! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Zdravoveda, ochorenia, choroby strana 18 z 26

Gyógyítsd meg a szíved


A Gyógyítsd meg a szíved írásakor az önmegerősítés égitestként ragyogó szellemi nagysága, Louise L. Hay és a híres gyász- és veszteségszakértő, David Kessler az embert érő veszteségek utáni gyógyulásról beszélgetnek. Louise és David azokat az érzelmeket és gondolatokat veszik sorra, amelyek akkor jelentkeznek, ha egy szakítás összetöri a szíved, a házasságod válással végződik, vagy egy szeretted eltávozik. Ez a csodálatos könyv, amelyben Louise megerősítései és a gondolat erejével kapcsolatos tanításai tökéletesen keverednek David több éves tapasztalatával a gyász sújtotta emberekkel végzett munkában, kivételes, új gondolkodásmódra tanít, miközben mélységes szeretetet és örömet hoz az életedbe. A veszteségek ellenére is folytatódik az életed. Ebben az időszakban: - segít nagyobb önismeretre és együttérzésre szert tenned, - fejleszti belső rugalmasságodat, - megtanít búcsút venni és békére lelni.
Vypredané
10,15 € 10,68 €

dostupné aj ako:

Nežádoucí účinek: Smrt


Tato kniha vypráví pravdivý příběh o korupci, podplácení a podvodech. Napsal ji bývalý ředitel farmaceutického koncernu. Dr. John Virapen, který zná interní praktiky a postupy používané ve farmaceutických gigantech. Součástí knihy je DVD se záznamem vystoupení Johna Virapena na mezinárodní konferenci AZK v roce 2009 s českými titulky. DVD je samostatně neprodejné.
Vypredané
14,24 € 14,99 €

Képekben gondolkodom


Ez a példátlan könyv helyszíni jelentés az autizmus országából. A tudás és az autizmussal élő személy kettős perspektívájából közelít, elmeséli, hogyan érzékelik a világot ennek az országnak a lakói, és ő maga hogyan tudta átlépni "az ajtót", a határait, hogy a külvilágban is megállja a helyét. A Képekben gondolkodom egy különleges ember élettörténete, aki elegáns, közérthető stílusban világít rá arra, hogy mindannyian ugyanabban a világban élünk ugyanonnan jövünk, és ugyanoda tartunk. Temple Grandin az állattudományok doktora. Az Egyesült Államok állattartó telepeinek és vágóhídjainak többsége az ő műszaki tervei alapján készült. Szintén az ő találmánya az az ölelőgép, melyet ma is sikerrel használják hiperérzékeny autisták megnyugtatására. Autizmusáról több könyvet írt, és rendszeresen tart előadásokat: izgalmasan gondolkodó, érzékeny ember, aki számunkra elképzelhetetlen módon tapasztalja meg a világot. Életéről 2010-ben film készült Claire Danes főszereplésével, aki alakításáért elnyerte a Golden Globe díjat.
Vypredané
12,79 € 13,46 €

Lacná kniha Hátfájósok kézikönyve (-90%)


A Hátfájósok kézikönyve gyakorlati tanácsokkal szolgál az egész család számára, amelyek segítségével megőrizhetjük gerincünk épségét életünk során. Bemutatja a gerinc felépítését és élettani működését, valamint a különböző fájdalmak típusait és lehetséges okait. - Segít eldönteni, mikor forduljunk orvoshoz. - Leírja, hogyan segíthetünk önmagunkon különböző módszerekkel: gerincgyakorlatok, megfelelő testtartás alvás közben, hő-és vízterápia alkalmazása, a fájdalom enyhítése a gerinc bármely szakaszán, korszerű fájdalomcsillapítók alkalmazása. - Beszámol a diagnózisról, a hagyományos és a szakorvosi kezelésről, a gyógyszeres kezelésekről, sebészeti beavatkozásokról, fizioterápiás lehetőségekről, ismerteti a kiegészítő terápiás eljárásokat.
Vypredané
1,92 € 19,19 €

dostupné aj ako:

