! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Nenechajte si ujsť stovky knižných zliav - Beletria a biografia strana 8 z 9

  • 5 /5

Zlo si nevyberá


Stačilo necelých sedem rokov islamského fundamentalizmu hnutia Taliban, aby Afganistan stratil tvár, charakter, aby sa zabudlo na jeho dušu... A pritom všetci chceli iba mier. Podrobili sa a vrátili sa do minulosti. Vlastne niekam, kde začínal ich prorok Mohamed. Niekto by povedal: „Dnes sú predsa iní. Taliban skončil na smetisku dejín.“ Ibaže džínsy a západné tričká, ktoré vidíme na mladých ľuďoch v uliciach, nezmenia zo dňa na deň nevyliečenú dušu. Autor Peter Kijaba zaujme už svojím životným príbehom. Prešiel päťročnou službou vo Francúzskej cudzineckej légii, posledných desať rokov pracoval ako kontraktor vo vysoko rizikových oblastiach na Haiti a v Afganistane a dnes pôsobí v Iraku. Po prvej knihe Kontraktor, ktorá sa stala slovenským bestsellerom, sa vo svojich spomienkach vracia do Afganistanu. Pre slovenského čitateľa vzdialená, exotická krajina, v ktorej sa bojuje, dokonca sme tam vyslali vojenský kontingent. A v skutočnosti? Dva osudy – Kalaša Timuka a britskej agentky Šahily – sa v Afganistane neustále pretínajú a zrážajú, okolie, v ktorom žijú, predstavujú dva svety, dva strety civilizácií, tej západnej a východnej. Popritom vnímame udalosti, ktoré v súčasnosti formujú Afganistan, úlohu EÚ a rôznych sprostredkovateľov mieru, ktorí majú na mysli len svoje vlastné ciele. Zlo si nevyberá sa dostane čitateľovi hlboko pod kožu reálnym zobrazením skutočnosti plnej teroru a beznádejou, ktorá sa rozprestrela nad touto bohatou krajinou, z ktorej by si každý chcel uchmatnúť svoj šťavnatý kus. A pritom všetci chceli iba mier!
Vypredané
7,90 € 16,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,6 /5

Prešporské srdce


Dve rozdielne mestá, dva (na prvý pohľad) rozdielne príbehy. Prešporok a Kassa odhaľujú najväčší príbeh lásky druhej polovice 19. storočia. Výbuch škorice v medovnikárskej dielni rodiny Skaritzovcov všetko od základu zmení. Smrť berie, láska dáva. Nebyť požiaru, možno by sa medovnikárova dcéra Kristína nikdy s mladým rybárom Jurajom nespoznala. Jej otec si však po dcérinom boku predstavuje Eugena – syna z urodzenej rodiny vinára Balugyaya. Juraj neváha svoje city dokázať hľadaním riečneho zlata, Eugen zas tasením zbrane v džentlmenskom pištoľovom súboji. Tak ako Dunaj odkrýva minulosť zaplavenú štrkopieskami, mladá Frederika žijúca v Kasse postupne odhaľuje, že je v skutočnosti niekým úplne iným. Štvrtý román Michala Slaničku pútavo kombinuje historické fakty s autorovou fantáziou.
Vypredané
4,90 € 9,90 €

dostupné aj ako:

  • 3,8 /5

Posledná hviezda (Piata vlna 3)


Sú tu dolu, sú tam hore, nie sú nikde. Chcú Zem, chcú nám ju nechať. Prišli nás vyhladiť, prišli nás zachrániť. Za všetkými týmito hádankami je schovaná pravda: Cassie sa cíti zradená. Rovnako ako Macherka. Zombie. Nugget. Všetkých sedem a pol miliardy ľudí, ktorí donedávna obývali našu planétu. Najskôr ich zradili Tí druhí, teraz ich zrádzajú vlastní. V týchto dňoch sa zvyšky zachránených obyvateľov Zeme budú musieť rozhodnúť, čo je dôležitejšie: zachrániť sa... alebo zachrániť to, čo nás robí ľuďmi.
Vypredané
7,50 € 14,90 €
zľavy Haba
  • 5 /5

