Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Vrátit se


Je první den roku 1968. Pardubice se probouzejí po novoročních oslavách a Kateřina slaví osmnácté narozeniny. Pavel míří vlakem z Prahy do Pardubic, kde studuje na vysoké škole. Jednoho mrazivého lednového dne se seznámí. Svou první velkou lásku prožívají v nadšené atmosféře období pražského jara, v době reforem a rodící se občanské společnosti. Oba jsou vtaženi přímo do víru dění: Kateřina skrze práci svého otce, který je funkcionářem okresního národního výboru, Pavel zase psaním do obnoveného studentského časopisu. Po krátkém svobodném období však přichází vztek a zklamání ze srpnové okupace. Politické události dalšího roku nakonec nenávratně ovlivní i vztah Kateřiny a Pavla. Oba pak po dlouhá léta vzpomínají na konec šedesátých let a kladou si otázku: udělali by některá rozhodnutí jinak, kdyby se mohli vrátit a prožít vše znovu?
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Amína asz-Sziráfi kalandjai


Amína asz-Sziráfi az Indiai-óceán hírhedt kalózaként túlélt ármánykodó zsiványokat, bosszúszomjas kalmárhercegeket, számos férjet és még egy démont is, hogy most visszavonultan élhessen anyaként a családjával, mentesen mindentől, aminek akár a leghalványabb köze lehet a természetfölöttihez. Amikor azonban egy olyan munkát ajánlanak neki, melyre egyetlen rabló sem mondhat nemet, Amína lelkesen tér vissza egykori életéhez régi legénységével. Egy eltűnt lányt kell megtalálniuk, cserébe pedig akkora gazdagságra tehet szert, hogy egyszer s mindenkorra biztosíthatja vele családja jövőjét. Ám minél mélyebbre ássa magát, annál világosabban látszik, hogy jóval több van ebben a munkában és a lány eltűnése mögött, mint amennyit elárultak neki. Shannon Chakraborty, a Dévábád-trilógia szerzője tengereken játszódó, varázslatokkal és veszedelmekkel teli új regényében kalózokról és bűbájosokról, titkos és tiltott ereklyékről és ősi rejtélyekről szóló történetet mesél el, amelyben egy nő eltökélt célja, hogy megragadja az utolsó lehetőséget a dicsőségre... és saját maga írja meg a legendáját.
U dodávateľa
18,68 € 19,66 €

A szabálykönyv


Egyetem alatt egy pár voltak - összejöhetnek még egyszer? Nora egész karrierje egy jóképű profi amerikaifoci-sztár kezében van. Derek, a sztárjátékos történetesen Nora expasija. Annak idején a lány nem valami elegáns módon vetett véget a kapcsolatnak - a régi döntés most álmatlan éjszakákat okoz neki. Profi ügynök lett, és Derek az első ügyfele. Aki még mindig mérges rá. Derek bosszút forral: ha Nora az ügynöke akar lenni, hát jó. De a fiú feltett szándéka, hogy megkeserítse az életét. Még emlékszik, hogy a lány nem adja fel egykönnyen. Erre a tulajdonságra alapozza a tervét. És Nora valóban nem adja be a derekát, hanem éppenséggel ellentámadásba kezd. De aztán jön Las Vegas, egy vad éjszaka másnapján Derek és Nora egy ágyban ébrednek mint friss házasok. A szabálykönyvet kihajították az ablakon - mit hozhat ez a kapcsolat? Ki-ki mentse a munkáját? Lehetséges kettejük közt életre szóló szerelem?
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

Zloději ostatků, 3. vydání


Napínavý příběh o mladém zemanu Martinovi ze Stvolna, skvělém trubadúrovi a příležitostném obchodníkovi s ostatky, se odehrává záhy po návratu z římské jízdy císaře Karla IV. domů. Martin nalézá svou manželku Johanku, kterou považoval za mrtvou, jenže osvobodit ji z kláštera není snadné. Záhy pochopí, že vlastní minulosti neunikne nikdo. Stíny mrtvých jako by ožívaly a také rod Rožmberků nezapomíná. Ani Martin však není bez mocných spojenců. Císař Karel IV. ho chce postavit do čela poselstva, které má vyrazit do Svaté země ke Kristovu hrobu. Tím začíná dobrodružná cesta do Orientu, která se protáhne tak, jak nikdo ani ve zlém snu neočekával.
U dodávateľa
23,47 € 24,70 €