Candida


Ez a valóban hiánypótló mű segít az olvasóknak - laikusoknak és szakembereknek egyaránt - megérteni a candidiasis kialakulásának körülményeit, gyógyítását és megelőzését. A candidiasis a Candida gombák által előidézett kóros állapotok gyűjtőneve. Egyre több embert érintő egészségügyi probléma - sokkal többen szenvednek ebben a betegségben, mint azt gondolnánk! A természetestől mind inkább eltérő életmód, az egyre agresszívebb gyógymódok és a káros környezeti hatások együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy működési zavar keletkezzen a szervezetünkben, s ennek többek között a bennünk élősködő Candida gomba túlburjánzása a következménye. A szerző dr. László Mária belgyógyász, onkológus, fizioterápiás szakorvos és természetgyógyász közel 40 éves orvosi tapasztalatra építi a candidiasis gyógyításának módszerét. Könyvében ötvözi a gyakorlatban szerzett tapasztalatait a tudományos folyóiratokban eddig megjelent kutatási eredményekkel. Bebizonyítja, hogy maga a betegség, vagyis a Candida gomba túlszaporodása csak akkor jöhet létre, ha megbomlott a szervezett belső egyensúlya. Ezért a gyógyítás célja nemcsak a gomba irtása, hanem az egyensúly helyreállítása, ami egyéni megítélést és holisztikus gyógymódot igényel.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

dostupné aj ako:

Deník poradce 2


Pokračování velmi úspěšné knihy Ing. Hany Bláhové. Popis dalších úspěšně vyléčených nevyléčitelných nemocí. Nové příběhy skutečných lidí, kteří navštívili paní Bláhovou v její poradně.
Vypredané
34,83 € 36,66 €

Lacná kniha Deník poradce 2 (-70%)


Pokračování velmi úspěšné knihy Ing. Hany Bláhové. Popis dalších úspěšně vyléčených nevyléčitelných nemocí. Nové příběhy skutečných lidí, kteří navštívili paní Bláhovou v její poradně.
Vypredané
11,00 € 36,66 €

dostupné aj ako:

Parkinson-kór és a testmozgás 1-2.


Mindazoknak, akik Parkinson-kórral élnek. Mindazoknak, akik elfogadják a segítséget. Mindazoknak, akik maguk is tennének azért, hogy panaszaik enyhüljenek, betegségük előrehaladása lassuljon, mindennapi tevékenységeik elvégzése könnyebbé váljon, és teljes életet élhessenek.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Hát ezért ugrálok


