! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Emma


Láska ani manželstvo jej k šťastiu nechýbajú Pekná, múdra, bohatá – a slobodná – Emma Woodhousová je so svojím životom nadmieru spokojná. Láska ani manželstvo jej k šťastiu nechýbajú. Nič ju však neteší viac ako zasahovanie do cudzích vzťahov. Pravda je, že pre svoju tvrdohlavosť a samoľúbosť svoje schopnosti dohadzovačky preceňuje. Zatvára oči pred rizikami, ktoré so sebou nesie miešanie sa do života iných ľudí. Nedbá ani na varovania drahého priateľa pána Knightleyho a snaží sa dohodiť vhodnú partiu svojej chránenkyni Harriet Smithovej. Čoskoro tak za to ponesie následky, aké by nikdy nečakala. Román Emma vyšiel prvý raz v decembri 1815. Podobne ako v iných románoch autorka aj v tomto diele skúma obavy a trápenia žien z lepšej spoločnosti žijúcich v regentskom Anglicku. Vďaka nedokonalej, ale očarujúcej hrdinke a vtipnému pohľadu na vzťahy sa Emma často považuje za najdokonalejšie dielo Jane Austenovej. Teraz aj v novom slovenskom preklade. Z anglického originálu Emma (Penguin Books, Great Britain 2003) preložila Miriam Ghaniová.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Ženské telo


Pocit hanby, že vlastním telo, sa ma zmocnil v jarné popoludnie. Vnikol do slnečného lúča, prekĺzol cez tričko, zasiahol miesto uprostred hrudníka a navždy prilipol ku kožnému tkanivu. Na začiatku knihy má Erica päť rokov a frajera, ktorého si nevybrala a ktorý jej na ihrisku materskej školy vkĺzne rukou pod tričko. Vtedy zistí, že telo môže byť zdrojom hanby, a od tej chvíle ho pozoruje, uvedomuje si, že ako jediné zachytáva malé aj veľké udalosti našich životov. Erica sa snaží uniknúť túžbe, ktorá do jej života prichádza v rozhovoroch s kamarátkami, na rande či večierkoch, kde je hranica medzi potešením a bolesťou veľmi tenká. Zbiera obrázky svätcov, číta životopisy mučeníc, no čím viac sa z tela snaží uniknúť, tým viac je prítomné. Ženské telo je profánnou púťou dievčaťa, ktoré prechádza etapami dospievania a zmieta sa v paradoxoch túžby, bolesti a rozkoše. Veronica Pacini vyštudovala antropológiu na Bolonskej univerzite a etnografiu a sociálnu antropológiu na EHESS v Paríži. Poviedky a básne publikuje v časopisoch a antológiách.
Predpredaj
18,62 € 21,90 €

Krajiny vnitřní a vnější, 4. vydání


Krajina se od devadesátých let 20. století stala jedním z klíčových pojmů přírodních, ale i některých humanitních věd. První polovina knihy se týká skutečné, fyzické krajiny, jejích proměn a ochrany. Druhá část je věnována vnitřním krajinám duše – fenoménu genia loci, postavě zeleného muže, keltským bohům v druhohorách aj. Celek uzavírají Poutníkova pravidla putování po posvátných místech a obsáhlý soupis literárních i hudebních pramenů, které jsou pro vstup do krajiny potřebné. Hlavním motivem knihy zůstává nutnost chránit krajinu kvůli ní samé, kvůli živlům, skalám, vodám a životu, ale také kvůli sobě a vlastní duši.
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Kosmická krajina


Klasický text jednoho z otců strunové teorie nás v kostce seznámí s vývojem hlavních směrů moderní fyziky od vzniku Einsteinovy speciální teorie relativity. Její příběh líčí jako nekončící a stále otevřenější dobrodružství zvídavého ducha fyziků, kteří s každým objevem zjišťují, že příroda je ještě záhadnější, než se dříve mohlo zdát. Živě a srozumitelně podaný výklad doplňují výstižné charakteristiky hlavních postav fyzikální vědy druhé poloviny tohoto období, s nimiž se autor dobře znal.
Predpredaj
26,08 € 27,45 €

Pláňata


Román o dozrávání v přelomové době Obyčejná rodina, obyčejná vesnice. Dvě dcery ve školním věku, rodiče s obyčejnými profesemi. Také prarodiče, všichni tak trochu natěsno v poslepovaném domě. A kolem stejně tak obyčejný, nehybný čas. Jenže zdání klame. Tiše se naplňuje chvíle, kdy starý režim dozrává k náhlému pádu. Pavlína svým dospívajícím srdcem sdílí euforické iluze rodičů o jiném, lepším životě a promítá je na čisté stěny svých přání a tužeb. Ty se ovšem netýkají jen tušené svobody a jejích lákadel, ale i vztahů. Zvlášť když dívka postupně začíná vnímat, že její rodina, v níž to „každý s každým myslí tak nějak dobře“, je jako pláň zarostlá křovisky neporozumění, komplexů a někdy i agresí. Chuť urvat si svůj ždibec štěstí je silnější než náročná cesta respektu a empatie. Na svět kolem i uvnitř jako by sedala veliká černá můra. Může vůbec člověk změnit a opustit svůj malý svět a najít ten vysněný, skutečně lepší? Od autorky bestsellerů Dědina, Chirurg a Vrány
Predpredaj
15,63 € 16,45 €

