Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Som mačička Pusheen, 4. vydanie


Pusheen je svetoznáma micka, ktorá sa netají tým, že rada papká, spí, oblizuje sa a tvári sa roztomilo. Svojimi zábavnými grifmi neustále rozosmieva všetkých facebookových nadšencov. Na stránkach tejto knižky znovu potvrdí, že s ňou nikdy nie je nuda!
Predpredaj
10,44 € 10,99 €

Labková patrola – Na výprave


Vyberte sa s obľúbenými záchranárskymi šteniatkami na výpravu do džungle. Čakajú vás dve rozprávky o dobrodružstvách zohratého tímu známych hrdinov. Prečítajte si, čo všetko zažili, keď sledovali neznáme zviera, alebo ako dopadla lekárska prehliadka u opičiek.
Predpredaj
11,39 € 11,99 €

Klub zakliatych princezien 1


Gwendolyn, najmladšia z troch kráľovských dcér, je živým dôkazom toho, že princezné nemajú vždy všetko. Hoci žije na zámku a jej otec je kráľ, nepatrí ku krásnym princeznám z rozprávok. Jedného dňa objaví Klub zakliatych princezien a jej život sa od základov zmení. Stretne priateľky, ktoré jej pomôžu prijať jej jedinečnosť. To, že nezapadá do bežného obrazu princeznej, neznamená, že ňou nie je.
Predpredaj
15,19 € 15,99 €

Muž, ktorý spadol na Zem


Pomalá, smutná exkurzia do hlbín ľudskosti a existencie, ktorá je aktuálna aj dnes Thomas Jerome Newton je mimozemšťan, ktorého domovskú planétu Anthea zničili jadrové vojny. Na Zem prichádza zachrániť posledných preživších. Patentuje si pokročilú antheanskú technológiu a vďaka nej zhromaždí dostatok prostriedkov na stavbu lode, ktorá má priviezť posledných tristo Antheančanov na Zem. Jeho plány sa začnú rúcať, keď prepadne neduhom, ktoré sú až príliš ľudské a ohrozujú cieľ, s ktorým na Zem prišiel.
Predpredaj
17,09 € 17,99 €

Rok prasaťa


Nikto sa nevráti z pekla bez ujmy. Tretí prípad komisárky Eleny Blanco. Nikto sa z pekla nevráti bez ujmy. Je posledná noc čínskeho roka, začína sa Rok prasaťa. Po odchode Eleny Blanco od polície vedie Útvar kriminálneho vyšetrovania Chesca. Plánuje zúčastniť sa veľkolepých osláv Nového roka spolu s Ángelom Záratem, ktorý však rande na poslednú chvíľu odriekne. Chesca sa na oslave zoznámi s istým mužom, strávi s ním noc, no na druhý deň sa prebudí spútaná v miestnosti, kde páchne ako v chlieve. Keď sa ďalší deň nikomu z tímu nedarí s Chescou skontaktovať, začína sa pátranie. Na pomoc im prichádza aj Elena, ktorej priateľkino zmiznutie nie je ľahostajné. Ukáže sa, že Chesca pred všetkými skrýva krutú minulosť, ktorej sa chcela raz a navždy zbaviť. Elenu s tímom zavedú stopy na starú prasaciu farmu, kde si uvedomia, že Chescu vlastne nikdy poriadne nepoznali, a netušia, či ju stihnú ešte zachrániť. Po ohromujúcom úspechu románov Cigánska nevesta a Purpurová sieť sa Carmen Mola vracia v tretej časti série s inšpektorkou Elenou Blanco s novými šokujúcimi postavami a príbehom „nevhodným pre citlivých čitateľov“.
Predpredaj
18,04 € 18,99 €

Atómy Boha


Ústrednou postavou románu Atómy Boha je lekár Karol Zurian, ktorý pracuje v pražskej nemocnici, kde sa pokúša vynájsť liek na pohlavnú chorobu. Zurian čelí neprajnosti kolegov, vlastným kariérnym ambíciám, ale aj komplikovanej láske partnerky, ktorú nazýva Medúza. Vámošov román vychádza z jeho lekárskych skúseností, ale aj z jeho filozofickej koncepcie, tzv. princípu krutosti: Zuriana sa totiž snaží naprávať krivdy spôsobené nemilosrdným Bohom, ktorý na ľudstvo zoslal rôzne choroby a kochá sa v ich utrpení.
Predpredaj
18,04 € 18,99 €

