! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Vadóc és a rejtélyes árnyék


Végre itt a nyári szünet! Vadóc, az erdőben talált fiú egyik ámulatból a másikba esik, ahogy Lucasszal együtt felfedezik a teremtett világ sokféle csodáját, miközben körbeutazzák Németországot. Persze újra őrült és mulatságos kalandokba keverednek, de a jókedvüket beárnyékolja, hogy Vadóc többször is életveszélybe kerül - vajon mindez csak véletlen, vagy összefügg azzal a fura fényképezőgépes alakkal, aki titokban követi a családot? A Vadóc és a rejtélyes árnyak a hétrészes, elsősorban a kisiskolás korosztályt megszólító népszerű regénysorozat harmadik kötete, amelyből Németországban nagy sikerű tévéfilm- és képregénysorozat is készült.
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Hotel Gellért - Történelmi vendégéjszakák


Mindent megtudhatunk Budapest egyik legelőkelőbb szállodájáról. Például azt, hogy a Gellért az a szálló, - ahová a megnyitás utáni első hónapokban egymás után költözött be a brit, a francia, a román, és a magyar nemzeti hadsereg; - ahol 1919-ben a kommunista Vörös Hadsereg és a Politikai Nyomozó Osztály irodái is működtek; - ahol hosszú ideig lakott Horthy Miklós és családja; - ahol vendégeskedett - többek között - amerikai elnök, kommunista vezető, az első magyar Miss Európa, a Bambi pesti születésű szerzője és hollywoodi színész is; - ahol megfordultak uralkodóházak tagjai, trónfosztottak és trónkövetelők, Nobel-díjas tudósok és botrányhősnők, kémelhárításnak dolgozó kurtizánok és széplelkű művészek; - ahol olyan híres ételek születtek meg, mint a Gundel-tekercs, a Gellért-tokány, a Gellért-saláta, a fogas Rothermere módra vagy a Rákóczi túrós; - ahol forgatott Eddie Murphy, Madonna, Jennifer Lawrence és Johnny Depp is és megfordult Habsburg Ottó és a XX. század szinte minden nagy híressége. Az épület évtizedek után végre újra régi fényében és dicsőségében pompázik majd egy átfogó beruházásnak köszönhetően. A beruházó számára a kulturális értékmentés legalább olyan fontos, mint az építészeti értékek megóvása. A szerzőpáros legújabb, immár harmadik kötetében egy újabb építészeti örökséget képező épület történetének relációjában világítják meg Budapest és Magyarország történelmének fontos állomásait.
U dodávateľa
23,82 € 25,07 €

Levoča, Spišský hrad a pamiatky okolia


Reprezentatívna obrazová publikácia v slovenskom a anglickom jazyku venovaná jednej z perál našej krajiny zapísanej v zozname svetového a nehmotného kultúrného dedičstva UNESCO. Spiš sa vyznačuje množstvom historických i kultúrnych pamiatok, ako aj bohatstvom prírodných krás s vysokým stupňom diverzity. V kníhe sa dozviete mnžostvo historických faktov o Levoči, Spišskom hrade, Spišskom podhradí, Spišskej kapituly, Žehre a Dreveníku doplnených mnžostvom fotografií.
U dodávateľa
31,26 € 32,90 €

Bílá paní na hlídání, 2. vydání


Jediná paní, která zvládne uhlídat neposedná čtyřčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše a Uriáše Černých, je Bílá paní. Paní Černá, maminka čtyřčat, pracuje jako restaurátorka starých obrazů a tatínek, pan Černý, je důstojník na zaoceánském parníku. Jejich kluci jsou pěkná čísla. Ze školky je vyloučili, protože ji vytopili až po střechu, když si hráli na piráty, a žádná paní na hlídání u nich nevydrží ani hodinu. Paní Černá je na ty čtyři rošťáky sama. Tedy až do chvíle, kdy se seznámí s paní Bílou, která to s kluky umí přímo zázračně. Je to totiž opravdová strašidelná Bílá paní ze zámku. O tom, že umí ledajaká kouzla, ale maminka nemá ani tušení. Takové věci se přece nedějí! Kluci však vědí své…
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Játékos járművek - Kalandos gyerekrejtvények - 70 db matricával