Kým sme boli vaši


Román Kým sme boli vaši zobrazuje šokujúcu pravdu o detskej adopcii v USA v minulom storočí. Tragické osudy detí odhalili až v druhej polovici 20. storočia. Sociálna pracovníčka Georgia Tannová celých 30 rokov zneužívala sirotinec v Tennessee na svoj hanebný adoptívny program. Tisíce detí vyrvala z náručia milujúcich rodín a ako svojich chránencov ich ponúkala na adopciu boháčom, prominentom a politikom - samozrejme, za nehorázne sumy. Bol to klasický obchod s deťmi, ktorému predchádzali otrasné zážitky v sirotinci. Lisa pretavila skutočnosť do strhujúceho a nervy drásajúceho románu. Silný príbeh rodiny, osudy sestier, prezradených a aj neprezradených tajomstiev, pripomína kriminálnu zápletku, lebo čitateľ netuší, ako sa všetko skončí. Príbeh rozpráva Rill, ktorá sa má postarať o svojich súrodencov. Vydaná napospas krutej riaditeľke bojuje zo všetkých síl, aby udržala sestry a bračeka spolu vo svete plnom nebezpečenstva a neistoty. Celý prípad by upadol do zabudnutia, keby sa oň nezačala zaujímať vplyvná právnička Avery Staffordová, ktorá pri náhodnom stretnutí v starobinci pochopí, že korene jej prominentnej rodiny treba hľadať v sirotinci.
Vypredané
10,00 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Môj boj 6.


Šiestou, rozsahom najväčšou časťou Karl Ove Knausgard završuje svoju odvážnu autofiktívnu sériu Môj boj, ktorá oprávnene vzbudila mimoriadny rozruch v literárnom svete. Autor tu bez snahy čokoľvek tajiť odhaľuje svoje ambície aj slabosti, neistotu a pochybnosti. Opisuje vzťah k manželke Linde a deťom, k matke a otcovi, k priateľom aj známym. Život zachytáva vo všetkých jeho odtieňoch, od zlomových a osudových momentov po zdanlivo bezvýznamné detaily všedného dňa. Riskuje všetko. Prekračuje hranice medzi súkromným a verejným a otvorene opisuje dôsledky tohto rozhodnutia na rodinu a vzťahy s najbližšími. Stála tá bezohľadnosť za to? Má spisovateľ právo byť bezohľadný? Aký je a aký má byť vzťah literatúry k skutočnosti? Súčasťou tohto dielu je aj rozsiahla esej o Hitlerovi a jeho knihe, ktorá sa stala symbolom absolútneho zla. Monumentálna, viac ako tritisícstranová séria Môj boj sa právom považuje za jeden z najdôležitejších literárnych počinov posledných desaťročí a poskytuje čitateľský zážitok, na ktorý sa nezabúda. Z nórskeho originálu Min kamp 6 (Forlaget Oktober, Oslo 2011) preložil Jozef Zelizňák. Verše preložil Milan Richter.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Môj boj 5


V piatom pokračovaní silnej autobiografickej či autofiktívnej série Môj boj Knausgard stupňuje intenzitu a úprimnosť svojho písania na maximum. Príbeh sa začína vo chvíli, keď sa ako mladý študent sťahuje do Bergenu, rozhodnutý zasvätiť život písaniu. Napriek obrovskému úsiliu sa mu v tvorbe nedarí a začína pochybovať o tom, že niekedy zažije vydanie svojej knihy. Tento diel série je aj príbehom nových silných priateľstiev a vypätých lások, nádejí a sklamaní. V autorovom živote nastanú dva prelomové momenty – zomiera mu otec, s ktorým mal komplikovaný vzťah, a krátko nato mu vychádza prvý román. Piatym pokračovaním série Môj boj Knausgard definitívne presvedčil kritikov aj čitateľov o neopakovateľnej sile svojho literárneho diela, ktoré denník Politiken prirovnal k významu Goetheho Utrpenia mladého Werthera.
Vypredané
19,86 € 20,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Druhá žena