Královnin klenotník


Píše se rok 1603. Skotský král Jakub VI. dědí anglický trůn po bezdětné sestřenici Alžbětě a stěhuje se z Edinburghu do Londýna. Spolu s ním míří do hlavního města nového „spojeného království“ i George Heriot – klenotník, finančník a rádce mladičké královny Anny. Nadaný Heriot se jako jeden z nejbohatších mužů koruny musí vyrovnat s intrikami a pomluvami svých nepřátel, ale i s pohrdáním, které vůči Skotům chovají povýšení Angličané. Stává se svědkem nesmiřitelných palácových intrik i nejdůležitějších událostí na mezinárodní scéně, do kterých také vstupuje Lukáš z Modřic, tajemný velvyslanec českých vzbouřenců proti Habsburkům. Historický román Jean Findlayové se odehrává v bouřlivých časech náboženských válek, čarodějnických procesů, ale i bohatství nově objevených světů – v době lesku, bídy a smrti řádící bez ohledu na původ a společenské postavení. Do příběhu vstupují také největší osobnosti doby, od státníků lorda Roberta Cecila a Waltera Raleigha až po samotného Williama Shakespeara.
Predpredaj
17,20 € 18,10 €

Akadémia jednorožcov 2: Šarlota a Plameň


Predstavte si školu, v ktorej na vás čaká jednorožec a s ním množstvo kúzelných dobrodružstiev! Akadémia jednorožcov je škola, ktorú by chceli navštevovať hádam všetky dievčatá. A nielen ony. Hneď po príchode im riaditeľka, slečna Prvosienková, pridelí jednorožca, s ktorým vytvoria páry na život a na smrť. Jednoducho sa z nich stanú najlepší priatelia. V škole zažívajú aj veľa dobrodružstiev, dokonca nebezpečných situácií, ktoré si vyžadujú statočnosť, odvahu a najmä súhru s jednorožcom. Hrdinkou druhého dielu obľúbenej série je Šarlota. So svojím jednorožcom Plameňom a s ďalšími priateľkami zo Zafírovej izby zistí príčinu zamŕzania Trblietavého jazera, bez ktorého čarovných vôd by jednorožce stratili magické schopnosti, a zabráni katastrofe. Knižka doplnená milými čiernobielymi ilustráciami je priam stvorená pre milovníkov fantazijnej literatúry. Pre čitateľov od 8 rokov Z anglického originálu preložila Barbora Al Zafari.
Predpredaj
9,41 € 9,90 €

Slzotvorca 1: Čierna ruža


Medzi múrmi sirotnca Hrob, kde Nica vyrastá, sa pri plameňoch sviečok mali vo zvyku rozprávať tajuplné príbehy a legendy. Najznámejšou je tá o Slzotvorcovi, tajomnom remeselníkovi s očami čistými ako krištáľ, ktorý dokázal prebudiť emócie a priviesť ľudí k slzám. Lenže teraz má Nika sedemnásť a na jej vlastné prekvapenie sa ocitá v starostlivosti manželov Miliganovcov. Nevybrali si však len ju, a ak sa nechce vrátiť do domova, musí nájsť svoju silu a zabojovať o šťastie, po ktorom túži. Dokáže aj napriek traume nájsť svoj skutočný domov? A dá sa vôbec bojovať s láskou a pocitmi, ktoré ju privádzajú do šialenstva, alebo by mala skôr bojovať o túto lásku? Ako sa Nika postupne zoznamuje so svojím okolím, nachádza priateľstvá a silu postaviť sa za to, po čom túži.
Predpredaj
15,29 € 17,99 €

Sudička 2: Severská princezná


Epické pokračovanie románu Sudička zo severu Ako predpovedalo proroctvo, „zlomená, utrápená sudička“ sa vracia do Skjebnegardu. V Kraji ľadových kvetov u bohýň milosrdenstva nachádza pokoj a úľavu, aby do Týrgardu vkročila silnejšia. Bude to však stačiť na to, čo ju tam čaká? Do zmätku jej myšlienok sa na strážnych vežiach začína objavovať Arvid. Ich láska nezahynula spolu s jej výčitkami svedomia. Obaja sú pripravení čeliť osudu i veštbám, ktoré Junni predpovedali norny. V budúcej kráľovnej sa však začínajú prebúdzať tiene a dlaňami stále dokáže odobrať zlé spomienky. Nite na jej predlaktí temnejú a ona si musí priznať, čo je nevyhnutné. V ľudskom svete naďalej miznú deti a prípad Farma je znova otvorený. Junni vstupuje do tmy, no tentoraz zachytáva v prstoch čiernotu duší svojich únoscov. Dokáže sa postaviť vlastnej minulosti, ktorá úzko súvisí s budúcnosťou? Kam napokon povedú nite jej osudu? Do svetla alebo naveky do tmy?
Predpredaj
13,52 € 15,90 €

Floristka


Amy Mackenziová už raz všetko stratila. Zmysel života znova našla v kvetoch. Vie o nich všetko. Má vlastné kvetinárstvo a vytvára nádherné aranžmány. Je síce trochu utiahnutá, no pracovitá a odhodlaná postupne si vybudovať budúcnosť, po akej vždy túžila. Keď si získa priazeň prominentného architekta Jamesa Elliotta a jeho nádhernej manželky Eleanor, jej kvetinový biznis má konečne šancu rozkvitnúť vo veľkom. Amy dostane za úlohu zabezpečiť kvety na ich honosnú rodinnú oslavu. Veľká výzva a zároveň príležitosť sa však čoskoro zmení na nočnú moru. Objaví sa telo a prvou podozrivou sa stáva práve floristka. Len čo začne bojovať o očistenie svojho mena, odhalí o svojich najvernejších klientoch a blízkych množstvo bolestivých právd. Ešte väčšie tajomstvo však skrýva samotná Amy. Kým si uvedomí, že ju minulosť predsa len dobehla, môže byť už neskoro. Napínavý temný triler so zvratom, z ktorého vám padne sánka. Pre čitateľov kníh Pomocníčka či Anatómia lží. „Je rovnako ťažké ju predvídať, ako odložiť“ THE MORNING STAR
Predpredaj
13,52 € 15,90 €

Hriešne pokušenie


Spevácka hviezda Drew nenávidí Josha odkedy ho prvýkrát pred rokom stretla. Ani čas a odstup na tom nič nezmenili. A teraz má s ním a s jeho rodinou stráviť dovolenku na Havaji! Nemôže si pomôcť, ale lezie jej na nervy čoraz viac. Ich vzájomný sarkazmus a provokácie sa stupňujú, no Drew si začne uvedomovať, že možno to nie je len to. Možno je to príťažlivosť, ktorá ju núti byť k nemu nevrlá. Lenže mala by sa zapliesť s bratom svojho bývalého? Existuje nejaký slušný spôsob, ako povedať bratovej priateľke, že má na oveľa viac? Josh si kladie túto otázku pri pohľade na zdanlivo silnú Drew, ktorá sa pred svetom tvári sebavedome. Vie, že Drew nie je len pekná tvárička, ale že je v nej hĺbka, ktorú nik iný nevidí. Má potrebu ju chrániť, dokonca aj pred vlastným bratom. No dokáže odolať ich vzájomnej príťažlivosti?
Predpredaj
14,44 € 16,99 €

Silvuple


Autorova nová sbírka nás zve do zvláštního světa, kde bazilišci kývají hlavami, nohy kopou do stěn, plameny planou, čadí knoty a z nebe padá kamení. Veřeje skřípou, vítr bouchá okenicemi, psi štěkají a zamyšlený Bůh tluče do kovadliny. Prostor záhadný i povědomý, jako by nás básník zval k návratu do míst, která jsme kdysi znali, ale už na ně zapomněli. Nebo jde o nějaký úplně nový světadíl? „Blízko, blizoučko už je k mostu, / za řekou jiskrnou nový je svět.“ Kdo ale ví, co je za tou vodou? Nemusí to být o nic lepší. Kdo ví, co nás tam čeká. Je tam cukr sladší? Sůl slanější, kyselejší ocet? Krásněji zpívají tam ptáci? Slunce svítí déle? Delší jsou večery? Pojďme tam a poznáme to.
Predpredaj
14,58 € 15,35 €

Nakresli si vlastní komiks


Chceš se stát akčním hrdinou? Nakresli se do komiksu! Vymýšlej vlastní postavy, reálné i fantazijní světy a příběhy všech žánrů a ztvárni je do připravených komiksových šablon. Ať budeš kreslit či malovat pohádky, mangy, vtipy, sci-fi nebo fantasy, zabavíš se na dlouhé hodiny, budeš rozvíjet svou fantazii, kreativitu i kreslířské umění. Můžeš vytvářet krátké jednostránkové komiksy i delší příběhy s barvitějšími zápletkami, sám, sama nebo s kamarády – je to úplně na tobě!
Predpredaj
7,59 € 7,99 €