Divoká mysl


Matematici bývají vykreslováni jako podivíni, se kterými se člověk moc nepobaví, protože žijí ve vlastním myšlenkovém světě. Amir Aczel tuto veskrze mylnou představu vyvrací. Na pozadí pět tisíc let dlouhého příběhu matematiky vypráví pozoruhodné osudy myslitelů, kteří svými objevy významně přispěli k rozvoji přírodovědného poznání – od „kupeckých počtů“ po složité a hluboké teorie, bez nichž se moderní civilizace závislá na vyspělých technologiích neobejde. Ačkoliv jména jako Newton, Descartes, Eukleides, Fermat či Leibniz vzbuzují v mnoha lidech až posvátnou úctu, autor ukazuje, že tito velikáni vědy byli běžnými smrtelníky a podléhali nejrůznějším vášním i slabostem. V historii matematiky tak narazíme na střelecké souboje, spiknutí, hrdinské činy, tajné spolky, zločiny, vzájemné nevraživosti i milostné aféry. Životní příběhy velkých matematiků byly pestré, často dramatické, někdy opravdu divoké. Jedno však měli společné: hnala je touha po poznání.
U dodávateľa
20,80 € 21,89 €

Gyógyító mindfulness


Hogyan segíthet a mindfulness, azaz a tudatos jelenlét gyakorlása a rákkal való megküzdésben? Fel tudjuk-e használni elménk erejét úgy, hogy az támogassa gyógyulásunkat azokban a pillanatokban, amikor elveszni látszunk a gondolataink, aggodalmaink vagy egy zavaros jövőkép útvesztőjében? Hosszú évek kutatásai arra mutatnak rá, hogy ha a stresszt és nyugtalanító érzéseinket kordában tudjuk tartani magunkban, és ezáltal mentálisan felkészülünk az embert próbáló kezelésekre és a nehéz helyzetekre, akkor javíthatunk életminőségünkön, és a gyógyulásunk folyamatának is aktív részesévé válhatunk. A nyolchetes Tudatos Jelenléten Alapuló Megküzdésprogram Rákbetegeknek (MBCR) segítségével elengedhetjük a félelmeinket és képessé válhatunk arra, hogy kontrolláljuk negatív érzéseinket és tudatosan álljunk hozzá a betegség okozta kellemetlen tünetekhez és mellékhatásokhoz. A program - melynek meditációs és jógagyakorlatait az onkológia területére szakosodott pszichológus szakemberek többezer éves ázsiai bölcseleti hagyományokhoz visszanyúlva hozták létre -, a tudatos jelenlét különböző formáinak kiépülését segíti elő. A rendszeres gyakorlás számos más betegségtípusban is jótékony hatást eredményezhet, harmonizáló, kiegyensúlyozó hatással bír, javítja, oldja a stressz káros hatásait, csökkenti a fájdalomtüneteket, segíti az érzelemszabályozást, a megküzdést, képes jótékony változást létrehozni az agyi struktúrákban és javítja az immunrendszer működését. És ami talán még fontosabb: segít visszatalálni a jelenbe, az itt és mostba, valamint belső középpontunkhoz, az önvalónkhoz. Ezáltal hozzájárulhat ahhoz a betegség nyomán elindult mély, belső transzformációhoz, melynek eredménye akár a teljes gyógyulás is lehet.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Mamutrezervátum


Az óceán szeme szerzőjének legújabb műve feszült ökothriller lélegzetelállító tudományos-fantasztikus jóslatok sűrűjében. A nem túl távoli jövőben Moszkva egy tudományos áttörésnek köszönhetően sikerrel feltámasztja a mamutokat, és egy védett rezervátumba helyezik őket, ám a túlélésükhöz szükség van még valakire, aki képes nekik megtanítani, hogyan legyenek mamutok egy olyan világban, ami egyáltalán nem hasonlít a régi életterükre. Dr. Damira Khismatullina, az elefántok viselkedésének világszerte legnagyobb szakértőjének segítségét kérik. Bár Damirát évekkel korábban meggyilkolták, a digitalizált tudatát feltöltik egy mamut agyába, és a csorda matriarchájává válik. Vezetésével az állatok átvészelik az évszakokat, és gyors szaporodásuknak köszönhetően megvetik lábukat az új világban. Hamarosan azonban megérkeznek az orvvadászok hangtalan drónjaikkal, mesterséges öszvéreikkel és mindennél halálosabb fegyvereikkel, a történelem pedig úgy tűnik, önmagát fogja ismételni. Damirán múlik a faj jövője, akire nemcsak nehéz döntések várnak, de idővel szembesül azzal is, hogy a különleges tudásán túl miért hozták vissza valójában. Ray Nayler legújabb könyve bizonyíték arra, hogy Az óceán szeme nem egyszeri csúcsteljesítmény volt, és személyében a sci-fi új nagyságát üdvözölhetjük.
U dodávateľa
8,78 € 9,24 €

A tűz gyermeke 2: Főnix és a Jégpalota


Tucat most már avatott Vadász, és új neve, a Főnix, méltó módon utal fantasztikus tűz-elementál képességeire. Újonnan felismert képessége azonban sokkal nagyobb felelőséggel is jár. Mikor ugyanis a Zsarátnok-szerte régen elfeledett boszorkányok segítséget kérnek a Vadászoktól, világossá válik, hogy Főnix elementáris tüze az egyetlen reménységük. Főnixnek és barátainak a boszorkányok hazájába, Jégmezőre kell utazniuk, hogy megküzdjenek az ott lakozó rejtélyes sötétséggel, mely napról napra növekszik. A sötétség mélyén azonban olyan hatalmas ellenség rejtőzik, mely akár egész Zsarátnokot képes volna elpusztítani… hacsak Főnix minden erejét összeszedve meg nem állítja. Főnix és barátainak újabb kalandja tele van izgalmas és váratlan fordulatokkal és kihívásokkal. Ez a történet varázslatos, új vidékekre kalauzolja el az olvasókat, ahol váratlan barátságok köttetnek, de számtalan veszély és egy alattomos ellenség is vár a hősökre.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

A tanítványok


Edward Fosca gyilkos. Marian biztos ebben. De Fosca elérhetetlen. A Cambridge University jóképű és karizmatikus görög dráma professzorát egyaránt imádják a kollégái és diákjai is - különösen a női diákokból szerveződő titkos társaság, a The Maidens tagjai vannak érte oda. Mariana Andros egy zseniális, de zaklatott terapeuta, aki minden figyelmét a The Maidensre irányítja, amikor az egyik tagot, Mariana egy barátjának unokahúgát, Zoét, holtan találják Cambridge-ben. Mariana, aki egykor maga is az egyetem diákja volt, hamarosan gyanakodni kezd, hogy a boltívek és tornyocskák idilli szépsége és az ősi tradíciók felszíne alatt valami vészjósló rejtőzik. Egyre biztosabb lesz benne, hogy az alibije ellenére Edward Fosca követte el a gyilkosságot. De miért támadná meg a tanár az egyik diákját? És miért tér vissza újra és újra Perszephoné istennő rítusaihoz, és az alvilágba tett útjához? Amikor egy újabb holttest kerül elő, Mariana rögeszméje, hogy bebizonyítsa Fosca bűnösségét, elszabadul, és veszélybe sodródik a hitelessége és a legszorosabb barátsága is. De Mariana eltökélten meg akarja állítani a gyilkost, még ha mindent el is veszít közben - akár a saját életét.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Egy év Provence-ban


A fiatalon megözvegyült Lily szürke hétköznapjait éli. Valaha imádta a belvárosi forgatagot, a nyüzsgő életet és a fotózást, amely nemcsak a munkája volt, hanem a szenvedélye is. Mára ez azonban csak egy rég elfeledett élet foszlánya maradt... Nem szívesen tekint vissza a múltjára, így viszont képtelen feldolgozni a gyászát és a traumáit. Csupán egy galéria falán lógó kép emlékezteti arra, ki is volt ő valójában. Egy nap azonban megtudja, elhunyt férje ráhagyott egy birtokot Saint-Rémy-de-Provence mellett. Lily minden porcikájával tiltakozik az ellen, hogy oda utazzon. Nem akarja megtartani a házat és a földet. Azonban amikor kiderül, más is igényt tart rá, rádöbben, nem hagyhatja elveszni múltja utolsó darabkáit. Étienne, a fiatal szakács személyében ellenfelére akad, akivel – ha tetszik, ha nem – együtt kell dolgoznia, hogy megmentsék a birtokot. Mindketten épp elég terhet cipelnek a vállukon ahhoz, hogy egy idő után rájöjjenek, annyira nem is különböznek egymástól, mint azt elsőre gondolták... Baráth Viktória ezúttal a mesés délfrancia vidékre kalauzolja olvasóit, ahol mindent átjár a szabadság, az élet iránti szeretet és a szerelem. Amíg Lily rátalál a boldogságra, mi is újra hinni kezdünk a második esélyben, és rájövünk, hogy nincs olyan reménytelen helyzet, amiből ne lenne kiút.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Bride - A menyasszony


Misery Lark, a Délnyugat legbefolyásosabb vámpír vezetőjének egyetlen lánya kitaszított lett - ismét. Az emberek között töltött névtelen napjainak vége: visszahívják, hogy teljesítse a vámpírok és halálos ellenségeik, a vérfarkasok közötti ősi békeszerződés feltételeit. Így nincs más választása, mint megadni magát a cserének... ismét. A vérfarkasok kegyetlenek és kiszámíthatatlanok, és az Alphájuk, Lowe Moreland sem kivétel ez alól. Teljes fegyelemmel irányítja a falkáját, de igazságosan. És a Vámpír Tanáccsal ellentétben, nem is érzelmektől mentesen. Ahogy figyeli Misery minden mozdulatát, egyértelmű, hogy nem bízik benne. És ha tudná, ezt mennyire helyesen teszi... Merthogy Miserynek megvan a saját oka, amiért beleegyezik ebbe az elrendezett házasságba, olyan oka, aminek nincsen semmi köze sem a politikához, sem szövetségekhez, de nagyon is köze van az egyetlen dologhoz, ami valaha is fontos volt neki. És bármit hajlandó megtenni, hogy visszaszerezze azt, ami az övé, még ha ez azt is jelenti, hogy egyedül kell élnie a vérfarkasok területén... egyedül a farkassal.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Hazatalál a kistigris


Vedd a pici kezedbe a könyvet, és a mozgatható csúszkával mutasd meg a hazavezető utat az állatkölyköknek a dzsungelben! Az ujjvezetővel a babák hazavezethetik a kistigrist, a kispapagájt, a kiskrokodilt és a kiselefántot a mamájukhoz. Míg a kisállatok hazaérnek, sok mindent megfigyelhettek a hazavezető úton.
U dodávateľa
11,48 € 12,08 €

Hazatalál a kisnyuszi


Vedd a pici kezedbe a könyvet, és a mozgatható csúszkával mutasd meg a hazavezető utat az erdei állatkölyköknek! Az ujjvezetővel a babák hazavezethetik az erdei állatkölyköket a mamájukhoz és családjukhoz. Míg kisnyuszi, kisróka és kismackó hazaérnek, sok mindent megfigyelhettek a hazavezető úton.
U dodávateľa
11,48 € 12,08 €

Sakamoto Days 5: Odsouzenci


„Ti, co spoléhají na štěstí, umřou jako první!“ Zápas mezi Sakamotovým týmem a čínským mafiánem Wu-tchangem začíná! Podaří se Sakamotovi získat informaci, kdo na něj vypsal odměnu? A jako by toho nebylo málo, ze zámoří přichází dosud nejhorší hrozba!
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Odkaz lidské pýchy


Lidstvo prohrálo válku s Gory a ti zničili planetu Zemi. Zemětřesení, toxické výpary a věčná zima vypovídají o jediném – konec lidstva, jak ho známe, nadešel. Poslední arbitr, dokonalá syntetická mysl, se pokouší o zachování skomírající jiskry odkazu lidstva. Co to ale vlastně je? Jsou to lidé, to, co dokázali stvořit, nebo snad život samotný? Velkolepé finále se blíží… a vesmír se otřese v samotných základech.
U dodávateľa
17,57 € 18,49 €

Blokkolj, ha tudsz!