A JÁTÉKOS JÁRMŰVEK oldalai biztosan elvarázsolnak majd! A részletgazdag képeken sokféle feladat, izgalmas rejtvény és rengeteg bogarásznivaló található. A kalandos feladványok mellett 70 db matrica garantálja a szórakozást. Azokat pedig, akik az összes feladatot megoldják, elismerő oklevél várja az utolsó lapon.
U dodávateľa
2,67 € 2,81 €

Kíváncsi(an) macskákról


Macskamenta- és dobozfüggők, sunyi terroristák, lusta dögök, önző szociopaták, finnyás zabagépek... és persze puha szőrgombócok, dörgölőző lelki társak, kajla bohócok, doromboló szeretetcsomagok... A sokszorosan díjazott Mark Parisi Off the Mark nevű karikatúrasorozata legendának számít az USA-ban, de magyarul először csak most jelenik meg gyűjteménye. A macskarajongók imádni fogják: poén poén hátán, abszurd helyzetek, cuki karakterek. A szerző maga is erősen érintett a témában, életrajza szerint "állandóan macskaszőr borítja."
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Ciprus - Marco Polo - Észak és dél


A szerelem istennője, Aphrodité kiváló ízlésről tett bizonyságot, amikor Ciprust választotta lakhelyéül. A Földközi-tenger keleti részén fekvő, napsütötte sziget valóban ideális hely: a tájat hosszú, meseszép strandok, kristálytiszta víz, vadregényes, meredek partok és két jellegzetes hegység, kultúráját pedig gótikus székesegyházak, török mecsetek, bizánci kolostorok és középkori kereszteslovag-várak határozzák meg. Itt igazán pompásan vakációzhatunk: ha egy parti tavernateraszon üldögélve friss halat, valamint finom ciprusi bort ízlelgetünk, miközben tekintetünket a tágas öblön keresztül a tengeren, valamint a szelíd dombokon növő, ritkás szentjánoskenyérfa-ligeteken legeltetjük, bennünket is az a fajta nyugalom: a vidám felszabadultság érzete tölt majd el, ami a végtelenül szívélyes helyieket is jellemzi. Erre a vonzó szigetre kalauzol bennünket a Marco Polo-sorozat - naprakész információkat tartalmazó és színes képekkel, illetve térképekkel illusztrált - új kötete.
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Egy nőalak szürke kontúrja


,,Három hete lehetett otthon, mikor egy éjjel megint anya elfojtott zokogása keltette. A nappaliban ült, a tenyerét a szájára szorította, előre-hátra ringatta magát a kanapén. A hálószoba ajtaja csukva volt, Zsófika szobája is. Gina odarohant anyához, és átölelte. - Anya, mi a baj, mi történt, anya, mondd meg, mi van! - könyörgött. Anya csak sírt és rázta a fejét, nem is sírt, inkább nyüszített, mint egy megvert kutya. Gina legszívesebben elrohant volna, annyira ijesztő volt, de csak ölelte anyát, szorította magához: - Ne sírj, anya, segítek, mit csináljak, mondd, mit csináljak! Anya hangja vinnyogóvá vált. - Menj be hozzá. Azt akarja, hogy menj be hozzá! Gina hallgatott. Nem értett egy szót sem. Anya tovább himbálta magát ültében, homlokát a tenyerébe szorította. - Velem nem akar. Veled akarja. Amióta hazajöttél. Mondtam neki, hogy nem engedem. És megpróbáltam mindent. De nem megy tovább. Azt mondta, kidob. Engem is, Zsófikát is. De hát hová mehetnék? Egy ilyen kisgyerekkel!" Vajon mi marad egy tizennégy éves kislány életéből, miután nevelőapja megerőszakolja és az anya védelme helyett annak cinkosságával szembesül? Hogyan bírható ki a fájdalom, és élhető túl az árulás? Kiss Judit Ágnes kendőzetlenül és hideg pontossággal tárja fel a Ginát ért valamennyi megsebzést: a nevelőapa agresszivitását, a test riadt elidegenedését és félelmét, a házastársi és spirituális bántalmazás valamennyi árnyalatát. A szerző úgy vezet végig a pokol bugyrain, hogy közben szorosan fogja a kezünket, és a fojtott levegőjű sorok egy pillanatra sem eresztenek. A szerző számos gyerekkönyv írójaként már bizonyított, ez a regénye pedig sűríti mindazt a mély belátást, amit a gyereklélekről megtapasztalt: bármit (majdnem bármit) ki lehet bírni, ha van egyetlen ember, aki hisz nekünk, aki megtart, amikor zuhanunk, és akibe kapaszkodva képessé válhatunk a szembenézésre.
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Miért kacag a patak? - 1700 találós kérdés