Milyen autistának lenni? Miként tudhatjuk meg, mit gondol és érez egy autista gyermek, akinek segíteni szeretnénk? Ez a figyelemre méltó könyv, amelyet Naoki Higashida mindössze tizenhárom évesen írt, választ ad néhány kérdésre. A súlyosan autista Naoki megtanult kartonbillentyűzet segítségével, a betűkre mutogatva kommunikálni, és mondanivalója kivételes betekintést nyújt az autisták gondolkodásmódjába. Megmagyarázza az autizmussal élők sokszor elképesztő viselkedését, lehetőséget nyújt, hogy megértsük képi gondolkodásmódjukat. A zárónovella pedig minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az autisták nincsenek képzelőerő, humorérzék és beleélő képesség híján. Naoki szívhez szólóan folyamodik a türelmünkért, együttérzésünkért. Könyve minden olvasónak alkalmat ad, hogy új, izgalmas nézőpontból szemlélje a világot. Naoki Higashida 1992-ben született, az autizmusra való hajlamot 1998-ban állapították meg nála. Ezután speciális nevelési igényű gyermekek számára működtetett iskolákba járt, tanulmányait 2011-ben fejezte be. Több szépirodalmi és ismeretterjesztő műve is megjelent, munkáival díjakat nyert. Az írás mellett előadásokat tart az autizmusról és blogot vezet. Japánban, a Tokiói-öböl partján fekvő Kimicuban él. Ma este 139-szerre próbálom megélni a színpadon, milyen lehet autistának lenni, és egyre kétségbe ejtőbben érzem, hogy szinte semmit sem tudok. Bárcsak hamarabb olvastam volna ezt a könyvet De talán még nem késő. Kulka János Ha mi, állítólagos épek ilyen kitartóan, állhatatosan, aprólékosan próbálnánk megismerni és föltárni önmagunkat, ilyen körültekintően próbálnánk megmagyarázni a cselekedeteinket, miképpen azt az autista Naoki teszi, észrevennénk, hogy hibásak, tökéletlenek és fogyatékosok vagyunk mindannyian. Ezt felismervén elmúlhatna belőlünk az épek gőgje, és így a világ akár kellemes hellyé is változhatna. Sándor Erzsi Szeretettel ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szeretnek ugrálni, a levegőbe betűket rajzolni, néha látszólag ok nélkül nekiiramodni, vagy az erdő és a mezők zöldjét élvezni. Azoknak, akik könnyen elfáradnak a rájuk zúduló információk és érzetek sokaságától, gyakran félreértik mások gesztusait, és időnként látszólag ok nélkül dührohamot kapnak, vagy dolgokat pörgetnek és szavakat ismételnek. És különösen ajánlom ezt az írást azoknak, akiknek a környezetében ilyen furcsa, de a könyv elolvasása után talán nem is annyira nehezen érthető manók élnek, akik a lelkük mélyén nagyon félnek attól, hogy problémát jelentenek a környezetük számára, és már az is sokat jelent nekik, ha érzik, hogy megpróbáljuk megérteni őket, nem nevetjük ki furcsaságaikat, és nem vagyunk rájuk dühösek valami miatt, amitől ők is szenvednek és amiről nem tehetnek. Arról, hogy szeretnek ugrálni. Jaksity György
Vypredané
10,59 € 11,15 €

A stressz ellen


Nem kell hozzá sok, utolér bennünket szakmai-, családi életünk terén vagy akár a szabadidőnk tervezgetése során. Mindnyájan megtapasztaltuk már, mi a stressz. Naponta állít bennünket újabb és újabb kihívások elé. Elég csak egy pillantást vetnünk bejegyzésekkel teli határidőnaplónkra. Olyan gyakorlati tanácsadót tart kezében az olvasó, amely kiutat mutat ebből a rengetegből: speciális lazító gyakorlatokat tartalmaz, melyek bárhol könnyű szerrel elvégezhetőek. A programokon túl számos olyan megalapozott, szakértői tanácsot ad az olvasónak, melyek segítségével a legzűrösebb élethelyzetekben is megőrizheti nyugalmát.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Diabetes Mellitus 1. typu


Diabetes mellitus 1. typu je závažné onemocnění, jehož základním rysem je hyperglykemie a sklon k akutním i chronickým komplikacím, které nezřídka nemocného ohrožují na životě. Jde o inzulindependentní typ diabetu, jehož základní příčinou je postupné snižování vlastní sekrece inzulinu v B-buňkách slinivky břišní. Častěji je diagnostikován v dětství a u mladších dospělých, ale manifestovat se může kdykoliv během života. Ve vyšším věku je nástup typických symptomů pomalejší a u pacienta může být mylně stanovena diagnóza diabetu 2. typu. Publikace přináší komplexní informace o DM 1. typu od dětského věku, specifika u mladých nemocných s DM1 včetně jejich léčby, až po komplikace DM1 a specifika léčby nemocných s DM1 v dospělosti.
Vypredané
10,19 € 10,73 €

