Alexandra Könyvesház

vydavateľstvo

Örömről, játékról, önfeledtségről


"Gyerekkoromban - öt-hat éves lehettem - fölfedeztem magamban valakit, aki nem hal meg soha. Ez a valaki midig vidám volt. Mosolygott. Úgy hívtam: Bölcs Bohóc. Onnan kezdve kifejezetten élvezetessé vált számomra az élet. Főleg, ha megszólalt bennem. Bármilyen bajban voltam, földerült körülöttem minden. Viszont ha elfeledkeztem róla, riadt lettem, reménytelen és szomorú. Ha megkérdeztem tőle, mitévő legyek, ezt válaszolta: - Érezzél engem magadban! Vele írtam ezt a könyvet." (Müller Péter)# Az Útravaló sorozat Müller Péter tanításainak legfontosabb gondolatait gyűjti össze. Ebben a kötetben a legnehezebbre vállalkozik: megtalálni a saját lelkében az örömteli, vidám, önfeledt gondolatokat, és átadni az olvasóinak. „Szikrát tudok adni - írja -, de lángolni már neked kell!” Ez az ajándékkönyv megbízható társunk lehet, ha utunkat rosszkedv, reménytelenség vagy levertség kíséri. Földerít. A sorozat kötetei: - Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről - Sorsról és életről - Örömről, játékról, önfeledtségről - Férfiról és nőről (előkészületben)
Vypredané
9,86 € 10,38 €

dostupné aj ako:

Tea angyalai a vadonban


Hogy kik Tea Angyalai? Öt rendkívüli egérlány, akik a Cinnford Egyetem és Szakiskola hallgatói a Bálna-szigeten. Vidám és szórakoztató kis csapatot alkotnak. Mindannyian újságírók szeretnének lenni! Az élet Cinnfordban rendkívül izgalmas: barátságok és szerelmek szövődnek, de a lányoknak kisebb viszályokkal is szembe kell nézniük... Tea szupersportos barátja, Muszkoli Cinnfordba érkezik, hogy túlélési technikákat tanítson a diákoknak. Paulina, Colette, Nicky, Pamela, Violet és barátaik két egés z napot töltenek a természetben, ahol számtalan extraegeres kalandban lesz részük!
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Főzzünk a családnak! 1001 recept


Rohanó világunkban egyre ritkábbak a családi étkezések. Jelen kötet ezt a tradíciót kívánja újjáéleszteni 1001 receptjével, amelyek mindegyike segít kellemesebbé tenni az együtt töltött pillanatokat. Érdemes újra felfedezni a nagy klasszikusokat -kis sé modernebb változatban is-, az ismert francia levesek krémleves-változatát, a kacsamellel és sütőtökkel gazdagított rizottót vagy a morzsás paradicsomos sajtot. Ebben a szakácskönyvben minden alkalomra megtaláljuk a megfelelő receptet, a családi ün nepekre éppúgy, mint a könnyű, gyors vacsorákra. A fehér csokoládés éclair és a citromos kalács pedig a legválogatósabb gyereknek is ízleni fog. A remek ötletek és valóságos ízkavalkád segíthet visszaállítani a hagyományos családi étkezések meghitt h angulatát.
Vypredané
10,95 € 11,53 €

London Boulevard


Mitchell frissen szabadul a börtönből, miután három évet töltött rács mögött egy olyan bűncselekményért, amire nem is emlékszik... Barátja, Billy Norton pontosan tudja, mi történt azon az estén, de az igazság feltárása helyett már a börtön előtt várja, hogy újra magával sodorja a gengszterek világába. Mitch azonban szeretne kimaradni a komolyabb balhékból, ezért később nemet mond a helyi nagyfőnöknek, s Lillian Palmer, a halványan pislákoló mozicsillag villájában vállal tisztes munkát. Hiába azonban a normális élet iránti vágy és az őszinte szerelem, Mitch nem tud elbújni sem erőszakos múltja, sem a szervezett bűnözés elől... Ken Bruen bűnügyi regénye kliséktől mentes: különös, egyszerre vonzó és taszító karakterek, izgalmas, pergő történet, meghökkentő végkifejlet, eredeti stílus. Lírai és mégis könyörtelenül realista. Nem csoda, hogy William Nonahamet, az Oscar-díjas forgatókönyvírót is megihlette és filmet forgatott belőle Colin Farrell főszereplésével.
Vypredané
6,33 € 6,66 €

A szerelem színre lép Cinnfordban!