Kudy vchází světlo, 2. vydání


Stěží si lze představit náročnější životní zkoušku. Kariéra Armanda Gamache, dříve respektovaného vrchního inspektora quebecké Sureté, balancuje nad propastí a v rozkladu je také jeho oddělení vražd, ze kterého musela odejít většina jemu věrných agentů. Osamělý policista čelí nejen intrikám z nejvyšších míst, ale i nedůvěře mezi nejbližšími. Ze staré známosti vezme případ Constance Pineaultové, která zemřela těsně před plánovanou cestou do vesničky Three Pines – a pak se strhne něco nevídaného. Ve hře jsou tisíce životů a Gamachovi síly den ode dne ubývají… Další díl populární detektivní série čtenáře v lecčem překvapí, neboť v něm autorka radikálně zamíchá osudy známých postav a vystaví je spleti lží, pomluv a dlouho klíčícího zla. Avšak i uprostřed chaosu lze najít řád a zdánlivě neproniknutelnou tmou může prorazit paprsek světla. Bude to ale stačit?
Predpredaj
26,07 € 27,44 €

Vlny


Neustále sa tvorím a pretváram. Román Vlny, ktorý prvýkrát vyšiel v roku 1931, patrí medzi najvýraznejšie experimentálne texty Virginie Woolfovej. Vlny sú polyfonickou fúziou vnútorných monológov šiestich hlavných postáv Bernarda, Susan, Rhody, Louisa, Jinny a Nevilla. Spoznávame ich útržkovite v intimite ich vnútorných monológov a sledujeme ich od detských čias, cez spoločné školské roky až po úlomky z obdobia ich stredného veku. Hoci pochádzajú z rôznych prostredí a majú veľmi odlišné osobnosti, jednako sa celý život schádzajú, rozchádzajú, pozorujú a porovnávajú. Veľmi dôležitou je v texte tiež postava Percivala, ktorý nikdy neprehovorí, ale ktorého prítomnosť má na všetkých šiestich silný vplyv. Experimentálna forma a naoko chaotické striedanie hlasov ponúkajú len krehké oporné body. Čitateľ sa stráca pod rozčerenou hladinou textu, aby sa o pár strán vynoril v rytmickom unášaní vĺn života. Tie sa tvoria, pretvárajú, miznú, aby sa v okamihu znova vytvorili, pretvorili a opäť zmizli. Virginii Woolfovej sa tak podarilo zachytiť nielen prchavosť okamihu, ale aj pravidelný rytmus a prúdenie plynúceho času. Z anglického originálu The Waves (BERKLEY, New York 2022) preložila Simona Klimková.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Kráľovná šampanského


Skutočný príbeh zakladateľky svetoznámej vinárskej značky Úžasný historický príbeh inšpirovaný životom Nicole Clicquotovej. Ženy, ktorá sa rozhodla ísť vlastnou cestou a vybudovala najznámejšiu značku šampanského vo svete. Francúzsko, 1805. Pre vdovu Nicole Clicquotovú bola starostlivosť o vinohrady zdedené po manželovi jediná šanca ako neprísť o strechu nad hlavou a zabezpečiť dcérku do budúcnosti. Nevšímala si reči neprajníkov, že vo vinárskom podnikaní ženy nemajú miesto. Jedného dňa sa nechtiac dozvie, aké šokujúce klebety kolujú o jej manželovi. Vraj jeho smrť je spojená so strašným tajomstvom, ktoré je hanbou aj pre Nicole. Odrazu sa proti nej spojí celé mesto. Zlomená Nicole, ktorej klebety pošpinili meno, sa obráti na dlhoročného priateľa svojho manžela, obchodného zástupcu Louisa. Zdá sa, že jeho milý úsmev a láskavé rady jej pomôžu vyrovnať sa s problémami. Keď spolu ochutnajú vynikajúci ročník jej „kométového“ vína, uverí, že sa jej podarí nakloniť si šťastenu na svoju stranu. Obchod s vínom je však tvrdý, obzvlášť pre ženu v tých časoch. Než sa Nicole zapíše do histórie vinárstva, prejde ešte veľmi tŕnistú cestu. Z anglického originálu The French House (Bookouture, London 2021) preložila Adriena Richterová.
Predpredaj
15,22 € 17,90 €