Vzácná onemocnění v kostce


První česká monografie na toto téma podává ucelený přehled o nejčastějších a nejzávažnějších vzácných onemocněních (VO) a nahrazuje dosud chybějící metodické pokyny pro jejich včasnou diagnostiku a léčbu. Napomoci by měla především praktickým lékařům a pediatrům v orientaci v této vysoce heterogenní skupině chorob, se kterými ve své praxi přicházejí do styku jen sporadicky, a přispět tak k rozšíření povědomosti o nich. Úvodní část publikace je věnována současnému postavení VO v rámci evropské i české legislativy, v dalších kapitolách je stručně popsán jejich genetický podklad, následuje přehled vrozených vad podléhajících novorozeneckému screeningu. Stěžejní část publikace poskytuje přehled nejčastějších VO včetně jejich základních klinických příznaků, laboratorních i dalších nálezů a terapeutických možností. V závěru knihy se autoři věnují roli pacientských organizací a činnosti ČAVO. Nechybí ani odkazy a kontakty na specializovaná odborná pracoviště, jež se zabývají diagnostikou a léčbou příslušných VO. I přes značně limitované možnosti pediatrů a praktických lékařů – vzhledem k systému regulací úhrad zdravotních služeb ze zdravotního pojištění a sankcionování lékařů za výkony prováděné nad rámec celorepublikového průměru – je jejich úloha v časné diagnostice těchto chorob nezastupitelná.
Vypredané
18,75 € 19,74 €

Celiakie - Úspěšná léčba nesnášenlivosti lepku


Celiakie, chronické onemocnění tenkého střeva, se v posledních desetiletích dostává do hledáčku vědeckého zájmu. Díky tomu se objevuje řada informací o příčinách nemoci, různých procesech v samotném střevu a v dalších postižených orgánech, o příznacích nemoci a jejím průběhu. Přes to všechno se ukazuje, že stále ještě zůstává jedinou nadějnou a úspěšnou léčbou bezlepková dieta. Tento rádce by vám měl pomoci krok za krokem přizpůsobit váš život bezlepkovému stravování. To neznamená jen číst při nákupu pečlivě údaje o složení a umět odhalit skrytý lepek, abyste si nakonec dokázali vybrat ty správné výrobky. Přinášíme vám také recepty pro celodenní stravování, které vám dokáží, že bezlepkové jídlo může být velice chutné.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Lacná kniha Celiakie - Úspěšná léčba nesnášenlivosti lepku (-90%)


Celiakie, chronické onemocnění tenkého střeva, se v posledních desetiletích dostává do hledáčku vědeckého zájmu. Díky tomu se objevuje řada informací o příčinách nemoci, různých procesech v samotném střevu a v dalších postižených orgánech, o příznacích nemoci a jejím průběhu. Přes to všechno se ukazuje, že stále ještě zůstává jedinou nadějnou a úspěšnou léčbou bezlepková dieta. Tento rádce by vám měl pomoci krok za krokem přizpůsobit váš život bezlepkovému stravování. To neznamená jen číst při nákupu pečlivě údaje o složení a umět odhalit skrytý lepek, abyste si nakonec dokázali vybrat ty správné výrobky. Přinášíme vám také recepty pro celodenní stravování, které vám dokáží, že bezlepkové jídlo může být velice chutné.
Vypredané
0,94 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Titokzatos orosz gyógymódok (CD-melléklettel)


Az orosz népi gyógymódokról legendák szólnak, hiszen gyógyítóik csodaszerű tetteket hajtanak végre; spontán gyógyulásokról, szervek felépüléséről, újra kinövő fogakról hallhatunk, és nem is sejtjük, hogy mindez számunkra is elérhető. A szerzők bemutatják, hogy az új orosz gyógymódok a modern kvantumfizika felfedezéseire épülő információs gyógyászat elvén működnek. A könyvben szereplő gyakorlatok, technikák előzetes ismeretek nélkül is könnyen elsajátíthatók, önmagukban vagy más kezelési módszerek kiegészítéseként is hatékonyan támogatják öngyógyító erőink aktiválását. Az orosz tudati eljárások a gyógyítás mellett alkalmazhatók: -közvetlenül lelki síkon teremtő tevékenységre; -saját valóságunk tudatos alakítására; -élethelyzetek harmonizálására; -fiatalításra és regenerálásra. A kötethez tartozó ajándék CD két vezetett meditációt tartalmaz, melyek segítenek a gyógyító technikák elsajátításában, a gyakorlásban és öngyógyító erőink aktiválásában. Csak rajtunk múlik, mennyit tanulunk a mesterektől!
Vypredané
11,69 € 12,31 €