Izgalmas játék, tartalmas szórakozás kicsinek és nagynak egyaránt a találós kérdés. A játszó ember kilép a rohanó időből, a mindennapok nyűgéből, a monoton tevékenységekből. Valami más, rejtélyes világba utazik, ahol megtapasztalhatja másik énjét, felfedezheti lelke, szelleme egyéb zugait is, majd elégedettséggel és jó érzéssel telve tér vissza, ha lejár a játékidő. Ilyen minden játék, és nagy valószínűséggel így születhettek a találós kérdések vagy találós mesék is. Jó alkalom volt erre a közösségi munka, a kukoricahántás, vagy a hosszú téli esték unalmából való menekülés, a vigadás közös eseményei (leánykérés). Ma sincs ez másképp, a képlet egyszerű: körülírok egy tárgyat, jelenséget, ti pedig találjátok ki hasonlóság alapján, mi lehet az? Mondhatom egyszerűbben, szűkszavúan, de mondhatom művészi rímben is a feladványt, - ragadd meg a lényegét, élesítsd az elméd, forgasd meg jól agyadban és mondd ki mihamarabb a választ! Válogatásunkban mindenki találhat kedvére valót, régebbieket és újabbakat, gyermeknek és érettebbeknek szólót. Azt ajánljuk, játsszuk minél többet, családban, óvodában, iskolában, és baráti társaságban, ne hagyjuk feledésbe menni gazdag népi, nyelvi hagyományunk!
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

The Husky and His White Cat Shizun 1. - A Husky és az ő fehér macska mestere 1.


A The Untamed alapjául szolgáló regény rajongóinak Epikus történelmi fantasy egy második esélyt kapott zsarnokról és hatalmas mesteréről, akit csak nem tud kiverni a fejéből. Mo Ran ellenfelein keresztülgázolva válik a világ császárává, de kegyetlen uralmában sem lel kielégülést. A legnagyobb veszteséggel szembesülve öngyilkos lesz... Saját tizenhatéves testében ébred fel, évekkel azelőtt, hogy nekikezdett volna véres hódításainak. A Shisheng csúcs kultivátor szekta ifjú tanítványaként Mo Ran másodszor is leélheti az életét. Megesküszik, hogy ezúttal nem fogja elkerülni az öröm és boldogság, és senki sem fogja megalázni! Vad szenvedély ébred benne mestere, a jóképű, de hűvös Chu Wanning iránt, és érzelmeit még az utóbbi macskához méltó távolságtartása sem enyhíti. Bár Mo Rant csak az érdekli, hogy elérje a céljait, kétségek közt őrlődik, és már maga sem tudja, hogy mit kezdjen a tanára és saját érzéseivel.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

A baj nem jár egyedül


Új kiadás, filmes borítóval! Jack Reacher egy reggel értetlenül áll a bankautomata előtt: az egyenlege ugyanis ezer dollárral többet mutat, mint amennyinek a számláján kellene lennie. Egészen pontosan ezerharminc dollárral. Reacher nem hisz a véletlenekben, így rögvest megsejti, hogy valaki a régi egységétől így próbál kapcsolatba lépni vele, és azt is, hogy komoly ügyről lehet szó, hiszen őt máskülönben igazán nehéz megtalálni. A múltban Reacher és egykori csapatának tagjai mindig fedezték egymást. Így amikor egyiküket holtan találják a kaliforniai sivatagban, hat társuknak pedig nyoma vész, a férfi biztos abban, hogy a régi bajtársai komoly bajba keveredtek. És ő ezt nem nézheti tétlenül... Nyomozni kezd hát, és ahogy egyre több mindenre derít fényt, annál riasztóbb kép rajzolódik ki. Hogyan csalhattak tőrbe többet is közülük, és vajon képes lesz-e a régi rutinra támaszkodva megfejteni a rejtélyt, hogy megmentse a még élőket, és méltó bosszút álljon? Lee Child (Néma város, Kétélű fegyver, Rögös út) népszerű hősének, a nagydarab, szűkszavú Reacher személye mindig garancia arra, hogy a történet izgalmas, az akciók pedig pörgősek lesznek.
U dodávateľa
12,02 € 12,65 €

