! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


A lázadó ember


"A XX. század szenvedélyes szerelme a szolgaság." Albert Camus 1943 júniusában odalépett Jean-Paul Sartre-hoz, hogy bemutatkozzon neki - így kezdődött kettejük barátsága a nácik által megszállt Párizsban. A háború után azonban filozófiai gondolkodásuk más irányba fordult, szakmai és személyes viszonyuknak Camus 1951-ben megjelent írása, A lázadó ember vetett véget. Ez az esszé, mely a Sziszüphosz mítoszának folytatásaként is értelmezhető, a lázadás és a forradalom társadalmi és egyéni okait vizsgálva az emberi lét alapvető ellentmondására mutat rá: bár a világ abszurd és értelmetlen, az ember szüntelenül törekszik a tisztánlátásra, az abszolút igazságra és szabadságra. De létezik-e olyan lázadás, olyan erkölcsi és politikai létmód, amely e leküzdhetetlen ellentétben is rendületlen alapot jelenthet? Camus gondolatmenete erre a hozzáállásra tesz javaslatot.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Bludy v hlavě


"Nejsi dost dobrý. Zkrátka jsi měla štěstí. Ostatní jsou lepší a kvalifikovanější než ty. Přepadly vás někdy uprostřed noci podobné pochybnosti? Přemýšlíte občas o tom, co jste mohli říct jinak v rozhovoru před dvěma lety? Něco vás nutí milionkrát prohlížet jednu a tu samou smsku, abyste zjistili, jak to odesílatel „skutečně“ myslel? Alfonso Casas, jeden z nejpopulárnějších katalánských tvůrců komiksu, je na tom stejně. O svém životě s monstry, která žijí v jeho hlavě, nakreslil intimní i humorný komiks a do vedlejších rolí obsadil příšerky, které zosobňují strachy, pochyby, traumata, toxické myšlenky, obavy z nejisté budoucnosti či sociální úzkost. Vznikl tak bestiář současné společnosti, který se stal senzací a vychází například ve Spojených státech nebo Číně. „Úzkostmi či pochybnostmi občas trpí i ten nejšťastnější člověk na světě. Alfonso Casas nám ukazuje cestu, jak se s nimi smířit,“ říká terapeut Honza Vojtko, který tento komiks čtenářům doporučil."
U dodávateľa
17,20 € 18,10 €

Egy anya


"Anyám mindig kényelmetlen ember volt, nemcsak az orosz hatóságok, de az egyszerű emberek számára is. Minden szépítés nélkül írta meg az igazat a katonákról, a banditákról és a háború húsdarálójába került civilekről. Fájdalomról, vérről, halálról, megcsonkított testekről és derékba tört sorsokról írt." Anna Politkovszkaja, az egyik vezető orosz ellenzéki lap, a Novaja Gazeta újságírója egészen a haláláig írta tudósításait a második csecsenföldi háborúról, valamint a Putyin Oroszországát behálózó korrupcióról, bűnökről és hallgatásról. Miután 2006. október 7-én Moszkva belvárosában meggyilkolták, arca a szólásszabadság jelképévé vált. Lánya, Vera akkor huszonhat éves volt, és a bátyjával, Iljával együtt sokáig küzdött azért, hogy kiderüljön az igazság. Vera közvetlen közelről tapasztalta meg az orosz igazságszolgáltatás gépezetének lassúságát és megbízhatatlanságát, az egymásnak ellentmondó információkat, a képtelen feltételezéseket. Legfőképpen azért harcolt, hogy ne felejtsék el az édesanyja üzenetét: "Legyetek bátrak, és mindig nevezzétek nevükön a dolgokat, a diktátorokat is." Miután Oroszország lerohanta Ukrajnát, a Politkovszkaja név újra halálos fenyegetések tárgya lett, ezért Vera végül kénytelen volt egy titkos helyre költözni a családjával. Azért írta meg ezt a könyvet, hogy lánya - az unoka, akit Anna már nem ismerhetett meg - és az egész világ emlékezzen annak a nőnek a különleges történetére, aki mindig kifejezte, hogy nem ért egyet Vlagyimir Putyin politikájával, és volt bátorsága az olvasók elé tárni, hogyan sérti meg az emberi jogokat Oroszországban egy volt KGB-tiszt, akiből egy veszedelmes birodalmi ábránd megalkotója lett.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Thomas a gőzmozdony - Játékos mesekönyv - 4 figurával


Köszöntünk Sodor szigetén! Olvasd és játszd el a mesét, majd találj ki új kalandokat Thomasszal és barátaival! A színes háttér és négy figura indulásra kész, a játéknak csak a képzeleted szabhat határt.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Ifjúkor - Koppenhága-trilógia II.