A rák ellen


David Servan-Schreiber tehetséges és ígéretes agykutatónak indult, 31 éves korában azonban kiderült, hogy agydaganata van. Személyes hangvételű, mélyen megindító könyvében nem csupán a rákkal vívott küzdelmét kísérhetjük végig, de tanúi lehetünk annak a gyökeres átalakulásnak is, ahogyan a hagyományos orvostudomány kizárólagos hívéből az embert testi-lelki egységében szemlélő orvossá vált, aki felismerte: testünk természetes védekező rendszereinek sokoldalú mozgósításával igenis leküzdhető (sőt megelőzhető) a rák. Könyvéből többek között megtudhatjuk: -hogyan ötvözhetők a hagyományos orvosi kezelések az alternatív gyógyító eljárásokkal -hogyan állítsuk össze étrendünket úgy, hogy kerüljük a rákkeltő ételeket, ugyanakkor növeljük a rák ellen ható, az immunrendszert erősítő élelmiszerek mennyiségét -hogyan szűrjük ki környezetünkből a veszélyes anyagokat -miképpen küzdhetjük le a rákkal szembeni tehetetlenség érzését, serkenthetjük pszichésen immunrendszerünk erőit -milyen nagy szerepe van a rák elleni védekezésben a testmozgásnak, a jógának és a meditációnak.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Soha többé cukorbetegség


A sikerkönyvek szerzőjének véleménye szerint a diabétesz nem betegség; az esetek elsöprő többségében inkább olyan összetett védekező-, vagy túlélési mechanizmus, amelyet a testünk azért választ, hogy elkerülje egy egészségre ártalmas étrend és életmód esetleg végzetes következményeit. A szervezet szüntelen, az önfenntartás érdekében tett erőfeszítései ellenére (amelyeket betegségnek hívunk) sokmillió ember szenved, vagy hal meg értelmetlenül az ilyen következmények miatt. A diabétesznél a kiegyensúlyozatlan cukorszint csupán tünet, nem maga a betegség. A diabétesz kialakulása nem jelenti sem azt, hogy a szervezetünk valami rosszat tesz, sem azt, hogy öngyilkosságot próbál elkövetni. A jelenlegi tömeges méretű diabéteszt az ember hozta létre, jobban mondva a gyárak, éppen ezért meg is lehet állítani és visszafordítani úgy, hogy egyszerű, de hatásos módon megváltoztatjuk az étrendet és az életstílust. A Soha többé cukorbetegség! című könyv feltárja a cukorbetegség leglényegesebb okait, és tájékoztat arról, hogyan lehetséges elkerülni ezeket. Annak érdekében, hogy megállítsuk a diabétesz járványszerű terjedését, megfelelő körülményeket kell teremtenünk, amelyek lehetővé teszik a test számára a gyógyulást. Ha egyszer létezik egy olyan mechanizmus, ami cukorbetegséget idéz elő, akkor léteznie kell olyannak is, amely ezt a folyamatot visszafordítja. Hogyan? Derítsd ki!
Vypredané
8,00 € 8,42 €

Öngyógyítás testmasszázzsal


Mildred Carter testmasszázstechnikái nem kevesebb, mint egymillió embernek segítettek, hogy boldogsággal teli és egészséges életet élhessenek, mely mentes a fájdalmaktól, valamint a szenvedésektől. A jól bevált masszázs, nyomás, húzás és dörzsölés módszerei egyszerűek, biztonságosak és rendkívül hatásosak. Alkalmazásukkal több mint 50-féle betegség gyógyítása válik lehetségessé. Ez a könyv Carter asszony és lánya, Tammy Weber sikerkönyvének felújított és kibővített változata. Az új fezetekben olyan masszázstechnikákat mutatnak be, melyek segítségével képesek lesznek otthon kezelni a menstruáció előtti panaszokat, az ekcéma, a pikkelysömör és az ízületi gyulladás tüneteit. A könyvből megtanulhatják, hogyan fokozzák sportteljesítményüket, adják le felesleges kilóikat és még sok más nagyon érdekes, illetve hasznos dolgot sajátíthatnak el! A tartalomból: - Hogyan segít a reflexológia a test öngyógyításában - Fogápolás testmasszázzsal - Szemgyógyítás és tökéletes látás reflexológiával - Reflexkezeléssel búcsút inthet fejfájásának - A vérkeringés és a szívműködés reflexkezeléssel - Emésztési és gyomorpanaszok ellen testmasszázs - A máj működésének fokozása reflexkezeléssel - A nemi mirigyek és a reflexológia - A vese és a lép tökéletes működésének fenntartása reflexológiával - A köhögés és megfázás kezelése testmasszázzsal - Hátfájás megszüntetése reflexkezeléssel - Formás és egészséges mellek testmasszázzsal - Az aranyér kezelése reflexológiával - Asztmás tünetek enyhítése testmasszázzsal - A stressz és feszültség feloldása testmasszázzsal - A szenvedélybetegségek kezelése és megszüntetése reflexológiával - Legyünk újra fiatalok a reflexológia segítségével - Az ízületi gyulladás kezelése testmasszázzsal A könyvben bemutatásra kerülő forradalmi gyógyító eljárások hatékonyságát az a több százezer ember igazolhatja, akik már kipróbálták és meggyógyultak általa. A testmasszázs önt is hozzásegíti majd a tökéletes egészség, életerő és fiatalosság visszanyeréséhez!
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Stop bolesti


Prvním předpokladem spokojeného života je zdraví. Zdravotní potíže spojené s menší či větší bolestí se však nevyhýbají nikomu z nás. Každého občas „chytnou záda“, nepříjemně ho rozbolí hlava či klouby, o různých drobných úrazech ani nemluvě. Bolest nepatří k životu a není potřeba ji snášet. Mnoho i velmi nepříjemných bolestivých stavů však můžeme sami aspoň částečně dostat pod kontrolu, ať už pomocí všeobecně známých domácích postupů, jako je cvičení, popíjení bylinných čajů či masáže, nebo exotičtějších, třeba vodoléčby či akupunktury. Přehledná příručka nabízí souhrn metod, které dokáží ulevit od bolesti doslova od hlavy až k patě.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Kategória literatúry zdravoveda, ochorenia, choroby sa zaoberá štúdiom a poznatkami o rôznych aspektoch zdravia, ochorení a chorôb. Tieto knihy sa venujú vedeckým a medicínskym poznatkom o príčinách, diagnostike, liečbe a prevencii rôznych chorôb.

Publikácie v tejto kategórii sa zameriavajú na rozličné oblasti zdravia, vrátane fyziologických funkcií organizmu, imunitného systému, genetiky, endokrinológie, kardiológie, onkológie, neurologie, infekčných ochorení a mnoho ďalších. 

Knižné tituly v tejto kategórii ponúkajú širokú škálu tém, od encyklopédií a všeobecných sprievodcov o chorobách po špecifické publikácie, ktoré sa zaoberajú konkrétnymi ochoreniami alebo zdravotnými problémami. Čitatelia sa tak dozvedia o príznakoch, diagnostike a liečbe rôznych chorôb, ako aj o metódach prevencie a starostlivosti o zdravie.

Takáto literatúra môže byť užitočná pre študentov medicíny, lekárov, zdravotníckych pracovníkov a tiež pre bežných ľudí, ktorí sa zaujímajú o svoje zdravie a chcú sa dozvedieť viac o konkrétnych ochoreniach.