! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Manuál pro moderní mámy


Co všechno může udělat matka, aby její dcera vyrůstala a žila svobodně a opravdu rovnoprávně? V první knize, kterou pro české publikum připravil časopis Heroine, na tuhle otázku odpovídá uznávaná německá pedagožka a rodinná poradkyně Susanne Mierau. Její Manuál pro moderní mámy. Jak vychovat dcery, které změní svět předkládá (nejen) matkám návod, jak z našich dětí vychovat sebevědomé ženy, co se nebojí vystoupit ze zajetých kolejí, bořit stereotypy a říkat, co se jim nelíbí a proč. Rodičům radí, jak děti co nejlépe doprovázet, jak pro ně vytvořit bezpečný přístav a zároveň jim ponechat tolik potřebnou svobodu. Na skutečných příbězích matek a dcer ukazuje, jak mají dospělí s dětmi mluvit o kyberšikaně, sexu, sebepřijetí a dalších tématech, s nimiž si jako rodiče často nevíme rady. Zkušenosti z praxe rodinné poradkyně (sama používá výraz „průvodkyně“) pečlivě zasazuje do širšího historického a právního kontextu, čímž ještě umocňuje relevanci své – v českém prostředí bezesporu unikátní – publikace. České čtenářky a čtenáři tak do rukou dostávají knihu, která zdaleka není jen o matkách a dcerách, ale o nás všech.
Na sklade 1Ks
26,08 € 27,45 €

Ruská agrese proti Ukrajině


Ruská agrese proti Ukrajině představuje patrně největší výzvu evropské bezpečnosti od roku 1945. Nejenže ztělesňuje útok na samotné základy systému mezinárodního práva, ale i s novou naléhavostí nastoluje otázku, kam až sahají ofenzivní ambice současného ruského režimu. Předkládaná monografie osvětluje širší pozadí poslední ruské agrese a podává analýzu vývoje na Ukrajině po roce 2014 v souvislosti s aktuálním ozbrojeným konfliktem. Rozebírá jeho hlavní příčiny a zdroje, přibližuje fungování a průběh ruské hybridní válečné kampaně a hodnotí dopady probíhající rusko-ukrajinské války na stávající mezinárodní uspořádání.
U dodávateľa
20,38 € 21,45 €

dostupné aj ako:

Kult nahoty


Snad skoro každý člověk byl někdy při své pouti životem zatažen do víru erotiky a sexu. To se stalo, možná poněkud v drsnější formě, i hrdinům těchto příběhů, kteří se s nečekanými situacemi potýkají, jak nejlépe mohou. Možná se najdou dva tři čtenáři (nebudeme licitovat jako Abraham s Pánem Bohem před branami Sodomy – viz Genesis 18,24), kteří při čtení zvolají: „Ano! Tak tomu je! Dobře vystihnuto! Podobné problémy postihly také mne, když jsem tehdy…“ V takovém případě bude autor(ka) – nebuďme tak sveřepě genderoví – spokojen(a), že neodvedl(a) úplně zbytečnou práci.
U dodávateľa
20,38 € 21,45 €

Reformační balíček (komplet 3 kníh)


Tři drobné knížky dávají nahlédnout do duše velkých osobností, které se nespokojily se stavem věcí veřejných. O čem tito mužové přemýšleli, když zrovna nestáli na jevištích dějin a nesepisovali odborné traktáty? Jak reagoval Hus na nespravedlivý kostnický proces, Luther na úmrtí své osmiměsíční dcery a Komenský na požárem zmařené celoživotní dílo? Listy z Kostnice Jana Husa do dnešní češtiny převedl překladatel Bible21 Alexandr Flek. Dopisy blízkým Martina Luthera uspořádal farář pro menšiny Mikuláš Vymětal. Lekce lidskosti Jana A. Komenského vybral a okomentoval komeniolog Jan Hábl. Svazky vyšly v rámci Malé edice klasiků, která představuje širokému čtenářskému publiku duchovní odkaz autorů a myslitelů, k jejichž dílu by běžný čtenář přistupoval možná s ostychem, možná s obavou a možná by se jim vyhnul docela. Jednotlivé drobné svazky nabízejí vhled do myšlenkového světa osobností, o nichž často slýcháme nebo čteme, ale zřídka se vystavujeme jejich vlastnímu hlasu. Reformační balíček obsahuje: Listy z Kostnice od Jana Husa (ed. Alexandr Flek) Dopisy blízkým od Martina Luthera (ed. Mikuláš Vymětal) Lekce lidskosti od Jana Amose Komenského (ed. Jan Hábl)
U dodávateľa
34,86 € 36,69 €

Ať nezmizíme / Lest We Disappear


Úbytek biologické rozmanitosti patří k nejnaléhavějším, ač podceňovaným výzvám, kterým dnes lidstvo čelí. Jejich řešení bude ve výsledku vyžadovat změnu našich postojů a chování vůči životu i jeho prostoru. AŤ NEZMIZÍME si klade za cíl povzbudit tyto změny nejen tím, že pomůže pochopit, co se děje a proč; poukáže také na řešení. Kniha (v českém i anglickém jazyce) je určena nejenom dětem, navštěvující první stupeň základních škol, ale i jejich vyučujícím a to v rámci ekologické výchovy, přírodovědy i anglického jazyka. Stejně tak může zajímat studující na vysokých školách, kteří se připravují na učitelskou dráhu. Najdou v ní inspiraci, jak vytvořit vlastní, vědecky podložené a inovativní výukové materiály.
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Sooley - Egy legenda születése


A tizenhét éves Samuel Sooleymon számít a legügyesebb kosarasnak a dél-szudáni faluban. Társaival együtt ő is arról ábrándozik, hogy egyszer majd az amerikai egyetemi bajnokságban játszik, hiszen az ottani profi ligában már több dél-szudáni fiú kosarazik, akiket szinte istenként tisztelnek polgárháború dúlta hazájukban. Aztán megtörténik a csoda, Samuelt próbajátékra hívják, és nemsokára már az Egyesült Államok felé tartó gépen ül… Az edzők felfigyelnek Samuel hihetetlen gyorsaságára, rendkívüli képességeire és töretlen kitartására. Az álom valóra válni látszik, hiszen egyetemi ösztöndíj és páratlan kosaras karrier vár Sooley-ra, ahogy növekvő rajongótábora nevezi. Sooley-t nem szédíti meg a siker közelsége, s miközben napról napra fejlődik, megmarad annak a kedves, figyelmes, szerény fiúnak, aki volt. Minden adott, hogy legenda szülessen belőle. Neki azonban van még egy vágya, amely legalább annyira fűti: ki akarja menekíteni menekülttáborba került családját. Hogy teljesül-e minden álma? Erről írt megrendítő történetet John Grisham, aki időről időre kikacsint a jogi thriller műfajából, amint azt már tapasztalhatták olvasói a Calico Joe vagy az Egy amerikai Pármában című realista regényében.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Octavia eltűnt


Gabe, miután tizenegy évre "nyoma veszett" az űrben, visszatér, és megpróbál új életet kezdeni. Alexnek és Chase-nek, akik azt hitték, hogy Gabe meghalt, szintén újra kell tanulniuk, hogyan éljenek és dolgozzanak együtt vele. Amikor kiderül, hogy egy vélhetőleg idegen eredetű műkincs hiányzik Gabe régi gyűjteményéből, amelynek a származása is rejtélyes, ők hárman, újra egy csapatként vállalkoznak a lehetetlennek látszó küldetésre, hogy visszaszerezzék a tárgyat. Miközben felfedezik, hogy a hiányzó műtárgy összefügg egy már halott fizikus eltitkolt útjával, egy másik nyom a galaxis egyik legnagyobb rejtélyéhez, egy fekete lyuk körül keringő űrállomásnak és tudós legénységének megmagyarázhatatlan eltűnéséhez vezeti őket. Egy kis szerencsével ez lehet Alex, Chase és Gabe pályafutásának legnagyobb régészeti felfedezése... A Nebula-díjas McDevitt újabb fantasztikusan izgalmas sci-fi rejtélyt alkotott a világhíres Alex Benedict-sorozat nyolcadik kötetében.
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Digitális kultúra érettségi


A Python népszerű programnyelv a fiatalok körében. Egyszerű, de nagyon logikus felépítése alkalmassá teszi arra, hogy első programnyelvként tanulható legyen. Ugyanakkor nem játék programnyelv, mert alkalmas a legtöbb életközeli programozási feladat megoldására. Például írható vele ablakos, illetve hálózati alkalmazás, használható weblapgenerátorként is. A könyv a Python programnyelv elsajátításának egy lehetséges útját tartalmazza az alapoktól a strukturált programozáson át az objektumorientált programozásig, valamint az ablakos alkalmazások készítéséig bezárólag, a mintafeladatokon keresztüli megközelítés módszerét alkalmazva. Jelen kiadásban hangsúlyt kapott a digitális kultúra érettségire történő felkészülés is. Így a Python nyelvi elemein kívül megtalálhatók benne az eredményes vizsgához szükséges általános programozási ismeretek is. A könyv ajánlható mindazoknak, akik digitális kultúra tantárgyból közép- vagy emelt szintű érettségire készülnek, valamilyen programozást is tartalmazó szakképzésben vesznek részt, vagy csak érdeklődnek a programozás iránt.
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Édes palacsinta


Sentaro élete kudarc minden téren: priusza van, sokat iszik és puszta emlék, hogy valaha író akart lenni. Az idő múlását már csak a cseresznyefa virágzás jelzi. Egy kis cukrászdában dolgozik, ahol dorajakit árul, egy édes vörösbab krémmel töltött palacsintát. De aztán minden megváltozik. Megjelenik az életében Tokue, egy idős asszony, akinek az ízületi gyulladástól eltorzultak az ujjai, és akinek zavaros a múltja. Tokue csinálja a legjobb édes vörösbab krémet, amit Sentaro életében kóstolt, és az asszony kezdi megtanítani a mesterségére, ám miközben elmélyül a barátságuk, elkerülhetetlenül nehezedik rájuk a társadalmi elvárások nyomása, és Tokue sötét titka is napvilágra kerül. Az Édes palacsinta megindító regény a múlt terhéről és a barátság feloldozó erejéről. Durian Sukegawa gyönyörű regénye világszerte rabul ejti az olvasók szívét.
U dodávateľa
10,12 € 10,65 €

Jiskra


V autobiograficky laděné novele popisuje oceňovaná švédská spisovatelka Linda Boström Knausg?rd léčbu elektrickými šoky, kterou podstupovala kvůli psychické nemoci. V drásavém, znepokojivém vyprávění se protagonistka vypořádává nejen s drastickými léčebnými metodami, ale i s rozpadem manželství, s pochybami o své mateřské roli as možností, že už nikdy nebude moct psát, pokud vlivem elektrošoků přijde o klíčové vzpomínky. Místy strohý, místy poetický text je tak nejen vypravěččiným pokusem vyrovnat se s okolnostmi, které ji dovedly až na uzavřené psychiatrické oddělení, ale i snahou vydolovat z vrstev paměti vše, na co by neměla zapomenout. Jak okamžiky úlevného štěstí, tak záznamy o vlastních selháních.
U dodávateľa
9,36 € 9,85 €

Jóga pro začátečníky


Pro všechny budoucí jogíny, váhavé začátečníky a zvídavé duše! Jóga pro začátečníky nabízí autorčin pohled do světa jógy nejen prostřednictvím vlastních zkušeností, ale i díky hlasům jejích jógových přátel. V současné době, kdy se jóga často ztrácí za mystikou a složitými názvy, tento průvodce rozjasňuje temné kouty jógové praxe. Pokud hledáte pomocníka, který vás přivede ke dveřím jógového světa, pak je tato kniha právě pro vás.
Na sklade 2Ks
15,67 € 16,49 €

A szabadságról - Trubadúr Zsebkönyvek 59.


"Az a "nép", mely a hatalmat gyakorolja, nem mindig azonos azzal, melyen a hatalom gyakoroltatik."
U dodávateľa
6,69 € 7,04 €

Az arany virágcserép - Trubadúr Zsebkönyv 57.


"Hoffmann zenét is írt, rajzolt és kocsmázott, s tele volt kísérteties, hátborzongató fantáziákkal. Szövevényükből egész mitológia lett..." Babits Mihály
U dodávateľa
6,69 € 7,04 €

Lassie hazatér


A regény hőse Lassie, a gyönyörű skót juhászkutya, témája pedig e kivételes állat sorsa: az otthontól való elkerüléstől a kalandos hazatérésig. De a könyv igazi és fő témája: a hűség és a becsület. A jellegzetes yorkshire-i környezetben és a skót hegyvidéken a cselekmény folyamán örök emberi értékek fogalmazódnak meg. Becsületes emberek harcolnak a rosszal.
U dodávateľa
4,79 € 5,04 €

Magyar szólásaink és a folklór


Berze Nagy János (Besenyőtelek, 1879. augusztus 23. - Pécs, 1946. április 6.) néprajzkutató. Jelentős életművet hagyott hátra az utókor számára. Írásai, mesegyűjteményei, tudományos publikációi ma is fontos és megkerülhetetlen területei munkásságának. Jelen tanulmánya "Magyar szólásaink és a folklór" egyrészt népmesei elemekből táplálkozik, másrészt a magyar nyelvben használatos szólásaink magyarázatát adja, ami azon népek ősi lelkivilágához kapcsolódik, ahonnan őseink is származnak.
U dodávateľa
6,16 € 6,48 €
  • 4 /5

Che


Kniha Che je v slovenskom prostredí doposiaľ najkomplexnejším dielom o slávnom latinskoamerickom revolucionárovi Ernestovi Che Guevarovi, z ktorého sa stal symbol revolćie a odporu proti americkému imperializmu. Spolu s Fidelom Castrom vybojoval kubánsku revolúciu (1956 – 1959), neskôr viedol partizánske oddiely aj v Afrike (1965) a Bolívii (1966 – 1967(, kde ho za asistencie americkej CIA zavraždili, čím však z neho urobili mučeníka pre ľavičiarov a národno-oslobodzovacie hnutia po celom svete. Stal sa inšpiráciou pre milióny mladých ľudí, pretože obetoval život za svoje ideály. Ľuboš Blaha v knihe opisuje búrlivý priebeh Guevarovho života s dôrazom na jeho politické myslenie. Analyzuje aj jeho dielo, osobitne teóriu foco a víziu nového človeka. Autor interpretuje Che Guevaru ako typického predstaviteľa tzv. romantickej ľavice, ktorú kladie do protikladu k tzv. technokratickej ľavici. Zároveň spochybňuje tézu, že Che Guevara bol predstaviteľom libertariánskej Novej ľavice, naopak, v knihe dokladá, že jeho politické názory patria do klasického marxisticko-leninského prúdu a jeho myšlienky možno impretovať aj ako súčasť širšieho ideového prúdu národnej ľavice.
Na sklade 2Ks
20,00 €

Rychlokurz geniality (CZ)