Majster špionážneho žánru Daniel Silva očividne nestráca dych – je tu ďalšie, už osemnáste pokračovanie jeho jedinečnej série! Fanúšikovia legendárneho Gabriela Allona sa môžu aj tentoraz tešiť na fascinujúci príbeh plný nečakaných zvratov, konšpirácií, lásky a zrady. Niektoré tajomstvá sú príliš nebezpečné, aby uzreli svetlo sveta. Bola jeho najprísnejšie stráženým tajomstvom... Záhadná Francúzka v odľahlom mestečku v andalúzskych vrchoch začína písať nebezpečné pamäti - príbeh muža, ktorého kedysi milovala v Bejrúte, a dieťaťa. Táto žena pozná najväčšie tajomstvo Kremľa. Pred mnohými rokmi sa KGB podarilo prepašovať na Západ svojho človeka a ten teraz stojí na prahu absolútnej moci. Veľké sprisahanie môže odhaliť iba jeden muž: Gabriel Allon, špičkový agent a reštaurátor, súčasný šéf izraelskej spravodajskej služby. Gabriel už predtým bojoval s temnými silami nového Ruska a zaplatil za to privysokú cenu. Teraz sa s Rusmi stretáva znova a v hre nie je nič menšie ako osud povojnového svetového poriadku...
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Ben Hur


Rozsiahle koncipovaný historický román sa odohráva v Jeruzaleme podrobenom Rimanmi v čase vzniku kresťanstva. Ben Hur je vzdelaný a mierumilovný syn významnej židovskej rodiny, z bohatého kniežacieho rodu v Jeruzaleme, ktorého osud sa prelína s osudom Ježiša Krista. Za domnelý útok na predstaviteľa rímskej moci ho Messala, priateľ z detstva, nespravodlivo obviní z vraždy. Je doživotne odsúdený na galeje. Jeho matku a sestru zaživa pohltí väzenie, odkiaľ sa už nemajú nikdy vrátiť. V námornej bitke, ktorá sa strhne medzi rímskou flotilou a pirátmi, Ben Hur zachráni život svojmu veliteľovi Quintovi Arriovi. Ten mu z vďačnosti daruje slobodu, adoptuje ho a dožičí mu rímske vzdelanie aj vojenský výcvik. Ben Hura to však ťahá do vlasti, zároveň v ňom dozrieva myšlienka odplaty za všetky príkoria, ktorými musel prejsť. Počas slávnostných hier v Antiochii sa dozvie, že jeho úhlavný nepriateľ Messala súťaží v pretekoch štvorzáprahov. Ben Hur využije príležitosť, aby si s ním v dramatickom súboji zmeral sily a dokázal, že pravda a víťazstvo stoja na jeho strane. Život Ben Hura sa odvíja paralelne so životom Ježiša. Postupne si osvojuje idey Kristovho učenia, medzi ktoré patrí láska a odpúšťanie. Ben Hur bol najpredávanejším románom 19. a začiatku 20. storočia v USA (prvý raz vyšiel roku 1880). Na prvej priečke rebríčka amerických bestsellerov zostal až do roku 1936, keď ho predbehol román M. Mitchellovej Odviate vetrom. Román bol viackrát sfilmovaný, jeho najslávnejšia verzia bol veľkofilm Ben Hur z roku 1959 s Charltonom Hestonom v hlavnej úlohe. Film získal roku 1960 maximálny počet 11 Oscarov vo všetkých kategóriách. Tento úspech dosiahol neskôr len Titanic (1997) a tretí diel Pána prsteňov (2003). Nový film podľa Wallaceovho románu príde do kín v roku 2016. Postavu Ben Hura stvárni anglický herec Jack Huston, synovec známej herečky Anjelicy Huston.
Vypredané
15,11 € 15,90 €
  • 4 /5

Čarodejnica z Portobella (ilustrované vydanie)