"Zavarba ejtő önfeltárulkozásával Ditlevsen forradalmárnak számított a maga korában, amikor még az is kérdéses volt, hogy nő egyáltalán lehet-e költő. A "Tove-láz" a 2019-es angol, majd a 2021-es amerikai kiadások nyomán csakhamar elterjedt az egész világon. - Kertész Judit fordító az 1749.hu-nak "A fiatalság önmagában is átmeneti, törékeny és mulandó állapot." Tove Ditlevsen írásai reneszánszukat élik. Koppenhága-trilógia című memoárjában, amely az 1960-as és 70-es évek fordulóján látott napvilágot, fájdalmas őszinteséggel tárja az olvasó elé legszemélyesebb élményeit, élete legintimebb történéseit. Mesél koppenhágai gyerekkoráról, fiatalságáról, íróvá válásáról, házasságairól és függőségéről. A trilógia második kötete, az Ifjúkor a költőlét felé vezető első, tapogatózó lépéseknek állít emléket, miközben a háttérben már gyülekeznek a második világháború sötét felhői. A Koppenhága-trilógiát 2021-ben a The New York Times az év legjobb könyvei közé sorolta. "Útban hazafelé bekukkantok minden babakocsiba, mert imádom nézni a kisbabákat, ahogy feltett kézzel alszanak a fodros párnahuzatokon. Szeretem nézni az embereket is, akik valamilyen kifejezést adnak az érzéseiknek. Szeretem nézni a gyermekeiket simogató anyákat, és szívesen teszek meg hosszabb utat, hogy kövessek kéz a kézben sétáló fiatal párokat, akik szemlátomást szerelmesek egymásba. Vágyakozást és boldogságot érzek ilyenkor, és valamiféle reménységet a jövőre nézve." Tove Ditlevsen (1917-1976) a 20. századi dán irodalom legeredetibb női hangja. Koppenhága munkásnegyedében, Vesterbróban nőtt fel, első költeményeit 12 évesen írta. Hosszú alkotói pályafutása során több mint harminc verseskötetet, regényt, novellát, gyerekkönyvet és memoárt írt, amelyek középpontjában a szorongás, a traumák és a lelki vívódások állnak. Írásaiban elmosódnak a határok önéletrajz és fikció között, megelőzve ezzel az autofikció olyan kortárs klasszikusait, mint Rachel Cusk és Karl Ove Knausgard. Műveit mintegy harminc nyelvre lefordították. Az első kötet, a Gyerekkor 2023 tavaszán jelent meg, a harmadik kötet, a Függés 2024. tavaszán várható.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Mancs Őrjárat - Játékos mesekönyv - 4 figurával


Merülj el a Mancs Őrjárat világában! Olvasd és játszd el a mesét, majd találj ki új kalandokat a kutyikkal! A színes háttér és a négy figura bevetésre kész, a játéknak csak a képzeleted szabhat határt.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Kötődő nevelés - A világ legjobban várt babái, akik most megőrjítenek


Amikor a mi kis napsugarunk egyszer csak a földre hajítja a tányérját... A lefekvés egy rémálom? A lépcsők előtt a gyerek megmakacsolja magát, és cipelnünk kell? Ahelyett, hogy dührohamot kapnánk mi is, vegyük a kezünkbe ezt a könyvet, amelyből megtudhatjuk, ilyenkor hogyan csillapodhatunk le, vagy mivel nyugtassuk meg a gyereket. A kötet szerzői, akik a szülőknek szóló legnépszerűbb német blog vezetői, segítenek nekünk ebben. Szülőként azt sem árt tudnunk, hogy gyermekeink milyen idegrendszeri változásokon mennek épp keresztül, és hogy ez milyen hatással van ránk. Így könnyebb lesz majd leküzdeni a haragunkat, és a megoldásokra koncentrálhatunk. Mások személyes tapasztalatainak megismerése és a legnehezebb helyzetekben alkalmazható konkrét javaslatok pedig sokszor igazi megnyugvást hozhatnak.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Az utolsó álom


A tizenkét elbeszélést tartalmazó kötet feltárja előttünk az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb filmrendezőjének titkait, és sajátos humorával fűszerezett, valósággal keveredő álomvilágába repít bennünket. Olyan életrajzi töredékeket tesz közzé, amelyek Almodóvar alkotásaiban sajátos egésszé álltak össze. A kötet igazi csemege mindazok számára, akik szívesen megismernék a madridi La Movida kulturális mozgalom egyik kulcsfigurájának mozgatórugóit, illetve azt a spanyol művészeti hátteret, amely mind a mai napig meghatározó. "Nem az volt a szándéka, hogy emlékiratokat közöljön, és azt sem szeretné, ha más írná meg az életrajzát; pusztán papírra vetette azokat a töredékeket, melyek egyfajta forgatókönyvalapot képeztek, és egy titkos bőröndben lapultak, és ebbe mi most betekinthetünk. Mindezek segíthetnek megismernünk és megértenünk Pedro Almodóvart, az embert." - Jaume Bonfill, a Reservoir Books irodalmi igazgatója Részlet "Egy jó forgatókönyv szerzője képes (és hivatott is) jó regényt írni, gondolhatnánk. Azt hittem, ez csupán idő kérdése; hogy meg kell érni, tapasztalatokat kell gyűjteni, tehetséggel, megfelelő látásmóddal és saját világgal kell bírni hozzá. Ám annak ellenére, hogy azt hiszem, mindennek birtokában vagyok, lassan rájöttem, hogy csak áltatom magam. Jó forgatókönyvet írni nem egyszerű dolog: sok idő és magányos óra (valamint narratív ravaszság) kell hozzá, és egy kicsit kíméletlennek is kell lennünk önmagunkhoz. Mindez azonban még nem elegendő ahhoz, hogy egy jó forgatókönyvből jó regény szülessen. Senki sem olyan ostoba, hogy azt higgye, egy jó forgatókönyv jó regényhez is vezet, még kevésbé egy nagy regényhez. Mégis jogos emberi törekvés, amely mellett ki kell állni; ehhez azonban nagyon fontos szempont, hogy ne szeressünk bele a saját munkánkba."
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Kezdők magyar nyelvkönyve ukránoknak


A világhírű USBORNE Kiadó színes, szórakoztató képekkel illusztrált szótárai azzal a céllal készültek, hogy megkönnyítsék és kellemes időtöltéssé tegyék a nyelvtanulást. Mindegyikben több mint kétezer, gyakran használt szó és kifejezés található, melyeket egy-egy téma köré csoportosítottunk (A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, Élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, Nyaralás, Sport stb.), s a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén rövid nyelvtani összefoglaló található, ragozási táblázatokkal. Ezt követi a ukrán-magyar szójegyzék, melyben a képeknél előforduló szavak, kifejezések szerepelnek. A helyes kiejtés elsajátítása érdekében készült hanganyag MP3 formátumban letölthető a www.holnapkiado.hu oldalról.
U dodávateľa
9,37 € 9,86 €

Kezdők ukrán nyelvkönyve


A világhírű USBORNE Kiadó színes, szórakoztató képekkel illusztrált szótárai azzal a céllal készültek, hogy megkönnyítsék és kellemes időtöltéssé tegyék a nyelvtanulást. Mindegyikben több mint kétezer, gyakran használt szó és kifejezés található, melyeket egy-egy téma köré csoportosítottunk (A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, Élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, Nyaralás, Sport stb.), s a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén rövid nyelvtani összefoglaló található, ragozási táblázatokkal. Ezt követi a magyar-ukrán szójegyzék, melyben a képeknél előforduló szavak, kifejezések szerepelnek. A helyes kiejtés elsajátítása érdekében készült hanganyag MP3 formátumban letölthető a www.holnapkiado.hu oldalról. A hanganyag felmondásában közreműködött: Kseniia Turianytsia
U dodávateľa
9,37 € 9,86 €

Megszállottak


Victoria A maffia világát még mindig kizárólag csak a férfiak irányítják. A nőket pusztán szórakozásra használják. Ja, hát... azt hiszik, ők diktálnak, és ők uralkodnak mindenen... ostobák. Axe nem is számít arra, hogy majd pont egy nő fogja átverni. Röhejes, mennyire könnyen belesétált a csapdámba. Axe Új állam, új név, új élet. Egy új személyiség, aminek semmi köze a múltamhoz. A nő, akit egy éjszaka megmentettem egy baromtól, sikítva menekülne előlem, ha tudná, ki voltam. De meg kell szereznem magamnak. Talán érte meg tudok változni. Talán meg tudom neki adni, amire vágyik.
U dodávateľa
14,16 € 14,90 €

Hordubal


Čapkův Hordubal je psychologické baladické dílo inspirované skutečným příběhem. Juraj Hordubal se po osmi letech vrací domů z Ameriky, ale jeho neočekávaný návrat mu přinese nepříjemná překvapení. Dcera ho nepoznává, bojí se ho, žena je mu nevěrná… Hordubal, Povětroň a Obyčejný život tvoří Čapkovu volnou trilogii, která patří k vrcholům jeho literární tvorby. Povětroň, Hordubal a Obyčejný život tvoří Čapkovu volnou trilogii, v níž se projevuje jeho humanismus, pochopení a soucit s obyčejným člověkem.
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Karácsonyi szuper kifestő - Töltsd ki és töröld le!


Többször használatos activity és kifestő. A törlőtoll segítségével újra és újra kitölthetővé válik a kifestő.
U dodávateľa
4,79 € 5,04 €

If I had a vampire bat


A laugh-out-loud bedtime story in which a little girl imagines what it would be like to have a vampire bat for a pet. I really want a spooky pet that flaps around and hangs. A toothy type of swoopy pet with shiny pointed fangs... Imagine if I had a... vampire bat! This charming addition to the popular If I had a... series is timed perfectly for Halloween, and features a sharp-toothed but adorable vampire bat as its main star. Taking inspiration from the Addams Family, it imagines what it would be like to live a nocturnal lifestyle and the funny scenarios one might encounter trick-or-treating or at the funfair with a vampire bat as your pal. Facts about vampire bats combine with seasonal spookiness and positive messages about dental hygiene in this brilliant book for bedtime.
U dodávateľa
10,93 € 11,50 €

Alain Robbe Grillet: Film a jeho dvojník


Do publikácie sú zaradené texty z obdobia od druhej polovice šesťdesiatych po osemdesiate roky, pokrývajú teda len istý výsek autorovho kreatívneho života. Pokiaľ sa nevenujú konkrétnym filmom alebo kinematografii, osvetľujú širšie súvislosti, ktoré môžu prispieť k interpretácii autorovej filmovej tvorby. Tento výber nemá ambíciu vyčerpať možnosti spoznávania jeho filmového diela, ciele publikácie sú oveľa skromnejšie. Má slovenskému čitateľovi ponúknuť možnosť zoznámiť sa s niektorými motívmi autorovho uvažovania o jeho vlastnej tvorbe, ale aj o rozprávaní a o umeleckej tvorbe vo všeobecnosti či o role imaginácie v živote jedinca a spoločnosti.
Na sklade 1Ks
8,46 € 8,90 €

Selyemeső - Haikuk


Barazsuly Eta haikukkal jelentkezik Selyemeső című kötetében. A kis könyv lapjait forgatva úgy érezhetjük, hogy nem is Kolozsvárról, hanem egyenesen Kiotóból érkeznek hozzánk ezek a leheletfinom szövegek. A nálunk Fodor Ákos által népszerűvé tett költői formának a klasszikus, japános változatát műveli, írja és éli a szerző. Nem csupán a lényekkel teli és az élettelen táj, de az "örök" és a "mindennapjait élő" lélek apró rezdülései is kifejezést nyernek Barazsuly Eta lírájában. Régi japán tusrajzokat és színes fametszeteket vélünk látni, melyek mögül áttetszik az önmagáról is valló kortárs költő, aki hívja az olvasót, lakják be együtt az 5+7+5 szótag által teremtett varázslatos haiku-világot.
U dodávateľa
7,50 € 7,89 €

Finding Perfect - Megvan a tökéletes - Reménytelen 2,6


Colleen Hoover New York Times bestsellersorozatának, a Reménytelennek a negyedik része olyan szívmelengető befejezést ad az olvasóknak, amilyenre már régóta vágytak. A Finding Perfect - Megvan a tökéletes egy kisregény, amiben Colleen legkedveltebb szereplői köszönnek vissza. A Finding Cinderella - Helló, Hamupipőkéből ismert Daniel meséli a történetet, melyből az olvasók végre megismerik a várva várt végkifejletet. Te miben reménykedsz? A legteljesebb olvasmányélményért olvasd el mind a négy könyvet, melyek együtt alkotják ezt a szívmelengető történetet: Hopeless - Reménytelen, Losing Hope - Reményvesztett, Finding Cinderella - Helló, Hamupipőke! és All your Perfects - Minden tökéletesed. "Nem fogok sírni! Nem fogok sírni! Ugyan már, kit akarok becsapni? Persze hogy sírtam... Daniel és Six Graham és Quinn"- Szilvi00, moly.hu "A novella olvasása közben biztos valahol elolvadt a szívem. Hihetetlenül érzelmes és szép történet."- Camilo, moly.hu "Megható, szórakoztató, vicces és komoly. Tipikus Colleen Hoover-történet." - Beatrice8, moly.hu Kövesd Daniel történetét! Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket? Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog! 16 éves kortól ajánljuk!
U dodávateľa
6,16 € 6,48 €

Számolj együtt a rénszarvasokkal


Szereted a játékos feladatokat? Akkor téged vár ez a szuper karácsonyi foglalkoztatókönyv! Ragaszd be az oldalakra a matricákat, oldd meg a feladatokat, és színezd ki a rajzokat! A könyv végén kipattintható meglepetést és több mint 250 matricát is találsz!
U dodávateľa
3,48 € 3,66 €

Karácsony - Nagy matricák a kis kezekbe - Hatalmas matricákkal és mókás papírfigurákkal!


Ismerd meg az első karácsony történetét játékos feladatokon keresztül! - Ragaszd be az oldalakra a matricákat, oldd meg a feladatokat, és színezd ki a rajzokat! - A könyv végén lévő, kipattintható figurákból összeállíthatod a saját betlehemedet!
U dodávateľa
3,48 € 3,66 €