Bagolyvár Könyvkiadó

vydavateľstvo

A kevesebb ereje


Foglalkozz kevesebbel. Végezz többet! Ha figyelembe vesszük a zavaró körülményeket, amelyek modern világunkban minden sarkon leselkednek ránk, lassan csoda­számba megy, ha elérjük kitűzött céljainkat. A kevesebb ereje utat mutat, hogyan egyszerűsíthetjük az életünket azzal, hogy meghatározzuk a fontos sarokpontokat, és ezután minden szükségtelent kiiktatunk az életünk­ből. A könyv segít, hogy megszabaduljunk a mindennapok lomjaitól, és olyan célokra fókuszáljunk, amelyek jobbá teszik életünket. A kevesebb ereje megmutatja: -hogyan oszthatsz fel bármilyen célt kezelhető részfeladatokra; -hogyan koncentrálj egyszerre csupán néhány tennivalóra; -hogyan teremts hasznos új szokásokat; -hogyan tanulj meg összpontosítani; -hogyan növeld személyes hatékonyságodat. "A 4 órás munkahét" által megteremtett hagyományt követve Babauta köny­ve arra készít fel, hogyan dolgozz kevesebbet, miközben több eredményt érsz el, és egyszerűbbé teszed az életedet. A szerzőről: Leo Babauta tizenhét éves riporteri, szerkesztői és szer­zői múltra tekinthet vissza. Guamban lakik feleségével és hat gyermekével. ZenHabits.net című blogja a személyes hatékonyság iránt érdeklődő emberek egyik kedvelt talál­kozóhelye.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

A világ legnagyobb üzletkötője


A könyv az eladásról és az üzletkötő-mesterségről szól, amelyet a veterán és az újonc egyaránt forgathat és élvezhet.
Vypredané
5,30 € 5,58 €

Gazdag papa próféciája


Több, mint két évtizede, amikor Amerikában népszerűvé vált az önálló hozzájáruláson alapuló nyugdíjterv, Kiyosaki gazdag papája súlyos anyagi következményeket jósolt a felkészületleneknek. A viharfelhők mostanra feltornyosultak. Az Enron és a WorldCom csődje, a soha nem látott mértékben ingadozó tőzsdei viszonyok láttán Robert Kiyosaki azt mondta, a legrosszabb még hátra van...
Vypredané
10,78 € 11,35 €

Papa Bank


A legtöbb szülő több kárt okoz, mint hasznot, amikor megpróbálja megtanítani gyermekeit a pénzzel bánni. Gyermekeink legtöbbje számára a takarékbetét-számla nem más, mint egy fekete lyuk, mely elnyeli a születésnapi csekkeket. David Owen, a New Yor ker állandó munkatársa, két gyermek apja forradalmian új módot agyalt ki arra, hogyan taníthatjuk meg gyermekeinket a pénzzel kapcsolatos tudnivalókra. A Papa Bankban elmagyarázza, hogyan segítette hozzá saját fiát és lányát, hogy buzgón takarékoskod janak, és ésszeruen költekezzenek. Azzal kezdte, hogy otthonukban megalapította saját bankját, és csábítóan magas kamathozamot kínált kisgyermekeinek azokra az összegekre, melyeknek a megtakarítása mellett döntöttek. Ha vagyonotok egy részét megtar tjátok magatoknak ahelyett, hogy nyomban elköltenétek - mondta nekik - rövid idon belül képesek lesztek megduplázni vagy akár megháromszorozni zsebpénzeteket. Néhány évvel késobb beindította saját tozsdéjét és pénzpiaci alapját a gyerekek számára. Owen véleménye szerint a legtöbb gyereknek meglehetosen világos elképzelései vannak arról, hogyan is muködik a pénz, ezért is érdeklodnek oly ritkán a szüleik által eloírt, bünteto jellegu megtakarítási rendszer iránt. Az elso lépés, hogy a pénzügyek terén felelosségteljes gondolkodásra neveljük gyermekeinket - írja az, ha elonyt kovácsolunk az emberi természetbol ahelyett, hogy szándékoltan figyelmen kívül hagyjuk, vagy hiábavalóan megpróbáljuk megváltoztatni. - Gyermekeim gyakran csakugyan fel elotlenül bánnak az én pénzemmel, és miért is ne tennék? - írja. - A sajátjukkal viszont rendkívül körültekintoek. A Papa Bank azt is megvilágítja, hogyan nyújthatunk gyermekeinknek valós tapasztalatokat a befektetések különbözo fajtáival kapcsolat ban, hogyan adhatunk tápot jótékony hajlamaiknak, hogyan tehetjük oket hasznosabbá a ház körül, hogyan állapítsuk meg zsebpénzüket, és hogyan legyünk segítségükre egy egészséges értékítélet kialakításában, mely messze túlmutat a pénzügyeken. A szerzo azt is részletesen elénk tárja, hogy felfogása szerint mi a legjobb befektetés, melyet egy szülo gyermeke érdekében eszközölhet - az elképzelés a legtöbb Olvasónak meglepetést fog okozni. DAVID OWEN a New Yorker állandó munkatársa és tucatnyi korá bbi könyv szerzoje. Connecticut északnyugati részén él feleségével, az író Anne Hodgmannel és két gyermekükkel. Owen tudja, hogyan írja le az üzleti élet bonyolultságát olyan fogalmakkal, melyeket a laikus is megért, és azt is tudja, hogyan teheti ezt szórakoztatóvá.
Vypredané
5,30 € 5,58 €