Grófove lekcie


Ona ho učí pravidlám, on ju, ako ich porušiť Kapitán David Ellsworth sa vrátil domov z bojiska a zistil šokujúcu správu – stal sa novým grófom z Elmwoodu. So sestrou sa teraz musí pohybovať v neľútostných kruhoch londýnskej smotánky. Vie, ako sa má správať vojak, dôstojník a brat, ale netuší, čo znamená byť grófom. Pomôcť mu môže len niekto, kto pozná svet elegantných plesových sál ako vlastnú dlaň. Mladšia sestra markízy lady Annabelle Bellhamová priťahuje pozornosť džentlmenov všade, kde sa objaví. Nemá však v úmysle podľahnúť mužskému šarmu. Videla, akú skazu dokáže spôsobiť manželstvo a rozhodla sa vyhnúť podobnému osudu. Našťastie, Annabellin starší brat na ňu s vydajom zatiaľ netlačí, preto súhlasí, keď ju požiada o láskavosť naučiť novopečeného grófa z Elmwoodu dobrým manierom. Nemalo by to byť ťažké, musí len stráviť nespočetné hodiny v prítomnosti príťažlivého, zádumčivého bývalého vojaka, ktorý ju núti spochybňovať všetky spoločenské pravidlá. S Davidom ju nespája nič okrem silnej príťažlivosti a niekoľkých nepríjemných pocitov. Stačí to však na lásku? Z anglického originálu Earl Lessons (June Third Enterprises, LLC 2021) preložila Miriam Ghaniová.
Predpredaj
12,67 € 14,90 €

Moderní bádatelia: Dobrodružné cesty na koniec sveta


Takmer štyridsať napínavých príbehov z pera novodobých objaviteľov Táto zbierka vzrušujúcich a inšpiratívnych príbehov obsahuje rozprávania nebojácnych bádateľov súčasnosti. Ponúka jedinečný pohľad do srdca expedície, ako funguje od úplného začiatku až po nie vždy víťazný koniec. Spolu s bádateľmi vzlietnete do korún stromov v nafukovacom člne, prejdete naprieč nehostinnou púšťou s nedostatkom pitnej vody, zdoláte kolmú skalnú stenu po centimetroch a dosiahnete nezdolaný vrchol, preplavíte sa Tichým oceánom osamote na šliapacej lodi či budete stáť na okraji vybuchujúcej sopky. Vášeň, odvaha a sila dnešných bádateľov ožíva v ich výpravných príbehoch o cestách na najodľahlejšie miesta našej planéty v extrémnych podmienkach, často osamote a s nebezpečenstvom v pätách. V knihe navštívite Peruánske Andy, púšť Taklamakan, amazonský dažďový prales, potopené mesto Hérakleion, Mount Everest, Severozápadný priechod, rieku Mekong, Saharu, sopku Eyjafjallajökull, Torrensovo jazero, rieku Zair, severný pól, Veľké pieskové more v Egypte, Borneo, ľadovec Siačen či Mongolsko. Z anglického originálu preložili Ondrej Kolčiter a Anna Kolčiterová.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Nočná zmena


Aj tie najväčšie fantázie sa môžu stať realitou Kendall Holidayová trávi piatkové večery na nočnej zmene v univerzitnej knižnici, obyčajne ponorená v pikantnej romanci. Vie, že by sa mohla pridať ku kamarátkam a prehýriť s nimi víkend na večierkoch, viac jej však vyhovuje samota. Neskrýva sa, jednoducho len uprednostňuje fiktívne milostné príbehy, ktoré sú občas poriadne vzrušujúce. Všetko sa zmení, keď sa objaví Vincent Knight, kapitán basketbalového tímu so zraneným zápästím, nanič náladou a naliehavou žiadosťou. Potrebuje získať odporúčanie na vhodnú literatúru na hodinu, ktorú nenávidí. Vincent je pre Kendall nečakanou výzvou. Netuší ako a zrazu sa bezhlavo vrhá do vlastného romantického príbehu. Na to, aby sa v skutočnom živote dopracovala k šťastnému koncu, však potrebuje viac, než len ovládať umelecké prostriedky v próze. Z anglického originálu Night Shift (Wattpad WEBTOON Studios, Toronto 2023) preložila Zuzana Smolinská.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Nekonečná noc


Nekonečná noc z roku 1967 patrí ku knihám, ktoré si Agatha Christie cenila najväčšmi. V čase vzniku sa jej dostalo nielen vrelého prijatia od čitateľov, ale aj mimoriadneho uznania zo strany literárnych kritikov. Tento mysteriózny detektívny román, ktorý môžeme pokojne nazvať trilerom, je dodnes považovaný za najlepšie dielo z posledného obdobia tvorby legendárnej spisovateľky. Cigánske panstvo je nádherné miesto na kopci s výhľadom na more. Michaelovi Rogersovi, chudobnému dvadsaťdvaročnému mladíkovi, jeho krása doslova učarovala. Sníva o tom, že medzi tmavými jedľami raz postaví veľkolepý dom, ožení sa s krásnym dievčaťom a budú spolu šťastne žiť až do smrti. A keď práve tam, na Cigánskom panstve stretne Ellie Goodmanovú, závratne bohatú dedičku, jeho sen o šťastnom živote sa začne napĺňať. Pôvabná Ellie sa totiž do Michaela na prvý pohľad zamiluje a napriek nesúhlasu svojich poručníkov sa zaňho vydá. Nad životmi mladomanželov sa však od začiatku vznáša tieň hrozby – miesto, kde sa rozhodli usadiť, je vraj prekliate... Viac zaujímavostí o Agathe Christie a jej knihách nájdete na www.agathachristie.com - zaregistrujte sa a staňte sa aj Vy oficiálnym fanúšikom legendárnej spisovateľky!
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Morské prasiatko Mimi


Milý príbeh o priateľstve, ktoré zdolá všetky prekážky a rozdiely Mimi si bezstarostne nažíva na gazdovstve s ďalšími králikmi a keďže je s nimi odjakživa, netuší, že nie je králik, ale morské prasiatko. Ako jediná vie síce nahlas pískať, ale inak rada robí bežné veci ako ostatné králiky – naháňa sa na lúke, strihá ušami... Je šťastná. Jedného dňa na gazdovský dvor zavíta nový králik Oskar. Ten jej nastaví zrkadlo a prezradí pravdu: Mimi je iba morské prasiatko a králiky sa predsa s morčatami nekamarátia! Mimi cíti smútok i hnev, a preto utečie až do najbližšieho lesa. Prečo jej to nikto nepovedal?! Naozaj sa už viac nemôžu spolu hrať? A podarí sa jej nakoniec vrátiť na gazdovstvo, ktoré je stále jej domovom? Pre deti od 4 rokov Z nemeckého originálu preložila Zuzana Dodoková.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

O lidech a psech, 2. vydání


Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel člověka. Jak lidé u psů, tak také psi u lidí hledají to, co jim někdy nemůže poskytnout jejich vlastní druh – společnost, útěchu v samotě, ochranu či přátelství, porozumění beze slov. Lidé na svých psích kamarádech obdivují jejich věrnost, oddanost, důvěru a možná v nich vidí a obdivují tak trochu sami sebe. Někteří lidé tvrdí, že s tím svým si rozumějí víc než s vlastními příbuznými. A když umře pes, je to, jako když odejde člen rodiny.
Predpredaj
18,24 € 19,20 €

