! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Zdravoveda, ochorenia, choroby strana 22 z 25

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Aromaterápia kezdőknek


Ha még csak most ismerkedünk az aromaterápia világával, megnyugtató lehet a tudat, hogy csupán néhány fajta sokoldalú illóolaj is képes kielégíteni mindennapi igényeink zömét. Akár megvásároltuk már az aromaterápiás kezdőcsomagot, vagy csak eldöntöttük, milyen illóolajokat szeretnénk beszerezni, az Aromaterápia kezdőknek megmutatja, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet első készletünkből. Ez az útmutató tizenöt illóolajra összpontosít, és öt egyszerű lépésben mutatja be az aromaterápiát, gyakorlati oldalról közelítve meg az illóolajok használatát. Az Aromaterápia kezdőknek 150-féle gyógyírt tartalmaz a leggyakoribb panaszokra, így akár azonnal el is kezdhetjük használni illóolajainkat.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Vaginabajok


„Még nem voltam kész rá, hogy teljesen őszintén beszéljek a vaginámról, mint ahogy a világ sem. De már úton voltam. Azt akartam, hogy a világ tudja: a kínjaim a vaginámmal kapcsolatosak. Megszületett tehát a »vaginabajok«, egy cuki elnevezés. Ezzel megragadtam a fájdalmamat, és azt mondtam: »Akárhogy is, itt vagyok. Ezzel küzdök. Szar ügy. Beszéljünk róla!«” 2014 áprilisában Lara Parker, a BuzzFeed főszerkesztő-helyettese egyik írásában az egész világgal tudatta, hogy endometriózisban és más, krónikus fájdalommal járó, gyógyíthatatlan betegségekben szenved, amelyek egyik velejárója, hogy egyáltalán nem élhet klasszikus értelemben vett szexuális életet, mivel a behatoláskor elviselhetetlen gyötrelmeket kell kiállnia. Nyers, sötét humorú, ugyanakkor reményteli könyvében Lara rendíthetetlen őszinteséggel beszél azokról a kihívásokról, amelyekkel tizennégy éves kora óta a „vaginabajai” miatt kell megküzdenie a mindennapi életében, legyen szó munkáról vagy éppen szerelemről. A könyvből megtudhatjuk, mi is az a hüvelyi fizioterápia; milyen heteró nőként randizni, ha szó sem lehet „behatolós” szexről; mit tehetünk, ha a munkahelyünkön döntenek le a lábunkról a fájdalomrohamok; miféle étrendi, illetve öltözködési baklövéseket érdemes kerülni állandó hüvelyfájdalom esetén; és hogy milyen negatív érzéseket válthat ki bennünk egy krónikus betegség. Lara minden taburól lerántja a leplet a Vaginabajokban – bátran, humorosan, szeretettel, és eltökélten, hogy a körülményekhez képest a lehető legtöbbet hozza ki az életéből…
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Előzzük meg a cukorbetegség késői szövődményeit!


A cukorbetegség diagnózisával a beteg élete gyökeresen megváltozik. Állandó kezelésre van szüksége, át kell alakítania étrendjét, életébe napi többszöri vércukormérést kell beépítenie. Legyenek azok a szürke hétköznapok, a vakációk vagy a családi ünnepek, mindent meg kell ... Folytatás ›› tennie azért, hogy vércukorszintje a kellő határértékek között maradjon. Mindez sok-sok odafigyelést, olykor lemondást, s talán még több akaraterőt követel. Olykor nagy a kísértés, hogy felrúgja az új szabályokat, ha semmilyen panaszt nem tapasztal, csupán a vércukormérő, vagy a laborlelet mutatja, hogy az érték nem stimmel. A betegség késői szövődményei alattomosan alakulnak ki, sokáig nem okoznak tüneteket. Ne várja meg, amíg az ajtóban kopogtatnak, hiszen az orvostudomány modern eszköztára a beteg együttműködésével karöltve hosszú évtizedekre teljes értékű, szövődményektől mentes életet biztosíthat, valamint van mód arra is, hogy a már kialakult szövődmények előrehaladásának ütemét lassítjuk vagy akár megállítsuk. Kiadványunk célja, hogy a betegség késői szövődményeiről közérthető információval, megelőzésükről sok-sok hasznos tanáccsal szolgáljunk, amelyek birtokában a cukorbetegek tudatosan tehetnek meg mindent egészségük védelméért. A(z) Előzzük meg a cukorbetegség késői szövődményeit! (Könyv) szerzője .
Vypredané
2,30 € 2,42 €

Varovné signály tela


Mnohí žijeme, ako keby sme chceli čo najskôr zomrieť. Je to daň nášmu "modernému", nie práve zdravému životnému štýlu. Sme stále pohodlnejší a jedávame omnoho viac pokrmov upravených umele, vrátane veľkého množstva tukov. A aký je výsledok? Predčasné opotrebovanie, strata pocitu radosti zo života a zo zmyslu vlastnej práce, poruchy zdravia. Sú krajiny, kde už na to prišli. Ľudia tu viac športujú, zdravšie sa stravujú, menej fajčia a vo väčšine týchto štátov, vďaka pochopeniu nového životného štýlu, je výskyt najrozšírenejších civilizačných chorôb na ústupe. Žiaľ, u nás to ešte nemôžeme konštatovať, skôr naopak. Dosť neskoro sme začali mať záujem o ekológiu, životné prostredie, kvalitu potravín a stravovacie návyky, a tak ischemické choroby srdca, mozgové príhody, rakovina, či cukrovka majú u nás stále stúpajúci trend. Mali by sme sa konečne spamätať, veď na každom z nás záleží, aby nastala všeobecná zmena k lepšiemu.Možno patríte medzi tých, ktorí v minulosti kadečo zanedbali, dnes sa však chcete vyliečiť, a dokonca lacno a spoľahlivo. Pre všetkých odhodlaných zlepšiť svoj zdravotný stav predkladám túto knihu, v ktorej na základe varovných signálov tela môžeme odhaliť príčinu svojich problémov a ťažkostí. Zistiť, čo nám chýba, súčasne nájsť návod, ako to všetko napraviť, a tak predísť vypuknutiu choroby, ktorá na nás striehne. Verte, vždy je výhodnejšie chorobám predchádzať, ako ich liečiť.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Srdeční arytmie v kazuistikách


Dílo je první publikace tohoto druhu na českém trhu: vychází z rozboru jednotlivých případů nemocných se srdečními arytmiemi, na kterých by se měl čtenář poučit, jaké jsou nejvhodnější, ale také nejméně vhodné postupy a kroky v rozhodovacím algoritmu. Autor tří monografií o srdečních arytmiích čerpá z bohatých zkušeností pracoviště na poli srdečních arytmií. Hlavní důraz je kladen na první kapitolu o maligních srdečních arytmiích, kde se nejčastěji setkáváme s chybnými postupy, které mohou vážně ohrozit prognózu nemocného.Kniha je určena hlavně internistům a praktickým kardiologům, ale i odesílajícím praktickým lékařům. Všichni tito lékaři mohou participovat na diagnostice a odesílání nemocných v knize probíraných. Čtenáři publikace by po přečtení publikace mohli korigovat některé chybné postupy, které jsou vždy komentovány v komentářích pod čarou.Dílo lze zařadit mezi vysoce odborné publikace sloužící čtenářům zajímajícím se o osud nemocných se srdečními arytmiemi. Obsahem publikace je popis 57 případů nemocných se srdečními arytmiemi. Popis každého případu je doplněn komentářem autora, ve kterém se kriticky hodnotí jednotlivé postupy při ošetření nemocného. Kniha je členěna do 5 kapitol podle typu popisované arytmie.Komentář se odvolává na platné standardy odborné společnosti, reaguje i na jejich změnu, ke které dochází na podzim r. 2005.Autor je přední český kardiolog – arytmolog, přednosta olomoucké kliniky, v Gradě vydal již několik publikací.Knihu recenzoval MUDr. M. Táborský.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Psychoterapie 1.


Psychoterapeutický postup hlubinné abreaktivní psychoterapie popsaný v této publikaci vychází z teorie osobnosti, vyložené v knize Teorie osobnosti. Terapie využívá regresní asociační techniku, umožňující klientovi vybavit si a znovu prožít nejen události celého stávajícího života včetně vlastního narození, ale jít pak ještě dál do minulosti. Hlubinnou abreaktivní psychoterapií můžeme řešit všechny potíže psychické a psychosomatické. Spadá sem problematika spojená s neurózami, fobiemi, depresemi, vztahovými problémy, fantomové bolesti, sexuální deviace aj. Psychoterapeutická praxe hlubinné abreaktivní psychoterapie je zajímavá nejen šíří svého záběru, ale i tím, že umožňuje hlubší filosofický pohled na řadu duchovních zákonitostí o kterých se sice často hovoří, ale mnohým chybí praktické ověření jejich správnosti.
Vypredané
6,33 € 6,66 €

Miért van szükségük az egészséges embereknek vitaminpótlásra?


Fordítsuk meg a könyv címét adó kérdést. Valóban szükségük van az egészséges embereknek vitaminpótlásra? Dr. Lenkei Gábor az alábbi elvet alkalmazza: Ha az egészséges emberek nem szenvednének vitaminhiányban, akkor a vitaminok pótlása nem eredményezne náluk semmiféle egészségjavulást. Márpedig eredményez, és nem is keveset. Fogalmazzunk meg egy újabb kérdést. Lehetséges eleve egészséges embereknél egészségjavulást elérni? Lehetséges! Erről szól ez a könyv. Csak lapozzon bele. Nézze meg a tartalomjegyzéket. 211 ember osztja meg Önnel a vitaminpótlással kapcsolatos tapasztalatait. A beszámolókat Dr. Lenkei Gábor orvosi magyarázatai színesítik.
Vypredané
6,72 € 7,07 €

Proč škodí mikrovlnky


Celá sídliště jsou postavena v zónách tohoto záření a doplácí na to tisíce lidí svým zdravím. Druhou příčinou, a to mnohem mladší první, je mikrovlnná radiace, která je producentem volných kyslíkových radikálů, jejichž přítomnost v lidském organismu tvrdě napadá buňku, čímž dochází k malignímu zvratu buňky, a k nádorovému růstu. V domácnostech je zdrojem mikrovlnné radiace mikrovlnná trouba. Mikrovlnná technologie zasáhla však jak potravbinářský, krmivářský, tak i farmaceutický průmysl.
Vypredané
5,76 € 6,06 €
  • 5 /5

Zdravie samo nepríde


Trápi vás vysoký krvný tlak? Bojujete s nadváhou či tráviacimi ťažkosťami? Zápasíte so stresom a nestíhate sa kvôli nemu pravidelne stravovať? Zadychčíte sa po každom schode? Útočia na vás reklamy na rôzne maškrty či zaručené prostriedky na chudnutie? Ste bezradní a neviete, ako sa vymotať z bludného kruhu civilizačných nástrah? Dlhoročný lekár a publicista, primár MUDr. Jozef Marec, vám ponúka zbierku rád, návodov a postrehov, ako na to. Texty MUDr. Marca sú plné pochopenia pre ľudské slabosti, neduhy a ako priznáva, mnohé z nich trápia aj jeho samého. Niet preto divu, že rady, ktoré prostredníctvom tejto knihy ponúka svojim čitateľom, má osobne odskúšané. Samozrejme, že všetky sú podopreté odborným aj náučno-populárnym štúdiom a klinickými skúsenosťami autora. "Dnešná univerzitná medicína sa striktne opiera len o veci dokázané početnými štúdiami, často sa však sama mýli a dostáva sa do slepých uličiek. Skúsenosť však učí, že ľudská populácia je nesmierne nesúrodá a nič v nej neplatí absolútne. Čo jednému pomôže, druhého môže zabiť. Človeku treba dať nádej, že život je vo svojej úžasnej premenlivosti krásny, a nekaziť mu radosť z neho prísnymi poučkami, zákazmi, príkazmi a strašiakmi. Lebo aj tak to nefunguje," hovorí autor o svojej knihe.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Pomóc! Trpím depresí!


Téměř didaktickým způsobem autor na příběhu mladé ženy vysvětluje, jak nebezpečnou duševní chorobou může deprese být. Upozorňuje na skutečnost, že "jako u většiny fyzických nemocí někdy je její průběh lehký a nevýrazný, jindy dosahuje značné hloubky a občas vyústí až v pokus o sebevraždu." Část této prózy se zmiňuje i o metodách, jimiž lze tuto poruchu léčit. Skačáni především zdůrazňuje, že takto postižené osoby, které "jsou smutné a nevědí proč", musíme především přesvědčit, že se musí léčit, neboť jinak se jejich stav bude neustále zhoršovat.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Citim se skvele


Balíček obsahující 7 titulů z edice Cítím se skvěle:•Bodystyling •Dokonalá postava •Energie z jógy •Feng Shui pro lásku •Jsem v pohodě •Síla čaje •Štíhlá bez hladovění.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Vynálezcovia chorob


Ako z nás robia pacientov. Utajované fakty o farmaceutických firmách, ich trikoch a fintách, aby ľudia konzumovali čo najviac liekov a oni mali čo najvyššie zisky.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Zdravé srdce


Arteriálna hypertenzia je najčastejším ochorením cievneho obehu. Zlomyseľný tichý zabijak, ktorý o sebe často nedá vedieť jediným príznakom. Ako ju včas odhaliť a ako sa s ňou popasovať? Kniha od ruského lekára Antona Rodionova Život bez infarktu a mŕtvice prístupným a vtipným spôsobom vzdeláva čitateľa o príčinách vysokého krvného tlaku aj možnostiach liečby. Autor sa nesnaží potenciálnych pacientov presviedčať o jednotnom riešení. Naopak zdôrazňuje, že príčiny vysokého krvného tlaku sa pacient od pacienta rôznia a najdôležitejšie je hneď v zárodku správne definovať charakter choroby. Hoci je dlhodobo praktizujúci lekár, nezavrhuje alternatívne spôsoby liečenia, ale rozumne upozorňuje na ich obmedzenia. Snaží sa vyvracať mýty o liečení vysokého krvného tlaku, čo len zhoršujú pacientov zdravotný stav. Učí, ako správne merať tlak, ako zmeniť životný štýl či prispôsobiť stravovanie.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Choroby vyčítané z tváre


V knižke sú popísané a vyobrazené typické znaky na očiach, pokožke, rukách, perách, ušiach, zuboch či na jazyku. Podľa nich spoznáte, v akom stave sa nachádzajú vaše vnútorné orgány, poprípade, čo im chýba. Kde je zóna chrbtice v uchu? Čo znamená pri ečna vráska pod spodnou perou? Ako súvisia tieto viditeľné a od normálu sa odkláňajúce telesné signály s ich príčinami? Vycvičené oko už podľa špičky nosa spozná, ako je na tom zdravotne ten-ktorý jedinec. Kurt Tepperwein (1932) je známy ako liečit eľ a terapeut. Od roku 1997 pôsobí ako docent na Medzinárodnej akadémii duchovných vied a vedie pracovnú skupinu s názvom Mentálny tréning. Jeho tréningové metódy už pomohli mnohým špičkovým športovcom a úspešným manažérom k úspechu a stabilným výkon om. Vo vydavateľstve Noxi vyšlo viacero jeho publikácií, ktoré si získali značnú obľubu medzi verejnosťou.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Řešení hladiny krevního cukru


Mark Hyman odhaluje tajemství úbytku na váze, prevence cukrovky, srdečních chorob, mozkové mrtvice, demence a rakoviny – a tímto tajemstvím je vyvážená hladina inzulínu. Nastavte své tělo na cestu ke zdraví Doktor Hyman popisuje sedm klíčů k dosažení zdravé výživy, hladiny hormonů, dobrého trávení, detoxikace, funkčního metabolismu a klidné mysli. Rovněž nabízí revoluční šestitýdenní program zdravého životního stylu. Poradí v oblasti diet, doplňků stravy i cvičení. Kniha Řešení hladiny cukru v krvi je nadčasová a aktuální a díky ní se budete cítit lépe než kdykoliv předtím.
Vypredané
3,08 € 3,24 €

Čo jesť, keď...


Staroveká múdrosť hovorí, že stravou môžeme ovplyvniť to, ako sa cítime fyzicky, duchovne i intelektuálne. Autorka tejto knihy vychádza z myšlienky, že chorobám treba najskôr predchádzať, a až potom ich liečiť. Zdravotný stav každého jedinca úzko sú visí so spôsobom života, aký vedie. Autorka sa snažila túto problematiku podať "ľudskou rečou" vrátane praktických a jednoduchých rád ako na to. Nejde o vedecké dielo, ale o snahu priblížiť tým, ktorí to potrebujú alebo majú záujem, problematiku prev encie a liečby niektorých najbežnejších chorôb prirodzenými a jednoduchými metódami, predovšetkým úpravou jedálneho lístka.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Gyermekbetegségek


Aki a házasság és a gyermek mellett dönt, annak tudnia kell, mekkora felelősséget vállal. A gyermek olyan kincs, amelyet ugyancsak jól kell őrizni. Maria Treben az Isten patikáriusa e könyvében a gyermekbetegségekkel kapcsolatos gazdag tapasztalatait, gyógyító tudását nyújtja át az olvasónak. Valóságos kincsestárral szolgál, javaslatok, ötletek garmadájával, hogy miképpen előzhetők meg, miképpen kezelhetők és gyógyíthatók a betegségek a csecsemő- kortól kezdve a serdülésig, az egészséges fejlődés jegyében.
Vypredané
5,20 € 5,47 €

Tinitus: 100 otázek a odpovědí


Ten příšerný, neodbytný a všudypřítomný šelest v uchu vás nenechá spát, pracovat a bavit se, zkrátka normálně žít. Tak to je tinitus. Odkud se bere, ohrožuje váš život a lze se ho vůbec zbavit? A jestli ano, tak jak? Kdo pochopí, poradí a pomůže? Populárně psaný srozumitelný kapesní rádce pro postižené tinitem a jejich blízké. Vypořádejte se účinně a navždy se „zvukem, který nepochází z okolního světa a který je s to dohnat k šílenství“.
Vypredané
6,75 € 7,10 €

Öngyógyítás testmasszázzsal


Mildred Carter testmasszázstechnikái nem kevesebb, mint egymillió embernek segítettek, hogy boldogsággal teli és egészséges életet élhessenek, mely mentes a fájdalmaktól, valamint a szenvedésektől. A jól bevált masszázs, nyomás, húzás és dörzsölés módszerei egyszerűek, biztonságosak és rendkívül hatásosak. Alkalmazásukkal több mint 50-féle betegség gyógyítása válik lehetségessé. Ez a könyv Carter asszony és lánya, Tammy Weber sikerkönyvének felújított és kibővített változata. Az új fezetekben olyan masszázstechnikákat mutatnak be, melyek segítségével képesek lesznek otthon kezelni a menstruáció előtti panaszokat, az ekcéma, a pikkelysömör és az ízületi gyulladás tüneteit. A könyvből megtanulhatják, hogyan fokozzák sportteljesítményüket, adják le felesleges kilóikat és még sok más nagyon érdekes, illetve hasznos dolgot sajátíthatnak el! A tartalomból: - Hogyan segít a reflexológia a test öngyógyításában - Fogápolás testmasszázzsal - Szemgyógyítás és tökéletes látás reflexológiával - Reflexkezeléssel búcsút inthet fejfájásának - A vérkeringés és a szívműködés reflexkezeléssel - Emésztési és gyomorpanaszok ellen testmasszázs - A máj működésének fokozása reflexkezeléssel - A nemi mirigyek és a reflexológia - A vese és a lép tökéletes működésének fenntartása reflexológiával - A köhögés és megfázás kezelése testmasszázzsal - Hátfájás megszüntetése reflexkezeléssel - Formás és egészséges mellek testmasszázzsal - Az aranyér kezelése reflexológiával - Asztmás tünetek enyhítése testmasszázzsal - A stressz és feszültség feloldása testmasszázzsal - A szenvedélybetegségek kezelése és megszüntetése reflexológiával - Legyünk újra fiatalok a reflexológia segítségével - Az ízületi gyulladás kezelése testmasszázzsal A könyvben bemutatásra kerülő forradalmi gyógyító eljárások hatékonyságát az a több százezer ember igazolhatja, akik már kipróbálták és meggyógyultak általa. A testmasszázs önt is hozzásegíti majd a tökéletes egészség, életerő és fiatalosság visszanyeréséhez!
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Kategória literatúry zdravoveda, ochorenia, choroby sa zaoberá štúdiom a poznatkami o rôznych aspektoch zdravia, ochorení a chorôb. Tieto knihy sa venujú vedeckým a medicínskym poznatkom o príčinách, diagnostike, liečbe a prevencii rôznych chorôb.

Publikácie v tejto kategórii sa zameriavajú na rozličné oblasti zdravia, vrátane fyziologických funkcií organizmu, imunitného systému, genetiky, endokrinológie, kardiológie, onkológie, neurologie, infekčných ochorení a mnoho ďalších. 

Knižné tituly v tejto kategórii ponúkajú širokú škálu tém, od encyklopédií a všeobecných sprievodcov o chorobách po špecifické publikácie, ktoré sa zaoberajú konkrétnymi ochoreniami alebo zdravotnými problémami. Čitatelia sa tak dozvedia o príznakoch, diagnostike a liečbe rôznych chorôb, ako aj o metódach prevencie a starostlivosti o zdravie.

Takáto literatúra môže byť užitočná pre študentov medicíny, lekárov, zdravotníckych pracovníkov a tiež pre bežných ľudí, ktorí sa zaujímajú o svoje zdravie a chcú sa dozvedieť viac o konkrétnych ochoreniach.