A csapatjátékos 17 nélkülözhetetlen tulajdonsága


John C. Maxwell A csapatjátékos 17 nélkülözhetetlen tulajdonsága címû könyvében világos elemzését adja azoknak a személyes tulajdonságoknak, amelyek ahhoz szükségesek, hogy hatékony csapatjátékossá váljék valaki. Maxwell részletes leírásait és számos példáját könnyû megérteni és bárhol alkalmazni: otthon, a munkahelyen, vagy a sportpályán. A szerzô körvonalazza annak a csapatjátékosnak a sikereit, aki • elszánt minden cselekedete egy hosszú távú cél elérésére irányul; • kapcsolatépítő másokra fókuszál; • önzetlen a csapat kedvéért még alárendelt feladatot is magára vállal; • kitartó keményen dolgozik, és hátrányos helyzetben is optimista. Maxwell bemutatja, hogyan befolyásolják ezek, és még számos egyéb tulajdonság a csapatot és annak sikereit. A csapatjátékos 17 nélkülözhetetlen tulajdonsága nem elkoptatott közhelyek vagy absztrakt elmélkedések gyûjteménye, hanem olyan konkrét tanácsokat tartalmaz, amelyek valamennyi csapatjátékosértékét növelik.
Vypredané
6,03 € 6,35 €

Eladás 101


Zig Ziglar az Eladás 101-ben azt összegezte, amit minden értékesítőnek tudnia kell. A könyvben több mint negyvenévnyi értékesítési tapasztalatát összegzi. A kiváló üzletkötő és sikerkönyv-szerző saját értékesítési tapasztalatából merítve mutatja meg : hogyan dolgozz okosabban, ne pedig keményebben értékesítői karriereden; hogyan lépj túl a vevő kiszolgálásán, és érd el a vevő elégedettségét; hogyan határozd meg a szükségletet és azt, hogy terméked vagy szolgáltatásod miként képes azt kielégíteni ; hogyan adj el tervszerűen, ne pedig véletlenszerűen; hogyan köss több üzletet, gyakrabban; hogyan irányítsd idődet és életedet; hogyan mélyítsd el jártasságodat a meggyőzés területén; hogyan győzd le a megkeresésekkel kapcsolatos idegenkedésedet és az eladással szembeni vonakodásodat.
Vypredané
5,30 € 5,58 €

Ezt az utat kövesd!


Mi a közös a világ legsikeresebb vállalataiban? Tudják, hogy legértékesebb erőforrásaik az emberek - a munkatársaik és a fogyasztóik. Felismerték, hogy az emberek először érzelmi alapon reagálnak, és csak másodsorban racionálisak. Ezért a munkatársa kat és a fogyasztókat elsősorban érzelmileg kell elkötelezni ahhoz, hogy a vállalat sikeres legyen. A Gallup-kutatás nem csak ezt fedezte fel, hanem rábukkant annak titkára is, hogyan lehet megteremteni és menedzselni egy "érzelem vezérelte gazdaság ot", amely biztosítja egy cég számára a gyors fejlődéshez szükséges erőforrásokat. Az Ezt az utat kövesd! megmutatja, hogy miért nem működnek már a világban az emberek meggyőzésének hagyományos módszerei, és felkínál helyette egy olyan rendszert, am ely a világ legsikeresebb vállalatainak jól bevált, forradalmi stratégiájára épül.
Vypredané
10,78 € 11,35 €

A milliomos elme titkai


Elgondolkodott már azon, miért van, hogy némelyek könnyedén vagyonosak lesznek, míg mások egész életüket anyagi küzdelmek közepette élik le? Vajon a képzettségük, az intelligenciájuk, az ügyességük, az időzítés, a munkaszokások, a kapcsolatok, a szer encse, vagy a szakmaválasztás, netán a befektetések teszik a különbséget? A megdöbbentő válasz: Egyik sem! Ebből az életeket megváltoztató könyvből az olvasó megtudhatja, miként ismerheti fel és módosíthatja saját pénzről és sikerről alkotott gondola ti modelljét úgy, hogy az megnövelje jövedelmét, és anyagilag függetlenné tegye.
Vypredané
7,13 € 7,50 €

A 45 másodperces prezentáció, amely megváltoztatja a életed


Manapság már több millióra tehető azoknak a száma, akik a network marketing területén dolgoznak, és ez a szám évente milliókkal növekedik. Az újoncok számára az a legfontosabb, hogy megértsék az üzletet. Akár 4 órát is eltölthetsz azzal, hogy megpróbálod elmagyarázni nekik a lényeget, de jobban teszed, ha kölcsönadod nekik ezt a könyvet. Íme a "45 másodperces prezentáció", amely meg fogja változtatni az életedet. Elgondolkodtál-e már valaha is azon, mit jelent az, hogy "ura legyél az életednek"? Ebben a könyvben elmondom, hogy én magam mit értek az alatt, hogy képesek vagyunk "uralni az életünket". (A szerző) Don Failla legendás könyve az MLM SikerABC, amely eddig 23 nyelven, 4 millió példányban kelt el, immár átdolgozva olvasható, kibővítve egy lényeges tudnivalóval: "A 45 másodperces prezentáció, amely megváltoztatja az életedet."
Vypredané
5,30 € 5,58 €

Ha az élet egy játék - íme a szabályok


Chérie Carter-Scott az élet könnyebb és sikeresebb megélését segítően 10 alapszabályt hozott létre, amelyeket részletesen, példákkal illusztrálva tesz érthetőbbé és izgalmasabbá az olvasók számára. Íme a tíz szabály: - Kapsz egy testet. Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára a tiéd. - Leckékben részesülsz. Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj. - Nincsenek hibák, csak leckék. A fejlődés próba-szerencse fo lyamat, azaz kísérletezés. A "sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az "eredményesek". - A leckék addig ismétlődnek, amíg azokat meg nem tanulod. Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formában kerül eléd, amíg meg nem érted a tanul ságot. - A tanulás sosem ér véget. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád. - A "majd" nem jobb, mint a most. Mire eljutsz "oda", az "amott" még vonzóbbnak tűnik majd. - Mások csupán a te tükörképeid. Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz. - Rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket. Tied a választás joga. - Min den válasz benned rejlik. Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni. - Amikor megszületsz, mindezt elfelejted.
Vypredané
6,03 € 6,35 €

Etika 101


John C. Maxwell legújabb könyvében megmutatja, hogyan válik be az aranyszabály minden területen, és hogyan hoz bámulatos nyereséget - kiváltképp az üzleti életben. Ez a lebilincselő könyv ragyogóan szemlélteti, hogyan teremt az etikus cselekvés győzt es helyzetet mindenki számára, mely pozitív következményekkel jár az alkalmazottakra, ügyfelekre, befektetőkre, de még a saját lelkiállapotunkra nézve is.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Mikor mondjunk nemet, és hogyan - avagy út az önbecsüléshez


"Műfaját tekintve a könyvecske az "önfejlesztő irodalomhoz" tartozik. Nagyon sok önfejlesztő könyv szerzője azt ígéri, hogy ha megfogadjuk tanácsait, szinte egy csapásra megváltozik az életünk. Én nem reménykedem ilyen gyors sikerben. Nem is bátoríto m az olvasót, hogy higgyen benne. Lehet, hogy van ilyen, de magam még nem találkoztam vele. Én csupán abban reménykedem, hogy aki a könyvemet elolvassa és kritikusan összeveti saját tapasztalataival, akarva-akaratlan, többé már nem lesz képes ugyanúg y nézni önmagára, embertársaira és a világra, mint eddig." (A szerző)
Vypredané
6,76 € 7,12 €

25 módszer az emberek megnyerésére


Személyes varázs. A megnyerő erő, mely mágnesként vonzza az embereket - és tiszteletet, eredményeket és sikert hoz magával. Vagy megvan valakiben, vagy nincs - gondolhatnánk. De mi a helyzet akkor, ha a személyes varázs olyasmi, amit elsajátíthatsz; egy sor készség, melyeket alig néhány nap leforgása alatt megtanulhatsz? Mekkora változásokat hozna az életedben? A könyv konkrét lépéseket kínál új emberi kapcsolatok kiépítéséhez. Megmutatja, hogyan szabadíthatod fel magadban személyes varázsod sze llemét - mely segítségedre lesz, hogy minden embert megnyerj, akivel csak találkozol!
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Miért szeretnénk, hogy gazdagodj


A világ számos kihívással néz szembe, és ezek egyike anyagi természetű. Járványszerűen terjed a sültgalamb-váró beállítottság, mely olyan embereket termel ki, akik elvárják, hogy az országuk, a munkaadójuk vagy a családjuk viselje gondjukat. Donald Trump és Robert Kiyosaki, akik mindketten sikeres üzletemberek és született tanítók, most egyesítették erőiket, hogy megfeleljenek erre a kihívásra. Ők abban hisznek, hogy az anyagi problémáidat nem oldhatod meg pénzzel; az anyagi problémákat csakis pénzügyi képzettséggel oldhatod meg. Trump és Kiyosaki arra akarnak megtanítani téged, hogyan gazdagodj meg.
Vypredané
10,78 € 11,35 €

Hétfő reggeli döntések


Mától kezdve képes leszel jobb döntéseket hozni, hogy holnapra megvalósítsd, amire az életedben vágysz! Mindnyájunknak különböző elképzelései vannak a sikerről. Akár a pénz a törekvéseid célja, akár a hatalom, a boldogság vagy a szerelem, e cél elérését személyes döntéseid, az általad választott lépések és azon kapcsolatok tehetik lehetővé, melyekbe az idődet és energiádat fekteted. Vannak jellembeli döntések, melyek meghatározzák, hogy milyen személyiséggé fejlődsz a siker felé vezető úton. Cottrell elmagyarázza neked, hogyan hozd meg a Nem esek áldozatul döntést, hogy leküzdd az utadban álló akadályokat, és a Feddhetetlenség döntését, hogy figyelj a megérzéseidre és akkor is helyesen cselekedj, ha nem ez a legkönnyebb kínálkozó megoldás. Ott vannak azután a cselekvési döntések, melyeket azért hozol, hogy továbbléphess a siker felé vezető utadon. Az Állhatatosság döntése arra sarkall, hogy állj talpra a kudarc után, és tanuld meg azokat a leckéket, melyek jövőbeli sikeredhez vezetnek. A Haladéktalan cselekvés döntése rábír, hogy felhagyj az álmodozással és nekiláss azoknak a dolgoknak, melyek boldoggá és sikeressé tesznek. Végül pedig befektetési döntéseket hozol azon embereket illetően, akikkel az idődet töltöd és kapcsolatokat alakítasz ki. A Kapcsolati döntés megtanít rá, miként fektesd az idődet más sikeres emberekbe annak érdekében, hogy hozzájárulj a saját jövőbeli sikeredhez. Tanuld meg meghozni mindezeket a döntéseket -és az összes többit, melyeket a Hétfő reggeli döntésekben megtalálsz- és máris expressz-sebességgel robogsz a siker felé!
Vypredané
6,03 € 6,35 €

MLM sikerkalauz


A szerző szavai sok évtizedes MLM-tapasztalatot közvetítenek - pontosan tudja, mi működik és mi nem. Megmutatja, hogy nincs semmi boszorkányság ebben a bonyolultnak és talányosnak tűnő üzletágban - mindenki lehet benne eredményes. Minden fontos kérdést tárgyal, méghozzá mély együttérzéssel, lendületesen, gyakorlatiasan. Az olvasó egy sor olyan ötletre bukkan benne, melyek a meglepetés erejével hatnak és úgy érzi, azonnal ki kell őket próbálnia saját üzletében. A könyv stílusa kötetlen, élvezetes és rendkívül szórakoztató.
Vypredané
7,13 € 7,50 €