Terapie reflexních zón na noze, 3. vydání


V reflexních zónách na noze se odrážejí všechny části těla a orgány. Tento ověřený mikrosystém i terapie skrze reflexní zóny na noze jsou známé již od 60. let. Tato učebnice je kompletním úvodem do terapie reflexních zón na noze. Nabízí návrhy k léčbě, které jsou potvrzené dlouholetou praxí. Autorka tuto praktickou učebnici napsala v příjemném, osobním stylu. Didaktická struktura a působivá jasnost této oficiální vzdělávací příručky vytvářejí ideální základ pro samostudium i výuku. Kniha si čtenáře získá mimo jiné i výstižnými ilustracemi reflexních zón. Poznatky o terapii reflexních zón se neustále rozšiřují především díky bohaté praxi a výměně zkušeností mezi různými školícími středisky. Třetí české přepracované vydání (v německé verzi 7.) zohlednuje právě výsledky tohoto prohloubeného poznání. Jedná se především o přesnější lokalizace zón, jako například sakroiliakálního skloubení, apendixu a lymfatických drah na krku, diferencované pokyny pro terapii pacientů s bolestmi, revmatických pacientů a mnoho jiných užitečných informací.
Na sklade 1Ks
20,80 € 21,89 €

Énidők - Történetek az év minden napjára: Nyár


Az Énidők sorozat második része. Kerek történetek, szögletes történetek, megható történetek, elgondolkodtató történetek, hosszú és rövid, édes és keserű történetek. Valós és elképzelt, mindennapi és különleges történetek. Nyaralós és otthon maradós történetek, napozós és bőrig ázós történetek. Történetek fiatalságról és öregségről, szerelemről és csalódásról, álmokról és valóságról. Az is kiderül, hogy melyik a legszebb szó hogyan alakítják a véletlenek a sorsot hogy érdemes-e másnak látszani, mint akik vagyunk hogy hol lehet megtalálni a szerelmet hogy mire használható a nyugalomkártya hogy sok kis ember megváltoztathatja-e a világot 132.480 perc - ennyiből áll a Nyár. Napi tíz perc olvasás - napi tíz perc én-idő, ami csak a tiéd.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Holmes z Kjóta 6


Středoškolačka Aoi Maširová pracuje na částečný úvazek ve starožitnictví v kjótské nákupní čtvrti Teramači Sandžó, společně s vnukem majitele, Kijotakou Jagaširou, který je známý jako Holmes z Kjóta. Tentokrát se ponoříme do Holmesovy minulosti a později opět narazíme na geniálního padělatele Enšóa. Holmes je nucen se s ním utkat na novoroční párty.
U dodávateľa
11,45 € 12,05 €

Nagy ár a szabadságért - Egy névtelen magyar feltaláló története


A felvidéki Losoncon született írónő e kötet lapjain egy életre szóló szerelem történetét meséli el személyes élményei alapján. Miután Mária és Dezső a hatvanas években családot alapít, a családfő egy szabadabb életre vágyva Amerikában képzeli el közös életüket. Politikai okokból azonban útlevelet nem kapnak, az országot nem hagyhatják el. Bár a közös életük boldog, az életüket megmérgezi az üldöztetés. Húsz év után végül csodával határos módon sikerül elhagyniuk az országot: Amerika politikai menekültként befogadja őket. Kimagasló szakmai tudásának köszönhetően Dezső hamarosan vállalkozásba kezd, saját műhelyt nyit, ahol orvosi műszerek prototípusait gyártja. Később - nagy sikerrel - újításokkal, felfedezésekkel foglalkozik. Közben Mária bizonyítani akarja, hogy az ember akkor is lehet boldog, ha a szárnyait visszavágják. Dezső és Mária izgalmas története nemcsak megérinti az olvasót, de el is gondolkodtatja arról, mennyire fontos nem feladni céljainkat. A sikernek, boldogságnak szinte mindig nagy ára van... azért küzdeni kell.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

World of Warcraft: Halálszárny éjszakája - Halálszárny-duológia 2.