Vina, ktorú nesieš


Staré klamstvá vždy vyplávajú na povrch. Riksmord sa zmieta v kríze po tom, čo sa ukázalo, že jeden z jeho elitných členov je sériový vrah. Zatiaľ čo Vanja Lithnerová bojuje za záchranu svojho oddelenia, na prasacej farme neďaleko Västerasu sa nájde telo zavraždenej šesťdesiatročnej ženy. Odkaz na stene naznačuje, že čin bol spáchaný s jasným zámerom: zaujať pozornosť kriminálneho psychológa Sebastiana Bergmana. V priebehu rokov Sebastian pomohol Riksmordu vyriešiť nespočetné množstvo prípadov, no po posledných udalostiach sa z neho stala persona non grata. Jeho príchod môže Riksmord zachrániť, ale zároveň ho úplne potopiť. V rovnakom čase zomiera Tim Cunningham, Sebastianov niekdajší klient. Aj Tim prišiel pred mnohými rokmi o dieťa počas cunami. No nielen Vianoce spred dvadsiatich rokov, ale aj rodina Cunninghamovcov vzbudzujú samé otázky. Tie možno zodpovie Timova dcéra Cathy. Zo švédskeho originálu Skulden man bär (Norstedts, Stockholm 2023) preložila Lenka Kočišová a Zuzana Inczingerová.
Predpredaj
14,86 € 17,90 €

Nerovná hra


On je futbalová hviezda, ona jeho šéfka Ten utorok sa v ničom nelíšil od ostatných dní. Dvanásť hodín som sedela nad algoritmom pre jednu spoločnosť a po príchode domov som sa venovala svojej záľube – dopĺňaniu faktov o mužoch do vzorca, vďaka ktorému si nájdem ideálneho partnera ešte pred tridsiatkou. V tej chvíli zaklopal na dvere cudzí muž a odovzdal mi dokumenty, ktoré mi prevrátili život hore nohami. Otec, ktorého som nikdy nepoznala, ma vo svojom závete ustanovil za spolumajiteľku profesionálneho futbalového klubu. Keďže som o tomto športe dokopy nič nevedela, jeden z hráčov sa podujal, že ma doň zasvätí. Zhodou okolností šlo presne o typ chlapa, ktorého by môj vzorec vylúčil ako totálne nevhodného partnera. Christian Knox bol až hriešne pekný, sebavedomý a mohol mať každú ženu, na ktorú ukáže. Tvrdil však, že chce len mňa. Vôbec sa svojou náklonnosťou ku mne netajil. Ale nemienila som sa s ním zapliesť, veď som bola jeho šéfka. Určite sa zhodneme, že takéto vzťahy sú neprípustné. Ale môžem ja za to, že zakázané ovocie najviac chutí? Z anglického originálu The Game (New York 2023) preložila Andrea Vargovčíková.
Predpredaj
13,20 € 15,90 €

Ursulina


Působivý a napínavý prequel ke krimirománu Hluboký sníh. Bájné příšery mívají různá jména: Yetti, Vasitri, Čučuna… V okrese Černého vlka jí říkají Ursulina. A pro většinu jeho obyvatel není tahle obluda bájná, ale reálná. Protože za sebou nechává rozpárané mrtvoly a jejich krví u nich pokaždé napíše vzkaz: Jsem Ursulina. Zástupkyně šerifa Rebecca Toddová se společně se svými kolegy snaží tohle monstrum zastavit. Aby se to podařilo, musí odhalit jeho tajemství. Temné tajemství, které nakonec Rebeccu postaví před nesnesitelně bolestnou volbu, jež navždy změní (nejen) její život…
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Minout se přesně


Žánrově záměrně „rozcuchaná“ kniha. Drobné i delší celky, které nápadně i nenápadně, svou vážností i groteskností, smyslem pro drama i meditativní klid sdělují: Poezie není uhlazená a vyšlechtěná disciplína. Naopak je zneklidňujícím vzrušením, vrženým do života, jenž není nikdy hotový. Minout se přesně… Jak trefná, vtipná i drásající definice básnické práce! Nalézáme zde básně ve verších, básně v prózách, mikropříběhy i jednověté postřehy. To vše je na stránkách komponováno tak, aby texty bylo možné číst jako soubor samostatných miniatur i jako jednotný vícevrstevnatý celek. Básník je v přítomném díle fascinován fenomény míjení a setkávání, ale především tajemnými vztahy mezi obojím, neboť lidé jsou těmto neutuchajícím tendencím vystavováni stejně jako slova při tvorbě uměleckého textu. Po nedávné koncepčně velmi sevřené sbírce Spatřil jsem svou tvář přichází oceňovaný autor – básník a esejista – s knihou nekonvenčně a volně pojatou. Letos jubilující Petr Hruška tak pokračuje v literárních překvapeních. Těšme se na jeho míjení! Jsou přesná.
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €