! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Before She Disappeared


A gripping thriller featuring an ordinary woman who will stop at nothing to find the missing people that the rest of the world has forgotten. Frankie Elkin is an average middle-aged woman with more regrets than belongings who spends her life doing what no one else will: searching for missing people the world has stopped looking for. When the police have given up, when the public no longer remembers, when the media has never paid attention, Frankie starts looking. A new case brings Frankie to Mattapan, a Boston neighborhood with a rough reputation. She is searching for Angelique Badeau, a Haitian teenager who vanished from her high school months earlier. Resistance from the Boston PD and the victim's wary family tells Frankie she's on her own. And she soon learns she's asking questions someone doesn't want answered. But Frankie will stop at nothing to discover the truth, even if it means the next person to go missing will be her ...
Predpredaj
10,40 € 10,95 €

Atlas of the Invisible


Discover the hidden patterns in human society as you have never seen them before - through the world of data In Atlas of the Invisible, award-winning geographer-designer team James Cheshire and Oliver Uberti redefine what an atlas can be. Transforming enormous data sets into rich maps and cutting-edge vizualisations, they uncover truths about our past, reflect who we are today, and highlight what we face in the years ahead. With their joyfully inquisitive approach, Cheshire and Uberti explore happiness and anxiety levels around the globe; they trace the undersea cables and cell towers that connect us; they examine hidden scars of geopolitics; and illustrate how a warming planet affects everything from hurricanes to the hajj. Years in the making, Atlas of the Invisible invites readers to marvel at the promise and peril of data, and to revel in the secrets and contours of a newly visible world.
Predpredaj
29,93 € 31,50 €

Art in Detail


Great paintings cannot be fully understood in a single encounter; there is always more to be derived from them. Art lovers may revisit and reconsider the masterpieces throughout their lives, but a deeper understanding can only be gained by analysing the painting in detail, be it the placement of the subject, the lighting, the style of brushstrokes or the themes. Art in Detail examines 100 iconic paintings from the Western canon and spotlights the finer points a quick glance will almost certainly fail to reveal. These include subtle internal details, such as hidden symbols and artistic tricks employed by the painter to achieve particular effects. In addition, Susie Hodge writes intelligently about external influences on the artist - everything from the socioeconomic context in which he or she flourished, to smaller local difficulties, such as the level of air pollution at the time the painting was created. And she treats each of her subjects not only, to quote Matthew Arnold, 'as in itself it really is', but also as part of a tradition that links the oldest painting to the most recent, as artists pass a metaphorical baton down through the ages.
Predpredaj
29,93 € 31,50 €

Coral Reef Magic Painting Book


Packed with fascinating scenes showing fish, turtles and other sea creatures swimming among beautiful corals. Simply brush water over the black and white designs to reveal an array of glorious colours.
Predpredaj
7,55 € 7,95 €

Little Childrens Sticker Book


This enchanting sticker book is full of bright, cheerful pictures that will engage young readers. There are inviting scenes to decorate on every page, offering both simple outlines to guide sticker placement, and plenty of space for unstructured play, too. It's a great way to help little children develop fine motor skills.
Predpredaj
7,55 € 7,95 €

Favourite Poems: 101 Classics


Silly, fantastical, romantic, thought-provoking... This stunning collection includes 101 classic poems that every child should read! Find Tennyson, Keats, Shelley, Wordsworth, Edward Lear, Emily Dickinson, Shakespeare and many more. The poems are organised by theme, and lively introductions provide information on the poets and their craft. Includes an index and glossary of poetic form.
Predpredaj
9,45 € 9,95 €

See Inside Evolution


Where did life come from? Why do animals look the way they do? How did it all happen? Find out about the incredible story of evolution, from the very first life to the amazing variety of plants and animals on Earth today. With lots of flaps to lift and a gentle, narrative style.
Predpredaj
12,30 € 12,95 €

Toulky Středním Polabím ke Kutné Hoře


Střední Polabí je nádherným krajem plným důležitých historických a kulturních památek, osudových míst a příběhů neobyčejných osobností. Navštivte s touto knihou Brandýs a Lysou nad Labem, Poděbrady, Nymburk, Kutnou Horu a jejich okolí, vydejte se k přírodním krásám tohoto regionu a navštivte místa, kam byste se sami nikdy nevydali nebýt tohoto turistického průvodce. Kniha je doplněna mapovými výseky, dobovými i současnými fotografiemi a řadou důležitých odkazů. U každé trasy naleznete její délku, náročnost a užitečné rady nač dávat pozor a čemu věnovat pozornost. Kniha volně navazuje na autorovy tituly Přemyslovské středních Čechy a Od Mělníka po Český ráj.
Predpredaj
13,35 € 14,05 €