Čarodejnica z Portobella je román o Athene, adoptívnej dcére libanonských emigrantov, ktorá sa vyberie do Transylvánie hľadať svoju biologickú matku. Počas putovania dospeje k poznaniu, ktoré naveky zmení nielen jej život, ale aj životy ľudí v jej okolí. Čarodejnica z Portobella je prvou knihou špeciálnej ilustrovanej série Coelhových románov. Autorom poetických ilustrácií k nej je Bystrík Vančo. Vydavateľstvo Ikar plánuje popstupne vydať niekoľko kníh Paola Coelha, každú z nich umelecky spracuje iný výtvarník. Dizajn edície navrhol oceňovaný slovenský grafický dizajnér Boris Meluš.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
  • 4 /5

Všetko sa raz skončí 2. vydanie


Nové vydanie štvrtého románu Kataríny Gillerovej. Mladá hrdinka príbehu Simona pracuje ako asistentka riaditeľa v súkromnej firme a úporne sa usiluje utajiť pred ostatnými kolegami svoj ľúbostný vzťah so šéfom. Uprostred tvrdej reality sa často utieka k spomienkam na nedávnu minulosť - na dospievanie v harmonickej rodine, nesmelé dvorenie kamaráta, bezstarostné roky na strednej škole. Ako zvládne úskalia a prekážky, ktoré pred ňu stavia zložitá situácia? Podarí sa jej napokon nájsť to, po čom túži, a čo je najdôležitejšie, získa späť rodinu, o ktorú takmer prišla?
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Chlapec pri dverách


Ako ďaleko by ste boli ochotní zájsť, aby ste neprišli o všetko? Túto otázku kladie napínavý psychologický triler zasadený do tajomného škandinávskeho prostredia. Cecilia Wilborgová má všetko – milujúceho manžela, dve krásne dcéry a závideniahodný dom v bohatom nórskom mestečku Sandefjord – a všemožne sa snaží, aby to tak ostalo. Možno až príliš. Jej dokonalý život zrazu naruší neznámy chlapec, ktorého rodičia zabudli vyzdvihnúť po hodine plávania. Cecilia neochotne súhlasí, že ho odvezie domov. Na jeho adrese však nájde iba prázdny, opustený dom...
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Za hranicami viery


Jenna Miscavige Hillová ako neter hlavy scientologickej cirkvi Davida Miscavigea vyrastala v centre tejto kontroverznej a mocnej organizácie. Keď mala dvadsaťjeden rokov, pokúsila sa o útek, riskujúc všetko, čo poznala a milovala, len aby scientológiu raz a navždy opustila. V knihe rozpráva o živote v cirkvi a o svojom dramatickom odchode, odkrýva rúško tajomstva, ktoré dlho zahaľovalo svet scientológie, a poskytuje informácie o tomto náboženstve, jeho zvláštnych rituáloch a o tajomnom vodcovi - Davidovi Miscavigeovi. Podrobne opisuje prostredie, ktorého základy vychádzajú z ovládania iných a v ktorom aj tí najoddanejší stúpenci dostávajú za porušenie pravidiel prísne tresty. Rozpráva o svojom detstve poznačenom samotou a tvrdou prácou, ktoré nech už bolo akokoľvek bolestivé, ju pripravilo na drsný život v najoddanejšej cirkevnej organizácii - v Sea Org. Až keď sa jej rodina takmer rozpadne a jej svet sa začne rúcať, otvoria sa Jenne oči. Konečne začne vidieť, ako si ju cirkev podrobila a akú psychologickú kontrolu nad ňou a jej životom získala. Nazbierala však dostatok odvahy, aby ušla. Ešte predtým však musela čeliť náročnej skúške, v ktorej šlo o jej rodinu, vieru a lásku. Kniha Za hranicami viery je nielen pútavá a znepokojujúca, ale zároveň nám odhaľuje, ako ďaleko je schopné toto náboženstvo zájsť a koľko úsilia musela jedna žena vynaložiť, aby sa od neho oslobodila.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Letný hosť


V životopisnom románe Letný hosť, inšpirovanom skutočným priateľstvom medzi rodinami Čechovovcov a Lintvariovovcov, sa prepletajú osudy troch žien a jedného tajuplného denníka. Autorka majstrovským spôsobom oživuje dávno minulé časy, ukazuje nám silu umenia a lásky. Horúce leto roku 1888, východná Ukrajina. Do letného sídla rodiny Lintvariovovcov prichádzajú Čechovovci z Moskvy, aby si prenajali hosťovský dom. Jeden z bratov, prostredný syn Anton, nadviaže s mladou lekárkou Zinaidou zvláštny citový vzťah. Zinaida v dôsledku vážnej choroby oslepla a aby vyplnila prázdnotu vo svojom živote, začala si písať denník. Na jeho stránkach sa zamýšľa nad zmyslom života, sníva o čistej láske a filozofuje o smrti. Jej jediným potešením sú úprimné rozhovory s mladým spisovateľom, na ktorého ešte len čaká svetová sláva. O vyše sto rokov neskôr, roku 2014, sa práve tento denník stáva pre Kaťu Kendallovú poslednou šancou, ako zachrániť rodinné vydavateľstvo pred krachom. Do celej veci zaangažuje aj prekladateľku Anastasiu Hardingovú, ktorá sa rozhodne pátrať po stratenom Čechovovom rukopise, no napokon zistí, že to nie je jediné tajomstvo Zainaidinho denníka...
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Tajomstvá živých


Hruď sa jej dvíhala a klesala, od strachu lapala dych, ale prišla neskoro. Už videla to, čoho sa najväčšmi obávala – zadné sedadlo auta bolo prázdne. Jej dievčatko zmizlo. Abigail žije dokonalý život so svojím milujúcim manželom a s rozkošnou dcérkou Izzy. Niekto však pozná jej tajomstvo a chce, aby pravda vyšla najavo. Malú Izzy jedného dňa unesú z parkoviska a vyšetrovaním prípadu poveria detektívku Robyn Carterovú. Ktosi posiela Abigail výhražné správy z anonymného čísla a ohrozuje všetko, čo jej je drahé. Čo Abigail skrýva? Inštinkty Robyn našepkávajú, že medzi Izziným únosom a dvomi vraždami, ktoré vyšetruje, existuje súvislosť. Má sklony k impulzívnemu konaniu, ale keď naposledy takto konala, jej snúbenca to stálo život a ešte vždy si to vyčíta. Túži rozlúsknuť prípad a získať späť svoje miesto detektívky, no najprv musí nájsť stratenú sebadôveru – a to rýchlo. Robyn sa pustí do prenasledovania bezohľadného viacnásobného vraha. Ak sa k tomu zvrátenému človeku nedostane včas, unesené dievčatko zomrie.
Vypredané
13,21 € 13,90 €
  • 5 /5

Lode mŕtvych


„Sme stratení, pri Bermudách všetko zmizlo. Naše dievčatá budú nariekať, ale nie dlho. Nič si nenahovárajme. Osušia si oči a potom si ich pekne namaľujú. Trochu si poplačú a hneď na nás zabudnú. A čo my na tejto lodi? Čo ostane po nás? Mená, ktoré občas zamrmle stará tetka, krátka modlitba v kostole, zoznam na desiatej strane novín, do ktorých si niekto zabalí kus rybaciny. Toto z nás pri Bermudách ostane.“ R. V. S. Redick Kniha je pokusom o vyvrátenie jedného z najväčších evergreenov uhorkových sezón novinárov – mýtu o bermudskom trojuholníku a jemu podobných legiend. Autori sa tým však nezriekajú svojej viery v existenciu neidentifikovateľných lietajúcich (UFO) a podmorských (USO) objektov. Tieto fenomény skutočne jestvujú, no ich existencia bola, ako sa domnievajú, nejedenkrát zneužitá na najhoršie činnosti, aké pozná tento svet – ilegálny obchod s drogami, zbraňami a iným vojenským materiálom, jedným slovom na rozosievanie buriny zločinu v tom rajskom kúte našej planéty, aký predstavuje oblasť Karibského mora. Ilustrácie Shutterstock/isifa
Vypredané
13,21 € 13,90 €
  • 5 /5

Zradená ľúbosť 2.vydanie


Krásna Marica, dcéra uhorského zemana, sa po desiatich rokoch strávených v kláštore ocitne na kráľovskom dvore plnom lesku a nádhery, ale aj klebiet a zákulisných intríg. Keď za dramatických okolností spoznáva vojvodu z Meranu Alexandra, šľachtic jej rytiersky ponúkne ochranu. Netrvá dlho a medzi mladými ľuďmi preskočí iskra...
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Raffael


Začiatok šestnásteho storočia predstavuje najslávnejšie obdobie talianskych dejín. Nikdy predtým ani potom nežilo vedľa seba toľko vynikajúcich osobností, gigantov ducha a činu. Popri Michelangelovi a Leonardovi pôsobil aj najmladší z velikánov renesancie – Raffael Santi. Kniha, ktorú držíte v rukách, je príbehom jeho krátkeho, no bohatého a dramatického života, o ktorom sa zachovalo málo autentických správ. Rolando Cristofanelli, spisovateľ a historik umenia, nemal preto ľahkú úlohu. Pokúsil sa preniknúť k Raffaelovej osobnosti znútra, rekonštruovať jeho názory na svet, ľudí a umenie. Fiktívny denník, ktorý si umelec začína písať ešte v detstve, nás zavedie najprv do Perugie, kde sa zaúča do maliarskeho remesla. Nasleduje Florencia, kde sa márne pokúša uplatniť, a napokon Rím, kde sa dočká vytúženej slávy, bohatstva a uznania. Postupne sa stávame svedkami umelcovej tragédie: v zápase o vrtkavú priazeň spoločnosti odovzdáva všetky sily umeniu, až mu z nich nezostáva ani toľko, aby mohol ďalej žiť.
Vypredané
12,26 € 12,90 €
  • 5 /5

Záhada troch štvrtín (Agatha Christie)


Legendárny Hercule Poirot sa vracia na scénu v rafinovanom, diabolsky zosnovanom detektívnom príbehu, odohrávajúcom sa v Londýne 30. rokov minulého storočia. Keď sa Hercule Poirot jedného dňa vráti po obede domov, predo dvermi ho čaká neznáma žena. Rozčúlene sa ho pýta, prečo jej poslal list, v ktorom ju obvinil z vraždy Barnabasa Pandyho, hoci ona toho človeka nikdy nestretla ani o ňom nepočula. Ibaže ani Poirot o Barnabasovi Pandym nikdy nepočul a nikoho z vraždy neobvinil. Otrasený vojde do bytu, kde ho už čaká ďalší návštevník – neznámy muž tvrdí, že ráno dostal od Poirota list, v ktorom ho obvinil z vraždy Barnabasa Pandyho. Koľko takých listov existuje? Kto ich poslal a s akým úmyslom? A napokon, kto je Barnabas Pandy? Je mŕtvy, a ak áno, zavraždili ho? Podarí sa slávnemu detektívovi nájsť odpovede na tieto otázky bez toho, aby zároveň ohrozil životy ďalších ľudí?
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Láska bez citu, 2.vydanie


Nádherná, dojímavá romanca, ktorá poteší srdce každého čitateľa... Nečudo, že Mary Baloghová sa teší popularite na celom svete! Affaire de Coeur Lucasa Kendricka, vojvodu Harndona, život naučil, že srdce je človeku iba na príťaž. Nielenže ho otec odvrhol a matka sa ho stránila, ale zradil ho i starší brat a odmietla snúbenica. A tak utiekol do Paríža, kde sa stal idolom mladých dám a miláčikom vyššej spoločnosti. Po desiatich rokoch ho osud prinútil vrátiť sa do Anglicka – stal sa hlavou rodiny, ktorá ho odmietla. Hoci sa netúži s nikým zblížiť, musí sa ujať zodpovednosti za mladších súrodencov, postarať sa o rodinný majetok aj o dediča. Vidina manželstva ho ani trochu neláka, až kým raz večer nezazrie v plesovej sále lady Annu Marlowovú...
Vypredané
12,26 € 12,90 €