Kniha bývalého slovenského premiéra a ekonoma Ľudovíta Ódora se stala nečekaným slovenským bestsellerem i přesto, že má více než 650 stran a obsahuje také mnoho vzorců a grafů. Provede vás však těmi nejdůležitějšími trendy současnosti a také budoucnosti. Nelekejte se! Také kvantová mechanika, HDP, rozdíly v příjmech, stárnutí populace, fungování počítačů nebo nekonečno se dají srozumitelně vysvětlit – máte-li vzdělání, zkušenosti, nadhled a humor, jako má Ľudovít Ódor. Na prahu další technologické revoluce, vážných následků klimatických změn a ve víru světových megatrendů, jako jsou stárnutí populace nebo deglobalizace, je totiž úplně jedno, zda někdo umí vyjmenovat průmyslová odvětví Hondurasu. Svět už dávno nekončí na hranici naší vesnice a k jeho pochopení už nestačí rozlišovat podmět a přísudek. Kniha je rozdělena do 42 kapitol a 9 okruhů: světové megatrendy, fungování vesmíru, biologický svět, rozum a cit, lidé a společnost, technologická revoluce, čísla a formy, fundovaný občan a spokojený život. Všechny kapitoly přitom spojuje přesvědčení, že zvídavost a poctivý vědecký přístup jsou dodnes nejlepší cestou k porozumění světu kolem nás. “Kniha Rychlokurz geniality je odborně fundovaná, ale zároveň má švih, spád a vtip. Autor dovede skvěle zjednodušovat, ale přitom nezkreslovat – a věřte mi, že to je velké umění. Podobné knihy bývají buď velmi obtížné k pochopení, nebo naopak povrchní a neužitečné. Ódor mezi těmito tyčkami jede bleskový obří slalom a vždy se udrží na trati. Dejte si tu jízdu s ním, nebudete litovat.” Petr Koubský, Deník N
Na sklade > 5Ks
28,41 € 29,90 €

dostupné aj ako:

Politika po slovensky - Od únosu cez Gorilu k vražde


Prvému prezidentovi uniesli syna, ďalší sadil so zahraničnými návštevami stromy a kul rýle. Najdlhšie úradujúca hlava štátu nemala počas politickej kariéry problém porušiť zákony, popliesť mená štátnikov, názvy organizácií, zemepisné či historické fakty a lietať, kam vietor fúka. Bývalý podnikateľ v čele krajiny hovoril po vražde novinára o mafiánskom štáte. Prvá žena na prezidentskom poste bola pre svoje postoje častým terčom populistických lídrov. Nepomerne pestrejšia bola plejáda politikov zastávajúcich druhý najvyšší ústavný post. Predsedom Národnej rady bol už spomínaný milovník pretekárskych áut, poľovačiek a športových zápasov, ktoré si vychutnával po boku oligarchov ako Juraj Široký či Ivan Kmotrík, a neskôr to dotiahol až na hlavu štátu. Do pamäti verejnosti sa zapísal i vyštudovaný estetik a marxistický filozof, ktorý 17. novembra 1989 kachličkoval kúpeľňu, postaral sa o nákladnú rekonštrukciu Bratislavského hradu i kritizovanú sochu Svätopluka a prioritne sa angažoval najmä v zdravotníckom biznise. Najvyššiemu orgánu parlamentnej demokracie šéfovalo aj niekoľko politikov, ktorí spôsobili pád vlastných vlád. Nelichotivé charakteristiky, až na výnimku, sprevádzali tiež našich viacnásobných premiérov: únos prezidentovho syna a Slovensko ako čierna diera, reformy a stretnutia v konšpiračnom byte na Vazovovej, vražda novinára a korupčná mafia na najvyšších poschodiach štátu. Tri dekády modernej slovenskej samostatnosti boli nezriedka jazdou ohrozujúcou samotné základy demokracie a voliči si často vyberali medzi veľkým a ešte väčším zlom. Napriek tomu boli v príbehu Slovenska aj viaceré pozitívne momenty. Vydajte sa s nami na cestu po trinástich vybraných fenoménoch slovenskej politiky, na ktoré sa pozreli komentátori, analytici a spolupracovníci redakcie Aktuality.sk vrátane autora bestselleru Fico Petra Bárdyho, šéfa politického oddelenia Martina Sliza, experta na slovenský extrémizmus Tomáša Kyseľa či autora bestselleru Slovenská mafia Jána Petroviča. Knihu ilustrujú ikonické fotografie.
Na sklade > 5Ks
15,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Vianoce v Sniežkove


V Malej studenej doline v Snežných horách sa schyľuje k Vianociam a miestne zvieratká sa tešia, ako ich spolu oslávia. To však ešte netušia, že im niekto potajomky skryje všetky vianočné ozdoby. Nie nadarmo sú však Vianoce časom zázrakov...
Na sklade > 5Ks
12,34 € 12,99 €