! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Šach & mat


Autorka bestsellera Hypotéza lásky prináša YA debut o šachistoch, ktorí sa stretnú v zápase o vlastné srdce. Mallory Greenleafová so šachom skončila. Potom čo tento šport pred štyrmi rokmi viedol k rozvratu jej rodiny, venuje sa svojej mame, sestrám a práci. Teda až do chvíle, keď neochotne súhlasí, že si zahrá na poslednom charitatívnom turnaji. Nechtiac sa stretne s Nolanom Sawyerom, súčasným majstrom sveta a úradujúcim šachovým bad boyom. Nolanova prehra s neznámou šachistkou všetkých šokuje. On však túži zahrať si s ňou znova. Čo má Nolan za lubom? Bolo by múdre odísť. Vzdať sa. Hra sa skončila. Víťazstvo jej však otvára dvere k peňažným výhram, ktoré fakt potrebuje. A navyše sa nemôže ubrániť pocitu, že ju to k záhadnému stratégovi ťahá... Mallory sa snaží svoju rodinu oddeliť od sveta hry, ktorá ju zničila. Jej láska k šachu, ktorý chcela zúfalo nenávidieť, sa začne znovu prebúdzať. Uvedomuje si, že hra neprebieha len na šachovnici, žiara reflektorov je spaľujúcejšia, než očakávala, a konkurencia vie byť krutá (príťažlivá, inteligentná a neznesiteľná).
U dodávateľa
14,44 € 16,99 €

S láskou z Talianska


Zdedila Ferrari... pod podmienkou, že ním precestuje Európu!? Laurie miluje svoj domov a myslí si, že je šťastná – má spoľahlivého priateľa a vysnívanú prácu v knižnici. To sa však zmení, keď po svojom výstrednom strýkovi zdedí staré Ferrari. Má to však jednu podmienku: musí sa na ňom vydať do Talianska spolu s Cameronom ako sprievodcom. Ani Cameron nie je nadšený, má však svoje dôvody, prečo chceísť. Nikto z nich netuší, že strýko si pre nich nachystal pár prekvapení... Čaká ich cesta, na ktorú nikdy nezabudnú!
Predpredaj
16,14 € 18,99 €

Kontraktor, 2. vydanie


„Netvrdím, že hodnoty odsunú existenčné problémy, ale ochutia zmysel nášho bytia.“ Peter Kijaba Kontraktor je fenomén dvadsiateho prvého storočia, ktorý sa zrodil z chudoby a vojnových konfliktov. Kontraktora si najímajú súkromné osoby, firmy a politici, aby ich ochraňoval a sprevádzal na nebezpečných misiách. Kontraktor je telesne zdatný, psychicky odolný, dobre znáša ťažké podmienky a v krajnom nebezpečenstve sa rozhoduje s chladnou hlavou. Skôr ako autor Peter Kijaba dostal ponuku na uzavretie kontraktu, prešiel tvrdým výcvikom vo Francúzskej cudzineckej légii. Odkrýva jej tabu, náročné podmienky a päťročný výcvik. Časť svojej služby absolvoval na misiách v Gabone, Džibuti a v Pobreží Slonoviny. Ako kontraktor pôsobil na Haiti, kde bol očitým svedkom zemetrasenia, o ktorom informovali médiá celého sveta. Apokalyptická skaza, beznádej, zúfalstvo a tisícky mŕtvych v krajine, kde nič nefungovalo ani v každodennom živote. Všadeprítomnú hrôzu a bezcitnosť opisuje tak živo, až má čitateľ pocit, že sa ocitol uprostred Port-au Prince zrovnaného so zemou. Posledných desať rokov prežil na kontraktoch v Afganistane a Iraku. Dnes pracuje v Stredoafrickej republike, medzičasom sa oženil a stal sa otcom.
Predpredaj
14,53 € 16,90 €

Ľad


Dá sa v ľadom spútanej krajine uvažovať o niečom inom ako o prežití? Samozrejme, že dá. Napríklad o láske. Alebo o vlastnej identite. Žiadna severská krajina nie je taká mrazivá, aby ju Ilona Wiśniewska neskúsila spoznať a pochopiť. V knihe Ľad vďaka nej zistíte, že srdce grónskych ľudí vôbec nie je tvrdé ani ľadové. Na západnom pobreží najväčšieho ostrova na svete sa nachádza skalnatý ostrovček s rozlohou dvanásť štvorcových kilometrov, ktorý obýva 1 300 ľudí. Práve tu sa nachádza najstarší sirotinec v Grónsku, kde Ilona Wiśniewska na jar roku 2017 tri mesiace pracovala ako dobrovoľníčka. Bol to najlepší spôsob, ako spoznať krajinu a jej ľudí. Obyvatelia Grónska jej rozprávali o svojej krajine, o tom, ako lovili ryby spod ľadu, ako sa prevážali taxíkom z jedného ostrova na druhý po zamrznutom mori, ako umývali podlahy a varili večere pre niekoľko desiatok stravníkov. Hovoria jej však aj o svojej identite. O tom, že sa už necítia byť Dánmi, no ešte nevedia, akými Grónčanmi by sa chceli stať. Ilona Wiśniewska sa v rámci poľskej reportážnej školy vyprofilovala na „reportérku severu“. Napísala už štyri knihy, v ktorých postupne predstavila Špicbergy, krajný sever Nórska, či Grónsko. Nie sú to však turistické bedekre, ale plnokrvné literárne reportáže napísané po dlhodobých pobytoch na konkrétnych mrazivých miestach severu. Po úspechu slovenského prekladu špicberskej reportáže Biele prináša Vydavateľstvo Absynt ďalšiu knižku z Wiśniewskej severskej tetralógie s názvom Ľad. Grónska reportáž Ilony Wiśniwskej Ľad vychádza v preklade Slavomíra Bachuru.
Predpredaj
14,37 € 16,90 €

Taylor Swift


Kostýmy Taylor Swift, speváčky a rodenej rozprávačky príbehov, charakterizujú rôzne fázy jej búrlivého života rovnako výrečne ako jej piesne. Od kovbojských čižiem až po vidiecky cottagecore, od dizajnérskych rób po sci-fi outfity na javisku aj na ulici, si šaty vždy starostlivo vyberá pre daný okamih. Kniha zachytáva tieto momenty v detailných fotografiách, ktoré sprevádza komentár Terry Newmanovej, autorky populárnej série o móde celebrít. Kniha mapuje evolúciu štýlu hyperelegantnej hviezdy popkultúry 21. storočia.
U dodávateľa
19,47 € 22,90 €

Detektív Bruno Zatykač a zlodej maškŕt


Vydajte sa na vzrušujúce dobrodružstvo a spolu s detektívom Brunom Zatykačom vyriešte jeho doteraz najťažší prípad. Keď sa v Labkoslavove záhadne stratia psie maškrty, šikovný psí detektív sa bez váhania pustí do vyšetrovania. Odhodlane nasleduje všetky stopy a vypočúva podozrivých, aby odhalil pravdu. Podarí sa Brunovi vďaka jeho bystrým zmyslom nájsť páchateľa a znova nastoliť v meste pokoj? Zistíte to v tomto peknom príbehu o priateľstve, odpustení a radosti z delenia sa o dobroty.
Predpredaj
11,82 € 13,90 €

Cukrová barónka


Bavorsko 1908. Rodina Schinderovcov je hlavným pašeráckym klanom sacharínu v Bavorskom lese. Vynaliezavé skrýše, spoľahlivé kontakty a premyslená taktika im prinášajú slávu v nelegálnom svete Nemeckej ríše. Martha Schinderová zdedila temperament a odpor k autoritám po svojom otcovi a je odhodlaná kráčať v jeho stopách. Spolu s dvoma mladšími sestrami pašujú veľké množstvo vyhľadávaného sacharínu, ktorý konkuruje drahému cukru, cez hranice Rakúska a Čiech. No potom sa Martha bezhlavo zamiluje do priemyselníkovho syna Alexandra, ktorý je nielen dedičom cukrového impéria, ale aj synom úhlavného nepriateľa jej otca. Martha a jej rodina sa zrazu ocitnú v ohrození. Nebezpečná skúška preverí všetko, čomu kedy verili.
Predpredaj
16,99 € 19,99 €

Kadiaľ okolo galaxie 2


Držte si klobúky, prichádza druhý diel novej série od autorky bestselleru Ako si vycvičiť draka Cressidy Cowell Kadiaľ okolo galaxie. Môžete sa tešiť na nebezpečné cestovanie vesmírom a zakázanú mágiu. V príbehu z iného sveta sa stretnete s rodinou s magickým tajomstvom a s dieťaťom s veľkým darom. Malý a bezmocný magický tvor stratený ďaleko od domova vedie štyri deti O'Hrdinovcov-Smithovcov do nového dobrodružstva naprieč galaxiami. Snažia sa ho dostať späť na ľadom pokrytú planétu, kam patrí, a cestou dokázať rodičom, že sa dokážu správať zodpovedne. Keď sa však vydajú na tajnú misiu, nebezpečenstvo nedá na seba dlho čakať. Podarí sa deťom dostať magického tvora bezpečne domov, uniknúť jedovatým snežným hadom, čarodejníckej kliatbe a bande bojových robotov a nájsť cestu späť?
U dodávateľa
13,56 € 15,95 €

Jak být fotbalistou... a nezbláznit se


Bezesporu nejvtipnější kniha o fotbale ever, v níž se dozvíš, jaké vztahy mezi hráči panují v šatnách, sprchách nebo dokonce na toaletách, jak to funguje v klubovém autobuse a co se odehrává v drahých nočních klubech. Peter Crouch ti se sarkastickým humorem odhalí náturu současných fotbalistů, jejich úlety, vrtochy i čirá bláznovství, která se vymykají nejdivočejší představivosti, ať už jde o jejich účesy, tetování, auta, nebo disciplínu. Budeš se bavit, na to se dá vsadit Peterova vyzáblá levá ruka, která se ze všeho nejvíc podobá namočené špagetě. Kdo jiný je povolaný vyprávět o zákulisí fotbalu v Anglii než hráč tolika klubů, že jejich výčet vypadá jako špatný vtip, a to ještě ponecháváme stranou, že v některých působil opakovaně: Queens Park Rangers, Portsmouth, Aston Villa, Norwich, Southampton, Liverpool, Tottenham Hotspur, Stoke a Burnley. Jako anglický fotbalový reprezentant nastoupil k 42 mezinárodním zápasům, v Premier League vsítil více než 100 gólů a je historicky nejlepším hlavičkářem soutěže s 53 góly vstřelenými hlavou, ačkoliv ještě ani jako teenager neuměl hlavičkovat, k čemuž sám poznamenává: „Ve čtrnácti už jsem měřil 193 cm a prohrával jsem hlavičkové souboje s dětmi stejného věku, jejichž uši byly ve výši mých bradavek.” Během své kariéry postoupil, sestoupil, vyhrál trofeje, na měsíce mu vyschl střelecký prach, byl koupen, prodán, půjčen a vysmíván – ale téměř každý moment toho všeho miloval a téměř v každé situaci se dokázal sám sobě zasmát. Teď se můžeš zasmát s ním.
U dodávateľa
17,02 € 17,92 €

Na paddleboardu za snem


Na paddleboardu ze Stockholmu do Helsinek nebo na Yukon? Zdá se to šílené? Ztřeštěné? Naivní? Nebezpečné? A po padesátce? Bývalá úřednice libereckého magistrátu Monika Klemšová to vše dokázala. Během několika málo let zdolala na svém skromném plavidle tisíce kilometrů po českých přehradách, řekách i jezerech, má za sebou tři velké cesty Skandinávií, a zatím poslední výpravu do Kanady na řeky Yukon a Big Salmon River. Nechte se okouzlit nádherou řek, jezer i moří z pohledu šťastné "naivní" amatérky. Miluju vodu, často u ní jen tak sedím a tiše pozoruju všechno kolem. Je mi u ní dobře možná i proto, že jsem vyrostla u nádherné přehrady v Jizerských horách. Všude, kde najdu jezera, lesy a skály, se cítím tak trochu doma. Pořád znova se divím, kolik je v té vodě síly a energie. Jak umí pohladit tělo i duši, ale i ničit a brát, co se jí zlíbí. Pro někoho je drogou, pro jiného noční můrou, umí být vším, co si jen člověk dokáže představit. Taky se mi líbí pozorovat vodáky, kteří na lodích tančí ve vířících proudech a zpěněných vlnách. Tu jsou nahoře, tu dole, nápadně to připomíná divadlo o životě. Myslím, že voda se podobá i ženám a mužům. Vím, že pro mě se víc hodí klidná voda jezerní. Možná i moře nebo široké řeky. Občas mě potrápí, nakonec ale vždycky přijde to kouzelné zrcadlení zapadajícího slunce na hladině. Jsem za tyhle chvíle nesmírně vděčná. Monika Klemšová
U dodávateľa
17,02 € 17,92 €

Vzdorovití


Spensa splynula s pátračem Chetem a občas se její schopnosti projevují způsobem, že má sama ze sebe strach. Není si jistá, jestli ještě někdy bude jako dřív. Navíc na ni dopadá divná předtucha související s nadcházejícím bojem aliance Vzdorovitých proti silám Nejvyšší instance. Bojí se o své přátele a zároveň má problém najít si k nim cestu. Jejich nepřátelé jsou proti nim v obrovské přesile a není to jen ambiciózní Winzik, z koho je třeba mít strach. Velmi záhadnou a neprůhlednou roli hraje jeho pravá ruka Bradeová, jejíž cytonické schopnosti jí umožňují stále více zasahovat do Spensina soukromí. Před soubojem o nadvládu v galaxii bude nejen zapotřebí si udržet důvěru spolubojovníků UrDailů a kitsenů, ale zejména si proti sobě nepoštvat pátrače a zachránit co nejvíc taynixů, kteří slouží jako otroci Nejvyšší instanci.
Predpredaj
17,81 € 18,75 €

Lín Vendelín šéfkuchařem


V jednom rybníku poblíž malebného městečka Jimramov se nachází osada Dolní Bahniště. Žije v ní Lín Vendelín, který má jednu velkou touhu. Stát se šéfkuchařem. Otevře si tedy restauraci pro líny a začne jim vařit speciality. Jenže línům Vendelínovy speciality nechutnají. A Vendelín navíc zjistí, že na něj samotného si brousí zuby dva místní sumci, Vel a Bloud. Jak z takové šlamastiky ven? Na to vám odpoví nádherně ilustrovaná knížka plná napětí, legrace a šťastných konců.
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Půlnoční kroniky 6: Noční přísaha


Harper s Holdenem přišli o rodiče, když byli ještě dětmi – stalo se to při útoku čarodějů na shromáždění lovců v Petrohradě. Na rozdíl od svého bratra je Harper pořád ještě plná smutku a nenávisti a nechá se vést touhou po pomstě. Jules Marlowe je do Harper Iwanovové beznadějně zamilovaný už od jejich společného loveckého výcviku. Je přesvědčený, že za chladnou, arogantní fasádou krásné Magic Huntress se skrývá mnohem víc. Když však král upírů promění Julese v jednoho ze svých služebníků, poslední jiskřička naděje pro něj i Harper zmizí. Nejenže se kdysi přátelský Grim Hunter stane jedním z tvorů, proti nimž Harper bojuje, ale navíc, ve své touze po krvi, vážně zraní svého bratra-dvojče. Po Dni krveprolití si tak Harper doplní do seznamu jméno dalšího nepřítele – Julese – a začne i jeho neúnavně pronásledovat. Když se s ním však konečně setká a pokusí se ho zabít, nespatří před sebou krvelačného upíra, jak si původně myslela, nýbrž muže, v jehož přítomnosti bije její srdce nebezpečně rychle…
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Nekroskop 2: Vampýři!


Zdánlivě obyčejný mladík Harry Keogh se úspěšně postavil sovětské špionážní organizaci plné telepatů a dalších nadpřirozeně nadaných jedinců. Protože i on sám disponoval děsivou schopností. Dokázal totiž mluvit s mrtvými, stát se jejich přítelem, naplnit sny, které oni už nemohli, nebo využít znalosti, které by jinak skončily zapomenuty… Právě díky svým přátelům zpoza bran smrti dokázal Harry porazit strašlivého nekromanta Dragosaniho. Cena za vítězství však byla vysoká. Harry utržil smrtelná zranění a nyní existuje pouze jako čisté vědomí. Stále však disponuje všemi svými dary a zjišťuje, že rudé linie vampýrů ze světa nezmizely. Právě naopak! Na zdánlivě poklidném anglickém venkově se vzmáhá cosi, co hrozí uvrhnout celý svět do nekonečné hrůzy a krvavého běsnění… Matka Juliana Bodescua kdysi omdlela u Tiborovy hrobky a starý vampýr se „dotknul“ jejího dosud nenarozeného syna. Po letech sémě dozrálo a Julian začíná objevovat své schopnosti… a touhy.
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Česká démonologie


Všichni je známe. Od pradávna. Od malička. Potkávali jsme je v lese, na hradech i zámcích a možná i doma pod postelí. Strašidla. V českých zemích sídlí, co naši předci pamatují, a možná ještě déle. A přestože je novodobé pohádky přetvořily do mnohdy roztomilé podoby, původně se jednalo o nelítostná, mstivá a krvelačná stvoření. Proč se nevyplatí odpovídat na hejkalovo houkání, jaké podoby může mít hastrman a kdo by se měl rozhodně vyhýbat polednici? Na tyto a jiné otázky odpoví ojedinělý přehled dvanácti českých strašidel. Autor Jan Kravčík čerpal ze stovek česky i německy psaných pověstí, knihu svými působivými obrázky zkrášlila lotyšská ilustrátorka Liga Klavina-Raiska.
U dodávateľa
14,03 € 14,77 €

Krížovky s tipmi na trávenie voľného času - Veľké písmená


Aj vy radi trávite voľný čas lúštením krížoviek? Spojte príjemné s užitočným a inšpirujte sa ďalšími tipmi na vyplnenie voľných chvíľ. Alebo si pri krížovkách oddýchnite po svojom obľúbenom športe, výlete či práci v záhrade. Príjemnú zábavu!
U dodávateľa
6,64 € 6,99 €

Myška Sofi 1: Nový kamarát


Do lesa pri Striebornom jazere zavítala jar. Na stromoch kvitnú púčiky, vo vzduchu cítiť vôňu kvetov a myška Sofi sa už nevie dočkať, kedy sa po dlhých zimných prázdninách znova vráti do školy. Čaká ju však so spolužiakmi veľké prekvapenie, keď sa dozvedia, že do ich triedy príde nový žiak...
U dodávateľa
6,64 € 6,99 €

Krížovky Všetko o čokoláde - Veľké písmená


Ak aj vy patríte medzi milovníkov lúštenia a čokolády, potom si tieto nové krížovky plné sladkých zaujímavostí o jednej z najobľúbenejších dobrôt určite zamilujete. Tak na čo ešte čakáte? Pohodlne sa uvelebte, rozbaľte si tabuľku lahodnej čokolády a pustite sa do lúštenia. Mňam!
U dodávateľa
6,64 € 6,99 €

Myška Sofi 2: Smaragdové bobuľky


Myška Sofi sa dozvie o nezvyčajných smaragdových bobuľkách a zatúži si z nich vyrobiť farbu na namaľovanie nového obrázka. Dozvie sa, že bobuľky rastú iba v Temnej húštine. Húština je síce ďaleko od domova, no Sofi presvedčí svoju najlepšiu kamarátku – žabku Henku, že sa im na ceste do húštiny nič zlé nestane. No niečo sa predsa len stane a dievčatá sa stratia! Na pomoc im však príde tajomný veveričiak a Sofi a Henka vďaka nemu nájdu smaragdové bobuľky… a napokon aj cestu domov.
U dodávateľa
6,64 € 6,99 €