Amikor a szerelem a jégnél is keményebb és a pokolnál is forróbb. Sally Dannison egy vérbeli újságíró, akinek a karrierje az első. Pökhendi főnöke se tántoríthatja el attól, hogy a legjobb legyen a szakmájában. Egy nap azonban olyan feladatot bíz rá, amelyhez semmi kedve nincs. Interjú egy arrogáns hokicsillaggal. Aki mellesleg szintén nem örül ennek a riportnak. Josh Nickerson élsportoló, akinek egyetlen célja és hivatása, hogy újabb Stanley-kupához juttassa csapatát. A hokinak köszönhetően nők ezrei rajonganak érte, de a felkínálkozó lehetőségek közül csupán néhányuk ágyában hajszolja az élvezeteket. Komolysága és keménysége kikezdhetetlen, Sally azonban mégis talál rajta fogást. Találkozásuk olyan sorsszerű robbanás, amely mindkettőjük lelkét felperzseli. Amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, arcpirító szenvedéllyel vesznek elégtételt egymástól, és ez további bonyodalmat okoz mindkettőjük számára. Vajon melyikük ravaszabb játékos a saját maga pályáján? P. C. Harris erotikus-romantikus regénye megannyi izgalmas és érzelmes pillanatot ígér. A két főszereplő izzó vággyal teli kapcsolata pedig a leghűvösebb szíveket is felolvasztja.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Ohnivý sloup, 3. vydání


Po Pilířích země a Na věky věků, celosvětově oblíbených historických ságách od bestselleristy Kena Folletta, přichází Ohnivý sloup, třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků, příběh plný intrik, vražd a zrady, ale také lásky, přátelství a naděje. Píše se rok 1558 a Evropu sužují náboženské konflikty. Osmnáctiletý Ned Willard ale v tuto chvíli netouží po ničem jiném než oženit se s Margery Fitzgeraldovou. Jejich vztahu však není přáno, a tak Ned odchází pracovat pro princeznu Alžbětu. Ve chvíli, kdy se Alžběta stane královnou, obrátí se proti Anglii celá Evropa. Chráněná oddanou skupinou nápaditých špehů a odvážných tajných agentů lpí na svém trůnu i zásadách. Skutečný boj totiž staví ty, kdo věří v toleranci a kompromis, proti tyranům, kteří všem ostatním vnucují své názory – ať to stojí cokoli…
Predpredaj
41,74 € 43,94 €

Môj tajný zápisník plný záhad a šifier


Vytváraj a odhaľuj tajné správy perom s neviditeľným atramentom! Vitaj! V rukách držíš úžasného sprievodcu svetom šifier a tajomstiev. Zdokonaľ sa v špionáži, vyrieš záhady, nájdi poklad a zaži mnoho ďalších skvelých dobrodružstiev! Tvojou úlohou je pripojiť sa k supertajnému tímu Ivky, Roba, Dávida, Kiky a Solomona. Rozlúskni všetky ich tajomstvá a staň sa najlepším superšpiónom široko-ďaleko. Do tvojho nového špiónskeho zápisníka sme ukryli množstvo tajných správ – stačí, keď si na ne posvietiš UV svetlom na konci pera. Okrem toho ťa zabavia stránky s viac než päťdesiatimi rôznymi aktivitami: sú plné vtipov, hádaniek aj hlavolamov. Pre deti od 6 rokov Z anglického originálu preložila Lenka Sobolíková
Na sklade > 5Ks
10,36 € 10,90 €

Kouzlo pravého přátelství


Jak říká Sri Chinmoy, jedině loď pravého přátelství dokáže přestát všechny bouře. Sada 55 inspirujících aforismů tohoto duchovního filozofa vyzdvihuje sílu a jedinečnost opravdového přátelství.
U dodávateľa
6,01 € 6,33 €