Zordmély sötét öröksége Azeroth múltjának homályába nyúlik. Ám a legtöbben jól tudják, milyen borzalmas tragédia helyszíne: az aljas orkok itt mocskolták be a nemes Sárkánykirálynő, Alexstrasza frissen kikelt fiókáit, hogy aztán a háború eszközeiként használják őket. Bár Krasus, a rejtélyes mágus vezetésével egy csapat hős legyőzte az orkokat és kiszabadította a fogságba ejtett sárkányokat, az elátkozott hegy a pusztítás egy újabb jelzőpontjaként szolgál a Warcraft világában. Ám Krasus - akit néhányan úgy ismernek, mint Korialstrasz, a vörös sárkány - érzi, hogy Zordmély ismét fenyegeti mindazt, ami számára kedves. Bár elhatározza, hogy ezúttal egymaga száll szembe a gonosszal, még nem tudja, hogy a küldetésük másokat is Zordmélyhez szólít, és olyan szörnyű igazság kerül majd napvilágra, ami nemcsak a halálukat jelentheti, de a sötétség és a pusztítás egy rettenetes, új korszakát is elhozhatja.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Érzelmeink


Régóta azt tartják, hogy a gondolkodás és az érzelmek viselkedésünkben önálló és egymással szemben álló erők. Leonard Mlodinow, A tudattalan című sikerkönyv szerzője szerint azonban a pszichológia és az idegtudomány rendkívüli fejlődése bebizonyította, hogy az érzelmek éppolyan fontosak jólétünk szempontjából, mint a gondolkodás. Hogyan tudunk jobban kapcsolatot teremteni másokkal? Hogyan tudjuk megérteni frusztrációinkat, félelmeinket és szorongásainkat? Mit tehetünk, hogy boldogabb életet éljünk? A válaszok az érzelmek megértésében rejlenek. A szerző elkalauzol minket a témát kutató tudósok laboratóriumaiba és valós helyzeteken keresztül is megmutatja, hogyan segíthetnek érzelmeink, miért fájnak néha, és mit tanulhatunk mindkét esetben. Mlodinow betekintést kínál evolúciónkba és biológiánkba, kulcsot adva kezünkbe érzelmeink jobb megértéséhez és előnyeik maximalizálásához. A rá jellemző világos stílusban, mondandóját lenyűgöző történetekkel fűszerezve, az Érzelmeink az érzések új tudományát tárja az olvasó elé, és útmutatást nyújt ahhoz, hogyan hozzuk ki a legtöbbet a természet egyik legnagyobb ajándékából.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Koltai 80 - Filmeskönyv


Még a Színművészeti Egyetem elsőéves dokumentumfilm-rendező hallgatója voltam, amikor az egyik tanárunk behozott az órára egy vadonatúj, frissen készült filmet. Azt mondta, nézzük meg, aztán beszélgessünk róla. Ez volt a Sose halunk meg, Koltai Róbert első rendezése. Egyetlen gondolat motoszkált akkor bennem, aminek aztán parázs vitát provokálva hangot is adtam az egyetemen: ennek a filmnek minden kockájából árad a szeretet. A filmet is, bennünket is megérlelt azóta az idő. Nem sejthettem, hogy pontosan 30 év múlva olyan könyvön fogok dolgozni, amely Koltai Róbert filmjeivel foglalkozik, és őt nem csak mint filmrendezőt, filmszínészt, hanem mint életem párját is kérdezem majd. A szubjektív kifejezés ily módon talán adja magát, a monográfiát pedig az magyarázza, hogy a könyv Koltai Róbert mintegy 15 filmjét és az elmúlt közel 30 évet öleli át. A könyvben mesélnek többek között: Bunyik Béla producer Darvas Ferenc zeneszerző Dés László zeneszerző, zenész Grecsó Krisztián író Kern András színművész Miklós Mari vágó Vámos Miklós író Nógrádi Gábor író A szerzőről Gaál Ildikó vagyok, színházi rendező, rádiós műsorvezető, de legfőképpen kíváncsi ember. Érdeklődésem tárgya pedig a másik ember. Filmen, színházban, rádióban és a magánéletben is. Kapcsolódni szeretek. Érteni, érezni, létrehozni.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

World of Warcraft: Meghasadt föld - Az ősök háborúja 3.


Az Ősök Háborúja-trilógia utolsó részében Krázus, a sárkánymágus, és Malfurion, az ifjú druida mindent kockára tesznek, hogy megmentsék Azerothot a végső pusztulástól. A hősök szövetséget kötnek a törpökkel, a taurenekkel és a furbolgokkal, hogy egyesült erővel győzedelmeskedjenek a démoni hordák felett. Ám a Démonlélek a Légió urának kezébe került, és már nincs messze a pillanat, amikor a múlt és a jövő egymásba omlik...
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €