! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Zdravoveda, ochorenia, choroby strana 17 z 25

Cukor - náš zabijak


Táto kniha je naozaj mimoriadna. Preniká do podstaty vzniku obezity a civilizačných chorôb, opisuje metabolické procesy v organizme, s odkazom na zloženie stravy civilizovaného sveta v posledných 30 rokoch. Vyzdvihuje najmä nebezpečnosť cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderného potravinárskeho priemyslu. Ten zámerne zložením stravy pôsobí na metabolické a hormonálne procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sýtosti a núti nás k ďalšej a ďalšej konzumácii, respektíve k nákupu svojich výrobkov. Je to kniha najjasnejšie vysvetľujúca, kde sa berie celosvetová epidémia obezity, a ukazujúca vzťahy medzi stravovaním a zdravím. Aby nám pomohol schudnúť a získať naspäť naše zdravie, predkladá nám autor stratégie, ktoré môže každý z nás použiť k tomu, aby si dal znova do poriadku kľúčové hormóny, ktoré regulujú hlad, pocit slasti alebo stres, ale aj stratégie spoločenské pre zlepšenie zdravia budúcej generácie.
Vypredané
6,00 € 9,99 €

Mozgásban az egészség


"Sohasem késő mozgásba lendülni. Könyvünk az egészséges életmódot támogató ötleteken mintegy 200 tornagyakorlatot kínál, amelyek - segítenek mozgékonyabbá és energikusabbá válni, mi több, sokáig formában maradni, - növelik a csontsűrűséget és erősí tik az izmokat, - javítják az egyensúlyérzéket, a koordinációt és a hajlékonyságot, - hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, illetve a gyorsabb gyógyuláshoz. Csatlakozzon Ön is! Meglátja, hamarosan fiatalabbnak és életerősebbnek érzi majd magát - ráadásul az érzés tartósan megmarad." (a Kiadó)
Vypredané
30,50 € 32,10 €

Hétpecsétes orvosi titkok


Néhány érdekesség a könyvből. - akupresszúrával a kellemetlen reggeli rosszullétek ellen - a tofu csökkenti a koleszterinszintet, - a citromfű nyugtató hatású - a tyúkhúsleves csökkenti a vérnyomást, - sebtisztítás nyüvekkel, - hogyan kell hely esen orrot öblögetni, - édesgyökérrel enyhíthető az asztma, - az aszalt szilva növeli a csontsűrűséget, - kalciumbevitel fügével, - délutáni szunyókálás a hosszabb életért, - a tangó segít a Parkinson-kór ellen, - halolajjal az ízületi fájdalma k ellen, - húzások és rándulások kezelése ananásszal, - a fehérzaj megkönnyítheti az elalvást, - a kagyló fokozhatja a termékenységet, - emlékezetjavítás gyöngyökkel, - szódabikarbónával a húgyúti fertőzések ellen, - erősítse körmeit zsurlóval - dúdoljon a jobb hallásért - ínybetegség megelőzése zöld teával - a szobanövények hidratálják a bőrt, - a rostok enyhíthetik az emlőrák kockázatát - agyserkentés barna rizzsel, - fogmosás a szív egészségéért, - bőrviszketés ellen zabpehely - súlyzózással a dementia ellen - erős csontok kelkáposztával - stresszcsökkentés mangóval
Vypredané
30,50 € 32,11 €

Choroba ako symbol


Kniha Choroba ako symbol: Nájdite súvislosť medzi svojimi zdravotnými ťažkosťami a psychickým stavom a naučte sa túto situáciu vyriešiť do stavu uzdravenia či zmierenia. Ak chceme chorobu pochopiť ako zmysluplnú reakciu nášho tela, ktorou naša duša reaguje na neriešené konfl ikty a prevádza ich do vedomia, musíme pochopiť symbolické významy príznakov choroby. Prijať ich ako posolstvo. V tejto príručke nájdete cez 400 klinických obrazov chorôb, ťažkostí a zdravotných problémov a viac ako 1 000 ich príznakov. Autor vám tu odovzdáva návody, ako si sami môžete pomôcť, ako sa vyrovnať s vlastnými nevyriešenými problémami, a úlohy, ktoré musíte zvládnuť, aby ste súčasne zvládli svoju chorobu. Ruediger Dahlke (* 1951) pracuje ako lekár a terapeut, vedie semináre a prednášky. V nemecky hovoriacich krajinách, ale už aj v Českej republike je veľmi populárny a postupne získava čoraz viac priaznivcov. Vo svojich knihách si všíma súvislosti medzi telom a dušou, psychikou a chorôb. Je zástancom vegánskej stravy.
Vypredané
8,79 € 9,25 €

Ha fáj szeretni


A borderline személyiségzavar súlyos identitászavarral, kínzó érzelmi állapotokkal, a saját szükségletek felismerésére való képtelenséggel, a hangulat szélsőséges ingadozásaival, önkárosító viselkedésmódokkal jellemezhető. Ilyen kapcsolatban élni igen fájdalmas lehet. Hogyan segíthetünk partnerünknek, és őrizhetjük meg saját személyiségünket? A megoldást a kezében tartja: ebből a könyvből megtanulhatja a megfelelő kommunikációs stratégiákat és technikákat.
Vypredané
8,14 € 8,57 €

Nincs többé hátfájás


A hát idegpályáin és idegsejtjein keresztül információk jutnak a hát állapotáról az agyba. Túl nagy terhelések esetén vészjeleket is küld az idegpályákon, ezeket meg kell érteni, és figyelembe kell venni. Az erős teherbíró izmok nemcsak szemet gyönyörködtetőek, stabilizálják is a hátunkat,...
Vypredané
7,77 € 8,18 €

Bélügyek


"A szív és az agy nagy tiszteletnek örvendenek. A szív létfontosságúnak számít, mert ő pumpálja a vért a testben, az agyat azért csodálják, mert minden másodpercben bámulatos gondolatmeneteket talál ki. Mindeközben a bél legfeljebb a vécéig jut el, gondolják a legtöbben. Máskülönben csak hanyagul teng-leng a hasunkban, olykor-olykor pukizik egyet. Különleges adottságokat senki sem tételez fel róla. Mondhatni, kissé lebecsüljük őt - pedig valójában nem pusztán lebecsülésről van szó, egyenesen szégyenkezünk a beleink miatt. Gázos belek! Könyvem ezen a hozzáálláson szeretne egy kicsit változtatni. Mert a bél igenis menő!" Giulia Enders (1990) német orvostanhallgató jelenleg a doktorátusához szükséges kutatásokat végzi a frankfurti Mikrobiológiai Intézetben. A Wilhelm-und-Else-Heraeus-Stiftung kétszeres ösztöndíjasa. Darm mit Charme (Bájos beleink) című előadásával - melynek videoklipje a YouTube egyik slágere - 2012-ben első díjat nyert az ifjú kutatók bemutatkozásának teret adó freiburgi Science Slamen. Ebből született Bélügyek című könyve. Könyvét nővére, Jill Enders szellemes rajzai illusztrálják. Miért pont a belek? A bélrendszer közel 8 méter hosszával a legnagyobb szervünk, mégis kínos beszélnünk róla. Kakilás, hányás, hasmenés... pfuj, gusztustalan! Pedig ha meggondoljuk, hogy immunrendszerünk 80 %-ban a beleink állapotától függ, akkor ez nem kis dolog. Egyre nyilvánvalóbb - tudományos adatok igazolják -, hogy a túlsúly, a depresszió, a különféle allergiák és számos komoly betegség mind-mind összefüggenek beleink állapotával. Ha tehát egészségesek akarunk maradni, törődnünk kell az emésztésünkkel. Giulia Enders fiatal német kutatóorvos könnyed hangvételű könyvében közérthetően és szellemesen kalauzol el a belek világába. Számos praktikus tanáccsal is szolgál, hogy a sokak életét megkeserítő kisebb-nagyobb emésztési gondoknak végre búcsút lehessen inteni. "Ez a kislányos külsejű, csinos diáklány nem csupán tabukat dönt, de az emberi test csodáiról is mesél." (Frankfurter Allgemeine Zeitung) "Enders bebizonyítja, hogy a tudomány is lehet szórakoztató. Könyve lebilincselő olvasmány." (Fit For Run)
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Gyógyítás gyógynövényekkel


Visszatekintve elődeink gyógyításaira – a népi gyógyászatra – megfigyelhetjük a gyógynövények fontos szerepét. „A népi gyógyászat értékeket képvisel, az orvostudomány fejlődése során ezekből sokat merített”. A könyv a régiek tapasztalatát ismertetve mutatja be a hazánkban leggyakrabban előforduló gyógynövényeket. Kellő ismerettel, odafigyeléssel magunkon is segíthetünk e természet által kapott ajándék felhasználásával. A szerző eddig megjelent könyvei: Óvjuk lelki egészségünket, 2006 Merre megyünk, 2006 Boldogság kék egén, 2009 Ami a betegséget okozza és ami orvosolja, 2009 Terítéken a házias ételek, 2011 Gyógynövények gyűjteménye, 2013 Házi sütemények, 2014
Vypredané
6,75 € 7,11 €

Bach-virágterápia a mindennapokban


A 288 oldalas könyv átfogó képet nyújt a Bach-virágterápiáról. A kötetben a harmincnyolc virág színes fotókkal illusztrált részletes leírása mellett megismerheti Dr. Bach életét, munkásságát valamint rendszerének elméleti hátterét is. A teszt, a tünettár és még számos hasznos információ az eszenciák gyorsabb és hatékonyabb alkalmazását teszi lehetővé. A módszerrel most ismerkedőknek és a terápiát már ismerőknek egyaránt értékes segítség a könyv.
Vypredané
16,63 € 17,50 €

Maria Treben új receptjei és élete


Maria Treben új receptjei és élete leírása Az Egészség Isten patikájából című könyvnek köszönhető gyógyulások története számos beteg ember személyes tapasztalatán keresztül, akik utolsó szalmaszálként próbálkoztak a gyógynövények használatával, inkább némi javulást, mint gyógyulást remélve. És a fák, virágok csodatevő erejét saját magukon érezték, tapasztalták.
Vypredané
7,65 € 8,05 €

Szürkeháj


Két szürkehályog-műtét és valamennyi vele járó érzés: az orvosi beavatkozások előtti félelem, sőt rettegés, később az orvossal való megismerkedés bátorító hatása, a műtétek okozta érzetek, a gyógyulásba vetett hit szubjektív leírása - első megközelítésben ez lenne a könyv. A versekkel gazdagított betegségkrónika nemcsak a szerző saját és családi "szemészettörténetét" mutatja be, de izgalmas orvos- és kultúrtörténeti kitérőkkel idézi a neves "hályogosokat" is. Petrőczi Éva "úgy szól magáról - írja a könyv bevezetőjében Steinbach József -, saját megélt világáról, hogy közben mégsem magáról szól, hanem sokakról, rólunk, nem is csak azokról, akik valamiféle szembetegséggel élnek, küzdenek, hanem mindnyájunkról, akik azt hiszik, hogy jól látunk, sőt meg vagyunk győződve, hogy csak mi látjuk jól a dolgokat".
Vypredané
5,09 € 5,36 €

Umíráme na objednávku


Rakovina není nevyléčitelná nemoc! Jak to, že na ni stále umírá každý 3. člověk? Co se děje v zákulisí zdravotnického průmyslu? Kdo nám lže - a proč? Seznamte se s příběhy ubohé závisti, špinavých intrik a zákeřné podlosti v boji proti obětavé statečnosti, hlubokému lidství a úžasnému hrdinství. Boj, který ještě neskončil. Boj, který se vás týká.
Vypredané
7,42 € 7,81 €

Anti-Alzheimer kúra


"Ketogén étrenddel - kókuszzsír-bevitellel, a szénhidrátok mennyiségének csökkentésével és savtalanítással - felvehetjük a harcot a feledékenység ellen. Könyvünkből megtudhatja, hogy: - milyen szerepet játszik a kókuszzsír energiaforrásként agyunk energiaellátásában, - miért feltételezi manapság sok tudós, hogy az Alzheimer-kór is anyagcsere-betegség, akárcsak a 2. típusú cukorbetegség, - a kókuszzsírt tartalmazó több mint 75 ételrecept segítségével miként őrizhetjük meg agyunk frissességét reggeltől estig." (a Kiadó)
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Otoky, lymfa a nejčastější ženské nemoci


Otoky, lymfa a nejčastější ženské nemoci
Vypredané
26,08 € 27,45 €

Előzzük meg a cukorbetegség késői szövődményeit!


A cukorbetegség diagnózisával a beteg élete gyökeresen megváltozik. Állandó kezelésre van szüksége, át kell alakítania étrendjét, életébe napi többszöri vércukormérést kell beépítenie. Legyenek azok a szürke hétköznapok, a vakációk vagy a családi ünnepek, mindent meg kell ... Folytatás ›› tennie azért, hogy vércukorszintje a kellő határértékek között maradjon. Mindez sok-sok odafigyelést, olykor lemondást, s talán még több akaraterőt követel. Olykor nagy a kísértés, hogy felrúgja az új szabályokat, ha semmilyen panaszt nem tapasztal, csupán a vércukormérő, vagy a laborlelet mutatja, hogy az érték nem stimmel. A betegség késői szövődményei alattomosan alakulnak ki, sokáig nem okoznak tüneteket. Ne várja meg, amíg az ajtóban kopogtatnak, hiszen az orvostudomány modern eszköztára a beteg együttműködésével karöltve hosszú évtizedekre teljes értékű, szövődményektől mentes életet biztosíthat, valamint van mód arra is, hogy a már kialakult szövődmények előrehaladásának ütemét lassítjuk vagy akár megállítsuk. Kiadványunk célja, hogy a betegség késői szövődményeiről közérthető információval, megelőzésükről sok-sok hasznos tanáccsal szolgáljunk, amelyek birtokában a cukorbetegek tudatosan tehetnek meg mindent egészségük védelméért. A(z) Előzzük meg a cukorbetegség késői szövődményeit! (Könyv) szerzője .
Vypredané
2,30 € 2,42 €

Kiút az alkoholproblémából


Támadt már olyan gondolata, hogy túl sokat iszik, és ezen változtatni kellene? - teszi fel a kérdést a könyv addiktológus szerzője, aki saját tapasztaltból szól, hiszen harminc évvel ezelőtt maga is ebben a helyzetben volt. Bemutatja, milyen hatással van az alkohol az agyra, a testre és az életvitelre, és milyen módszerek lehetnek segítségére annak, aki szeretne leszokni a túlzott alkoholfogyasztásról. Gyakorlati szempontból közelíti meg a változás útjának egyes lépéseit: - mikor válik az alkohol problémává - hogyan változtathat a helyzetén - legyen ez az első próbálkozása vagy a sokadik - kitől érdemes segítséget kérni, és kitől nem - milyen reális célokat tűzzön ki - hogyan kerülje el a visszaesést, illetve mit tegyen, ha ez mégis megtörtént - hogyan támogathatja a hozzátartozó az alkoholproblémától szenvedő embert?
Vypredané
5,09 € 5,36 €

Alzheimer a családban


Amikor elvállaljuk az Alzheimer-kórban szenvedő szerettünk gondozását, először nem is szembesülünk azzal, milyen jelentős feladat hárul ránk. Csupán arra gondolunk, hogy számára a lehető legjobb ápolást biztosítsuk: a megfelelő odafigyelést, törődést és a szeretet. Ahogy a szellemi hanyatlás mértéke a betegség során fokozatosan előrehalad, mi magunk is rádöbbenünk, szerettünk képességeinek elvesztése micsoda próbatételek elé állít mindkettőnket. Ami addig pofonegyszerűnek tűnt, később könnyen nehézségekbe ütközhet. Angolul nemzetközi sikert aratott könyvünket azzal a céllal adjuk közre, hogy megkönnyítsük a gondozási folyamat mindkét szereplőjének helyzetét. A betegség lefolyásának alapos ismertetésével, gondozási tanácsok megosztásával egyrészt felkészítjük a gondozót arra, hogy vállalását a lehető leghatékonyabban teljesíthesse, a beteg méltóságteljes és biztonságos életének támogatásával. A legújabb kutatási eredményekre támaszkodva adunk sok-sok gyakorlati tanácsot, ismertetünk hasznos módszereket arra vonatkozóan, hogyan őrizhetjük meg minél tovább a még meglévő képességeket. Kötetünk kiemelten hangsúlyozza a gondozó egészségmegőrzésének fontosságát. Ahhoz, hogy szerettünk számára a legjobbat nyújthassuk, legalább akkora figyelmet kell fordítanunk a saját testi-lelki egészségünkre, mint amekkora energiával az ápolás kisebb-nagyobb feladatait kezeljük. Tippekkel, gyakorlatias tanácsokkal látjuk el a gondozásban résztvevőket, s ezzel jól kiegészítjük a témában korábban megjelent, 300 jó tanács az Alzheimer-kórral élőknek és gondozóiknak című könyvünket.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Segítség! Cukorbeteg lettem!


A mai életvitel nem kedvez az egészséges életmódnak! Stressz, kevés mozgás, ugyanakkor bőséges evés-ivás. Mindezek elősegítik, hogy az elhízás következményeként 2-es típusú cukorbetegség alakuljon ki. Persze, kell hozzá veleszületett hajlam, de annak hiánya még nem ment meg a diabétesz kialakulásától! A zsebkönyv belgyógyász, diabetológus, nefrológus orvos szerzői arra vállalkoztak, hogy közérthető módon összefoglalják mindazon tudnivalókat, amit egy bármely típusú cukorbetegnek tudnia kell. S hogy miért kell tudnia? Mert az ismeretek elsajátítása és alkalmazása az egyedüli módja annak, hogy a súlyos szövődmények kialakulását meg lehessen előzni és cukorbetegséggel is teljes életet lehessen élni! Miről van szó a könyvben? A cukorbetegség tünetei, felismerése, típusai Életmód tanácsok Táplálkozási tanácsok Fizikai aktivitás, sport Tablettás és inzulinkezelés Vércukormérés, az önellenőrzés elsajátítása A cukorbetegség szövődményei, megelőzési és kezelési lehetőségei Speciális helyzetek (utazás, terhesség, iskola) Ne lepődjön meg! A diabéteszgondozás célja az, hogy mindezeket Ön megértse és részt vállaljon a saját betegségének kézben tartásában! Jó tanulmányozást kívánunk! A tartalomból: A cukorbetegség eredete, kialakulásának okai Élettársam a diabétesz 1-es típusú diabétesz 2-es típusú diabétesz Vércukorszintmérés-önellenőrzés módja Mit tegyünk, hogy jól legyünk? Sport és mozgás Inzulinkezelés Gyógyszeres kezelés Beteg napok diabéteszben Láb-, bőr-, és fogápolás Szövődmények Terhesség diabéteszben Tanácsok diabéteszes gyermekkel élő szülőknek Utazási tanácsok cukorbetegeknek
Vypredané
7,47 € 7,86 €

Gyógyítsd meg a szíved


A Gyógyítsd meg a szíved írásakor az önmegerősítés égitestként ragyogó szellemi nagysága, Louise L. Hay és a híres gyász- és veszteségszakértő, David Kessler az embert érő veszteségek utáni gyógyulásról beszélgetnek. Louise és David azokat az érzelmeket és gondolatokat veszik sorra, amelyek akkor jelentkeznek, ha egy szakítás összetöri a szíved, a házasságod válással végződik, vagy egy szeretted eltávozik. Ez a csodálatos könyv, amelyben Louise megerősítései és a gondolat erejével kapcsolatos tanításai tökéletesen keverednek David több éves tapasztalatával a gyász sújtotta emberekkel végzett munkában, kivételes, új gondolkodásmódra tanít, miközben mélységes szeretetet és örömet hoz az életedbe. A veszteségek ellenére is folytatódik az életed. Ebben az időszakban: - segít nagyobb önismeretre és együttérzésre szert tenned, - fejleszti belső rugalmasságodat, - megtanít búcsút venni és békére lelni.
Vypredané
10,15 € 10,68 €

dostupné aj ako:


Kategória literatúry zdravoveda, ochorenia, choroby sa zaoberá štúdiom a poznatkami o rôznych aspektoch zdravia, ochorení a chorôb. Tieto knihy sa venujú vedeckým a medicínskym poznatkom o príčinách, diagnostike, liečbe a prevencii rôznych chorôb.

Publikácie v tejto kategórii sa zameriavajú na rozličné oblasti zdravia, vrátane fyziologických funkcií organizmu, imunitného systému, genetiky, endokrinológie, kardiológie, onkológie, neurologie, infekčných ochorení a mnoho ďalších. 

Knižné tituly v tejto kategórii ponúkajú širokú škálu tém, od encyklopédií a všeobecných sprievodcov o chorobách po špecifické publikácie, ktoré sa zaoberajú konkrétnymi ochoreniami alebo zdravotnými problémami. Čitatelia sa tak dozvedia o príznakoch, diagnostike a liečbe rôznych chorôb, ako aj o metódach prevencie a starostlivosti o zdravie.

Takáto literatúra môže byť užitočná pre študentov medicíny, lekárov, zdravotníckych pracovníkov a tiež pre bežných ľudí, ktorí sa zaujímajú o svoje zdravie a chcú sa dozvedieť viac o konkrétnych ochoreniach.