% Zľavy na hry %

Boook Kiadó

vydavateľstvo

Főzni gyerekjáték


Mit főzzek? - teszi fel magának naponta a kérdést sokszázezer háziasszony a világon. Mit főzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom és még a gyerekek is megeszik? Mit főzzek, ami mindezen túl még lehetőleg egészséges is?Bereznay Tamás legújabb könyve ezekre a naponta felmerülő kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak. Különleges szendvicsek, tartalmas levesek, gyors tészták, remek édességek és laktató, húsos ételek egyaránt szerepelnek ebben a kötetben, melyben minden recepthez vidám, színes, az étvágygerjesztő tálaláshoz is ötletet adó fénykép, illetve tápanyagtáblázat is tartozik. A könyvben található kiegészítő fejezet pedig olyan kérdéseinkre is válaszol, hogy miért is fontos az elegendő folyadékbevitel, miben található elegendő vas, vagy hogy miért egészséges az olajban sütés.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Lila füge szakácskönyv


A Lila Füge az egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, amelyek leírásai még sehol nem voltak olvashatóak. Receptjeivel elsősorban az abszolút kezdő hobbiszakácsokat szeretné főzésre buzdítani, hiszen az ételek többsége könnyen elkészíthető és nem igényel különösebb jártasságot a konyhai műveletek terén - de biztosan találnak majd a kötetben a fogukra való ételt a főzőcskézésben gyakorlottabb olvasók is.A szerző utánozhatatlan és oly népszerű stílusában megírt recepteket a Lila Füge blogon megszokott, kiemelkedő színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.
Vypredané
16,41 € 17,27 €

Desszertőrült


Horváth Eszter cukrász, cukrász, a népszerű Sugar! Cukrászdák megálmodója. "Desszertőrült" című, kifejezetten kezdőknek szánt könyvével az a célja, hogy bebizonyítsa: igenis mindenki tud fantasztikus desszertkölteményeket készíteni! Nem kell hozzá más, mint megfelelő alapok (néhány tészta, töltelék és krém receptje, pár trükk és fogás ismerete), valamint némi játékos hajlam, és bárki összeállíthatja a leginkább kedvére való süteményt, tortát, pohárkrémet vagy más desszertet. A legegyszerűbb alapok elsajátítását részletes leírásokkal és magyarázó fotókkal segíti a szerző, az egyes elemek kreatív kombinációira pedig számos példát bemutat - közérthető receptek és elképesztően látványos desszertcsodák formájában.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

500 tipp - takarékos háziasszonyoknak


A könyv a Kiadótól megszokott igényes tartalommal, valamint a témához illően egy kisméretű, jól használható kötetben ad tanácsokat a háztartás, főzés és dekoráció témakörében. A rendkívül praktikus, hiánypótló kötetből számos tanácsot kaphat az olvasó arra nézve, hogyan dekorálja ki fillérekből a lakást karácsonyra, milyen saját készítésű ajándékokkal lepheti meg szeretteit, hogyan spórolhat az energiaköltségeken, ruházkodáson, takarításon és bevásárláson, hogyan takarékoskodhat az alapanyagokkal, idővel, pénzzel.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

234 olcsó étel - takarékos háziasszonyoknak Recept


A könyv a Kiadótól megszokott igényes tartalommal, valamint a témához illően egy kisméretű, jól használható kötetben ad ötleteket arra, hogy hogyan főzzünk kis költségvetésből is finoman és változatosan. A kötet a hagyományos magyar ételsor szerint oszlik fejezetekre: találhatók benne előételek, levesek, főételek, köretek és desszertek, valamint külön fejezet szól arról is, hogyan hasznosítsuk újra a konyhai maradékokat: a megmaradt tésztát, rizst, krumplipürét vagy éppen a karácsonyi süteményeket. A 234 OLCSÓ RECEPT című könyvet tehát haszonnal forgathatják kezdő hobbiszakácsok, de praktikus segítőtársa lehet a gyakorlott háziasszonyoknak is.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Németország ízei


A könyv szerzője ezúttal a német konyhát veszi górcső alá. Tartományonkénti felosztásban, tizenhat fejezeten keresztül ismerteti meg az olvasót Németországgal és az adott régió kulináris jellegzetességeivel, majd receptekkel illusztrálja a látottakat. A kötet sajátosságát ez a kettőség adja: egyszerre kultúrtörténeti érdekességekkel tűzdelt útikönyv és ínycsiklandó receptekkel teli szakácskönyv - de mindenképpen izgalmas, látványos és tartalmas kedvcsináló ahhoz, hogy közelebbről megismerkedjünk Németországgal és gasztronómiájával.
U dodávateľa
18,23 € 19,19 €

Születéstől születésnapig


Egy kisbaba érkezése mindig sok kérdést vet fel a szülőkben - ezek között is a legkínzóbbak a baba étrendjével kapcsolatos aggodalmak. Mikor és mivel kezdjük a hozzátáplálást? Hogyan vezessünk be új ízeket? Milyen tortát süssünk az első születésnapjára? Hogyan előzhetjük meg az elhízást és a táplálékallergiát? Ezekre és még sok hasonló kérdésre ad választ Havas Dóra könyve, a "Születéstől születésnapig", melyet a szerző gyermekorvosi és dietetikusi közreműködéssel, de jórészt saját tapasztalatai alapján és a legújabb táplálkozási ajánlások mentén írt. Több, mint száz kipróbált recept, hasznos ötlet, de főként: rengeteg megnyugtató jótanács található a könyvben, mely minden kismamának hasznos segítőtársa lehet a hozzátáplálás nagy kalandjában.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Színek és ízek


Segal Viktor e könyvében 15 kedvenc alapanyagát mutatja be 75 ínycsiklandó recept formájában - sőt, még ennél is többet, hiszen e a könyv egyes fogásai és köretei szabadon is variálhatók egymással, ráadásul számos leíráshoz bort is ajánl a mesterszakács. Ismerős hozzávalók, szokatlan íztársítások, részletes leírások látványos fotók és kulisszatitkok egészítik ki a könyvet, melyben a receptek többsége kimondottan hobbiszakácsok számára készült. Segal Viktor egyedi, izgalmas világát Mautner Zsófia öntötte közérthető, kiváló stílusérzékkel megírt formába.
Vypredané
18,23 € 19,19 €

Ünnepek és hétköznapok


Ernyey Béla színész, író -és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és főzőműsoraiban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de főzni is szeret (és tud!) Első szakácskönyvével, az "Ünnepek és hétköznapok"-kal Ernyey részben nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tőle örökölt, féltve őrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában.A békebeli, bőséges lakomákat idéző finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg Ernyey. A feleségével, Balaton Dórával közösen írt kötetben számos jól használható receptet kínál a rohanós hétköznapokra is, sőt: borral készülő különlegességeket és rafinált desszerteket is ajánl olvasóinak a -saját bevallása szerint- "haspók" szerzőpáros. A lenyűgöző fotókkal díszített kötetet borajánlások, hasznos tanácsok és könnyed, a humor sem nélkülöző élet- és ételtörténetek teszik teljessé.
Vypredané
18,23 € 19,19 €

Receptdaráló


Bede Róbert és Serényi Zsolt közös műsora, a Receptdaráló hónapok óta óriási sikerrel fut a TV Paprika műsorán. Nem véletlenül: a két hallatlanul népszerű szakács receptjei ötletesek, egyszerűen elkészíthetők, műsorukból pedig nem hiányoznak a népszerű vendégek és a nevetés sem. A Receptdaráló szellemiségére és alappilléreire épülő kötetben mintegy hatvan receptet tesznek közzé, melyek jó része a műsorból kimaradt, eddig sehol nem közzétett, új finomság
Vypredané
13,85 € 14,58 €

Ízek és formák


Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a díjnyertes "Színek és ízek" hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők. Második szakácskönyvében Segal Viktor séf újra kísérletezésre hív, ezúttal azonban nem az egyes alapanyagok, hanem különböző (kulináris) alkalmak köré csoportosítja vadonatúj receptjeit. Az egyes fogásokat úgy válogatta össze, hogy azok önmagukban is újszerűek és különlegesek legyenek, igazi lényegüket azonban együtt, egymással kombinálva fedik fel - legyen az alkalom egy családi ebéd, egy kerti sütögetés vagy akár egy hétköznapi vacsora. Az első Segal-szakácskönyv hagyományait folytató, ám annál még intenzívebb, még színesebb, még látványosabb és egy vadonatúj rendszerű étkészlet segítségével illusztrált kötetben a mesterszakács 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg a gasztronómia szerelmeseit.
Vypredané
20,06 € 21,12 €

dostupné aj ako:

A mangalica


A mangalica egy zsírban gazdag és rendkívül finom ízű húst adó, Magyarországon őshonos sertésfajta, mely hosszú ideig tartó, méltatlan mellőzöttség után néhány éve újra a figyelem középpontjába került: Japántól az Egyesült Államokig mindenütt rajonganak érte a mesterszakácsok. Mindezek ellenére a mangalica még mindig kevéssé ismert Magyarországon - ezen kíván változtatni ez a különleges szakácskönyv, melyben 23 elismert magyar szakács mutatja be egy-egy ételsoron keresztül, hogy őt milyen, otthon is elkészíthető fogások megalkotására ihlette a mangalica.
Vypredané
20,06 € 21,12 €

Hét évszak


"Ez nem egy szakácskönyv. Elsősorban azért nem, mert én magam nem vagyok szakács, sem gasztronómiai szakértő, de még gasztroblogger sem." - kezdi ezzel a meglepő vallomással az ismert írónő: Ugron Zsolna a Hét évszak - receptek és történetek című könyvét. S hogy akkor milyen könyv ez? Történetmesélős, nosztalgiázós, hétfogásos uzsonnákról álmodozós. Emellett pedig ízig-vérig mai, praktikus és használható receptgyűjtemény is, hiszen az egyes fejezetekben szereplő hét-hét fogás akár kettesével-hármasával párosítva is felhasználható, az ételek egy része jó előre elkészíthető, emellett alapanyagok, főzési eljárások és szezonalitás tekintetében is a 21. század háziasszony lehetőségeihez, igényeihez igazította őket a szerző. Hét évszak - hét hangulat, az év hét időszaka, hét különböző stílusú menüsor. Ahogy Ugron Zsolna írja: "ha tetszik, minden napra egy, ha tetszik, a sárkány hét fejét etetni, ha tetszik, egy-egy lépcsőfok a hetedik mennyországig vagy éppen egy hetedhét országra szóló lakomához."A Hét évszak - receptek és történetek című kötetben a szerző hét nagy fejezetben 7-7 receptet ajánl mindazoknak, akik szeretnék egy igazi, hagyományos ételsorral elkápráztatni vendégeiket. A receptek döntő többsége természetesen önmagában is működik, sőt: fejezeten belül és azon kívül is könnyen variálható egymással. A 7 ételsorhoz tartozó 49 receptet szemet gyönyörködtető fotók, valamint az írónőtől megszokott stílusú novellák egészítik ki.
Vypredané
6,56 € 6,91 €

Süteményeskönyv


Egy receptkönyv éppen olyan mint egy sütemény: akkor tudjuk, hogy jól sikerült, ha mind elfogy. A Süteményeskönyvvel pontosan ez történt, ezért Ön most a második kiadást tartja kezében; csakhogy az a helyzet, hogy Bereznay Tamás nem tud kibújni a bőréből. Ha egy sütemény mindenkinek ízlett, akkor a következő adagot megpróbálja még finomabbra készíteni, és ha az első könyv sikeres volt, akkor a másodikat még tökéletesebbé formálja. Ezért aztán a Süteményeskönyv új kiadása egy vadonatúj fejezettel is kiegészül, ami a legújabb trendekkel lépést tartva a gesztenyés sütemények világába vezeti el az olvasót. De ha a töltelék változik is, a jól bevált alaptészta megmarad: a könyv továbbra is logikusan, a fő hozzávalók szerint gyűjti csoportokba a süteményeket, fejezetenként véve sorra a gyümölcsös, vaníliás, magvas, mákos, mézes, csokoládés, citrusos, lekváros, túrós és gesztenyés recepteket. Praktikus ötlet, hogy a könyv több receptnél is - ahol szükséges - részletesen elmagyarázza az elkészítés legfontosabb tudnivalóit és trükkjeit. Aki lapozott már lekvártól ragacsos ujjakkal egy szakácskönyvben, az pontosan tudja, mennyire hasznos, ha egy oldalon mindent megtalál.
Vypredané
7,63 € 8,03 €

Vegasztrománia


Bede Anna évek óta nem eszik húst, és évek óta vezeti húsmentes fogásokkal teli blogját Vegasztrománia címmel. Mint írja, nem az a célja, hogy másokat "vega hitre térítsen", csak azt szeretné bebizonyítani - húsevő és nem húsevő olvasóinak egyaránt -, hogy a vegetáriánus étrend jóval több, mint rántott sajt és rizibizi. A könnyen elkészíthető, szezonális receptekkel, gyönyörű fotókkal, valamint személyes történetekkel teli internetes napló néhány év alatt óriási rajongótáborra tett szert, 2012-ben pedig Gasztroblogok kategóriában elnyerte a Gondenblog díját. A Vegasztrománia szakácskönyv e misszió folytatása: eddig nem publikált, izgalmas fogásokat kínál reggelitől a desszertig, salátáktól a főételekig - található benne sütést nem igénylő nyers brownie és állati eredetű hozzávalót egyáltalán nem tartalmazó hamburger is. Éppen ezért Bede Anna első könyvét nemcsak azoknak ajánljuk akik vegetáriánus étrendjüket szeretnék izgalmasabbá tenni, hanem azoknak is, akik nyitottak az újdonságokra, szeretnek kísérletezni és kíváncsiak arra, mit is eszik valójában egy vegetáriánus (a rántott sajton kívül).
Vypredané
15,24 € 16,04 €

Viszlát cukor & fehér liszt!


Egészséges receptek cukor és fehér liszt nélkül. Szénhidrátokra szükségünk van, de egyáltalán nem mindegy, mikor, mennyit és milyet fogyasztunk belőle. A helytelen táplálkozás rontja a közérzetünkte és teljesítőképességünket, ráadásul hozzájárul az inzulinrezisztencia kialakulásához, ami a lakosság felénél kimutatható és a cukorbetegség előszobája. Az ezzel összefüggő PCOS a magyar nők közel egyötödét érinti, ez ma meddőség legőbb foka. Dietetikai szaktudása és széleskörű tapasztalatai révén Török Eszter olyan jól használható szakácskönyvet állított össze, amellyel könnyűvé válik az egészséges táplálkozás, a vércukorszint egyenletesen tartása, a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrát bevitele. A könyv nagy előnye, hogy a fotókon látható dolgok a ténylegesen elfogyasztandó mennyiséget mutatják, így a kitálalásnál nem kell külön lemérni az ételeket. Szerzőnk sok éve tervez már étrendeket, így garantáltan finom, változatos és egészséges alternatívát kíván mindazoknak, akik számára fontos a helyes táplálkozás.
Vypredané
13,54 € 14,25 €