Kurt Gebauer Kurtura


Kniha o životě a díle Kurta Gebauera, jednoho z nejoriginálnějších českých umělců: tvorba, vzpomínky, postřehy, básně, povídka, humor a legendární charisma Kurta Gebauera v kostce. Kniha je zpracovaná jako průvodce životem a tvorbou Kurta Gebauera, reflektuje autorovu stěžejní tvorbu, její východiska a inspirační zdroje. Alfou a omegou je bohatý obrazový materiál a reprodukce nejzajímavějších děl a realizací. Publikace je doplněna o autorovy vzpomínky a postřehy k jednotlivým projektům, autorskou povídku, a taky o komentáře odborníků, kolegů a přátel, obsahujte m.j. odborné texty (Pavla Pečínková, Jiří Přibáň). Kurt Gebauer (*1941) je jedním z nejoriginálnějších českých tvůrců - umělec, iniciátor, inspirátor, učitel a filozof. Tvoří s fantazií, hravostí, angažovaností i neutuchajícím humorem. Moudře a neotřele se už přes půl století vyjadřuje k obecně lidským tématům, jako i k aktuální politické a společenské situaci. Na umělecké scéně se s energií sobě vlastní pohybuje od 60. let 20. století a nezahálí dodnes. Jeho realizace jsou rozeseté po celé naší republice i po světě. V Čechách na sebe naposledy upozornil srdcem pro Václava Havla na nově vzniklém náměstí Václava Havla v Praze
Predpredaj
21,18 € 22,29 €

Karty Minulé životy aneb čistíme minulost


Pravidelným používáním těchto karet můžete čistit vaše nitro od prožitků z minulosti.Tím, že si tyto karty sami vymalujete, budou mít vaši energii. Když si je poskládáte dle návodu, objevíte v nich určitý obrazec, který vás může spojit s vaší minulostí. Pak už stačí si jen pustit CD s hudbou a vnímat to, co přijde. Nemusíte se bát, protože informace přijdou vždy v pravý čas, když je duše připravená. Můžou přijít třeba jen slzy anebo naopak pocity radosti. To vše vás spojuje s vaší minulostí.
Predpredaj
33,96 € 35,75 €

Clementis – Minister na popravisku


Vladimír Clementis sa narodil v roku 1902 v Tisovci. Bol slovenský politik, právnik, spisovateľ a prekladateľ. Vyrastal v učiteľskej evanjelickej rodine. Študoval na Právnickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. V roku 1924 vstúpil do Komunistickej strany a spolu s ďalšími ľavicovými intelektuálmi začali vydávať časopis DAV. V roku 1939 emigroval do Francúzska, kde v prítomnosti Viliama Širokého kritizoval uzavretie paktu Molotov-Ribbentropp a odsúdil napadnutie Fínska Sovietskym zväzom. Neskôr ho jeho priateľ, ruský spisovateľ Ilja Erenburg varoval, že Stalin si takéto veci pamätá a neodpúšťa, ale už bolo neskoro. Široký sa postaral o to, aby sa na ne nezabudlo. Ako štátny tajomník ministerstva zahraničia ČSR sa po vojne zaslúžil o to, že Jarovce, Rusovce a Čunovo pripadli Slovensku. Mal tiež veľkú zásluhu na tom, že Československo v roku 1948 dodávalo novovzniknutému štátu Izrael zbrane. Bez nich by sa pravdepodobne neubránil arabskej presile. Clementis patril k bohémom a k ľavicovej intelektuálnej elite. Mal veľký podiel na zavedení komunistického režimu ktorého sa nakoniec sám stal obeťou. V roku 1952 bol v procese s Protištátnym sprisahaneckým centrom pod vedením Rudolfa Slánského odsúdený na smrť a popravený. Kniha je románovým príbehom tejto výraznej osobnosti našich novodobých dejín.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Nočné zápisky


Spisovateľ na sklonku života, večer pred spaním hľadí na knižné police, vyberá knihy, zaznamenáva svoje dojmy, kladie si otázky, vynárajú sa mu zabudnuté udalosti dlhého života. Komentuje udalosti doma i vo svete. Kniha v 26 kapitolách odhaľuje vnútorný vývoj autora. Skúma tajomstvá románu, načrtáva profily prozaikov ako Proust, Joyce, Faulkner, Greene. V časoch marx-leninského útlaku študuje kresťanských filozofov (Augustín, Pascal, Marcel, Mounier), v debatách sa vyznáva zo svojich pochybností. Načrtáva profily kontroverzných osobností našich dejín (Tiso, Husák, Dubček), uvažuje o našich vzťahoch k Maďarom, Čechom. Nevyhýba sa existenciálnej téme smrti, s ľahkou iróniou bilancuje vzťahy so ženami, spomína osudy svojich rodičov počas búrlivého dvadsiateho storočia. Skúsený autor a esejista predkladá mozaiku svojho života, ktorá zaujme čitateľa kritickým pohľadom na dnešok.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Duchamornosť


Súbor poviedok je autorovým literárnym debutom. Témy sú duševné poruchy, alkoholizmus, kríza stredného veku či samovraždy – avšak sú podávané s humorom, ktorý ich robí oveľa znesiteľnejšími. Tento humor nie je jemný, ani láskavý či súcitný podobne, ako život sám. Autor v jednej z poviedok píše: "...najdôležitejšie je smiať sa, pretože smiechom sa zažehnáva aj najväčšie zlo." A vysmieva sa smrti, zlu, hlúposti a aj sám sebe.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Wellness na každý deň: Váš celoročný sprievodca duševným a fyzickým zdravím


Kniha Wellness na každý deň povzbudí vaše telo, myseľ, dušu i srdce. Naučte sa vďaka nej vnímavosti, láske k sebe samým a posilnite svoje celkové zdravie. Kniha je rozdelená na mesiace, takže si jednoducho vyberte ten, ktorý práve potrebujete. Čítajte si afirmácie, úvahy a objavujte praktické nápady k novým zvykom, kreatívnemu vnímaniu a spojeniu s prírodou. Nájdite si cestu k hlbšiemu spoznaniu svojho vnútra. Táto publikácia, zostavená kolektívom vydavateľstva Leaping Hare Press a doplnená inšpiratívnymi ilustráciami od @madebyralu, sa stane vaším celoročným sprievodcom vnímavým životom. Z anglického originálu Wellness Almanac (Leaping Hare Press, an imprint of The Quarto Group, London 2022) preložila Barbora Juriková.
Predpredaj
26,51 € 27,90 €

Poďme všetci do Betléma


24 vianočných príbehov so skladacím papierovým betlehemom Skráťte si čakanie na Vianoce a postavte si vlastný rozprávkový betlehem. Každý decembrový deň sa zoznámte s novým hrdinom a jeho vianočným príbehom. Vydajte sa za dobrodružstvom s tvrdohlavým somárikom Lackom, naplňte si brušká ako maškrtný cukrár Hugo alebo sa naučte prekonať strach a s anjelom Danielom zaspievajte uspávanku malému Ježiškovi... Vytvorte si vlastný trojrozmerný betlehem. Na každej stránke tejto knižky nájdete figúrku a podstavec. Opatrne ich vylúpnite. Figúrku vložte do podstavca pomocou vyznačených zárezov. Stojacu figúrku umiestnite do betlehema, ktorý je tiež súčasťou knihy. Pre deti od 3 rokov Z francúzskeho originálu preložila Karolína Holmanová.
Predpredaj
18,91 € 19,90 €

Čarovné rozprávky


Voľné pokračovanie mimoriadne obľúbených Zimných rozprávok Čary, kliatby, zaklínadlá a mágia tvoria obľúbenú súčasť príbehov vo všetkých kútoch sveta. Rozprávky o rozmanitých čaroch nám ponúkajú neobyčajné zážitky a zároveň poukazujú na to, že aj v našom svete existujú magické sily – v krajine, ktorá nás obklopuje, v pocitoch, ktoré prežívame, aj v slovách, ktoré vyriekneme. V tejto knihe sú zozbierané príbehy z celého sveta. Nájdete v nej kratšie ľudové rozprávky, príbehy o strastiplných putovaniach aj úryvky z oveľa dlhších mýtických rozprávaní. Dočítate sa o splnených želaniach, lesných duchoch či o sile čarovných slov. Každý príbeh prináša nejaký nezvyčajný druh kúzla. V niektorých mágia odmení láskavé správanie hrdinov, v iných musia zdolať mocné kliatby, v ďalších preukázať mimoriadnu dávku odvahy, aby získali vytúženú odmenu. Spoznáte tajuplné krajiny opradené legendami, udatných hrdinov, obetavé i láskavé hrdinky, mocných čarodejníkov, duchov a ďalšie fantastické bytosti nesmiernej sily a mimoriadnych schopností. Táto krásne ilustrovaná kniha obsahuje zaujímavé príbehy z celého sveta – zo Severnej aj z Južnej Ameriky, z Európy, Afriky, Ázie a Oceánie –, ktoré vás nadchnú svojou rozmanitosťou. Pre čitateľov od 6 rokov Z anglického originálu preložila Denisa Stareková.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Židia v Topoľčanoch


V minulosti kolorit Topoľčian výrazne dotvárala početná, hospodársky a spoločensky významná židovská komunita. K obrazu Topoľčian zo začiatku 20. storočia patrilo námestie lemované židovskými obchodmi či pôsobivá stavba synagógy, ktorá patrila k najkrajším svojho druhu na Slovensku. Rozvoj topoľčianskej židovskej komunity násilne ukončili vojnové roky a holokaust. Čo je však zarážajúce, protižidovské nálady pretrvali v Topoľčanoch aj po skončení druhej svetovej vojny a vyústili do udalostí, ktoré sa do dejín zapísali pod označením židovský pogrom. Kniha približuje osudy židovských rodín Büchlerovcov, Friedovcov, Bachnárovcov, Braunovcov, Deutelbaumnovcov, Grünwaldovcov a ďalších, ktoré autorky spracovali na základe osobných stretnutí a rozhovorov s preživšími, ktorí boli obyvateľmi nášho mesta. Z Topoľčian pochádzal Walter Rosenberg, známy pod menom Rudolf Vrba, ktorý v roku 1944 s Alfrédom Wetzlerom utiekli z Osvienčimu. Významným spôsobom k histórii židovských náboženských obcí prispel Robert Jehošua Büchler, autor Encyklopédie židovských náboženských obcí na Slovensku.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Chopinova platňa


Príbeh Leonarda, starého pána žijúceho svoje stereotypy (spolu s počúvaním platne s Chopinovou hudbou). Do života sa mu začali priplietať udalosti a situácie, ktoré si nevie logicky vysvetliť a keď začne pátrať, zisťuje, že sa vlastne ani nemohli stať, pretože (nová) realita pred ním je znovu iná, popierajúca čokoľvek predtým. Chopinova platňa je určitým symbolom, stopou v Leonardovej pamäti, ktorý prostredníctvom opätovného počúvania a ďalších udalostí v živote objavuje spôsoby, akými sa pozeral a pozerá na život, a že spomienky a myšlienky mu okrem nostalgických chvíľ môžu častokrát brániť v tom, aby videl skutočný svet bez prívlastkov. Mnohé udalosti sa spočiatku javia ako zmätok Leonardovej mysle a sveta, ktorý stráca akúkoľvek logiku, no všetko napokon smeruje k rozuzleniu. Chopinova platňa je román o snení, román o zabúdaní, ale asi zo všetkého najviac román o neustálom prebúdzaní a hľadaní podstaty vecí.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Trvanie


Trvanie je spoločenský, rodinný a zároveň politický román. Dej sa odohráva v Bratislave, tridsať rokov po Nežnej revolúcii. Neľahký vývin jednotlivých postáv k vyhraneným typom, ktoré predstavujú, sa odohráva cez retrospektívy až do polovice 20.storočia. Postavy spájajú príbuzenské vzťahy, ale sú to aj pevné priateľstvá, utužované pravidelným stretaním v záhrade zámožného manželského páru, ktorý však sprevádza veľmi komplikovaný osud jedinej dcéry. Pevný podklad pre súdržnosť postáv románu dáva aj hodnotová hierarchia, ktorú si pestujú a presadzujú, pokiaľ sa dá, do spoločenských a politických procesov. Keďže po roku 1989 sa pre túto krajinu otvoril svet, znamenajú časté študijné alebo pracovné cesty protagonistov románu aj porovnanie Slovenska so svetom. Román Trvanie nesie nádejné posolstvo o tom, ako kladné hodnoty podporujú pretrvanie bytia.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €