likéry.
Vypredané
20,05 € 21,10 €

Recepty pro zdraví


Pestrý, bohatý receptár, založený na starodávnych skúsenostiach našich predkov, od obľúbenej ukrajinskej liečiteľky, čiže z nám relatívne blízkeho prostredia. Návody na liečivé prostriedky vonkajšieho i vnútorného použitia, vrátane receptov na zdravé jedlá. Prehľadne usporiadané podľa jednotlivých telesných častí a orgánov; podľa chorôb; pre krásu, dostatok energie, očistu a omladenie; podľa rôznych konkrétnych rastlín, plodov a ďalších prírodných produktov (ako napríklad med, liečivá hlina či drahé kamene). Nájdete tu pomoc azda v každej situácii, a tiež inšpiráciu pre zdravý život a prevenciu.
Vypredané
13,94 € 14,67 €

Gyógynövények úton, útfélen


Napjainkban a legtöbb betegséggel szemben mesterségesen előállított gyógyszerek sora áll rendelkezésünkre. Ennek ellenére a gyógynövényeket sem nélkülözhetjük, hiszen ezek használata is az egészségünket szolgálhatja. Számos gyógynövényt bevontak a nagyüzemi termesztésbe, másokat a szabad természetben találjuk. Az egészséges életmódot kövezők ismét rátaláltak a "természet patikájára", nem hiába. Ha okosan használhatjuk ezek hatóanyagait, élvezzük illatukat, gyönyörködünk színeikben, testünk és lelkünk sokáig egészséges maradhat. Ki gondolná, hogy környezetünkben milyen sokféle gyógynövény vesz minket körül? Ezekből adunk közre könyvünkben egy csokrot. Olyan növényeket mutatunk be, amelyek hagyományos gyógynövények, alkalmazásuk a népi gyógyászatban ismertek, vagy "kettő az egyben" típusúak: gyógy- és fűszernövények is egyben.
Vypredané
9,17 € 9,65 €

Bylinkopedie


Velká kniha bylin a rostlin, které známe z české přírody, vhodná pro zapálené bylinkáře, milovníky lidového léčitelství nebo majitele zahrad. Encyklopedie i praktická příručka v jednom plná fotografií, užitečných rad a zdravotních tipů, napsaná autory stejnojmenného úspěšného blogu. Najdete zde nejznámější a nejpoužívanější bylinky s návody, jak je pěstovat, k čemu je používat a jak si připravovat léčivé přípravky.
Vypredané
15,67 € 16,49 €

dostupné aj ako:

Byliny v prevenci a léčbě


Mnozí lidé od svého těla očekávají, že má fungovat, že ho mohou neomezeně zatěžovat a že jeho vlastně ozdravné síly jsou nevyčerpatelné. Ten, kdo podléhá tomuto sebeklamu, žije ve velkém nebezpečí. Naše tělo totiž potřbuje péči, dostatečný trénink a přestávky na odpočinek. Nemůžeme si od svého těla a zdraví stále jen brát. Dokázat účinky rozumné péče ale samozřejmě není jednoduché. Když někdo zůstane ušetřen obligátní jarní rýmy, řekne se, že měl štěstí. Na nápad, že onen šťastlivec se před nákazou zachránil patřičným fyzickým otužováním, přijde jen málokdo. Také si dokážeme představit, že mnozí lidé řeknou, k čemu by měli absolvovat kúru a léčit se jmelím, když jim nic není, jejich krevní oběh je přece v pořádku. Nicméně není nad smysluplnou prevenci. Každý si musí sám rozhodnout, jak mu na vlastním zdraví záleží. Bůh nám dal možnost prevence pro zachování zdraví a pohody. Od nás vyžaduje trochu úsilí, abychom jeho darů mohli využít.
Vypredané
16,44 € 17,30 €

Zdravie z prírodnej lekárne - Domáci lekár


Kniha je v podstate domácim lekárom, z ktorej môžete denne čerpať informácie o viac ako 200 ochoreniach, ktoré sú zoradené podľa abecedy, ako aj o prírodných liečivách (receptoch), ktorými sa môžete liečiť. • Kniha obsahuje viac ako 2 500 receptov na prípravu liečivej a protirakovinovej stravy. • Dozviete sa, ako používať prírodné liečivá. • Prírodná medicína má recepty na všetky ochorenia – dôležité je poznať ich a vedieť správne používať. • Pochopíte, že súčasná prírodná medicína vás bude chrániť alebo vám pomôže zbaviť sa mnohých, a to aj ťažkých ochorení. Prof. dr. Christo Mermerski a jeho syn dr. Jonko Mermerski sú autormi 24 kníh, ktoré venovali zdravým jedlám, zdravému stravovaniu, národnej a prírodnej medicíne, vplyvu prírodných faktorov na zdravie človeka, príčinám, ktoré urýchľujú alebo spomaľujú starnutie, liečbe liečivými rastlinami, liečivým vlastnostiam stravy a prírodným liečivám (recepty) na liečbu viac ako 250 ochorení. Ich knihy sa líšia od kníh vydaných doteraz vo svete tým, že za každým receptom sú ľudia, ktorí sa úspešne vyliečili.
Vypredané
16,06 € 16,90 €

Liečenie včelími produktmi


Chcete byť celý rok v kondícii? Čakajú vás náročné pracovné úlohy alebo veľká fyzická námaha? Prichádzate do seniorského veku? Potrebujete si liečiť choroby, ktoré sa vám rokmi nahromadili, a dosiaľ ste im nevenovali pozornosť? Má vaše dieťa zažívacie problémy, nespáva, je nervózne a nevie sa sústrediť? Pomôže vám apiterapia – liečba včelími produktmi. V knihe nájdete: – Využitie včelích produktov, medu, materskej kašičky, peľu, propolisu, včelieho jedu a vosku pri ochrane zdravia, posilňovaní imunity aj pri liečbe rozmanitých chorôb (i) bez lekára. – Opis produktu, jeho vzniku, vlastností a to, pri akom ochorení sa používa. – Pri konkrétnych chorobách recepty na produkty, resp. ich kombinácie, ktoré sa osvedčili. – Využitie včelích produktov v domácej kozmetike, pri masáži, kožných ochoreniach, únave atď. – Recepty na prípravu alkoholového extraktu propolisu, propolisovej masti, medu s materskou kašičkou, medu s peľom a na kombináciu medu s uvedenými komponentmi. – Použitie včelích produktov pri ochoreniach počnúc prechladnutím až srdcové choroby, reumatizmus, Parkinsonovu chorobu či preležaniny a tzv. podkolenné otvorené vredy.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Liečivá sila prírody


Keď sa povie liečivé rastliny, väčšina z nás si predstaví bylinky. Áno, ich liečivá sila je známa odnepamäti, no je to len malý dielik z liečivej sily, ktorú nám ponúka príroda. Takmer každá rastlina má na náš organizmus nejaké účinky. Pozitívne, alebo aj negatívne. Závisí to od uhla pohľadu a, samozrejme, od našich znalostí. O kúsok svojich vedomostí sa s vami podelím v knihe venovanej liečivým rastlinám, teda stromom, krom, bylinám, zelenine, ovociu, obilninám a hubám ? všetko z pohľadu ich liečivých účinkov na ľudský organizmus vrátane opisu, získavania, pestovania, spracovania, používania a rôznych zaujímavých receptov a postupov. Kniha nie je encyklopedický výklad, ten je hocikde dostupný. Táto kniha je o zvláštnostiach, o ktorých sa bežne nepíše, je o skrytom liečivom svete, ktorý je určený pre každého z nás… Stačí ho len hľadať a prijať jeho liečivé dary. Dary, ktoré sú tu pre každého a celkom zadarmo. Vstúpte spolu so mnou do zvláštneho liečivého sveta rastlín, opísaného na základe vlastných skúseností.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
  • 5 /5

Herbár liečivých rastlín


V tomto nádherne ilustrovanom Herbári liečivých rastlín nájdete viac než 270 rastlín používaných pre ich liečivé účinky a 24 praktických postupov na výrobu overených domácich čajov, olejov, tinktúr a krémov, ktoré majú dlhoročnú tradíciu. Mnohé dôležité liečivá získavame práve z rastlín. A veľa ďalších ešte len čaká na objavenie. Kniha, ktorú držíte v rukách, je moderným herbárom prinášajúcim nový pohľad na päťtisíc rokov starý spôsob evidovania liečivých rastlín a ich zásadný prínos pre život a zdravie človeka.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Jedlé rostliny z přírody


I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzheldově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti.
Vypredané
13,02 € 13,70 €

Gyógynövények


A gyógynövényeket már az ősi kultúrák is nagyra tartották, és javukra fordíthatták a bennük rejlő értékeket. Az európai népgyógyászat csaknem ezerféle gyógynövényt használ, hazánk, a nálunk honos több mint 300 fajjal a gyógynövényekben leggazdagabb országok közé tartozik. Ebből az elképesztő gazdagságból könyvünk csak kisebb, de annál jelentősebb metszetet dolgoz fel. Elsődleges célunk az volt, hogy praktikus könyvet készítsünk, melyet szívesen forgatnak az Olvasók.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

Bylinkový receptář


Bylinkový receptář vás provede pozoruhodným světem léčivých rostlin. Poznáte možnosti jejich využití v nejstarších dobách i v současné lidové medicíně. Podrobnosti o téměř dvou stovkách nejznámějších bylinek. Rady pro jejich sběr, zpracování, uchovávání a využití. Na 500 receptů pro domácí léčení nejčastěji se vyskytujících chorob. Rejstřík českých a latinských názvů a seznam receptů ulehčuje orientaci v knize.
Vypredané
10,35 € 10,89 €

Prírodná medicína


V časoch, keď ešte nebola rozvinutá západná medicína, používali naši predkovia na liečenie predovšetkým tajomnú moc rastlín. Vedeli ich spracovať tak, aby nimi dokázali choroby nielen liečiť, ale im aj predchádzať. Kniha Prírodná medicína prináša komplexné informácie o liečivých rastlinách a ich využití. Pri každej rastline nájdete informácie o jej pôvode, bližší popis, liečivé vlastnosti a účinky na ľudské telo. Súčasťou knihy sú aj návody na prípravu liečivých bylinných čajov, zábalov či olejov. S touto knihou zistíte, aké jednoduché a prirodzené je nechať prírodu, aby vás sama harmonizovala a liečila.
Vypredané
11,31 € 11,90 €
  • 5 /5

Léčebné umění Hildegardy z Bingenu


Hildegarda z Bingenu patří mezi největší postavy středověké medicíny. Nadčasovost a účinnost jejích bylinných léků nás neustále překvapuje. V této knize najdete stručnou historii používaných rostlin a bylin, stejně jako metody a léčivé prostředky z Hildegardiny praxe. Onemocnění močových cest, pocit těžkých nohou, migréna, žlučník – to je jen několik oblastí, na které kniha přináší účinnou pomoc. Mimo jiné se také dovíte, jak si přírodní léky vyrábět doma, jen za pomoci základního kuchyňského vybavení.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Kategória prírodná lekáreň a bylinky je určená pre tých, ktorí majú záujem o prírodné metódy liečby a využívanie bylín na zlepšenie zdravia a blahobytu. Táto kategória zahŕňa knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych bylinkách, ich liečivých vlastnostiach a ich použití na rôzne zdravotné problémy.

Získate informácie o tom, ako identifikovať a zbierať bylinky, ako ich správne skladovať, sušiť a pripravovať bylinné lieky a čaje. 

Tieto knihy vám môžu poskytnúť užitočné rady a recepty na rôzne zdravotné problémy, ako sú tráviace ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, imunitné problémy a mnoho ďalších. Medzi známe autorky patria Iveta Henzelyová, alebo Rosemary Gladstar.