Star Wars - Boba Fett: Zákon podsvětí


Boba Fett unikne strašlivému osudu v sarlaccově jámě a stane se novým vládcem podsvětí na Tatooinu, kde se zmocní paláce Jabby Hutta. S nájemnou vražedkyní Fennec Shand po boku však bude muset své nové území bránit před těmi, kteří ho chtějí získat pro sebe. Prožijte znovu všechny vzrušující okamžiky oblíbeného seriálu v tomto akcí nabitém románu!
Predpredaj
11,39 € 11,99 €

Vše o záchranářích


Jémine! Nákladní cisterna se srazila s těžařským vozem. Ale záchrana už je nadosah. Hasiči, technici a policie zajišťují místo nehody, zatímco lékař záchranné služby a jeho kolegové ošetřují zraněné. Ať už jde o povodeň, zemětřesení nebo bankovní loupež, mnoho žen a mužů je vždy připraveno pomoci! Tato kniha představuje kromě samotných záchranářů také jejich zásahová vozidla i speciální vybavení.
Predpredaj
13,29 € 13,99 €

Třetí terapie


Čtyřicetiletý Grzegorz žije v Osvětimi, městě, které si většina lidí spojuje výhradně s děním v bývalém koncentračním táboře, jako by současná Osvětim ani neexistovala. Na dovolené se seznámí s o něco mladší Němkou Mathildou, kterou pronásleduje jakýsi nejasný pocit rodinné viny z války. Také Grzegorze trápí výčitky svědomí, protože jeho manželka tragicky zahynula při autonehodě, v tom jsou si s Mathildou podobní. Najdou společně potřebnou odvahu postavit se vlastní i rodinné minulosti?
Predpredaj
14,24 € 14,99 €

Tíha viny


Osmý případ policejního psychologa Sebastiana Bergmana Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu dokážou navzájem vybudovat křehkou důvěru, je na prasečí farmě u Västerĺsu nalezena zavražděná šedesátiletá žena. Vše nasvědčuje tomu, že zločin byl spáchán se zvláštním záměrem: upoutat pozornost kriminálního psychologa Sebastiana Bergmana. Sebastian v průběhu let pomohl kriminálce vyřešit hned několik případů, ale po nedávných událostech je z něj persona non grata. Nikdo si není jistý, co jeho návrat do týmu způsobí. Mezitím je jeden jeho bývalý klient nalezen mrtvý. Sebastianem tato skutečnost otřese, jelikož k sobě měli blízko a spojovala je dávná tragédie. Vyšetřování se posouvá do osobní roviny a Sebastianův soukromý a pracovní život se proplétají.
Predpredaj
24,51 € 25,80 €

Vyhnanci


Třetí a poslední případ agenta Aarona Falka Za teplé jarní noci během rušné vinařské slavnosti zůstalo v kočárku ležet osamělé dítě, zatímco jeho matka zmizela v davu a víckrát ji nikdo neviděl. Ani o rok později ke zmizelé Kim Gillespieové nevedou žádné stopy, které by napovídaly, co se tenkrát stalo. Případ je odložen, a jak čas plyne, vytrácí se naděje na jeho vyřešení. Rodina a přátelé Kim Gillespieové se rok po tragédii sejdou hluboko v srdci jihoaustralské vinařské oblasti, aby přivítali nový přírůstek do rodiny. K oslavě se připojí i federální vyšetřovatel Aaron Falk. Zatímco se nechává okouzlovat přírodou a ochutnává místní lahodné víno, začíná tušit, že tato pevně semknutá komunita je možná roztříštěnější, než se zvenčí zdá. Mezi Falkovým nejbližším přítelem a pohřešovanou Kim vyjdou najevo jisté spojitosti a navíc na povrch vyplouvají dávné skutečnosti.
Predpredaj
24,51 € 25,80 €

Ztracené léto


Novinář Loa Bergman se vrací s dalším případem. Stockholm ochromují letní vedra a novinář Loa Bergman se chystá na zaslouženou dovolenou. Když však v Mariestadu beze stopy zmizí mladá žena, je nucen zrušit všechny své plány a vrátit se do rodného kraje. Mezitím jeho kolegyni Danijelu Mirkovičovou postihne soukromá tragédie, díky níž má čas věnovat se podobnému případu. Ovšem kauzu se za třicet let nepodařilo vyřešit a Danijela si nedělá naděje, že by její pátrání něco přineslo. Zatímco Loa je při svém vyšetřování v rodném kraji konfrontován se vzpomínkami na dětství, Danijela skutečně objeví klíčové detaily, které policii kdysi zcela unikly.
Predpredaj
24,51 € 25,80 €