! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Zdravá výživa, diéty, chudnutie strana 56 z 63

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Život bez pšenice - recepty do 30 minút (-70%)


200 rýchlych a jednoduchých receptov, ako sa zbaviť pšenice, zhodiť kilá a nájsť cestu k zdraviu. Úspešná kniha Život bez pšenice nebola len hitom jednej sezóny, ale udalosťou, ktorá postupne mení celý potravinový trh a ľudské návyky. Jej logickým pokračovaním je kniha s 30-minútovými (a kratšími receptami), ktoré vychádzajú v ústrety každému, čo je ochotný pre svoje zdravie obetovať aspoň pár minút denne. Život bez pšenice má preukázateľne blahodarný vplyv nielen na ľudí s cukrovkou či neznášanlivosťou lepku, ale aj na zvyšok populácie, ktorej pšenica spôsobuje celý rad problémov. Kniha v úvode radí, ako si nanovo vybaviť svoju kuchyňu a ponúka dve stovky receptov vhodných na všetky príležitosti, od raňajok či hlavných jedál až po dezerty a jedlá na zvláštne príležitosti.
Vypredané
4,49 € 14,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Štíhlá bez hladovění (-70%)


Chudnite v pohode s kapustnou polievkou - päť kilogramov preč za jediný týždeň! Cítim sa skvele - knižná séria pre modernú ženu. Aktuálne témy, rady, tipy a recepty pre krásu, dobrú kondíciu, peknú postavu a psychickú pohodu. Súčasné trendy a klasické postupy. Inšpirácie pre všetkých, cenovo dostupné. Vyskúšajte a zamyslite sa!
Vypredané
0,49 € 1,63 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Chutně při artróze a artritidě (-70%)


Výzkum revmatu potvrdil, že strava může potlačovat záněty a mírnit bolest, pokud neobsahuje příliš kyseliny arachidonové, vyskytující se v tučných potravinách živočišného původu. V části s recepty najdete 50 receptů, vhodných při artritidě (rovněž při artritidě revmatoidní) a artróze, ale i v případě dny. Samozřejmě nechybějí údaje o obsahu kalorií a výživných látek. Nechte se překvapit recepty na chutné pokrmy! Pro lidi trpící artrózou a artritidou je nutriční terapie přínosná jako součást léčby.
Vypredané
2,52 € 8,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lněný olej - Kuchařka a dieta (-70%)


Do rukou se vám dostává kniha, jež je nápaditým a praktickým průvodcem pro přípravu zdravých pokrmů od sedminásobné kandidátky na Nobelovu cenu, dr. Johanny Budwig, jejíž výzkum metabolismu tuků a léčby přispěl značnou měrou k rozvoji moderní nutriční vědy. Tato vynikající vědkyně pro nás sestavila úžasně nápaditou kuchařku, která je praktickou příručkou pro používání tuků a lněného oleje v každodenní přípravě pokrmů.
Vypredané
2,79 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jak žít zdravě bez lepku (-70%)


Doktor Alessio Fasano, který je světově uznávaný odborník, hostující profesor na lékařské fakultě Harvardské univerzity a zakladatel Centra pro výzkum celiakie v nemocnici MassGeneral v Bostonu, prezentuje poslední vývoj vědeckého výzkumu a léčby, a také odpovědi, jež poskytují stále početnějšímu publiku. Tento průkopnický a směrodatný průvodce je neocenitelnou mapou pro právě diagnostikované pacienty, pro ty, kteří se už musí vyrovnávat s problémy z lepku a pro každého, kdo si myslí, že by pro blémy s lepkem mohl mít. V knize se dozvíte: O rozdílu mezi celiakií, citlivostí na lepek a alergií na pšenici. - O současných nejlepších postupech při léčbě poruch způsobených lepkem bez ohledu na věk. - Praktické informace o tom, jak zařídit bez lepkovou kuchyni, jak číst informační štítky a jak zůstat v bezpečí a zdraví ve světě plném skrytých zdrojů lepku. - O psychologickém dopadu diagnózy a jejím vlivu na rodinu. - O průlomovém výzkumu prevence a terapie. - O spolehlivých a přesných zdrojích pro pacienty, rodiče a lékaře. - O receptu na autentickou bezlepkovou italskou večeři z domoviny doktora Fasana.
Vypredané
4,51 € 15,04 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Poznejte paleo superpotraviny (-70%)


Odbornice na paleo dietu a holistická nutriční poradkyně Heather Connell vás v této knížce provede 50 nejdůležitějšími paleo superpotravinami, počínaje vhodnými zdroji proteinů, tuky (jako je kokosový olej), a dojde i na výběr ovoce a zeleniny, která se pro paleo nejlépe hodí. U každé superpotraviny najdete chutný recept, a můžete tak rovnou čerpat její léčivou sílu. Tato kuchařka se stane vaším základním průvodcem paleo dietou a pomůže vám, abyste si z ní mohli vybrat to nejlepší. Paleo dieta si svoji popularitu bezesporu zaslouží. Strava založená na potravinách našich předků, lovců a sběračů, výrazně prospívá zdraví a zabraňuje vzniku závažných onemocnění: diabetu, autoimunitních nemocí, rakoviny a neurodegenerativních chorob. Přestože tradiční pohled na výživu říká, že zelenina a ovoce jsou ve stravě tím nejzdravějším a že živočišné výrobky našemu zdraví škodí, na seznamech superpotravin se na prvních místech umísťuje sója, ovoce s vysokým glykemickým indexem a luštěniny. Ty přitom obsahují anti-živiny a alergeny, které naše tělo neumí účinně zpracovat.
Vypredané
2,10 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Najedzte sa do štíhlosti 2 (-70%)


V ruke držíte pokračovanie bestselleru Najedzte sa do štíhlosti. Autorka v tejto novej knihe vysvetľuje jednoduchý princíp prechodu od bežného stravovania k stravovaniu, ktoré je správne a prospešné. Bežné stravovanie a nevhodný spôsob zmýšľania o sebe, majú za následok, že sme ľahkou korisťou farmaceutického priemyslu a drahých, často neúčinných výživových doplnkov. Nájdete tu aj veľké množstvo receptov pre ľudí, ktorí nekonzumujú mäso. Takisto tu nájdete ukážku netradičného vianočného menu a príbeh Simonky, žiačky Antónie Mačingovej. Simonka je jednou z vás. Uvidíte premenu jej fyzického tela, a tiež to, ako sa zmenila na kreatívnu mladú ženu, tým, že sa zbavila zdedených i získaných návykov. Pochopila, že jedinou prekážkou, ktorá nám bráni byť spokojnými a šťastnými ľuďmi, sme my sami. Jo-jo efekt se neprejaví, pokiaľ sa nevrátite k pôvodným stravovacím a myšlienkovým návykom. Antónia Mačingová Sloboda a nezávislosť majú základ v znalostiach, ktoré dokážeme využiť pre vlastný vývoj Osloboďte sa od médií a reklám, prestaňte byť závislí od produktov, ktoré vám sľubujú rýchly účinok (vždy je tam nejaký háčik). Jasno v hlave = poriadok na tanieri = ZDRAVIE, VITALITA, KRÁSA a SPOKOJNOSŤ A.Mačingová
Vypredané
3,90 € 13,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Plán B - 30-dňový manuál zdravého chudnutia (-70%)


Doktor Igor Bukovský vám predkladá výber toho najlepšieho, čo za 10 rokov svojej práce s klientmi v Ambulancii klinickej výživy objavil, pochopil a prežil. Okamihy, príbehy a informácie, ktoré vám konečne urobia vo všetkom jasno, podporia vás v krízach a dajú vám motiváciu na každý deň. Kalórie – všetko je inak. Hnedý tuk – začnite používať orgán, ktorý spaľuje najviac kalórií. Gény – vypínajte zlé a zapnite tie dobré. Emócie – spoznajte tajné dôvody jedenia a objavte v nich svoju silu. Pevná vôľa – prestaňte sa trápiť, toto dokáže naozaj každý! V úvodnej časti knihy nájdete najnovšie aj všetky potrebné informácie, aby ste sa už nikdy nedali nachytať na hlúposti. Zaujímavé kapitoly: Hlad, Metabolizmus, Stres, Kalórie, Časovanie, Sedavé zamestnanie, Tukové tkanivo, Tráviaci systém, Emócie, Raňajky, Večera, Spánok. V druhej časti knihy nájdete Manuál: 30-dňovú podrobnú „cestovnú mapu“ dôležitých maličkostí, ktoré vám natrvalo zmenia pohľad na seba, na chudnutie a na celý život. Deň po dni sa naučíte využívať najnovšie poznatky a skúsenosti s tým, ako je možné preprogramovať svoje myslenie, tukové bunky aj metabolizmus. Nielenže schudnete, tento manuál vás naučí žiť tak ako žijú ľudia bez kíl navyše. Moderný a originálny spôsob spracovania: - logické mapy - interaktívne postupy - prehľadné schémy - vyše 100 receptov a ďalšie informácie formou rozšíreného obsahu prístupného cez webstránku alebo priamo do vašich mobilných zariadení. Nepodceňujte a neobchádzajte ani to, čo sa vám môže zdať známe, banálne alebo „staré“ – naozajstné pravdy nepodliehajú môdnym trendom. „Ak chcete žiť bez zbytočných kíl, naučte sa žiť bez zbytočných kíl. Všetko ostatné je len spoločenská hra „Človeče, nehnevaj sa, veď ja tiež diétujem!“ Pozývam vás do „školy“, ktorou sme prešli s našimi klientmi za 10 rokov existencie AKV. Je to škola, v ktorej si jednotky aj päťky dávate iba sami – a pritom vám pomôže schudnúť tak, aby sa to dalo vydržať aj udržať.“ Igor Bukovský
Vypredané
5,97 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ako prežiť dobu jedovú (-70%)


Táto knižka je užitočným sprievodcom pre každého, kto nečaká na čarovnú pilulku, ale berie zodpovednosť za svoje zdravie predovšetkým do vlastných rúk. Autorka bestsellerov o dobe jedovej, prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc., považuje za dôležité informovať o možnostiach prevencie civilizačných ochorení a upozorňuje na riziká modernej doby, ktoré sú spojené napríklad s očkovaním, konzumáciou liekov či prídavných látok do potravín. Venuje sa ale aj úskaliam niektorých alternatívnych metód. V najnovšej knihe, Ako prežiť dobu jedovú, sa popri aspartámu, statínov, umelých farbív a hormonálnych disruptorov venuje aj rizikám konzumácia sóje, Coca - Coly či populárneho MMS. "Píšem iba o tom, čomu rozumiem a pre čo nachádzam podklady v odbornej literatúre. Nikoho nenútim, aby mi veril a svoje názory šírim iba tam, kde ich ľudia chcú počúvať," hovorí autorka populárnych publikácií.
Vypredané
3,75 € 12,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vaříme bez pšenice, lepku a laktózy - 100 receptů krok za krokem (-70%)


Jestliže jste byli dosud zvyklí spoléhat se na hotová jídla, možná si při vaření nebudete dost jisti sami sebou, nebo nebudete znát dost jídel, na která byste se mohli spolehnout. Tato kniha vám dodá sebedůvěru a odvahu k tomu, abyste vařili bez stresu. Recepty jsou jednoduché, moderní, mají mezinárodní charakter a rozhodně nijak netrpí užitím alternativních ingrediencí. Kniha je určena nejen lidem, kteří trpí alergií na pšenici, lepek a mléčné výrobky, ale i těm, kteří chtějí vyznávat zdravý životní styl. Nabízí recepty na slané i sladké pokrmy i recepty pro zvláštní příležitosti – od Vánoc a narozenin až po večírky pro hosty.
Vypredané
3,51 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Najedzte sa do štíhlosti 3 (-70%)


Sme výsledkom našich vlastných volieb, rozhodnutí, vzorcov a vnímania našich možností. To, ako momentálne vyzeráme, ako sa cítime a ako žijeme zodpovedá tomu, ako sme sa rozhodovali a čo sme doposiaľ volili. Ak dokážeme prijať zodpovednosť za tento stav, prestaneme sa vyhovárať na rodovú líniu a genetiku, na situáciu v našej či celosvetovej politike, ak začneme vedome vyberať čisté, čo najmenej priemyselne spracované potraviny a opätovne sa vrátime k zdravému mysleniu našich starých rodičov, verím, že je nádej na zlepšenie súčasného stavu. Či už u nás samotných, alebo celej spoločnosti. Len je potrebné mať vlastný názor vyplývajúci z vlastnej, pozitívnej skúsenosti a nenechať sa zatlačiť do kúta, ak sa nejakým spôsobom začneme odkláňať od bežných vzorcov chovania a návykov. Kým sa neoslobodíme od starých vzorcov a návykov, kým si neuvedomíme širokú paletu našich ďalších možností, ostaneme otrokmi a nie tým, kto dokáže dosiahnuť všetko po čom túži. Antónia Mačingová Nezabúdajme : Jedálniček a rady v tejto knihe sú rovnako prospešné ženám, ale aj mužom. V knihe okrem nového jedálnička a tipov na raňajky, desiaté a olovranty nájdete aj odpovede na vaše najčastejšie otázky týkajúce sa stravovania na dovolenkách či služobných cestách. „My dievčatá po tridsiatke „ - ako predísť problémom našich predchodkýň a ako postupne napraviť to, čo sme si roky nahonobili nesprávnymi voľbami. Nájdete tu aj kapitolu o olejoch, ich používaní v kuchyni či ako účinný a ekologicky čistý zdroj zdravej a žiarivej pokožky. Pre dámy, ktoré preferujú domáce cvičenie tu nájdete aj kapitolu o cvičení s fotografickou prezentáciou cvikov a cvičebného plánu. Nezabúdajme, prosím. Nededíme nadváhu a choroby. Dedíme len nesprávne návyky a myšlienkové vzorce, ktoré u nás spúšťajú podobné, devastačné programy, ako u našich predkov.
Vypredané
3,90 € 13,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sladký život bez cukru (-70%)


Jedna z nejpozoruhodnějších populárně-naučných knih o zdravé výživě poslední doby. Trochu příručka paleo stravy, trochu osobní příběh, hodně fundovaných informací o metabolismu cukru i o poruchách, jež v organismu vyvolává, mnoho překvapivých fakt i krásných fotografií. Ultramoderní kuchařka v rustikálním stylu, v níž pozadí k pokrmům nové doby tvoří dřevo a omlácená omítka. Dílko hipsterské generace pro všechny, koho už otravují škatule, zatvrdlé formy a nefunkční pravidla, kdo se chtějí vymani t z otroctví včetně závislosti na cukru; pro lidi - tedy strávníky - toužící po svobodě, vitalitě a zdraví ze skvělého jídla mimo všechny tabulky a katalogy. Kniha, jejíž každá stránka vás bude bavit.
Vypredané
5,49 € 18,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zásaditý doktor (-70%)


Či trpíte nedostatkom energie, poruchami spánku, kožnými problémami alebo bolesťami hlavy - často je dôvodom týchto ťažkostí práve prekyslenie tela. Ak už nechcete pri zdravotných problémoch iba potláčať symptómy a hľadáte účinnú medicínu bez vedľajších účinkov, nazrite do tejto knihy. S jej pomocou dokážete vrátiť rovnováhu vášmu narušenému hospodáreniu s kyselinami a zásadami. Môžete si pri tom vybrať medzi rôznymi programami na odkyslenie organizmu - od jedného dňa až po plné štyri týždne. Podporíte tak vaše zdravie a vitalitu, predídete chorobám a zbavíte sa zdravotných problémov. Od raňajok až po dezerty, od klasických zásaditých polievok až po odkysľujúce nápoje - viac ako 60 pokrmov vám ukáže, že zásaditá strava je nielen zdravá, ale aj dobre chutí.
Vypredané
2,97 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Gény na tanieri (-70%)


Ste skutočne to, čo jedli vaši starí rodičia? Obzrite sa do minulosti a zistite, ako sa aj vy môžete cítiť lepšie vo svojom tele a v budúcnosti vďaka tomu zanechať svojim deťom dedičstvo v podobe pevného zdravia. Vzrušujúca kniha Judith Finlaysonovej prístupným spôsobom približuje komplexný výskum doktora Davida Barkera a obracia naruby zažité predstavy o pôvode najbežnejších chronických chorôb súčasnosti, ktoré nám vraj odovzdali rodičia prostredníctvom svojich génov. Vďaka epigenetike - relatívne mladému vednému odboru - sa dozvedáme, že príčinou súčasnej epidémie obezity, cukrovky, srdcovo-cievnych ochorení či rakoviny je čosi oveľa zložitejšie než len samotná dedičnosť. Zárodky mnohých z rizík spájaných s rozvinutím týchto chorôb vznikli počas prvých tisícich dní vášho života od počatia, k ich formovaniu však významne prispel aj životný štýl a zážitky vašich rodičov a starých rodičov. Tak ako minulosť vašich predkov ovplyvnila vás, ovplyvníte aj vy budúcnosť svojich detí a vnúčat. Výživnou stravou a dostatočným pohybom môžete zabezpečiť dobré zdravie nie len sebe, ale aj budúcim generáciám. Gény na tanieri vám naservírujú najnovšie epigenetické poznatky ľahko stráviteľným spôsobom, vďaka ktorému lepšie porozumiete nie len svojim génom, ale aj rozmanitým faktorom, ktoré ich ovplyvňujú.
Vypredané
5,07 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Liečivé polievky (-70%)


Je to skutočne veľmi jednoduché – uvaríte veľký hrniec vývaru a vaše telo lyžicu za lyžicou prepne na detoxikáciu, spaľovanie tukov a novú energiu. S TOUTO KNIHOU MÔŽETE... •nastaviť črevné baktérie na zoštíhľovanie, kosti a kĺby na ozdravenie a aktivizovať imunitné bunky; •pomocou polievkového detoxikačného programu vhodného pre každý deň zbaviť telo jedov a cieľavedome ho posilniť; •objaviť chutné prídavky do vývarov, ktoré pôsobia ako prirodzené vzpruhy; •vyčariť lahodné recepty od vývaru z kostí, vegánskeho hubového vývaru až po vietnamskú polievku pho.
Vypredané
3,27 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Diéta 5 : 2 - 100 receptov na pôstne dni (-70%)


5 : 2 Diéta 5 : 2 už ovládla celý svet. Oproti ostatným diétam má výhodu v tom, že obmedzovať sa budete iba 2 dni v týždni. Ak prijmete v tieto dni iba 500 alebo 600 kalórií, schudnete a budete sa cítiť úžasne. Zvyšok týždňa sa môžete stravovať normálne, zájsť si do reštaurácie, dokonca aj veselo maškrtiť. 5 : 2 Ako však má vyzerať vaša strava v pôstne dni? Ak vás už omrzeli omelety a šunkové šaláty a máte chuť na niečo rýchle, ľahké a chutné, táto kniha vám určite pomôže. Prináša vyše 100 receptov na tie správne jedlá. Pri každom recepte nájdete aj údaj o kalorickej hodnote pokrmu. Rýchlo zistíte, že postiť sa je celkom ľahké. 5 : 2 V knihe nájdete: recepty na pôstne jedlá na štyri týždne, orientačnú kalorickú tabuľku, nápady na ľahké občerstvenie do 50 či 100 kalórií a rady, ako kontrolovať porcie, zdravo sa stravovať a ako pokračovať v stravovaní 5 : 2 celý život. Viac receptov nájdete v knihe Diéta 5 : 2 – Kuchárska kniha na pôstne dni.
Vypredané
2,97 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha OMAD diéta (-70%)


Viac ako 100 receptov na jedno jedlo denne Dať si denne iba jedno jedlo môže znieť ako výzva. OMAD diéta má však veľa benefitov - pomáha regulovať váš metabolizmus a zlepšiť celkový zdravotný stav. Avšak na to je nutné dodržiavať nutrične vyvážený stravovací plán. Inak hrozí, že telo nebude mať potrebnú výživu na to, aby fungovalo správe. V tom vám však pomôže týchto viac ako 100 vhodných a chutných receptov, vďaka ktorým zvládnete spáliť tuk a účinne znížiť svoju hmotnosť. Pri každom vynikajúcom recepte nájdete presný postup jeho prípravy a taktiež informácie o jeho výživovej hodnote. Vďaka vyváženej diéte sa budete cítiť sýto a zdravo. Pochutnajte si na receptoch ako: Trojité kura s krémovým parmezánovým dresingom Lososový šalát so zelenou fazuľkou a s pistáciami Cesnakové cestoviny s baklažánom, artičokami a hubami Kalifornský morčací burger s hranolkami zo sladkých zemiakov Z anglického originálu The OMAD diet (ULYSSES PRESS, Berkeley, 2019) preložila Karolína Kráľovičová.
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A teljes ketogén diéta kezdőknek (-70%)


Ha már teszteltük a diéták színe-javát az Atkinstől a zónán vagy a nyers ételeken át egészen a mediterrán táplálkozásig, és mégsem jutunk eredményre, ideje változtatni! Kutatások bizonyítják, hogy a ketogén (keto) diéta segít követőinek a jobb egészségi állapot és a karcsúbb derék elérésében. A szénhidrátszegény és zsírokban gazdag ketogén étrendet követve nem kell lemondanunk az evés öröméről, a szalonnáról, a tojásról vagy a tejtermékekről. 14 napos menüterv, egyszerű reggelik, ebédek, vacsorák és harapnivalók. Bevásárlólista mindenhez! Mindenki megtalálja a neki valót: glutén- és tejmentes, ételallergiákat figyelembe vevő, vegetáriánus ételek. Jól jön, ha az egész család ketóra vált. 75 izgalmas, mégis egyszerű recept. Olyan finom fogások, hogy nem is fog hiányozni a szénhidrát. A legtöbb maximum 30 perc alatt elkészíthető, és legfeljebb 5 hozzávalót igényel.
Vypredané
3,87 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Medicína výživy (-70%)


Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD. Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele. Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje. V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime. V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní. O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.
Vypredané
7,47 € 24,90 €

dostupné aj ako:


Kategória zdravá výživa, diéty, chudnutie je určená pre tých, ktorí sa zaujímajú o zdravý životný štýl, stravovanie a chcú dosiahnuť optimálne zdravie a telesnú kondíciu. V tejto kategórii nájdete knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych aspektoch zdravej výživy, diét a stratégií na chudnutie.

Tieto knihy sa zameriavajú na vedecké základy výživy, živiny potrebné pre zdravie a správne fungovanie organizmu. Poskytujú informácie o vyváženom stravovaní, výbere a príprave zdravých jedál, ako aj o vplyve stravovania na rôzne aspekty zdravia, ako je kontrola hmotnosti, prevencia ochorení a zlepšenie celkového fyzického a duševného stavu.

V týchto knihách sa dočítate o rôznych diétach a stravovacích štýloch, ako je napríklad mediteránska strava, paleo diéta, vegetariánstvo, vegánstvo a ďalšie. Získate informácie o vplyve jednotlivých potravín na organizmus a ich výživovú hodnotu, ako aj o správnom zložení jedálnička pre dosiahnutie zdravého a vyváženého stravovania.