Hogy kik Tea Angyalai? Öt rendkívüli egérlány, akik a Cinnford Egyetem és Szakiskola hallgatói a Bálna-szigeten. Vidám és szórakoztató kis csapatot alkotnak. Mindannyian újságírók szeretnének lenni! Az élet Cinnfordban rendkívül izgalmas: barátságok és szerelmek szövőnek, de a lányoknak kisebb viszályokkal is szembe kell nézniük... A Cinnford Egyetem és Szakiskola hatszázadik születésnapját ünnepli. A kerek évforduló alkalmából az iskola diákjai színre viszik a Rómeó és Júliát. A szereplőket meghallgatáson választja ki a tanárokból álló bizottság. A válogatásról Tea Angyalai sem hiányozhatnak. Vajon kik játsszák a főszerepeket?
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Varjak lakomája


Az ősi Westeros földjén lassan véget ér a hosszú, véres háború. Észak ifjú királya halott, családja ősi székhelye romokban hever, a sebeiket nyalogató hadvezérek és királyi házak meghúzzák magukat. A nyugalom azonban látszólagos - a koncért mások is vetélkednek. A Vas-szigetek harcias népe a Hét Királyság zöld földjeire vágyik, miközben a kikötőkben egyre több tengerész regél a Sárkánykirálynőről és három sárkányáról...
Vypredané
14,61 € 15,38 €

100 fiatalító étel


Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk, és rosszul kell éreznünk magunkat. Tudjuk jól, hogy ha egészségesen táplálkozunk, képesek leszünk fittek maradni, és megvédhetjük magunkat a betegségektől. Sőt, az egészséges ételek az öregedési folyamatokra is hihetetlen hatást gyakorolnak. Tény, hogy a tápanyagdús ételekkel könnyen elérhetjük, hogy nagyszerűen nézzünk ki, és úgy is érezzük magunkat. A megfelelő ételek az öregedési folyamat több tünetét is képesek lassítani, például az élettelen haj, a renyhe bőr és a ráncok megjelenését - és sokat segítenek a szívbetegségek, szembetegségek, csontritkulás, ízületi gyulladás, magas vérnyomás és hasonló betegségekkel szemben. Emellett segítenek fitten tartani magunkat, erősítik az immunrendszert, növelik az ellenálló képességet a megfázással és más fertőzésekkel szemben, növelik az energiaszintet, javítják a fizikai és szellemi teljesítményt. Az öregedés elkerülhetetlen, de jól öregedni művészet. Ha fittebbek szeretnénk maradni, ha tovább szeretnénk élni, ha jobban szeretnénk érezni magunkat, ha fiatalosabb külsőre vágyunk, akkor itt az ideje befektetnünk a jövőbeni jó közérzetünkért. Sarah Merson száz kipróbált ételt és receptet mutat meg nekünk a mesés megjelenésért és közérzetért.
Vypredané
9,13 € 9,61 €

A bátorság titka


Féltél már valaha a sötétben? Én igen. És féltem a kísértetektől, a pókoktól és a bezártságtól is! Végül egy rémisztő napon egy titokzatos kastélyban hihetetlenül hátborzongató kalandokba keveredtem. A barátaim segítségével azonban felfedtem a bátorság titkát! Olvasd el a könyvet, és te is megtudod, hogyan lehetsz bátor! A könyv végén bátorságfejlesztő játékokat és egy bátorságnaplót is találsz! Az eddigi könyveknél lényegesen terjedelmesebb könyvet még a megszokottnál is színesebb és vidámabb rajzok illusztrálják.
Vypredané
12,79 € 13,46 €

Sajtlexikon


Egy biblia a sajtimádók számára. Hisz megtalálhatják benne a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető tudnivalókat ismerhetnek meg kedvenc csemegéjük származásáról, előállításáról, alkotóelemeiről és az ízekről. Tippeket kaphatnak a vásárláshoz, a tároláshoz és a tálaláshoz. Azt is megtudhatják, hogy melyik sajthoz milyen bor illik, és végezetül finom sajtos receptekre is lelhetnek a kötetben.
Vypredané
6,33 € 6,66 €

100 természetes immunerősítő


A kötet a leghatásosabbakat sorolja fel az immunerősítő táplálékok közül: részletesen bemutatja őket, leírja kedvező hatásaikat, és felbecsülhetetlenül értékes adatokat közöl a bennük rejlő tápanyagokról. Ráadásként mindegyik leíráshoz egyszerű, ízletes recept is tartozik.
Vypredané
9,13 € 9,61 €

101 szörnyű kór


Senki sem szeret megbetegedni, és megnyugtató abban a tudatban olvasni a kötetben szereplő betegségekről, hogy az otthonunkból kimozdulva mérföldkövek ezreit kéne utaznunk ahhoz, hogy lehetőségünk legyen némelyiknek csak a közelébe kerülni, nemhogy elkapni őket. A könyvben felsorakoznak a tények több mint száz kórról, a földkerekség - és minden bizonnyal a világegyetem - legvirulensebb halálos betegségeiről. A nemi betegségektől a retrovírusokig megtalálhatók itt mindazok a kórságok, amelyek képesek elpusztítani vagy megnyomorítani az embert, illetve helyrehozhatatlan elváltozásokat okozni a belső szerveiben. Szörnyű belegondolni abba, hogy a világ másik felén több mint 10 millió öt évnél fiatalabb gyerek hal meg évente olyan közönséges, jól kezelhető fertőzések miatt, mint a tüdőgyulladás, a krónikus hasmenés vagy a malária. Ennek a könyvnek az ára elég arra, hogy több gyerek halálát is meg lehessen akadályozni. Így mialatt végigsápítozzuk ennek a kézikönyvnek a lapjait, legyünk tudatában annak, hogy vannak emberek, akik a saját bőrükön tapasztalták mindezeket a szörnyűségeket.
Vypredané
9,13 € 9,61 €

Örömkönyv


Müller Péter mesél. Szerelemről, családról, életről, mámorról, anyák bölcsességéről, párkapcsolatokról, az emberi lélek és az angyalok titkairól. Különös történetek és mély gondolatok gyöngyszemeit fűzi föl egyetlen szálra. Ezt a szálat úgy hívják: Öröm. Aki olvasta az író "Szeretetkönyvét", s főleg a Nők Lapjában megjelent nagysikerű sorozatát, a "Boldog lelkek táncát", most felidézheti és folytathatja a beszélgetést; új, megrendítő érzésekkel és varázslatos mesékkel gazdagodhat. Interjú a szerzővel
Vypredané
12,35 € 13,00 €

Babanapló (rózsaszín)


Örökítsük meg a baba első életévének emlékezetes pillanatait, szóban és fotókon egyaránt. A színes matricakészletből választhatunk odaillőt az egyes hónapoknak szánt lapokra. Így a baba fejlődésének mérföldköveit vidám képecskék is szemléltetik.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Babanapló (kék)


Örökítsük meg a baba első életévének emlékezetes pillanatait, szóban és fotókon egyaránt. A színes matricakészletből választhatunk odaillőt az egyes hónapoknak szánt lapokra. Így a baba fejlődésének mérföldköveit vidám képecskék is szemléltetik.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

1000 dinoszaurusz


A dinoszauruszok és más óriásgyíkok lenyűgözik az emberiséget - több mint százötvenmillió évig döbbenetes sokszínűségben uralták a Földet, majd váratlanul szinte teljesen kihaltak a földtörténeti középkor végén. A megkövesedett maradványaikat tartalmazó leletek azonban újra napvilágra hozták őket, mi pedig a legmodernebb tudományos módszerek segítségével lépésről lépésre tárjuk fel titkaikat. Könyvünk izgalmas felfedezőútra viszi az olvasót a dinoszauruszok és rokonaik birodalmába. Az első őshüllőktől egészen az óriási dinoszauruszokig, repülő és tengeri őshüllőkig minden híres nemzetséget és fajt bemutat. Ezernél is több pontos, részletes ábrázolás és szakszerű leírás kelti életre az ősidők óriásgyíkjait. Szemügyre vehetjük külsejüket és egykori környezetüket, bepillantást nyerünk az életmódjukba. Így fejlődésük egész keresztmetszete feltárul előttünk, egészen végső pusztulásukig. Több mint 300 nemzetség részletes adatait - lelőhelyeiket, felfedezőjüket, élőhelyeiket, az időszakot, amikor éltek, táplálékukat, méreteiket és súlyukat - vesszük számba: ezt teszi az 1000 dinoszauruszt minden rajongó kihagyhatatlan kézikönyvévé.
Vypredané
21,92 € 23,07 €

Vagány rajzok


A "Vagány rajzok" lépésről lépésre szóló utasításaival és könnyen követhető útmutatásaival fejleszti a kezdő művészek rajzkészségét és magabiztosságát, miközben szilárd alapokat nyújt. A könyv értékes tudnivalókat tartalmaz arról, hogy milyen anyagokat használjunk, milyen technikákban szerezzünk jártasságot, milyen készségeket fejlesszünk, és rengeteg hasznos tanácsot ad a rajzolással kapcsolatban. - Gigantikus gépek Fedezzük fel a világ legmasszívabb gépeit: a hatalmas repülőgépektől és a helikopterektől kezdve a hajókon át egészen a teherautókig és az építőipari gépekig. - Természetfölötti lények Sárkányok, zombik, vízköpők, kentaurok és vámpírok: a természetfeletti világ telis-tele van csodálatos teremtményekkel! A sötétségbe merészkedve alkossuk meg a saját hihetetlen képeinket! - Extrém sportok Idézzük fel a teljesen elképesztő sportok világát! Kapjunk el egy hullámot, ugorjunk le egy szikláról, szárnyaljunk az égen, hozzuk ki ezekből az extrém rajzokból a legtöbbet! - Hősök és gonosztevők Fedezzük fel a régi idők hőseit és gonosztevőit a feudális Japántól kezdve a vadnyugaton át egészen a tengerekig. Vajon a jófiúk vagy a rosszfiúk győznek? Mi döntünk! - Veszélyes állatok Óvakodjunk a hegyes méregfogaktól, az éles karmoktól, az ollóktól, a fullánkoktól és a fogaktól! Amikor lelapulva settenkednek, a bozótban másznak, vagy az eget szelik át, igen izgalmas ezeket az állatokat lerajzolni! - Világűr Tegyünk hatalmas lépést a saját világegyetemünkben. Semmisítsünk meg valamit, vagy alkalmazkodjunk a körülményekhez! Vakmerően menjünk olyan messzire rajzainkkal, amilyen messzire még soha, amikor földönkívülieket, űrjárműveket és bolygókat ábrázolunk! - Gyors járművek Lépjük át a hangsebességet ezekkel a szupergyorsaságú járművekkel! Versenyezzünk motorbiciklin, száguldozzunk Formula-1-es autóval, vagy szuperszonikus sebességgel szálljunk a levegőbe ezekkel a lélegzetelállító, hihetetlenül gyors járművekkel! - Dinoszauruszok Térjünk vissza a történelem előtti időkbe, és fedezzük föl a dinoszauruszok világát! A Stegosaurustól és a Triceratopstól kezdve a Brachiosauruson keresztül a Velociraptorig rajzaink mind félelmetesek lesznek.
Vypredané
13,52 € 14,23 €